Paavon kansalaisaloite menee läpi, jos enemmistö eduskunnasta kannattaa sitä, kansalaisaloitteen kannatuksella ei ole mitään merkitystä tässä vaiheessa.
Jos ihmisille annettaisiin luettavaksi tälle palstalle kirjoittamasi esityksen perusteet, niin enpä jaksa uskoa että allekirjoittaneita olisi ihan noinkaan montaa.Jos minä sen sijaan esitän, että maailman ongelmat ratkeaa sillä, että luodaan uusi valuutta, jota voi kutsua vaikka markaksi ja joka sidotaan energiaan ja sitä luodaan samassa suhteessa energian tuotannon kanssa, se keräisi ehkä 2 allekirjoittajaa.
Periaatteessa näin tietenkin on. Toisaalta taas ilman muuta aloitteen saama kannatus vaikuttaa eduskunnan mielipiteeseen, ja niin pitääkin olla...
Euroon liittyminen oli aikanaan demokratian halveksimista. Kansanäänestystä ei järjestetty, koska äänestyksen tulos ei olisi miellyttänyt päättäjiä.
Joo, omalta kohdaltani avoimet shekit loppuivat euro-päätökseen: tästä eteenpäin jokainen merkittävä EU-uudistus vaatii kansanäänestyksen. Näiden eliittien kompetenssiin ei voi luottaa.
Suomen pitäisi liittyä Natoon, jonka jälkeen EUn "ytimeen" ei tarvitsisi niin hirveästi tunkea ja nuoleskella siihen suuntaan liian innokkaasti, koska mitään konkreettisia turvallisuustakuita sieltä ei ikinä saada tai ovat yhtä tyhjän kanssa. Eurosta saatu hyötykin on vähän niin ja näin.
Suomi Natoon ja eurosta pois. Tosin onko tuo yhtälö mitenkään toteuttavissa.
Suomi Natoon ja eurosta pois. Tosin onko tuo yhtälö mitenkään toteuttavissa.
Jos joku puolue ottaa tuon sloganikseen ja rupeaa tätä ajamaan, niin saa ääneni. Toivoisi vaan, että valtionjohtommekin saisi ymmärrystä käsittää keskittyä Suomen etuun sen sijaan kuin... mitä nyt puuhastelevatkaan.
Euroon liittyminen oli aikanaan demokratian halveksimista. Kansanäänestystä ei järjestetty, koska äänestyksen tulos ei olisi miellyttänyt päättäjiä.
Nyt Euroopan de facto -johtaja Angela Merkel olikin jo todennut, että jos Kreikka tekee tämän uuden sopimuksen mukaisen osuutensa, velkahelpotukset otetaan keskusteluun. Tai tarkalleen tämä otetaan keskuteluun, kun ohjelman toteutumista tarkastellaan ensimmäistä kertaa. Mitä tämä tarkalleen tarkoittaa ja milloin se voisi tapahtua, on avoinna, mutta ainakin Kreikalle on nyt tarjottu kepin ohella myös porkkanaa, jota jahdata. Suomalaiselle medialle tuntuu vain olevan vaikea ymmärtää, miksi Kreikalle ei voi antaa heti velkahelpotusta. Sitä niittää mitä kylvää.Eikä missään pykälässä ole kielletty, etteikö velkahelpotuksia voisi tehdä lisää matkan varrella. Paketteja kun on viime vuosien aikana tehty jo jonkinmoisia! Epäilemättä ne neuvottelut on helpompi aloittaa, kun luottamus kreikkalaiseen politiikkaan on ensin palautunut. Se vaje on EU:n ja Kreikan suhteiden kannalta paljon vakavampi kuin tämä (maailmantalouden mitassa) pienehkö velkapotti.
En todellakaan haluaisi, että rakkaan isänmaan tulevaisuus päätettäisiin jossain itähelsinkiläisessä pubissa. Jos päättäjät ei osaa hommiaan, niin kansa ei sitä ainakaan osaa.
Suomen pitäisi liittyä Natoon, jonka jälkeen EUn "ytimeen" ei tarvitsisi niin hirveästi tunkea ja nuoleskella siihen suuntaan liian innokkaasti, koska mitään konkreettisia turvallisuustakuita sieltä ei ikinä saada tai ovat yhtä tyhjän kanssa. Eurosta saatu hyötykin on vähän niin ja näin.
Suomi Natoon ja eurosta pois. Tosin onko tuo yhtälö mitenkään toteuttavissa.
Olen samaa mieltä: Nato-jäsenyys ja oma valuutta yhdistyneenä EU-jäsenyyteen olisi se optimaalinen tilanne.
Nyt elämme ajassa, jossa euro on osaltaan ollut tuhoamassa teollisuutta ja työttömyys on pilvissä. Elämme ahneuden aikoja, esim. Wärtsilä ilmoitti voitosta ja palkintona 160:lle kenkää..
Eurosta voi olla kahta mieltä ja jokaisella on mielipiteeseensä järki- tai tunnepohjaiset perusteet. Se taas ei ole mikään mielipideasia, että mennyt maailma ei palaa takaisin vanhaan valuuttaan siirtymisen myötä. Käytännössä koko Euroopan teollisuus on murroksessa ja Eurosta eroaminen ei ole siihen lääke, vaan korkeintaan hetkellistä tekohengitystä.
...Eiköhän tuo ole tullut selväksi, että euro ei toimi reunavaltioissa joihin Suomikin kuuluu ja joka on yksi tekijä heikkoon tuotantotaloudelliseen tilaamme...
Tuo olisi ollut seuraus häviön kohdatessa! Kyllä he taistelivat kotien, perheidensä ja maan talouselämän etc. puolesta.Tuohan ei pidä paikkaansa. Vuosina 1939-45 taisteltiin sen puolesta, että Suomi ei joudu diktatuurin miehittämäksi, että suomalaisia ei lapata kymmenintuhansin mullivaunuihin ja kärrätä Siperiaan, ettei Suomeen siirretä kahta miljoonaa venäläistä.
Mikä turva EU Suomelle on? Moni olisi valmis hyväksymään Naton, jossa oikeasti on kyse puolustamisesta.Voi olla, että ulkosuhteet eivät ole marketti, johon lampsitaan sisään valitsemaan hyllystä kaikkea miellyttävää. Kuten todettu, niin EU-jäsenyyden katsotaan olevan Suomelle myös turvallisuuspoliittinen ratkaisu, koska suomettuneen ikäluokat eivät voi hyväksyä Natoa Suomen turvatakuiksi.
Ei, mutta euro & eu ovat lisänneet sitä.Onko ahneus tullut euron myötä?
Miten euro on vaikuttanut Suomen heikkoon tuotantotaloudelliseen tilaan?..
Euro on liian kallis valuutta Suomella, ettei täällä juurikaan kannata valmistaa enää mitään.
Palkoista tuo asia ei johdu, Suomi taitaa olla eu:n sisäisessäkim vertailussa vasta jossain 10. sijan tienoilla. Siitä huolimatta hallitus yrittää toteuttaa sisäistä devalvaatiota palkkojen alennuksilla ja työajan pidennyksillä jne.., joka on mielestäni täysin väärä lääke tässä tilanteessa ja pienentää ostovoimaa emtisestään. Kuluttaa siis ilmeisesti silti pitäisi, mutta vain velaksi jonkun Einsteinin mukaan,.?
Oikeampi lääke mielestäni olisi oma valuutta ja ulkoinen devalvaatio suhteessa muihin valuuttoihin. Ulkomaistakin lainaa yritykset varmasti joutuisivat osin ottamaan investointeihin. Vientiyritysten kaupankäynnissä kauppaa käydään monesti muutenkin johtavilla valuutoilla USD jne.
Koska me emme ole ymmärtäneet niitä taloudellisia realiteetteja, joilla euro-alueella pärjätään. Kun ollaan toimittu parhaan lyhyentähtäimen poliittisen suosion periaatteella, niin epämiellyttäviä päätöksiä on siirretty ja sen narun vetäminen on loppu nyt. Luvassa siis kivuliaita korjausliikkeitä. Jos kilpailukykyä ei saada kuntoon, niin leikkauslistat pitenee ja pitenee ja pitenee.Miten euro on vaikuttanut Suomen heikkoon tuotantotaloudelliseen tilaan?
Me ollaan eletty devalvaatiomaailman reunaehtojen mukaan eli palkkojen ja kustannusten nousut on paikattu devalvaatiolla. Se on johtanut meillä 8 vuotta kestäneeseen nollakasvuun. Kansalla on sellaiset päättäjät kuin se ansaitsee. Mitäs äänestämme paskaa, jokainen voi katsoa peiliin.Ymmärrän, että devalvaation avulla työnhintaa olisi helppo laskea, mutta onko meillä vielä sellaista vientiteollisuutta, joka kilpailee työnhinnalla? Ja devalvaation sattuessa, seuraavat työehtosopimusneuvottelut söisivät saavutetun edun.
Taidat unohtaa, että olemme osa euro-aluetta.Entä miten rahoitus? Riittääkö teollisuudelle kotimainen rahoitus vai joutuisiko se ottamaan riskejä valuuttaluottojen muodossa?
Koska me emme ole ymmärtäneet niitä taloudellisia realiteetteja, joilla euro-alueella pärjätään. Kun ollaan toimittu parhaan lyhyentähtäimen poliittisen suosion periaatteella, niin epämiellyttäviä päätöksiä on siirretty ja sen narun vetäminen on loppu nyt. Luvassa siis kivuliaita korjausliikkeitä. Jos kilpailukykyä ei saada kuntoon, niin leikkauslistat pitenee ja pitenee ja pitenee.
Me ollaan eletty devalvaatiomaailman reunaehtojen mukaan eli palkkojen ja kustannusten nousut on paikattu devalvaatiolla. Se on johtanut meillä 8 vuotta kestäneeseen nollakasvuun. Kansalla on sellaiset päättäjät kuin se ansaitsee. Mitäs äänestämme paskaa, jokainen voi katsoa peiliin.
Taidat unohtaa, että olemme osa euro-aluetta.