....
Nyt kannattaisi olla norjalainen. Ei velkaa eikä EMUa, jota koettelee lähivuosien kriisit.
Eikö UAE tai Bahrain kävisi vielä paremmin, olisi sääkin kohdallaan?
Idiootteja vertauksia.
....
Nyt kannattaisi olla norjalainen. Ei velkaa eikä EMUa, jota koettelee lähivuosien kriisit.
Kreikkahan on ollut sosialistien hallussa, jotka tapojensa mukaisesti keksivät erilaisia luontaisetuja julkisen sektorin työntekijöille. Osa näistä saattaa olla sotilasjuntan peruja.
Ihmiset eivät tunnu hyväksyvän sitä, että yhteiskuntien arvot työskentelymoraalin suhteen eivät ole samanlaisia. Kreikasta tuskin löytyy ahkeruutta ja säntillisyyttä tässä tilanteessa, niinkuin Suomesta sotakorvausten maksuvuosina. Euron takia taloudelliselta ja sosiaaliselta rakenteeltaan erilaiset valtiot pakotetaan samalle viivalle.
Liittovaltiot tai valtioliitot eivät ole ikuisia. Ne tuppaavat repeilemään kymmenien tai satojen vuosien sykleissä. Hajoaminen tapahtuu talouden mahdottomuuksista. EU-prosessia tietysti nopeuttaisi laajeneminen, etenkin Turkin suuntaan.
Tässä onkin ongelma. Jos kerran Kreikka on onnistunut kusettamaan muita länsimaita jo vuosikaudet, onko sitä yrittänyt onnistuneesti joku muukin? Esimerkiksi Berlusconin Italia ei sivuunkirjoittaneen luottamusta ole erityisesti kerännyt. Espanja, Portugali, melkein yhtä epäilyttävää sakkia. Onko aitoja takeita ettei kriisi leviä katastrofaalisesti uusien paljastumisten myötä?Välimerellinen tapa (tässä voineen niputtaa likimain kaikki Välimerenmaat samaan kategoriaan) toimia eroaa pohjoismaalaisesta kuin yö päivästä, ja tulokset on nähtävissä.
No luulis että kyllä Norjakin pistää jonkunlaista lainaa Kreikalle, aivan kuten Suomikin.Nyt kannattaisi olla norjalainen. Ei velkaa eikä EMUa, jota koettelee lähivuosien kriisit.
No luulis että kyllä Norjakin pistää jonkunlaista lainaa Kreikalle, aivan kuten Suomikin.
Tämän vuoksi vasemmistolaisten ja liberalistien pitäisi puhaltaa yhteen hiileen ja saada muutoksia rakenteisiin.
Huvittavaa. Tulee mieleen ihan tämä teoria: Horseshoe theory.
Mites ne kansainväliset finanssijuutalaiset?
Tähän viiteen prosenttiin kuuluvat sitten ainakin kaikki asunto- ja autovelkaiset, sijoittajat, yrittäjät, yrityksissä työskentelijät ja ehkäpä jopa valtiotkin (ja heidän työntekijänsä). Minä olen aina ollut huono prosenttilaskuissa, mutta epäilen että näiden osuus olisi yhteenlaskettuna yli tuon viiden.Keskuspankkijärjestelmästä hyötyy ehkä 5 % kansasta ja kaikki muut häviävät. Järjestelmä myöntää keinotekoisen alhaisen koron lainoja suurimmille pankeille ja konserneille.
Kreikassa on sitten hulinoitu oikein kunnolla. Pankki on sytytetty tuleen ja rähinöissä on tullut jo kaksi ruumista ja yli 20 vammaantunutta. Oheisessa linkissä lisää:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010050511604203_ul.shtml
Jotenkin tuntuu vain siltä, ettei tuolla hulinoinnilla saada mitään muuta aikaan, kuin lisää ongelmia.
Mikähän olisi ollut tulos, jos tästä olisi järjestetty kansanäänestys?
No riippuu tietenkin siitä, mitä kansalle olisi kerrottu. Nythän moni luulee, että rahat on annettu kreikkalaisille, vaikka kyseessä on laina, josta Kreikka joutuu maksamaan korkoa.
Radikaalit leikkaukset eivät tunnu oikeudenmukaisilta ja kansa on lähtenyt kaduille.
Aikamoista punikkipropagandaa.
Vaikka huvittaisi uskoa, että olisi järkevintä vain antaa koko roskan upota, niin silti lienee tuo pelastusoperaatio viisain. Nähtäväksi jää, haluavatko itse pelastaa taloutensa ja tehdä asioille oikeasti jotain. Tuleeko helvetinmoisen rysähdyksen sijaan sitten perkeleenmoinen rysähdys, kun tekevät tästä vielä kunnon kuprun.
Aikamoista punikkipropagandaa. Talousasioiden hoito ja julkisen sektorin käsittämätön kulurakenne ennen leikkauksia on ollut kaukana oikeudenmukaisesta, puhumattakaan Kreikan tavasta kusettaa vääristelyillä talousluvuilla EU:ta, EMU:a ja kakkia lainanantajia.
Tuolla lakko-ketjussa olet ollut sitä mieltä, että työntekijät eivät lakkoile jos he ovat tyytyväisiä työoloihinsa. Nyt Kreikkalaiset lakkoilevat eli he eivät ole tyytyväisiä. Pitäisikö heille siis maksaa paremmin, että he eivät lakkoilisi vai laittaa kova kovaa vastaan? toimiiko eri maissa erilaiset eettiset ohjesäännöt?Radikaalit leikkaukset eivät tunnu kreikkalaisesta kadunmiehestä oikeudenmukaisilta. Vaikka me Pohjolan asukkaat - minä mukaanlukien - vaadimme leikkauksia kovaan ääneen.
Nopeasti silmäiltynähän tuo näyttää siltä, että virkamiehet ovat hankkineet itselleen ökyetuja sekä muutenkin harjoittaneet varsin vastuutonta politiikkaa ja tavallinen kadunmies joutuu maksumieheksi.
Nyt Kreikkalaiset lakkoilevat eli he eivät ole tyytyväisiä. Pitäisikö heille siis maksaa paremmin, että he eivät lakkoilisi vai laittaa kova kovaa vastaan? toimiiko eri maissa erilaiset eettiset ohjesäännöt?