Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 299 905
  • 11 239

nolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noin teoriassahan osa liigajoukkueista voisi hakea Mestikseen. Jos siis meno Liigassa alkaa ketuttamaan ja tv-sopimus on lopussa, niin mikä estää? Mietin siis, että isot häippäisisivät, niin Mestiksestä tulisi heti pääsarja käytännössä.
 

#28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves (Ässät & Hifk)
Ainoa oikea suunta on Ruotsin malli jossa nousijoille ei koidu ylittämätöntä estettä osakkeen hinnasta.

Se mistä tulee pitää kiinni on nousijajoukkueiden edellytykset suoriutua taloudellisesti ja organisaationa liigassa.

Näen niin että joukkueella joka nousee liigaan tulee olla:

1. Uskottava lyhyen aikavälin suorituskyky kasata kilpailukykyinen joukkue. En katsoisi kuitenkaan niin hirveästi taseen puolelle koska Mestiksessä seuroilla ei juuri ole mahdollisuutta tasetta Liigan mittapuulla vahvistaa. Toki niin, että siellä ei toivottavasti mitään ankkuria jouduta esim. rahoituksen kustannuksissa raahaamaan mukana.

2. Tapahtumaolosuhteet tulee olla sillä tasolla että lipunmyynnillä ja yritysmyynnillä on mahdollista kerätä riittävästi tuloja. En usko että Liiga pääsee Ruotsin tasolle tv-rahoissa joten länsinaapurin tilanne jossa joukkue voi olla kilpailukykyinen esim. 3000- paikkaisella hallilla ei ole realismia. Liigassa iso osa tuloista kävelee tuulitakki päällä sisään hallin ovista kerran viikossa.

3. Nousijajoukkueella tulee olla uskottavaa junioritoimintaa. En osaa sanoa mitä se tarkemmin tarkoittaa esim joukkueiden määrissä tai ikäluokissa, mutta joku vaade tähän liittyen on oltava. Ensiksi, junioritoiminta pitää liigaseuran yhteisön vireänä ja säteilee lipunmyyntiin ja yritysmyyntiin. Toiseksi, juniorityöllä on koko suomikiekon perusta. Leijonakiekkokoulut ja A- maajoukkue ovat saman linjan eri asemia.
 

Arde90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dallas Stars, sympatiat Lukko
Tulen itse päivä päivältä enemmän vakuuttuneeksi siitä, että olisi syytä miettiä koko suomalaisen jääkiekon järjestäytymistä uudelleen. Lähtien siitä, että millainen Liiga meillä olisi tulevaisuudessa ( esimmalli 10+10, 12+12jne.) ja miten sarjat tuon alla järjestäytyisivät. Sekä ennen kaikkea miten tv-rahat jaetaan + millainen osakasmalli pitäisi olla.

Liigassa on tällä hetkellä liikaa joukkueita, eikä tilannetta auta yhtään jos K-Espoon myötä joukkuemäärää nostetaan. Tilannetta ei auta myöskään se, että joku nykyisistä seuroista tekisi Liigassa tilaa Jokereille. Liiga osakkeen hinta on aivan posketon. Halutessaan sitä voi perustella tuolla tv-sopimuksen arvolla ja, että se maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa. Mitä sitten? Sarjoja ei ikinä saada avoimiksi, jos osakkeen hinta hipoo neljää miljoonaa ja tulevaisuudessa varmaan viittä miljoona ja sitten kuutta miljoonaa jne. Tällä tapetaan myös se, ettei Suomeen ole edes mahdollista synnyttää toista ammattilaissarjatasoa. Nykyinen Mestis ei ole elinympäristönä sellainen, että mikään seura pystyisi osaketta lunastamaan oman toimintansa tuotoilla. Liigan näkemys on siis se, että on suotavaa tai jopa välttämätöntä, että seurat toimisivat Suomessa mesenaattirahoituksella.

Ihmettelen myös sitä, että Liigan tiedotustilaisuudessa flirttailtiin myös, sillä mahdollisuudella, että joku nykyisistä liigaseuroista hakisi vauhtia mestiksestä. Talousvaikeuksissa oleva seura toki saisi jotain rahaa, kun se luopuisi liigaosakkeesta. Mutta miten ihmeessä tuollainen vauhdin hakeminen mestiksestä olisi järkevää, koska jos seura pyrkisi takaisin liigaan niin sen pitäisi jälleen kaivaa rahat liigaosakkeeseen. Sen arvo varmaan hipoo vuonna 2030 jo viittä miljoonaa. En näe tässä mitään logiikkaa.

Se mitään romahda. Tää on sitä samaa skeidaa, mitä narrifanit koittivat täällä viimeksikin ilkkua, kun lähtivät KHL:ään, että ei kukaan voi tarjota siinä tilanteessa Liigalle enää isompaa sopimusta ja mitä kävi? Kahdeksan miljoonaa parempi sopimus per vuosi. No nyt ollaan taas siinä tilanteessa, että nää negailijat julistelevat vaikka minkälaisia tuomiopäivän evankeliumeja, mutta jos se vedonlyöntiin liittyvä uudistus on menossa läpi, niin voi olla hyvinkin todennäköistä, että tuleva tv+vedonlyönti diili on kovempi, kuin nykyinen tv-diili. Ja sehän voi silloin tarkoittaa sitä, että osakkeen hinta nousee vielä nykyisestäänkin.

Ja Ruotsin päässähän se niiden paikallinen korvaus pompsahti suomalaisesta näkökulmasta käsittämättömälle tasolle juuri silloin, kun yhdistivät vedonlyönti tahot diiliin mukaan. Eli en näe mitään syytä, miksi se ei voisi Suomessakin onnistua. Ei täällä välttämättä samoihin lukemiin päästä kuin Ruotsissa, mutta en pitäisi mitenkään mahdottomana, että nykyistä Liigan tv-sopimusta suurempi diili olisi tehtävissä, jos siihen tosiaan vedonlyönti firmat saataisiin mukaan.

Olet minullekin aikoinaan kertonut, että kuinka nykymuotoinen liiga on loistava, kosta tv-raha on noin valtava suuri. Edelleen, miksi tämän nykyisen systeemin ympärillä on ollut jo vuosia näin paljon kritiikkiä, jos se kerran on loistava? On vain epärealistista kuvitella tv-rahan kasvavan, kun kaksi edellistä tv-sopimusta on ollut palveluntuottajalle aivan paskoja. Mutta oikeassahan sinä olit, kun silloin viimeksi 90-luvulla kun liiga oli kunnolla auki niin tv-rahat olivat murusia ja pelaajat kävivät myös muissa töissä. Todennäköisesti vedonlyöntikin saadaan mukaan nykyisen sarjajärjestelmän ansiosta.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Edelleen, miksi tämän nykyisen systeemin ympärillä on ollut jo vuosia näin paljon kritiikkiä, jos se kerran on loistava? On vain epärealistista kuvitella tv-rahan kasvavan, kun kaksi edellistä tv-sopimusta on ollut palveluntuottajalle aivan paskoja.

On aivan totta , että kaksi viimeisintä tv-kumppania eivät ole välttämättä sellaisia rahoja saaneet takaisin, mitä ovat mahdollisesti Liiga tuotteeltaan odottaneet. Mutta niinkuin sanottua, Ruotsissa korvausten määärä pompsahti aivan uusille tasoille, kun saivat vedonlyöntiyhtiöt mukaan. Jos nyt puhuttu uudistus vedonlyöntiin liittyen toteutuu Suomessa ajallaan, niin en näe mitään syytä, miksi Suomessa ei voisi tapahtua sama, kuin Ruotsissa. Ei tosiaan välttämättä saman suuruisena, mutta en yllättyisi ollenkaan, jos Liigalle sisään tulevan rahan määrä nousisi tuon uudistuksen myötä, joka sitten saattaisi tarkoittaa myös Liiga osakkeen hinnan nousua.

Toisaalta siinä, missä tv-raha ei nykyoloissa välttämättä isosti osaa löytää itseään kakkostasolle (lajissa kuin lajissa) niin vedonlyöntitahojen kanssa asia voi olla toinen. Koska heitähän kiinnostaa vain vedonlyönti asiakkaat, eivät lähetysten katselijat ja siten heillä on potenttiaalisesti tarve isommalle määrälle urheilutapahtua, kuin tv-yhtiöillä. Toivottavasti tuo puoli osattaisiin sitten oikealla tavalla valjastaa Suomessa hyödyntämään myös tokaa tasoa, ykkös tason rinnalla.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Taisin tähän ketjuun kirjoittaa, ettei sarjaan pääsyä voi estää asettamalla ehtoja. No, se jää nähtäväksi, mutta varmuudella Liigalisenssin hankintaa ei voi edellyttää. Sarjaan pitää päästä ilman omistusta. Lisenssiehtoja, kuten joustokaukalo, livekuvaa toistavat screen jne. sen sijaan voinee asettaa. Nyt vaan pitäisi jonkun organisaation reippaasti puhaltaa Liigan bluffi nurin kilpailuoikeudessa. Tuskinpa tarvitsee edes katsoa loppuun asti, sillä ei tuossa ole mitään mahdollisuutta nykyistä kartellia laillisesti jatkaa, jos vaan uskaltaa oikeuteen asian viedä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
lisenssivaatimuksista talouden suhteen… Ruotsissa talousvaatimuksista luovitin koronan aikana, mutta nyt ne palautetaan. Malli siä on, että seuran oman pääoman osuus taseessa on verrannollinen aina seuran omaan liikevaihtoon. Nyt se on 5% ja vuodesta 25 nousee 10%. Tällä katotaan olevan se vaikutus, että eri kokoset seurat on samalla viivalla kun taloustarkastelua tehdään.Tällä kaudella SHL:ssä kymmenen seuraa täyttää tämän vaatimuksen. Osakepääoman kasvattamiseksi muiden neljän seuran tulee joko tuottaa voittoa tulevina vuosina tai lisätä pääomaa muulla tavoin, esimerkiksi osakeannilla. Koska siä ei osakkeelle ole määritetty arvoa, ei taseissa ole mitään miljoonien liigaosaketta, kuten Suomessa monella joukkueella on (ja tää nousu 2,8M€ arvoon pelastaa taas kerran muutaman seuran, kuten aikanaan Ilveksen kun nousijalle määritettiin se 1,6M ja kas kun tase saatiin kuntoon ja sortsipojat juhli)Ja oletan kanssa, että TV soppari pikemminkin nousee seuraavalla kierroksella kuin laskee, johtuen juurikin siitä, että rahapelit menee ruotsin tapaan lisenssiperustaisiksi monopolin sijaan., mutta täyttä höpöhöpöä on, että rahaa jakamaan otettasiin myös Mestiseuraoja.. tai joku A/B liigamallin B liigalaisia. Tietenkään oteta, miksi otettasiin? Vähemmän rahaa /seura ja Liigan maksukyky senkun alenee muihin nähden ja sitä kautta mahdollisuus hankkia kovia pelaajia vs. Ruotsi, Sveitsi, Saksa.. jopa Tsekki.Tulevien mallin on pakko pohjata nykymalliin jollakin tavalla, mitään kokonaan uutta järjestelmää, varsinkaan pienemmillä joukkuemäärillä, ei tule tapahtumaan.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Taisin tähän ketjuun kirjoittaa, ettei sarjaan pääsyä voi estää asettamalla ehtoja. No, se jää nähtäväksi, mutta varmuudella Liigalisenssin hankintaa ei voi edellyttää. Sarjaan pitää päästä ilman omistusta. Lisenssiehtoja, kuten joustokaukalo, livekuvaa toistavat screen jne. sen sijaan voinee asettaa. Nyt vaan pitäisi jonkun organisaation reippaasti puhaltaa Liigan bluffi nurin kilpailuoikeudessa. Tuskinpa tarvitsee edes katsoa loppuun asti, sillä ei tuossa ole mitään mahdollisuutta nykyistä kartellia laillisesti jatkaa, jos vaan uskaltaa oikeuteen asian viedä.
Jos luet tarkemmin Jokeri ja Espoo kannattajien suunnitelmia niin ideana on, että heidät järjestetään liigaa eikä mitään Rovaniemiä ja Imatroja. Sitten kakkosvaihe on liiga josta heitetään muut kuin Helsinkiläiset ja Tamperelaiset pois vähitellen. Sitten muka on hieno liiga jota koko Suomi katsoo.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos luet tarkemmin Jokeri ja Espoo kannattajien suunnitelmia niin ideana on, että heidät järjestetään liigaa eikä mitään Rovaniemiä ja Imatroja. Sitten kakkosvaihe on liiga josta heitetään muut kuin Helsinkiläiset ja Tamperelaiset pois vähitellen. Sitten muka on hieno liiga jota koko Suomi katsoo.

Laitatko linkkaukset näihin viesteihin? Olisi ihan mielenkiintoista lukea, kun olen itse törmännyt lähes päinvastaiseen linjaan.
 

Glove

Jäsen
Jos luet tarkemmin Jokeri ja Espoo kannattajien suunnitelmia niin ideana on, että heidät järjestetään liigaa eikä mitään Rovaniemiä ja Imatroja. Sitten kakkosvaihe on liiga josta heitetään muut kuin Helsinkiläiset ja Tamperelaiset pois vähitellen. Sitten muka on hieno liiga jota koko Suomi katsoo.
Olisi kyllä hyvä jos ois Kärpät, Tappara, Ilves, HPK, HIFK ja Jokerit vaan Liigassa. VR:n kanssa sponsorisoppari niin voisi joukkueet vaan ajella tuota päärataa ees sun taas.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
ei SHL:ssä ole pääsymaksua. SHL maksaa (siis seurat yhdessä TV rahoista ja pleijaripotista) putoajalle sen sateenvarjorahan. Nousija saa osakkeen ja seuraavan kauden TV rahat. Tippuja saa Allsvenskan TV rahan (joka on siis 600k kun SHL:ssä se on 4.5M)

No aika laput silmillä täytyy kulkea, jos ei ymmärrä suljetun sarjan etuja.

Avoin sarja karsinnoilla on koko kiekkoskeneä ajatellen kallista touhua, kun nousua on yritettävä riskirahalla, koska olisi kyettävä voittamaan korkeammalla sarjatasolla operoiva joukkue. Jos nousu ei onnistu,.. niinpä. Paljon konkkia ja talousongelmia, eli seurojen pitkäjänteinen toiminta kärsii. Pitäsi pelata Mestuistuloilla Liigabudejttijoukkueella eikä nousua siltikään ehkä tulisi. Ruotsin mallissa tätä ongelmaa ei ole, vaan sun pitää olla paras sun omassa sarjassa ja panostuksia tehdään lisää jos nousu onnistuu.

Suljetussa sarjassa voidaan tehdä suojatumpaa bisnestä ja tehdä niitä tervehdyttämistoimia konkan välttämiseksi. Tästä saadaan taloudellista etua vs. avoimet sarjat mm juurikin sillä, että toiminnan pitkäaikainen kehittäminen on mahdollista (putoamispeikkoa ei ole). Joo, saivarrella voi, miksi sitten ei tehdä niin… se on seurajohdoista kiinni se. Parasta binestä tekee NHL ja se on suljettu sarja, johon on kynnysmaksu. Sama malli kun Liigalla on ollut. Urheilullisuuden perään itkeminen on naivia, kun kyse on viihdebisneksestä. Urheilullisuutta löytyy alasarjoista, jos sen kokee tärkeimmäksi asiaks urheiluseurannassa.Mutta siis nyt kun tota ruotsin mallia on kattonu muutamia vuosia, niin siellä taidetiin löytää se viisasten kivi, malli joka ei aja seuroja talouskriiseihin jatkuvasti, vaikka toki putoajan osalta asia on kriittinen, ei alemmassa sarjassa ole niitä kolmea/neljää seuraa jotka operoivat konkurssiriskillä yli varojensa nousua tavoitellessaan. Tästä laajasti pitkäaikaisesti toimintaa tekevien seurojen määrässä voitetaan pitkällä tähtäimellä.

Toki kritisoin Suomen mallissa myös Mestistä, joka sarjana on tyytynyt voivottelemaan Liigan suljettuna olemista, eikä ole oikein tehnyt mitään oman sarjansa profiilin eteen.
Ehkä kuljen laput silmillä tai ehkä en? Kysyin kokonaisvaltaista suomalaisen jääkiekon etua, mutta vastaat suljetun sarjan seurojen etujen puolustamisen kannalta kysymykseen. Suljettu sarja hyödyttää suljetun sarjan seuroja, kuten itsekin mainitsin viestissäni.

Puhut avoimen sarjan puolesta Ruotsissa, mutta ihmettelet Suomen mallia. Nimenomaan. Ruotsin mallissa on loistavasti hoidettu asiat huomioiden myös jääkiekon etua. Allsvenskanin voittaminen on kannattavaa ja tavoiteltavaa, jotta pääsee Elitserieniin. Mestiksen voittaminen taas on, noh aika mitäänsanomatonta. Isot mediat ei edes juurikaan noteeraa koko asiaa ja Mestiksen voittajan tietää vain Mestistä seuraavat ihmiset. Konkurssit kuuluvat huonon liiketoiminnan seurauksena asiaan alasta riippumatta. Blues meni konkkaan suljetun sarjan aikana. Monen Liiga-seuran elinvoimaisuudesta on kerrottu huolestuttavia raportteja. Suljettu sarja antaa mahdollisuuden tyhjennysmyyntien kautta elvyttää taloutta, mutta onko se kiekon etu ja kannattajan toive? Suljetun Liigan puolustuksessa puhut itsestäänselvyyksiä, jotka hyödyttävät vain Liigaseuroja. Jääkiekkoa pelataan kuitenkin muuallakin ja suljettu sarja estää kilpailullisuuteen perustuvan seurakehityksen alemmilta sarjatasoilta.

NHL. En edes jaksa vängätä tästä asiasta, kun puhumme aivan eri maailmoista. Suomeen ei tule koskaan syntymään suljettua Liigaa, josta kannattaisi edes puhua NHL:n kanssa samassa lauseessa. NHL ei esitä olevansa avoin Liiga ja seurojen omistajina on oikeasti massimiehiä. NHL imee kaikki parhaat pelaajat ja maksaa heille mottipäiset korvaukset. Liiga on jäänyt pahasti jälkeen suljetun sarjan aikana esimerkiksi länsinaapurimme sarjalle.

Mutta nyt ymmärrän sinun näkökantaasi paremmin ja tiedän meidän puhuvan täysin eri asiasta. Minä puhun urheilullisuudesta ja suomalaisen jääkiekon edusta ja sinä viihdebisneksestä. Nyt ymmärrän paremmin. Lappeenrannassa varmaan ollaan tyytyväisiä viihteen tasoon ja bisneskin kulkee? Tampereella sentään on sinun onneksi laadukasta tekemistä. Nautihan viihteestä.

Viisasten kivi löytyy kyllä paremmin Ruotsista kuin suljetusta Liigasta. Moitit Mestistä, joka voivottelee eikä kehity. Ehkä kannattaisi hieman pohtia miksi näin on? Voin kerrata lyhyesti. Kärppien noustessa Pelicansin piti mennä elävöittämään divaria ja taistelemaan noususta takaisin Liigaan. Pelicans ei olisi ollut varma nousijaehdokas, sillä silloin siellä oli muutama muukin tavoitteellinen seura. No Pelicans pääsikin kabinetista Liigaan ja Liiga alisti näin uutta Mestistä. Ovi meni kiinni tavoitteellisten seurojen edestä ja tilalle ei tullut laadukasta seuraa, vaan korvaava seura piti nostaa alemmasta sarjasta. Sport lähti tavoittelemaan Liigaan ja toimi Mestiksen veturina nostaen tasoa, mutta kun taso alkoi lähestymään Liigaa, niin kabinetista sisään ja taas kerran Mestikseen ei tilalle kiinnostavaa seuraa. Korvaaja jälleen alemmalta tasolta. Sama toistui Jukurien ja KooKoon kohdalla. Ja tämän jälkeen ihmettelet, miksi Mestis on jäänyt voivottelemaan. Suomi on pieni maa ja kahta kilpailevaa sarjaa tänne ei mahdu. Divari avoimen Liigan alla toimisi ja kannustaisi kehittämään seuraa Liigaan.
 

haamujänis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos luet tarkemmin Jokeri ja Espoo kannattajien suunnitelmia niin ideana on, että heidät järjestetään liigaa eikä mitään Rovaniemiä ja Imatroja. Sitten kakkosvaihe on liiga josta heitetään muut kuin Helsinkiläiset ja Tamperelaiset pois vähitellen. Sitten muka on hieno liiga jota koko Suomi katsoo.
Onpa tyhmä viesti, jossa ei ole mitään totuudenperää ainakaan espoolaisten puolella. Jokainen viesti, jonka olen lukenut ja oma mielipiteeni on, että Espoo Liigaan nyt ja sieltä sisältä ajaa uudistusta. Sitten vaikka vuoden päästä mahdollisessa sarjauudistuksessa takaisin kakkostasolle, jos se on sen hetkinen taso joukkueella.

Uskoisin, että samansuuntaisesti ajatellaan itä-Helsingissäkin.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Onpa tyhmä viesti, jossa ei ole mitään totuudenperää ainakaan espoolaisten puolella. Jokainen viesti, jonka olen lukenut ja oma mielipiteeni on, että Espoo Liigaan nyt ja sieltä sisältä ajaa uudistusta. Sitten vaikka vuoden päästä mahdollisessa sarjauudistuksessa takaisin kakkostasolle, jos se on sen hetkinen taso joukkueella.

Uskoisin, että samansuuntaisesti ajatellaan itä-Helsingissäkin.
Jos olisit lukenut tämän ketjun viestit läpi vuoden ajan niin tietäisit, että olen oikeassa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Jos olisit lukenut tämän ketjun viestit läpi vuoden ajan niin tietäisit, että olen oikeassa.
Hienoa, että olet oikeassa. Se on aina hyvä lähtökohta. Nyt voisit tehdä mielellään uuden ketjun ja linkata sinne näitä viestejä, kuten @Clubittaja jo sinua pyysi linkkaamaan. Voisi olla mukava itsekin viihtyä näiden viestien äärellä.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Hienoa, että olet oikeassa. Se on aina hyvä lähtökohta. Nyt voisit tehdä mielellään uuden ketjun ja linkata sinne näitä viestejä, kuten @Clubittaja jo sinua pyysi linkkaamaan. Voisi olla mukava itsekin viihtyä näiden viestien äärellä.
Haluatko oikeasti linkin tähän ketjuun jossa jo olet?? Jätä tämä viikko lukematta niin joka toinen viesti vaatii miniliigaa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Jos luet tarkemmin Jokeri ja Espoo kannattajien suunnitelmia niin ideana on, että heidät järjestetään liigaa eikä mitään Rovaniemiä ja Imatroja. Sitten kakkosvaihe on liiga josta heitetään muut kuin Helsinkiläiset ja Tamperelaiset pois vähitellen. Sitten muka on hieno liiga jota koko Suomi katsoo.
Mielellään olisin ihan eri ketjun aiheeseen halunnut nämä väitteesi, kun täällä on niin paljon jo keskustelua aiheesta. Tuo sinun ketjusi olisi kuitenkin vain viihdetarjontaa, niin siksi ajattelin sen sopivan uuteen ketjuun.

Valtaosa Jokereiden ja Espoon kannattajista, kuten muistakin palstalla toivovat miniliigaa. Yleisesti puhutaan edes 14 jengin tai 12 jengin sarjoista. 10 sarjan puolesta on kanssa puhetta, mutta sitä en itse halua. 12 on hyvä. Mutta samoin täällä useat toivovat avointa sarjaa, jonne pääsee parhaat joukkueet. Ne voi olla RoKi tai Ketterä ihan yhtä hyvin. Mielestäni Jokerit voi pelata vaikka Suomi-Sarjaa, jos ne sinne pelillisten esitysten puolesta kuuluvat. Outoa miten luetaan samaa palstaa ja nähdään aivan eri viestit. Pitäisi varmaan kysellä onko Jatkoajalla jokin bugi, kun minulle näkyy väärät viestit.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jätä tämä viikko lukematta niin joka toinen viesti vaatii miniliigaa.
Olen lukenut tätä ketjua ihan tarpeeksi aktiivisesti vuosikaudet ja ainoa asia mitä porukka vaatii on avoin sarja ja joukkuemäärän supistuminen mieluiten 12 joukkueeseen.

Mitään miniliigaa ei ole tietääkseni kukaan vaatinut, saati sitten edes toivonut
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Se mitään romahda. Tää on sitä samaa skeidaa, mitä narrifanit koittivat täällä viimeksikin ilkkua, kun lähtivät KHL:ään, että ei kukaan voi tarjota siinä tilanteessa Liigalle enää isompaa sopimusta ja mitä kävi?
Sä et nyt selvästi ymmärtänyt jotain. Tai mitään.

Jos osake faktisesti määritellään laskemalla oma pääoma ja lisäämällä siihen tämän ja ensi kauden sopimusten arvo ja tullaan tilanteeseen, jossa ensi kaudesta ei vielä ole sopimusta, niin määritelmällisesti se näkyy suoraan myös Liigaosakkeen hinnassa. Yli 1/3 lähtisi hinnasta veke kun ollaan tilanteessa jossa TV- ja uhmapelisopimukset ovat menossa vanhaksi, eikö uusia vielä ole solmittu.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
mutta täyttä höpöhöpöä on, että rahaa jakamaan otettasiin myös Mestiseuraoja.. tai joku A/B liigamallin B liigalaisia. Tietenkään oteta, miksi otettasiin? Vähemmän rahaa /seura ja Liigan maksukyky senkun alenee muihin nähden ja sitä kautta mahdollisuus hankkia kovia pelaajia vs. Ruotsi, Sveitsi, Saksa.. jopa Tsekki.

Tulevien mallin on pakko pohjata nykymalliin jollakin tavalla, mitään kokonaan uutta järjestelmää, varsinkaan pienemmillä joukkuemäärillä, ei tule tapahtumaan.

Jos joukkuemäärä ei pienene, niin silloin tuskin tulee mitään tarvetta jakaa rahaa jonkin verran myös alaspäin. Mutta jos isot seurat haluavat pienemmän sarjan ja odottavat, että jotkut vain luopuvat paikoistaan Liigasta, koska jonkun mielestä se olisi Suomikiekon etu, niin hyvin vaikea nähdä sen tapahtuvan.

Tämä viimeisin esitetty malli on nostanut kovasti kritiikkiä ja kyllähän se kieltämättä kovalta vaikuttaa. Että tuo aikaisempaa kalliimpi osake pitäisi välittömästi lunastaa ja vielä pankkilainalla, jos sitä rahaa ei ole heti fikassa. Eli kokonaiskustannukset tulisivat olemaan vielä korkeammat. Ja jos tilanne menisi vielä siihen, että Liigan pohjan ja Mestiksen kärkeen muodostuisi parin joukkueen jatkuva hissiliike, niin eihän noilla mahdollisilla seuroilla olisi välttämättä halua edes ostaa osaketta, kun se pitäisi heti seuraavalla kaudella taas myydä pois ja ainoa hyötyjä olisi pankki, joka vetäisi korkotulot välistä.

Eli jos se mahdollisesti putoava seura saisikin pitää osakkeensa tai edes osan siitä, niin sehän voisi sitten seuraavalla kaudella esim. osinkotuottojen osalta auttaa seuran Mestis taivalta edes vähäsen. Toki saattaisi antaa kyseiselle seuralle kovan edun, muihin Mestis seuroihin nähden, mutta eihän se olisi Liigan ongelma. Ja vaikka osinkotuottojen jakaminen Liigan ulkopuolisille seuroille toki pikkasen pienentäisi sitä kakkua, joka olisi Liigassa tarjolla, niin kun Ruotsissa ne tv-tulot ovat tyyliin yli viittä miljoonaa per joukkue, per vuosi ja Saksassa ja Sveitsissä pelaajabudjetit saattavat isoimmilla olla enemmän yli, kuin ali kymmenen miljoonan, niin jos täällä pelaajabudjetit ovat kolmea miljoonaa ja tv-rahat alta kaksi miljoonaa, niin ei muutamalla hassulla sadalla tonnilla mitään merkittävää etumatkaa kilpailijoihin nähden anneta.

Ja jos ne seurat saisivat pitää osakkeen tai edes osan siitä myös tippuessa, niin silloin syntyisi aivan erilainen intressi mahdolliselle uudelle Liiga nousijalle pyrkiä hankkimaan se. Silloin se tuottaisi rahaa ja olisi pitkän aikavälin investointi vaikka urheilupuoli ei toimisi toivotulla tavalla. Meinaa niinkuin sanottua, jos sen vuoden välein joutuu pankkilainalla lunastamaan ja heti seuraavana vuonna myymään pois ja sama ruljanssi jatkuisi vuodesta toiseen, niin ainoastaan pankkiiri hyötyisi.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Sä et nyt selvästi ymmärtänyt jotain. Tai mitään.

Jos osake faktisesti määritellään laskemalla oma pääoma ja lisäämällä siihen tämän ja ensi kauden sopimusten arvo ja tullaan tilanteeseen, jossa ensi kaudesta ei vielä ole sopimusta, niin määritelmällisesti se näkyy suoraan myös Liigaosakkeen hinnassa. Yli 1/3 lähtisi hinnasta veke kun ollaan tilanteessa jossa TV- ja uhmapelisopimukset ovat menossa vanhaksi, eikö uusia vielä ole solmittu.

Jos sinä vastaavasti seuraisit tosi maailmaa, spekulointiesi sijaan, niin milloin viimeksi Liigassa on kausi loppunut siten, ettei seuraavan kauden tv-kumppaneista ole ollut tietoa? Meinaa aikoinaan se Telian sopimus julkaisiin hyvissä ajoin, ennen edellisen diilin loppumista, enkä näe mitään syytä, miksi Liiga tällä kertaa asialla haluaisi viivytellä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Jos luet tarkemmin Jokeri ja Espoo kannattajien suunnitelmia niin ideana on, että heidät järjestetään liigaa eikä mitään Rovaniemiä ja Imatroja. Sitten kakkosvaihe on liiga josta heitetään muut kuin Helsinkiläiset ja Tamperelaiset pois vähitellen. Sitten muka on hieno liiga jota koko Suomi katsoo.
Ei sillä ole väliä mitä aikovat. Ihan mikä tahansa seura voisi viedä tilanteen oikeuteen. Ihmettelen ainoastaan sitä, että kukaan ei vie.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Noin kauhean aggressiivisen ja rakentavan viestin jälkeen alkaa ihan varmasti tapahtua.

Se viestin sävy täällä on käytännössä ihan sama, koska sillä ei ole mitään vaikutusta sarjan päätöksiin. Et sikäli kyllä ihan turhaan tartuit. Mutta ymmärrän, että haluat itsekin tuskasta eroon.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Jos olisit lukenut tämän ketjun viestit läpi vuoden ajan niin tietäisit, että olen oikeassa.
Kerrassaan hieno perustelu ja vastaus aiempaan kysymykseen. En ole kummassakaan leirissä törmännyt toistaiseksi esittelemääsi mielipiteeseen.

Olet harvinaisen kujalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös