Onko tämä ainoa syy antaa pois omaa määräysvaltaa?
Lisäksi pääomavirtojen rajoittamiseen perustuva sanktiopolitiikka on alkanut menettämään tehooan kun kryptologiaan perustuva digitaalinen raha liikkuu nykyään rajoista välittämättä ja vieläpä äärimmäisen sukkelaan ja edullisesti. Mitä ne rankaisutoimet sitten olisivat omille jäsenille? Tukirahojen jäähdyttämistä? Tämä lisäisi liiton ulkopuolisten maiden vaikutusmahdollisuuksia suoraan rahoittaa niskuroivaa jäsenmaata ja etäännyttää sitä ensisestään liitosta. Toisin sanoen siirtyminen konsensus-päättämisestä enemmistöpäätöksiin varmasti tuo lisää dynaamisuutta päätösten aikaansaamiseen mutta lisää myös jyrättyjen jäsenmaiden halukkuutta etääntyä EU:sta. Tämä edistäisi ydintymistä mutta murentaisi yhteistä Eurooppaa. Monesti tällaiset uudistukset vaikuttavat hyviltä alkuun mutta useimmiten politiikassa ei ole olemassa absoluuttisesti parempia toimintamalleja. Idealistinen ajattelu auttaa näkemään muut maat pahoina ja väärinä mutta oikeasti kaivattaisiin pragmaattisuutta. On surullista nähdä, että paikallista päätösvaltaa ollaan täällä avokätisesti antamassa etäisiin pöytiin.
Ei ole ainoa syy. Isossa kuvassa syy on se, että mikään nurkkakuntainen, impivaaralainen ja protektionistinen vähemmistö ei voi jarruttaa koko yhteisön kehitystä riippumatta siitä että onko se Suomi, Unkari tai Italia. Minä tyytyisin siihen että joihinkin päätöksiin vaadittaisiin esim 2/3 enemmistö, ettei pelkkä määräenemmistö riitä, mutta yksimielisyyden vaatiminen on hulluutta.
Pääomavirroilla tarkoitetaan nimenomaan eu-tukia ja vastaavia. Pitää olla toimiva sanktiojärjestelmä. Helppo on tuijottaa Unkaria, mutta ihan sama pätee Suomen alkoholi ja autoverotukseen ja säätelyyn. Viranomaiset pitää pystyä pakottamaan noudattamaan lakeja ja sopimuksia.
On surullista, että meillä on päättäjät niin rankasti epäonnistuneet talouspuolella, että kaikki valta mikä heiltä saadaan EU:lle on todennäköisesti kotiinpäin.
Tukipolitiikkaa en tukisi, jos sitä ei harjoitettaisi missään muussakaan maassa ja jos ihmiset eivät kuolisi nälkään ilman ruokaa. Ilman tukia maatalous ei ole kannattavaa täällä ja normaalissa markkinataloudessa tällainen luontainen tuho olisikin sallittavissa. Valitettavasti näen melko todennäköisenä skenaariona tulevaisuuden geopoliittiset taistelut, jotka tulevat sisältämään passiivisten bioaseiden kohdistamista maiden ruoantuotantoon. Kyse on pitkälti vakuutuspolitiikasta
On vaikea uskoa, että olisit tämän kanssa tosissasi. Miten todennäköisenpä pidät, että ruuan hinta ei joustaisi ylöspäin mikäli ruuasta oikeasti olisi pulaa? Ihmiset ajalisivat tesloilla ja kävisivät rio de janeirossa lomilla, mutta jos ruuan tuotantoon ei lapioitaisi verorahaa, niin ihmiset kuolisivat nälkään? Mikä olisi Suomen keino suojaantua bioaseilta, eli miten se parantaisi meidän tilannetta?
Edelleen niinkuin moneen kertaan on todettu, niin meillä tarvitaan riittävän pitkän ajan varmuusvarastot. On se sitten nykyisen vuoden sijasta kolmen tai viiden vuoden tarvetta vastaava määrä viljan osalta. Hankitaan se maailmanmarkkinoilta mahdollisemman edukkaasti ja jos joku muu on niin tyhmä, että sen tuotannon maksattaa omilla veronmaksajillaan, niin naureskellaan niille typeryksille eikä olla kommunisteja, jotka maineensa mukaan tarjoavat aina enemmän (tai tässä tapauksessa halvemmalla).
On ihan vitun naurattavaa puhua mistään omavaraisesta maataloudesta, kun se maatalous on täysin riippuvainen tukiaisista, joista iso osa tulee EU:sta. En usko sekuntiakaan, että muiden maksavat tuet vaikuttavat meidän tukien maksuun. Siinä vaiheessa kun (jos) järki voittaa ja niistä luovutaan EU-tasolla, niin siinä vaiheessa nämä koijarit vain esittävät nyt sekin miljardi pitää maksaa kansallisesti itse.