Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 179 826
  • 9 663

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Enempää en voisi paljon olla erimieltä disco-stun ajatuksista jääkiekkoon. Jotenkin vaikea kuvitella, että olet itsekin pelannut kun tuollaisia mielipiteitä löytyy. Ensinnäkin taklaus ei kohdistu "tarkoituksella ylös", vaan näkyy selvästi että normaali taklaus liikerata. Se että Letang kyntää nenä pitkällä aiheuttaa osuman "ylös" (olkapäähän). Jos taklaaja tossa rupeais kyykkimään, niin se olisi sitten leikkaus/mahdollisesti kävis pahemmin kuin nyt kävi.

Tässä meillä on nyt yksinkertaisesti tulkinta- ja näkemysero. Sinä näet että liikerata on normaali. Itse näkisin normaalina liikeratana joko kohti kiekkoa tai kohti äijää eli suoraan päin. Tokihan tilanne tulee nopeasti, ja kuten Henkka edellä totesi, ehkäpä Nystrom päättää tuossa ensin mennä kiekkoon ja sitten vasta taklata, joten siksi tuo taklaus ei osu niinkuin pitäisi.

Siitäkin olen erimieltä, että tuo taklaus olisi mennyt ohi, jos kurotusta ei olis tullut. Silloin taklaus olisi osunut toiseen olkapään seutuun. Ja sitten se yksi erittäin oleellinen asia, eli sun pitää valmistautua myös ottamaan taklauksia vastaan tuollaisissa tilanteissa. Et voi rynniä pääperseessä kiekon perässä. (toisaalta selittäisi miksi olet niitä varusteita kerännyt katsomosta). :) Näkyy jo kaukaa että taklaus on tulossa, joten kyllä kaverilla on tästä hajua (pitäisi ainakin olla!!) mitä tulee tapahtumaan, nyt vain pelasi tilanteen huonosti.

Noh, mun mielestä tuo kurotus taas nimenomaan on se syy että Nysse ylipäänsä osuu. Tottakai pitää olla valmiina ottamaan taklaus vastaan, senhän takia tuo onkin typerää itsemurhatouhua, jota pakin ei periaatteessa koskaan pidä tehdä. Letanghan olisi käytännössä voinut mennä kiekkoon ihan täydellä vauhdilla ja siten myös ottaa taklauksen paremmin vastaan sikäli kun Nystrom olisi tullut edelleen kohti. Hah, ja niinhän minä olisin tehnyt - ja jäänyt sitten vasta tyylipuhtaaseen jättipommiin ja keräillyt ne kamat... mutta ilman aivotärähdystä :)

Eli älkää nyt käsittäkö väärin, etteikö pelaajaa saisi taklata kun on huonossa asennossa tai ei taklausta odota, mutta mielestäni tuossa(kin) tilanteessa olisi pitänyt jättää taklaamatta jos ja kun puhtaasti ei voi enää osua. Ja siis yleisellä tasolla tätä enemmänkin pohdin, etenkin tuon nykylinjauksen takia, jossa näitä "turhia" taklauksia pyritään vähentämään.

En halua mitään kukkahattutäti-leimaa, koska diggailen kovista taklauksista kuin hullu puurosta. Kronwall on aika hyvä esimerkki siitä että puuntakaa ja pystyyn voi taklata täysin puhtaasti ja tuottaa helvetisti tuskaa. Rapatessahan aina roiskuu. Tuollaisessa samantyylisessä - joskaan ei samanlaisessa - kurkotustilanteessa Orpik jyräsi Skinnerin yli. Siinä osuma tulee suoraan kroppaan, ainakin omaan silmääni puhtaasti.

Näkemyserot ja Pens-lasit huomioon ottaen, ollaan samaa mieltä että ollaan eri mieltä, karavaani kulkee koirat haukkuu.
 

AJTSS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Shanahan ei tuosta penalttia sitten Nyströmille antanut. Mielestäni täysin oikea tuomio. Letang lähtee siitä pomppimaan tuolla tavoin, olis varmaan kannattanut ite lähteä kiekon perään sinne eikä lähtee vetään mitään kurotuksia. Täysillä päin vaan niinkuin Starsilla tapana on. Täysillä mutta ei mitään älyttömyyksiä. Eihän Stars mikään sekojengi olekkaan, taida olla yhtään game miscontuctia Starsilla... Eikä olekkaan, nyt kun asian tarkistin.

Tietenkään en Letangille mitään loukkaantumista tästä toivo, mutta mielestäni turha itkeä että miksi Nyström ei lähtenyt painimaan. Miksi olisi pitänyt? Pelillisiäkin avuja löytyy ja niitä Stars tarvitsee enemmän kuin sekoilemista jonkun Ashamin kanssa.

Tämähän on tietysti Stars lasien läpi katsottua, mutta niin se vaan on, omia puolustetaan... Tällä kertaa olen kyllä mielestäni oikeassa, enkä mene pelkästään sen mukana, mikä logo rintapieltä koristaa!
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Eikös Don Cherry ole mitään opettanut? Kiekkoon ei koskaan tule kurkotella pää alhaalla, Monsieur Letang. Harmittava loukkaantuminen toki, mutta ei tuosta voi syyttää kuin itseään. Hyvä päätös Shanahanilta olla antamatta lisä-penalttia.
 

ipaz

Jäsen
Mike Green tilttasi Tampan tulokkaan Brett Connollyn vähintäänkin kyseenalaisesti kyynärpäällä pleksiin. Shanny haastattelu tiedossa. Green on rikoksen uusija kyynärpäänsä kanssa, joten Shanny voi lätkäistä hieman enemmänkin eli 5-7 matsia tuosta. Hämmentävää touhua itsekin päähän kohdistuneista iskuista kärsineeltä Greenilta.
 

Ferris

Jäsen
Mike Green tilttasi Tampan tulokkaan Brett Connollyn vähintäänkin kyseenalaisesti kyynärpäällä pleksiin. Shanny haastattelu tiedossa. Green on rikoksen uusija kyynärpäänsä kanssa, joten Shanny voi lätkäistä hieman enemmänkin eli 5-7 matsia tuosta. Hämmentävää touhua itsekin päähän kohdistuneista iskuista kärsineeltä Greenilta.

Kolme matsia tuli.
 

Ihmiskuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No vittu mitä paskaa!!

Näitä Shannyn tuomioita ei kyllä ihan selvinpäin pysty tajuamaan...

Ensin se päästää Lucicin täysin veräjästä oikein vittumaisesta ja selkeästi haetusta niitistä veskariin.

Sitten Ovielle kolme matsi pannaa tuollaisesta lätkään selkeesti kuuluvasta hyppytaklauksesta.

Marchand: ei tuollaista leikkausta kuulu tehdä lätkässä! 5 peliä, se oli vaan hiukan pahempi....

Viesti näistä tilanteista: Vituiks Män!
 

Jeepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Islanders
No vittu mitä paskaa!!

Näitä Shannyn tuomioita ei kyllä ihan selvinpäin pysty tajuamaan...

Ensin se päästää Lucicin täysin veräjästä oikein vittumaisesta ja selkeästi haetusta niitistä veskariin.

Sitten Ovielle kolme matsi pannaa tuollaisesta lätkään selkeesti kuuluvasta hyppytaklauksesta.

Marchand: ei tuollaista leikkausta kuulu tehdä lätkässä! 5 peliä, se oli vaan hiukan pahempi....

Viesti näistä tilanteista: Vituiks Män!

Meillä on selkeesti eri käsitys siitä mitä lätkään kuuluu.
Olikohan tiistai, kun katselin Bostonin peliä Torontoa vastaan ja siinäkin Marchand kerran kyykki melkoisen matalalla. Ilmeisesti tapa on melkoisen syvällä miehen alitajunnassa. Toivottavasti saa kitkettyä tuon tempun ulos repertuaaristaan, ennen kuin joku loukkaantuu todella pahasti. Ja jos hän puolustelee sitä sillä, että pienempänä pelaajana joutuu noin "suojelemaan" itseään, herää kysymys miksi muut pienikokoiset pelaajat onnistuvat ilman kyykkäyksiä pelaamaan?

Boldailu oma.
 

Aln

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mielestäni Shanahani on toiminut ihan mallikkaasti.

Lucicille olisi kyllä peli pari pannaa pitäny tosta pistää jo senkin takia, että tulee selkeästi säännöt selville: kassaria ei taklata.

Ovechkinille 3 peliä oli ihan ok, hyppytaklaukset kun ei kuulu jääkiekkoon ja tätä selkeempää hyppytaklausta ei oikeen voi suorittaa.

Marchandille viisi peliä on aika vähän. Varsinkin ottaen huomioon, että tuo vaikutti ihan selkeältä kostolta/tulistumiselta. Eli voisi jopa tulkita ns. vahingoittamisyritykseks ja olis voinu lätkästä vähän pidempää pannaa (kymmenisen peliä).

Kannattaa myös kiinnittää huomiota niihin tapauksiin, jotka on mennyt ns. "oikein", noin niinkun kaikkien omasta mielestä. Niitä on kuitenkin aika paljon. Eli ihan hyvää toimintaa kurinpitoryhmältä.

Tämä viimeisin Mike Greenin taklaus. En oikeen tykkää tilanteista, joissa jotkut muut eka kamppailee ja siihen joku sitten päättää posauttaa niittinsä. Niissä kun useasti tyypit ei pysty kunnolla ottamaan taklausta vastaan ja vaan oikeestaan tuuri määrittelee kuinka pahasti käy (ollaanko minkälaisessa asennossa osumahetkellä jne). Selkeästihän se tulee suoraan kupoliin ei siinä mitään, mutta onhan tilanteessa ottava osapuolikin aika kyykyssä (ei tietenkään omasta tahdostaan, vaan siitä että kamppailee kolmannen pelaajan kanssa). Kolme peliä on siis ihan ok. Pari olis voinu tulla enemmänkin.
 

Flower

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Yakupov ottaa osumaa.

Ensi kesän ykkösvaraukseksi ennusteltu Nail Yakupov joutui kovan taklauksen kohteeksi. Kovalla vauhdilla päähän, ei taida täyttää ihan puhtaan taklauksen tunnusmerkkejä. Tosin myös Yakupov tuli tilanteeseen pää todella alhaalla.
 
Corey Perry lensi ikävän näköisesti olkapää edellä päin laitaa viime yön pelissä. Vaikka tilanne ei ollut mitenkään sikamainen, enemmänkin huonoa tuuria, olisi pätkä mukava nähdä näin levänneillä silmillä uusintana. Ilmeisesti pieni loukkaantuminen tapahtui ja 272 matsia putkeen pelannut Perry saattaa joutua missaamaan seuraavan ottelun. Perry ei nähdäkseni pelannut iskun jälkeen kuin muutaman hajavaihdon kolmannessa erässä. Jos joku siis tilanteesta videon löytää, linkkiä kehiin. NHL:n koosteessa sitä ei ollut.
 

Viluyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Jokerit, Arsenal FC

Myrkky

Jäsen
Ihmeellinen tilanne, jossa Saku ottaa tulevan kontaktin vastaan laskemalla olkapäätä ja laittamalla painon eteen. Stastny luistelee katsomatta eteenpäin, paitsi ihan viime hetkellä ennen kontaktia kääntää pään. Ja melkoiset kuolevat joutsenet siihen perään.

Estäminen tilanteessa - ihan selvä
kontakti päähän - Stastny tilanteeseen kumarassa, mutta joo.
tarkoituksellinen - ei mielestäni
voima, loukkaantuminen - ei juurikaan voimaa (mielestäni Saku vetää softimmin kuin olisi voinut), ei loukkaantumista.

1 pelin antaisin maksimissaan.
 
Koivuhan tekee vähän screeniä ja Statsny uusien sääntöjän varjolla päättää sitten ylikorostaa tuota osumaa leukaan ja sukeltaa maahan. Eihän tuo ollut edes taklaus.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tyler Myers joutuu Brendan Shanahanin kuulusteluun tästä niitistä:

http://www.youtube.com/watch?v=dkr7yn0kw1Q

Voihan tuosta peli tulla, toivottavasti ei enempää..

EDIT. Jaa kolme peliä, voi helvetin helvetti. Typerä kosto, ei sillä. Mutta kyllä Sabresin taistelussa elämästä ja kuolemasta voi käydä kalliiksi.
 

Ralph

Jäsen
Ei mitään. Saatanan paskahousu ylös sieltä, jonkun pitäisi ajaa toi kunnolla kylmäksi niin sais jotain itkun aihetta.

Jos Stastny olisi taklannut Koivua noin, ei täällä vaadittaisi Stastnya roviolle. Se olisi poltettu jo. Päivänselvä tapaus, Koivu nostaa olkapäätään Stastnyn tullessa kohdalle ja päähän napsahtaa. Stastny vielä makoilee päälle, jotta kaikki sen tajuaisivat.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Päivänselvä tapaus, Koivu nostaa olkapäätään Stastnyn tullessa kohdalle ja päähän napsahtaa.

Minulla on sympatiaa molempia pelaajia kohtaan, ja sen perusteella en minä nyt tuota kovin kamalana rikkeenä pitäisi. Eihän se ole edes taklaus, vaan kiekottoman pelaajan estäminen. Stastny kyllä hakemalla hakee iskun päähänsä.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Tästä töötistä tuli sitten viime yönä Curtis Glencrossille boarding major+game misconduct, mitähän helvettiä? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yfzAwPyhPDc.

Oli kyllä käsittämätön tuomio. Muutenkin koko pelin ajan tuomarit vihelsivät aivan outoja tilanteita ja samalla jättäen päivän selvät jäähyt viheltämättä. Sitten pahempi selkään tööttäys Stajanilta Galiardiin ja siitä ei jäähyä edes...
Paska tuomio ja toivotaan nyt tosissaan ettei tuosta Glencrossille pannaa tule. Eikä varmasti tulekkaan.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Jos Stastny olisi taklannut Koivua noin, ei täällä vaadittaisi Stastnya roviolle. Se olisi poltettu jo. Päivänselvä tapaus, Koivu nostaa olkapäätään Stastnyn tullessa kohdalle ja päähän napsahtaa. Stastny vielä makoilee päälle, jotta kaikki sen tajuaisivat.

Tossa on vaan se ero, että Koivu ei olisi jäänyt jäälle makaamaan ja kerjäämään jäähyä. No olihan toi vähintään estäminen, mutta ei mikään kakun paikka.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Tossa on vaan se ero, että Koivu ei olisi jäänyt jäälle makaamaan ja kerjäämään jäähyä. No olihan toi vähintään estäminen, mutta ei mikään kakun paikka.

Aivan aivan, Koivu onkin täydellinen koska on suomalainen. Tämä on se miksi suuri osa suomalaisista NHL-pelaajista ovat inhokkejani. Niin ylihehkutettuja ja -arvostettuja Suomessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös