Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Espoo United kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Kapo, 14.12.2015 klo 18.48.

 1. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Pronssiottelu on vielä jäljellä ja tällä kertaa siinä on mielestäni panosta, koska tämä on EU:n ensimmäinen kausi. Olisihan se hienoa ottaa mitali heti avauskaudella.

  Tästä kaudesta opittuja asioita jo näin ennakkoon.
  • Valmennuksen on oltava tehtaviensä tasalla heti alkukaudesta. Mielestäni Hirvosen näytöt ovat heikkoja, joten siinä pitää tapahtua vaihdos.
  • Joukkue kaipaa kokoa. Yksi kookas pakki ja yksi kookas hyökkääjä tuohon lisäksi, niin jämäkkyyttä olisi maalien edessä ja kulmissa enemmän.
  • Yksi sentteri puuttuu. Hirso on telakalla ja toivottavasti pääsee vielä pelikuntoon. Muutoin pitää lähteä ostoksille.
  • Kunnon bussi olisi tarvittu heti alkukaudesta.
   
 2. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Totta ja miettikää sitä jos EU joskus nousisi pelaamalla liigaan. Saattaisi seura fanien silmissä saada ihan eri tavalla rintakarvoja ja hurmosta Espooseen kuin että ensi vuonna joku kaunis päivä lausutaan jossain, että EU on nyt päätetty nostaa liigaan.
   
 3. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  @NatKingCole Espoo nousi jo aikanaan Liigaan pelaamalla (putosi muista syistä), joten otan vastaan myös kabinettinousun jos semmoinen on mahdollista. Suomen toiseksi suurin kaupunki ansaitsee liigajoukkueen ja myös Liiga tarvitsee Espoolaisen joukkueen.
   
 4. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Kyllä mä näkisin että siinä vois olla rakennettuna liigahurmosta vähän vankemmalle pohjalle, jos ratkaisut noususta tapahtuisivat jäällä. Kannettu vesi jne...

  Olishan tuo jo kabinettien SE jos ensin Mestikseen ja sitten Liigaan sama joukkue saisi paikan neuvottelupöytien kautta.
   
 5. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Josta joukkueesta sitten yli puolet vaihtunut kun pelataan Liigaa. Reality-check taso-erosta. Jukurit hyvä esimerkki.

  Mulle tuo urheillullinen nouseminen olisi merkityksellisempää jos taso-erot ei olisi nykysenlaiset. Nyt uskon että homman toimivuuteen vaikuttaa muut tekijät.
  Allsvenskanin ja Elitserien välillä homma toimii.
   
 6. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Toki joukkuetta pitäis liigaa varten vahvistaa, sehän on selvä asia. Mutta pelaamalla nouseminen toisi joukkueelle jonkinlaista urheilullista uskottavuutta ja sitä kautta laajempaa kannatusta.

  Jos liigakarsinnat palautettaisiin niin Espoo olisi ylivoimaisesti potentiaalisin paikkakunta mitä tulee nousuun. Ja tuon potentiaalin realisoiduttua kentälle asti tuo kuilu alkaisi kapenemaankin liigan hännän ja Mestiksen kärjen välillä. Ja hyviä vääntöjä olisi keväisin luvassa.
   
 7. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Tottakai Mestisjoukkueet satsaisivat aivan eri tavalla miehistöönsä jos karsinnat palautettaisiin. Niin tekisivät toki liigajoukkueetkin, sitä kautta etteivät keväisin luopuisi pelaajistaan.
   
 8. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Olisihan se kannattajan näkökulmasta paljon herkullisempaa jos nousut ja putoamiset tapahtuisivat urheilullisin perustein. Parhaillaan vaan jääkiekkoliiton alaisuudesta irtautunut liiga haluaa imitoida ammattilaisliigoista tuttua mallia, ja niin kauan homma toimii kyseisen mallin mukaan osakkeiden intressejä kuunnellen.
   
 9. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Nykyään liigaan noustaan taloudellisin perustein. Parempi olisi 12 joukkueen Liiga ja joka kauden lopussa Liigan häntä ja Mestiksen kärki pelaisivat paikassa auringossa. Mutta kun se nyt vaan ei tällä hetkellä mene niin. Nousu voi tapahtua vain kabineteissa ja rahan voimalla. Silloin EU on vahvoilla.
  Se on ihan oma keskustelunsa, miten asioiden pitäisi olla. Nyt ne ovat näin.
   
 10. björn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo United
  Ekasta Mestiskaudesta jäi kyllä hyvä maku, varsinkin kun peli parantui huomattavasti alkukaudesta. Peli oli ajoittain yllättävänkin laadukasta. Ehkä suurin ero omaan silmään näkyi pelin järjestelmättömyytenä. Mestispelit oli enemmän kiekko päätyyn ja perään tyylillä eikä järjestäytyneitä hyökkäyksiä harrastettu samalla tapaa kuin Liigassa. Itselle tärkeintä on kuitenkin espoolaisen joukkueen seuraaminen, joten annetaan se anteeksi. Erityisen hienoa oli se, että joukkue oli varsin espoolainen. Oli hauska seurata itselle ennenstään tuntemattomien pelaajien kehitystä ja muutama suosikkipelaajakin alkoi loppukaudesta löytyä.

  Suurin ero liiga-aikoihin verrattuna oli se, että vastustajat eivät herättäneet juuri mitään mielikuvia tai mielenkiintoa. Liigavastustajia mietti aina maantieteen kautta. Mestisvastustajien kohdalla en vieläkään ole ihan varma, mistä kaupungista osa joukkueista tulee tai jos tiedän, niin en tiedä, missä kyseinen kaupunki sijaitsee. Toki loppukaudesta EU:n ja Hermeksen välille alkoi syntyä hyvää kitkaa maalivahtitappelujen ja Summasen huuteluiden myötä. No, tämä asia paranee sitä mukaa, kun kausia ja pelejä tulee enemmän alle. Ehkä niitä suosikkivastustajia alkaa vähitellen löytymään.

  Iso peukku Jussille, että sai seurata espoolaista jääkiekkoa tälläkin kaudella. Ilmankin olisi varmaan pärjännyt, mutta kokonaisuutena jäi hyvä fiilis ja varmasti ensi kaudellakin tulee hommattua kausikortti. Vielä kun hoidetaan pronssi kotiin, niin oli hieno kausi!
   
 11. Elmeri Hautamäki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo ja Blegi
  Espoo Unitedin historian ensimmäinen kausi on takana ja on ehkä sopiva aika tehdä yhteenvetoa tapahtuneesta. Seura kasattiin nopeasti loppukeväästä ja se ei voinut olla näkymättä valmistautumisessa kauteen. Alkukauden aikana Espoo majaili välillä jumbonakin ja todellinen suunnanmuutos tapahtui vasta kun Raimo Summanen hyppäsi mukaan. Kevätkaudella EU olikin Mestiksen kovakuntoisempia porukoita ja sijoittui lopulta runkosarjassa viidenneksi. Uskallan väittää, että tätä ei olisi tapahtunut ilman Summasen mukaantuloa. Playoffeissa Hermes kaatui kuumassa sarjassa voitoin 4-2, sitten SaPKo dominoi voitoin 4-0 ja lopuksi pronssimitalit tulivat Espooseen vierasvoitolla TUTO:sta.

  Ensimmäinen kausi oli siis tuloksellisesti loppujen lopuksi positiivinen, mutta täysin ilman kipuilua ei selvitty. Ensin Bluesin fanikulma jäi sivuun, kun Salonojan perustama seura ei kelvannut ja sen jälkeen Summanen kipuili itsensä pelikieltoon. Kummankin poissaolot olivat toki merkittäviä, mutta ei ylitsepääsemättömiä. Loppukaudesta tunnelma peleissä oli jo ihan hyvää ja isoa peukkua täytyy antaa etenkin nuorille junnuille, jotka jaksoivat kannustaa tappion hetkilläkin.

  Espoo Unitedin tulevaisuus näyttää hyvältä ja ensi kaudella Mestis-mestaruus on jo lähempänä. Yleisellä tasolla EU:n avauskausi on ollut erinomainen, sillä neljästä joukkueesta (jääkiekko ja koris) kaikki ovat olleet omien sarjojensa kolmen parhaan joukossa. Yleisö on myös löytämässä seuran enkä itse näe syitä minkä takia Espoo Unitedista ei tulisi vähintään Bluesin kokoista seuraa kannattajapohjaltaan tulevaisuudessa. Aika näyttää.
   
 12. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tämä kyllä täysin ymmärrettävää. Toivottavasti edes osa tekee paluun, kun paha olo hieman helpottaa.
  Lainaus:
  Lähempänä kyllä varmasti, mutta joukkueesta ei vielä ole mitään tietoa, joten ihan vielä en lähtisi tuohon keskusteluun. Iso tekijä tulee olemaan valmennus. Hirvosesta ei ole mestarijoukkueen valmentajaksi.
  Lainaus:
  Tämä on aika rohkea kommentti. Sellaista meininkiä ei ole monellakaan liigapaikkakunnalla nähty koskaan. Toisaalta, tulevaisuus on aikamääreenä suht pitkä.
   
 13. Elmeri Hautamäki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo ja Blegi
  Viimeiseen kohtaan tarkoitin lähinna koko yleisömäärää, en niinkään fanikulmaa. Muuten samaa mieltä etenkin tuosta valmennuksesta. Hire on nähty.
   
 14. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Mikähän tossa Bluesin kannattajapohjassa niin mahottoman huikeeta oli. Sen jälkeen oli aika railakasta meininkiä kun tiedettiin että homma loppuu. Sitä ennen hyvin pienimuotoista.
   
 15. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Näinkö nopeasti asiat unohtuu? Suosittelen katselemaan erilaisia kuvagallerioita tai tallenteita läpi ja ihmettelemään, kuinka pienimuotoista se toiminta oli. Toki kannattajia ei ollut määrällisesti tuhansia, mutta pienellä porukalla saatiin aika hyvä tunnelma usein kasaan ja tifot olivat maan parhaimmistoa, ellei parhaita. Jos haluaa vielä pilkkua nus... viilata, homman loppuminen ei ollut missään vaiheessa kauden aikana tiedossa. Aina oli olemassa usko siihen, että tavalla tai toisella, toiminta jatkuu. Tämä toivohan oli olemassa vielä siinäkin vaiheessa, kun Salonoja alkoi puuhaamaan Unitedia. Toivo Bluesin tai Kiekko-Espoon uudesta tulemisesta kuoli vasta siinä vaiheessa, kun nimiäänestys lakaistiin maton alle ja United varmistui uuden joukkueen nimeksi.
   
 16. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Fiilis oli loistava, vaikka toiminta oli pienimuotoista. Jotenkin itselleni jäi sellainen fiilis, että porukka ei ollut kovin helposti lähestyttävä. Liekö se ollut syy ryhmän pienuuteen. Ihan sivukommenttina ja voi tietysti olla, että olen täysin väärässä.
   
 17. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Itse siirryin kulmaan seuraamaan pelejä oikeastaan vasta viimeisellä kaudella ja minut otettiin mielestäni ihan hyvin vastaan. Toki tunsin osan porukan aktiiveista jo muutenkin, joten ehkä tämä auttoi jossain määrin. Kyllähän tuo ydinporukka oli/on hyvin tiivis ja paljon sisäpiirin huumoria meni ohi, jos ei ollut touhuissa läsnä joka (peli-) päivä. Ymmärrän kuitenkin näkökulman, että he ovat saattaneet vaikuttaa vaikeasti lähestyttäviltä.
   
 18. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  No me ollaan about samanikäisiä keskenämme. Mä en ollut kulmassa kovinkaan aktiivinen ennen viimeistä kautta ja myös aika vahvasti ollut eri mieltä monen kulman aktiivin kanssa erinäisistä asioista. Mutta aina olin täysin tervetullut mukaan laulamaan ja pomppimaan, viimeisellä kaudella olin siellä hyvin useinkin mukana. Kannattamisen muotona ehkä tällaiselle polvivaivaiselle lähes nelikymppiselle kolmen lapsen isälle se kulman hektisyys ei ollut se joka pelin juttu.

  Enemmän tuon lähestyttävyyden haasteen näkisin siinä, että toiminta oli välillä jopa itselleni todella fyysisesti vaativaa ja chanttien sanojen tuntemista vaativaa. Jos näitä asioita tai tällaisen kulttuurin muotoa kokee vieraakseni, myös lähestyttävyyden kokee haastavaksi. Jos porukkaan uskalsi ottaa kontaktin, sinne pääsi erittäin helposti kuitenkin mukaan omasta mielestäni - myös satunnaisemmin mukana oleva.
   
 19. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barkov, Donskoi, Aho, Laine, Puljujärvi
  Lainaus:
  Nähtäis muutama mikä päättäis lyödä all-in yhtenä vuonna, konkka tai nousu. En tiijä onko tääkään sitten niin mahtavaa.
   
 20. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tämä oli hyvin kirjoitettu. Tätä hain. Samalla on hankalaa saada koko hallia mukaan.

  Tämä menee nyt sen verran ohi aiheen, että jatketaan toisessa ketjussa, jos tarvetta löytyy.
   
 21. DanC Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
  Lainaus:
  Yleisesti, ei koko halli lähde chantteihin mukaan laulamalla eikä sitä odotetakaan. Halli osallistuu taputtamalla tunnistamalla sen mitä hoilataan. Siihen ei sanojen täydellistä (eli edellytystä laulamiselle) osaamista tarvita. Blegin osalta muutamaan chanttiin halli lähti hyvin mukaan. Vuorohuuteluun taasen vaihtelevin tuloksin.
   
 22. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Mielestäni tuo fanikulma veti viimekaudet todella hyvin ja saivat kannustusta aikaan todella hyvin, vaikka tosiaan itseäni ei kiinnostanut liittyä siihen porukkaan niin arvostan todella hiedän tekemää työtään. Harmittaa, että tuo osa kannatuksesta nykyää puuttuu, mutta on ollut toisaalta kiva nähdä, että loppukaudesta EU:n tarina alkoi rakentumaan ja hupentui playoffeissa. Draaman kaari oli oikeastaan aika hyvä, pohjamudista pronssille. Sen avulla saatiin edes vähän fiilistä halliin, mutta fiiliksessä Bluesin viimeisiin kausiin on vielä pitkä matka. Tunnustan, että EU oli itselleni alkukaudesta aika HMV, mutta kasvoi minuun pelaajien ja valmennuksen ansiosta. Koko kauden tuota seuranneenakin on vaikea enää sanoa eroa Bluesiin, muuta kuin logo ja keltaisen värin puuttuminen.

  Toivon, että Espoo Unitedin kasvutarina onnistuu sytyttämään myös minun lisäkseni muita Espoo Blues faneja tulevaisuudessa.
   
 23. Vanhaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  EU
  Joka vanhoja muistaa sitä tikulla silmään, mutta silläkin uhalla lyhyitä kommentteja useimmista EU:n pelaajista menneellä kaudella.

  mv:

  32 Rasmus Tirronen Joukkueen tuki ja turva. Eräs Mestiksen parhaista maalivahdeista.

  puolustajat:

  3 Jesse Väkelä Oli pitkään loukkaantuneiden listoilla mutta palattuaan pelaavaan miehistöön paransi otteitaan koko ajan.

  21 Juha Tarkkanen Varma puolustaja joka ei näkynyt kovin paljoa hyvässä tai pahassa.

  28 Victor Westermarck Teki alkukaudella aivan päättömiä kuljetuksia, joista sitten menetti kiekon vastustajalle. Kasvoi sitten aivan valtavan paljon lähes virheetöntä työtä tehneeksi luottopuolustajaksi.

  47 Kai Lehtinen Hyvä kiekollinen ja hyvin luisteleva puolustaja. Laukauksesta kaipasin tehoja kuten todellisuudessa kaikilta muiltakin puolustajilta.

  50 Nikke Kettukangas Pelasi paljon ns. seitsemäntenä puolustaja mutta täytti paikkansa aivan kelvollisesti

  55 Niklas Tikkinen Toinen perusvarma puolustaja joka ei paljon virheisiin sortunut.

  58 Sebastian Moberg Loukkaantuminen katkaisi aivan hyvin pelatun kauden.

  88 Jimi Santala Pitkälle kauteen mainio kiekollinen puolustaja mutta Kokkolassa tapahtunut loukkaantuminen sotki koko loppukauden.

  hyökkääjät:

  7 Aleksi Järvinen Alkukauden tehomies jonka tehot katosivat kokonaan löytyäkseen uudelleen loppukaudesta. Kokemus näkyi pelissä.

  8 Jani Elgbacka Nuori ja paljon kauden aikana kehittynyt keskushyökkääjä.

  16 Nicolas Wuolle Paikkana usein se 13. hyökkääjä. Fysiikka ei riittänyt.

  18 Markus Piispanen Perusvarma hyökkääjä joka ei varsinaisesti loistanut mutta ei kyllä myöskään pettänyt

  19 Juuso Kaijomaa Joukkueen paras aloittaja jota kaivattiin tosissaan loukkaantumistauon aikana.

  20 Oskari Uomala Nuori eteenpäin pyrkivä hyökkääjä jonka fysiikka ei vielä oikein riittänyt.

  22 Emil Oksanen Perushyökkääjä. Teki omaa varmaa työtään koko kauden.

  23 Felix Westermarck Tuli Sportista kesken kauden ja toi vauhtia ja rymistelyä joukkueeseen.

  24 Janne Kivilahti Taitava maaliahne kultakypärä pitkään mutta sitten tuli hiipuminen tehoihin.

  39 Jiri Veistola Voimaa, kokemusta ja taistelutahtoa enemmän kuin monella muulla. Eräs tärkeimpiä pelaajia joukkueessa.

  44 Kim Hirschovits Loukkaantuminen vei koko kauden.

  51 Olli Iisakka Suurin yllättäjä. A-junnu ja tuli ja rymisteli itsensä jäähylle kunnes järki voitti ja tehoja alkoi tulle.

  77 Janne Puhakka Näkymätön uurastaja. Ei ollut esillä hyvässä eikä pahassa.