Esko Seppänen

  • 590 086
  • 1 264

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kirjoitin aiheesta blogin jo vuosi sitten. Yksinkertaisesti pitkään urheilulehteä tilanneena ei jaksa enää tuommoista bullshittiä.

Kuten jo twitterissä taannoin sanoin. J.Ruutu tuntuu olevan UL:lle sama kuin Johanna Tukiainen Seiskalle. Joka viikko "kannessa". Kirjotetaan vaikkei olis mitään kerrottavaakaan.

Tarkoitatko Urheilulehden paperiversioita vai nettisivuja? Urheilulehden pitkäaikaisena tilaajana annat kyllä nyt väärän todistuksen J.Ruudun esiintymisestä "kannessa" tai hänestä kirjoitetuista jutuista. J.Ruutu on ollut yksin paperiversion kannessa viime syyskuussa ja yhdessä R.Summasen kanssa tämän vuoden helmikuun numerossa 8. UL 8/2013 J.Ruutu on sivuosassa, pääosissa ovat Esko Seppäsen jutussa R.Summanen ja J.Kekäläinen. Itse asiassa ihmettelin, kun tarkistin väitteesi, miten vähän J.Ruudusta UL on kirjoittanut tällä kaudella. Esim. Mikael Granlund, Raimo Summanen, Jarmo Kekäläinen, Kalervo Kummola, Juhani Tamminen, Jukka Jalonen, Ville Peltonen ja Teemu Selänne ovat olleet UL:n paperiversion juttujen aiheita useammin kuin J.Ruutu.

UL:n kannessa ovat tämän vuoden puolella olleet: Sami Hyypiä, Anne Kyllönen, Raimo Summanen/Jarkko Ruutu, Krista Lähteenmäki, Mikael Granlund, Joni Ortio, Teemu Pukki, Mikael Granlund/Mikko Koivu, Jari Litmanen/Jari Kurri/Jarkko Nieminen/Paavo Nurmi/Marjo Matikainen ja Santi Cazorla.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Paras kuvaus on kyllä tullut Seppänne & Sihvonen kaksikosta, Edu kehäkettuselta. Jotenkin meni, "että kaks kaveria koittaa keksiä jääkiekkoa uudestaan". Ihmetteli vaa että miten UL oli kehunut, niin ajatteli, että ovat dumanneet nii paljo, että varmaa nuoleskelivat sitte p*ersettä, että lopettaisivat UL:n dumauksen.
 

jyrinki82

Jäsen
Tarkoitatko Urheilulehden paperiversioita vai nettisivuja? Urheilulehden pitkäaikaisena tilaajana annat kyllä nyt väärän todistuksen J.Ruudun esiintymisestä "kannessa" tai hänestä kirjoitetuista jutuista..

Tiedätkö miksi minun lauseessani se sana "kannessa" oli lainausmerkeissä?

Urheilulehti on yksi lehti. Se edustaa itseään kirjoitti se jutun printtinä tai netissä. Jarkko Ruutu on esiintynyt kymmenissä jutuissa urheilulehdessä tälläKIN kaudella.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Paras kuvaus on kyllä tullut Seppänne & Sihvonen kaksikosta, Edu kehäkettuselta. Jotenkin meni, "että kaks kaveria koittaa keksiä jääkiekkoa uudestaan". Ihmetteli vaa että miten UL oli kehunut, niin ajatteli, että ovat dumanneet nii paljo, että varmaa nuoleskelivat sitte p*ersettä, että lopettaisivat UL:n dumauksen.

Noh, eikös logiikka ole ihan yksinkertainen. UL kehui, koska tuli ilmaista mainosta sellaisille ihmisille Edun kautta, joita ei muutoin olisi tavoitettu millään ilveellä.

Kaksikko on kiistämättä tehnyt melko plajon kaikenlaista ala-arvoista tuubaa, mutta ovat mielestäni myös olleet nostamassa yleistä ymmärrystä jääkiekosta pelinä etenkin lajia seuraavien piirissä.

Olkoon termi pelikirja kuinka vastenmielinen tahansa (joidenkin mielestä), niin kyllähän siitä keskusteleminen on johtanut täällä Jatkoajassakin pelin sisällöstä keskustelemiseen ainaisen "enemmän liikettä ja kiekkoa maalille"
- mantran sijaan.

Jos pitää S&S-duon kaikkea pelikirjajorinaa täytenä tuubana, niin kannattaa lukea taannoisen Ville Niemis - haastattelun loppu uudelleen. Tarkkaa lainausta en muista, mutta sisältö meni jotenkin että: "Välillä nolottaa kuunnella entisten huippupelaajien kommentointia pelistä, joka on muuttunut totaalisesti sen jälkeen kun he lopettivat". Mm. Yle Puheen kiekkokierroksella niin Esa Keskinen kuin Juha Lind muistavat ainakin kolmesti illassa muistuttaa "ettei peli ole mihinkään muuttunut", että edelleen on kaksi maalia ja 10 kenttäpelaajaa.

Mitenkään Edun edesottamuksia vähättelemättä totean etteivät hänen ansionsa jääkiekkoymmärryksen levittämisen saralla ole mitenkää laajat.

ps. Miten toimittaja voisikaan keksiä pelin uudelleen? Eikös S&S kaksikon toiminnan ajatuksena ole saada ihmiset ymmärtämään jääkiekossa tapahtuvien asioiden syy-seuraus-suhteita ja myydä sillä Urheilulehteä? Kyllähän kuka tahansa voisi kirjoittaa selkeämmin ja asiantuntevammin vaikkapa SM-Liigajoukkueiden pelitavoista johonkin lehteen vaikka joka viikko, mutta ainakaan toistaiseksi niin ei ole ymmärtääkseni tapahtunut. Miksiköhän?
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
No logiikka olisi varmaan on ollut hyvä, mutta kun sanoi tämän haastattelussa, joka liittyi enemmän No Smoking teamiin, niin tuskinpa sitä kautta mtn uutta saadaan.

Kyllähän S&S kaksikko kiekosta tajuaa, en sitä kiistä, mutta tuo meidän peli menee jo yli hilseen. Miksi suomalaisia valmentajia on sitte kovin vähän ulkomailla, jos he ovat edellä kävijöitä? Naurattaapa vaan kun Sihvonen haukku Tammisen ja toivotti onnea TuTon kanssa. No Tamminen vei jo TuTon 3. tai 4. ja sai aikaan Turussa buumin. Että ei se Tamminen taida ihan pihalla olla kumminkaan jääkiekosta. Kekäläine nyt on yksi piru koko mies ja on ensimmäinen (?)eurooppalainen GM NHL:ssä.

Ihankuin valmentajat ovat niitä neroja, joilla on ainoastaan keino saada joukkue pelaamaan hyvin. Pelaajat ovat vain idiootteja, joitten täytyy noudattaa tasan tarkkaan valmentajan taktiikka, tuo on nyt pieni käristys. Kyllä luulen että kun heitetään joku Jagr esimerkiksi ylivoimalle, niin ei siinä välttämättä tarvita niin valmentajien apua. Pelaajien vastuuta mielestäni vähätellään siinä, että miten joukkue pelaa.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Kyllähän S&S kaksikko kiekosta tajuaa, en sitä kiistä, mutta tuo meidän peli menee jo yli hilseen. Miksi suomalaisia valmentajia on sitte kovin vähän ulkomailla, jos he ovat edellä kävijöitä?

Naurattaapa vaan kun Sihvonen haukku Tammisen ja toivotti onnea TuTon kanssa. No Tamminen vei jo TuTon 3. tai 4. ja sai aikaan Turussa buumin. Että ei se Tamminen taida ihan pihalla olla kumminkaan jääkiekosta.

Kekäläine nyt on yksi piru koko mies ja on ensimmäinen (?)eurooppalainen GM NHL:ssä.

Ihankuin valmentajat ovat niitä neroja, joilla on ainoastaan keino saada joukkue pelaamaan hyvin. Pelaajat ovat vain idiootteja, joitten täytyy noudattaa tasan tarkkaan valmentajan taktiikka, tuo on nyt pieni käristys. Kyllä luulen että kun heitetään joku Jagr esimerkiksi ylivoimalle, niin ei siinä välttämättä tarvita niin valmentajien apua. Pelaajien vastuuta mielestäni vähätellään siinä, että miten joukkue pelaa.

Kääntyy tää meidän keskustelu vähän liian kauaksi Seppäsestä, mutta tulkoon vastatuksi kuitenkin.

S&S lienevät se terävin kärki, joka omalla nimellään puhuu pelistä ja sen sisällöstä. Minusta se on luettava heidän (ja Röngän) edukseen.

Suomalaisvalmentajien vähyys ulkomailla lienee loogista. Ei täällä ole montaakaan menestynyttä valmentajaa joilla olisi nykyaikainen käsitys pelistä. Jos minä olisin ollut vaikkapa Amur Habarovskin GM, niin olisin ennenmmin ostanut valmentajaksi vaikka Lauri Marjamäen kuin Hannu Jortikan. Lisäksi "Meidän peli" on monille uusi asia, eikä vähiten ulkomaisille seurajohtajille.
Jos (ja kun) SKA vie KHL-mestaruuden, niin luulisi että haettaisiin valmentajia jotka organisoivat peliä kuten Jukka Jalonen. KHL:ssä syksyllä aloittaneet (ja potkut saaneet) Jortikka, Heikkilä, Rautakallio ja Jalonen ovat silmissäni pystysuunnan valmentajia. Sellaiselle yksipuolisuudelle ei liene tilaa noin kovassa sarjassa.

Tammisesta en sano muuta kuin että hän on kova puhumaan itsestään. Hypen luo kyllä ja tulot kasvaa, mutta niin kasvavat kulutkin. Minkä seuran lopputulema on Suomessa ollut positiivinen Tammisen jäljiltä? Kuinka hyvin hänen joukkueensa ovat pärjäneet play-off-sarjoissa? Eivät erityisen hyvin.
Tapaa polttaa loppuun joko itsensä, joukkueen taikka koko seuran. Itse en osaa nähdä sitä meriittinä.

Tami ymmärtää varmasti peliä tiettyyn rajaan saakka, ja suuri osa mediassa nähdystä on vain narsismia, mutta perusasenne on valitettavasti vähän sama kuin Raipella oli Ilveksen peräsimessä. Eli "ei näin vanha koira voi enää mennä koulun penkille taikka muutenkaan oppia uusia metkuja". Se asenne ei mahdollista menestyksekästä valmentamista SM-liigassa.

Kekäläinen sai selkeästi yhden "pääpahiksen" rooleista UL:n markkinoinnissa. Argumentit ja muukin uutisointi ovat puhtaan spekulatiivistä, vaikka Sihvonen itse toitottaa, että peli näyttää. Siinä Kekäläinen onnistui mielestäni Jokereiden toimarina loistavasti, kun huomioidaan vain se peli.

Viimeiseen kappaleeseen sen verran esimerkin nimissä, että Ilveksellä oli alkukaudesta paljon enemmän taitoa joukkuessa kuin nyt. Raipe valmensi ja mentiin hänen oppiensa mukaan. Kaikki menivät, myös NHL-avut. Tulos oli surkea. Nyt ohjaksissa on pelikirjan kesken kauden uusiksi laittanut mies, ja materiaali on melko kevyttä. Silti tämä peliä opettava valmentaja on saanut joukkueen voittamaan ensimmäisen kerran tällä kaudella kolme peliä peräkkäin.
Oletko sitä mieltä, ettei valmentajalla ole väliä? En puhu neroudesta vaan realiteeteista.

Pelaaja tekee toki kentällä oman ratkaisunsa, mutta kyllä se pelaako joukkue järkevästi yhteen vaiko ei, on suurelta osin myös valmentajasta kiinni.

Esko Seppänen provosoi ja provosoituu kaikesta ja kaikkialla UL:n tomittajana, mutta hänellä on myös mielestäni kiistattomat ansiot pelin ja sen aspektien avaajana lukijoiden suuntaan.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Tottakai valmentajalla on väliä, mutta mielestäni pelaajia aliarvioidaan tässä suhteessa. Vaikea sanoa Ilveksestä mitään kun en seuraa pahemmin, mutta hienoa jos valmentaja vaihdos on auttanut. Meillä on selvästi erinlaiset ajatustavat tästä asiasta, niin turha siitä on vängätä enempää. Kumpikaa ei ole sen enempää oikeassa tai väärässä.

Minulle ei uppoa S&S kaksikko. He ovat toimittajia ja toinen kutsuu itseään johtavaksi, loppuen lopuksi pahemmin ilman mtn meriittejä. Sihvosen sanallakin olisi painavempi merkitys, kun oikeasti nähtäisiin mies vielä valmentaja menestymässä jossai SM-liiga porukassa. Nyt hän on yksi toimittaja, joka on provosoinillaan saanu sitä reaktiota, että ihmiset eivät ota häntä välttämättä tosissaan, en sano että kaikki ei ota.

Siinä vaiheessa kun Suomi voittaa oikeasti isoja turnauksia, niin sitten voi sanoa että suomi on edellä kävijä, mutta kun käydään ottamassa pataan 6-1 USA:lta siinä turnauksessa missä on oikeasti kaikki parhaat. Siinä mielestäni tuli se ero, että jääkiekko on edelleenki pelaajien peli ja vaistopeli. Ihan sama mikä pelikirja olisi ollut, ei sitä USA latausta ja näytöstä olisi mikää estänyt. Sama kävi Venäjälle 2010 Kanadaa vastaan. Pelitapa on hyvä olla ja se tukee pelaajia, mutta niin nopeassa pelissä täytyy antaa välillä vaistojen viedä ja tehdä omat ratkaisut.

Kun Sihvonen lanseerasi meidän peli-termin, niin siitä lähtien hän on puhunut siitä samasta asiasta. Kuulostaa sille, että yksi mies nyt keksi jotain todella mullistavaa taktisesti, vaikka itseasiassa kyseessä on samaa kiekkoa mitä ennenkin. Joku Left Wing-lock oli aikoinaa suuri muutos jääkiekon saralla, mutta ei tälläset. Samaa kiekollista peliähä se on.
 
Viimeksi muokattu:

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Siinä vaiheessa kun Suomi voittaa oikeasti isoja turnauksia, niin sitten voi sanoa että suomi on edellä kävijä, mutta kun käydään ottamassa pataan 6-1 USA:lta siinä turnauksessa missä on oikeasti kaikki parhaat. Siinä mielestäni tuli se ero, että jääkiekko on edelleenki pelaajien peli ja vaistopeli. Ihan sama mikä pelikirja olisi ollut, ei sitä USA latausta ja näytöstä olisi mikää estänyt. Sama kävi Venäjälle 2010 Kanadaa vastaan. Pelitapa on hyvä olla ja se tukee pelaajia, mutta niin nopeassa pelissä täytyy antaa välillä vaistojen viedä ja tehdä omat ratkaisut.

Viimeinen kommentti aiheeseen tänään, sitten nukkumaan.

Jos Suomen pitäisi voittaa isoja turnauksia ollakseen millään tavalla edelläkävijä, niin pyydetään mahdottomia. Itse näkisin asian niin, että mikäli Suomen kokoisen maan pelaajatuotannolla ollaan jatkuvasta kärkipäässä kansainvälisissä turnauksissa, vaikka pelaajamateriaali ei koskaan ole edes top-3, niin jotakin etua täytyy valmennuksessa syntyä

Onko mielestäsi realistista vaatia parempaa tulosta kuin mitä kaikkein kovimmissa turnauksissa on tullut?

Vancouver 2010 Kanada, Usa, Suomi
Torino 2006 Ruotsi, Suomi, Venäjä
World Cup 2004 Kanada, Suomi, -

Siinä kolme viimeisintä turnausta joissa kaikki parhaat ovat olleet mukana. Vain yksi maa on ollut mitaleilla kaikissa, eikä sen pelaajiston taso ole mielestäni sen tasoista. 6-1 pataan on toki karua kertomaa, mutta niissäkin kisoissa Suomi oli paras eurooppalainen maa, vaikka mukana oli Venäjä, Ruotsi, Tsekki jne...

Jotain on tehty minusta oikeinkin.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
No eikö ole sitten sama jäädä kotia, jos ei lähdetä pelkästään voitosta pelaamaan? Tuskin Numminen ajatteli sillo, että joo pelattiinpa hyvi, mutta hävittii silti finaalissa Ruotsille, että huippusuoritus. Minä en väitä, että Suomi on edellä käviä, tämä on Sihvosen sanoma. Ei mitään järkeä lähteä mihinkää turnaukseen, jos ei lähde voittamaan koko turnausta.

Mielestäni Suomi kuuluu maailman huippumaihin jääkiekkossa, koska täällä tuotetaan lahjakkaita pelaajia NHL:llään säännöllisesti, ettei se ole se 1-2 pelaajaa 10 vuodessa. Ja kyllä on oikein tehty asioita, mutta joku siitä vielä uupuu, kun ei ole pystytty viemään isoja turnauksia vielä. Mutta nyt riittää off-topic täällä.
 
Viimeksi muokattu:

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Milloin jääkiekossa?

Olkoon termi pelikirja kuinka vastenmielinen tahansa (joidenkin mielestä), niin kyllähän siitä keskusteleminen on johtanut täällä Jatkoajassakin pelin sisällöstä keskustelemiseen ainaisen "enemmän liikettä ja kiekkoa maalille"- mantran sijaan.

Mutta tosiaan tätä pelikirjakeskustelua voisi käydä paljon paremmin kuin "laskin HPK-lähtöjä per erä." Esimerkkinä vaikka Sihvosen ystävä salibandyn puolelta (joojoo, otin huomioon lajin erilaisen luonteen mutta silti): Tuomio: Classic-Erä Pääkallo.fi

Hakkarainen on se Todellinen Johtava.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Mutta tosiaan tätä pelikirjakeskustelua voisi käydä paljon paremmin kuin "laskin HPK-lähtöjä per erä." Esimerkkinä vaikka Sihvosen ystävä salibandyn puolelta (joojoo, otin huomioon lajin erilaisen luonteen mutta silti): Tuomio: Classic-Erä Pääkallo.fi

Hakkarainen on se Todellinen Johtava.

Tästä ei kahta sanaa. Kyllä tietty UL/Johtava-agenda on ajanut tätä hommaa vähän kuin käärmettä olisi pyssyn piippuun tyrkätty.

Yksi ongelma laajemman keskustelun käynnistämiseksi esimerkiksi keskialueen ylittämisestä tai siitä mitä tehdään kun joukkue pääsee kiekon kanssa vastustajan alueelle liittyy osaltaan sekä tietämyksen että yhteisen kielen puuttumiseen. Selviä eroja joukkueiden välillä havaitsee helposti, mutta painopisteiden ja käytäntöjen avaaminen keskustelun aloitukseksi on hankalaa. Jos joku noita asioita lähtisi avaamaan pelin näkökulmasta ja selittäisi hiukan terminologiaa, niin asia varmaankin etenisi.

Koska hyökkäystä valmennetaan nykyään enenevässä määrin, niin kyllähän jonkinlainen terminologiakin lienee olemassa.

Toistaiseksi kukaan ei tuohon ole kuitenkaan lähtenyt. Hyökkäyksiä on laskettu tyyliin alivoimainen/tasavoimainen/ylivoima jne, mutta ne jäävät ehkä hiukan irrallisiksi pelin kokonaisuudesta.

Pelkään ettei E. Seppänen ehdi twiittaukseltaan tähän hommaan, mutta jospa joku asiantunteva toimittaja? Vai onko persiissä pelko Sihvonen II leimautumisesta?
 
Yksi ongelma laajemman keskustelun käynnistämiseksi esimerkiksi keskialueen ylittämisestä

En tiedä mitä tarkalleen ottaen tarkoitat tällä mutta Sihvonen on tasan tarkkaan ainoa toimittaja/analyytikko kenen olen nähnyt kirjoittavan tästä. Elettiin tosin aikaa ennen viivelähtöjä ja meidän peliä.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Kovin häiritsevää kun Sihvonen puhuu meidän pelistä, niin sitä ajattelisi että se on yksi tapa pelata jääkiekkoa, mutta kun sitä vähän arvostellaan niin siiheen kuuluu sitten yhtä-äkkiä melkein kaikki tyylit.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Paras kuvaus on kyllä tullut Seppänne & Sihvonen kaksikosta, Edu kehäkettuselta. Jotenkin meni, "että kaks kaveria koittaa keksiä jääkiekkoa uudestaan".

No oho, onpas hienoa ajattelua. Mitä arvoa jollain tälläisillä höpinöillä on? Mitä kredibiliteettiä?

Urheilu, erityisesti joukkueurheilu ja tuskin jääkiekkokaan, ei ole mikään tehokkuuden tyyssija jossa ei voi keksiä uutta, tai jotain jopa uudestaan. Billy Beane(muutaman muun avaustuksella) oikeasti keksi baseballissa scouttaamisen uudestaan, naureskelijoitahan toki riitti (juuri näitä Edu kehäkettusia), vanhan liiton scoutithan osasivat silmämääräisesti scoutata eikä mitään nörttien tilastoja (mitä Beane toi scouttaukseen) tarvinnut tuoda sotkemaan hommaa. Tai kun Wenger tuli Englantiin niin naureskeltiin että mikä professori sieltä tulee kertomaan miten kannattaa syödä ja harjoitella. No nykyisin kummankin tuomat mallit ovat käytössä hyvin laajalti.

Ei Seppänen tai Sihvonen mitään Wengereitä tai Beaneja ole mutta se nyt on sivuseikka, tälläisille naureskelijoille en juuri antaisi arvoa
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
On se hirveän vakavaa, jos joku samaistuu jonkun tokaisuun siitä, mitä mieltä on kyseisteä kaksikosta, josta toinen kutsuu itseään johtavaksi. Jääkiekkoki tuntuu oleva nii vakava asia että huhuh nykyään. Itselleni jääkiekko on edelleen vaistopeli, jossa ei voi nähdä samanlaisia taktisia vivahteita kun jalkapallossa. Kenttä, tila ja nopeus vaan syö jääkiekosta sitä. Tottakai taktiikalla on merkitystä, mutta enemmän näen merkitystä joukkueella, tahdolla ja itseluottamuksella. Parhaiten vaa tulee mieleen nämä pohjois-amerikan kaksi suurta, USA ja Kanada olympialaisissa. Se tahto tila vaan oli niin hirveä, että Suomi ja Venäjä jäi alakynteen todella pahasti. Tämä onkin vain minun mielipide, eikä sen enempää.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
On se hirveän vakavaa, jos joku samaistuu jonkun tokaisuun siitä, mitä mieltä on kyseisteä kaksikosta, josta toinen kutsuu itseään johtavaksi.

Totta kai voi olla mitä mieltä tahansa (kuten oli mielipiteitä esimerkiksi Wegeristä tai Beanesta) mutta jos oikeasti perustelu on sitä tasoa että kun yrittävät keksiä uutta tai lajin uudestaan niin se on vain tajuttoman heikko perustelu. Se on vain sellaisella naurekelutasolla ja ikään kuin pelätään että tuodaan jotain uuttaa (ja oletetaan että kaikki on jo keksitty) jolle ei oikeastaan ole varsinkaan urheilun piirissä mitään perusteita (kun otetaan huomioon millaisia praktiikoita urheilun piirissä on ollut).
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Kyseessä ei ollut siitä, että ei saisi keksiä uutta, muttako välillä vaan tuntuu, että kaverit koittavat keksiä KOKO jääkiekkoa uusiksi. No toiset nauttii enemmän taktisesta puolesta, mutta itseä kiinnosta enemmän mielenkiintoiset persoonat ja joukkueet yleensä. Ei itselle vain uppoa, kun ei kavereiden sana nyt niin painava ole, kuin ehkä kuvittelevat, että olisivat jotenkin johtava kaksikko koko maassa.Sekä se meidän peli, kun siinä pelataan viivelähtöjä, pelataan pystysuunnan kiekkoa, niin mitä siinä ei pelata? Eli periaattessa se meidän peli on vaan yksi tapa pelata jääkiekkoä, niinkuin mikäkin muu, ei sen suurempaa. Suomalaisten pitäisi pelata sitä samaa kaikkien, tätähän se sihvonen on huudellut. Sehän on aivan typerä ehdotus, kun vastassa on kumminkin erinlaisia joukkueita, erinlaisia materiaaleja ja eritapoja käyttää tilaa kaukalossa. No ei siinä, kaverit jatkavat omalla linjalla ja onnea siihen.
 

Nwoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
SAINTS salibandy, Spiral-liiga, Tampere
Kyseessä ei ollut siitä, että ei saisi keksiä uutta, muttako välillä vaan tuntuu, että kaverit koittavat keksiä KOKO jääkiekkoa uusiksi. No toiset nauttii enemmän taktisesta puolesta, mutta itseä kiinnosta enemmän mielenkiintoiset persoonat ja joukkueet yleensä. Ei itselle vain uppoa, kun ei kavereiden sana nyt niin painava ole, kuin ehkä kuvittelevat, että olisivat jotenkin johtava kaksikko koko maassa.Sekä se meidän peli, kun siinä pelataan viivelähtöjä, pelataan pystysuunnan kiekkoa, niin mitä siinä ei pelata? Eli periaattessa se meidän peli on vaan yksi tapa pelata jääkiekkoä, niinkuin mikäkin muu, ei sen suurempaa. Suomalaisten pitäisi pelata sitä samaa kaikkien, tätähän se sihvonen on huudellut. Sehän on aivan typerä ehdotus, kun vastassa on kumminkin erinlaisia joukkueita, erinlaisia materiaaleja ja eritapoja käyttää tilaa kaukalossa. No ei siinä, kaverit jatkavat omalla linjalla ja onnea siihen.

Kyseiselle kaksikolle, ja etenkin Sihvosen analyyttisyydelle on varmasti ollut tilausta kiekkopiireissä. En minä ainakaan kaipaa aikakauteen, jolloin sai kuunnella Jutilan höpinöitä, eikä lehdistäkään sen parempia juttuja tainnut löytyä. Jos se ei sinua miellytä, niin ei kai sitä kannata silloin seuratakaan, ei se kuitenkaan ole sinulta pois että kaksikko on olemassa.

Meidän pelistä lyhyesti, niin sehän on nyt muodostunut niin monipuoliseksi pelitavaksi, että se pääidea, eli pelaajien pelinymmärryksen kehittäminen on kyllä erittäin tervetullut lisä suomalaiseen jääkiekkoiluun, jos ja kun halutaan joskun voittaa niitä isoja turnauksia. Juniorituotanto, fysiikka ja urheilullisuus on varmasti ollut jo niin tapissa kuin vain olla voi, joten jotainhan on hyvä keksiä jos maajoukkueilta vaaditaan entistä parempia suorituksia - ei sillä etteikö nytkin oltaisi jo aika hyvin pärjätty kun suhteuttaa pelaajamäärät muihin huippumaihin.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Kyseiselle kaksikolle, ja etenkin Sihvosen analyyttisyydelle on varmasti ollut tilausta kiekkopiireissä. En minä ainakaan kaipaa aikakauteen, jolloin sai kuunnella Jutilan höpinöitä, eikä lehdistäkään sen parempia juttuja tainnut löytyä. Jos se ei sinua miellytä, niin ei kai sitä kannata silloin seuratakaan, ei se kuitenkaan ole sinulta pois että kaksikko on olemassa.

Meidän pelistä lyhyesti, niin sehän on nyt muodostunut niin monipuoliseksi pelitavaksi, että se pääidea, eli pelaajien pelinymmärryksen kehittäminen on kyllä erittäin tervetullut lisä suomalaiseen jääkiekkoiluun, jos ja kun halutaan joskun voittaa niitä isoja turnauksia. Juniorituotanto, fysiikka ja urheilullisuus on varmasti ollut jo niin tapissa kuin vain olla voi, joten jotainhan on hyvä keksiä jos maajoukkueilta vaaditaan entistä parempia suorituksia - ei sillä etteikö nytkin oltaisi jo aika hyvin pärjätty kun suhteuttaa pelaajamäärät muihin huippumaihin.

Eli pyritään jo junioreissa pelaamaan samaa peliä, jotta heille syntyy tämä taito pelata meidän peliä, eli kiekollista peliä? Mielenkiinnosta kyselen vain nyt, mutta miten homma eroaa esim Ruotsin mallista? Onko siellä junioreista maajoukkueseen asti sama taktiikka? Vai perustetaanko siellä homma enemmä junioreissa siihen, että kehitetään yksilöä enemmäkin, eikä pelata samalla taktiikalla junnuista maajoukkueeseen?

Entä, jos suomella olisikin huippupelaajia muutama kappale, jotka olisi selvästi suomen parhaimpia, mutta eivät sovellu tähän pelityyliin niin mitä sitten? Jätetäänkö kaverit ulos vai muokataanko jonkun kentän taktiikka sen verta, että kaverit olisivat hyödyllisiä joukkueessa?

Ihan vain mielenkiinnosta kysyn.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sihvonenhan on ihan statistina noissa U-studion videoissa Seppäsen pidettyä omaa monologiaan. Mielenkiintoista muuten tuossa videossa, jossa keskustelevat SM-liigan tasosta, niin Esko dumaa Granlundia nostaen Jokisen jalustalle sivulauseessa. Suosittelisin Seppästä tarkistamaan, miten Jokisella meni heti SM-liigasta pois siiryttyään. Muutama kausi meni täysin opetellessa, eikä farmikaan tullut vieraaksi.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Sihvonenhan on ihan statistina noissa U-studion videoissa Seppäsen pidettyä omaa monologiaan. Mielenkiintoista muuten tuossa videossa, jossa keskustelevat SM-liigan tasosta, niin Esko dumaa Granlundia nostaen Jokisen jalustalle sivulauseessa. Suosittelisin Seppästä tarkistamaan, miten Jokisella meni heti SM-liigasta pois siiryttyään. Muutama kausi meni täysin opetellessa, eikä farmikaan tullut vieraaksi.

Jospa Eskolla meni Jokiset sekaisin, Jussi Jokinen ei ole farmissa muistini mukaan käynyt koskaan?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ollia siis tarkoitin, jos joku ei tuota videota ole nähnyt. Joka tapauksessa, kyllä toimittajalla pitäisi olla tällainen perustieto hallussa, ettei OJ:n NHL-uran alku ollut mitään ruusuilla tanssimista.
 

Sakarias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Monesta asiasta olen Eskon kans eri mieltä, mutta tuohon Seppäsen käsitykseen SM-liigan tasosta on helppo yhtyä. Kerrankin täysin samaa mieltä. Eilen pitkästä aikaa katsoin SM-liigaa ja ei kyllä oikein sytyttänyt. Muutenkin tuo SM-liigan meininki vähän hukassa mm. näiden kurinpitopäätösten johdosta.
 

Conroy#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tärpätti, Southeast Division Champions
Esko vs Raanta
(Ylläoleva linkki vie yle areenaan, toimittajan ja maalivahdin väliseen rankkirikilpailun videomateriaaliin.)

Täytyy kyllä sanoa että miten hitossa tuo Eskon luistelu näyttää noin hemmetin huonolta. Takkuista menoa, olen käsittänyt Eskon jutuista että hän pelaisi vieläkin jotain höntsylätkää, mutta tuon luistelun perusteella ei näytä siltä.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Osaaminen korreloi

Esko vs Raanta
(Ylläoleva linkki vie yle areenaan, toimittajan ja maalivahdin väliseen rankkirikilpailun videomateriaaliin.)

Täytyy kyllä sanoa että miten hitossa tuo Eskon luistelu näyttää noin hemmetin huonolta. Takkuista menoa, olen käsittänyt Eskon jutuista että hän pelaisi vieläkin jotain höntsylätkää, mutta tuon luistelun perusteella ei näytä siltä.

Näyttää olevan samalla tasolla kuin toimituksellinen osaaminen. Luisteluun pitäisi vielä saada ns väriluistimet ja kypärään värivisiiri niin paketti olisi tasapainossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös