Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 294 832
  • 11 239

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Maajoukkueen taso tulee vuosi vuodelta alaspäin kuin lehmän häntä. Juuri hävittiin Sveitsille ja Unkarille ???? Kaudella -95 vastaava joukkue olisi pyyhkinyt jäätä Sveitsillä Unkarista puhumattakaan.

Mielestäsi kaikki on OK kun kerran sarja on tasainen. Mikä on mielestäsi maksimi määrä joukkueita Liigaan. Jos kerran voimme laadun kärsimättä nostaa joukkuemäärän 16. Minusta on 10 joukkueen määrä maksimi. Pitkin hampain 14.
Mielestäni ainoa keino pärjätä kansainvälisessä kilpailussa on lisätä lajin harrastamista/harrastaja määrää ja sitä kautta myös niitä huippuja, jotka yltävät ammattilaisiksi. Jääkiekko on toki aika lailla ykköslaji, mutta lisää harrastajia saadaan helpoiten niiltä paikkakunnilta, jossa ei vielä ole liiga- tai mestisseuroja. Näitähän on kohtuu isojakin seutuja kuten Kotka, Seinäjoki jne. Siellä lahjakkaat urheilijat menevät alueen valtalajiin kuten koripallo tai (jopa) pesäpallo.
Lisätään huoleti Liiga- joukkueiden määrä 16:sta ja Mestiksen 14:sta. Liigan runkosarjan viimeinen karsimaan Mestiksen parhaan kanssa. Lyhyellä tähtäimellä voisi olla epätasaisia pelejä, mutta who cares. Maalit on elämän (kiekon) suola. Tänä vuonna liiga oli ennätys tasainen, eikä ole syytä epäillä etteikö näin olisi jatkossakin. Kaikkein parhaat pelaajat tulevat aina pelaamaan rahakkaammissa liigoissa kuin mihin täällä pystymme, sille ei voi mitään.
Kasvatetaan siis lisää ammattilaisia, koska niin pelaat kuin treenaat. Ammattilaiseksi tullaan treenaamalla kuten ammattilaiset. Siihen pystytään vain ammattiseuroissa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Loistavaa settiä. Kummolakin on 10+10 mallin kannalla, joten ehkä me voidaan siihen joskus päästä. Tämä tekisi Suomi sarjastakin aivan toisenlaisen sarjan ja nykyisen kahden kovan sarjan sijaan, pelaajilla olisi mahdollisuus kokeilla rajojaan kolmessa (nykyistä tasokkaammassa) sarjassa. Olisi ehdottomasti edistysaskel suomalaiselle kiekolle ja sm-liigalle.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
10+10 -järjestelmässä ajatellaan, että Suomi ei pysty tuottamaan tarpeeksi huippuja kuin pienempiin sarjoihin, jos aivan parhaat menevät ulkomaille. Kuitenkin esim Hjalliksella tai Kummolalla on aivan turha toive, että 10 joukkueen sarjalla kilpailtaisiin jotenkin paremmin NHLn kanssa. Tässä ei kuitenkaan joukkuemäärällä kikkailu mitään auta. Jos Suomi ei jollain taikatempulla nouse väkiluvultaan ja markkinoiltaan yhtä suureksi kuin Pohjois-Amerikka, niin koko haihattelu on turhaa.

Sen sijaan että nostetaan kädet pystyyn ja valitetaan, ettei meiltä kasva tarpeeksi huippuja, olisi hedelmällisempää yrittää kasvattaa enemmän huippuja. Siis yrittää edes, sen sijaan että lyödään hanskat tiskiin, tyydytään julmaan kohtaloon ja vähennetään kohta ammattiseurojen määrä viiteen.
Otetaan käyttöön 16 + 14 joukkueiden ammattilaissarjat ja kasvatetaan niitä huippuja. Tehdään lajista yhtä suosittu kuin se on Kanadassa. Ammattiseuroja ympäri maan ja kaikki lahjakkaimmat kiekkoa treenaamaan. Kummolasta onneksi kohta aika jättää ja nämä 10+10 ajatukset tuhoutuvat viimeisten dinosaurusten mukana. Nyt on tullut aika mennä eteenpäin ja jättää taantumus taakse.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Joo, se on vähän kaksiteräinen miekka tuo 10+10. Tavallaan hyvä asia että SM-liigan taso nousee, mutta toisaalta taas voi vähentää innostusta joillakin paikkakunnilla kiekkoa kohtaan ja harrastajamäärät saattavat jopa pienentyä.

Ehkäpä se 12 joukkuetta olisi kuitenkin se optimi Suomessa. Ja tähänhän Hjalliskin oli tuossa tyytymässä. Nelinkertainen sarja ja siihen lisättynä vaikka se Ruotsin kierros niin pelejäkin olisi se 4 X 11 + 12 = 56. Tämä voisi olla The Juttu.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Seuraavaan malliin olen itsekin päätynyt:

10 joukkueen kuusin kertainen SM-liiga, kuusi parasta play-offeihin, 1 ja 2 huilaa, kaikki pelit best-of-7. Jumbo putoaa suoraan, toka vika karsii best-of-7.
10 joukkueen kuusinkertainen "Mestis", pleijarit samalla formaatilla kuin liigassa, mestari nousee ja muista joukkueista parhaiten runkosarjassa sijoittunut karsii ylös. Mestiksen kaksi huonointa pelaavat kaksikertaisen karsintasarja "suomi-sarjan" neljän parhaan kanssa, siitä kaksi parasta mestikseen.

Molemmat sarjat ovat SM-liigan alaisia ja niillä on yhteinen tv-sopimus, joka jaetaan 60% liiga ja 40% Mestis. Koska Mestiksen mestari nousee suoraan, on Mestiksessäkin kuumaa tunnelmaa finaalissa ja se on selkeä kauden päätös. Mestiksen joukkuelista olisi alustavasti:

Lukko
Ässät
Tappara
SaiPa
Sport
Jokipojat
KooKoo
Jukurit
Hokki
RoKi

Tällä systeemillä olisi lähes maksimaallinen peitto ja kun liigan ja mestiksen tasoero urheilullisesti ja taloudellisesti olisi pienempi, ei sarjatasonvaihto olisi ongelma. Osallistuvilta seuroilta vaadittaisiin lisenssi. Systeemiin siirryttäisiin suoraan ilman mitään karsintoja, vanhat sarjat lopetetaan ja uusiin liityttäisiin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kuitenkin esim Hjalliksella tai Kummolalla on aivan turha toive, että 10 joukkueen sarjalla kilpailtaisiin jotenkin paremmin NHLn kanssa.

Itse olen käsittänyt tämän ongelman siten, että kädet on jo nostettu pystyyn änärin ja eurooppalaisten huippuliigojen suhteen ja lähinnä halutaan nostaa tasoa täällä Suomessa (niillä pelinappuloilla, joita meille tänne kunakin kautena jää) ja toivotaan, että tämä toisi lisää katsojia ja mielenkiintoa lajia kohtaan

Lisäksi nykyisissä oloissa 10+10 malli voisi parhaimmillaan tuoda meille kaksi hyvin toimivaa ammattilaissarjaa ja sen lisäksi Suomi sarjan, jossa voi kehittyä ammattipelaajaksi.

Ainakin itselleni on ihan itsestään selvää, että jos meillä on x määrä pelaajia (siis änärin ja eurooppalaisten huippuseurojen ryöstökalastuksen jälkeen) ja pitää valita kahden tai kolmen sarjan välillä, niin jälkimmäinen antaisi paremmat lähtökohdat eritasoisille pelaajille kehittyä. Tämä sitten kokonaisuudessaan kehittäisi pelaajia paremmalla volyymillä, kuin nykyinen järjestelmä.

Eli itse olisin vahvasti 10+10+10 järjestelmän kannalla. Sulkisin myös nämä liigat runkosarjojen osalta. Suomi sarjassa pelattaisiin vähemmän kuin mestiksessä ja aloitettaisiin pudotuspelit aikaisemmin siten, että mestiksen pudotuspeleihin pääsee mestiksen seitsemän parasta ja suomisarjan voittaja. Näiden pudotuspelien voittaja pääsisi sitten sm-liigan seitsemän parhaan kanssa kilpailemaan "pojasta".

Suomi sarjan voittaja saisi vahvistaa joukkuettaan vaikka viidellä kautensa lopettaneen joukkueen pelaajalla, samoin mestiksen pudotuspelien voittaja saisi tehdä, ennen sm-liigan pudotuspelien alkua. Lisäksi otettaisiin käyttöön järjestelmä, jossa kussakin pudotuspeleissä kolme ensimmäistä saa valita vastustajansa. Tämä voisi edes auttaa alemmasta sarjasta tulevaa joukkuetta, jos esim. runkosarjan voittaja haluaa enemmän yleisöä vetävän joukkueen ekalla kierroksella vastaansa.

Tällainen järjestelmä mahdollistaisi Suomen mestaruuden teoriassa kaikille 30 kautensa aloittavalle joukkueelle, ilman monivuotisia raskaita panostuksia, hirvittävillä riskeillä, pienillä talousalueilla. Tarvittaisiin vain loppukevään oikea aikainen panostus ja hiukan onnea ja poikaa saatettaisiin kannatella jossain Rovaniemellä asti.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Itse olen sitä mieltä, että 12+12+12 tai 12+10+10 olisi paras vaihtoehto. Liigassa viisinkertainen kierros, Mestiksessä nelinkertainen (12 joukkueella) kierros ja Suomi-Sarjassa nelinkertainen kierros.

- Liigan kahdeksan parasta pleijareihin, sijat yhdeksäs ja kymmenes kesälomalle, kun taas häntäpään joukkueet karsintasarjaan.

- Mestiksen kolme parasta runkosarjan perusteella Liigan karsintasarjaan ja neljäs karsintapaikka ratkaistaan minipleijareilla (Sijat 4-7). Mestiksen kolme huonointa runkosarjan perusteella karsintasarjaan.

- Suomi-Sarjan kolme parasta runkosarjan perusteella karsintasarjaan.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Olen samaa mieltä monin paikoin, mutta muutama kohta...

10 + 10 + 2 * 10

6-kertainen runkosarja kahdella ylimmällä sarjatasolla. Suomi-sarja olisi nelinkertainen eli 36 ottelua per joukkue. Tämän jälkeen ylimmän sarjan (SM-Liigan) kahdeksan parasta pudotuspeleihin jossa pelataan paras seitsemästä systeemillä. 4 - 21 peliä per joukkue ja järjestävä joukkue pitää 75 % lipputuloista kaikissa otteluissaan. Tämä lisäisi myös panoksia runkosarjassa, kun kotietu toisi rahaa kirstuun. Liiga ei jaa lopullisten sijoitusten perusteella rahaa, vaan käyttää oman 25 % pudotuspelipotista omaan toimintaansa.

Ylimmän sarjan kaksi viimeistä ja alemman sarjan (Mestis) kuusi parasta kaksinkertaiseen karsintasarjaan, eli 14 peliä per joukkue. Kaksi parasta liigaan ja kuusi seuraavaa mestikseen. Tässäkin joukkueet saavat saman 75 % kotiotteluidensa lipputuloista. Loput mestikselle/liitolle.

Alemman sarjan neljä viimeistä kaksinkertaiseen karsintasarjaan neljän parhaan suomi-sarjajoukkueen kanssa. Jälleen 14 peliä per joukkue. Tämän karsintasarjan neljä parasta mestikseen. Jälleen 75 % kotiotteluiden lipputuloista jää joukkueelle.

Näin joukkueet voisivat tehdä tarkempia budjetteja aina suomi-sarjaan asti, kun ottelumäärä on suunnilleen vakio (pl. liigan 8 parasta). Tällä tavalla sekä mestis että liiga olisivat urheilullisesti kiinnostavampia sarjoja. Taloudellisten resurssien turvaamiseksi mestisosake maksaisi 500 000 € ja liigaosake 1 500 000 €. Tällöin liigasta mestikseen putoava joukkue saisi 1 000 000 € ja mestiksestä suomi-sarjaan 500 000 €. Korvaus liigasta mestikseen olisi pienempi, mutta toisaalta mestis olisi samalla huomattavasti kiinnostavampi eivätkä taloudelliset tappiot muuten olisi niin suuret. Myös suomi-sarjaan putoavalla joukkueella olisi mahdollisuudet jatkaa kunnon resurssein.

Pudotuspelien ja jatkosarjojen rahanjako innostaisi seuroja (ja kuntia?) markkinointiin ja halliremontteihin.

Tuota Lukon aloittamista mestiksessä en allekirjoita. Resurssit ja halli ovat kuitenkin paljon paremman kuin esimerkiksi Pelicansilla. Eri asia olisi tietysti, jos Lukko sinne mestikseen putoaisi pelaamalla.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tuota Lukon aloittamista mestiksessä en allekirjoita. Resurssit ja halli ovat kuitenkin paljon paremman kuin esimerkiksi Pelicansilla. Eri asia olisi tietysti, jos Lukko sinne mestikseen putoaisi pelaamalla.

Siellä on nyt liigan neljä heikointa. Jos miettii koko liigan kannalta, niin Lukon paikka ei ole liigassa medianäkyvyyden taikka alueellisen peiton kannalta, mutta jos sinne pelaamalla kuuluvat niin sitten kuuluvat.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
14+14+? vai 10+10+10

Sinällään pidän erittäin positiivisena, että eri kirjoittajilla on selvästi jo mielessään koko lajin kehitys eikä ainoastaan liigan etu. Sitähän esim Hjallis ainoastaan ajattelee (tai oman joukkueensa etua).

Mielestäni pidemmällä tähtäimellä kiinnostavuus kasvaa/pysyy korkealla jos mestarin vaihtuvuus on riittävä. Pienemmän liigan mahdollisesti tuomat paremmat pelaajat kiinnostaisivat vain hetken. Aina kun joku saa pidemmän dynastian, alkaa meno pian kyllästyttämään. Tänä vuonna olikin jo lieviä kyllästymisoireita nähtävissä Oulussakin. Itsekin olin enemmän kiinnostunut Liiga-karsinnasta. Kymmenen joukkueen liiga ei automaattisesti takaa kiinnostavuutta mikäli mestareissa ei ole vaihtuvuutta.

Avoin sarja on siis ilman muuta perusta, josta lähdetään. Seuraava ongelma on, miten saada ammattimainen harjoittelu mahdollisimman monelle paikkakunnalle, koska niin pelaat kuin treenaat. En ole ihan varma mikä ratkaisu on paras tällä hetkellä. On tosin luultavaa, ettei osakemuotoinen liiga kuitenkaan pienene, koska kukaan osakkeenomistaja ei halua jäädä liigan ulkopuolelle. Tuskin Harkimokaan lähtisi 10 joukkueen ligaan, jos pitäisi aloittaa toiseksi korkeimmalta tasolta. Nyt kun osakkeenomistajat ovat tasa-arvoisia, niin liiga säilynee jokatapauksessa 14 seurassa.
Nykytilanteessa lähtisin itse mieluummin nostamaan Mestis-joukkueiden määrää, koska Mestiksellä tuntuu kuitenkin olevan jonkinlaista nostetta, ja tärkeinpänä, siellä on jo puoliamatöörijoukkueella vaikeuksia. Eli homma on pakko tehdä ammatimaiseksi. Näin saadaan parempia joukkueita.
Toinen vaihtoehto olisi todellakin saada kolme ammattilaisliigaa lätkään, jolloin 10+10 +10 voisi olla mahdollinen. En vain näe tätä realistisena lähi vuosina. Unelmana se kyllä on hieno. Vähän kuin jalkapallo Englannissa, taitoa riittää kolmelle ylimmälle tasolle. Toivottavasti siihen joskus päästään

Todennäköisimmin taidetaan pysyä nykytilanteessa vielä useampi vuosi. Tuskin Liigassa saavutetaan yksimielisyyttä ainakaan joukkueiden vähentämisestä. Siihen asti tämä on vain mielenkiintoista keskustelua.
 
Viimeksi muokattu:

kymppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielestäni pidemmällä tähtäimellä kiinnostavuus kasvaa/pysyy korkealla jos mestarin vaihtuvuus on riittävä. Pienemmän liigan mahdollisesti tuomat paremmat pelaajat kiinnostaisivat vain hetken. Aina kun joku saa pidemmän dynastian, alkaa meno pian kyllästyttämään. Tänä vuonna olikin jo lieviä kyllästymisoireita nähtävissä Oulussakin. Itsekin olin enemmän kiinnostunut Liiga-karsinnasta. Kymmenen joukkueen liiga ei automaattisesti takaa kiinnostavuutta mikäli mestareissa ei ole vaihtuvuutta
Eikös tuo ole aika ristiriitaista, kun tänä vuonna viimein saatiin liigaan uusi mestari? Sen sijaan SM-liigan kultaisina nousun vuosina 90-luvulla mestaruuksia jakoivat TPS ja Jokerit.

Tämän vuoden pudotuspelien kiinnostavuutta olen vähän jäävi arvioimaan, kun Jokerien peli-ilme vei mielenkiinnon koko liigasta muutenkin. Luulisin kuitenkin, että suurin ongelma ei ollut hopealle päätynyt viime vuosien menestysjoukkue.
 
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
16 joukkueen liiga, joka pelattaisiin kahdessa kahdeksan joukkueen divisioonassa olisi hieno kokeilu.

Suomessa on pelaajia helposti tasokkaaseen 20 joukkueen liigaan. Jos olisi taitoa seurajohtamisessa enemmän, niin voisi olla resurssejakin. Tällä hetkellä ei ole resursseja. Mutta joukkuemäärällä ei ole oikeastaan mitään suoraa merkitystä pelin tason kannalta. Kysymys on vain ja ainoastaan siitä, miten joukkueet hoitavat asioitaan. Määrä ei ole ongelma.
 

Viljuri

Jäsen
Storbråk i Hockeysverige / Dagens Nyheter

Ruotsissa viisi Elitserienin seuraa on irtisanonut paikallisen kiekkoliigan osakassopimuksen.

Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV 71 ja Linköping kiristänevät näin "ruuvia" ja ilmaisevat mm. tukholmalaisseuran puheenjohtajan suulla, että haluavat tällä toimenpiteellä pitää kaikki mahdollisuudet avoimena, esimerkiksi mahdollisen KHL:ään tapahtuvan liittymisen suhteen.

Ans kattoo.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Täähän on aika helppoo matematiikkaa nyt: 3 suomalaista jengiä uuteen "eurooppalaiseen" sarjaan - Jokerit, Kärpät ja HIFK. SM-Liigaan nostetaan Sport ja jatketaan 12 jengillä nelinkertainen sarja. 8 pleijareihin. Paras seiskasta. Liigan kaksi viimeistä karsii mestiksen kahden parhaan kanssa nousukarsinnat kaksinkertaisena sarjana alkupisteillä 3,2,1,0. Kaksi parasta liigaan kaksi mestikseen.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Täähän on aika helppoo matematiikkaa nyt: 3 suomalaista jengiä uuteen "eurooppalaiseen" sarjaan - Jokerit, Kärpät ja HIFK. SM-Liigaan nostetaan Sport ja jatketaan 12 jengillä nelinkertainen sarja.

Hienompaa olis, jos saatais Suomesta viisi seuraa mukaan ja liigasta tehtäisiin 10 joukkueen sarja (eli sport nostettaisiin joka tapauksessa liigaan) ja mentäisiin sillä aikaisemminkin ehdottamallani 10+10+10 mallilla. Ja nuo viisi kansainvälistyvää seuraa olisi viime kauden nordic trophy joukkueet. Tosin 10 uutta joukkuetta KHL:lään kerralla voi olla kyllä liikaa venäläisille.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jälleen pinnalla: viisi suomalaista liigaseuraa mukana uudessa liigahankkeessa ja lähtevät sitten kai liigasta myöhemmin? Mukana Suomesta Nordic Trophyyn osallistuneet joukkueet eli Jokerit, HIFK, Kärpät, TPS ja Tappara sekä viisi joukkuetta Ruotsista. Jokohan tällä kertaa pääsevät neuvotteluissa pidemmälle ja saavat jotain konkreettista aikaan? Kummola, sano taas, ettei tule onnistumaan ja joukkueet suljetaan kaikesta kansainvälisestä toiminnasta ulos, eikö niin?
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo. Kesä tulee ja nämä huhut alkavat taas. Toivottavasti ei tule toteutumaan, mutta pelkään pahinta, että seurat lähtevät johonkin hulluttelemaan.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Jos katsoo ensin pelkästään liigan mielenkiinnon kannalta, niin pidemmällä tähtäimellä saattaa olla jopa eduksi, että eri tavoin väljähtyneet ja ontuvat mammutit tekevät tilaa raikkaammille seuroille. Jäljelle jäisi kuitenkin 9 joukkuetta, joista moni seura on veikattuja lähtijöitä urheilullisesti kertakaikkiaan parempi. 14 joukkuetta on aivan liikaa yhteen sarjaan ja jos ei kerran alhaalta kehdata heittää porukkaa ulos, niin kyllä tämä sopii. Tämä mahdollistaisi kuitenkin vaihtuvuuden lisäämistä/helpottamista myös Liigan ja Mestiksen välillä. Lähtevän valuutan määrä pienentäisi budjetteja ja sitä myötä tasottaisi eroa Mestikseen. Myös TV-sopparit luulisi halventuvan ja ehkä sitä myötä saataisiin SM-Liiga Urheilukanavalle tai Ylelle.

Mitä mahdolliseen uuteen liigaan tulee, niin arvailuksi menee. Alussa voi olla vaikeuksia innostua peleistä ruotsalaisia vastaan, kun yhteistä historiaa ei ole. Ruotsalaiset ovat taloudellisesti edellä ja tältä kantilta ainakin TPS olisi haukkaamassa aivan vaan saatanan suurta palaa kakkaa. Sitä en kuitenkaan osaa sanoa, että miten uusi liiga vaikuttaisi tulopuoleen. Olisiko uudessa liigassa taloudelliset realiteetit samat, vai olisiko esim. TV-soppari rahakkaampi.
 
Viimeksi muokattu:

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Jos näin tapahtuisi voisi TuTon, Sportin ja KooKoon nostaa liigaan. Saataisiin 12 joukkueen sarja. En usko kyllä tuon sarjan toteutumiseen. Tai voihan se toteutua, mutta eri asia kuinka pitkään pysyy pystyssä. Moni seura ei pärjää tälläkään hetkellä taloudellisesti, entä sitten kun on isoimmista rahoista kysymys...Kyllä kansallisella sarjalla on aina enemmän vetovoimaa, pitemmän päälle. Mutta mikäs siinä JYP-TuTo peliä odottaessa :)
 

olle****

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
Oi, oi. Vielä on kankkunen, mutta kun luin uutisen maikkarin texti tv:stä oli pakko kömpiä läppärin luokse ja katsella mikäs meininki täällä on asian tiimoilta.

Itse otan tällä kertaa tämän hieman vakavemmin. Tää on ihan normaali jatkumo ruotsin tapahtumille. Kun lueskelin aikisemmin viikolla Aftonbladettia niin ihmettelin milloin tämä tarina ja SM-liigga nidotaan yhteen.

Noh Kummola on jyrähtänyt ja syntipukki on löytynyt: Medvedev.

Itse olen hieman kahen vaiheilla. Om liiga on hyvä ja viha-rakkaus suhde muita joukkuieta kohtaan on selkäytimessä. Tietysi hieman enemmän joitakin tiettyjä kohtaan. ;)

Samalla en voi olla tuntematta mielenkiitoa tätä uutta liigaa kohtaan. Seuraan muita liigoja jo tarkasti ja tunnen aika hyvin eri liigon starat ja heidän taidot, vierasreissu göteborgiin on must ja oman joukkueen taitotason kasvaminen ei ole huono homma sekään.

Haluaisin tietää pari asiaa.

Onkohan Bluessia lähestytty?

Miten on mahdollista että Helsingin kokoiselta markkinaaluellta. on ehdolla kaksi joukkuetta. En tod tarkoita, että Jokerit on automaattisesti khl-jengi. Epäilen todella paljon Hjalliksen bisnesnenää, kun ruvetaan liikkumaan näin isoissa piireissä. Esimerkkinä edellinen, surullisenkuuluisa yritys Euroopan valloitukseen.

Minkä suuruinen porkkana on luvattu näille joukkueille? Mikä on se kassavirta joka tulee tekemään tämän irtautumisen kannattavaksi?
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Omasta mielestäni Sm-liigan, Elitserienin ja KHL:n yhdistäminen on tuhoontuomittu ajatus. Tai siis että kaikista pelaa muutama seura samassa liigassa, kuten nyt ilmeisesti suunnitellaan. Fakta vain on se, että lähes kaikissa maailman palloilulajeissa oman maan kansallinen sarja on se tärkein juttu, ja bonuksena on sitten jonkinmoinen turnaus, jossa kohdataan muiden maiden parhaita sarjajoukkueita. Ja se systeemi on toimiva, ja hyväksi havaittu. Eli omasta mielestäni kaikki energia pitäisi nyt keskittää CHL:n kehittämiseen, varsinkin kun ensimmäinen kausi oli erittäin lupaavan oloinen, ja unohtaa tämmöiset tuhoontuomitut höpöhöpö-liigat. Mutta eihän sillä mitään voi, kun seurapomoilla kiiltää eurot silmissä. Raha määrää. Mutta ahneilla on yleensä p*skainen loppu.
 

Kyylä

Jäsen
Fakta vain on se, että lähes kaikissa maailman palloilulajeissa oman maan kansallinen sarja on se tärkein juttu, ja bonuksena on sitten jonkinmoinen turnaus, jossa kohdataan muiden maiden parhaita sarjajoukkueita.

Jääkiekossahan on selkeä esimerkki on NHL. Ei ketään kiinnosta yhden maanosan kokoinen liiga.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jääkiekossahan on selkeä esimerkki on NHL. Ei ketään kiinnosta yhden maanosan kokoinen liiga.
Oletko nyt aivan varma, että NHL on hyvä esimerkki kansallisesta liigasta? Vai ymmärsinkö väärin?
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Eiköhän tuo Kyylän heitto ollut tarkoitettu sarkastiseksi vastaväitteeksi K.A.H:n kirjoitukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös