Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Espoo Metro Areena

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana Pavlovin Koira, 07.10.2015 klo 10.15.

Tags:
 1. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Taitaa olla edelleen tuo sama taho ja nimenomaan laaja pohja. Toivotaan että etenee, nimenmuutoksella ei nyt itselleni ole väliä.
   
 2. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Voi hyvn olla, että metron viivästyminen on viivästyttänyt tätäkin projektia. Nyt kun metro kulkee, voi olla taas uutta intoa...
   
 3. Dfence Jäsen

  Kaikenlaista viserrystä toki kohtalosta kuuluuu, mikä lie totta tai mikä ei sinnepäinkään.
  Kun jos konkka iskee niin oleellinen kysymys lienee että kuka oikeasti hallin haluaisi? Ja minkä takia? Kun historia ei kauheasti osoita että se mikään kultakaivos olisi.
  Paras taho hallin omistajaksi olisi kaupunki, joka sitten voisi ulkoistaa hallin varsinaisen liiketoiminnan pyörittämisen erilliselle yhtiölle.
  Tämä samalla mahdollistaisi korvamerkata toimintaa myös hallissa toimivalle joukkueelle tai sellaisille tapahtumille mitkä kokee tärkeäksi itselleen esim. veteraani juhlia jne.
  Mutta eikös se ole jo kokeiltu käytännössä useamman vuoden aikana että täysin yksityisesti ei pelkän hallin pyörittäminen kannata mitenkään vaikka päällään seisoisi.
  Tosin kun joukkueen puolellakin maksuhäiriöitä on pitkä lista (yli 30kpl) niin voi olla ettei hallissa ole ainakaan jääkiekkoseuraa kohta ollenkaan.
  Matinkylän Garden alkaa olemaan jo purettuna, kovasti kiinnostaisi tietää että koska Matinkylän uusi halli on valmis ja pelataanko siellä kohta vaikka Jäähongan tai EJK:n tai Matinkylän mahdin paidat päällä Suomi sarjaa (yksi huhu lisää)
   
 4. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Kyllä areena osaavissa käsissä olisi ihan kannattavaa liiketoimintaa - varsinkin nyt metron tuotua siihen tavoitettavuuden ihan "nextille levelille". Potentiaalia tuossa on, jos hallinnoimassa on oikeasti liiketoimintaa osaavia ihmisiä sekä kiinteistönhallinnan ammattilaisia. Jääkiekkoseuran kannalta kriittisempää on se, että pystyykö areena kompensoimaan yhtään seuraa - yksityisessä hallissa vuokralaisena ei Suomessa kiekkojoukkue menesty missään.
   
 5. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Ihan mielenkiinnosta: onko esimerkkejä kannattavasta yksityisestä jää/monitoimihallista? Huomattavasti suurempi ja modernimpi Hartwall Areenakin on ollut pitkään raskaasti tappiollinen vaikka siellä esiintyy jatkuvasti maailman luokan artisteja.
   
 6. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Ei noita areenoita olisi ympäri maailman, jos joku ei näkisi niiden rakentamista sekä ylläpitoa kannattavana. Maailmalta on kyllä oppia ja erimerkkejä hyvistä toimintatavoista ammennettavaksi vaikka kuinka.

  Käsittääkseni esimerkiksi Töölön jalkapallostadion on ihan kannattavaa toimintaa, tosin ei ole sisätila. Samoin ainakin paperilla Turkuhalli ei tee tappiota - TPS kyllä aika rankastikin.
   
 7. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Metron kiinteät käyttökulut(sähkö, vesi, lämpö ja palkat) on 60-70 k€ /kk. Siitä laskemaan minkälaista toimintaa vaatii, että saadaan positiivinen tulos. Tuo ei sisällä johtajien kymppitonnien kuukausiliksoja, ainoastaan hallin välttämättömän henkilökunnan(hallimestarit, siivous).
  Normaali jäämyynnin tulo on n.14k€/viikko eli tuolla katetaan aika lailla nuo kulut. Ulkopuoliset huollot ja korjaukset tekee vuodesta riippuen 100-300 k€.
  Näistä voisi päätellä, että kun pidetään hallin organisaatio simppelinä ja kevyenä, ei tarvi kummoista (muuta) toimintaa olla nollatulokseen.

  E. Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että kunnallisia yhden radan halleja kun vertailee Metro-Areenaan, kustannukset ovat Metrolla jopa pienemmät. Kauniaisissa laskettiin muutama vuosi sitten hallin pyörittämisen maksavan n.800k€ vuodessa.
   
 8. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Tämä lause on sellainen, joka on käsitääkseni ollut Metro Areenan ydinajatus. Tosin mielelläni haastaisin sitä.

  Restel tai kukaan muukaan ei vuokraa esimerkiksi ravintolapalveluita, jos ei saa siitä kannattavaa business casea. Käsitääkseni ainakin paperilla JOY Catering oli hyvinkin kannattava firma (ja oli muuten minun asiakkaan näkökulmasta aikanaan ehkä paras areenalle toiminut catering). Lounasravintolaa tuossa ei kannattane pitää ainakaan ennen kuin viereen tulee merkittävästi työpaikkoja ja sitä kautta asiakaspotentiaalia, mutta onko areenalle oikeasti fiksua ulkoistaa suunnilleen kaikki toiminta ravintoloista alkaen? Saisiko pääomalle paremman tuoton hieman raskaammalla omalla organisaatiolla ja hoitamalla itse mahdollisimman paljon liiketoiminnoista?

  Jos areenayhtiö pyörittäisi itse myös oheispalveluita, sillä olisi aivan eri motivaatio saada myös jääkiekko-otteluihin mahdollisimman paljon kävijöitä ja sitä kautta kehittää yhdessä myös urheiluseuroja elinvoimaisiksi ja kiinnostaviksi. Tosin en tiedä, mikä TMA:n ja Restelin sopimuksen sisältö on. Ja se motivoisi myös tekemään enemmän töitä, jos oikeasti asiat vaikuttaisi suoraan ja niillä olisi merkitystä. Rakenne olisi raskaampi ja kulut kovemmat, mutta tuottopotentiaali ihan jotain muuta.
   
 9. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Olet oikeassa, mutta tarkoitukseni oli tuoda ainoastaan esille se, ettei perustoiminta vaadi kummallisuuksia nollille pääsyyn. Ongelmia on ollut siinä, että hallin organisaatio muutoin on ollut melkoisen raskas( kallispalkkaista johtajaa ilman tulosvastuita on riittänyt monelle eri tasolle).
  Ravintolatoimintojen pitäminen itsellä vaatisi alkuun ainakin 300k€ investoinnit ja muutaman täysipäiväisen ammattilaisen.
   
 10. Hannutic Jäsen

  Siirrän keskustelun tänne tuolta Tulevaisuuden näkymät -ketjusta..

  Lainaus:
  Niinpä, löytyykö Suomesta parempaa hallia kuin Metro Areena olisi espoolaiselle pääsarjatason joukkueelle (unohdetaan sijainnit ja oletetaan ja ajatellaan vaikka Bluesin viimeisiä vuosia)? Hallihan on edelleen kokoluokassaan (3500-8000 katsojaa) ehdotonta Suomen ehdotonta kärkeä. Ongelma on ollut siinä että halli on itsessään ollut seuralle kallis ja oheismyynti on hoidettu seuran näkökulmasta päin persettä (huono hinta/laatu suhde ja seura ei saa provikkaa). Lisäksi seuran sisällä ei selkeästi ole osattu yhteen ja vähennyslaskua.

  Monet kunnan subventoivat hallin käyttökustannuksia seuroille, koska halli ja seura tuovat muuta kuin suoraa rahallista hyötyä kunnalle. Niin kauan kun kunta saa nämä hyödyt vapaamatkustajana ilmaiseksi, homma ei pelaa. Hallin nimen sponsorointi on sentään ollut yritys nähdä yhteisiä hyötyjä. Jääkiekon näkökulmasta paras olisi kuitenkin että Espoon kaupunki ottaisi hallin omistukseensa. Seura säästäisi rahaa, ja tämä olisi luultavasti myös taloudellisesti järkevää kaupungille. Halli/seura toimisi näin tapahtuessa esimerkiksi markkinointi-/verkostointialustana paikallisille yrityksille.

  Odotan sitä päivää kun joku yksityisomisteinen halli Suomessa ei tekisi tappiota. Tämän voi laskea kahdella tapaa: joko ottamalla sijoitetun pääoman korko mukaan tai jättämällä se pois. Uskon että ensimmäisessä tapauksessa takkiin tulee joka paikassa ja joka vuosi (investointina halli on huono), mutta jälkimmäisessä tapauksessa nollatulokseen tai jopa voitolle on mahdollista päästäkin. Siinä tilanteessa kun halli on jo rakennettu, ei tuota korkoa kannata pahemmin miettiä, koska sille pääomalle ei voi enää sijoittaa muualle. Investoinnin näkökulmasta tällöin on kyse tappioiden minimoinnista. Ja huom.: tässä tapauksessa tappioiden minimointi ei tarkoita toiminnan lopettamista. Kolmas näkökulma on tuo edellä esittämäni, eli halli/seura tuo kunnalle muuta hyötyä kuin suora rahallinen hyöty.
   
 11. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Hallin on ollut kallis seuralle, koska muista tapahtumista ei ole saatu tarpeeksi rahaa tai niitä ei ollut tarpeeksi. Halli on toki kokoluokassaan kärkipäätä, mutta kuinka usein tuo on ollut täynnä? 1+1 = halli on turhan iso.

  Lainaus:
  Itse en veronmaksajana tällaista kommunismia suvaitse.
  Lainaus:
  Jatkuvuuden kannalta seuran ja hallin tulee olla taloudellisesti tuottavia. Markkinointi ja verkostointi alustana tuo on liian kallis.
   
 12. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Saa nähdä mikä myös tuon hallin kohtalo sitten lopulta on, jos EU menee konkurssiin tämänpäivän hakemuksen johdosta niin aika pitkälle sieltä jää aika paljon saamatta myös saatavia, ei varmaan hirveän kaukana taida olla että myös jäähallin toiminta menisi nurin ennen kesää, maaliskuun jälkeen hallissa ei taida edes juurikaan olla tapahtumia.
   
 13. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Se riippuu täysin tietysti omistajan maksukyvystä. Tappiota voi tehdä miljoonia jos on vaan varoja ja halua maksaa siitä.
   
 14. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Riippuu varmasti, mutta kuten edustusjoukkueenki kohdalla niin tilanne taitaa olla se "rahaa löytyy, mutta ei haluta käyttää".
   
 15. Bollinger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues & United
  Lainaus:
  Tässä on edustusjoukkueeseen nähden se ero, että konkurssipesälle jäisi oikeasti jotain myytävää, jos päästäisi hallin konkurssiin. Kyllä sen joku sieltä ostaisi, jos konkurssipesä alkaa realisoida. Ja olisi mielenkiintoista tietää, kenelle siellä ollaan velkaa? Baronalle ollaan ilmeisesti velkaa jotain 100k€, mutta onko tässäkin velkoja omille firmoille? Sähköt siellä on nyt ainakin ollut päällä.
   
 16. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Ainakin omaisuutta ilmeisesti edelleen löytyy. Mutta sähkölaskuja ei makseta autoilla tai kiinteistöillä, vaan rahalla. Sitä tässä on spekuloitu paljonkin, että onko Jussilla se tilanne, että likvidin käteisen rahan määrä on pieni, joten omaisuutta pitäisi realisoida, että saisi laskuja maksettua. Ja haluja realisointiin ei välttämättä ole sillä hinnalla, mitä nopeasti olisi saatavissa.

  Areenankin myynnistä on huhuiltu vuosia, mutta kauppoja ei ole tullut. Ja ei kai siinä ole kuin yksi vaihtoehto, miksi kauppoja ei tule, jos niitä yritetään tehdä - tuotteen hinta ei kohtaa sen arvoa. Voihan tietysti olla, että Jussi haluaisi myydä vain osittain areenan tms, mikä ei ostajalle sovi, mutta pitkällä tähtäimellä tuollaisia kauppoja ei tehdä, jos sijoituksen tuotto-odotus ei ole riittävä.

  En itse tiedä Jussin taloustilanteesta mitään faktaa, joten on ihan pelkkää spekulointia siitä, mitä korviin kantautuu.
   
 17. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kyllähän tuo aika selvää on että tuota käteistä ei taida olla, toinen vaihtoehto toki on sitten että on todella huonoa johtamista ja väliinpitämättömyyttä omia yrityksiä kohtaan. Jos on sitä rahaa pitäisi pystyä maksamaan edes yrityksiensä tärkeimmät maksut jolla toiminta turvataan. Miksi jättää esimerkiksi muutaman tonnin sähkölasku maksamatta jos rahaa löytyy. Isoimmat kohutkin joukkuetta ja hallia kohtaan on tullut melko pienienkin maksujen laiminlyöneistä. Jos oletetaan että rahaa on niin pitäisi pystyä olemaan perillä mitä omissa yrityksissä tapahtuu tai delegoida asiat hoitumaan toisten ihmisten kautta. Nyt taitaa olla sekä rahan puutetta että lian monta rautaa tulessa omiin taitoihin nähden. Ehkä ei kohta hullumpaa tekisi realisoida omaisuus mitä vielä jäljellä ja sitten keskittyä vaan täysillä yhteen asiaan ja yritykseen täysipäiväisesti eikä kuten nyt että jokainen asia tehdään vasemmalla kädellä.
   
 18. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Saa nähdä mikä tuon hallin kohtalo tässä EU:n rinnalla on, näyttäisi tänään lauantaina olevan hallissa joku Saara aalto euroviisujuttu, keskiviikkona Espoo United - K-vantaa matsi ja sitten saattaakin olla syyskuuhun asti ainoat tapahtumat joku Cheekin konsertti ja X factor juttu. Maksetaanko sähkölaskuja kuinka paljon pelkillä yleisöluisteluilla ja kirpputoreilla. Tietenkin vielä joukkueella mahdollisuus nousta pudotuspeleihinkin jos viimeisen matsin voittaa.
   
 19. Boris Zivago Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Saa nähdä nyt myös mikä on hallin kohtalo kun Espoo United haettiin nyt konkurssiin, sinällään varmaan bisnekseen sillä ei niin suuri vaikutus kun tätä viimeistä vuotta katsotaan, saattaa jopa hieman kasvattaa myyntiä kun kalenterin saa vapaasti käyttöön, mutta sieltä taisi jäädä melkoinen rahakasa myös saatavia perimättä jolla sitten voi olla enemmän vaikutusta jatkoon.
   
 21. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Tietääkö joku faktana, onko TMA:lla velvoite esim tontin vuokrasopimuksessa tai kaavassa siihen, että areenalla pitää olla jää esim elo-toukokuussa tai ollenkaan?
   
 22. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Ei ole. Harjoitushallin osalta ollaan varmaan toisilla linjoilla, koska kaupunki mukana.
  Tuo Areena on monitoimihalli, eli ei ole pelkästään jäähalli.
   
 23. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Uskon kyllä, kun kuitenkin tiedät asioista paljon.

  Areenan kiinteät kulut on paljon pienemmät, jos jäätä ei tarvitse ylläpitää.
   
 24. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Hallin kannalta aika jolloin jäätä kannattaa pitää, on elo-huhtikuu. Muulloin jäävuorojen vähyys eli vakkarivuorot tiputtaa käyttöastetta liikaa. Harjoitushallin takia jäähdytyskoneisto on toki päällä läpi vuoden, mutta energian kulutus silloin n.60% pienempi.
   
 25. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Kertokaas asiasta enemmän tietävät notta missä kunnossa se halli nyt on?
  Garden-hanke Helsingissä etenee vääjäämättä ja jos nyt käy niin että IFK joutuu Nordikselta evakkoon, on Metro Areena vähiten huono vaihtoehto sen ajaksi