Mainos

Erikoiset ruuat mitä olet maistanut?

  • 18 347
  • 86

Pateettinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Viestin lähetti Potnapekka
Tänään kävin maistamassa kaverin tykönä oikea oppisesti valmistettua susia tätä Japanin kansallisruokaa.

Ai että oli hyvää. On kuulemma aika työlästä tehdä.

Jos sushia tarkoitat, tekeminen ei ole vaikeaa. Ellei sitten kuulu siihen ihmisryhmään, jonka mielestä kaikki keittiössä tehtävät asiat ole hankalia (mikrolla lämmittämistä lukuunottamatta). Toki Japanissa puristeja koulutetaan vuosia, että osaa keittää riisin oikein, mutta kyllä siitä kotikonsteinkin saa tarpeeksi hyvää. Wasabinkin voi ostaa valmiina.

Pekingissä eksyin markkinakadulle, jossa kuului sieltä täältä ihme älämölöä/korinaa, joka ilmeisesti oli vielä markkinointia - friteerattuna oli mm. skorpioneja ja hämähäkkejä, mutta eipä kauheasti kiinnostanut testata (etenkään sen huudon vuoksi). Samalla reissulla uuden vuoden bileissä ilmestyi pöytään liharuokia, joiden alkuperästä en sitten tiennyt - yksi sitkeä hässäkkä saattoi olla koiraa.

Strutsia olen testannut, hyvä makuelämys.

Oloneuvos kehui raakaa lihaa. Itsekin kokeilin sitä työväenopiston liharuokakurssilla. Eli revittiin naudan paistia, jonka seuraksi lisättiin lautaselle mm. raaka kananmuna, sipulia ja suolakurkkua. Mielestäni medium-pihvi tartar-version yleensä voittaa.

Noista kotitekoisista makkaroista saa aivan uskomattoman hyvän makuisia - niihin jää kuulemma koukkuun!
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti Sistis
Sitten pitää melkeinpä lähteä Alaskaan asti, koska susien löytäminen täältä Suomesta on melkoisen vaikeata.

Suden nylkeminen on varmasti myös työlästä.

Samaten lihan valmistaminen. Keittämiseen on syytä varata aikaa, sillä suden liha on varmasti sitkeätä.

Vaan eipä tarvitse, kyllä noita susia riittää Suomessakin useampia. Kiitos vaan kaikki viherpipertäjät ja eläinpuistonjohtajat...

Ei se suden nylkeminen mitään vaikeata ole. Lähes kaikki eläimet nyljetään samalla periaatteella, tosin jos yrittää aloittaa suden nylkemisen elävänä, kuten joillekkin käy korttipöydässä...

Sitkeydestä selviää riiputtamalla, mutta on tuo keittäminen yksi vaihtoehto. Mutta, jos haluaa sutta valmistaa, vähän niinkuin italialainen auto...

Että silleen...
 

sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
tartar-pihvi

Pariisissa tilasin tartar-pihvin. Ensimmäisessä ravintolassa ei suostunut tarjoilija tuomaan koska väitti etten tiedä mitä se on. No eipä auttanut kun marssia tien toiselle puolelle ja tilaus otettiin vastaan, aika mielenkiintoinen ruokalaji söin koko annoksen ja olen vielä hengissä.
 
Valkosipulihapankaalia höystettynä meetwurstilla.

Kattilaan ensin metukkaa kuutioina ruskistetaan jonkin aikaa jonka jälkeen valkosipulihapankaalia sekaan ja annetaan hautua noin 20 min miedolla lämmöllä kannen alla.
Ompa mahtavan makuista ,mutta ainoa huonopuoli on että kämppään jää pariksi päiväksi mahtava dunkkis.

Suosittelën kaikille gurmeen ystäville.
 
Eräs kollega oli pitkällä reissulla ulkomailla ja lähetti suomeen viestiä että kun tulette morjestaan niin tuokaa hernekeittoa, ruispaloja ja sinappia.
Käytiin kylässä ja vietiin pyydettyjä tarvikkeita.
Levitti muutaman ruispalan auki aukaisi hernekeittopurkin ja lusikoi soppaa kuumentamatta suoraan leivänpäälle ja sinappia kyytipojaksi.

Tulihan tuota ittekkin maistettua ja hyvää oli.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Budapestissa tuli syötyä paria varsin erikoista ruokaa. Tai itse tilasin toisen. Toisen tilasi kaverini. Nämä tapaukset sattuivat samana päivänä eri ravintoloissa.

Ensin päivällä tilasin siansorkkakastiketta yrttiperunoilla. Siansorkat eivät kyllä olleet mitenkään kovinkaan herkullisia. Lähinnä luuta, nahkaa ja rasvaa. Lihaa oli hyvin vähän. Ei oikein maistunut. Söin kuitenkin, kun nälkä oli kova ja edellisestä kunnon ateriasta olikin jo aika kauan. Taisi olla yli vuorokausi siitä, kun Vaduzissa olin vetänyt kylmän makkarasalaatin.

Samana iltana kävimme jossain Tonavan rannan tienoilla olleessa viinibaarissa, josta sai vielä iltayöstä pientä purtavaa. Itse tilasin ankanmaksavoileipää, mikä oli hemmetin hyvää, vaikken normaalista maksasta niin pidäkään. Kaverini tilasi puolestaan friteerattuja ankan 'jotain'. Maistoin itsekin niitä pari. Samaten toinen kaverini. Kellekään meistä ei selvinnyt, mitä nuo olivat. Lähinnä maistuivat nahalta. Päättelimme, että kyseessä olivat ankan räpylät.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Sistis kirjoitti:
....Päättelimme, että kyseessä olivat ankan räpylät.

Niin, itse olen syönyt ilmeisen samankaltaisella reseptillä valmistettuja siankorvia eräässä pärnulaisessa ukrainalaisessa ravintolassa.

Lieneekö tuo joku itäeurooppalaisten fiksaatio syödä kaikki, mikä eläimestä irti lähtee?

Loppukaneetiksi päädyn vielä toteamaan, että kyllä ne korvatkin alas menivät, kun otti vuorovedoin votkaa ja shamppanjaa. Oikeastaan ne olivat ihan hyviäkin, sellaisia rapean rasvaisen suolaisia.

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ruotsissa...

tuli maistettua paikallista erikoisuutta eli surströmmingiä. Varsin unohtumaton makuelämys ja maistaminen jäi yhteen kertaan...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
ervatsalo kirjoitti:
Niin, itse olen syönyt ilmeisen samankaltaisella reseptillä valmistettuja siankorvia eräässä pärnulaisessa ukrainalaisessa ravintolassa.

Lieneekö tuo joku itäeurooppalaisten fiksaatio syödä kaikki, mikä eläimestä irti lähtee?

Voi olla. Täällä pohjolassahan on syöjiä ajateltu sen verran, että nuo edellä mainitut irti lähtevät osat on kiltisti jauhettu makkaramassan sisään.

Tästä tosin johtuikin, että ainakin unkarilainen, kroatialainen, slovenialainen ja tshekkiläinen makkara maistuivat huomattavasti paremmalta, kuin tämä suomalainen vastineensa.

Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa ei siis löydy niin selkeästi hyviä ja pahoja ruokiakaan.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Jaa, jos koulun ja armeijan pöperöt jätetään pois, niin se jokin seuraavista:

-grillattu kyy Valkjärveläisessä metsämaastossa
-härkähai jossain kookospohjaisessa liemessä Koh Samuilla
-venäläinen 300g kokolihapihvi, joka oli kuorutettu samalla määrällä edamia tai vastaavaa juustoa
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Hapansilakkaa

Nostetaanpa tämäketju ylös elisen ruokakokemuksen jälkeen.
Siispä söyn eilen hapansilakkaa. Täytyy todeta ettei kokemus ollut niin karmea mitä olin kuvitellut. Itseasassa ihan hyväähän se oli, ei siitä mun lempparia tullut mutta ei myöskään inhokkia. Toistekin voisi kuvitella syövänsä. Hajuhan on jotain aivan kamalaa siitä ei pääse mihinkään.
Tosin meille muutamalle noobille tarjottiin mietoa versiota jota oli vielä liotettu pari tuntia vissyssä joka jopa vaihdettiin välissä. Ohutleipää, vähän muusattua pottua siihen voita ja hapansilakka pieninä paloina ja leipä rullalle niin kyllähän sitä söi.
 

ipaz

Jäsen
Erikoisimpana on jäänyt mieleen Amsterdamissa kengunrunlihahampurilainen siinä Rembrand Plainilla olevassa aussiravintolassa. Aika kuivahkoa oli..
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Surströmmingiä eli hapansilakkaa olen minäkin syönyt ja sama johtopäätös on minullakin. Haju on pahempi kuin maku. Se vain, että se haju onkin sitten sanoinkuvaamattoman paha ja kun makuaistimuksesta merkittävä osa syntyy hajuaistin kautta, on tätä safkaa erittäin hankala popsia hyvällä halulla. Vaikutelma on suunnilleen sama, kuin vetäisi eväitä poskeensa avoviemärin tai kaatopaikan vieressä. Oma kokemukseni liittyy tilanteeseen, jossa samassa tilassa toistasataa ruokailijaa painelee tätä herkkua naamioonsa eli hajua ei päässyt minnekään pakoon. Yhden tällaisen leipään, perunaan, sipulisilppuun ja voihin käärityn roikaleen sain alas, mutta sitten oli pakko siirtyä desinfioimaan ruoansulatuskanavaa snapseilla.
 

Rocco

Jäsen
Rocco kirjoitti:
- Ankka
- Villisika
- Strutsi
- Krokotiili
- Jänis
- Poro
- Kenguru

Lisätään tähän nykyisin

- Antilooppi
- Sammakonreidet
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Sistis kirjoitti:
Päättelimme, että kyseessä olivat ankan räpylät.

Pekingissä tarjottiin eräässä ravintolassa turistitutuilleni 16 ruokalajin päivällinen, jossa kaikki lajit oli tarjoilijan mukaan valmistettu ankasta. Hyvää kuulemma oli ja herkullistakin. Jälkiruoaksi tuotiin pöytään makeaa hyytelöä, jonka turistit ensin epäilivät poikkeavan luvatusta eli ettei olisikaan ankasta tehtyä.

Tarjoilija kuitenkin osasi heille kertoa, että kyseessä oli luonnollisesti ankanräpylähyytelö...
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Enpä pääse pröystäilemään eksoottisilla herkuilla, tullut kierrettyä aika kaukaa.. En tiedä onko moni maistanut suutaria, mutta omien kokemuksieni mukaan paistettuna mahtava herkku, jonka päälle suomut paistuvat rapeaksi nannaksi.
 

Rocco

Jäsen
raisu kirjoitti:
Miltä maistuvat?

Sammakonreidet oli oikeasti lähes mauttomia. Ihan valkoista lihaa ja makua ei tosiaan ollut juuri yhtään. Siinä mielessä pieni pettymys. Parastahan kokemuksessa oli niiden sammakonreisien ulkonäkö. Tuon näköisiä härpättimiä. Nuo tosin on eri tavalla valmistettu, mutta ulkonäön kuitenkin eroittaa.
 

nakkisormi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaiken näköistä sitä on tullut syötyä, erikoisimmat varmasti Shanghaissa.

Ei ehkä erikoisin, mutta hauskin on sammakkorisotto. Mentiin paikalliseen ravintolaan jossa ei tietenkään ollut ruokalistaa englanniksi, siitä sitten arvailemaan eri ruokia... ruuat valittuamme pyysi tarjoilija meitä valitsemaan kaksi sammakkoa terraariosta risottoa varten, siinä vaiheessa vähän ihmetytti mitä tuli tilattua. No risotto oli kuitenkin hyvää ja sammakko maistui hieman kanalta, oli tosin hieman mauttomampaa.
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
Swift kirjoitti:
En tiedä onko moni maistanut suutaria, mutta omien kokemuksieni mukaan paistettuna mahtava herkku, jonka päälle suomut paistuvat rapeaksi nannaksi.
Totta, varsin aliarvostettu vai pitäisikö sanoa tuntematon herkku monelle. Kalan ulkonäkö pelottanee, jos ei ole ennen sattunut haaviin. Tai onkeen, ongellahan noita saa tai verkoilla tai katiskalla.

Viimeksi söin suutaria kaksi vuotta sitten tulva-aikaan. Vettä oli omassakin rannassa puolisen metriä ylimääräistä ja katiskan saattoi pudottaa "lepän kohdalta". Aamulla kurniva nälkä ja katiskassa 40cm pulska suutari. Eikun tulta virittelemään ja katiska vielä toviksi järveen odottelemaan. Noh, karkasihan se otus sillä välillä, mutta tärkeintä lienee että suu valui kuin koiralla ja makumielikuvat olivat vahvat.
 
Koska työmaaruokalassa oikeasti tarjoillaan lounaalla joskus friteerattuja mustekalarenkaita, ei kai noita voi pitää enää kauhean eksoottisena. Samoin ennen niin ihmeellisestä simpukasta on tullut vakiopizzatäyte. Thai- tai kiinalaista safkaa saa jo varmaan useimmasta yli 20 000 asukkaan kaupungista.

Jos maailmalla lähdetään kisaamaan, niin kun lyön pöytään mm. ahvenkukon, uunijuuston ternimaidosta, lemin särän, poronpaistin, leipäressun ja karjalanpiirakan munavoilla niin uskallan luvata että niin eksoottisia ruokia ei ole syönyt kukaan muu.

Tai oikeastaan.. vanhassa koulussani tarjoilivat poronlihapyöryköitä. Vaihto-opiskelijoille nämä oli käännetty "reindeer balls". Jäi varmasti mieleen. Hyviä muuten olivat.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Harmikseni olen jotenkin "onnistunut" pysyttäytymään aika lailla perusruuissa. Harmittavin tapaus oli pari-kolme vuotta sitten Floridassa, kun tarkoitus oli mennä syömään alligaattorinlihaa. Asiakkaat eivät kuitenkaan halunneet, joten menin silloin muiden työläisten kanssa Hootersiin hot wingseille...
Tilatiili kirjoitti:
Kalan ulkonäkö pelottanee, jos ei ole ennen sattunut haaviin. Tai onkeen, ongellahan noita saa tai verkoilla tai katiskalla.
Pari kesää sitten tuli maistettua Ms.Foxien vanhempien mökillä oudon näköistä kalaa. Kala oli noin 40cm pitkä ja todella hoikka. Oudointa siinä oli se, että savustettaessa kalan liha muuttui aivan siniseksi. Juttu kerrottiin jo etukäteen, mutta suomalainen mieshän ei tietenkään usko ennen kuin itse näkee. Sinistä - mutta melko mautonta - kalan lihaa tuli sitten syötyä, mutta kalan nimi ei jäänyt mieleen. Alkoholilla saattoi olla vaikutusta asiaan... Ei kuulemma mikään aivan yleisin kala, mutta silloin tällöin tarttuu onkeen/verkkoon/katiskaan (?) Turun saaristossa. Olisiko jollain ehdotuksia kalan nimeksi?
 

Shelter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Swift kirjoitti:
Enpä pääse pröystäilemään eksoottisilla herkuilla, tullut kierrettyä aika kaukaa.. En tiedä onko moni maistanut suutaria, mutta omien kokemuksieni mukaan paistettuna mahtava herkku, jonka päälle suomut paistuvat rapeaksi nannaksi.

Erittäin hyvän makuinen myös savustettuna. Eipä ole tullut syötyä kuin viimeeksi lapsena tuota kalaa, mutta mieleen on jäänyt kuinka hyvän makuinen kala se on, eräänlainen "särkikalojen lohi"

Mitään kauhean erikoista ei ole tullut syötyä. Munuaispiirakkaa Englannissa kerran ja oli sitten viimeinen kerta. Hyi helv.... Niin, haita on tullut Kanarian reissulla maistettua, ihan hyvää oli.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Mr.Fox kirjoitti:
Pari kesää sitten tuli maistettua Ms.Foxien vanhempien mökillä oudon näköistä kalaa. Kala oli noin 40cm pitkä ja todella hoikka. Oudointa siinä oli se, että savustettaessa kalan liha muuttui aivan siniseksi.

Saattaapa olla nokkahauki. Itse olen sitä joskus Tallinnassa syönyt ja ainakin kypsän kalan ruodot olivat kirkkaan sinivihreitä.

http://www.nokkahauki.fi/nokkis/index.php
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
finnjewel kirjoitti:
Saattaapa olla nokkahauki.
Tämähän se!

Vihreät ruodot paljastivat lopullisesti ja nimikin kuulostaa tutulta. Pienessä hönössä tuo nimi kuulostaa muuten juuri siltä, että saaristolaiset yrittävät (jälleen kerran) hiukan huijata kaupunkilaispoikaa. Tosiaan, tuolla sivuillakaan ei ole asiasta mainintaa, mutta kalan liha tulee savustettaessa aivan siniseksi. Siihen kun yhdistää vielä nuo vihreät ruodot, niin kyllähän tuo melkoisen eksoottinen kokemus oli pääasiassa haukea, lahnaa ja lohea syöneelle kaupunkilaisklopille.

EDIT: mjaa... kyllähän tuo ilmeisesti melkoisen eksoottinen kokemus oli
Nokkakala jäänyt harvojen herkuksi
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös