Pääseekö Ruotsissa todella 12 (!) joukkuetta pleijareihin? Vai 10:nkö niitä tässä uudessa nyt pääsee. Ja pääseekö pelkästään neljä parasta suoraan puolivälieriin SHL:ssä? Ja viimeisenä, montako joukkuetta SHL:ssä onkaan?En jaksa viestitulvaa kahlata läpi, mutta oletan kuuluvani vähemmistöön, jonka mielestä nämä uudistukset ovat pari askelta eteenpäin. Erittäin lähelle mentiin Ruotsin systeemiä, niin miksi se ei nyt kelpaisi, kun eikös Ruotsissa ainakin tähän asti osattu nämä hommat?
Pääseekö Ruotsissa todella 12 (!) joukkuetta pleijareihin? Vai 10:nkö niitä tässä uudessa nyt pääsee. Ja pääseekö pelkästään neljä parasta suoraan puolivälieriin SHL:ssä? Ja viimeisenä, montako joukkuetta SHL:ssä onkaan?
Mikä tässä on erittäin lähellä Ruotsin systeemiä?En jaksa viestitulvaa kahlata läpi, mutta oletan kuuluvani vähemmistöön, jonka mielestä nämä uudistukset ovat pari askelta eteenpäin. Erittäin lähelle mentiin Ruotsin systeemiä, niin miksi se ei nyt kelpaisi, kun eikös Ruotsissa ainakin tähän asti osattu nämä hommat?
Tämä on varmasti yksi syy, ja ylipäätään kokonaisuutena olen todella innoissani näistä playoff muutoksista. Nyt ei aidosti ole mitään "säälejä", vaan kunnollinen ensimmäinen kierros, jossa pelaa massiiviset kahdeksan joukkuetta kunnolliset playoff-sarjat. Lisäksi neljän sakkiin pääsyn arvo nousee entisestään aivan toiseen potenssiin, koska kyse ei ole vain kotiedusta vaan vain ne jatkavat suoraan. Ja vain sijojen 13 ja 14 joukkueiden kausi päättyy heti runkosarjaan (toki pettymys näille joukkueille ja kannattajille on sitten sitäkin massiivisempi)Ideana on kyllä selvästi tasoittaa tuloja; säälisarjat ovat paras 5:stä, jolloin esim. sijan 12 joukkue saa mahdollisesti kaksi playoffkotipeliä, ainakin yhden. Top 4 puolestaan eivät tänä aikana saa tuloja, kun säälejä pelataan.
Mikä tässä on erittäin lähellä Ruotsin systeemiä?
Joukkuemäärä on eri.
Runkosarjan ottelumäärä on eri.
Runkosarjan pelijärjestelmä on erilainen (lohkojaot).
Pudotuspeleihin pääsevien joukkueiden määrä on eri.
Putoamiskarsintamalli on erilainen.
Mitä ilmeisimmin juuri noin. Siis karsinnat pelataan joka tapauksessa. Toki jos siellä on Mestiksestä vaikka tämän kevään mestari IPK, niin karsimaan joutunut liigajoukkue voi käytännössä ottaa rennosti, koska Iisalmeen on tuskin kovin pian nousemassa liigakelposta hallia.Siis karsinnat pelataan jos joku Mestis joukkue hakee paikkaa ennakkoon syksyllä? Mutta voi hakea myös huhtikuun loppuun mennessä jos ei ole syksyllä hakenut? Eli tarkoittaako tämä sitä että karsinnat pelataan, oli Mestiksen voittaja kuka hyvänsä jos kerran liiga paikkaa voi hakea myös karsintojen jälkeen?
Voin hyvin kuvitella, että on tehty erinäisiä lehmänkauppoja talous edellä. Esimerkiksi tamperelaiset ovat hyvinkin voineet kääntyä laajennettujen säälien kannattajiksi, jos vastapainoksi on saatu tämä runkosarjan lohkoviritys, jonka ansiosta jatkossakin on kuusi paikkalispeliä.Ideana on kyllä selvästi tasoittaa tuloja; säälisarjat ovat paras 5:stä, jolloin esim. sijan 12 joukkue saa mahdollisesti kaksi playoffkotipeliä, ainakin yhden. Top 4 puolestaan eivät tänä aikana saa tuloja, kun säälejä pelataan.
Olen aika varma, että täällä Tampereella ollaan molemmilla toimistoilla tyytyväisiä lohkojakoon, eikä sillä ole mitään tekemistä potentiaalisten helpompien sarjapisteiden kanssa.Kyllähän tässä lohkoperseilyssä voittajia on ne, joiden lohkossa on 2 heittopussia, ja vaan se 2 matsia sitä lohkon toista kovaa vastaan, toki eihän sitä vielä varmasti voi sanoa kuka on pisteautomaatti ens kaudella.
Mitä ilmeisimmin juuri noin. Siis karsinnat pelataan joka tapauksessa. Toki jos siellä on Mestiksestä vaikka tämän kevään mestari IPK, niin karsimaan joutunut liigajoukkue voi käytännössä ottaa rennosti, koska Iisalmeen on tuskin kovin pian nousemassa liigakelposta hallia.
Eikö KooKoolla ole kahdesti Tappara ja neljästi Ilves?4x15 peliä oli syöttö takatolpalle. Liiga sai senkin sudittua ohi maalin. Ymmärrän rahan, mutta en perkele ymmärrä miksi näin helpossa tilanteessa väkisin halutaan joukkueet epätasa-arvoiseen asemaan. Tapparan 4x SaiPa vaihtui 2x SaiPaan ja 6x Ilvekseen. Siinä räikeä esimerkki, vaikkakaan Tapparalle tuolla tuskin juuri väliä onkaan. Tiukassa keskikestissä sitten asia on aivan eri.
Raha, raha, raha.
Esit. KooKoolla kuudesti SaiPa ja kahdesti Ilves.
Ei muuta pointtia jos on.Eikö KooKoolla ole kahdesti Tappara ja neljästi Ilves?
Ei toi kyllä ole sen monimutkaisempi tai epäoikeudenmukaisempi kuin vanhakaan systeemi. Monimutkaisen siitä tekee vain Liigan tiedotus. Ton olisi voinut selittää yksinkertaisemmin ilman lohkoja. Olisi vaan kerrottu mitkä parit pelaa kuudesti ja mitkä vain kahdesti.Väkisin kyhätty turhan monimutkainen ja epätasa-arvoinen viritelmä tämä uusi sarjasysteemi. Ja liikaa joukkueita. Suomen kokoisessa maassa ihan maksimimäärä joukkueita pääsarjassa on 12, eikä yhtään enempää. Jos elossa olen, niin hauska nähdä missä mennään kymmenen vuoden kuluttua. 20 joukkuetta?
Kyllähän niillä otteluiden lukumäärällä on joku merkitys oltava kun kaikki haluavat mielummin enemmän kuin vähemmän.Ei pelkällä liikevaihdolla palkkoja makseta.
Playout-pelit eivät todennäköisesti kiinnosta yhtään ketään (TJEU 2009 playoutien yleisömäärät, mm. Ässät-Lukko sarjan keskiarvo ~2000 katsojaa), jolloin peleistä ei myöskään jää mitään taloudellisesti käteen, vaan tuotot juuri ja juuri kattavat pelien kulut tai kalliimmalla kulurakenteella mennään persneton puolelle.
Varsinaiset panokselliset karsintapelit sitten voivat jo kiinnostaakin jotakuta, varsinkin kun vastapuolella on jotain voitettavaa.
Kiekko-Vantaa, Jokerit, TuTo ja JoKP odottavat jo vuoroaan kuumeisesti.Väkisin kyhätty turhan monimutkainen ja epätasa-arvoinen viritelmä tämä uusi sarjasysteemi. Ja liikaa joukkueita. Suomen kokoisessa maassa ihan maksimimäärä joukkueita pääsarjassa on 12, eikä yhtään enempää. Jos elossa olen, niin hauska nähdä missä mennään kymmenen vuoden kuluttua. 20 joukkuetta?
Kyllähän niillä otteluiden lukumäärällä on joku merkitys oltava kun kaikki haluavat mielummin enemmän kuin vähemmän.
Hiltusen mukaan sellainen vaihtoehto ei edes ollut pöydällä, että runkosarjan pelimäärää olisi vähennetty.
”Runkosarjan ottelut muodostavat kaikille seuroille selkänojan tulonhankkimiselle”, Hiltunen sanoo.
Sehän on täysin selvää, että ottelumäärä ei tuosta laske. Sopimukset on neuvoteltu kuitenkin kaikkien yhteistyökumppanien ja pelaajien kanssa sillä perusteella, että 60 ottelua pelataan + pleijarit.Kyllähän niillä otteluiden lukumäärällä on joku merkitys oltava kun kaikki haluavat mielummin enemmän kuin vähemmän.
Hiltusen mukaan sellainen vaihtoehto ei edes ollut pöydällä, että runkosarjan pelimäärää olisi vähennetty.
”Runkosarjan ottelut muodostavat kaikille seuroille selkänojan tulonhankkimiselle”, Hiltunen sanoo.
Eiköhän Tappara ja Ilves nimenomaan ole kannattanut tätä sarjajärjestelmää, että pääsevät pelaamaan kuusi kertaa keskenään paikallispelejä. KooKoon toimitusjohtaja kertoi, että KooKoo olisi mieluummin pelannut Tapparaa vastaan neljä kertaa. KooKoolta jää nyt kaksi hyvää yleisöpeliä pelaamatta, kun Pelicans ja Tappara pelaavat yhden ottelun Kouvolassa vähemmän kuin menneellä kaudella.4x15 peliä oli syöttö takatolpalle. Liiga sai senkin sudittua ohi maalin. Ymmärrän rahan, mutta en perkele ymmärrä miksi näin helpossa tilanteessa väkisin halutaan joukkueet epätasa-arvoiseen asemaan. Tapparan 4x SaiPa vaihtui 2x SaiPaan ja 6x Ilvekseen. Siinä räikeä esimerkki, vaikkakaan Tapparalle tuolla tuskin juuri väliä onkaan. Tiukassa keskikestissä sitten asia on aivan eri.
Raha, raha, raha.
Esit. KooKoolla kuudesti SaiPa ja kahdesti Ilves.