Mainos

Elintarvikkeiden hintojen nousu

  • 57 492
  • 480

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Helmisen SaiPalle sympatiat
Jo vuonna kuokka ja kives perunakilju oli hemmetisti halvempaa tehdä kuin appelsiini- tai mansikkakilju.
Kaveri teki aronianmarjoista kiljua, oli oikein perkeleen hyvää. Siis kiljuksi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Natsi-siwasta saa heidän omaa tuorepuristettua appelsiinimehua 2,79€/0,95 litraa.

Joo, Lidlissä on ollut ihan hyvät mehut. Tuon lisäksi on tullut ostettua myös sitä 1,5 litran pahvissa olevaa mehua. Tulee vaan niin harvoin käytyä, eikä jaksa pelkän appelsiinimehun perässä mennä. Mutta luultavasti ja ymmärtääkseni siis appelsiinien (ja sitä myötä ja ennen kaikkea myös niistä tehtyjen mehujen) hinta pomppasi hurjasti ylöspäin koko maaimassa heikon sadon ja kasvaneiden kuljetus/energiakulujen johdosta. Jos siis Lidlissäkin ei ole jo hinta noussut, niin tulee mitä todennäköisemmin nousemaan.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Jo vuonna kuokka ja kives perunakilju oli hemmetisti halvempaa tehdä kuin appelsiini- tai mansikkakilju.

Kyllä luit oikein. Pe-ru-na. Mikään alkoholijuoma ei ole ollut tuota pahempaa.
Enkä tehnyt sitä itse, joten reseptiä on turha kysellä vaikka appelsiinit maksavat maltaita.
Omana 5-centtisenä aina niin raikkaaseen kiljukeskusteluun: Törmäsin jossain päin nettiä väitteeseen että appelsiinimehujen koostumusta on muutettu niin ettei "eskimokiljun" teko enää onnistu. Siis pelkällä pakastamisella sai aikoinaan "pojan" kuplimaan.
Perunakiljua en muista maistaneeni, mutta maustamattomasta vesikiljusta keitettyä pontikkaa olen maistanut. Ja maussa hyvin huomasi budjettiratkaisun, eli aktiivihiilen pois jättämisen turhana kulueränä. On ollut tähän asti karmeinta alkoholijuomaa mitä on tullut "nautittua".
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt ollaan aika kaukana ketjun aiheesta, tai sitten ei edes olla, koska kiljuhan tekee comebackin aina kun talous sakkaa ja ihmisillä ei ole varaa kaupallisiin alkoholijuomiin.

Mutta omat kokemuksetkin kiljusta on vain ja ainoataan huonoja. Ja siinähän on sitten sellainen twisti, että ne kiljuntekijät mainostivat aina, kuinka olivat tehneet kotiviiniä. Ja ihan pirun hyvää, totta kai!

Kamalin tilanne oli, kun törmättiin mukana olleen kaverin ala-asteen luokkakaveriin ja moikkaustason tuttuun. Hän oli allapäin - ja syystäkin. Isänsä oli menehtynyt ja haki lohtua suruunsa pullosta. Tarjosi sitten meillekin. Oli isänsä tekemää kotiviiniä, "ainoa asia mitä isästä oli enää jäljellä".

Me oltiin yläasteikäisiä, oli arki-ilta, emme olleet vielä harjoitelleet tarpeeksi sitä kuinka alkoholin saa kurkusta alas - ja se juoma oli ihan helvetin kamalaa kiljua. Pakko sitä oli kuitenkin yrittää siinä nieleskellä, kun surunmurtama kaveri siinä vieressä oli niin ylpeä isänsä tuotoksistaan.

Tää oli tilanteenakin niin ahdistava, että jopa se kerta jää kakkoseksi, kun sen kiljupöntön pohjilta, josta minäkin olin erehtynyt ottamaan maistiaisia, löytyi jotain kuolleita jyrsijöitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös