Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset kaudella 2020–2021

  • 271 122
  • 1 912

Alba

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Packers, Ukraina
Se nyt on ihan varmaa ettei Anttalainen ajatellut yhtään mitään, jos olisi ajatellut ei olisi taklannut puolen kentän vauhdilla. Toinen asia on aivan varma, nimittäin se, että Anttalainen istui kopissa ja mietti kiukun laannuttua, että toivottavasti ei sattunut pahasti. Itsellenikin on näin käynyt ja veikkaan, että melkein kaikille lajia pelanneille. Joskus vaan tunteet lyö yli. Toki ammattilaisen pitää pystyä parempaan ja toivottavasti poika oppii virheistään.

Yhtä kaikki, typerä taklaus ja siitä 3-5 peliä. Karjalainen saanee yhden pelin, koska on eteenpäin viety.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Anttalaiselta vaarallinen taklaus ja seuraukset olivat sen mukaiset. Harmittaa Auvitun puolesta. Täytyy tulla +5peliä pelikieltoa.

Karjalainen on typerys. En minä kuitenkaan ole varma, osuuko tämä hermostumisen lopputulema vastustajaa päähän. Voi olla, ettei ja tällöin Karjalainen voi selvitä ilman pelikieltoa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Karjalainen saanee omasta tempauksestaan pelin tai pari. Eihän tuo ole taklaukseen verrattavissa lainkaan vaan tuommoinen Kukkosen tyylinen oman maalin ympärillä tapahtuva peli.
Hetkonen, mitä mä just luin?

Olen ymmärtänyt, että HIFK:ssa arvostetaan tämmöstä maalille ajoa, mitä Pajuniemi tekee, menee katsomaan tuleeko vedostaan ripareita ja ajaa sinne suoraviivaisesti ja suoraan päin Varakasta. Kuitenkin ihan täysin kylki kylkeä vasten. Peli lyödään poikki ja Keränen ottaa syleilyyn ja vetää Pajuniemen pois tilanteesta. Samalla hetkellä Karjalaisen päässä tulee oikosulku ja tulee tilanteeseen aivan täysin ulkopuolisena ja vetää selvän poikittaisen mailan, mikä kohdistuu ylöspäin. En tuosta kuvakulmasta, mikä YouTubessa ja tässäkin ketjussa on ollut linkattuna, näe osuuko se rintalastaan, kaulaan vai leuan alueelle.

Miten tämänkaltainen on "oman maalin ympärillä tapahtuva peli"? Ja kun KukkoLassen vedit mukaan niin sulla varmaan on ihan konkreettisia esimerkkejäkin antaa?

Olet kyllä siinä oikeassa ettei ole taklaukseen verrattavissa lainkaan. Tai onhan se poikittainen mailakin tietysti eräänlainen taklaus.

Omasta mielestä Anttalaisesta on jo kaikki sanottu ja tuomittu, eikä voi väittää lainkaan vastaan. Keräsen tuomiotta jääneen laitataklauksen jälkeen Anttalaisen aivosolut jäi ilmeisesti laitaan kiinni. Eikä edes varmaan enää muista pelaavansa jääkiekkoa, vaan näkee pelkästään haavoittuvan pelaajan ja päättää kostonsa siihen kohdistaa.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Oletko sokea? Miten Pajuniemi olisi edes voinut valmistautua tuon idiootin apinan poikkariin, kun kaverin kädet on sidottu toisen IFK:n pelaajan toimesta. Selvennätkö vähän?

Pystyisikö täällä aikuisten keskustelupalstalla "keskustelemaan" yhtään kypsemmin vai pitääkö pyytää äitiä laittamaan nettiyhteys kiinni tämän päivän ajaksi?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Miten tämänkaltainen on "oman maalin ympärillä tapahtuva peli"? Ja kun KukkoLassen vedit mukaan niin sulla varmaan on ihan konkreettisia esimerkkejäkin antaa?

Kyllähän Kukkosen poikittaiset mailat muistaa ihan jokainen, melko surutta jakeli kovia poikkareita maalinedustalla sinne tänne. Ei Kukkonen olisi tuollaista tilannetta jäänyt maalinedustalle katsomaan. Minun joukkueessa olisi ollut aina Kukkoselle tilaa, miehen merkitys oli Kärpillä suorastaan valtava. Kova soturi. Karjalainen toteutti muistutuksen väärin, mutta en itse näe tuossa mitään suurta draamaa, 2 min olisi riittänyt. Karjalainen toteuttaa tasan sitä mitä häneltä IFK:ssa odotetaan eli pelaa kovaa ja puolustaa omiaan.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Tuomarillekin pari peliä huilia, kun jää Keräsen taklaus viheltämättä ja osaltaan aiheuttaa jatkotilanteen. Keräsen ja Antalaisen tilanteet pitäisi tuomita samalla tavalla. Yhtä älyttömiä molemmat. Auvitu itse menee kyykkyyn ja laskee laidassa kiinni pään alle Antalaisen munien korkeuden juuri ennen taklausta. Videon mukaan Auvitu katsoo kahdesti sivulle ja pitäisi nähdä että taklaus tulossa. Noilla vaihdella ei voi kontaktia enää estää. 5 peliä tässä kohtaa Antalaiselle on sopiva rangaistus ryntäyksestä kovalla vauhdilla, joka taklatun omasta liikkeestä osuu lantio päähän. Vastaavaa päähän kohdistunutta taklausta en ole nähnyt.
Myös Keräselle 5 peliä selästä taklauksesta irti laidasta.
 
Viimeksi muokattu:

Hexa

Jäsen
Karjalainen on typerys. En minä kuitenkaan ole varma, osuuko tämä hermostumisen lopputulema vastustajaa päähän. Voi olla, ettei ja tällöin Karjalainen voi selvitä ilman pelikieltoa.
Osuu tietysti päähän, mutta pitää ottaa myös huomioon suhteutettu voima ja se, että osuu kypärään millä on suojaava ja vaimentava vaikutus. Nythän ei tietysti muuhun ole mahdollista osuakaan visiirin vuoksi, mutta tuo näyttää osuvan varsinaiseen kypärään. Paljon kovempia on ne iskut ja huitomiset mitkä osuvat suoraan päähän kypärän asemasta. Pahinta tuossa on kolmantena osapuolena tilanteeseen tuleminen mikä tulee myös Pajuniemelle täytenä yllätyksenä.

Edeltävässä tilanteessa maalin edustalla Pajuniemen töytäisy Varakkaaseen oli kevyttä laatua, mistä ei edes pitäisi tulla muistuttamaan. Playoffeissa hyökkääjät pelaavat paljon röyhkeämmin nuo maalinedustilanteet. Yhden tai kaksi peliä korkeintaan Karjalaiselle muistutuksena, jos tuosta jotain pitää antaa. Törkeämpiäkin tai varsinkin kovempia päähän kohdistuneita iskuja on monesti mennyt tuomareilta ja kurinpidolta ohi sormien. Mediajulkisuus yleensä vaikuttaa näissä rangaistuksissa sekä myös tekijän että kohteen nimi selässä.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onhan tuo Karjalaisen temppu täysin älytön. Normaalin maalinedustilanteen jälkeen täysi pimahdus ja poikkarilla ylös. Tuohon ei ollut mitään syytä, eikä Pajuniemellä ollut mitään mahdollisuutta varautua tilanteeseen toisen pelaajan syleilyssä. Kyllä tuosta saisi useampi peli tulla.

Anttalainen-Auvitu on vauhdin ja osin Auvitun huonon asennon takia vaarallisen näköinen. Mikään sikailu tuo ei ole, mutta Anttalaisen täytyi ymmärtää mahdolliset seuraukset. Pitkää kakkua.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Edellinen HIFK case kun muistetaan niin ei kakkua :) Karjalaiselle.. videolta ei kuitenkaan pysty täysin varmasti katsomaan.
> 5 peliä olis oikein.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Karjalaisen teko oli kyllä jopa vieläkin enemmän cheap shot, toinen IFK:n mies piti Pajuniemen kiinni syleilyssään, ja Karjalainen tuli ja veti kädet/poikkarin päähän. Ei niin yhtään pelitilanne, ulkopuolinen mies, Pajuniemi ei voinut tehdä mitään, ei niin mitään puolustauakseen.

Jos jollekin Liigaa seuraavalle tulee vielä vuonna 2021 yllätyksenä, että Miro Karjalainen ei ole kiekkoilijana sieltä fiksuimmasta päästä, niin jo on ihme.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Keränen: 2-3 ottelua
Anttalainen: 6-8 ottelua
Karjalainen: 3-4 ottelua +3 rikoksenuusijana
Keränen: 0 ottelua
Karjalainen: 1-2 + 2 rikoksenuusijana
Anttalainen: 6-8 + 2 rikoksenuusijana

älä unohda Anttalaisen rikoksenuusintoja.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Pelasi myös TUTOssa joskus viimeisen parin vuoden sisään jonkunlaisella farmikomennuksella kun piti Ässiin tehdä paluu, en muista pelasiko enää Ässissä peliäkään kun taisi Mestiksessäkin olla rasite seuralle
Oli kyllä ihan TUTO:n sopimuspelaaja. Oli huhua, että kävisi nostalgisesti pelaamassa pelin tai parin lainalla Porissa, mutta se ei realisoitunut. Ei mikään farmihomma.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lainaan vain pätkän sinun todella pitkästä avautumisesta. Mutta tuo lainaamani lause vie sinun kirjoituksen uskottavuudesta pois ison osan. Sinäkin olet sitä porukkaa, joka tuomitsee Åstenin, mutta pystytkö sinä(kään) kertomaan jotain esimerkkejä Åstenin sikailuista? Vai jatketaanko vaan sitä legendaa, että Åsten on sika- ja rottapelaaja?

@Olbertson tuossa yhden esimerkin Åstenin sikailusta toi esille. En nyt väitä, että Åsten on pahimmasta päästä, eikä hän olekaan. Hyvä, että on pelannut viime vuosina ilman pelikieltoja. Halusin tuoda esille, että aika paljon HIFK:ssä on ollut vuosien varrella näitä pelaajia, jotka ovat nousseet esille kyseenalaisissa merkeissä ja kyllä voi sanoa, että HIFK:n pelaajat ovat joskus olleet yliedustettuna, mitä tulee sikailuun. Lähdin nyt luettelemaan ensiksi mieleen tulleita pelaajia, enkä edes muista kaikkia pelaajia, jotka ovat kyseenalaisissa merkeissä esiintyneet, enkä ala edes muistelemaan. Se ei myöskään ollut kirjoitukseni keskeisin asia, että ketkä pelaajat nyt ovat mihinkin syyllistyneet tai mitä ovat tehneet. Kannattaa lukea kirjoitukseni ihan ajatuksella. Totean vielä tähän, että minusta on ollut mukavaa seurata, että HIFK:n touhu on viime vuosina siistiytynyt. Tässä nyt toinen esimerkki Åstenin touhuista: Video: HIFK:n hyökkääjälle kauden kovin pelikielto - niittasi entisen joukkuetoverinsa sairaalakuntoon

Tosin tämän teon aikaan hän oli lainassa TuTo:ssa, niin tätä ei voi HIFK:n "syntilistalle" suoranaisesti laittaa.
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Olbertson tuossa yhden esimerkin Åstenin sikailusta toi esille. En nyt väitä, että Åsten on pahimmasta päästä, eikä hän olekaan. Hyvä, että on pelannut viime vuosina ilman pelikieltoja. Halusin tuoda esille, että aika paljon HIFK:ssä on ollut vuosien varrella näitä pelaajia, jotka ovat nousseet esille kyseenalaisissa merkeissä ja kyllä voi sanoa, että HIFK:n pelaajat ovat joskus olleet yliedustettuna, mitä tulee sikailuun. Lähdin nyt luettelemaan ensiksi mieleen tulleita pelaajia, enkä edes muista kaikkia pelaajia, jotka ovat kyseenalaisissa merkeissä esiintyneet, enkä ala edes muistelemaan. Se ei myöskään ollut kirjoitukseni keskeisin asia, että ketkä pelaajat nyt ovat mihinkin syyllistyneet tai mitä ovat tehneet. Kannattaa lukea kirjoitukseni ihan ajatuksella. Totean vielä tähän, että minusta on ollut mukavaa seurata, että HIFK:n touhu on viime vuosina siistiytynyt. Tässä nyt toinen esimerkki Åstenin touhuista: Video: HIFK:n hyökkääjälle kauden kovin pelikielto - niittasi entisen joukkuetoverinsa sairaalakuntoon

Tosin tämän teon aikaan hän oli lainassa TuTo:ssa, niin tätä ei voi HIFK:n "syntilistalle" suoranaisesti laittaa.

Tuota videota vähän jo odottelinkin. Kuusi vuotta sitten tapahtunut teko, joka tuodaan aika usein esille kun Åstenia syytetään sika-pelaajaksi. Täällä Jatkoajassa on paljon asiantuntevaa ja hyvää kirjoittelua, mutta tämä Åstenin ainainen leimaaminen sikapelaajaksi on asia, mikä ainakin itseäni ottaa päähän, koska se tehdään oikeasti vailla perusteita.

Mutta ymmärrän kyllä tekstisi pointtia ja HIFK:lla on ollut historiassa pelaajia ja tekoja, joiden temppuja voi kutsua törkeiksi ja vastustajaa kunnioittamattomiksi. Mutta onko niitä ollut sitten jotenkin merkittävästi iso määrä, jos aletaan analyyttisesti tutkimaan, niin en tiedä, enkä ole oikea taho siihen vastaamaan, koska tottakai HIFK:n fanina joitain tilanteita tulee tulkittua eri tavalla. Tämä on myös kaikkien joukkueiden fanien hyvä muistaa, ei koske pelkästään HIFK:n kannattajia.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Ilkka Pikkarainen sai aikanaan ulosajon kun hän pelasi perus-playofflätkää ja hieroi Jesse Puljujärven naamaa jonkun väännön päätteeksi. Rangaistuksen syy taisi olla luokkaa "väkivaltaisen pelin ennaltaehkäiseminen, hän olisi saattanut tehdä jotain, joten piti heittää varmuudeksi ulos". Tomi Kallio ihmetteli tätä aika kovaa kun hän oli tottunut maailmalla jääkiekkoon ja sitten mentiinkin lastensuojelu-leikkeihin jopa pudotuspeleissä..

Noihin hommiin nähden tämä Karjalaisen teko oli jopa sikamainen. Karjalainen on myös niitä pelaajia, jotka mahtuu sarjaan vain siksi että taso on laskenut aika paljon, joten häntä ei tarvitse suojella tähti-statuksen takia. Jännä nähdä myös onko Pajuniemi tarpeeksi kova nuori pelaaja, että vastustajalle annetaan lisää siitä että pahoinpiteli tulevaisuuden tähteä. Aikanaan Liiga suojeli naurettavan yliampuvasti Granlundia, Vatasta ja Puljujärveä. Jos heitä kohti antoi edes pelottavia katseita, niin jäähyjä annettiin varmuuden vuoksi, ettei pojille tule paha mieli. Tuo ei ole ehkä paras tapa valmistaa pelaajia NHLään, missä et saa erivapauksia ainakaan nuorena tähtenä (joku maailman top20-pelaaja voi saada), mutta Iltalehti vielä SM-Liigaa vähän turhan kovaa ja päättäjät murtuvat mediapaineen alla..
 
Suosikkijoukkue
Los Wengeles - Newcastle United - Ukraina
Anttalainen 5 ottelua
Karjalainen 10 ottelua
Keränen 2 ottelua
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Anttalainen 5 ottelua
Karjalainen 10 ottelua
Keränen 2 ottelua
Heh, nyt on vaikea ymmärtää, miten Karjalaiselle saataisiin taiottua tuplat verrattuna headhunter-Anttalaiseen.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edelleen jokaikinen näistä Åstenin "sikailuista" joita tänne linkataan on vuosikausia vanhoja. Joskus voisi olla hyvä päästää vanhoista asioista irti ja keskittyä nykyhetkeen, ja nykyhetkessä nimenomaan Åsten ei ole mikään sika tai rotta.

Esimerkiksi Korpikoskelta löytyy viime kaudelta tälläinen temppu joka on huomattavasti vaarallisempi kun Åstenin yksikään tilanne viimeisen 3 vuoden aikana: TPS:n Lauri Korpikoskelle kahden ottelun pelikielto | Uutiset | Liiga
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Kyllähän Anttalainen joutuu tuosta teosta vielä pelikiellon lisäksi tansseihin seuraavassa IFK pelissä. Sen jälkeen homma on kätelty ja loppuunkäsitelty. Toki jos tuolla lailla päässä pimenee niin saattaa olla väärän lajin parissa.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Kuka on oikeuttanut Karjalaisen toiminnan?

Tyhmäähän se oli. Olisi vetänyt puhtaasti levyiksi vastustajan tähtipelaajan niin tilanne olisi ollut tasan. Tai hakenut jonkun väkisin tappeluun vastaamaan sikailusta.

Ihmettelisin silti jos Karjalaiselle tulee iso pelikielto sillä onhan tuon kaltaisia halpoja temppuja nähty mutta pelikieltoja ei ole nähty, esim jalkapyyhkäisyt missä pelaaja putoaa niskoilteen tai polvi ja nilkka menee rikki. Pajuniemelle ei käynyt kuinkaan vaikka hieman filmailikin. Jos olisi sattunut niin ei olisi heti ollut ylivoimalla.

Toki teosta voi antaa boksia mutta toivon että filmailuista tulisi myös. Jos jää makoilemaan ja pitämään päätä niin koko erä pitäisi olla pois pelistä. Filmaaminen on myös todella epäkunnioittavaa peliä ja vastustajia sekä tuomareita kohtaan. Halpamaista.

Eli sulle ei ole koskaan käynyt niin, että esim. potkaissut jalalla johonkin pöydän tai tuolin kulmaan ja kironnut kipua joka sitten mennyt kuitenkin nopeasti ohi? Pointtina, että varmasti tuntunut hetken aikaa isku komposiitilla pään seudulle.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Hyvä, että on pelannut viime vuosina ilman pelikieltoja.
Mistä tulee tämä ”viime vuosina”? Åsten on pelannut pian 400 ottelua Liigassa ja saanut tuossa ajassa kokonaiset kaksi pelikieltoa. Toinen polvitaklauksesta ja toinen tappelusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös