godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toiselta planeetalta
Minkähän takia Karhu ei vain hoida sorautustaan kuntoon vai onko jo niin selkeästi "tyyliä"/persoonaa, että ei kannata ammatillisessa mielessä? Kyllähän nuo r- ja s-viat yleensä kai jo perusopetuksessa hoidetaan pois ja aikuisiällä on saataville lukematon määrä puheterapeutteja, jos vain itse haluaa. Noh, kukin tyylillään.
Joku lääkäri olisi osaavampi tässä asiassa, mutta olen joskus lukenut, että kyse voi olla myös siitä. ettei edes leikkauksella tuota vikaa voida poistaa. Kyse on tässä mielessä vain ominaisuudesta. Minulta puhekoulussa poistettiin lapsena ärrävika, mutta siinä ei kyse ollutkaan mistään fyysisestä viasta, josta tässä mahdollisesti on kyse.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
No niin, Italia ulkona joten jos Karhua vielä pitää kuunnella niin toivottavasti sentään jatkossa neutraalein lasein.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itseäni ei Karhun r-vika haittaa, vaan enemmän tuo fanipoikaisuus ja tietyissä kohdin selkeä puusilmäisyys. Kysymys ihmisille, joita tuo vika haittaa, haittaako teitä myös Litin vähintään omalaatuinen s/ts-äänne. Kuulostaa enemmän zetalta. "Tää oli huippumatzi."
 
KUBE #26

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kysymys ihmisille, joita tuo vika haittaa, haittaako teitä myös Litin vähintään omalaatuinen s/ts-äänne.
Kyllä se ainakin mun korvaan ottaa, joskin Litmanen puhuu muutenkin niin epäselvästi ja mumisten, että ei se sieltä mitenkään erityisesti hyppää korville. Mutta Litti on jo kannuksensa hankkinut muissa hommissa kuin puhetyöläisenä. Toisin sanoen puhevikainen kommentaattori ei niin häiritse ellei ole koko ajan äänessä. Puhetyöläiseltä (tässä tapauksessa selostajalta) odotan selkeää artikulaatiota ja puheviattomuutta, jos se tekee musta suvaitsemattoman tai ahdasmielisen, niin siinähän tekee.
 
"People who knew hockey and Finland spoke about Urpo Ylönen the way Jedis would talk about Yoda or Obi-Wan Kenobi"

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Puhuva pää selostamaan. Ei ole puhevikoja tai outoja äänenpainoja. Onneksi tj Oshie ei ole jalkapallon MM-kisoissa.
 
Älä itke ruma lapsi, ota rusina.

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
Kyllähän nuo r- ja s-viat yleensä kai jo perusopetuksessa hoidetaan pois ja aikuisiällä on saataville lukematon määrä puheterapeutteja, jos vain itse haluaa.
Minulta yritettiin korjata r-vika alakoulussa, mutta muutaman kuukauden jälkeen todettiin, että ei onnistu. Luulisin Karhun olevan samanlainen tapaus kuin meikäläinen.
 
Tämä allekirjoitus tukee Marcin Koluszia.

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko Karhun ollessa selostajana, ollut kertaakaan kommentaattoria mukana ottelun aikana?

Jos ei niin miksi? Eikö riitä puheaika molemmille kun toisella suu käy koko ajan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greta Thunberg
Kuuntelin eilisen pelin ilman selostusta, mutta kuuntelin aamun uusinnassa Karhun selostusta. Jos hänen äänensä ei olisi ollut niin tunnistettavissa, olisin voinut uskoa Pepe Jürgensin selostavan. Ihan samanlaista kaiken selostamista, esimerkiksi kun pelaaja nauraa, pitää Karhun sekin kertoa ihan kuin katsojat eivät sitä itse näkisi. Karhulla on lajitietoa, mutta hyvä selostaja hän ei ole.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
Kun kuulin Helsingin ukkosista kaverilta, osasinkin lähetyksen pätkimisen tuohon yhdistää. Kauan kesti Karhuherran mainita tuo. Lopetin katsomisen hieman ajoissa. No, sai onneksi tänään tsekattua kiintoisan potkukisan.
 
On hetki, jolloin ajan soisi lentää,
Pyytää mukaansa ja sielua keventää
diiiii di di di diiiii (kitaravingutus <3)

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans & Kekäläisen CBJ
Miksi Karhu selostaa taas tänään? Mitä vittua? Onko Yle nostanut kaverin ykköstykikseen? Ei voi kuin ihmetellä, kun naftaliinista löytyisi Härköstä, Tapsaa tai Juuselaa.

E: Ilmeisesti Härkönen selostaakin kaikki loput pelit. Mielenkiintoisella tavalla jaettu nämä kinkerit.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ai oliko Karhu Italian faneja, luulin pelissä Saksaa symppaavan, mutta luinkin tästä ketjusta toisin, joten itseäni ei tämä miehessä siis häirinnyt. Paljon toki muuta häiritsee, eikä vähäisin ole tuo hänen äänenpainonsa ja r-vika. Mutta mennään nyt sitten hänellä, Tapsa olisi ollut oma valinta.

Miten muuten toi "Helsingin ukkospuuska" vaikutti vain pääkameran kuvaan..?
 

RDivis

Jäsen
Miksi Karhu selostaa taas tänään? Mitä vittua? Onko Yle nostanut kaverin ykköstykikseen? Ei voi kuin ihmetellä, kun naftaliinista löytyisi Härköstä, Tapsaa tai Juuselaa.

E: Ilmeisesti Härkönen selostaakin kaikki loput pelit. Mielenkiintoisella tavalla jaettu nämä kinkerit.
Tapsa keskittyy ainakin yleisurheiluun. Ymmärsin twiiteistään jo ennen kisoja, ettei halunnutkaan montaa futismatsia kontolleen. Heitti tyyliin "Pari matsia kiskaisen, studioisännöintiä päälle."
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekään en erityisemmin Karhusta perusta. Syy ei ole r-viassa, vaan ihan miehen tyylissä selostaa. Saahan sitä innokas olla, mutta on hieman puuduttavaa kuunneltavaa, kun keskialueen lyhytsyöttöpeliä selostetaan samalla intensiteetillä kuin MM-finaalin pilkkukisaa. Lisäksi Karhulta tulee joka matsissa useampaan otteeseen irrallisia naurunpyrskähdyksiä, jotka eivät liity mitenkään pelin tapahtumiin tai selostajan omiin juttuihin. Ymmärrän kyllä senkin, että tuo puhevika monia häiritsee. Jos sun työ on puhua, sen puheen voisi olettaa tulevan virheettömästi. Aiempi vertaus kädettömään bussikuskiin hymyilytti, mutta ehkä sopivampi vertaus olisi yksikätinen bussikuski. Varmaan se osaisi bussia ajaa, mutta ei kukaan mene sitä palkkaamaan jos on kaksikätisiäkin ehdokkaita tarjolla.

Joskus muistan kuulleeni et puheviat tulisi korjata ennen seitsemää ikävuotta, aikuisiällä todella vaikeaa ellei mahdotonta.
Eikös noita kuitenkin lähdetä korjaamaan vasta tuon seitsemännen ikävuoden jälkeen? Ainakin allekirjoittaneelta hoidettiin r-vika aikanaan pois ala-asteen puheopetuksessa. En sitten tiedä, onko esim. päiväkodissa tai esikoulussa mahdollisuus saada puheopetusta, kun en ole kummassakaan koskaan ollut. Meidän ekalta luokalta siellä kävi allekirjoittaneen lisäksi 3 tai 4 muutakin tyyppiä hoitamassa puhevikojaan, joten oletin että noiden kimppuun käydään vasta kouluikäisenä. Tietysti nyt maksua vastaan puheopetusta varmasti saa ihan kuinka nuorena tahansa.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Käsittääkseni vielä 50-luvulla puheterapeutit käyttivät vanhaa kunnon kuristusotetta r-viän oikomiseen.

Tapahtuu näin: puheterapeutti menee huomaamatta oppilaan taakse ja ottaa käsivarrellaan kaulasta tukevan kuristusotteen. Nopealla mutta päättäväisellä puristusotteella terapeutti alkaa kaventamaan oppilaan kaulaa ja muita hengistysaukkoja. N. 10 sekuntia puristettuaan terapeutti tokaisee ystävällisesti mutta päättäväisesti: "Eikö se nyt vittu ala tulemaan? Päristä ääärrrrrr nääääin..." Yhdeksällä kymmenestä tämä tehokas mutta simppeli toimintamalli toimii.

Vaikka itseäni Karhun r ei mitenkään häiritse, niin jos minä olisin Ylen tuottaja, menisin Karhun taakse ja toteuttaisin edellä mainitun lyhytteraupeuttisen toimintamallin.
 
Chicks for free - goosepimps all over my body.

RDivis

Jäsen
Matti Härkönen ja Peetu Pasanen selostavat television puolelle paikan päältä välierät sekä finaalin. Radion puolella vissiin Hoopi ja Auge.
Aika jännä, että lähettivät nimenomaan Peetun ja Härkösen. Erillään kummatkin toimivat, mutta yhdessä en ole heidän työskentelystään erityisesti nauttinut. Masa johtaa 2-0 omissa papereissa kaksikon sisäisiä vääntöjä.
 

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Aika jännä, että lähettivät nimenomaan Peetun ja Härkösen. Erillään kummatkin toimivat, mutta yhdessä en ole heidän työskentelystään erityisesti nauttinut. Masa johtaa 2-0 omissa papereissa kaksikon sisäisiä vääntöjä.
Kai tässä haluttiin antaa Peetulle joku säälipalkinto. Erkka ja Litti kun pääsivät MM-kisoihin paikanpäälle. Härkönen taas on noussut YLE:n selostajarotaatiossa pääselostjaksi. Itse en hänestä juurikaan välitä. Kuulostaa joltain futisforumnörtiltä.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Härkönen on ihan ok, mutta Peetun olisivat voineet jättää kotiin. Aika töksähtelevää kommentointia ja sitten häviää vielä väittelyt selostajalle, joka johtuu siitä, että haluaa olla periaatteellisesti eri mieltä selkeissäkin asioissa.
 
I would prefer not to
- Bartleby

Byvajet

Jäsen
Minusta Peetu on selvästi paras kommentaattori. Enkä ole nähnyt hänen häviävän väittelyitä, ainoastaan pitävän kiinni omasta mielipiteestään. Esimerkiksi hänen kommenttinsa käsien käytöstä oli osuva. Härkönen yritti suputtaa siihen vastaan, mutta ihan oikeassahan Peetu oli siinä, että jos käsien käyttö järjestelmällisesti otettaisiin pois, niin keltaisia vilahtaisi tuon tuosta. Nyt kortteja jaetaan tilanteista varsin mielivaltaisesti.
 
”Espoon kaupunki etsii Espoo Innovation Gardenin innovaatioekosysteemin orkesterointiin tiimin vetäjää. Tehtävänä olisi törmäyttää ja verkottaa sekä ymmärtää startupien kasvupolun eri vaiheet.”

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
Finaali vielä näkemättä mutta kyllä minä antaisin ylelle 9 arvosanaksi näistä kisoista. Ihan hyvää analyysiä läpi kisojen vaikka Italia-Saksa-peliä menivätkin moraaliseksi finaaliksi sanomaan ja siitäkös kansa puhkui kiukkua(muutama jatkoajan mielensäpahoittaja laskettakoon tässä kohtaa kansaksi).

Mielenkiintoisia vieraita kävi ainakin jossain välissä mutta loppuaika vedetiin samoilla naamoilla.
Onnistuivat silti luomaan hienon tunnelman "pikku-pariisillaan".
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy