Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 297 700
  • 11 239

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi nyt helvetti, @Varis aika monta kertaa tuossa mainitsi, että KENENKÄÄN ei hänen mielestään pitäisi maksaa osakkeesta mitään. Koskee siis myös Kiekko-Espoota ja TuToa. Silti sun keskustelu keskittyy vain ja ainoastaan Jokereihin.

Tottakai suurseurat haluavat Jokerit Liigaan, myös HIFK, mutta silti tässä ei ole kyse siitä miten Jokerit saataisiin sinne, vaan siitä, miten suomalaisen jääkiekon sarjajärjestelmästä tehtäisiin paremmin suomalaista jääkiekkoa kehittävä. Nyt se ei ole mitään muuta kuin helvetin suuri hyvä veli -kerho.

Mulle on ihan sama vääntääkö Jokerit Mestistä vaikka seuraavat 10-vuotta, kunhan nousuun olisi joka ikinen kausi AITO mahdollisuus.
En vaan tällä hetkellä näe mitään vaihtoehtoa sille, että tuota osakemaksua ei joutuisi maksamaan. Mutta kuten sanottu, niin sen maksaminen helpottuu heti, kun palataan entiseen. Noustaan vain jos perse sen kestää, ja ei karsintoja. Silloin sen saa osamaksulla kuten aiemmin.
Se ratkaisu varmaankin jossakin kohtaa löydetään tälle, mutta vaikea ihan heti nähdä että miten tuo osakehomma alas ajetaan ihan nopealla aikataululla. En asiasta tiedä, mutta varmaankin lienee joitakin laillisiakin näkökohtia huomioitavana.
Mutta pitää tosiaankin muistaa, että tuota osakesijoitusta vastaan nyt kuitenkin uudelle seuralle tulee jotakuinkin liki pari milliä takaisin/kausi, joten ei tuo sijoitus ihan hukkaan mene, ja jos lupaukset pitää, että tuon rahan sitten myös jokainen tippuva seura mukaansa saa, niin luulisi sen edistävän sitä seurojen ammattimaisna pitämistä myös mestiksessä.
Ja jos nyt sattuisi heti putoamaan, niin tuohan hyvitetään, ja laina-aika jää lyhyeksi, koska voi sen heti pääomaltaan lyhentää, joten korotkaan ei ihan kohtuuttomiksi kasva, kun kerran jo vuoden päästä koko laina maksetaan pois. Jos taas ei putoa, niin muutama kausi on kuitannut koko tuon satsauksen, ja sitten onkin jo putoamisen osalta tuo raha turvana.

Tarkoitus siis sanoa, että kyllä tätä asiaa voi tarkastella tätäkin kautta, että joukkue joutuu laittamaan tuon mahdollisesti omaakin tulevaisuutta turvaamaan. Tuskin sitä aikanaan ihan kiusaksi on kehitetty. Mutta Espoon ja Jokereiden kannalta tietenkin harmillista, että edellisten inkarnaatioidensa johto on kussut hommat pahasti, ja sillä välin arvo on noussut tuolle sopimukselle.

Siihen minulla taas ei ole oikein sanomista, että mihin tuo arvo perustuu. Voi olla, tai sitten ei, totta se että tuo arvo on määritelty nyt huomioimaan seurojen jatkuvuus nyt kun nousukarsinnat palaavat, mutta en oikein osaa siinäkän väärää nähdä, kun kuitenkin tässä maassa halutaan sitä ammattilaiskiekkoa nähdä, ja nyt ilmeisestikin myös useamalla tasolla.

Tässä toki on vielä vaarana sitten sen ns. "kolmannen tason" seurat, joiden en enää osaa kuvitella kykenevän siihen ammattimaisuuteen, joten seuraavaksi joudutaan harkitsemaan sen liigan kakkos tason sulkemista "häiriköiltä".

Ja juu, nämä on juttuja joista voi kinata kunnes henki lähtee, mutta sittenkin asioilla on tässäkin tapauksessa puolia jotka eivät oikein siihen urheiluromanttiseen ajatteluun istu oikein mitenkään. Kaikki siis olisi helpompaa kun luovuttaisiin kokonaan ammattiurheilusta. En edes usko sen olevan yhteiskunnallisesti merkittävää toimintaa, jota ilman ei voitaisi elää, tai että maat menisivät konkursseihin sen myötä jos ammattilaisurheilu ajettaisiin alas.
Vaan niin kauan kun ihmise tätä haluavat, niin pitää myös hyväksyä sen lainalaisuuksia, joista yksi lienee se, että jokainen seura haluaa kuitenkin pitää toimintansa hengissä, ja vaikea sitä on heiltä kieltääkään, joten vaikka miten se romanttinen urheilusuoni sykkisikin, niin tiettyjä tosiasiota lienee vaan pakko hyväksyä.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Suomi on hieno maa näissä erilaisissa puliveivauksissa mitkä ovat niin hyvin tehtyjä, ettei siitä kukaan oikeastaan edes harmistu. Kesko ja S-ryhmä määräävät tahdin, mutta jakavat fanikorteilla alennuksia ja muita etuja, joten eihän se mitään haittaa. Veikkaus perustettu ehkäisemään pelihaittoja, mutta markkinoi todella agressiivisesti tavoitellessaan peliongelmaisten rahoja. Sitten rahavirroista palautetaan pieni siivu "kuntoutukseen", joten tämähän on hyväntekeväisyysjärjestö. Alkon johtajalla on hirmuisen vaikea työ myydä suomalaisille viinaa, mutta siitä kuuluu kyllä palkita kunnolla. Muitakin hassuja juttuja meillä on, jotka eivät kiinnosta ketään, koska haitat ei osu itseensä. Suomessa nämä puliveivaukset onnistuu hyvin, koska asenne on ettei muiden asioihin puututa jos ei se kohdistu suoraan itseen.

Täällä on osalla narratiivi siitä, ettei Liigan pidä päästää muita osingonjaolle, koska he ovat luoneet niin mahtavan brändin ja tuotteen. TV-sopimukset ovat massiivisia näiden seurojen ansiosta? Onkohan se väite ihan totta tarkemmassa tarkastelussa? Suomalaiset ovat innostuneet jääkiekosta ja kiinnostuneita sitä katsomaan. Se, että ne käyvät Liigaa katsomassa ei johdu siitä, että siellä olisi tehty jotakin erinomaisesti oikein, vaan siitä, että siellä pelataan korkeinta sarjatasoa. Sen korkeimman sarjatason mukaisesti se TV-sopimus on tehty. Sillä on tietenkin merkitystä tällä hetkellä mitkä seurat siellä pelaavat, mutta ei se tarkoita, että ne seurat olisivat luoneet jonkun massiivisen ilmiön ja saaneet suomalaiset innostumaan jääkiekosta. Ne on vain saaneet oman valokeilan, sementoineet paikkansa tässä valokeilassa ja myyneet tuotetta ihmisille, jotka lajista ovat kiinnostuneita. Sama olisi onnistunut vaikka TUTO:lta, jos taas TPS olisi ollut alisteisena Mestiksessä. Tietenkin ajatus näin on absurdi, mutta aika tekee monenlaista muutosta ja jos valokeilassa Turussa olisi vain toinen jatkuvasti, niin uudet katsojat valuvat sinne valokeilan suuntaan. Eli sinne osingonjaolle ei pitäisi olla mitään hankaluutta päästä jos kilpailullisesti sinne pääsee. Kyllä se on jääkiekkokansalle tarjottava tv-sopimus mestaruus-sarjasta ja se olisi olemassa, vaikka kaikki Liigan nykyiset seurat mystisesti häviäisi. Summa ei tietenkään olisi tänään sama, koska ovathan nykyiset seurat saaneet näkyvyyttä valokeilassaan huomattavasti enemmän. Eikä siinä mitään jos valokeila on ansaittu, mutta näin keinotekoisena tämä on naurettavaa Liigan toimien gloriointia ja muiden sarjojen ja seurojen aliarvioimista väärästä narratiivista käsin.

Liiga on bisnes ja rahaa saa takaisin pomminvarmasti. Jos näin, niin silloin ei Liigassa pitäisi olla talousvaikeuksia toimia. Koska näin ei ole, niin se osoittaa ettei väite ole totta. Se, että osa tekee voittoa johtuu siitä heidän omasta tekemisestä ja muista tulovirroista, joita toki auttaa myös Liigan sopimuksista tulevat rahat. Toki se on kiistaton asia, että näkyvyyden saa Liigasta ja sillä on helpompaa hivuttaa sponsorituloja ylöspäin.

Lisäksi varmaa on se, ettei täällä keskusteluissa tulla välttämään Jokerit-keskeisyyttä, koska se katkeruus on niin iso. Hankala puhua isosta kuvasta, kun aina pohditaan vain Jokereiden hyötyjä ja haittoja. On täällä muitakin seuroja, jotka haluavat päästä alemmilta sarjatasoilta ylöspäin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Voi nyt helvetti, @Varis aika monta kertaa tuossa mainitsi, että KENENKÄÄN ei hänen mielestään pitäisi maksaa osakkeesta mitään. Koskee siis myös Kiekko-Espoota ja TuToa. Silti sun keskustelu keskittyy vain ja ainoastaan Jokereihin.

No niin ja seuraava sämpylän jakaja tulee tänne öyhöttämään. Kyllä, nimimerkki @Varis sanoi noin ja minä vastasin siihen, että jos on sitä mieltä, niin ehkä on hyvä, että hänen kannattamansa seura jatkaa Suomikiekon kehittämistä Mestiksessä. Totesin myöhemmin myös, että jos Kiekko-Espoo ja TuTo nyt sitten osakkeen lunastaisi, niin en näkisi mitään syytä, miksi Jokerit pitäisi jotenkin päästää vähemmällä. Toisaalta jos Kiekko-Espoo ja/tai TuTo ei halua niin ikään osaketta lunastaa, niin jatkakoon Mestistä hekin.

Ja miksi minun keskustelu keskittyy vain ja ainoastaan Jokereihin? No ei keskity. Silloin kun joku käy asiallista keskustelua sarjajärjestelmistä, niin koitan tarjota siihen omia näkemyksiäni vastaukseksi. Mutta sitten kun tänne tulee jotain narreja huutelemaan Liigan räjäyttämistä Suomikiekon "etuna", niin toki silloin vastaan siihenkin. Eli vaikka te kovasti koitatte julistaa markkinatalouden evankeliumia, niin näyttää vähintäänkin hassulta, että te samaan aikaan haluatte räjäyttää monta vuosikymmentä hyvin toimineen ja Suomen mittakaavassa täysin poikkeuksellisia rahavirtoja markkinatalouden säännöillä keränneet tuotteen. Ja miksi? Että saataisiin jotain pientä etua toista vuosikymmentä alamaissa ryvettyneelle tuotteelle. Tästä on kyllä markkinatalous hyvinkin kaukana ja muistuttaa enemmänkin kommunismia.

Ja toki tuohon perään sitten alkaa se sama ikuinen kitinä, että jos Mestistä ei saada kehitettyä parempaan suuntaan, niin loppuu junioritoiminta tyyliin kaikkialta, paitsi Liiga paikkakunnilta. No tuohan on väitteenä kanssa ihan täyttä puppua. Kyllä ne junioriorganisaatiot ovat toimineet koko 2000-luvun ja tulevat luultavasti jatkamaan tulevaisuudessakin. Ei siellä divariseuroissa tai varmaan edes Suomi-sarja seuroissa se "Liiga unelma" oikeasti ole se toimintaa eteenpäin vievä voima. Näinköhän se on edes sitä osassa Mestis seuroja? Eli kyllä se vaikuttaa, että todellisuudessa niitä "unelmoivia" seuroja on varmaan ihan vain kourallinen Suomessa.

Ja kyllähän esim. Ketterän pomo, sen jälkeen kun olivat kolmannen kerran peräkkäin voittaneet Mestiksen kertoi, ettei heillä ole Liiga tavoitteena. Tosin perään totesi, että jos tulevaisuudessa olisi jonkinlainen Liiga A ja Liiga B malli, niin voisivat tuollaisessa tilanteessa tavoitella olevansa vahva Liiga B seura. Ja itsekin olen täällä liputellut tuollaisten Liiga A ja Liiga B mallien puolesta.
 
Viimeksi muokattu:

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
No niin ja seuraava sämpylän jakaja tulee tänne öyhöttämään. Kyllä, nimimerkki @Varis sanoi noin ja minä vastasin siihen, että jos on sitä mieltä, niin ehkä on hyvä, että hänen kannattamansa seura jatkaa Suomikiekon kehittämistä Mestiksessä. Totesin myöhemmin myös, että jos Kiekko-Espoo ja TuTo nyt sitten osakkeen lunastaisi, niin en näkisi mitään syytä, miksi Jokerit pitäisi jotenkin päästää vähemmällä. Toisaalta jos Kiekko-Espoo ja/tai TuTo ei halua niin ikään osaketta lunastaa, niin jatkakoon Mestistä hekin.

Öyhöttämään? Täällä ei ole öyhöttänyt mun nähdäkseni kukaan, vaan suhteellisen asiallista on ollut keskustelu molemmilta puolilta. Sitten toisaalta sun teksteistä paistaa suoranainen antipatia nimenomaan Jokereita kohtaan ja ilmeisesti Jokerifaneilla ei sun mielestä ole oikeutta tähän keskusteluun edes osallistua. Koska Jokerit.

Ja miksi minun keskustelu keskittyy vain ja ainoastaan Jokereihin? No ei keskity. Silloin kun joku käy asiallista keskustelua sarjajärjestelmistä, niin koitan tarjota siihen omia näkemyksiäni vastaukseksi. Mutta sitten kun tänne tulee jotain narreja huutelemaan Liigan räjäyttämistä Suomikiekon "etuna", niin toki silloin vastaan siihenkin. Eli vaikka te kovasti koitatte julistaa markkinatalouden evankeliumia, niin näyttää vähintäänkin hassulta, että te samaan aikaan haluatte räjäyttää monta vuosikymmentä hyvin toimineen ja Suomen mittakaavassa täysin poikkeuksellisia rahavirtoja markkinatalouden säännöillä keränneet tuotteen. Ja miksi? Että saataisiin jotain pientä etua toista vuosikymmentä alamaissa ryvettyneelle tuotteelle. Tästä on kyllä markkinatalous hyvinkin kaukana ja muistuttaa enemmänkin kommunismia.

Ja voisin lyödä pääni pantiksi, että täällä on monien muidenkin seurojen fanit vaatineet nykyisen järjestelmän räjäyttämistä. Mä sanon edelleen, että mulle on ihan sama, vaikka Jokerit pelaisi Mestistä vielä vuonna 2034, kunhan Liigaan olisi realistinen tie. Nyt se tie ei ole realistinen about kenenkään muun mielestä, paitsi Hiltusen saunapoppoon sekä ilmeisesti @Tshekki77 :n. Haluaisin ehdottomasti kuulla perusteet sille, miten suljettu Liiga on toiminut hyvin ja miten nämä poikkeukselliset rahavirrat näkyvät seurojen taloudessa, jos jotkut eivät pysty edes alle satasen laskuja maksamaan?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Haluaisin ehdottomasti kuulla perusteet sille, miten suljettu Liiga on toiminut hyvin ja miten nämä poikkeukselliset rahavirrat näkyvät seurojen taloudessa, jos jotkut eivät pysty edes alle satasen laskuja maksamaan?

Niin no tämä on juurikin malliesimerkki sellaisesta ihan nollatason öyhöttämisestä. Liiga tuotteena ja yksittäiset Liiga seurat ovat eri asia. Liiga voi tuotteena voida erinomaisesti vaikka yksittäiset Liiga seurat sitten omaehtoisesti valitsevat elävänsä kädestä suuhun ja pistävänsä oman toimintansa kokoajan ihan äärirajoille, saavuttaakseen kilpailullista etua Liigan sisällä.

Aikoinaan kun Jokerit lähti Liigasta, täällä leviteltiin paniikkia, että tv-sopimus tulee vääjäämättä laskemaan, kun ketään ei kiinnosta ja ruutu+ tekee tappiota tuotteellaan. No nähtiinhän se sitten miten siinä kävi. No nyt täällä taas laajasti öyhötetään, että tämä maikkarin 23mil vuodessa on ehdoton huippu ja vääjäämättä laskusuhdanne odottaa. No nyt on sitten alkanu tulla jo sellaisia tietoja esiin, että maikkarin jatkettua sopimusta, sen arvo olisi taas jatkanut kasvuaan. Eli kyllä Liiga silloin toimii, jos se tuotteena myy jatkuvasti entistä paremmin. Eikä sitä muuta se, jos jokunen seura Liigan sisällä sitten omaehtoisesti elelee ihan kädestä suuhun.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Niin no tämä on juurikin malliesimerkki sellaisesta ihan nollatason öyhöttämisestä. Liiga tuotteena ja yksittäiset Liiga seurat ovat eri asia. Liiga voi tuotteena voida erinomaisesti vaikka yksittäiset Liiga seurat sitten omaehtoisesti valitsevat elävänsä kädestä suuhun ja pistävänsä oman toimintansa kokoajan ihan äärirajoille, saavuttaakseen kilpailullista etua Liigan sisällä.

Aikoinaan kun Jokerit lähti Liigasta, täällä leviteltiin paniikkia, että tv-sopimus tulee vääjäämättä laskemaan, kun ketään ei kiinnosta ja ruutu+ tekee tappiota tuotteellaan. No nähtiinhän se sitten miten siinä kävi. No nyt täällä taas laajasti öyhötetään, että tämä maikkarin 23mil vuodessa on ehdoton huippu ja vääjäämättä laskusuhdanne odottaa. No nyt on sitten alkanu tulla jo sellaisia tietoja esiin, että maikkarin jatkettua sopimusta, sen arvo olisi taas jatkanut kasvuaan. Eli kyllä Liiga silloin toimii, jos se tuotteena myy jatkuvasti entistä paremmin. Eikä sitä muuta se, jos jokunen seura Liigan sisällä sitten omaehtoisesti elelee ihan kädestä suuhun.

Vastauksesi olisi ollut loistava, ilman tuota ensimmäistä lausetta. Miten kysymys voi olla nollatason öyhöttämistä?
Liigan tv-oikeuksista MTV maksaa 2026-2027 vuoteen asti 90 miljoonaa euroa yhteensä, oliko nyt vuodesta 2022 eteenpäin. MTVhän aloitti heti tuon sopimuksen jälkeen muutosneuvottelut, koska Liigan tv-oikeuksia ei liiketoiminnallisesti ole kannattavaa omistaa:


Eli en oikein nyt tiedä, miten hyvin myyvästä tuotteesta voidaan sanoa, ettei sen oikeuksia loppujen lopuksi ole kovin kannattavaa omistaa. Toki MTV:llä nyt ei muutenkaan kovin vahvasti viime vuosina ole mennyt.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
MTVhän aloitti heti tuon sopimuksen jälkeen muutosneuvottelut, koska Liigan tv-oikeuksia ei liiketoiminnallisesti ole kannattavaa omistaa:
Lainaus linkittämästäsi YLE:n artikkelista. Lihavointi tässä.

"MTV ilmoitti koko yhtiötä eli noin 430 henkilöä koskevien muutosneuvotteluiden alkamisesta elokuun puolivälissä. Tiedotteessa muutosneuvotteluiden yhdeksi syyksi nostettiin kalliit urheiluoikeudet. Leppänen kuitenkin kertoo Ylelle, että muutosneuvottelut eivät liity Liigaan."

Mainittu Leppänen on siis MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Eli en oikein nyt tiedä, miten hyvin myyvästä tuotteesta voidaan sanoa, ettei sen oikeuksia loppujen lopuksi ole kovin kannattavaa omistaa. Toki MTV:llä nyt ei muutenkaan kovin vahvasti viime vuosina ole mennyt.

Niin no eikös se vanha sanonta mene, ettei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa? Ja eihän se varmaan markkinataloudessa ole myyjän syy, jos ostaja haluaa kokoajan maksaa enemmän. Eli vaikka sanoja kääntelemällä asian saa näyttämään vaikka minkälaiselta, niin totuus on, että tuotteen hinta on ollut jatkuvassa kasvussa ja seuraavan kerran asiaa tarkastellaan kuluvan sopimuksen jälkeen. Jos siihen mennessä myös vedonlyönti on vapautunut tavalla, jolla täällä on huhuiltu, niin en pitäisi mitenkään ihmeellisenä, jos tulevaisuudessa tulisi vielä enemmän rahaa sisään tv ja vedonlyönti tahojen suunnalta.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Lainaus linkittämästäsi YLE:n artikkelista. Lihavointi tässä.

"MTV ilmoitti koko yhtiötä eli noin 430 henkilöä koskevien muutosneuvotteluiden alkamisesta elokuun puolivälissä. Tiedotteessa muutosneuvotteluiden yhdeksi syyksi nostettiin kalliit urheiluoikeudet. Leppänen kuitenkin kertoo Ylelle, että muutosneuvottelut eivät liity Liigaan."

Mainittu Leppänen on siis MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.

Olet oikeassa, huonosti oli muotoiltu tuo lainauksessasi oleva lause. Tarkoitus oli siis vain sanoa, että Leppäsen mukaan tv-oikeudet eivät ole liiketoiminnallisesti kannattavat, mutta virheellisesti niputin ne tuossa lauseessa yhteen muutosneuvotteluiden kanssa.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Niin no eikös se vanha sanonta mene, ettei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa? Ja eihän se varmaan markkinataloudessa ole myyjän syy, jos ostaja haluaa kokoajan maksaa enemmän. Eli vaikka sanoja kääntelemällä asian saa näyttämään vaikka minkälaiselta, niin totuus on, että tuotteen hinta on ollut jatkuvassa kasvussa ja seuraavan kerran asiaa tarkastellaan kuluvan sopimuksen jälkeen.

Toisaalta taas olisi tässä kohtaa mukava nähdä jotkut tilastot siitä, miten kuluttajien ostamien Liigapakettien myynti on kehittynyt tai ollut kehittymättä. Itse en pelkästään TV-oikeuksien hinnasta tekisi johtopäätöksiä Liigan kiinnostavuudesta.

Jos siihen mennessä myös vedonlyönti on vapautunut tavalla, jolla täällä on huhuiltu, niin en pitäisi mitenkään ihmeellisenä, jos tulevaisuudessa tulisi vielä enemmän rahaa sisään tv ja vedonlyönti tahojen suunnalta.

Kyllä ja näkisin, että viimeistään tässä vaiheessa, ja jos tv-korvauksien määrä joukkueille kasvaisi, olisi mahdollista siirtyä enemmän kohti Ruotsin mallia ja pois tästä nykyisesta osakejärjestelmästä.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
On se hienoa, että meillä on täällä @Tshekki77 määrittelemässä keskustelijoita öyhöttäjiksi, heidän ollessa eri mieltä sekä arvioimassa toisten keskustelun sisältöä nollatasoksi. Näistähän voisi vaikka jotakin päätellä, mutta siihen ehkä turha mennä. Sen verran hyvä huomata, että nämä narrit, joita kohtaan sinulla selkeästi on antipatioita, ovat halukkaita avaamaan sarjoja ja mahdollistaa nousupolkua Liigaan. Ei hyppäämään sinne suorilta noin vain. Liigaa ei haukuta siksi, että Liigaa pitää haukkua, vaan siksi, että se on suljettu. Avointa Liigaa ei tarvi haukkua, vaikka Jokerit ei siellä pelaa ja sinnehän nämä öyhöttäjänarritkin ovat halukkaita aikanaan pääsemään. Ota antipatiat pois, niin sun keskusteluista vois vaikka osasta jopa ihan tykätä, mutta nyt siinä on vähän tollasta tahallista eipäsjuupas-asetelmaa. Ja mulla ei oo mitään Liigaa vastaan, vaan toivon Liigalle hyvää avoimena sarjana. Suljetut asiat ei yleensä ole kovin reiluja systeemejä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Toisaalta taas olisi tässä kohtaa mukava nähdä jotkut tilastot siitä, miten kuluttajien ostamien Liigapakettien myynti on kehittynyt tai ollut kehittymättä. Itse en pelkästään TV-oikeuksien hinnasta tekisi johtopäätöksiä Liigan kiinnostavuudesta.

No mutta nyt sä alat viemään keskustelua sivuraiteille. Eihän Liiga voi muuta tehdä tuossa, kuin myydä tuotteensa. Se miten se sopimuksen toinen osapuoli sitten käsittelee tuotettaan, on periaatteessa täysin Liigan käsien ulkopuolella. Ja täytyy myöntää, että tämä minua juuri ärsyttää joissakin keskustelijoissa. Kun vallitseva tilanne ei tue sitä omaa narratiivia, niin sitten kaivellaan vaikka minkälaisia olkiukkoja tukemaan sitä omaa narratiivia. Silti se todellisuus siellä taustalla ei muutu.

Tästä esimerkkejä esim. sinun kohdalla pelkästään tässä muutaman tunnin aikana.

Ensin ihmettelet, miten minun mielestä Liiga tuote voi olla hyvä, kun joku seura ei saa satasen laskua maksettua. Kerron sinulle, että yksittäinen seura ja Liiga tuote kokonaisuudessaan ovat eri asia ja vaikka Liiga tuote tuottaisi kuinka rahaa, niin se ei edes teoria tasolla estä sitä, että yksittäiset Liiga seurat voivat valita elävänsä ihan kädestä suuhun ja pyrkiä sillä saamaan jonkinlaista kilpailullista etua.

Sitten kun tullaan siihen vääjäämättömään lopputulemaan, että tuote tuottaa Suomen mittakaavassa hyvin rahaa, niin alat olkiukkoilemaan, että voikohan tuote olla kuitenkaan hyvä, jos se ei omistajalleen tuota rahaa siinä määrin, kun ovat toivoneet. No niinkuin sanottua, Liiga ei voi kuin myydä tuotettaan eteenpäin. Se miten tuo ostaja sitten koittaa muuttaa ostamansa tuotteen rahaksi on Liigasta riippumaton asia.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
@Tshekki77 nyt en enää pysy perässä. Tuossa lainaamassasi kohdassa esitin kiinnostukseni siihen, miten Liigapaketit ovat kuluttajille myyneet. Sekin on kuitenkin aika oleellinen osa sitä, miten Liiga kiinnostaa kuluttajien keskuudessa. Mitään lukuja minulla ei ole eikä tietoa siitä, mistä sellaiset voisi saada, joten ihan tuollaisena yleisenä toteamuksena tuon heitin. Kuten sanoit, Liiga voi pyytää oikeuksista mitä haluaa ja MTV voi maksaa niistä mitä haluaa, mutta itse tuotteen kiinnostavuudesta kuluttajien keskuudessa se ei kerro.

Ja se vallitseva tilanne on tällä hetkellä se, että Liigan osakkaiden keskuudessa vallitsee erimielisyys siitä, mihin suuntaan sarjajärjestelmää pitäisi viedä. Ja isot seurat ovat tyytymättömiä Liigan hallitukseen. Vallitseva tilanne on myös se, että pelaajayhdistys on tyytymätön Liigan johtoon ja Liigan toimiin ja ovat erittäin huolissaan suomalaisen jääkiekon tilasta. Vallitseva tilanne on myös se, että osakkeen hinnan perusteita on toivonut nähtäväksi mm. TuTo, joka ei niitä ole monista pyynnöistä huolimatta saanut, eikä ole saanut sovittua edes palaveria Liigan puheenjohtajan kanssa. Kyllä nuo aika hyvin tukevat myös omia näkemyksiäni.

Ja vaikka ei tukisikaan, ihmisellä on kuitenkin vapaassa maassa olla sitä mieltä mitä haluaa, ilman että näkemyksiä kohtaan hyökätään sinun valitsemallasi tavalla ja jauhetaan öyhöttämisestä, sämpylänjakajista ja ties mistä. Entistä enemmän tässä tuntuu siltä, että sulla on ongelmia eri mieltä olevien ihmisten kanssa ja erityisesti silloin, jos he sattuvat kannattamaan Jokereita.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
@Tshekki77 nyt en enää pysy perässä. Tuossa lainaamassasi kohdassa esitin kiinnostukseni siihen, miten Liigapaketit ovat kuluttajille myyneet. Sekin on kuitenkin aika oleellinen osa sitä, miten Liiga kiinnostaa kuluttajien keskuudessa. Mitään lukuja minulla ei ole eikä tietoa siitä, mistä sellaiset voisi saada, joten ihan tuollaisena yleisenä toteamuksena tuon heitin. Kuten sanoit, Liiga voi pyytää oikeuksista mitä haluaa ja MTV voi maksaa niistä mitä haluaa, mutta itse tuotteen kiinnostavuudesta kuluttajien keskuudessa se ei kerro.

Liiga oy:n kannalta tärkeintä lienee se, kuinka paljon jää niin sanotusti viivan alle. Tämä taitaa olla ihan normaalia tavallisessa markkinataloudessa. Eli jos Liiga oy saa tv tuotteensa myytyä hinnalla x tv-kumppanille, niin se on plussaa siellä viivan alla. Se miten tuo tv-kumppani saa sitten oman tuotteensa jalostettua jälleenmyytäväksi tuotteeksi ei siis ole Liigan pääsärky vaan sen tuotteen omistajan. Ja vaikkka se nyt miten ikävää tahansa olisi, niin kyllä se nyt vaan jotain kertoo Liiga tuotteen kiinnostavuudesta tai ainakin odotetusta potentiaalista, kun siitä tarjotaan useita kymmeniä miljoonia vuosittain. Jos maikkari ei sitten saa tuotettaan oman konsernin sisäisten tyrimisien takia myytyä toivotulla tavalla, niin se ei ole kovinkaan merkityksellinen asia siellä Liiga oy:n "viivan alla". Ainoa merkityksellinen asia lienee siinä suhteessa se, että maikkari pysyy pystyssä tuon sopimusajan, että voi tuotteesta maksaa sen sovitun hinnan.

Noin muutoin vaikka Liigassa olisi turbulenssia ja erilaisia toiveita tulevaisuuden suhteen, niin siitä huolimatta tulevaisuutta kohti voi mennä joko järkevällä suunnitelmalla tai tällaisella "räjäytetään Liiga" kaaos meiningillä. Jälkimmäisellä voi olla paljonkin arvaamattomia seurauksia, mutta niiden lisäksi on myös yksi hyvinkin varma seuraus. Jos se tämän hetkinen tv-sopimus loppuu tähän kauteen ja seuraava Telian/maikkarin sopimus alkaisi ensikaudesta ja yht'äkkiä ollaankin tilanteessa, jossa ei tiedetä miten Liigaa jatkossa pelattaisiin, niin Telia/maikkari pääsisi varmasti kuin koira veräjästä tekemästään 90 miljoonan sitoumuksesta. Ja kun täällä moni haluaa perustella omia mielipiteitään nimenomaan Suomikiekon edulla, niin mitä sellaista hyötyä "räjäyttäminen" voisi edes kovimmissa haihatteluissa tuoda, että se korvaisi tuon 90 miljoonan menetyksen seuraavilta kolmelta kaudelta? Siis jotain sellaista, mitä ilman "räjäyttämistä" ei voitaisi mitenkään saavuttaa?

Ja jos tuollaisen räjäyttämisen jälkeen olisi epäluottamuksen ilmapiiriä entisten Liiga toimijoiden kesken, niin kuinka nopeasti siellä päästäisiin uudesta pelaamisen mallista sopuun? Meinaa mitä pidempään siitä neuvotteleminen venyisi, niin sen pidempään venyisi mahdollisten uusien sponsori yms sopimusten neuvotteluiden aloittaminen. Eli kyllä sellainen "räjäyttäminen" olisi ihan vihoviimeinen vaihtoehto ja se ei kyllä millään tavalla edistäisi Suomikiekon asiaa. Ei lyhyellä aikavälillä, eikä kyllä pitkälläkään aikavälillä, jos sopimisella olisi kuitenkin edes teoriassa mahdollista päästä jonkinlaisiin Liiga A ja Liiga B malleihin ja siirtymäajan jälkeen 12+12 mallisiin avoimiin kilpailuihin.
 

Kitugränn

Jäsen
Suosikkijoukkue
NMKY
Tämähän se kummallinen asia että Liigassa nähdään niin että jos Liigajoukkue tippuisi Mestikseen niin se olisi lorun loppu. Mitään mahdollisuuksia selvitä ei nähdä ellei saa 3,5 miljoonaa almuja. Samaan aikaa edellytetään että Mestiksessä nyt olevien seurojen pitäisi pystyä Liigatason toimintaan taloudellisesti jotta niiden voitaisiin katsoa olevan kyvykkäitä pärjäämään Liigassa jos sinne pääsisivät. Minä en näe mitään syytä miksei JoKP tai RoKi pystyisi ihan samanlaiseen pärjäämiseen kuin pienempien paikkakuntien Liigaseurat. Mitä Porissa on mitä Joensuussa ei ole? (Otin Ässät esimerkiksi koska se ei ole näiden tällä hetkellä pahimmassa talousahdingossa olevien Liigaseurojen joukossa) Miksei Joensuussa voisi pelata Liigaa siinä missä nyt Porissa pelataan? Minun nähdäkseni ainoa ero on se että Ässillä on Liigapaikka ja osake, JoKP:lla ei.
Rokin kohdalla ongelmaksi saattaa muodostua maantieteellinen sijainti, jo pelkästään matkustamiseen tulee menemään suuret summat rahaa
Ja tuskin pelaajia on kovinkaan helppoa houkutella napapiirille.
Tällä hän sitä, että pärjätäkseen liigassa, pitää Rokilla on talous todellakin kunnossa.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@Tshekki77 nyt en enää pysy perässä. Tuossa lainaamassasi kohdassa esitin kiinnostukseni siihen, miten Liigapaketit ovat kuluttajille myyneet. Sekin on kuitenkin aika oleellinen osa sitä, miten Liiga kiinnostaa kuluttajien keskuudessa. Mitään lukuja minulla ei ole eikä tietoa siitä, mistä sellaiset voisi saada, joten ihan tuollaisena yleisenä toteamuksena tuon heitin. Kuten sanoit, Liiga voi pyytää oikeuksista mitä haluaa ja MTV voi maksaa niistä mitä haluaa, mutta itse tuotteen kiinnostavuudesta kuluttajien keskuudessa se ei kerro..
Missään ei tietääkseni ole tarkkoja lukua julkaistu (jos on, niin kertokaa) joten tiedonmurusista joutuu päättelemään. Yksi sellainen on ohessa, viime kevään finaalihuuman aikaan kerrotiin:

”Myös kotikatsomoissa Liiga rikkoo ennätyksiä. Liiga-lähetykset ja oheisohjelmat ovat tavoittaneet kauden aikana jo yli 3,5 miljoonaa suomalaista C Moressa ja MTV:n kanavilla.

”Liiga-lähetysten tavoittavuus on kasvanut viime kauteen verrattuna selvästi, ja C Moren suoratoistopalvelussa Liigan pudotuspelit ovat keränneet upeita ennätyslukuja. Esimerkiksi semifinaalien tiukat ottelut keräsivät tällä kaudella huimat 44 % enemmän katsojia edelliskevääseen verrattuna”, tuulettaa Takanen.”

 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Rokin kohdalla ongelmaksi saattaa muodostua maantieteellinen sijainti, jo pelkästään matkustamiseen tulee menemään suuret summat rahaa
Ja tuskin pelaajia on kovinkaan helppoa houkutella napapiirille.
Tällä hän sitä, että pärjätäkseen liigassa, pitää Rokilla on talous todellakin kunnossa.
Minä en usko tuohon. Rovaniemi ei siirry mihinkään vaikka RoKi pelaisi Liigassa ja Mestiksessä matkakulujen osuus kokonaisuudessa on huomattavasti merkittävämpi kuin Liigassa. Nyt RoKi pelaa 24 vierasottelua. Liigassa niitä olisi varmaankin 30. Lisäksi Liigassa RoKi matkustaisi varmasti osaan peleistä lentämällä mikä on toki kalliimpaa kuin bussimatkailu. Liigajoukkueiden liikevaihto on kuitekin järjestään yli viisinkertainen Mestisjoukkueisiin nähden ja niin se varmasti olisi Rovaniemelläkin. Jos Rovaniemen maantieteellinen sijainti muodostuu ongelmaksi niin se johtuu siitä että Liigan osakkaat eivät halua matkustaa Rovaniemelle. Ei siitä ettei RoKi pääsisi etelään.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Ei varmasti jää RoKin liigaunelma maantieteellisten haasteiden vuoksi toteutumatta. Rovaniemellä on onnistuttu pyörittämään pääsarjajoukkueita ainakin jalkapallossa ja lentopallossa. Samoin Kuusamossa on tällä hetkellä yksi naisten lentopalloliigan kärkijoukkueita. Ja RoKi itse on toki onnistunut pelaamaan jo hyvän pätkän Mestistä. Ei sijainti heille nyt varmaan eduksikaan ole, mutta matkustaminen on kyllä ihan vaan järjestelykysymys.

Tasataanko muuten Liigassa nykyään matkakuluja jotenkin seurojen välillä? Muistelen jotain sellaista ainakin takavuosina olleen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En allekirjoita ongelmaa Rovaniemen sijainnista; Liigassa on nytkin joukkue kaupungista, josta on pitempi matka lähimmälle liigapaikkakunnalle kuin mitä Rovaniemeltä olisi.
Toisin sanoen, kun tähänkin asti on aina löytynyt joukkueellinen pelaajia jotka tykkää bussissa istumisesta epäilyttävän paljon, niin kyllä niitä toinenkin joukkueellinen löytyy.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Heitetääs nyt omakin lusikka soppaan.

Aika selkeää olisi, kun Liigalisenssi maksut palautetaan liigajoukkueille ja osakeyhtiö puretaan. Case closed.

Tämän jälkeen jääkiekkoliiton johdolla perustetaan uusi tai oikeastaan vanha sarjajärjestelmä.
Rehellinen avoin sarja, paluu menneeseen.
Ei ole enää mitään jääkiekkoliiton mestaruutta ja suomen mestaruutta erikseen.
Sarja on avoin alhaalta ylös asti.

Itse pidän kyllä enemmän useamman joukkueen runkosarjasta, jos pelimäärät on pakko pitää 60 pelin tuntumassa.
Tuota keinotekoista lohkojakoa tuomassa lisäpelejä en halua nähdä enää, sitä ei voi urheilullisessa mielessä mitenkään perustella.

Mielestäni pelimäärät voisi pudottaa 40-50 paikkeille ja hakea tasamäärällä joukkueita mahdollisimman paljon hyviä pelipäiviä joukkueille, jolla pystyttäisiin osittain kompensoimaan menetettyjä pelejä.
Onhan tämä seuraavan pelin odottaminen aina tylsää, mutta kun siihen tottuisi, niin ehkä se odotuskin olisi palkitsevampaa.

Joukkuemääristä, 10 joukkueen runkosarja ja 8 joukkueen playoffit, vaikuttaa siltä, että ei runkosarjaa kannata edes pelata.
Jos siirryttäisiin suoraan välieriin, se toisi lisää merkitystä runkosarjasijoituksille, mikä olisi toisaalta hyvä asia. Mutta pelimäärä miniplayoffeilla pienenisi entisestään tai sitten hakattaisiin 6 kertainen runko sarja, mikä ei oikein houkuta.

12 olisi mielestäni minimi, 4 kertainen sarja ja täydet playoffit. Onko siinäkään riittävästi pelejä? Tuskin.
6 kertainen sarja ei tule mielestäni kysymykseenkään ja sitten onkin jo vähän liikaa pelejä.
Jos pelattaisiin 8 parhaan kesken 2:n kertainen loppusarja ja sen jälkeen 4 parasta playoffit.
4 sarjan viimeistä pelaa 1divisioonan 4 parhaan kanssa 2:n kertaisen välisarjan, josta 2 parasta jatkaa suoraan sijat 3-6 pelaa perinteisen karsinta sarjan.
Tällöin kaikille tulisi se 58 peliä+ playoffpelit.
Kokonaispelimäärä vähenisi ja sarja lyhenisi, koska playoff pelien määrä pienenisi käytännössä 2 sarjan verran, mutta jos aloitus ja finaalit olisivat samaan aikaan kuin ennenkin, pelipäivät voisivat olla parempia.
Myös merkityksellisiä pelejä olisi kaikille SM sarjan joukkueille se 58 peliä.

SM sarjassa voisi pelata pariton määrä joukkueita, mutta kyllähän parillinen määrä helpottaisi vakiintuneiden pelipäivien käyttöönottoa ja pelimäärät saataisiin pidettyä nykyistä tasaisempina, kun koordinoitaisiin CHL:n kanssa pelipäiviä. Ainakin tällä kaudella on erot niin isoja ollut välillä, että itseä ainakin häiritsee.

14 joukkuetta taas kuullostaisi parhaalta, 4:n kertainen sarja 52 peliä.
8 pelaisi playoffit , jolloin ei enää 9 ja 10 sijasta palkita mahdollisuudella, mutta sillä vältettäisiin pudotus uhka. 4 viimeistä pelaisi 1divisioonan 4:ää parasta vastaan pudotuspelit.
Sillä saisi lisää merkitystä runkosarjasijoituksille myös SM sarjan alemmille sijoille ja toisi samalla 1 divisioonan kärkisijoituksille isomman merkityksen.

1div, 2div, 3div jne. voisivat olla 12 joukkueen sarjoja, joissa pelattaisiin 4 kertaiset sarjat ja 8 parasta pelaisi 2:n kertaisen sarjan, joista 4 parasta karsisi sitten ylempään sarjaan.
4 huonointa taas pelaisi alemman sarjan 4 parhaan kanssa, joista 4 parasta jatkaisi ylemmässä sarjassa pl 1 divisoona ja SM sarja.
Tai jotenkin näin.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aika selkeää olisi, kun Liigalisenssi maksut palautetaan liigajoukkueille ja osakeyhtiö puretaan. Case closed.
Mitään "lisenssimaksuja" ei ole maksettu, eikä siis voi palauttaa. Osakkeesta maksettuun hintaan pätee sama. Tai toki yhtiö voisi ostaa omia osakkeitaan, mutta osakkaat asetettaisiin tuossa eriarvoiseen asemaan. On myös syytä huomata, että jos oy lopettaa toimintansa, siihen loppuvat myös sopimukset, eli nyt olennaisena TV-sopimus. Jos uutta sarjaa pyörittäisi liitto, niin se tekisi myös uuden TV-sopimuksen. Kukaan ei varmaan sentään kuvittele, että liitto osaisi neuvotella nykyistä rahakkaamman sopimuksen.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Öyhöttämään? Täällä ei ole öyhöttänyt mun nähdäkseni kukaan, vaan suhteellisen asiallista on ollut keskustelu molemmilta puolilta. Sitten toisaalta sun teksteistä paistaa suoranainen antipatia nimenomaan Jokereita kohtaan ja ilmeisesti Jokerifaneilla ei sun mielestä ole oikeutta tähän keskusteluun edes osallistua. Koska Jokerit.Ja voisin lyödä pääni pantiksi, että täällä on monien muidenkin seurojen fanit vaatineet nykyisen järjestelmän räjäyttämistä. Mä sanon edelleen, että mulle on ihan sama, vaikka Jokerit pelaisi Mestistä vielä vuonna 2034, kunhan Liigaan olisi realistinen tie. Nyt se tie ei ole realistinen about kenenkään muun mielestä, paitsi Hiltusen saunapoppoon sekä ilmeisesti @Tshekki77 :n. Haluaisin ehdottomasti kuulla perusteet sille, miten suljettu Liiga on toiminut hyvin ja miten nämä poikkeukselliset rahavirrat näkyvät seurojen taloudessa, jos jotkut eivät pysty edes alle satasen laskuja maksamaan?
Antipatia ei -vaikka sen haluaisitkin niin tulkita- ei ehkä ole oikea sana, mutta selväähän se on, halusi sitä myöntää tahi ei, niin en usko hetkeäkään oikeastaan yhdenkään Jokeri fanin täällä liikkuvan ja puhelevan vain ja ainoastaan jonkinlainen Suomi-kiekon tulevaisuus mielessä, vaan kyllä se ajava voima nyt kuitenkin on siitä pelossa ja harmissa, jos ei Jokereille pelata pikaista nousua ja mieluiten vieläpä ilmaiseksi.

Kukaan ei siis ole katkera Jokereille, mutta näm eri inkaraatiot joilel logo kulloinkin on kaupattu pyöriteltäviksi, pitää kuitnekin siinä määrin ymmärtää samaksi joukkueeksi, että pitäisi tunnustaa tosiasiat sen suhteen, että se sirkus hakee kyllä vertaistaan vähintäänkin Suomessa, mutta luultavasti jopa koko urheilevassa maailmassa.
Nähdäkseni siis kyseistä logoa ja sitä kulloinkn pyörittlevää poppoota on kyllä hellitty tässä maassa ihan kiitettävästi, joten ajoittain ei enää kykene ottamaan vakavasti oiken yhdenkään Jokeri fanin -jotka kaikista eniten tämän asian ympärillä tuntuvat nyt...oliko se öyhöttävän- juttuja sen suhteen, mitä tässä oikeastaan tavoitellaan.

Mitä tahansa selityksiä väännetään ja venkoillaan, haukutaa Liiga paskaksi joka ei ketään kiinosta ja jossa pelataan vain merkityksettömiä paskaotteluita. Eihän tuollaista voi ottaa vakavasti, ja lisäksi siinänyt kuitrnkin haisee vain ja ainoastaan se, että nyt pitäisi kyllä ilmaiseksi päästä takaisin, ja mieluiten jo eilen.
Pidin Jokereiden uhritumista ja julkisuuden hakua siitä miten väärin heitä nyt kohdellaan ihan hemmetin typeränä ja jopa nolona vetona, jossa siis otettiin asenne, että ok, me ei sitten leikitä teidän kanssa, kun ootte noin vittumaisia, että meidän pitäisi maksaa, vaan meille pitäisi maksaa että tullaan. Bullshit.

Sama henki tuntuu nyt olevan kannattajayhteisössäkin, että ruvetaan jo uhoamaan ja paukuttamaan henkseiltä siihen malliin, että koko jääkiekkomaailman pitäisi pyöriä sen Jokereiden tahdissa. Nyt vaan keppihevosena käyteään vaikka mitä seuraa, joka nousee suoraan rahakasalle heti kun liiga on auki. No ei nouse.

Kun edes yksi kykenisi myöntämään (no ehkä kiekoton mies tähän on pystynyt), että erikoisasema on vaatimuksissa edelleen, ja kaikii vääntö pohjautuu nyt siihen,että omasta mielestä Jokereita kohdellaan nyt väärin. Ei kohdella, vaan on kohdeltu kuitenkin melko hyvin, kun huomioi tosiaankin kaiken sen seuran eteen tehdyt jutut, ja nytkin siellä on mm se IFK avittamassa ja vaatimassa kaveria mukaan, vaan kelpaako sekään.

Mulla ei siis ole vastoin ajatuksianne mitään katkeruutta seuraanne kohtaan, mutta faninsa kyllä ajoittain osaavat olla melko pellejä ikävä kyllä. No niitä kyllä löytyy onneksi meiltäkin, joten ei sen puolesta. Mutta tekopyhäksi ei kannata ainakaan alkaa.
Se olen toki myöntänyt, että itse en kaipaa yhtään Jokereita liigaan, sillä sen verran mitäänsanomattomaksi seura on itselle käynyt, kun ei oikein osaa yhdistää sitä mihinkään muuhun kuin siihen kiertävään logoonsa, mutta jos se liigaan tulee -kuten tuleekin- niin sen kanssa sitten eletään. Se kuitenkaan, ettei ole samaa mieltä JOkerikannattajien kanssa, ei tarkoita että olisi katkera. Sellainen totisesti on öyhöttämistä.
 
Viimeksi muokattu:

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kovasti tuosta TV-sopimuksesta ollut keskustelua, jos tuote tässä kunnossa niin olisi kova suoritus saada edes samanlainen sopimus kuin nykyään. Luulen että siellä on pöydässä seuraavalla kierroksella avoin sarja ja joukkueiden vähentäminen.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
en usko hetkeäkään oiekastaan yhdenkään Jokeri fanin täällä liikkuvan ja puhelevan vain ja ainoastaan jonkinlainen Suomi-kiekon tulevaisuus mielessä, vaan kyllä se ajava voima nyt kuitenkin on siitä pelossa ja harmissa, jos ei Jokereille pelata pikaista nousua ja mieluiten vieläpä ilmaiseksi.

Usko tai älä, mutta mä olen tätä samaa vaatinut ihan yhtä paljon silloin kun veljet päättivät laittaa kioskin kiinni. Olen vaatinut tätä myös vuosina 2014-2022 kun mulla ei omaa jengiä edes ollut. Usko tai älä, mä en toivo pikaista nousua.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
On
Kovasti tuosta TV-sopimuksesta ollut keskustelua, jos tuote tässä kunnossa niin olisi kova suoritus saada edes samanlainen sopimus kuin nykyään. Luulen että siellä on pöydässä seuraavalla kierroksella avoin sarja ja joukkueiden vähentäminen.
Mitä järkeä vähentää joukkueita kun se vähentää tiauksia tuhansittain?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös