Raakaa lihaa!
Moni saattaa pitää meikäläistä vähintäänkin barbaarina ja luolamiehenä. Monestakin syystä. Yksi niistä on, että syön lihaa nykyisin mieluiten raakana.
Hyvä ystäväni toi muutamia päiviä sitten meille peuranruhon. Elukka oli paloiteltu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ja erilaiset fileet ja paistit olivat omissa pakastepusseissaan. Suureksi ilokseni ystäväni, jonka vaimo oli murhannut kyseisen elikon oli laittanut osan lihoista lihamyllyn läpi ja pakkasi sitten nuo jauhelihat vakuumiin.
Kun noin kilon jauhelihaan laittaa raa'an kananmunan, suolaa, pippuria ja sen jälkeen sekoittaa koko sotkun, on tarjolla aivan mainio herkku, jossa riistan maku tulee esiin mitä hienoimmalla tavalla. Tämä metsäläisen tattaripiffi on kerrassaan loistavaa ruokaa! Onneksi peuraa on vielä reippaasti jälellä, sillä koko komeus painoi moskineen 58 kiloa ja lihoinakin vielä reippaat kolmekymmentä.
Vaimoni tosin ei suostu syömään tätä herkkua, vaan väliäkö hällä. Jääpi kerrankin meikäläiselle jotakin, kun eivät muut ymmärrä hyvän päälle.