Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Esko Seppänen

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana miklaa, 02.03.2012 klo 17.32.

 1. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kuten sanoin, en ole perillä nettivedonlyönnin nyansseista - oletan yksinkertaisesti palveluissa olevan erilaisia tunnistautumiskäytäntöjä, joilla varmistetaan pelaajien henkilöllisyys ja estetään väärinkäytökset. Jos on jotain välikäsiä, jotka luovuttavat omia henkilötietojaan alaikäisten pelaajien käytettäväksi, niin sellainen olisi tietysti todella vastenmielistä toimintaa. Oletan myös vanhempien valvovan tarvittavalla tavalla alaikäisten lasten rahankäyttöä.

  Jos Seppänen todella pyrkii aivopesemään esim. 16-vuotiaita ajatuksella, että heistä tulee käyttäjiä parin vuoden päästä, niin silloin kyse on melkoisesta "long con"sta. Jotenkin ajattelen hänen hakevan toiminnallaan tuloksia astetta nopeammalla aikataululla tyyliin tässä ja nyt.
   
 2. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Näinhän se juuri toimii. Ja kun ruokakaupoissa, kioskeilla ja Alkoissa kysytään alkoholia ostettaessa ostajalta paperit, se tarkoittaa sitä, että alaikäiset eivät Suomessa voi saada alkoholia käsiinsä. Eix je? Sinäkään et ole varmasti koskaan nähnyt, että joku alle 18-vuotias toikkaroisi kännissä.
   
 3. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Ainakin "vanhaan hyvään aikaan" pokerisivustoille pystyi accountin alaikäisenä tekemään vain valehtelemalla ikänsä. Ei siinä sen kummempaa tarkistelua ollut ja toisaalta jos yhtiö on jossain Maltalla, niin en usko että tänäkään päivänä olisi. Jos alaikäinen sattuisi voittamaan, niin tuohon voitaisiin vedota, toisinpäin ei taida toimia.

  Visa electron ja valehtelee ikänsä vanhemmaksi / tekee tilin veljen accountilla riittää, että pääsee gloriaan ja betsirekat vetämään. Kohta ollaankin jo Miamissa suu isollaan ottamassa kuvia, vai meneekö se nyt näin.
   
 4. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Vähän pienemmällä monnilla mennään Miamiin, mutta jos katiskaan ui oikein kunnon vonkale, silloin lähdetään Californiaan Teukan vieraaksi.
   
 5. StevieY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Näinhän se ainakin oli. Tosin ongelmat alkoivat siinä vaiheessa, kun jotain oikeasti voitti ja rahaa piti kotiuttaa. Nykyään tarvitsee lähetellä scannattuja kuvia passista/ajokortista ja jostain tuoreesta laskusta, joka on lähetetty samalle nimelle ja samaan osoitteeseen kuin on tilitietoihin kirjattu.

  Tosin näillä camaboom-faneilla ei luultavasta tälläistä ongelmaa ole, ainakaan jos betsaavat idoleidensa lailla.
   
 6. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tiedän, miten lapset saavat alkoholia käyttöönsä, mutta miten he pääsevät pelaamaan nettivedonlyöntipalveluissa - sitä en tiedä.

  Jos kieltoja voi todella kiertää yksinkertaisesti valehtelemalla ikänsä, niin silloin palveluiden tunnistautumiskäytännöt eivät selvästikään ole riittäviä ja viimeistään viranomaisten tulisi puuttua asiaan. Omat kokemukset erilaisista verkkopalveluista kertovat, että aika pienillä toimenpiteillä, tyyliin vaatimalla tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla, palvelut voivat varmistaa käyttäjän henkilöllisyyden ja estää väärinkäytökset.
   
 7. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  Jos alaikäinen jää kiinni pelaamisesta ulkomaisessa firmassa niin kaikki hänen tekemänsä talletukset palautetaan takaisin pelaajalle. Toisin kuin esimerkiksi mummorullissa Prismassa. Samoin firmoilla on keinonsa tarkistella pelaajien tietoja esim puhelinnumeron avulla. Tunnistautuminen on ainakin minun kohdallani tehty kotiutusvaiheessa, jolloin kysytään kopiot passista, sähkölaskusta yms. Aukoton systeemi ei toki ole mutta varmasti vähemmän ongelmia kuin tavallisissa mummorullissa.
   
 8. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Kuten tuossa ylläkin todettiin, Cama-Eskon ja Cama-Allun affilinkkien klikkailijoilla harvemmin mitään kotiutusvaiheita tulee eteen. Ne ovat Esko ja Allu, jotka jonnejen rahat sieltä kotiuttelevat, ja hehän ovat molemmat jo yli kolmenkymmenen.
   
 9. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  Kuten kirjoitin niin tunnistautumiseen käytetään kyllä muitakin keinoja. Puhelinnumero on varmasti yksi niistä. Sitä harvemmin kuitenkaan alaikäisellä on omissa nimissään. Monet firmat varmasti ottaisivat Tupas-tunnistautumisen vastaan kiljuen mutta sitä keinoa eivät nuo firmat saa/voi käyttää.
   
 10. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Siis mihin sä nyt oikein pyrit? Sanot ettet tiedä Seppäsen toiminnasta mitään, mutta silti olet ainoa, jonka olen nähnyt viimeisen vuoden aikana Jatkoajassa tai Futisforumilla tämän "kaverin" toimia puolustelemassa?

  Seppänen harrastaa harhaanjohtavaa ja valheeseen perustuvaa markkinointia ulkomaiselle vedonlyöntiyhtiölle. Tuossa on jo monta lainvastaista sekä eettisesti arveluttavaa keinoa. Vielä oksettavamman kuviosta tekee se, että kyseinen Esko (31v) jakaa sosiaalisessa mediassaan lapsellisia meemejä, joilla ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa ja joiden pääkohderyhmää ovat selkeästi yksinkertaiset nuoret ihmiset. "Tägää tähän kolme frendiä, joilla on tämmönen ilme kun ne on kännissä ja betsaa 10e Betsafelle niin voit voittaa uusimman Änärin!!!" Mielestäni esikuvien tulisi näyttää nimenomaan hyvää esimerkkiä, ei kannustaa (häviämään) uhkapeleihin korkeilla panoksilla. Mitä jos joku Selänne olisi Alkon mainoskasvo ja kannustaisi juomaan paljon viinaa, koska itsekin tykkää Kotkan Merkipäivillä vähän tissutella. Lisäksi kannattaa myös hypätä auton rattiin pikku viinapäissään, koska siitä saa vaan lisää rohkeutta.

  Lisäksi Esko levittää kuvaa itsestään voitollisena vedonlyöjänä, mitä hän ei todellakaan ole. Sinun tulee osata todennäköisyyslaksennan perusteet välttävästi päästäksesi tähän lopputulemaan. Hänen tienestinsä tulee näiden epätietoisten ihmisten kautta, joita Esko on onnistunut huiputtamaan ja jotka Eskoa mahdollisesti peesaavat vedoissaan. Tai mikä pahempaa, tekevät omia kahdeksan kohteen rekkojaan, koska se Urheilujätkäkin tekee. Seppäsen "vinkit" ovat pääosin tasoa Barca-1,5, Realin peliin over 2,5 jne.. jotka järjestäin ovat selviä alikertoimia ja jotka pitkässä juoksussa tuottavat tappiota vaikka osumatodennäköisyys onkin suuri. Tämä luo seuraajille kuvan Eskosta voittavana vedonlyöjänä. Huvittavuutta lisää se, että Betsafe tarjoaa hyvin usein markkinoiden tasoon peilaten surkeaa kerrointa, jota paremman saisi mistä tahansa muualta. Miksi ammattivedonlyöjä siis tekisi tällaista?

  Toistan kysymyksen: Etkö todella näe Eskon toiminnassa mitään väärää tai epäeettistä? Mitä mieltä olet WinCapitasta, oliko vika vain tyhmissä asiakkaissa? Jos näin, niin en voi kuin ihmetellä WinCapitan sikariportaan saamia kovia rangaistuksia. Oletko katsonut Making a Murderer -sarjaa? Mitä mieltä olet Brendan Dasseyn kohtelusta? Saako vajaaälyisiä heitellä loppuvuodeksi vankilaan vain koska he ovat tyhmiä eivätkä tajua?
   
 11. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Avaas nyt tätä vähän, en ole vuosiin edes käynyt lukemassa futisforumia. Ja ihan oikeasti, en seuraa Seppäsen tekemisiä tämän ketjun/palstan juttuja lukuun ottamatta.

  En vain yksinkertaisesti näe ongelmaa aikuisten ihmisten "huijaamisessa" tavalla, jota tässä ketjussa on kuvattu. Jos Seppänen todella pyrkii houkuttelemaan alaikäisiä vedonlyöntipalveluiden pariin, niin sitä en voi hyväksyä. Mutta jos näin, luulisi viranomaisten puuttuvan/puuttuneen miehen touhuihin.
   
 12. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Niin, että ei ole aikoihin tullut vastaan ketään joka olisi sitä mieltä, että Esko Seppäsen toimet ovat reiluja ja rehellisiä, mutta nyt tulit sinä.
   
 13. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  Annan aplodit näille mutkille, jotka tässä on oiottu. Amerikkalainen murha yhdistetty Esko Seppäseen ja hänen somekäyttäytymiseen. Onhan Seppänen aivan vatipää mutta kuten tuosta sinunkin kirjoituksista huomasi niin ei se ole se viesti vaan se kuka sen toimittaa. Minä en jaksa niin kauan soimata Valavuorta ja Seppästä, kun samaan kohteluun otetaan myös kotimainen toimija.
   
 14. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  OK, mutta en todellakaan ole millään toisella palstalla "puolustanut" Seppäsen touhuja. En usko, että olen ainut ihminen maailmassa, joka hyväksyy ns. lain sallimissa rajoissa tapahtuvan opportunismin. Terveiden aikuisten ihmisten kohdalla pidän tärkeänä yksilön vastuuta omista ratkaisuistaan mm. raha-asioissa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2016 klo 16.12
 15. StevieY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Onko tosiaan näin? Ainakin pokerin puolella oli aikanaan, että tili lukkoon ja varat firmalle, jos jäi kiinni alaikäisenä pelaamisesta.

  Näissä firmoissa talletus on tehty mielettömän helpoksi ja kotiutuksien kanssa sitten se kikkailu ja kuhniminen alkaa. Toivovat ilmeisesti, että pelaaja turhautuu ja survoo rahat sitten johonkin nettirullaan. Toki, jos kaikki on kunnossa, rahat saapuvat tilille.
   
 16. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  On näin. On heidän vika, jos siellä pelaa alaikäinen.

  Monesti nykyään firmat panostavat nimenomaan kotiutuksiin ja toimivat aika mutkattomasti mutta tietyn rahasumman ylittyessä on pakko pyytää nää passit yms. Minulla ei ole koskaan ollut valittamista ulkomaisista tai kotimaisesta firmasta. Saman kohtelun olen saanut myös jossain ulkolaissa nettikaupassa mm. kun tilasin Football Managerin. Oli pakko lähettää passista ja kortista kuva.
   
 17. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Tarkoitin, että itse en ole havainnut koskaan Futisforumilla Seppäsen toilailuja puolustettavan ja nyt Jatkoajassa sinä olit ensimmäinen puolustelija kenet bongasin. Lain sallimissa rajoissa? Vähintäänkin harmaalla alueella tässä pyöritään, ellei jopa pidemmälläkin. Jonkun pitäisi penkoa koko keissiä oikein kunnolla, niin kaikki näkisi kuinka lain rajoilla siellä oikein toimitaankaan. Mutta puolusta sinä sitten Seppästä jos olet sitä mieltä että tuo toiminta kestää mielestäsi päivänvalon, jätän tämän nyt tähän.

  Lainaus:
  Eikä tarkoitus nyt ollut tietenkään näitäyksi yhteen sovittaa. Herra Aquanqua sanoi, että on betsijonnejen oma vika jos ovat niin tyhmiä, että Seppäsen ansaan lankeavat. Yhtä lailla voisi väittää olevan ko. Brendanin vika kun joutui loppuelämäkseen vankilaan. Joo, paska esimerkki, mutta eiköhän sieltä jonkun pointin löydä.
   
 18. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Joo kaikkein hauskintahan oli kun mulla ollut Nordicbetin pelitili ainakin yli 5 vuotta ja todella harvoin siellä pelannut, niin nyt kun tein muutaman kotiutuksen vähän ajan sisällä ja yksi niistä oli vähän suurempi niin rupesivat kyselemään dokumentteja ja laskuista kuvaa. Toki nämä sinne sitten lähetin, ja hommat hoituivat mutta sitten taas kun yritin kotiuttaa tuota summaa uudestaan niin rahat palautuivat tilille ja syynä oli se että piti kotiuttaa puolet tilille ja puolet Skrilliin kun olin näin tehnyt talletuksen. Jotenkin tuli sellainen kuva että vitkastelivat ihan tarkoituksella. Ja tosiaan yli 5 vuoteen eivät olleet pyytäneet noita dokumentteja, vaikka olin kotiutuksia tehnyt silloin tällöin.
   
 19. Yö-Orava Jäsen

  Onhan tuo nyt käynyt eri puolillla palstaa jo harvinaisen selväksi että moraalille ei aquanqan mielestä ole sijaa jos toimillaan saavuttaa itselleen ja/tai lähipiirilleen vähänkään taloudellista hyötyä. Aika paljon pitaa nykysanonnan mukaisesti pahaa tehdä ja ei koskaan, ikinä, missään puutteellisia lakeja ronskisti rikkoa, että kritiikki olisi mahdollista. En takertuisi tuohon sen enempää.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2016 klo 17.28
 20. Saul Goodman Jäsen

  No onhan aquanqua siinä mielessä oikeassa, että jokainen täysi-ikäinen on omista rahoistaan ja mahdollisista häviöistään vastuussa. Eihän se Eskon vika ole jos joku häviää omilla vedoillaan. Limaista tuo tietenkin on.

  Parasta silti oli kun camavuori myi tekstareilla näitä samoja paskoja vetoja maksua vastaan. Oliko 4e/pvä. Ilmeisesti joku niitä osti.

  Nykyään Allu on muuten mukana alunperin ravivihjeistä tunnetussa Voittolinjassa. Myyvät myös nyt vihjeitä 4€ päivähintaan. Viime vuoden puolella vihjeet kuulemma tuottivat perkeleesti turskaa. Kummasti seuranta vedoista löytyy vasta 2016 puolelta kun on päästy vähän voitollekin.
   
 21. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Aika tylysti sanottu. Haluan elää yhteiskunnassa, jossa aikuisella ihmisellä on vapaus tehdä omalla ajallaan ja omaisuudellaan mitä haluaa, toki tietyillä rajoituksilla ja muita loukkaamatta. Sen vapauden vastapainona on tietysti oltava yksilön vastuu niistä omista ratkaisuistaan. Vedonlyöntiin ryhtyessä aikuisen ihmisen on oltava tietoinen, mitä hän on tekemässä ja arvioitava ennalta mahdolliset riskit ja hyödyt. Kuten sanoin, jos jonkun Esko Seppäsen some-päivitykset saa aikuisen ihmisen kuvittelemaan vedonlyönnin olevan joku kiertotie "hi-lifeen", niin olen pahoillani.

  Se, että hyväksyn esim. tällaisen affi-toiminnan, ei tarkoita itsestään, että arvostaisin sitä. Lainsäätäjät tulevat usein kehityksessä hieman jälkijunassa ja ehdottomasti näissä kuvioissa pitäisi olla läpinäkyvyyttä ja jotain "tämä on mainos/muista vedonlyönnin riskit" -maininnat. Tosin oletan taas tässäkin asiassa, että tervejärkinen kansalainen ymmärtää jo lähtokohtaisesti, ettei kukaan ihan vain hyvää hyvyyttään puffaa jotain kaupallista toimijaa esim. sosiaalisen median eri kanavilla. Propsit toki Esko Seppäselle siitä, että hän on onnistunut luomaan itselleen arvokkaan brändin ja näin arvoa mainospersoonana. Mitä hän tekee, kaikesta päätellen toimii ja mies käärii työpanoksestaan henkilökohtaista hyötyä, kuten kuuluukin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2016 klo 21.36
 22. Steus Jäsen

  Lainaus:
  Ovatko 18-vuotiaat aikuisia?
   
 23. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Ongelmahan on nimenomaan siinä, että pelaajat ovat juridisesti aikuisia, eivät välttämättä kuitenkaan ymmärrä kuvioita. Onko tämä Seppäsen vika ei ole, ei ole sekään, että joku vanhempi ei tiedosta noita riskejä. Kuten aquanqua toteaa, että riskit pitäisi olla tiedossa, kyllä näin on.

  Kuitenkaan Seppänen ei tee mitään sen eteen, että toisi riskejä ilmi. Päinvastoin hänhän luo kuvaa, että betsailu vie hi-lifeen ja tilille napsahtelee betsailuista euroja. Jos pelaajien pitää tietää riskit, niin kyllä reilua olisi toiseltakin puolelta toimia avoimesti ja kertoa mistä ne tulot tulee. Tuo on oksettavaa ja moraalitonta hommaa mitä nyt tehdään ja täysin tietoisesti. Tähän tietysti voidaan argumentoida, että hommalta menee pohja sitten, no eihän mene, se on vaan reilua molemmin puolin.
  Vähän sama kuin röökiä kaupattaisiin edelleen coolina tuotteena, tai oikeastaan täysin sama. Nykyisin riskeistä pitää tiedottaa, eikä saa luoda vääriä mielikuvia.
   
 24. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Näinpä. Toisaalta tupakan haitoista ja vaaroista toitotetaan joka paikassa jo ala-asteelta saakka. Sama alkoholin kanssa. Ehkä vedonlyönnin haittapuoliakin voisi hieman valistaa ja ottaa puheeksi ylipäätään. Näitä seppäsiä ja kumppaneita voisi sen sijaan valistaa vaikka poliisi, jotta tuo oksettavuus tulisi päätökseen.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  No jaa. Kun mietitään ihan puhtaasti kyseessä olevien firmojen näkökulmasta, niin kyllähän itsestään pellen tekemällä tuo firmaan ihan helvetisti enemmän asiakkaita ja rahaa kuin vakavasti otettavana uutispäällikkönä.

  En todellakaan aio puolustella Seppäsen tekemisiä, mutta uskoisin aika monen täälläkin tekevän itsestään ihan mielellään pellen jonkun keskustelupalstan tyyppien kirjoituksissa jos se mahdollistaa tuollaisen "helpon elämän".

  En pitänyt Seppäsestä Jatkoajan toimittajanalkuna, ja vielä vähemmän UL:n toimittajana. Nykyisellään en osaa arvostaa sitä vähääkään mitä joskus. Aikoinaan pidin häntä sentään aitona ja harmittomana urheilujätkänä, joka vaan sattuu valvomaan kaikki päivät ja yöt seuraamalla kaikkia mahdollisia lajeja ja spämmäämällä niistä eri somekanaviin.