Mainos

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 398 599
  • 11 640

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Olen kyllä osittain samaa mieltä tästä. Kiekkoon on alettu panostamaan muualla reilusti enemmän ja Suomi osittain rajallisten markkinoiden johdosta on jäänyt kehitys vauhdissa jälkeen. En vain luota että yhteinen sarja pienempien maiden kanssa suoranaisesti nostaisi Liigan tasoa. Mistä yleisön kiinostus sarjaan tulisi jos se ei merkittävästi nostaisi Suomalaisten joukkueiden budjetteja ja sitä kautta pelin tasoa, näin ollen sarja ei olisi Euroopan mittakaavassa absoluuttista eliittiä. Lisäksi ulkomaalaiset vastustaja olisivat aika tuntemattomia ja niitä ilmeisesti olisi määrällisesti todella paljon.

Tottakai ne joukkueet olisivat alussa tavallaan tuntemattomia, mutta jonkin verranhan noitakin joukkueita on jo Suomessa nähty CHL:n osalta ja kun ne kohtaamiset tulisi säännöllisiksi, runkosarjan osalta, niin kyllähän nekin ajan kanssa tutuiksi tulisivat. Lisäksi ehdotelmassani noita pelejä ulkolaisia vastaan on kuitenkin rajatusti ja esim. a-lohkonkin joukkueilla 30 kotipelistä vain 12 olisi ulkolaisia vastaan. B-lohkossa 30 pelistä vain 5 olisi ulkolaisia vastaan, eli enemmistö peleistä olisi tuttuja kotimaisia vastaan ja kansallisesta mestaruudesta pelattaisiin edelleen ensisijaisesti, koska vain sillä pääsee sitten eteenpäin siihen lyhyeen finalfour turnaukseen.

Mitä tulee sitten kehitykseen muualla, niin silloin kun aloin näistä kirjoittelemaan, oli Suomi ihan ehdotonta kärkeä Ruotsin kanssa. Vaikka Sveitsi jo silloinkin vei kovia pelaajia, niin kyllä ne vastakkaiset ottelut yleensä suomalaisille meni. Muut olivat sitten enemmänkin suomalaisista jäljessä. Saksalaisilla ja muilla ei ollut mitään sanaa. Nyt saksalaisilla on muutama joukkue, jotka pelaavat Liigan kärkijoukkueisiinkin nähden tyyliin kolminkertaisella budjetilla, joten kyllä suunta näyttää siellä olevan eteenpäin menossa, enkä usko, että yksikään Liiga joukkue lähtisi ennakkosuosikkina esim. otteluun Red Bull Müncheniä vastaan. Tämän takia peukuttaisin ehdottomasti yhteistyötä saksalaisten kanssa, jos Euroliiga ei saada ruotsalaisten ja sveitsiläisten kanssa aikaiseksi.

Samoin Tshekin liiga on mielestäni ottanut selviä askeleita eteenpäin, 90-luvun aallonpohjastaan (vaikkei tosin yhtä nopeasti ja yhtä paljon kuin saksalaiset) ja nythän siellä CHL:ssäkin välierissä ainoa haastaja kolmelle ruotsalaisjoukkueelle tulee nimenomaan tshekeistä ja huvittaa että vielä sellainen joukkue, joka on ilmoittanut, ettei muka halua pelata CHL:ssä (meinaa jos oikeasti ei halua pelata, niin olisi voinut tehdä samat, kuin Salavat Julaev Ufa Spengler cupissa). Eli vaikkei Tshekki vielä välttämättä näyttäisi houkuttelevalta markkinalta, niin kymmenen vuoden päästä se voi sitä kanssa jo olla.

Ja pointtini on se, että Suomen pitäisi lähteä tällaisia ajamaan vielä, kun meillä olisi kumppaneihin nähden oletettavasti hyvät neuvotteluasemat. Siinä vaiheessa kun nuokin ovat suomalaisten rinnalla tai ohi, niin siinä vaiheessa neuvotteluista voisi tulla paljon vaikeammat ja voisin kuvitella, että siinä vaiheessa voisi herätä muussa kolmikossa kysymys siitäkin, että kannattaako Suomea ottaa mukaan? Meinaa kolme muuta ovat suht lähellä toisiaan ja ainoa pidemmän matkan päässä oleva alue olisi Suomi. Isoimmat matkakustannuksen muille aiheutuisi meistä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Siinä vaiheessa kun sarjajärjestelmällä pyritään suoraan nostamaan yleisömääriä, mennään hiukan perse edellä puuhun. Joku Jokipojat-Ässät matsi voisi alkuun olla kiinnostava, mutta ei tuossa Mestiksen ja Liigan ristiinpelaamisessa pidemmällä tähtäimellä olisi mitään järkeä.

Kaikki focus ja järjestelmän muutokset pitäisi tehdä tavoitteena kivijalan, eli pelin laadun parantaminen. Laadukas peli on se, joka tuo ne katsojat hallille ja television ääreen sekä nostaa harrastajamääriä. Jos pelin taso on heikkoa, niin se vain syö pikkuhiljaa suomalaisen lätkän markkina-arvoa.

Kun monissa muissa maissa on paljon ihmisiä ja siksi joukkueilla on enemmän rahaa, on Liigassa otettava käyttöön vähän poppakonsteja, joilla tasoeroa saadaan kavennettua. Kokoonpanon kutistaminen kolmeen kentälliseen olisi oiva ja helppo keino tasoittaa puntteja. Ja kun samalla pienennetään Liiga-joukkueiden määrä 12. Mestisjoukkueiden määrä 12 ja avataan portti näiden sarjojen välillä siten, että joukkueet vaihtuvat joka vuosi. Niin meillä on aika helposti ja aika nopeasti 24 hyvätasoista ammattijoukkuetta ja Liigan pelin taso huomattavasti kovempi kuin tänä päivänä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä tulee tuohon mahdolliseen mestisjoukkueita vastaan pelattaviin otteluihin niin eiköhän noissa pointti olisi jääkiekon tuomisessa pienemmille paikkakunnille liigan ulkopuolelle eikä niin että liigajoukkueet maksimoi tulonsa. Jos tuossa alkuperäistä ideasta ottaisi samasta lohkossa vaikka JYP-IPK, se ei edistaisi kyllä yhtään liigan tai JYPin toimintaa, kaikki valittaisi että hallissa olisi se 2000 katsojaa ja kuinka katsomot on autioita ja miksi näin paskoja jengejä vastaan pitää pelata. Iisalmessa tuo taas voisi olla vuosisadan kovin juttu 1200 katsojalla. Tietenkin eri paikkakunnilla on mestiksessäkin mahdollista viedä pelejä isommilla areenoille joten missään 1000 katsojan edessä noitakaan ei ehkä joutuisi pelaan.
Tottakai. Mun pointti vaan on se, että uskoakseni JYPiä kirpaisisi siinä esitetyssä mallissa enemmän kahden kotiottelun menetys kuin se, että kahdessa kotiottelussa olisi vastassa joku IPK jonkun SaiPan sijaan.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Allekirjoittaneen hajatelmia aiheesta tai aiheen vierestä. Liigan ja liigapelaajien välinen yleissopimus raukeaa 30.4.2020, kirjoittaa Jatkoaika. Toivottavasti eivät pääse aivan heti sopimukseen, ja uusi kausi 2020-2021 alkaisi joko työsululla tai lakolla! On kyllä ollut kiekkokausi 2019-2020 tylsin kausi koskaan, en kyllä haluaisi nähdä toista. Kärpät ja Tappara kärjessä, Ilves ja KooKoo ainoita valopilkkuja. Maailman tylsin seura, eli TPS sentäs sarjan hännillä. Pelejä pelataan vähän milloin sattuu, ja vähän missä sattuu (pelipaikkoina lukuisat "ladot" joita myös jäähalleiksi kutsutaan.) Yhtään peliä en ole nähnyt tällä kaudella livenä - näin vähän nähnyt pelejä varmaan joskus 70-luvulla. Tamperelaisena sanoisin, että valmistuisi äkkiä se Tampereen kansiareena, ketään kiinnosta käydä pelejä katsomassa jossain jumalan seläntakana Hakametsässä. Sarjasta puuttuvat Suomen kolmanneksi ja neljänneksi mielenkiintoisimmat kiekkobrändit, tilalla maalaisseuroja, jotka eivät paljoa vieraissa kiinnosta. Semmoista, Liiga tarttisi kääriä turkin hihaan, ja rakastella se uusiksi. Imho.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tamperelaisena sanoisin, että valmistuisi äkkiä se Tampereen kansiareena, ketään kiinnosta käydä pelejä katsomassa jossain jumalan seläntakana Hakametsässä.
Kieltämättä häpeällinen tämä Tampereen hallitilanne. Kaikista liigapaikkakunnista ei ainoastaan vanhin lato vaan lisäksi erityisen huono sijainitikin.

Sarjasta puuttuvat Suomen kolmanneksi ja neljänneksi mielenkiintoisimmat kiekkobrändit, tilalla maalaisseuroja, jotka eivät paljoa vieraissa kiinnosta.
Puuttuvista en tiedä, mutta mielestäni on hyvä, että myös kepu-Suomella on omat joukkueensa. Ajattelepa nyt, jos vaikka Oulussa ei olisi liigajoukkuetta. Joutuisivat pohjoissuomalaiset arpomaan "lähiseuransa" savolaisen KalPan ja rantaruotsalais-eteläpohjalaisen Sportin välillä.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Itselleni tuli mieleen @Tshekki77 ajatuksista seuraavanlainen idea. Mitä jos tehtäisiin Chl:stä osa kansallisia sarjoja. Chl on kuitenkin saanut jo jonkinlaista jalansijaa kiekkopiireissä joten sen ympärille olisi ehkä mahdollista rakentaa jotain enemmänkin.

Chl voisi jakaantua neljään kuuden joukkueen divisioonaan eli yhteensä 24 joukkuetta. Näissä pelattaisiin neljä ottelua jokaista vastaan eli 4×5=20peliä. Tämä tarkoittaisi viittä ulkomaan matkaa joukkueille jos jokaisella kerralla ohjelmassa olisi kaksi ottelua. Nämä 20peliä taas laskettaisiin suoraan kansallisten sarjojen pisteisiin. Esimerkiksi jos Kärpät olisivat mukana Chl:ssä niin heillä olisi kaudella 20 Chl peliä ja 40 Liiga peliä nämä kaikki laskettaisiin mukaan Liigan sarja taulukkoon. Chl:n taulukossa mukana olisivat vain nuo Chl pelit. Chl:ssä playoffeihin pääsisi jokaisesta divisioonasta neljä parasta. Divisioonan mestari voitaisiin ratkoa nykyisellä kahden pelin yhteistulos sarjoilla kansallisten sarjojen runkosarjan loppupuolella. Kansalliset sarjat aikataulutettaisiin niin että sarjojen mestaruuksien ratkeamisen jälkeen jäisi aikaa pelata vielä Chl:n messtaruudesta neljän divisioonan mestarien kesken ennen mm-kisoja. Mahdollisesti tästä voisi järjestää jonkinlaisen alku tapahtuman mm-kisojen peliareenoille?

Toki tämä kiristäisi esimerkiksi Liigasta osaltuvien seurojen mahdollisuuksia kun pelit Liigan häntäpäätä vastaan vaihtuisi Förlundiin ja Berneihin, mutta ei kai Kärpät ja Tappara pelkäisi kehittää omaa toimintaansa kovia pelejä varten? Tietenkin Liigasta osallistuvat seura saisivat myös jonkinlaisen rahallisen bonuksen plus Chl:stä tulevat sponsori rahat.

Chl:n joukkueet voisivat kasaantua esimerkiksi seuraavanlaisesti. Ruotsi 4 (edellisen kauden mestari) Saksa 3, Suomi 3, Sveitsi 3, Tsekki 3, Ebel 1, Slovakia 1, Norja 1 ja Tanska 1 yht 20. Tähän päälle neljästä viimeisestä paikasta voisivat joidenkin pienempien maiden mestarit ja suurempien maiden seuraavat karsia ennen kauden alkua esim Liigan edellisen kauden neljäs ja Ranskan mestari. Näin myös Liigan pronssi pelillä olisi panosta. Lisä huomiona vielä että divisioonat järjestettäisiin tietenkin niin ettei samassa sarjassa pelaavia seuroja olisi samoissa divisioonissa, näin ollen Ruotsalaisia olisi viime kauden johdosta joukkueellinen jokaisessa divisioonassa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puuttuvista en tiedä, mutta mielestäni on hyvä, että myös kepu-Suomella on omat joukkueensa. Ajattelepa nyt, jos vaikka Oulussa ei olisi liigajoukkuetta. Joutuisivat pohjoissuomalaiset arpomaan "lähiseuransa" savolaisen KalPan ja rantaruotsalais-eteläpohjalaisen Sportin välillä.
Niin, onneksi Kärpät ei ole sympatiapisteillä paikkaansa saanut, vaan ottanut sen ja vieläpä jopa pärjännyt täällä. Eikä taida loppua näkyä...
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin, onneksi Kärpät ei ole sympatiapisteillä paikkaansa saanut, vaan ottanut sen ja vieläpä jopa pärjännyt täällä. Eikä taida loppua näkyä...
Sympatia ja sympatia, onko nyt kukaan varsinaisesti siksi paikkaansa saanut. Jos liigaa on päätetty laajentaa, niin vaikea nähdä jotain väärää siinä, että nousee pelaamatta karsintapelejä. Aika hupsu saisi olla, jos tuollaisella perusteella jotenkin kyseenalaistaisi vaikkapa HPK:n arvon liigalle.

Mutta maalaisseuroista oli puhe. Tiesitkö, että alussa Tampereelta, Helsingistä ja Turusta oli 60 % liigaseuroista. Enää ei edes kolmannes. Kovasti on levittäytynyt pääsarjakiekko yli Suomen.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Ilves 4-5 Tappara
Tappara 1-2 Ilves
Ilves
3-0 Sport
Ilves 1-0 Tappara
Sport 2-3 Ilves
Sport 2-4 Ilves
Tappara 3-4 Ilves
Ilves
5-2 Sport

Hyvä lohko. Positiivinen lohko. Ja näin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Lohkopeleistä/jaosta jos puhe niin mitään tilastoja tarkastamatta uskallan väittää ettei KalPa olisi viivan päällä ilman lohkopelejä.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jumalauta mitä paskaa tältä Lemposelta. Ikinä en tollasta sontaa kirjottais vaikka esim. Kärpät olisi liigan häntäpäässä, jotain kunnioitusta muita kohtaan. Ja sekin aika tulee vielä...
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Iltasanomat kertoo, että Pohjois-Amerikassa käynnistettäisiin ilmeisesti ensi vuonna uutta kiekko kilpailua ja tässä pelit pelattaisiin kolme vastaan kolme tyylillä. Joukkueilla ei olisi varsinaista kotikaupunkia vaan tapahtumia järjestettäisiin ennakkoon määrätyissä kaupungeissa ja niissä pelattaisiin ilmeisesti aina samalla kertaa sellainen, ikäänkuin miniturnaus. Ilmeisesti vähän samanlainen, mikä NHL:n allstars peli tapahtuma on nykyään.

Tästä sitten tulikin heti mieleen, että pystyiskö tätä soveltamaan jotenkin Suomessa ja Liigassa? Ja miksi ei pystyisi, mielikuvitushan olisi vain rajana tässä. Tosin Suomen oloissahan on jo ne 15 joukkuetta ja paikkakuntiin kiinnittyneinä, joten ihan tuolla esitetyllä tavalla sitä ei voisi Liigaan tuoda, mutta jos hieman sovellettaisiin, niin miten olisi vaikka seuraavanlainen malli.

Eli kun Liigassa on se 15 joukkuetta ja kun kaikki pelaa kaikkia vastaan neljästi, niin tulee vain se 56 ottelua per joukkue, mutta Liigajoukkueet haluavat ne 60 ottelua per joukkue, joten sitten on nämä välisarjat, joita ei kuitenkaan kauheasti alleviivata (koska ne ei silloinkaan olleet suosiossa, kun niitä alleviivattiin). Mutta löytyisikö näistä "välisarjoista" se neljän ottelun verran löysää, per joukkue, johon voisi tätä kolme vastaan kolme mallia soveltaa?

Sen sijaan siis, että pelattaisiin näissä välisarjoissa normi ottelut vähän yli 20 pelaajalla, per joukkue ja kolme 20 minuutin erää, niin pitäisikö ottelutapahtumaan osallistuvat joukkueet ikäänkuin jakaa kahtia ja pelata kolme (sanotaan vaikka 2x10 minuutin) minipeliä, joista ensimmäiseen osallistuisi molempien ykkösjoukkueet, toiseen osallistuisi molempien kakkosjoukkueet ja kolmanteen taas molempien ykkösjoukkueet. Runkosarjaan saisi pisteitä mukaan jokaisesta minipelin voitosta yhden pisteen, eli tällaisesta tapahtumasta pisteet jakautuisivat joukkueille joko 3-0 tai 2-1, ihan niinkuin normiottelussakin. Tosin näissä kun jokainen miniottelu pitää pelaa voittoon asti, niin voi pisimmillään tulla kolmekin rankkukisaa. Näissä ei siis mitään jatkoaikoja vaan heti rankkukisat, jos 2x10minuuttia ei ratkaise voittajaa ja koska rankkukisatki haluttaisiin ohi mahdollisimman nopeasti, niin ei ensin viittä tai kolme laukojaa, per jengi vaan heti ekasta parista, kun ero saadaan, niin rankkuskaba ratkeaa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mutta löytyisikö näistä "välisarjoista" se neljän ottelun verran löysää, per joukkue, johon voisi tätä kolme vastaan kolme mallia soveltaa?

Tai jos kuluttajat tästä isosti innostuisi, niin miksi ei vaikka sellaiseen systeemiin, jossa normipelien runkosarja puolitettaisiin, mutta sitä siis pelattaisiin normisti syksystä maaliskuuhun ja sen jälkeen pudotuspelit ja sen rinnalla pelattaisiin samojen joukkueiden osalta myös ikäänkuin toinen kilpailu tällä 3vs.3 mallilla. Kun pudotuspelejä voidaan pelata periaattessa vain yhdet keväällä, niin tämä 3vs.3 Liiga voisi ratketa suoraan "runkosarjalla". Eli nykyiset 60 peliä per joukkue voisi jakaa vaikka siten, että tässä 3vs.3 Liigassa kaikki kohtaisi toisensa kaksi kertaa (kotona ja vieraissa) ja siten jokaiselle tulisi 28 ottelutapahtumaa tähän, joten loput 32 peliä pelattaisiin sitten normi pelejä ja noiden normipelien mukaan mentäisiin myös kevään pudotuspeleihin.
 

Visionääri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Penguins, ManU
Käsittelen aluksi aiheenmukaisesti Liigan sarjajärjestelmään ehdotukset, mutta alempana myös muutokset Mestikseen ja Suomi-Sarjaan, koska minun mallissani uudistukset vaikuttaisivat suoraan myös alemmille sarjatasoille.

Liiga:

10 joukkuetta (11 Jokereiden palatessa). 10 joukkuella kuusinkertainen sarja, jossa kohtaat jokaisen joukkueen kotona ja vieraissa kolmesti. Ottelumäärä siis 9x6 = 54 ottelua (10x6 = 60 Jokereiden palatessa). Ei Tammikuun tasauksia, eikä ”divisioonia” tai miksi nykyään kutsutaankaan. CHL-joukkueilla olisi mahdollisuus pelata ykköskokoonpanolla kaikissa CHL-peleissä rasituksen käymättä liian suureksi.

Liigan runkosarja alkaisi kuten nykyään, ja pelipäivät olisivat ti, pe ja la. Noin joka toinen viikko pelattaisiin vain ti ja la. Ja noin joka toinen ti, pe, la. (Näissä tietenkin huomioon otettaisiin juhlapyhät yms. ja mahdollisesti silloin pelattaisiin eri päivinä) Enemmän back-to-back pelejä varsinkin lähiseuduille, ja ne painottuisivat viikonlopulle. Liigan runkosarja loppuisi samoihin aikoihin kuin nytkin. Viikonloppupelit voisivat olla hieman porrastetusti, kuten nykyään välillä on.
Playoffit: Ei sääliplayoffeja. 8 parasta playoffeihin, 2(/3 jos 11 joukkuetta) karsii Mestiksen 2 parhaan kanssa kaksinkertaisella sarjalla. Playoffeihin pieni tauko (vastaava kuin ennen ollut sääliplayoffejen takia).

Plussia: Avoin sarja-> Kovempi taso sekä täällä, että Mestiksessä. Pelimäärä sopiva, ja olisi sama kuin (alla olevassa ehdotuksessa) Mestiksessä. Urheilullisuus!

Mestis:

10 joukkuetta, sama määrä pelejä kuin Liigassa, ja sama systeemi. Kausi alkaisi hieman aiemmin kuin Liigassa ja päättyisi hieman aiemmin. Pelipäivät voisivat hieman erota Liigasta esim. ke, pe, la.

Playoffit: Alkaisivat muutamaa viikkoa ennen Liigaa, muuten sama systeemi 8 suoraan playoffeihin ja 2 karsii Suomi-sarjan kärkeä tai kahta kärkijoukkuetta vastaan kaksinkertaisella sarjalla. Liigan playoffien alkaessa olisi jo Mestiksestä tiedossa 4 parasta, ja finaalien jälkeen melko pian Liiga-karsinnat. Ei liikaa taukoa kummallekaan sarjalle tosipeleistä. Suomi-sarjan playoffit ja otteluohjelma ajoitettaisiin niin ettei taas Mestis-karsintoihin olisi liian pitkiä aikoja kummastakaan sarjasta.

Plussat: Mestikseen nykyisiä Liiga-joukkueita taistelemaan noususta Liigaan. Kilpailu joukkueilla kuten Sport, Jukurit, Ketterä, KooVee, TuTo voisi olla hyvinkin tiukkaa, mutta edellytyksiä ei välttämättä Liigaan olisi. Mestiksen taso olisi melko kova jos esimerkiksi nuo 5 joukkuetta olisivat samassa sarjassa. Lisäksi häntäpään joukkueita laitettaisiin alemmalle tasolle mihin kiistatta kuuluvatkin. Lisäksi esim. Kiekko-Espoo saisi ”ylempään Suomi-sarjaan” lähes omantasoisiin vastustajia.

”Ylempi Suomi-sarja”:

11 joukkuetta. Nelinkertainen sarja, jotta pelimäärä olisi lähempänä Mestistä. 4x10 = 40 ottelua. Ottelutahti ja pelipäivät jotenkin järkevästi, jotta karsinnan ajoitus ja yleisön mielenkiinto mahdollisimman hyvät.

Playoffit: Alkaisivat taas hieman aiemmin kuin Mestiksen, jotta Suomi-sarjan voittajat olisivat samoihin aikoihin selvillä kuin Mestiksen karsijat. 8 joukkuetta playoffeihin suoraan, joista 2 parasta karsii Mestiksen runkosarjan 9. ja 10. sijan kanssa kaksinkertaisella sarjalla. ”Ylemmän Suomi-sarjan” 3 viimeistä karsii ”alemman Suomi-sarjan” mestarin kanssa kaksinkertaisella sarjalla.

Plussat: Joukkueet kuten Kiekko-Espoo löytäisivät itselleen sopivan sarjatason. Tämänhetkisen Mestiksen häntäpää ja Suomi-sarjan kärkipää olisivat siis tässä sarjassa.

”Alempi Suomi-sarja”:

12 joukkuetta. Sarja voisi olla 3 kertainen, jolloin ottelumäärä olisi järkevä. 3x11 = 33 ottelua. Tämä vastaisi nykyisen Suomi-sarjan ottelumäärää. En osaa sanoa miten kotiotteluiden määrä tässä mallissa määrättäisiin.

Playoffit: 8 parasta suoraan playoffeihin. Sijat 9-10 kausi loppuisi ja sijat 11-12 karsisi 2. divarin mestarin kanssa kaksinkertaisella sarjalla.

Näillä sarjajärjestelmillä sarjat näyttäisivät tältä (16.1.2020 tilanne):

Liiga: Kärpät, Tappara, Ilves, KooKoo, JYP, HPK, HIFK, Lukko, KalPa, Ässät
Mestis: SaiPa, TPS, Pelicans, Jukurit, Sport, KooVee, IPK, Ketterä, SaPKo, Jokipojat
Ylempi Suomi-sarja: TUTO, Hermes, KeuPa HT, K-Vantaa, Hokki, RoKi, Peliitat, Kiekko-Espoo, FPS, Pyry, D-kiekko
Alempi Suomi-sarja: Hunters, RaaheK, S-kiekko, Giants, Riemu, Karhu HT, Titaanit, HCIK, Haukat, Laser HT, Muik Hockey

Uskoisin, että tasoerot sarjojen sisällä olisi paljon pienemmät kuin nykyään, tietenkin alkuun varmaan melko suuret esim.
TPS vs. Jokipojat tai Hunters vs. Muik Hockey.

Kysykää ja kommentoikaa, täsmennän jos tarvetta.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@Visionääri
Kahdeksan kymmenestä playoffeihin? Ei kiitos. Laskisi runkosarjan merkitystä ja siten kiinnostavuutta selvästi minun papereissani.
 

Visionääri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Penguins, ManU
@-One- eipä tuossa oikeastaan eroa tulisi nykyiseen........sääliplayoffit vain putoaisi pois. Sen jälkeenhän tietämykseni mukaan on 8 jäljellä eli tuo uudistus koskisi 2 joukkuetta ja niitäkin melko vähän.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@-One- eipä tuossa oikeastaan eroa tulisi nykyiseen........sääliplayoffit vain putoaisi pois. Sen jälkeenhän tietämykseni mukaan on 8 jäljellä eli tuo uudistus koskisi 2 joukkuetta ja niitäkin melko vähän.
Tällä hetkellä Liigassa on 15 joukkuetta, joista 10 pääsee pudotuspeleihin. Jos on runkosarjan heikoimmassa kolmanneksessa , niin ei pääse pelaamaan kannusta. Sinun mallissasi neljä viidesosaa sarjaan osallistuvista pääsee pudotuspeleihin. Tämä laskee runkosarjan merkitystä, kun jollain 50% voittoprosentilla saa kotiedun ja 25-33% voittoprosentilla pääsee vielä mukaan poffeihin. Minusta ero nykyiseen on valtava.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
1. Nostetaan joku joukkue Mestiksestä Liigaan (ihan sama onko se Nurmeksen Pallo-Kertut vai Pihjalakosken Piristys)
2. Sitten on 16 joukkueen sarja olemassa
3. Tämän jälkeen järjestetään karsintasarja (2 liigasta ja 4 Mestiksestä) joka vuosi
4. Ilman mitään kriteerejä on mahdollisuus nousta Liigaan, jos läpäisee karsintasarjan
5. Pudotuspelit 16 joukkueen kesken (kukaan muu ei varmasti ole niin sekaisin, että olisi ehdottanut jo tätä!!!) :DDD
6. Ylemmäs runkosarjassa sijoittunut saa kaksi ensimmäistä kotiottelua pudotuspeleissä peräkkäisinä päivinä paras seitsemästä sarjassa
7. Tämä voi johtaa Kärpät - Ketterä sarjaan, mutta mitä sitten?!

Suljettu sarja heitetään hiuksista hevon vittuhun.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Se että jotkut karsinnat voitasiin järjestää, pitäsi tuo toiseksi korkein sarjataso saada sellaiseksi että ero ei ole taivas vs helvetti. Urheilu romantikkonahan se olisi hienoa katsoa taisteluita elämästä ja kuolemasta, mutta kyllä siinä tulee hyvin äkkiä 90 luku mieleen Kuopi / Lahti, kuinkahan monta konkurssia nämä joukkueet tekivät kausien jälkeen, seuraava vuosi uudella nimellä, tosin tuohonhan on tehty jo muutos jatkaa ei voisi, mutta sehän tarkoittaa silloin että joukkeet vain häiviävät olemasta, Tosin tämä sarjojen tasoittuminen tarkoittasi sitä että pelattaisiin vain 10 joukkueen pääsarjaa, kuten 80-luvulla niin molemmissa sarjoissa olisi riittävästi oman tasoisia otteluita. olisiko se sitten joku 6x sarja eli 54 ottelua runkosarjassa. minkä jälkeen play off ja karsinta tai suorat putoamiset jälkimmäisellä saisi sitten sitä vaihtuvuutta varmasti. mitä täällä ilmeisesti halutaan.

Minun mielestä pelkkä sarjan avaaminen ei ole pelastus tai tie onnelaan, Mutta jos halutaan seurojen tuhoja niin mikä ettei. Kun verissään taistelevat sarjassa pysymisestä järkyttävillä taloudellisilla riskeillä, kun nyt on jo seurajohtajat ihan kuutamolla jollain paikkakunnilla.

Ehkä paras vaihtoehto olisi että syntyisi joku ylikansallinen sarja (tosin sen pystyssä pysyminen on epätodennäköistä) jossa sitten pelasi suomen parhaat seurat (Oulu, Tampere, Helsinkin, ehkä myös Turku) sitten nämä muut vääntäisi jostain suomen jääkiekkoliiton mestaruudesta) muuallahan ei ole yleisöä eikä asianmukaista pelipaikkaakaan.
Nämä loput sitten taistelisi suomen jääkikkoliiton mestaruudesta, sarja olisi sen verran matalatasoisempi niin ei tarvitsi maksella kovia palkkojakaan kun nämä huiput pelaisivt sitten NHL, KHL ja työnimeelä EuropeanUnion Hockey liiga,

Tai sitten tähän Liigaan mitä nyt pelataan lyödään palkkakatto johonkin 2,2 milj / joukkue niin tasottuu homma kummasti, ja vältettään sitten talouskurjimukset.

Mutta tulee sarjajärjestelmä olemaan mikä tahansa niin jotain mikä harmittaa kannattajia aina löytyy,

Olisi pelottavaa ajatella miten pärjäisi joku IPK ja Ketterä 1200 jäähallilla liigassa, tosin jos lipun hinnan vetää riittävän korkealle niin... ehkä se si sittenkään toimimisi noin. Ideioita on helppo heitellä ja sarja järjestelmiä, mutta millä olisi tulevaisuutta se onkin toinen juttu, Turha tässä on verrata ruotsiin tai muualle, siellä noi joukkueet pärjää taloudellisesti ja yleisöä riittää, voivat pelata huoletta karsintoja eikä sarjojen ero ole taivas vs helvetti.
Mitenkähän kävisi nyt viimeisempien halliremotti suunnitelmienkin jos päätettäisiin vetää viiva johonkin kohtaan että jatkossa pelataa näin. Kaupungit tuskin investoisivat halukkaasti. tai sitten vaan liiga pyyhkii perseensä olosuhde asiolla, kukin joukkue tekee itse ratkaisunsa millaisella areenalla pelaavat, onko kattoa vai ei
 

Thoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat
En tiedä mihin olisin laittanut niin laitoin tänne. Tein hahmotelman Suomen cupiksi. Ensin kilpaillaan alueellisten liigojen voitosta joista jokaisesta pääsee kaksi pudotuspeleihin. Liigat on jaettu niin että jokaisessa on kaksi Liiga-, tai KHL-joukkuetta. Alueliigat on jaettu neljän joukkueen divisiooniin ja joka vuosi aina yksi nousee ja yksi putoaa.

Tässä ylimmät divisioonat jokaisesta liigasta:
Lounais-Suomen liiga Varsinais-Suomi, Kanta-Häme, Ahvenanmaa
TPS, HPK, TuTo, FPS
Länsi-Suomen liiga Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa
Ässät, Lukko, Hermes, S-kiekko
Uudenmaan liiga Uusimaa
Jokerit, Hifk, K-Vantaa, K-Espoo
Pirkanmaan liiga Pirkanmaa
Tappara, Ilves, Koovee, Nokian Pyry
Kaakkois-Suomen liiga Päijät-Häme, Kymenlaakso
Pelicans, Kookoo, Peliitat, HC Giants
Savo-Karjalan liiga Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala
Saipa, Jukurit, Ketterä, Jokipojat
Keski- ja Itä-Suomen liiga Keski-Suomi, Pohjois-Savo, Kainuu
Jyp, Kalpa, Ipk, Keupa HT
Pohjois-Suomen liiga Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi
Kärpät, Sport, Roki, Raahe-kiekko
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Niin paljon kaikenlaista tänne ehdotellut, etten kyllä muista, oonko tällaista ehdotusta vielä postannu, mutta heitetään ny kuitekin tänne. Eli kun niin moni haaveilee 12+12 mallista, niin ehdotan ikäänkuin siirtymämallia, millä voisi kokeilla, että saadaanko Suomessa sen verran lisää joukkueita sellaiselle tasolle, että tuo olisi käytännössä mahdollista. Malliin lähdettäisiin tietenkin nykyasetelmista ja jos vaikka kuviteltaisiin, että se tulisi voimaan jo ensi kaudelle, niin tätä siirtymävaihetta pelattaisiin niin kauan, kuin Telian tv-sopimusta kestää ja sen jälkeen siirryttäisiin 12+12 malliin ja kokeiltaisiin markkinoita, että olisivatko valmiita tuollaiseen.

Koska malliin lähdettäisiin nykyasetelmista se käytännössä tarkoittaisi siirtymävaiheen ajan 15+9 mallia. Liiga joukkueet pelaisivat kahdesti kaikkia uusia joukkueita vastaan ja kolmasti kaikkia vanhoja Liiga joukkueita vastaan. Tällä tavalla ruonkosarjaan tulisi jokaiselle Liiga joukkueelle ( 2x9 + 3x14 ) -> 60 peliä. Alle kolmannes peleistä uusia joukkueita vastaan.

Mestiksestä tuohon yhdeksän joukkoon tulevat joukkueet sitten pelaisivat kaksi kertaa jokaista Liiga joukkuetta vastaan ja neljästi jokaista oman ryhmän joukkuetta vastaan. Täten heille tulisi runkosarjaan ( 2x15 + 4x8 ) -> 62 peliä per joukkue. Lähes puolet peleistä nykyisiä Liiga joukkueita vastaan.

Nykyisen mallin mukaan Liigan runkosarjan 7.-10. pelaavat pudotuspelien ensimmäisen kierroksen (nykyisellä paras kolmesta systeemillä) ja kaksi parasta jatkaa runkosarjan kuuden parhaan kanssa pudotuspeleihin Suomen mestaruudesta.

Kaikki muut joukkueet (myös pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta pudonneet joukkueet) siirtyvät tässä vaiheessa sitten pelaamaan Suomen Liigacupin voitosta. Joukkueita on 16, joten neljä pudotuspelikierrosta ja että loppuisivat suunnilleen samoihin aikoihin, kuin normi pudotuspelit, niin Liigacupin pudotuspelisarjat pelataan kaikki paras viidestä mallilla.

Liigacup siis sen takia, että noilla yhdeksällä lisäjoukkueella olisi myös kauden jälkeisiä pelejä ja jonkinlainen titteli, jota tavoitella. Mitään nousemisia tai tippumisia ei kuitenkaan tämän siirtymäajan aikana tapahdu, vaikka uuden yhdeksikön joukkue voittaisi Liigacupin. Liiga pitäisi myös omat tv-rahansa ja tälle uudelle yhdeksikölle koitettaisiin sitten neuvotella jokin uusi tv-diili, joka toivottavasti olisi nykyistä Mestiksen diiliä rahakkaampi. Toivo perustuisi sille, että jokaisen uuden yhdeksikön peleistä melkein puolet olisi nykyisiä Liiga joukkueita vastaan. Eli voisi kait olla ihan perustelua odottaa isompaa kiinnostusta.

Uuteen yhdeksikköön otettaisiin sitten joukkueita, joilla voitaisiin katsoa olevan ylipäätään mitään mahdollisuutta pelata tulevaisuudessa Liigaa. Eli joukkueet voisivat olla tyyliin

- Tuto
- Sapko
- Jokipojat
- Roki
- K-Vantaa
- K-Espoo
- Jonkinlainen joukkue Tornio/Haaparanta alueelta, jolla koitettaisiin vähän tavoittaa ruotsalaisiakin kiekkokuluttajia
- Jonkinlainen joukkue Ahvenanmaalta tai sitten vaihtoehtoisesti jonkinlainen Jokerit akatemia tai näiden molempien yhdistelmä
- Jonkinlainen joukkue Tallinnasta tai sitten vaihtoehtoisesti jonkinlainen Jokerit akatemia tai näiden molempien yhdistelmä

Jokerit voisi tehdä yhteistyötä (jos heillä tarpeita yhteistyölle olisi) jopa molempien, Tallinnan ja Ahvenanmaan joukkueiden kanssa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin paljon kaikenlaista tänne ehdotellut, etten kyllä muista, oonko tällaista ehdotusta vielä postannu, mutta heitetään ny kuitekin tänne. Eli kun niin moni haaveilee 12+12 mallista, niin ehdotan ikäänkuin siirtymämallia, millä voisi kokeilla, että saadaanko Suomessa sen verran lisää joukkueita sellaiselle tasolle, että tuo olisi käytännössä mahdollista. Malliin lähdettäisiin tietenkin nykyasetelmista ja jos vaikka kuviteltaisiin, että se tulisi voimaan jo ensi kaudelle, niin tätä siirtymävaihetta pelattaisiin niin kauan, kuin Telian tv-sopimusta kestää ja sen jälkeen siirryttäisiin 12+12 malliin ja kokeiltaisiin markkinoita, että olisivatko valmiita tuollaiseen.

Koska malliin lähdettäisiin nykyasetelmista se käytännössä tarkoittaisi siirtymävaiheen ajan 15+9 mallia. Liiga joukkueet pelaisivat kahdesti kaikkia uusia joukkueita vastaan ja kolmasti kaikkia vanhoja Liiga joukkueita vastaan. Tällä tavalla ruonkosarjaan tulisi jokaiselle Liiga joukkueelle ( 2x9 + 3x14 ) -> 60 peliä. Alle kolmannes peleistä uusia joukkueita vastaan.

Tuossa olisi mielestäni se isoin pulma että paljonko liigajoukkueiden kustannuksella pystyisi touhua toteuttaan. Melkein kolmannes peleistä "mestisjoukkueita" vastaan tiputtaisi liigan tasoa aika paljon ja kuinka paljon sitten oikeasti "mestis" menisi kohti liigan tasoa varsinkin jos aluksi ei ole edes yhteistä tv-sopimusta jolla rahoittaa tuota. Se aikaisemmin ehdoteltu muutaman kieroksen vastakkain peluu voisi toimia järkevänä testausalustana ja katsoa paljonko vastakkaiset pelit kiinostaisi ja mennä vaikka sitten tuota ehdoteltua järjestelmää kohti jos näyttää että sarjat hieman lähentyisi ja katsomoissa riittää väkeä.
 
En tiedä mihin olisin laittanut niin laitoin tänne. Tein hahmotelman Suomen cupiksi. Ensin kilpaillaan alueellisten liigojen voitosta joista jokaisesta pääsee kaksi pudotuspeleihin. Liigat on jaettu niin että jokaisessa on kaksi Liiga-, tai KHL-joukkuetta. Alueliigat on jaettu neljän joukkueen divisiooniin ja joka vuosi aina yksi nousee ja yksi putoaa.

Tässä ylimmät divisioonat jokaisesta liigasta:
Lounais-Suomen liiga Varsinais-Suomi, Kanta-Häme, Ahvenanmaa
TPS, HPK, TuTo, FPS
Länsi-Suomen liiga Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa
Ässät, Lukko, Hermes, S-kiekko
Uudenmaan liiga Uusimaa
Jokerit, Hifk, K-Vantaa, K-Espoo
Pirkanmaan liiga Pirkanmaa
Tappara, Ilves, Koovee, Nokian Pyry
Kaakkois-Suomen liiga Päijät-Häme, Kymenlaakso
Pelicans, Kookoo, Peliitat, HC Giants
Savo-Karjalan liiga Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala
Saipa, Jukurit, Ketterä, Jokipojat
Keski- ja Itä-Suomen liiga Keski-Suomi, Pohjois-Savo, Kainuu
Jyp, Kalpa, Ipk, Keupa HT
Pohjois-Suomen liiga Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi
Kärpät, Sport, Roki, Raahe-kiekko
Yhyy!
Ensin Savonlinnasta vietiin opettajankoulutuslaitos ja nyt poistat kaupungin myös kiekkokartalta.
 

Thoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat
Yhyy!
Ensin Savonlinnasta vietiin opettajankoulutuslaitos ja nyt poistat kaupungin myös kiekkokartalta.
Siinä oli senhetkisen sarjataulukon mukaisesti parhaat joukkueet. Sapko olisi Savo-Karjalan toisella tasolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös