Tässäkin ketjussa on tullut esille useita pointteja, miksi castin kuuntelu tökkii myös itselläni. Ylimitoitetun kaupallisuuden ja tuotteiden/palveluiden mainostamisen ohella suurin itseäni rassaava asia on tuo Seppäsen mustavalkoinen tapa katsoa asioita. Esimerkiksi eilisen jaksossa (jota kuuntelin osapuilleen 20 minuuttia), oli jälleen samoja elementtejä, mitkä toistuvat käytännössä joka jaksossa ainakin jossain muodossa: suomalaisten NHL-pelaajien, etenkin Miro Heiskasen jatkuva jalustalle nostaminen ja täydellinen kritiikittömyys tiettyjä pelaajia kohtaan.
Monestakaan suomalaisesta NHL-pelaajasta (pl. Kasperi Kapanen), en ole tässä vuosien aikana kuullut käytännössä yhtään poikkipuolista sanaa kuullut. Esimerkiksi Heiskasen kohdalla niihin toki usein aihetta ole ollutkaan, mutta on huvittavaa, että esimerkiksi Rasmus Dahlin on Seppäsen mielestä aivan paska jääkiekkoilija (tämä toki hieman kärjistettynä). Ja tämä käytännössä vain siksi, että Dahlin varattiin ennen Heiskasta, ja nyt Seppäsellä on jotenkin pakonomainen tarve vetää Dahlin lokaan ja ylistää Heiskasta. Esimerkiksi tällä tyyllllä podcastin uskottavuus laskee hyvin nopeasti, mikäli objektiivisuuden puute on näin ilmeistä.
Eilispäivän jaksossa kohdalle osui pari mielestäni aika huvittavaa kohtaa: ensinnäkin Seppäsen mielestä Miro Heiskanen on tässä vaiheessa Playoffeja aivan sataprosenttisen selvä Conn Smythe-voittaja. Juu, hyvät ovat Miron mahdollisuudet, mutta onkohan eno-Esko kuullut esimerkiksi Brayden Pointista? Mikäli Heiskanen ei Conn Smytheä jonkun mielestä voita, kertoo se Seppäsen mielestä "urheilusivistyksen puutteesta". Että semmosta.
Toinen kohta oli jälleen Dallasista puhuttaessa se, että Seppäsen mukaan Stars on edennyt näin pitkälle maalivahtipelistään HUOLIMATTA, ei sen ansiosta. Jos vaikka Colorado olisi Hutchinsonin voimin selvinnyt finaaliin, olisi tämä argumentti ollut ymmärrettävä. Mutta jos Hutchinson (tai joku muu vastaavan tason veskari) olisi ollut Dallasin maalin suulla, Stars ei olisi luultavasti mennyt edes Colorado-sarjasta jatkoon, puhumattakaan Vegas-sarjasta. Tämäkin väite kuulosti melko mielenkiintoiselta. Mitäköhän Khudobin olisi voinut tehdä näissä pudotuspeleissä paremmin?
Tällä viikolla tuli kyllä taas silmät pyöreänä kuunneltua jaksoa, jossa Dallasin menestys laitettiin täysin ja ainoastaan neljän pelaajan ansioksi. Pelaajat olivat yllättäen: Miro Heiskanen, Esa Lindell, Roope Hintz sekä Joel Kiviranta. Muut joukkueen pelaajat ovat pelkkä taakka, joista ei ole ollut Starsille mitään hyötyä. Ilman Heiskasta Dallas ei olisi saanut kiekkoa kertaakaan hyökkäysalueelle, ilman Lindellin reisiä joukkue olisi jo kesälomalla, ilman Hintzin maagista luisteluvoimaa Dallaisista ei olisi mihinkään, eikä idiootti valmentaja tajua peluuttaa enempää, koska haluaa miellyttää konkareita, jotka ovat täysiä turhakkeita. Ja Joel Fucking Kiviranta kaatoi Coloradon yksinään ja on muutenkin nostettava nyt koko ajan esille Starsin kantavana voimana.
Tuohon kärjistämiseen ja musta-valko -ajatteluun menee kaikkein eniten maku. Yksikään suomalainen ei ole tehnyt ensimmäistäkään virhettä, vaikka Heiskanen menettää kiekon alimpana pelaajana, on kentällä neljän vastustajan maalin aikana, ummistetaan näilltä silmät ja nähdään ainoastaan se kakkossyöttö, joka näkyy tilastoissa. Eikä siis mitään keneltäkään pois, huikeat pudotuspelit on takana jokaisella Starsin suomalaisella ja Cupin tullessa Dallasiin, on Heiskanen se todennäköisin voittaja Conn Smythelle, ellei Benn tai Khudobin esitä finaalisarjassa jotain ilmiömäistä. Jos Khudobin olisi vähän tunnetumpi nimi, hehkuttaisi Seppänen tätä ihan eri tavalla, puhumattakaan siitä, että olisi suomalainen. Taisi kuitenkin tulla Seppäselle ns. puun takaa, eikä se nyt millään pysty muuttamaan näkemystään tästä varmaan edes siinä vaiheessa, mikäli Khudobin vetäisi huiman finaalisarjan ja kantaisi Starsin mestaruuteen. Tällöin hihiteltäisiin jotain "Kuvitelkaa, Dallas pelasi finaalit ilman maalivahtia ja ainoastaan Heiskasen, Lindellin, Hintzin ja Kivirannan johdolla saivat Stanley Cupin itselleen". Joonas Korpisalo oli playoffien alussa hetken aikaan Seppäsen mielestä kaikkien aikojen paras maalivahti, vaikka Khudobinin tilastot parilta edelliseltä kaudelta ovat paremmat kuin Korpisalon vastaavat.
Pointia se ei tunnu arvostavan yhtään. Lähinnä käyttää Pointin tehopisteitä siihen, että pystyy haukkumaan Tampan muuta joukkuetta paskaksi ja muita kärkihyökkääjiä alisuorittajiksi. Point veti pudotuspelien alussa pisteitä huimalla tahdilla, Seppänen ei tätä kuitenkaan tajunnut, vaan keskittyi Pointin pistetahdin varjolla haukkumaan Kucherovia, koska tämä ei ollut pystynyt samaan. Seppäsen mukaan sellainen joukkue ei voi menestyä, jonka paras pistemies on Brayden Point. Otanta oli tässä vaiheessa about 10 pudotuspeliä. Muutenkin tuo jääkiekon näkeminen yksilöurheiluna pistää vituttamaan, aina tämä jaksaa hokea sitä, kuinka parhaan pelaajan joukkue voittaa aina silloin kuin "kaikki marmorit ovat pöydällä". Väite on yhtä tukevalla pohjalla kuin Tammisen horinat siitä, kuinka paremman maalivahdin joukkue voittaa aina, parempi maalivahti toki valkataan vasta matsien jälkeen voittavasta joukkueesta "Maalivahti X oli tänään parempi kuin maalivahti Z ja tämän vuoksi X:n joukkue voitti, mitä minä sanoin". Jos Point tekee pisteitä 2 pisteen keskiarvolla, Seppäselle tämä tarkoittaa sitä, että Pointia parempi pelaaja Kucherov pelaa umpisurkeasti, koska ei yllä kolmen pinnan keskiarvoon, eikä Tampa tämän vuoksi ansaitse voittaa yhtään mitään.
E: Tätä nyt voisi jatkaa vaikka siihen, kun samalla logiikalla, jolla Seppänen haukkuu Rasmus Dahlinia, se haukkuu myös LeBron Jamesia. James on umpipaska, koska on hävinnyt NBA-finaaleissa kuusi kertaa ja voittanut "vain" kolmesti, huom. LeBron on hävinnyt, ei hänen edustamansa joukkue. Seppäsen omat suosikit Jordan ja Bryant taas olivat LeBronia kovepia johtajia, koska ovat voittaneet finaaleissa useammin kuin hävinneet ja tämä tekee LeBronista umpipaskan. Sitä Seppänen ei tajua ottaa huomioon, että LeBronin finaalitappioista suurin osa on tullut ylivoimaista ennakkosuosikkia vastaan, hävisi kolmesti murskaavalle Golden Statelle ja uransa alkuvuosina Clevelandissa vietyään joukkueen yllättäen finaaleihin. Myös noihin muihin finaalitappioihin LeBronin edustama joukkue lähti aikoinaan pienoisena altavastaajana. Ilman LeBronia, hänen edustamansa joukkueet eivät olisi olleet lähelläkään finaalipelejä ja finaalitappioista LeBronin syyttäminen on sitä Seppäsen peräänkuuluttamaa urheilusivistyksen puutetta. Vähän sama asia jos Tampa kaataisi Dallasin Stanley Cupin finaaleissa ja Seppänen alkaisi haukkumaan Heiskasta läpipaskaksi jääkiekkoilijaksi ja hihittelemään tälle, koska hävisi Stanley Cupin finaalit.