Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 172 780
  • 9 663

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
En ainakaan äkkiseltään muista tilanteita mennä vuosilta, missä avojäällä olisi vedetty tuollaisessa kurotusasennossa olevaa pelaajaa vastapalloon päähän, koska pelaajat harvemmin jättivät itseään sellaiseen asentoon. Pelaajat myös osasivat odottaa enemmän taklauksia eivätkä olisi Laineen tapaan keskittyneet maalinkiilto silmissään laukomaan kiekkoa oman pään siniseltä silmät tyhjään maalinverkkoon lasittuneena.

Ei tosiaan Laineen asento ole enää kiekkoa kurottava, vaan asento pysyy matalana, koska laukoo. Samaten lyö jarrut kiinni ennen törmäystä, joka saattaa madaltaa asentoa vielä entisestään. Saattoi olla, että alitajunnassa peli oli jo ohi, eikä keskittyminen ollut 100%. Yhtä kaikki, ei poista Anderssonin vastuuta.
 

ipaz

Jäsen
Aina puhuntaan loppuun asti pelaamisesta. Laine vielä väkisin yrittää tehdä tyhjiin ja saattaa itsensä samalla haavoittuvaan asemaan. Andersson yrittää vielä väkisin estää Laineen yrityksen tehdä tyhjiin ja päättää lähteä taklaamaan kunnolla. Ja aivan varmasti molemmat tiesivät että kellossa on enää muutama hassu sekunti jäljellä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils

Crank

Jäsen
Hischier kävi pelaamassa vielä tuon jälkeen ja otti vielä osumaa Cozensiltakin. Siinä taklaus tuli tosin puhtaasti, mutta osittain myös päähän. Ei näyttänyt kapteeni pelisuoritusten osalta omalta itseltään etenkään tokan taklauksen jälkeen.
Joo jäikin tuo laittamatta, ettei jäänyt pelistä kuitenkaan sivuun ton jälkeen. Ekassa erässä enää pelannut, tokassa sitten seitsemän vaihtoa ja kolmannessa oli taas pelaamatta.

Ruffin mukaan varotoimena ei pelannut kolmannessa. Olisikohan kenties kannattanut varotoimia jo sen ensimmäisen osuman jälkeen..
 

Crank

Jäsen
2 peliä kakkua.

 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Toivottavasti tulee. Tuossakin oli kaikki mahdollisuudet taklata puhtaasti kroppaan.
Niin, no siis kroppaanhan se yrittää osua, mutta vetää ohi kun Hischier tekee pienen jarrutuksen, sivuaskeleen ja kyykkäyksen vähän ennen osumaa. Sanoisin silti että nyky-NHL:n staasin mukaisesti taklauksen suunta ja ajoitus oli hieman huolimaton, joten 2 matsin kakku on ihan kohdillaan. Vaikea näitä on kokonaan silti pelistä poistaa muuten kuin kieltämällä taklaaminen kokonaan. Tässäkin kohtaa huomaa, ettei Hischier ole perus nyky-NHL-pelaajan tyyliin kiekosta luopuessaan yhtään varautunut, että joku voi ajaa päin.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Olisi kyllä mielenkiintoista tietää miten hän puolustelee tekemisiään Parrosille. Tuota suoraa asentoa, mikä hänellä on olkapään osuessa päähän, on nimittäin hieman vaikea selitellä. Ei ole mikään normaali taklausasento kun vartaloon yritetään tähdätä.

Hyvä ennakkotapaus taas näin kauden alkuun kurinpitäjiltä tässä taas tulee. Puututaanko näihin selviin vahingoittamisyrityksiin vieläkään kaikkien osalta, vai onko jatkossakin pelaajakohtaista? Ja mikä on yleinen linja näin selvään tapaukseen?
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Täysin turha niitti mun mielestä, päähän ja onko vielä myöhässäkin, joku voi sitä laskeskella.

2-3 peliä.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Nyt oli törkeä. McAvoy niittasi OEL:ia vain ja ainoastaan päähän. Olkapään nostolla varmisti, että osui varmasti.



Itse taklaus ei ole mikään mega-törkeä tai oikeastaan taklaus ollenkaan, mutta se törkeys on siinä miten McAvoy tulee tilanteeseen. En voi käsittää miksi itse puolustajan paikkaa pelaavana pelaajana McAvoy voi tulla noin piittaamattomasti suoraan vastustajan kollegaa Ekman-Larssonia päin, vaikka tietää ettei E-L näe hänen tulevan. Pitäisi olla se kunnioitus pakkien välillä, että noin ei toimita, mutta kuten todettua nyky-liigassa kunnioitus loistaa poissaolollaan. Alkuunhan McAvoy tässä yrittää luistella kovaa tuon irtokiekon perään, mutta E-L:n viskattua kiekon sivummalle, Mc ei tee elettäkään väistääkseen tilannetta. Todella ikäväksi tämän tekee tuo E-L:n pään asento ja sivuttaisliike, mistä tunnetusti tulee pahimmat aivovammat.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Minusta tuo taas ei näytä ollenkaan vahingolta. McAvoy tietää tarkalleen, että kontakti tuossa tulee. Mielestäni jopa naamioi sen "ai en huomannutkaan" ja suoraan kupoliinhan tuo kolahtaa.

Vahinko tai ei - tämmöisiä ei toivoisi koskaan näkevänsä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Suurin ongelma tässä Anderssonin taklauksessa ei ole se, että hyppäsikö tai osuiko päähän, vaan se että miksi hän yleensäkin taklasi noin kovaa 2 sek ennen päätössummeria pelin ollessa 3-1. Taklauksella ei ollut mitään merkitystä pelin lopputulokseen. Hän olisi voinut pelata kiekkoa pois myös mailalla, mutta päätyi taklaamaan.
Tuo on yksi niistä harvoista asioista koko taklauksessa, missä ei ole minkäänlaista ongelmaa. Vai mikä on tarkalleen esim 6-0 tilanteen pelissä se aika, jonka jälkeen ei kuulu taklata enää "noin kovaa"? Miksi taklauksella pitäisi olla jotain vaikutusta pelin lopputulokseen? Lopetaanko taklaaminen esimerkiksi 6-0 pelissä kolmannen erän puolivälissä tai toisen erän jälkeen? Vai otetaanko taklausten tehosta 80% tai tökätään vaan mailalla? Eihän siinä ole mitään järkeä moralisoida taklauksen kovuudesta. Jos se olisi ollut puhdas niin siinä ei olisi ollut mitään ongelmaa.
Aina puhuntaan loppuun asti pelaamisesta. Laine vielä väkisin yrittää tehdä tyhjiin ja saattaa itsensä samalla haavoittuvaan asemaan. Andersson yrittää vielä väkisin estää Laineen yrityksen tehdä tyhjiin ja päättää lähteä taklaamaan kunnolla. Ja aivan varmasti molemmat tiesivät että kellossa on enää muutama hassu sekunti jäljellä.
Molemmat yrittivät pelata loppuun asti eli siltä osin juuri kuten pitääkin. Toinen vaan valitettavasti suoritti epäpuhtaan taklauksen. Siitä ansaitusti hetkeksi sivuun peleistä. Tuskin kummallekaan tulee tämänkään jälkeen mieleen, että lopetetaanpa pelaamisen ajassa X seuraavalla kerralla. Molemmat varmasti jotain oppivat, mutta löysäily tai pelin ennenaikainen lopettaminen tuskin on niistä opeista yksikään. Laineen on syytä olla hereillä vastaavassa tilanteessa jo ensimmäisessä erässä. Rasmuksen olisi syytä taklata paremmin jatkossa, vaikka kyseessä olisi ensimmäinen erä.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Vaikea on McAvoyta tuosta taklauksesta puolustella. Olisi voinut edes ajaa puhtaasti kroppaan, mutta vetää pelkkään päähän. McAvoy on fyysinen muttei missään nimessä likainen pelaaja, joten voinee laittaa jonkinlaisen aivopierun piikkiin. Olisiko viisi peliä sopiva määrä, kun tuntuu, että yleensä se on aina se kaksi peliä?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
McAvoy on fyysinen muttei missään nimessä likainen pelaaja, joten voinee laittaa jonkinlaisen aivopierun piikkiin.
Sanoisin, että McAvoy on sopivan likainen ja kaikin puolin muutenkin ihana. Missään nimessä en sanoisi, ettei ole likainen. Vauhti on kova, kyynärpäät välillä korkealla, kuten itsesuojelun vuoksi kuuluukin. Ajaa tilaisuuden tullen vastustajan säälimättä pystyyn. Siinä sitten voi joku itkeä, ettei ole kunnioitusta, mutta se on kunnioitusta lajia kohtaan, että epävalppaat pelaajat kärrätään kaukalosta sairastuvalle.

OEL:n lanaus oli ihan perus-McAvoyta toimintana, mutta ylilyönti suorituksena. Osui liikaa päähän. Vähempi olisi riittänyt. Ottelussahan oli aiemmin ihan hyvin samankaltainen tilanne, jossa McAvoy lanasi Verhaeghen. Siinä pääosuma oli vielä riittävän puolittainen, ettei törkyisyydestä itketä netissä ja pelikieltoa vaadita. Muttei missään nimessä puhdas taklaus, vaan semilikainen niin kuin suorittajansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös