Mainos

Erikoiset ruuat mitä olet maistanut?

  • 18 348
  • 86

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Janssonin kiusaus.

Se on todella erikoinen ruoka, kun tulee Ruotsista ja on todella pahaa. Kyseisestä ruoasta saan huonon olon itselleni n. pariksi päiväksi.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Thaimaassa tuli syötyä annos katukeittiöstä ostettua lihamuhennosta. Oli tulista ja hyvää, vaikken lihaa tunnistanutkaan. Siis että minkä elikon lihaa se oli. Enkä kysynyt.

Erikoisin ruoka, mitä olen maistanut, oli yläasteella meille valitettavan säännöllisesti tarjottu maksalaatikko. Sitä harmaata, haaleaa, vetistä, liejumaista hyytelöä ei oikeasti voinut syödä.
 

Anton

Jäsen
Designer: koulun maksalaatikko!

Tuo oli ihan päässyt unohtumaan. Miksi ihmeessä siihen piti laittaa rusinoita? Aivan kammottava yhditelmä.
Sama kun siihen sitten pistäisi englantilaisia lakritsakonvehteja.
Eihän se muuta mitään... pa[SENSUROITU]a mikä pa[SENSUROITU]a!
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Maksalaatikkoa en ole syönyt 80-luvun puolivälin jälkeen pientä murustakaan - enkä syö. En todellakaan. Se ei ole ruokaa, vaikka joku niin väittääkin. Jo se pelkkä haju riittää kuvottamaan ja aiheuttamaan inho-reaktion.

Erikoisia olivat myös 14-vuotiaan Sistiksen keittämät spagetit. Maistuivat hieman erikoiselta. Syynä oli, että Sistis oli keitinveteen laittanut ruokaöljyn asemasta munkkiöljyä. Syyllinen oli kuitenkin Sistiksen äiti, joka säilytti munkkiöljyä jostain käsittämättömästä syystä normaalissa ruokaöljypurkissa.
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaa...enpä mitään todella extremeä ole ikinä syönyt, mutta monet tämän palstan "äijäkerholaisista" voisivat ihmetellä, miten olen näin monta vuotta kasvisravinnolla pärjännyt;)
 
Tuli vielä mieleen noin 15 vuotta sitten vapunpäivänä kohmelossa jääkaapille ja katoin että on ostettu uutta levitettä.

Näkkileipää esiin voita ja sitä uuden näköistä tököttiä tuubista päälle.

Muutaman leivän syötyäni ihmettelin sitä levitteen makua ja kävin jääkaapilla tarkastaan mitä oli tultu laitettua leivän päälle ja syykin selvisi hyvin nopeasti olin laittanu äidin uutta kurkkunaamiota näkkärin päälle.

Oli aika erikoista mutten ole enää käyttänyt kysesistä tuotetta missään muodossa.
 
Slovakialainen perinneruoka Halusky'.
Erikoisen makuinen pöperö. Mitenkähän Haluskyn käy kun Slovakiasta tulee vappuna EU-maa? Kyseinen ruoka ei täytä EU-kriteereiden mukaan elintarvikkeelta vaadittavaa tasoa.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Raakaa lihaa!

Moni saattaa pitää meikäläistä vähintäänkin barbaarina ja luolamiehenä. Monestakin syystä. Yksi niistä on, että syön lihaa nykyisin mieluiten raakana.

Hyvä ystäväni toi muutamia päiviä sitten meille peuranruhon. Elukka oli paloiteltu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja erilaiset fileet ja paistit olivat omissa pakastepusseissaan. Suureksi ilokseni ystäväni, jonka vaimo oli murhannut kyseisen elikon oli laittanut osan lihoista lihamyllyn läpi ja pakkasi sitten nuo jauhelihat vakuumiin.

Kun noin kilon jauhelihaan laittaa raa'an kananmunan, suolaa, pippuria ja sen jälkeen sekoittaa koko sotkun, on tarjolla aivan mainio herkku, jossa riistan maku tulee esiin mitä hienoimmalla tavalla. Tämä metsäläisen tattaripiffi on kerrassaan loistavaa ruokaa! Onneksi peuraa on vielä reippaasti jälellä, sillä koko komeus painoi moskineen 58 kiloa ja lihoinakin vielä reippaat kolmekymmentä.

Vaimoni tosin ei suostu syömään tätä herkkua, vaan väliäkö hällä. Jääpi kerrankin meikäläiselle jotakin, kun eivät muut ymmärrä hyvän päälle.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mitään kovin eksoottista ei ole tullut syötyä "maailmoja" kierrellessä, suuhuni on kuitenkin eksynyt etanoita, mustekalaa, kalmaria, raakaa tonnikalaa ja jotain eksoottisempaa kalaa, jonka nimen olen jo onnellisesti unohtanut. Maistelun puolelle ovat jääneet myös jättikatkaravut ja simpukat, etanat itseasiassa ovat parempia kuin simpukat... siis minusta.

Mitään kovin eksoottisia "maaeläimiä" en ole kuunaan syönyt, jollei nyt rusakkoa lasketa sellaiseksi. Hirven, kuin myös naudan kieltä olen nuorempana popsinut, en erityisemmin pitänyt mutta kun oli pakko maistaa.

vlad.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vastauksia luettuani alkoi tuntua, että keitetyt perunatkin lienevät jo jotain extremeä nykyään.

Omituisimpia makuelämyksiä (mutta silti mieluisia) ovat olleet so far:

- muurahaiset sipseinä
- lihavat toukat frittinä
- islantilainen (lampaan?) aivot jotka ovat olleet maakuopassa ties kuinka kauan - siis käyneet
- skottilainen haggish
- marokkolainen grillattu aavikkojyrsijä
- elävät pikkukalat
- osteri joka myös syödään elävänä
- rocky mountain oysters, eli pässin kivekset
- kateenkorva


Mitään rehuja en mielellään suuhuni laita, se on vastenmielistä. Ajatella, sitä mitä lehmäkin syö!!
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti Yläpesä
- elävät pikkukalat
- kateenkorva

Ajatella, sitä mitä lehmäkin syö!!

Niin tosiaan, onhan noita eläviä muikkuja tullut syötyä. Ja kateenkorvahan on gourmet-herkkua.

Ja lehmäthän ovat ennen hullun lehmän tautia syöneet rehussaan toisia lehmiä.

Että silleen...
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
"Rohkea rokan syö, uhkarohkea koulurokan."

Tuo ikivanha sananparsi sopinee tähän. Mikään ei ole yhtä eksoottista kuin kaupungin keskuskeittiön minimisäästövyönkiristysbudjetilla tehdyt sapuskat. Kaikista huikein ruokalaji tähän mennessä on ollut Jenkkipihvit ja Texas-salsa. Paljastuivat ruokalaan mennessä tavallisiksi jauhelihapihveiksi ja hieman erikoisemmin maustetuksi kermaviilikastikkeeksi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti wilco
kateenkorvahan on gourmet-herkkua.

Jep. Aika moni noista "oudoista" materiaaleistahan on varsin herkullisia ennenkuin saa tietää mitä on suuhun pantu. Ihan tuima lihapata saa kouristuksia kun tietää syöneensä käärmettä ja kiinalainen isäntä katsoo hieman pettyneenä kun hänen tarjoamansa herkku (juuri tapetun käärmeen veri tiputettuna votkan/paikallisen pirtun sekaan) tuottaakin vain inhon irvistyksen.

Kateenkorva on namnam ja maiskis vielä päälle, mutta sitä himmentää se omituinen nimi ja mielikuva, jossa sen elimen paikkaa alkaa etsiä kartalta nimeltä vasikka.

Tokihan yököttävin eines on tämä kotimainen vihannes - lenkkimakkara, johon tungetaan kaikki lehmäparasta (kaikki häräthän päätyvät pihveiksi!!) mikä irti saadaan mm. utareet. Kaverini joka oli ko. sopan hämmmentäjänä tehtaalla töissä, kertoi miltä makkarakeitoksen pinta näytti kuohuessaan, eikä ole sen koommin koskenut HK Bleuhun.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ai niin unohdin mainita, että utaretta on tosiaan tullut myös syötyä. Ei ollut hyvää.

Sen lisäksi meskali-pullosta olen syönyt sen madon.
 
Joskus kauan sitten en syöny sieniä ja oltiin menossa Kuopioon pysähdyimme Iisalmessa syömässä.
Äitini kertoi alkuruuaksi olevan näkkileipäkeittoa ja läpi meni kuin häkä kehuin kuinka keitto oli hyvää ja se tietenki oli sienikeittoa perkeles.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Nämä ruokalajien iljettävyydet ovat kovasti kulttuurisidonnaisia juttuja. Useimmat katsovat inhonpuistatukset kroppaa ravistellen, kuinka joku aboriginaali popsii koppakuoriaisia, mutta samat hämmästelijät lapioivat Silja Linen buffet-pöydässä lautaselleen kokonaisia katkarapuja, jotka hei ihan oikeasti näyttävät melkein samalta tavaralta. Monijalkaisia mulkosilmäisiä ötököitä, joilta pitää lisäksi ronskein ottein repiä ruumis riekaleiksi, jotta pääsee käsiksi siihen naminami-osaan.

Mutta kova jätkä on se, joka syö ruotsalaisten herkkua - surströmmingiä eli hapansilakkaa. Kokeilkaapa olla juhlahuoneistossa, jossa satakunta ihmistä kiskoo lautasiltaan mädäntymispisteessä olevaa kalaa vehnäletun sisältä. Koko kämppä haisee kuin avoviemäri. Uskomaton döfä. Itse sain yhden lätyllisen tätä luomakunnan vitsaukseksi luokiteltavaa muonan irvikuvaa syötyä ja lopun ajan jouduin taistelemaan sitä vastaan, ettei se pääse vatsalaukusta uudelleen pöydälle juhlakansaa tervehtimään.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti Bast
Mutta kova jätkä on se, joka syö ruotsalaisten herkkua - surströmmingiä eli hapansilakkaa. Kokeilkaapa olla juhlahuoneistossa, jossa satakunta ihmistä kiskoo lautasiltaan mädäntymispisteessä olevaa kalaa vehnäletun sisältä. Koko kämppä haisee kuin avoviemäri. Uskomaton döfä. Itse sain yhden lätyllisen tätä luomakunnan vitsaukseksi luokiteltavaa muonan irvikuvaa syötyä ja lopun ajan jouduin taistelemaan sitä vastaan, ettei se pääse vatsalaukusta uudelleen pöydälle juhlakansaa tervehtimään.

Islantilaisten versio tuosta on vapaasti käännettynä "kusihai", joka on -kuinka ollakaan- mädätettyä haikalaa. Herkun nauttiminen kuulemma vaatii ammoniakkiläiskät nenän alle mutta hyvää kuulemma on.
 

Zeppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Bast
Nämä ruokalajien iljettävyydet ovat kovasti kulttuurisidonnaisia juttuja. Useimmat katsovat inhonpuistatukset kroppaa ravistellen, kuinka joku aboriginaali popsii koppakuoriaisia, mutta samat hämmästelijät lapioivat Silja Linen buffet-pöydässä lautaselleen kokonaisia katkarapuja, jotka hei ihan oikeasti näyttävät melkein samalta tavaralta. Monijalkaisia mulkosilmäisiä ötököitä, joilta pitää lisäksi ronskein ottein repiä ruumis riekaleiksi, jotta pääsee käsiksi siihen naminami-osaan.

Mutta kova jätkä on se, joka syö ruotsalaisten herkkua - surströmmingiä eli hapansilakkaa. Kokeilkaapa olla juhlahuoneistossa, jossa satakunta ihmistä kiskoo lautasiltaan mädäntymispisteessä olevaa kalaa vehnäletun sisältä. Koko kämppä haisee kuin avoviemäri. Uskomaton döfä. Itse sain yhden lätyllisen tätä luomakunnan vitsaukseksi luokiteltavaa muonan irvikuvaa syötyä ja lopun ajan jouduin taistelemaan sitä vastaan, ettei se pääse vatsalaukusta uudelleen pöydälle juhlakansaa tervehtimään.

Mä erehdyin syömään sitä viime syksynä yksissä rapujuhlissa
Se ei kylläkään ollut missään lätyssä, vaan napsittiin ne ihan
purkista. Meikäläisellä se sitten tuli paluupostina ulos, mutta
kerkesin onneksi pihalle etten pilannut rapujuhlia muiden osalta
Enkä edes ollut ainoa, meitä oli ainakin 2 heittämässä pitkää sylkeä.

Strutsinliha taitaa olla erikoisin ruoka mikä tulee äkkiseltään
mieleen, mutta se oli kyllä todella hyvää vaikkakin sitkeää.
Ja aika kallis annoskin se taisi olla
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
Toinen marsunsyöjä ilmoittautuu. Inkkarimummo myi niitä tienvarressa mustasta jätesäkistä. Liha ei niin erikoiselta maistunut, mutta siinä nahkassa oli outo, sanoisinko härskiintynyt sivumaku. Saattoi tosin johtua vanhoista öljyistä tai jostain vastaavasta. Hintapyyntö oli muistaakseni jossain 70 sentin kieppeillä.

Suomalaisissa perinneruuissa ulkomaalaisia ihmetyttänee mausteidenkäyttö. Joka hemmetin sopassa ja paistissa ne samat 5 maustepippuria ja ripaus suolaa.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tänään kävin maistamassa kaverin tykönä oikea oppisesti valmistettua sushia tätä Japanin kansallisruokaa.

Ai että oli hyvää. On kuulemma aika työlästä tehdä.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Potnapekka
Tänään kävin maistamassa kaverin tykönä oikea oppisesti valmistettua susia tätä Japanin kansallisruokaa.

Ai että oli hyvää. On kuulemma aika työlästä tehdä.

No kyllä varmasti on työlästä. Ensin pitää hankkia aseenkantolupa ja sitten itse ase. Sitten pitää melkeinpä lähteä Alaskaan asti, koska susien löytäminen täältä Suomesta on melkoisen vaikeata. Susilauman metsästämisen suhteen kannattaa olla varovainen - ja osua heti ensimmäisellä kerralla.

Suden nylkeminen on varmasti myös työlästä. Samaten lihan valmistaminen. Keittämiseen on syytä varata aikaa, sillä suden liha on varmasti sitkeätä. Mutta varmasti on hyvää - suden lihan kun luulisi maistuvan samalta, kuin mitä maistuvat kaikki sen elinaikanaan syömät eläimet. Susipaisti on siis itseasiassa melkoinen cocktail: hirveä, poroa, jänistä, oravia... ehkä hyvässä lykyssä myös ihmistä.

Japanin susi saattaa olla hieman erilainen, kuin pohjois-amerikkalainen rotuveljensä... vai?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös