Mainos

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 399 117
  • 11 639

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Pitää ihmetellä näiden muutamien playout-joukkueiden muutamien fanien kitinää asiasta ja marttyyrimaista kieltäytymistä seuraamasta pelejä. Systeemistä, ja varsinkin olisiko paras kolmesta-sarja riittävä, voi olla montaa mieltä, mutta säännöt ovat olleet jokaisen joukkueen tiedossa ennen kauden alkua eli yksinkertaisesti pelaamalla paremmin ei tarvitsisi nyt ruikuttaa. Onhan playout-aikalailla keinotekoinen kaudenjatke, mutta tänä vuonna ei nähty tyhjennysmyyntejä, joka jo yksin puoltaa jonkinlaista ratkaisua näiden välimallinjoukkueiden osalle, oli se sitten nykyisen kaltainen tai vähän paremmin mietitty.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Pelkästään säälipleijareiden postaminen olisi loistava uudistus. Aivan naurettavaa, että 14:sta joukkueesta 10 pääsee playoffeihin. Se vesittää rankalla kädellä koko runkosarjan merkitystä, ja sen kiinnostusta. Erityisesti alkukaudesta.

Jos voitettujen ja hävittyjen pelien suhde on runkosarjan jälkeen 40% - 60%, ei siitä pitäisi palkita ketään playoffpaikalla.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Pelkästään säälipleijareiden postaminen olisi loistava uudistus. Aivan naurettavaa, että 14:sta joukkueesta 10 pääsee playoffeihin. Se vesittää rankalla kädellä koko runkosarjan merkitystä, ja sen kiinnostusta. Erityisesti alkukaudesta.

Odotettu kommentti säälipleijareissa tippuneen, mutta runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon sijoittuneen joukkueen kannattajalta. Ja tämä siis ilman mitään itkutteluta tai kettuilua.
Asiaa silti kirjoittelet, joukkueet sais sillon asenoitua eri tavalla jo kauden alusta lähtien, eikä tulisi torstaisen HIFK:n tahallisen TPS-tappion kaltaisia taktisia sopupelejä.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Odotettu kommentti säälipleijareissa tippuneen, mutta runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon sijoittuneen joukkueen kannattajalta. Ja tämä siis ilman mitään itkutteluta tai kettuilua.
Asiaa silti kirjoittelet, joukkueet sais sillon asenoitua eri tavalla jo kauden alusta lähtien, eikä tulisi torstaisen HIFK:n tahallisen TPS-tappion kaltaisia taktisia sopupelejä.

Mielestäni olisi kohtuullista, että 14 joukkueesta sijoilta 9-12 pääsisi lomille lomps.. Playoutit ovat heti alkuun osoittautuneet ennakoidun "kiinnostaviksi". Ajatus karsintapeleistä on oikea, mutta mielestäni riittäisi, että kaksi viimeistä pelaavat siitä, kumpi "pääsee" mittaamaan tasoaan Mestis-seuran kanssa.

Ja 8 joukkueen playoffit haluaisin takaisin. Mutta isoin toiveeni liigan suhteen on, että playout-pelleily, kauden hohdokas kruunu, jää yksivuotiseksi kruunuksi nykymuodossaan.
 

jeani

Jäsen
Näitä toikin moni muu jo osittain esille, listaan hieman yhteen ja lisään omat visiot.

Runkosarja:

-Jokainen joukkue pelaa kaikkia vastaan kahdesti kotona ja kahdesti vieraissa. Yhteensä siis 52 ottelua.
-Yhtenäiset pelipäivät. Tämän toteutus on varmasti mahdollista ainakin nykyistä huomattavasti paremmin.
-Voitosta 3 pistettä, tasapelistä 1 piste, häviöstä 0 pistettä.
-Jatkoaikaa ei pelata ollenkaan. Ei myöskään mitään voittolaukauskilpailuja.

Pudotuspelit:

-Runkosarjan kahdeksan parasta osallistuvat.
-Kaikki kolme vaihetta paras seitsemästä -menetelmällä.
-Lisäksi pronssiottelu säilyy.

"Playoutit":

-Vain sijoille 13. ja 14. jääneet joukkueet osallistuvat. Ensin keskenään, sitten häviäjä Mestiksen mestaria vastaan.
-Joka vuosi!

So simple.
 
Viimeksi muokattu:

ileis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kai sitä on pakko hieman osallistua taas pitkästä aikaa. Lähden siitä, että liigassa pelaisi 14 joukkuetta, koska tähän tuskin muutosta heti on tulossa. Mielestäni Mestiksen tasoa tulisi muutenkin saada nostettua, ennen kuin liigan supistamista voidaan harkita. Eikä vain kärkijoukkueiden osalta, vaan kokonaisuutena.


SM-liiga:

-14 joukkuetta
-Kaikki joukkueet kohtaavat toisensa 4 kertaa ja lisäksi vielä 2 paikallispelikierrosta (54 peliä)
-8 parasta playoffeihin, joissa kaikki sarjat paras seitsemästä
-Sijoille 9.-12. sijoittuneet kesälomalle
-Kaksi viimeistä liigakarsintoihin, josta lisää myöhemmin viestissäni

Perustelu: Ylimääräiset paikallispeli kierrokset mukana puhtaasti taloudellisista syistä. Yksi paikallispeli monilla joukkueilla paikkaa taloudellisesti pari vähemmän yleisöä kiinnostavaa yksittäistä peliä. Säälärit voisi mukana pitää mikäli se olisi välttämätöntä, mutta minä jättäisin ne pois. Toki loppukaudesta varmasti pari joukkuetta pelailisi merkityksettömiä pelejä ja saattaisi kaupitella pelaajiaankin, mutta tässä ei mielestäni ole mitään pahaa. Tämä auttaisi näiden seurojen taloutta ja nuoret pelaajat saisivat näytönpaikkoja.


Mestis:

-10 joukkuetta
-Viisinkertainen sarja (45 peliä)
-2 parasta liigakarsintoihin
-2 viimeistä mestiskarsintoihin

Perustelu: Mestiksen joukkuemäärää tulisi supistaa, jotta pelien tasoa saataisiin parannettua. Varmasti Mestiksen parhaat olisivat valmiimpia haastamaan liigan huonoimpia tällä mallilla. Tämä varmasti auttaisi myös siinä, että SM-liigasta pudonnut joukkue ei välittömästi kuolisi pois.


Liigakarsinta:

-Liigassa sijalle 13. sijoittunut kohtaa Mestiksen kakkosen ja liigajoukkue saa kotiedun paras seitsemästä pelattavaan sarjaan
-Liigajumbo kohtaa Mestiksen ykkösen ja Mestiksen ykköselle kotietu paras seitsemästä sarjaan

Perustelu: Jos SM-liigan halutaan olevan avoin, tulisi Mestiksessä nimenomaan pelata pääsystä liigaan eikä niinkään Mestiksen mestaruudesta pudotuspeleineen päivineen. Täten Mestiksen runkosarjan parhaiden tulisi olla ne joukkueet, jotka karsimaan pääsevät.


Mestiskarsinta:

-Samaan malliin kuin ylläoleva Mestiskarsinta
 

cleanhit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Ducks
Näitä samoja ideoita on esitetty jo monta vuotta ilman tulosta. Hiekkalaatikon isoimmat pojat vaan aina lopulta määrää...
Se miksi playout ei kiinnosta on se fakta, että nousu on lähes mahdotonta edes urheilullisesti, taloudesta puhumattakaan. Jos todellinen pelko olisi niin ainakin monivuotisia soppareita omaavia pelaajia kiinnostaisi pelata.
Turha karsintoja on jeesustella, Mestiksen jumboilla on samoja ongelmia, mutta karsinnat ovat ja pysyvät!
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kannanottoni on pitkälti urheilullinen, mutta joukkueen taloudellinen hyöty tulee esille paikallispeleissä. Se lisää seurojen tulojen lisäksi myös pelejä. Sarjajärjestelmä itsessään pohjautuu paljolti länsinaapurimme vastaavaan.

SM-LIIGA:

- 12 joukkuetta. Perussarja 4-kertainen, yhtenesä 44 ottelua. Lisäksi tämä ns. välisarja käyttössä eli kolme neljän joukkueen sarjaa paikallispelityyliin. Välisarjat pitäisi tehdä joka vuosi tietysti uusiksi, riippuu ketkä 12 pelaavat liigassa. Mutta esimerkiksi Ilves, Tappara, HPK, Pelicans voisivat olla samassa lohkossa, jossa kukin kohtaa toisensa sekä kotona että vieraissa. Välisarjan myötä runkosarjapelejä kertyy yhteensä 50.
- 8 parasta pleijareihin ja systeemiksi ehdottomasti paras seitsemästä.
- 9. ja 10. lomille
- 11. ja 12. mestiskarsintoihin

MESTIS:

- 12 joukkuetta. Runkosarja niin ikään 4-kertainen, ilman välisarjoja. Otteluita yhteensä siis 44. Tähän voi toki lisätä tuo U-20 maajoukkueen pelaamisen kaikkia vastaan kerran. Näin otteluita tulee 45, kuten nykyäänkin.
- Kahdeksan parasta pleijareihin. Ensimmäisen kierroksen voittajat liigakarsintaan, jossa siis 2 liigajoukkuetta ja 4 mestisporukkaa. Kaksinkertainen sarja, kaksi parasta liigaan. Yksinkertainen järjestelmä, ideana tähän tuo Ruotsin viime kevänä karsintasarja. Se oli äärimmäisen kovatasoinen ja tasainen.
- 9. ja 10. samalla tavalla lomille kuin liigassakin.
- 11. ja 12. karsintoihin nykyiseen tapaan.

En tiedä kuuluuko tämä enää asiaan, mutta myös Suomi-Sarjan kestoa olisi ehdottomasti pidennettävä. Karsinnoissa pelaillaan samoja lähialueen pikkuseuroja vastaan kuukaudesta toiseen kaksi kertaa viikossa tahtiin. Sitten lyhyt, reilun kymmenen pelin varsinainen sarja. Ja näillä eväilläkö pitäisi lähteä haastamaan Mestiksen joukkueita, jotka pelaavat säännöllisesti esimerkiksi SaiPan tai Ässien kaltaisia joukkueita vastaan? Onhan nousu mahdollinen, mutta kyllä mestisseura saa paljon paremmat lähtökohdat karsintoihin. Ja puhun nyt siis tästä omasta sarjajärjestelmästäni, en tämänhetkisistä mestiskarsinnoista.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Sarjajärjestelmä:

Liigaan kuusi joukkuetta eli Jokerit, HIFK, Blues, Kärpät, TPS ja Pelicans

Tämä lisäksi perustaisin ns. Landedivisioonan, jossa pelaisivat molemmat Tampereen seurat sekä HPK ja JYP. Landedivisioonan kaksi parasta pelaisi Liigan kuuden joukkueen mukana play-offeja ja kaksi viimeista karsisi Landedivisioonaan jäämisestä kahden Mestiksen parhaan kanssa.

Pudotuspelit olisivat paras seitsemästä ja kaikki lipputulot jäisivät ottelun järjestäneen seuran kassaan.
 

Noma

Jäsen
Pistejärjestelmä
- Voitosta kaksi pistettä
- Tasapelistä yksi piste
- Tappiosta nolla pistettä

Ei jatkoaikoja runkosarjassa, vaan tulos 60min jälkeen lasketaan.

SM-liiga
- 12 joukkuetta, nelinkertainen sarja eli 44 ottelua.
- 8 parasta playoffeihin, paras seitsemästä
- 2 viimeistä karsintasarjaan

Mestis
- 12 joukkuetta, nelinkertainen sarja eli 44 ottelua
- kolme parasta karsintasarjaan
- sijat 4.-7. playoffeihin, joiden voittaja myös karsintasarjaan
- 2 viimeistä karsii Suomi-sarjaan

Liigakarsinta
- 6 joukkuetta, kaksinkertainen sarja eli 10 ottelua
- kaksi parasta liigaan, neljä huonointa Mestikseen

Lisähuomio
Jos jonkun mielestä 44 ottelua on liian vähän, niin äkkiäkös sitä pelaa sitten kuusinkertaisen sarjan ja 66 ottelua. Luulisi riittävän.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Näitä toikin moni muu jo osittain esille, listaan hieman yhteen ja lisään omat visiot.

Runkosarja:

-Jokainen joukkue pelaa kaikkia vastaan kahdesti kotona ja kahdesti vieraissa. Yhteensä siis 52 ottelua.
-Yhtenäiset pelipäivät. Tämän toteutus on varmasti mahdollista ainakin nykyistä huomattavasti paremmin.
-Voitosta 3 pistettä, tasapelistä 1 piste, häviöstä 0 pistettä.
-Jatkoaikaa ei pelata ollenkaan. Ei myöskään mitään voittolaukauskilpailuja.

Pudotuspelit:

-Runkosarjan kahdeksan parasta osallistuvat.
-Kaikki kolme vaihetta paras seitsemästä -menetelmällä.
-Lisäksi pronssiottelu säilyy.

"Playoutit":

-Vain sijoille 13. ja 14. jääneet joukkueet osallistuvat. Ensin keskenään, sitten häviäjä Mestiksen mestaria vastaan.
-Joka vuosi!

So simple.

Jos saisin äänestää niin äänestäisin tätä. Itseäni ottaa nykyinen hifisteli päähän. Minkä takia joukkueella kuin joukkueella on pakko olla pelejä runkosarjan jälkeen?!
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Sarjajärjestelmä:

Liigaan kuusi joukkuetta eli Jokerit, HIFK, Blues, Kärpät, TPS ja Pelicans

Tämä lisäksi perustaisin ns. Landedivisioonan, jossa pelaisivat molemmat Tampereen seurat sekä HPK ja JYP. Landedivisioonan kaksi parasta pelaisi Liigan kuuden joukkueen mukana play-offeja ja kaksi viimeista karsisi Landedivisioonaan jäämisestä kahden Mestiksen parhaan kanssa.

Pudotuspelit olisivat paras seitsemästä ja kaikki lipputulot jäisivät ottelun järjestäneen seuran kassaan.

Täähän oli provo eikö vaan :) Tosi mielenkiintoinen sarja tulisi varmasti kun pelattaisiin sarjaa jossa kaikilla olisi varma play-off paikka.No Hjallis varmasti tykkäisi.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Yksi vaihtoehto voisi olla pidentää SM-liigan runkosarjaa 4-6 ottelulla. Tällä korvattaisiin melko heikosti myyvät Villi kortti - ja playout-kierrokset. Runkosarja voisi loppua 1-2 viikkoa myöhemmin, jolloin ottelutahti pysyisi nykyisen kaltaisena. Kahdeksan parasta jatkaisi pudotuspeleihin ja viimeinen karsisi.

Tuo malli voisi olla taloudellisestikin hyvä, koska lisäpelit luonnollisesti sisältyisivät runkosarjan kausikorttiin, joten yleisö ei voisi boikotoida niitä samalla tavoin kuin näitä playouteja.
 

Valo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Overtime Moderators
SM-Liiga
14 joukkuetta on hyvä määrä.
11 parasta pleijareihin seuraavasti:
6. vs 11.
7. vs 10.
8. vs 9.
ja voittajat jatkaa vs 1.-5.

Liigakarsinta
Nykyinen playout ainakin tultaneen kuoppaamaan yleisömäärien takia. Eikö olisi järkevämpää pelata 6 joukkueen kaksinkertainen karsintasarja jossa nyt olisivat olleet Ässät, Tappara, SaiPa, Jokipojat, Sport ja vaikkapa TuTo. Olen varma että esim Porissa Jokipojat ja Sport olisivat vetäneet enemmän yleisöä kuin Tappara playoutissa joka ei edes ratkaissut vielä mitään. Karsintasarjassa jokainen peli olisi merkityksellinen kun kymmenen pelin karsintasarjan jälkeen 3 parasta pelaisi liigassa seuraavalla kaudella. Vaihtuvuutta tulisi taatusti joka vuosi, ja se on ihan selvä että monet nykyisistä Mestisseuroista pystyy pelaamaan liigassa jos he sinne nousisivat. Myös tippuvan liigajoukkueen olisi tällä systeemillä helpompi nousta takaisin liigaan. Tämä systeemi toisi myös Mestikseen ammattilaisjoukkueita ja kehittäisi näin myös kotimaista jääkiekkoa.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juu jokohan nyt voisi sitten jo unohtaa säälipleijarit vihdoinkin. Maailman tasaisemmassakaan liigassa ei tapahtunut yllätyksiä, eikä yksikään säälijoukkue koskaan ole yltänyt välieriin saakka. Tässä vaiheessa voi tulla vapaasti selittämään, kuinka nämä joukkueet antoivat hyvän vastuksen ja blaa blaa, mutta fakta on kuitenkin se, ettei sääleistä ole pitkässä sarjassa mahdollisuuksia jatkoon. Toivottavasti ei enää ensi vuonna nähdä säälejä, eikä playoutteja... Taitaa olla vain unelmaa.
 

phakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
RISTO DUFVA ja JYP + JYP-Akatemia
Sääli pleijarit ainakin pois. Selkee suunta pitäis saada liigalle, Esim tehtäisiin päätös että 2011-2012 pelattaisiin 12 joukkueen sarjaa ja 10 mestiksessä. 12 joukkuetta olisi ne jotka 2010-2011 on 10 parhaan joukossa eli pleijareissa + 2 karsinta sarjan parasta jotka ratkottaisiin 2+2 sarjassa (2 huonointa liigasta ja 2 parasta mestiksestä). Urheilullisesti ja talouden perusteella tämä olisi ehkä paras ratkasu, tippuja menettää osakkeen mutta saa ne rahat eikä olisi arpomista miten joukkue rakennetaan ensi kaudelle ym. Jatkossa sitten 8 parasta pleijareihin ja sijat 12-11 joutuisi sitten tuohon karsintaan.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Minä olisin ainakin ihan tyytyväinen nykyiseen systeemiin parilla muutoksella. Eli playoutit pois ja runkosarjan viimeisen ja mestiksen voittajan välillä paras 7 karsintasarja. Jos tuntuu, että liigan jumbo saa kohtuuttoman levon, niin rukataan sitten vähän mestisen pleijareita, että mestis joukkueellekin tulee pieni tauko. Toisaalta parempi pelituntuma saattaisi tuoda mestis joukkueelle jopa pienen edun ja yllätysmomentin sarjan alkuun.

Kaikki välisarjat pois ja runkosarja läpi neljällä kierroksella. Selkeä ja urheilullinen ratkaisu, vaikka tuleekin sitten vähemmän lipputuloja. Tuloja voitaisiin paikkailla asettelemalla ottelut paremmin. Lähtökohtaisesti joka lauantaille seitsemän ottelun kierros ja nämä vielä vielä vuorotellen, niin että joka joukkueella keskimäärin joka toinen lauantai kotipeli. Samanlainen järjestely torstai päiville. Eli siis mahdollisimman paljon seitsemän pelin kierroksia ja parhaat pelipäivät kunnolla käyttöön. Mahdollisimman vähän mitään koti- tai vierasputkia kenellekään. Uskoisin, että tällainen selkeytys parantaisi katsoja määriä.

Itse pidän 14 joukkuetta hyvänä määränä ja tämän takia myös säälipleijareita. Ilman sääläreitä jäisi liikaa joukkueita killumaan tuohon jumbosijan ja pleijareiden väliin. Liian moni joukkue joutuisi hautamaan pleijari haaveet liian aikaisin ja tämä vaikuttaisi yleisömääriin. Lisäksi on mielenkiintoisempaa kun tuolla sarjataulukossa on useampi viiva jonka tuntumassa taistella. Mikä joukkue vain voi realistisesti tavoitella 10-sijaa ja keskitason jengeille kuudes sija on taas selkeä tavoite. Lisäksi säälärit yhdistettynä karsintoihin estävät tehokkaasti pelaajien tyhjennysmyynnit. Tuskin syntyy sellaista tilannetta, että joku joukkue olisi jo tammikuussa varma jumbosijan välttämisestä ja sääläripaikan karkaamisesta yhtä aikaa. Ja mitä tulee tuohon, että sääläri joukkue ei koskaan pääse kuitenkaan jatkoon, niin kuinka usein nuo runkosarjan 7 ja 8 pääsivät vanhan systeemin aikaan? Pitäisi varmaan kaivaa tilastoja esiin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja mitä tulee tuohon, että sääläri joukkue ei koskaan pääse kuitenkaan jatkoon, niin kuinka usein nuo runkosarjan 7 ja 8 pääsivät vanhan systeemin aikaan? Pitäisi varmaan kaivaa tilastoja esiin.
Eipä tosiaan hirveän monesti ole runkosarjan ykkönen tai kakkonen pudonnut eka kiekalla. 2000-luvulla ainoa kerta taitaa olla vuonna 2001 kun nousijajoukkue Kärpät pisti runkkarivoittaja Jokerit lauluun heti puolivälierissä.
 

Pikherz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Edelleen:

12 joukkuetta Sm-liigassa
10 joukkuetta Mestiksessä

Kummatkin sarjat avoimia, kummassakin 8 parasta poffeihin.
Liigakarsinnat kaksinkertainen sarja, jossa liigan kaksi huonointa ja Mestiksen kaksi parasta pelaavat.

Tällä maksimoitaisiin liigan kiinnostavuus, joukkueiden yleinen taso, sekä saataisiin Mestikseen todellista kilpailua. Nyt kun on tullut todistettua, että divarin ja liigan tasoero on pieni, niin olisihan tuo aivan upeaa touhua katsella hyvätasoista divaria ja loistotasoista liigaa. Yleisöäkin kiinnostaisi?
 

OJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Edelleen:
Liigakarsinnat kaksinkertainen sarja, jossa liigan kaksi huonointa ja Mestiksen kaksi parasta pelaavat.

Tätä ei missään nimessä ellei haluta tilanteita joissa pelin jo menettänyt/liigapaikan varmistanut kolmas osapuoli voi halutessaan manipuloida viimeisellä kierroksella sijoituksia.

Paras seitsemästä karsinnat selvästi oikeudenmukaisin systeemi. Kaikki on omissa käsissä. Toki noita voisi pelata kaksi paria joukkueita vaikka siten, että toisessa parissa mestismestarilla kotietu ja toisessa liigan toiseksi viimeisellä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Koska SM-liiga on osakeyhtiö, joka tuottaa aika hyvin rahaa osakkailleen, en usko, että joukkuemäärää pystyttäisiin pudottamaan. Yksikään joukkue ei luovu vapaaehtoisesti osakkeestaan.

Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan nykyinen play off systeemi ja kaksi viimeistä karsimaan.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Rivien välistä luettuna ja laskemalla yksi plus yksi.

Ensi kauden sarjajärjestelmähän on vielä käsittääkseni auki. Siitä tehdään päätöksiä melko pian. PlayOut tuskin saa suosiota, joten se hylätään. Karsinnat ovat tulleet jäädäkseen, sillä aika jäätävä saa olla se peruste, jolla palattaisiin takaisin suljettuun sarjaan. Ruotsin mallia on tarkasteltu liiigan päättäjien toimesta ja siitä on kuulunut positiivisia kommentteja.

Olisiko monen joukkueen karsintasarjan aika? Tällöin liigan runkosarjan sijoituksilla olisi merkitystä jatkopelien kannalta. Liigan 2 viimeistä karsintaan Mestiksen 2-4 parhaan kanssa. Tällöin myös Tammisen mouhoama liigajoukkueen kotietu olisi historiaa ja kaikilla karsintasarjan joukkueilla olisi yksi koti- ja vierasmatsi kaikkia vastaan. Tämän systeemin ainoa ongelma on se, millä saataisiin Mestiksestä mestari selville. Nykyiset Mestiksen pudotuspelit toimisivat niin, että finalistit/ neljä parasta menisivätkin suoraan karsintasarjaan ja siellä parhaiten sijoittunut keräisi Mestiksen palkintorahat. Mestiksen runkosarjalle pitäisi kuitenkin antaa myös arvoa, jolloin kaksi parasta suoraan karsintaan ja mahdolliset loput karsijat selvitettäisiin pudotuspelien avulla....
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
SM-Liiga on apinoinut monta asiaa Ruotsista, mutta miksi ihmeessä Ruotsin toimivinta mallia eli tuota karsintasarjaa ei olla vieläkään apinoitu tänne Suomeen.

Playoutit eivät ole missään nimessä kovin reilut, kun juuri ja juuri pleijareista ulos jäänyt joukkue joutuu tahkoamaan näitä. Yleisöäkään ei kiinnostanut laisinkaan. Jos kuitenkin playouteista halutaan pitää kiinni, näkisin. että tassä tapauksessa niitä tulisi pelata vain yksi kierros, jonka häviäjät joutuvat karsintasarjaan.
Mestiksestä karsimaan nykyisen mallin mukaan siten, että 8 parasta pleijareihin ja kaikki puolivälierien voittajat suoraan karsintasarjaan.

Karsintasarjaan tulisi siis 6 joukkuetta, jotka pelaisivat kaksinkertaisen sarjan. Näin ollen eliminoiden nykyisen "epäreilun" kotiedun liigaseuroilta. Jokaiselle joukkueelle tulisi siis se 5 kotipeliä joista 2 liigajoukkueita vastaan. Luulisi kiinnostavan monella mestispaikkakunnalla, kuten myös liigapaikkakunnilla enemmän kuin tämän kautinen playout...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
SM-Liiga on apinoinut monta asiaa Ruotsista, mutta miksi ihmeessä Ruotsin toimivinta mallia eli tuota karsintasarjaa ei olla vieläkään apinoitu tänne Suomeen.

No miksihän. Olisiko siksi, ettei liigahallitus (liigaseurojen muodostama, päättää karsinnoistakin) halua avata liigaa yhtään enempää kuin on ns. julkinen pakko. Varsinkaan tämän kevään jälkeen pienet seurat eivät missään nimessä halua kasvattaa riskiään pudota.
 

ileis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mestiksestä karsimaan nykyisen mallin mukaan siten, että 8 parasta pleijareihin ja kaikki puolivälierien voittajat suoraan karsintasarjaan.

Karsintasarjaan tulisi siis 6 joukkuetta, jotka pelaisivat kaksinkertaisen sarjan. Näin ollen eliminoiden nykyisen "epäreilun" kotiedun liigaseuroilta. Jokaiselle joukkueelle tulisi siis se 5 kotipeliä joista 2 liigajoukkueita vastaan. Luulisi kiinnostavan monella mestispaikkakunnalla, kuten myös liigapaikkakunnilla enemmän kuin tämän kautinen playout...

Tässä nyt on mielestäni vain se ongelma, että olisivatko kaikki nuo neljä joukkuetta kykeneviä nousuun? Kyllähän karsinnan kannalta olisi huono asia, jos mukana olisi joukkueita joilla ei taloudellisia resursseja ole pelata SM-liigaa. Enkä nyt tarkoita liigalisenssin lunastamiskykyä, vaan ylipäätään resursseja SM-liigan huomattavasti suurempien kulujen maksukykyyn. Kukaan ei varmasti halua näiden pelien olevan mitään tasonmittauspelejä, vaan todellisia pelejä liigapaikasta. Tällöin karsinnoissa mukana olevien joukkueiden tulisi oikeasti haluta ja kyetä pelaamaan SM-liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös