Voisko kuitenkin pelata 52 peliä niin tulisi nelinkertainen sarja? Muuten hyvä.50 peliä.
14 joukkuetta.
8 pudotuspeleihin.
Viimeinen tippuu suoraan.
12. Ja 13. Karsinta sarjaan.
Voisko kuitenkin pelata 52 peliä niin tulisi nelinkertainen sarja? Muuten hyvä.50 peliä.
14 joukkuetta.
8 pudotuspeleihin.
Viimeinen tippuu suoraan.
12. Ja 13. Karsinta sarjaan.
Itse asiassa nuo jalkapallon tasapelit on yksi merkittävä syy, miksi laji ei itseä juurikaan jaksa sytyttää arvokisojen ulkopuolella. Joku siinä vaan itseä niissä hiertää ja vie mielenkiinnon täysin. Eikä rajoitu edes pelkkään urheiluun, vaan kyllä ihan perheen keskenkin kaiken maailman lautapeleissakin sun muissa kisailuissa voittaja haetaan jollain keinolla väkisin, vaikka säännöt tasapelin mahdollistaisivat. Ymmärrän toki, että kaikki ei tätä mielipidettä varmastikaan jaa.Mitäs vikaa tasapeleissä on? Onhan jalkapallonkin puolella tasapelit, hyvin yleisiä vieläpä ja ei silloin ole lainkaan sellainen olo että peli olisi ollut turha. Jos paremmuutta ei saada kerta selville peliajan puitteissa niin silloin pisteet kuuluukin jakaa. Ei rankkarivoitto koskaan ole itselle tuntunut ollenkaan niin hyvältä, tai tappio pahalta. Se on lähinnä sellainen "ihan kiva". Käytännössä jos 65min jälkeen maalit on yhä tasan, periaatteessa se tuntuu melkeinpä tasapeliltä.
Eilinen IFK-KooKoo oli suorastaan surkuhupaisa näytös. Kumpikaan ei olisi ansainnut lisäpistettä tuosta.
Tässähän tietysti myytäisiin vielä yhtä kanavapakettia molempien sarjojen alla hinnalla "järkyttävä". Kuka B-sarjan kannattaja olisi valmis tällaisesta maksamaan maltaita? Tuote on jo nyt ylihintainen, maksaisivatko nykyiset tilaajat A-sarjaan jäävistä kannattajista entistä isompaa hintaa, kun se on ylittänyt jo tässä vaiheessa monen kipurajan? B-sarjan kymmenestä joukkueesta vain hyppysellisellä olisi oikea mahdollisuus edes päästä pelaamaan mahdollisuudesta pudotuspeleissä. Jos näin onnellisesti sattuisi käymään ehtisi paketin ostaa sopivasti pudotuspeleihin. Palveluntarjoaja kiittää. Kaikissa näissä kahden portaan ehdotuksissa jää tärkein pointti ymmärtämättä: huippuarvokas tv-sopimus ei vedä katsojia riittävää määrää ollakseen järkevä, jos A-sarjassa on noin onnettoman vähän joukkueita. 14 on ehdoton minimi.Ensin 54 peliä runkosarjaa, jonka jälkeen 70% jatkaa suoraan playoffeihin, ja niillä kolmella viimeiselläkin on mahdollisuus vielä playoffeihin, kunhan on alemman sarjan paras. Eikös tuo ole merkityksettömien otteluiden huipentuma, kun voit hävitä 54 peliä putkeen, ja voittaa mestaruuden.
Sille on syynsä, miksi SHL:ssäkin 10/14 pääsee playoffeihin. Itseasiassa taitaa jokaisessa Euroopan kunnon sarjassa vähintään 10 päästä pudotuspeleihin.Sarjajärjestelmä, jossa kilpailu toteutuisi:
14 joukkueen sarja
52 ottelua
8 pudotuspelihin
Sijat 9. 10. Ja 11. kausi päättyy suoraan.
Viimeinen tippuu suoraan
12. ja 13. sija karsintasarjaan Mestiksen 2. ja 3. kanssa.
Mestis, jossa joukkueilla olisi todellinen mahdollisuus suoran nousun myötä Liigaan ja myös sijoilta 2-3 mahdollisuus karsinnan kautta pelillisesti ansaita paikka.
Vaatimukset Liigaan vaadittavasta hallista ja yms. poistettavana ja ainoana kriteerinä nousta Liigaan olisi kilpailullinen menestys.
Putoavalle joukkueelle pieni avustus putoamisesta Liigasta Mestikseen.
Eikö nykyäänkin Mestiksen kannattajat joudu ostamaan liigapaketin? Koska molemmat sarjat ovat samalla operaattorilla, niin periaatteessa sillä kuinka monta joukkuetta pelaa kummassakin sarjassa ei juuri ole väliä. Tilaajamäärä ratkaisee, jotenkin voisi sanoa, että Mestiksessä olisi enemmän otettavaa kuin Liigassa kasvun suhteen.Tässähän tietysti myytäisiin vielä yhtä kanavapakettia molempien sarjojen alla hinnalla "järkyttävä". Kuka B-sarjan kannattaja olisi valmis tällaisesta maksamaan maltaita? Tuote on jo nyt ylihintainen, maksaisivatko nykyiset tilaajat A-sarjaan jäävistä kannattajista entistä isompaa hintaa, kun se on ylittänyt jo tässä vaiheessa monen kipurajan? B-sarjan kymmenestä joukkueesta vain hyppysellisellä olisi oikea mahdollisuus edes päästä pelaamaan mahdollisuudesta pudotuspeleissä. Jos näin onnellisesti sattuisi käymään ehtisi paketin ostaa sopivasti pudotuspeleihin. Palveluntarjoaja kiittää. Kaikissa näissä kahden portaan ehdotuksissa jää tärkein pointti ymmärtämättä: huippuarvokas tv-sopimus ei vedä katsojia riittävää määrää ollakseen järkevä, jos A-sarjassa on noin onnettoman vähän joukkueita. 14 on ehdoton minimi.
Saattaa noi sunnuntait olla vähnä haasteellisia tapahtuman järjestämisen puolesta, kun noita palkkojakin pitää kuulemma maksaa työntekijöille tapahtuman aikana. Onko katsojat valmiita maksamaan sunnuntain peleistä enemmän kun lippujen hinnat on jo nyt aika korkeat? Hieman epäilen.12 joukkueen sarja ja sama 52 ottelua, mikä SHL:ssä.
Ottelupäivät pääasiallisesti perjantai ja lauantai, joka toinen viikko perjantai ja sunnuntai.
Sarjaa pelattaisiin 25 viikkoa, eli syyskuun puolivälistä maaliskuun ensimmäiselle viikolle.
Sarjassa 12 joukkuetta pelaisin 4 kertaisen sarjan (4 x11 = 44).
Lisäksi olisi joko lohkot itä-länsi tai etelä-pohjoinen, joiden sisällä pelattaisiin nuo 8 puuttuvaa ottelua. Näistä osa arkena, koska muutama peli tulisi joka tapauksessa jakaa viikolle.
Edellämainitulla saataisiin parempia pelipäiviä ja mielenkiintoisempia pelejä, koska sarjassa ei todennäköisesti olisi niin suurta laatueroavaisuutta joukkueiden välillä.
Tämä puolestaan nostaisi käyttöasteita ja voisipa asiakkaat olla jonkun euron valmiimpia maksamaankin enemmän tuotteesta.
Myös loukkaantumiset todennäköisesti vähenesivät, koska rytmitys olisi parempi ja arki aikaa nuolla haavoja. Tällä saavutettaisiin puolestaan säästöjä.
Liigalle yhteiset teemaottelut ja perjantaiottelut olisivat enemmän suunnattu yrityselämän tarpeisiin ja niitä olisi ehkä jopa helpompi myydäkin, kuin tiistaita tai torstaita.
Lauantaipelit alkaisivat hieman myöhempään ja olisivat suunnattu enemmän aikuisteemoilla.
Sunnuntaipelit olisivat puolestaan suunnattuina enemmän lapsiperheaktiviteetteihin.
Sarjasta kahdeksan parasta pudotuspeleihin ja neljä viimeistä pelaisi kaksinkertaisen sarjan, jonka viimeinen joutuisi karsimaan divarin parhaan kanssa. Tällä sarjalla varmistettaisiin se, ettei kenenkään pelit päättyisi heti maaliskuun alkupuolella.
Lohkot esim.
Lohko1: TPS, Ässät, Lukko, Jokerit, K-Espoo ja HIFK
Lohko2: JYP, KalPa, Ilves, Tappara, Pelicans ja Kärpät.
Tai jopa siten, että lohkot olisivat
1 - Jokerit, K-Espoo, HIFK
2- TPS, Lukko, Ässät
3 - JYP, KalPa, Kärpät
4 - Ilves, Tappara ja Pelicans
Tässä tulisi suurta säästöä siirtymäkustannuksisssa ja saataisiin todennäköisesti vieraspaikkakuntalaisia suuremmin joukouin halleille käyttöastetta nostamaan.
Mietiskelin sellaista sarjajärjestelmää, jossa täyttyisi seuraavat kriteerit:
Näillä premisseillä ehdottaisin ratkaisuksi A+B sarjoja, joista A-sarja on aina 10 joukkueen kokoinen ja B-sarjan koko riippuu siitä, moniko saa lisenssin ja on valmis maksamaan osakkeen. Lisenssin kriteerejä voisi nykyisestä madaltaa. Paikkaa B-sarjassa voisi siis hakea kuka vaan.
- Kaikilla nykyisillä liigaseuroilla säilyisi teoreettinen mahdollisuus Kanada-maljaan
- Sarjaan voisi ottaa uusia joukkueita matalammalla kynnyksellä kuin nyt
- Merkityksellisiä pelejä olisi enemmän
- Tasoerot olisi pienempiä
- Yksittäisen seuran konkurssi ei pistäisi koko systeemiä uusiksi
Noh, tällä hetkellä meillä pelataan 60 ottelua runkosarjaa, jonka jälkeen 75% jatkaa playoffeihin.Ensin 54 peliä runkosarjaa, jonka jälkeen 70% jatkaa suoraan playoffeihin, ja niillä kolmella viimeiselläkin on mahdollisuus vielä playoffeihin, kunhan on alemman sarjan paras. Eikös tuo ole merkityksettömien otteluiden huipentuma, kun voit hävitä 54 peliä putkeen, ja voittaa mestaruuden.
Jaa, jaa. En tiedä, kuinka muilla hommat menee, mutta Kärpissä ei mitään sunnuntailisiä maksella silloin harvoin, kun sellaisia pellaillaan. Ehkä lainkirjaimen mukaan pitäisi, mutta ei makseta. Ei makseta kyllä mittään iltavuorolisiäkään, vaikka ehkä pitäisi. En tiedä pitäisikö, mutta ei makseta.Saattaa noi sunnuntait olla vähnä haasteellisia tapahtuman järjestämisen puolesta, kun noita palkkojakin pitää kuulemma maksaa työntekijöille tapahtuman aikana. Onko katsojat valmiita maksamaan sunnuntain peleistä enemmän kun lippujen hinnat on jo nyt aika korkeat? Hieman epäilen.
Pelaajille ei maksetakaan, mutta niille kaikille muille hallilla työskenteleville järkkäreille ja kojumyyjille jne täytyisi maksaa sunnuntain tuplapalkka. Siitä tuossa käsittääkseni on kyse.Jaa, jaa. En tiedä, kuinka muilla hommat menee, mutta Kärpissä ei mitään sunnuntailisiä maksella silloin harvoin, kun sellaisia pellaillaan. Ehkä lainkirjaimen mukaan pitäisi, mutta ei makseta. Ei makseta kyllä mittään iltavuorolisiäkään, vaikka ehkä pitäisi. En tiedä pitäisikö, mutta ei makseta.
Tähän voi toki esittää vastakommenttina sen, että kuuluuko nuorten pelaajien olla kehittymässä Suomen kovatasoisimmassa miesten ammattilaissarjassa vai pitäisikö siihen olla joku muu, riittävän kova sarjataso.Tuli eilisestä Hölön pressistä mieleen, että mitähän suomalaisen liigakiekkoilun tasolle ja nuorten kehitykselle tekee se, että kauden aikana ei suuren pelimäärän vuoksi voida harjoitella.
Hölö kommentoi pressissä, että tässä peliruuhkassa mennään pelirungon toistamisella, kun prosessi taas voisi edetä vain harjoittelemalla.
Meillähän on jo a ja b liiga. Niiden nimet on liiga ja mestis. B liiga on jo sinänsä kunnossa, koska siellä joukkuemäärä on oikea, eli 10. No toki muutama "väärä" joukkue siellä kenties on, koska pääliigassa on liikaa joukkueita, jotka kuuluisi sinne b liigaan. Minä kannatan liigan joukkuemäärän pudottamista 12 joukkueeseen, mutta en toki ymmärrä sitä miten se mestiksen nimen muuttaminen b liigaksi teksi siitä liigasta yhtään houkuttelevamman kuin nykyisestä mestiksestä.SM-liigan karu tilanne on nyt kaikkien nähtävillä – konkurssit uhkaavat, väittävät Topi Nättinen ja Jussi Paasi
Asiantuntija Topi Nättinen ja toimittaja Jussi Paasi ruotivat jääkiekon SM-liigan kuumimmat puheenaiheet viidessä minuutissa.yle.fi
YLE:n Nättinen ja Paasi puhuvat A- ja B-Liigan puolesta.
Mielestäni heillä on hyvä pointti siinä, että seuroille B-Liigaan putoaminen olisi parempi vaihtoehto kuin konkurssi. Ei sarjatasoa alemmas putoaminen tuhoa seuroja, mutta nykyiset Liigan tasoerot sen sijaan saattavat sen tehdä.
Jos LIigan joukkuemäärä pudotettaisiin kahteentoista, Mestikseen siirtyisivät nykyisen sarjataulukon mukaan SaiPa, HPK, JYP ja Jukurit. Mestiksestä sarjaporrasta alemmas siirtyisivät RoKi, Hermes, Ketterä ja Hokki.Meillähän on jo a ja b liiga. Niiden nimet on liiga ja mestis. B liiga on jo sinänsä kunnossa, koska siellä joukkuemäärä on oikea, eli 10. No toki muutama "väärä" joukkue siellä kenties on, koska pääliigassa on liikaa joukkueita, jotka kuuluisi sinne b liigaan. Minä kannatan liigan joukkuemäärän pudottamista 12 joukkueeseen, mutta en toki ymmärrä sitä miten se mestiksen nimen muuttaminen b liigaksi teksi siitä liigasta yhtään houkuttelevamman kuin nykyisestä mestiksestä.
Varmasti b liigassa tai mikä se nimi sitten olisikaan, niin Saipa, Hpk, Jyp ja Jukurit kiinnostaisi silloin kun nämä joukkueet pelaavat vieraskentillä, mutta sitä en tiedä kiinnostaako esimerkiksi Jyväskylässä kun vastustajaksi tulee vaikkapa Ipk.Jos LIigan joukkuemäärä pudotettaisiin kahteentoista, Mestikseen siirtyisivät nykyisen sarjataulukon mukaan SaiPa, HPK, JYP ja Jukurit. Mestiksestä sarjaporrasta alemmas siirtyisivät RoKi, Hermes, Ketterä ja Hokki.
Aivan varmasti tämän muutoksen jälkeen Mestis kiinnostaisi ihmisiä enemmän kuin nykyisin. Se, että onko sarjojen niminä Liiga ja Mestis vai A-Liiga ja B-Liiga on sivuseikka.
Tulevaisuuden TV-rahaa kukaan tuskin pystyy arvioimaan muuten kuin mutulla. Oma mutuni on, että kun karsintasysteemi saadaan toimivaksi ja A-liigaa pienemmäksi, niin B-liigasta tulee merkittävästi nykyistä Mestistä kiinnostavampi, ja TV-raha väistämättä kasvaa. Tämä johtaa myös siihen, että A-liigan TV-raha per joukkue kasvaa.Varmasti b liigassa tai mikä se nimi sitten olisikaan, niin Saipa, Hpk, Jyp ja Jukurit kiinnostaisi silloin kun nämä joukkueet pelaavat vieraskentillä, mutta sitä en tiedä kiinnostaako esimerkiksi Jyväskylässä kun vastustajaksi tulee vaikkapa Ipk.
Ja televisioraha tuskin olisi tässä b liigassa yhtään isompi kuin nykyisellään mestiksessä. Mutta liigan joukkuemäärä on liian iso ja jotain sille asialle lienee pakko tehdä lähivuosina.
En kertakaikkiaan ymmärrä tätä fetissiä ylä- ja alasarjojen ristiinpelaamiseen. Tällaiset viritelmät ovat keinotekoisia ja väkisintehdyn oloisia kaikissa sarjoissa missä olen niitä nähnyt – Keski-Euroopassa ja yleisesti pienemmissä kiekkomaissa ainakin ovat ikävän suosittuja.Eli sitten vain yksi Liiga, joka olisi vielä nykyistä isompi, joka sitten kuitenkin jakautuisi alempaan ja ylempään alkusarjaan. Jos tuossa tilanteessa olisi edelleen uhkaa, että alempi alkusarja "Mestiytyisi", niin sitten runkosarjaan ristiinpelaamiset, jotka tekisivät kokonaisuudesta enemmän yhden, kuin kaksi.