Suomessa ongelmana on vasemmiston talous- ja omistuspolitiikan ymmärtämättömyys.
Naulan kantaan.
Aika ideaali tilanne Suomen talouden kannalta olisi se, että Marin saisi kansainvälisen huippuviran, luopuisi demareiden puheenjohtajuudestaam ja demareiden kannatus tasaantuisi reilusti alle 20%:n tai demarit vihdoin heräisivät siihen, että ankaralla pääomaverotuksella kuristavat Suomen taloudelta potentiaalin ja karkoittavat kansainväliset sijoittajat. Vai, että Suomessa aletaan toteuttaa kansainvälistä kilpailukykyä ja vetovoimatekijöitä kannustavia toimia mm. Valtosen talousasiantuntijuutta hyödyntäen.
NATO jäsenyys itsessään nostaa Suomen kiinnostavuutta kansainvälisten sijoittajien keskuudessa. Suomen Taloustieteilijöiden mukaan NATO-jäsenyys tuo turvallisuuspoliittisten hyötyjen lisäksi myös taloudellisia hyötyjä Suomelle. Lisäksi eduskunnan talousvaliokunta on arvioinut, että Nato-jäsenyyden tukevan taloudellisen toiminta- ja investointiympäristön vakautta, Suomeen kohdistuvan maariskin minimointia sekä Suomen houkuttelevan ja turvallisen maakuvan ylläpitämistä pitkällä aikavälillä. Talousvaliokunnan lausunnon mukaan Suomen vahvuuksia investointihankkeiden arvioinnissa ovat muun muassa vakaa ja demokraattinen järjestelmä, ennustettava lainsäädäntö, koulutettu työvoima sekä innovaatiotoiminta ja yrityksille otollinen toimintaympäristö. Talousvaliokunnan mukaan suhteellisen vahva julkinen talous ja pankkien sekä pörssiyritysten pääosin vahvat taseet ovat tekijöitä, joiden ylläpitäminen tukee Suomen kiinnostavuutta kansainvälisten sijoittajien silmissä. Mikäli Suomi jatkaa velkaantumista, verotuksen kiristämistä niin pääoma- kuin ansioverotuksen osalta - eli juuri sitä perusdemarien talousopin jatkamista - Suomi näivettyy ja muuttuu epäkiinnostavaksi kv sijoittajien silmissä. Suomella ei ole tyrehtyneen Venäjän kaupan takia varaa menettää tuota taloudellista potentiaalia näköalattoman vasemmistolaisen talouspolitiikan takia.
Naton jäsenenä Suomi koetaan turvallisempana valtiona kuin ilman jäsenyyttä, mikä nostaa investointien potentiaalia Suomeen ja suomalaisiin yrityksiin sekä vastaavasti suomalaisten yritysten investointeja mm. USA:han. Esimerkkinä viimeaikaisista ulkomaisista investoinneista ja kiinnostuksesta suomalaisiin yrityksiin voidaan mainita suomalainen Premix Group, joka sai Yhdysvaltojen hallinnolta 79,9 miljoonan dollarin rahoituksen uuden sähköä johtavia muovimateriaaleja valmistavan tehtaan rakentamiseen Pohjois-Carolinaan. Premixin tapaus on yksi esimerkki siitä, mikä vaikutus Natoon liittymisellä voi suomalaisille yrityksille mahdollisesti olla. Kiinnostus suomalaisiin yrityksiin on viime aikoina kasvanut muun muassa Yhdysvalloissa ja ei voi välttyä ajatuksella, että Suomen tulevalla NATO jäsenyydellä on tekemistä asian kanssa. Kauppalehti uutisoi syyskuussa, että Suomella on nyt yhteistyösopimukset seuraavien Yhdysvaltojen osavaltioiden kanssa: Maine, Michigan, Minnesota, Washington ja Colorado. Tavoitteena on raivata polkua talousalueille, joiden sektorit vastaavat parhaiten suomalaisen yrityskentän tarjontaa, kuten metsä- ja bioteknologian ja digiteknologian alueita. Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena luo suomalaisille yrityksille ja innovaatiolille valtavan potentiaalin. Loppu on kiinni siitä talouspolitiikasta jota Suomessa toteutetaan. Kärjistäen: Ruoskitaanko lypsävä lehmä kuoliaaksi vasemmiston talousopein vai annetaanko sille tuoretta heinää.