Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 295 025
  • 11 239

sinikettu

Jäsen
Se, ettet @BlackWolf kaikkien näiden vuosien aikana ole sisäistänyt yhtäkään toisen puolen argumenttia edes vähää alusta, on hyvin surullista.
Olisko antaa ranskalaisilla muutamat pääkohdat argumenteista?

Nähdäkseni ainoa argumentti avoimelle, A-B-sarjalle sarjalle on karsinnat. Itse en vaan ole karsintojen suuri fani, koska Suomessa on niin pienet ammattilaiskiekkopiirit.

Nykyisten reaaliteettien puitteissa iso sarja on kyllä parempi kuin kahtia halkaistu malli. Se antaa mahdollisuuden pienille organisaatioille kehittää toimintaansa, koska tippumisvaaraa ei ole. Tippumisen myötä oltaisiinkin kahden sarjan mallissa varmastikin aika pian nollapisteessä pienten organisaatioiden suhteen. B-sarjassa ei nykyisellään olisi mitään palaa pitää yllä liigatason resursseja, ellei sinne yhtäkkiä mitään hyvin radikaaleja muutoksia saada talousasioden suhteen tehtyä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Se, ettet @BlackWolf kaikkien näiden vuosien aikana ole sisäistänyt yhtäkään toisen puolen argumenttia edes vähää alusta, on hyvin surullista.
En tiedä mitä tarkoitat sisäistämisellä. Kyllä minä olen joka jutun lukenut ja suurimpaan osaan pitkästi jopa vastannut. Se että joku sanoo jotain tyhmää, tai oikeammin jankkaa jankkaamistaan läpiä päähänsä ei saa niitä tyhmyyksiä muuttumaan vähemmän tyhmiksi. Kyllä minä olen ne kaikki kuitenkin lukenut ja ymmärtänyt, tai no sen mitä niissä on ymmärrettävää.

Ei kai se "sisäistäminen" kuitenkaan tarkoita että minun pitää vajota näiden tyhmyyksien tasolle jankuttamaan tuollaista samaa tyhmää mantraa miten avoin = ihanaa? Koska siltä se vaikuttaa.

Minun saa aina osoittaa olevan väärässä, mikäli olen. Sille löytyy myös varmasti jotain todisteita, kuten sen avoimen ihanuudellekkin. Niitä todisteita kyseltäessä tulee vaan yleensä aika hiljaista. Tälläiset ad hominemit sitten taas vaatii kirjoittajaltaan aika vähäisen. Eli tullaan vaan huutelemaan nimimerkille hänen huonouttaan, mutta ei edes kerrota että mitä nyt olisi pitänyt sisäistää.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
No sanoisit sitten suoraan että olet esitetyistä hyödyistä täysin eri mieltä etkä kyselisi tyhmiä tähän tyyliin:

Minä en nyt edelleen ymmärrä miksi tätä 10+10 mallia edes esitellään. Miksi ihmeessä se ei olisi ennemmin 20 joukkueen yksi sarja? Mitä sellaista hyötyä siitä 10+10 mallissa saadaan aikaan että sellainen kannattaa taikoa kaikkine niine negatiivisine puolineen?

Kaivele minun tai kenen tahansa muun samanhenkisen joku viesti @sinikettu niin selviää. Ei ole kauaakaan, kun yhdelle kysyjälle kokosin niitä syitä, miksi A-B-liigamalli tuntuu minusta hyvältä ja oikealta. Ei mulla ole juuri nyt mitään uutta lisättävää.
 

Lätkä

Jäsen
No sanoisit sitten suoraan että olet esitetyistä hyödyistä täysin eri mieltä etkä kyselisi tyhmiä tähän tyyliin:Kaivele minun tai kenen tahansa muun samanhenkisen joku viesti @sinikettu niin selviää. Ei ole kauaakaan, kun yhdelle kysyjälle kokosin niitä syitä, miksi A-B-liigamalli tuntuu minusta hyvältä ja oikealta. Ei mulla ole juuri nyt mitään uutta lisättävää.

Eikä edes neuvottelukunnan mielestä näytä kovin tyhmältä, koska kyseisestä mallista siellä keskustellaan ylivoimaisesti eniten!

Taustallahan on se, että halutaan sarjaportaiden välistä, käsistä karannutta tasoeroa tasoittaa.Tämä siis koskee sekä taloudellista, että urheilullista tasoaeroa. A-/B-liiga mahdollistaa tasoerokuilun korjausliikkeen mahdollisimman kivuttomaksi, taaten sen, ettei mikään joukkue "menetä" kasvojaan, eikä putoa suohon. Toisin sanoen vin-vin-tilanne kaikkien osalta. Siis nykyiset liigajoukkueet pysyvät liigassa ja voivat jatkaa rauhassa kehitystyötään. Pienemmät seurat saavat puolestaan nykyiselle pystysuoralle seinälle portaat, jolla kivuta ylöspäin voimavarojensa mukaan ja omaan tahtiin.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
No sanoisit sitten suoraan että olet esitetyistä hyödyistä täysin eri mieltä etkä kyselisi tyhmiä tähän tyyliin:

Kaivele minun tai kenen tahansa muun samanhenkisen joku viesti @sinikettu niin selviää. Ei ole kauaakaan, kun yhdelle kysyjälle kokosin niitä syitä, miksi A-B-liigamalli tuntuu minusta hyvältä ja oikealta. Ei mulla ole juuri nyt mitään uutta lisättävää.
Onpa yllätys. Eli kun joku ei ole sun kanssa samaa mieltä,niin se ei osaa siäistää. Minä kävin tutkimassa, sun perustelu tuolle väitteelle oli: "No ihan vaan siksi ei pelata 20 joukkueen sarjaa, ettei sellainen kiinnostaisi ketään. Suomessa ei ole eikä tule olemaan 20 riittävän tasavahvaa joukkuetta tai organisaatiota."

Perusteluina... mutu. Juuri näin nämä nähdään ja koetaan. Kun Kärpät kynti, tai TPS kynti niin Mestikseen olisivat joutaneet. Perhanat tuolla Liigan huipulla tällä kaudella. KalPaa ja SaiPaa nyt en viitsi mainita kun eihän ne Liigaan kuulu! On se jännää että siis jo on yhdellä kaudella eka ja toisella vika niin ei ole mahdollista että olisi tasavahvoja seuroja. Onneksi tuolla kaikki Tapparat painaa illasta toiseen kaikki voittaen ja osoittaa tämän todeksi. Montas vuotta sitten se olikaan kun Tappara oli ihan paska?

Erittäin vahvaa keskustelua osaat kyllä harjoittaa. Aina kannattaa aloitta tuolla tavalla ad hominem tyylisesti, eikä siis kertomalla niitä faktoja, mitä siis tässäkään tapauksessa ei mutua enempää ole. Liiga on ollut viimeiset vuodet ennätystasainen. Jännä miten joku saa sen käännettyä päälaelleen. Niin ja ihan vaan tiedoksi, on Liigassa 3 joukkuetta tai 30, niin jonkun pitää olla viimeinen.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itsekin toki mieluusti näkisin 10+10 mallin, jos B-sarjaan saataisiin oikeasti 10 joukkuetta, joilla kaikilla olisi ammattilaistason resurssit, pelaajabudjetti vaikka >700k, eikä tippuminen olisi taloudellinen katastrofi liigajoukkueille ja niin edelleen. Jonkun 10-10-mallin lätkäseminen pöytään, jossa mestiksestä tulee viis joukkuetta parin sadan tuhannen budjeteilla, samalla kun liigajoukkueiden budjetit lohkeavat murto-osaan tippumisen jälkeen, ei ole järin rapea luomus.

Edit. muokattu vähän.

Pelkkä mallin kasaaminen ja toivominen, että B-sarjan joukkueet saavat joskus kasvatettua resurssejansa ei liene järin toteutuskelpoinen idea itsessään.
Selvää on, että tällainen systeemi vaatisi paljon suunnittelua ja todennäköisesti siihen siirryttäisiin vähitellen, eikä kertalaakista laitettaisi sarjoja pystyyn parasta toivoen. Vähitellen siirtymällä myös eri sarjojen joukkueet valikoituisivat pelaamalla.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Mun pahat tavat johtuvat lähinnä siitä, että provosoidun käyttämään kirjoitusoikeuttani nykyään lähes yksinomaan silloin, kun joku saa jollain tavalla kummallisella jutullaan minut provosoitumaan. Yrittäkää kestää.

Tuollaisten "ei kiinnosta ketään" -heiton laittaminen ei ole minulle itsetarkoitus. Ei edistä keskustelua sellaisten upottaminen teksteihin. Tarkoitin tietenkin sanoa, että 20 joukkueen sarja kiinnostaisi minua huomattavasti vähemmän kuin nykyinen sarja. Ja että uskon että olisin suurta enemmistöä. Oli siinä muitakin argumentteja kuin pelkkä yleisön kiinnostuksen näkökulma.

Mä olen aidosti sitä mieltä, että TPS olisi ansainnut käydä divarissa. Myöskään viime vuoden SaiPan ei olisi pitänyt ansaita liigapaikkaa tälle vuodelle. Ne Tapparankin nuukailun ja puuhastelun leimaamat roskavuodet ovat hyvin muistissa. Ei Tapparan olisi kuulunut pelata uudella joukkueella finaaleita kaudella 2012-13, vaan edelliskauden otteet olisivat oikeuttaneet A-liiganoususta pelaamiseen. Kausien yli ulottuva jatkumo pitää olla. Vain sillä tavalla jokaisen joukkueen jokaisella pelillä voi olla merkitystä keväisin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olen edelleen todella skeptinen sen suhteen että kakkossarjaan riittäisi sponsorirahaa ammattilaisorganisaatioiden (tai edes puoli-) pyörittämiseen, joten fiksuinta olisi suosiolla laajentaa pääsarjaa siihen kahteenkymmeneen joukkueeseen jos (toivottavasti kun) maahan 20 ammattilaisseuraa halutaan. Pääsarjan voi toki jakaa lohkoihin, mutta en sitten tiedä onko sen parempi kun tarkoittaisi että sama porukka tulisi vastaan 8 kertaa runkosarjan aikana (nostin nyt samalla runkosarjan pituudeksi 72 ottelua). Toisaalta 20 joukkueen nelinkertaisessa sarjassa otteluiden määrä pompsahtaisi jo 76:een, millä toki kokonaisyleisömäärä nousisi mutta lätkä-ähky saattaisi yllättää. Jonkunlainen osittainen lohkojako olisi siis ehkä sittenkin hyvä noin suureen sarjaan pistää, vaikka itä-länsi joukkueiden välisiä matseja kauden aikana ainoastaan 2 (koti-vieras) ja oman maalohkon kanssa 4, jolloin kokonaismäärä olisi 56 ottelua.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Tätä Iltalehden juttua Urpo Helkovaarasta ja suljettuun sarjaan menemisestä ei ole vielä taidettu laittaa tänne: "On edesvastuutonta, jos seuraukset kaatuvat yhteiskunnan niskaan"
Vahva lukusuositus! Muistanpa itsekin, kun kuulin sulkupäätöksestä ensi kerran. Koska asuin silloin ulkomailla, tuli tieto sulkemisesta yllättäen kuin Ameriikan täti ja se tuntui äkkiseltään sen verran älyttömältä, kun myös liigakarsinnat hävinnyt joukkue säilyikin sarjassa, että osaisin vieläkin paikantaa hyvin sen kadunkulman, jossa olin kävelemässä, kun kaverini koti-Suomesta laittoi tekstaria asiasta. Hyvin nopeasti kuitenkin ymmärsin, että Helkovaaran johdolla tehtiin oikea päätös, vaikka oma suosikkijoukkueeni kynti siinä kohtaa Suomisarjassa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Nää 10+10 tyypit ajattelee kuten maakuntasarjoissa ajatellaan, että muiden vetoavulla pitäisi nostaa laajempi rinki pelaan huippukiekkoa.

Perusteena on ollut se, että tällöin kiekon taso ja asema vahvistuisi Suomessa. Jos teillä joku muu peruste on, niin kertokaa ihmeessä..

Sillä tuo ei pidä paikkaansa. Vai paljonko tätä vuoden 2000 jälkeistä dataa sarjataulukoista, otteluista, yleisömääristä NHL varausten määrästä jne. jne. pitää toistaa? Jääkiekon asema sen kun vahvistuu (mistä osoituksena tuplaantunut TV soppari, eli siis liike-elämä uskoo kasvuun ja näkyvyyteen josta kannattaa maksaa). Änärivaraukset alkukierroksilla on kasvussa, vaikka siis suljetun Liigan piti romahduttaa pelaajatuotanto.

Ja sitten tää täysin reaalimaailmasta irrallaan olo ”pikku hiljaa pudotettas”… Miksi yksikään Liigajoukkue tähän suostuisi? Ja sitähän se vaatisi, Liigaosake nauttii omaisuudensuojaa, ja sitä ei voi pakolla pois ottaa (kuten Liiga huomas Bluesin kohdalla, kun se yritti lain kanssa ristiriidassa ollutta lunastuspykälää käyttää ja vetää konkurssipesän ainoan omaisuuden puoleen hintaan itelleen.. no sit sen osti muut seurat ihan rahalla)

ainoa peruste on, että haluatte karsinnat ja alasarjajoukkueelle jonkun porkkanan… Siis vaikka se olisikin haitallista suomikiekon kokonaisuudelle (ne edut, ne kun on niin helppoa kumota kaikki… suomikiekon näköpiiristä, yksilönä tietty saa tykätä, että perähikiälläkin voi pelata pari liigaottelua)
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sillä tuo ei pidä paikkaansa. Vai paljonko tätä vuoden 2000 jälkeistä dataa sarjataulukoista, otteluista, yleisömääristä NHL varausten määrästä jne. jne. pitää toistaa? Jääkiekon asema sen kun vahvistuu (mistä osoituksena tuplaantunut TV soppari, eli siis liike-elämä uskoo kasvuun ja näkyvyyteen josta kannattaa maksaa). Änärivaraukset alkukierroksilla on kasvussa, vaikka siis suljetun Liigan piti romahduttaa pelaajatuotanto.
Ohhoijaa, sieltä tulee taas kerran yksi tietäjä laukomaan totuuksia. Pelkkää faktaa tarjolla, jep jep.

Ei me voida vertailla pelkästään kotoliigan männävuosiin, kun tarkastellaan erilaisia numeroita yms. dataa siitä, miten asiat ovat edenneet. Maailma on muuttunut matkan varrella aika tavalla, joten paljon relevantimpaa olisi verrata kilpaileviin liigoihin euroopassa. Niihin nähden tilanne ei näytä välttämättä kovin ruusuiselta, mutta toki dataa pitäisi päästä tarkastelemaan lähemmin, jotta voisi mitään varmaksi sanoa.

Mitä tulee tv-soppariin, niin oletko nyt ihan tosissasi? Aiemmin vedettiin yhtä matsia viikossa telkkariin ja se oli siinä. Sitten kun hiljalleen alkoikin kaikkien matsien lähettäminen, niin ei voitu heti tietää miten homma toimii, miten se vaikuttaa yleisömääriin ja miten kannattavaa toiminta kenenkin kannalta on. On täysin luonnollista, että hinta on sopimuksesta toiseen kasvanut, koska on päästy oikeasti tarkkailemaan vaikutuksia ja kannattavuutta. Tämä ei kerro oikeasti käytännössä yhtään mitään siitä, miten liiga on suhteessa muihin maihin nähden kasvanut tai ylipäätään mennyt eteenpäin.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nää 10+10 tyypit ajattelee kuten maakuntasarjoissa ajatellaan, että muiden vetoavulla pitäisi nostaa laajempi rinki pelaan huippukiekkoa.

Perusteena on ollut se, että tällöin kiekon taso ja asema vahvistuisi Suomessa. Jos teillä joku muu peruste on, niin kertokaa ihmeessä..

Sillä tuo ei pidä paikkaansa. Vai paljonko tätä vuoden 2000 jälkeistä dataa sarjataulukoista, otteluista, yleisömääristä NHL varausten määrästä jne. jne. pitää toistaa? Jääkiekon asema sen kun vahvistuu (mistä osoituksena tuplaantunut TV soppari, eli siis liike-elämä uskoo kasvuun ja näkyvyyteen josta kannattaa maksaa). Änärivaraukset alkukierroksilla on kasvussa, vaikka siis suljetun Liigan piti romahduttaa pelaajatuotanto.

Ja sitten tää täysin reaalimaailmasta irrallaan olo ”pikku hiljaa pudotettas”… Miksi yksikään Liigajoukkue tähän suostuisi? Ja sitähän se vaatisi, Liigaosake nauttii omaisuudensuojaa, ja sitä ei voi pakolla pois ottaa (kuten Liiga huomas Bluesin kohdalla, kun se yritti lain kanssa ristiriidassa ollutta lunastuspykälää käyttää ja vetää konkurssipesän ainoan omaisuuden puoleen hintaan itelleen.. no sit sen osti muut seurat ihan rahalla)

ainoa peruste on, että haluatte karsinnat ja alasarjajoukkueelle jonkun porkkanan… Siis vaikka se olisikin haitallista suomikiekon kokonaisuudelle (ne edut, ne kun on niin helppoa kumota kaikki… suomikiekon näköpiiristä, yksilönä tietty saa tykätä, että perähikiälläkin voi pelata pari liigaottelua)

Tässä on loistava esimerkki viestistä, jossa oman agendan mukaisesti kerrotaan kaikki kehittyneet asiat.
On totta että täällä on pelaajien taso parantunut, mutta jos ajatellaan pidemmällä otannalla, voidaan todeta sen menneen aiemminkin eteenpäin, avoimesta sarjasta huolimatta. Myös tv-soppari saadaan tässä näyttämään siltä, kuin se olisi jotenkin avoimen sarjan ansiota.
Sitä en tiedä miksi yksikään joukkue suostuisi putoamaan. Tosin Vaasassa ainakin katsojat halusivat jo jäädä kotiin, kun sarjan taso oli sellainen ettei siellä marssittu voitosta voittoon puolivaloilla. Olisiko siellä sitten parempi pudottautua, mene ja tiedä.

Minulle ja monelle muulle karsinnat ei ole ainoa peruste. On tainnut mennä ohi, niin mainittakoon uudelleen:) Muisti tekee välillä tepposet tietyissä paikoissa. Tosin oli se positiivinen asia. Liigaan on juuri nostettu kolme seuraa, joiden edellytykset pelata ammattilaistasolla on vähintäänkin kyseenalaiset. Suurempi huolenaiheeni on enempi siinä jos vielä näistäkin heikompia organisaatioita lisätään liigaan pelailemaan. Kovat pelit kehittää enemmän, ja nyt niitä kovempia pelejä on prosentuaalisesti vähemmän tarjolla kärjelle, kuin olisi silloin kun liigassa olisi kolme joukkuetta vähemmän. Jos heikkotasoisia organisaatioita tulisi lisää, olisi heikkojen pelien prosentuaalinen osuus taas suurempi.

Monella muullakin silti menee nämä jutut sen oman agendan mukaiseksi. Eräskin muisti todella hyvin avoimen sarjan konkurssit, mutta Espoon kohdalla selityksenä oli että siellä vaan kaikki meni vain päin vittua. Ilveksen tilanne oli ihan fine, kun saahan sinne omistaja tyrkätä rahaa ja miksei saisikaan, mutta saisihan sitä tuupata sinne avoimenkin aikana. Silloin olisi saatettu kerralla jopa työntää sen verran ettei pelkoa perseessä olisi eikä olisi turhaan jääty kitumaan.
Usein myös SaiPa ja KalPa nostetaan esille miten ne on saanut avoimen aikana nostettua itseään kärkeen, mutta unohdetaan tämänkin olevan nollasummapeliä, eli jos joku nousee ylemmäs, laskee joku taulukossa alemmas. Ei sillä että tämä olisi avoimessa eri, mutta perusteluina hivenen erikoisia mihinkään suuntaan.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Minusta olisi hyvä pohtia miksi Liiga suostui laajenemaan Vaasaan, Kouvolaan ja Mikkeliin. Eihän heidän olisi tarvinnut ja luultavasti jopa joukkuetta kohti jäävä tv-tuottokin olisi pienemmällä sarjalla ollut parempi. Tämä pieni liiga olisi ollut se kultapossukerho, joksi Liigaa monesti solvataan. Oma arvioni tästä on se, että Liigan mielestä Mestis on jo menetetty ainakin pidemmällä tähtäimellä ja sieltä haalittiin - tai jopa pelastettiin - ne seurat, joilla on rahkeita Liigaan sillä hetkellä. Jos tästä ajatuksesta lähtee eteenpäin niin Mestiksen suuntaviivat on jo esillä. Siitä viedään Liigan rahoilla kohti farmisarjaa yhä enemmän ja ehkä jopa yhdistetään A-junioriliigaan jotenkin. Siitäkin täällä on mainintaa ollut. Liigalla on se raha, joka tulee määrittelemään Mestiksen kohtalon ja se tarkoittaa sitä, että Mestis menee Liigan tahdon mukaan. Pienillä rahallisilla ja pelaajaresurssiporkkanoilla Mestis-seurat tulevat myymään omaa itsenäisyyttään pois yhä enemmän.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Ensimmäiseksi yhtenäistetään nimikoodisto eli olisi Liiga, Divisioona 1, Divisioona 2, jne.

Ehdotus:

LIIGA
16 joukkuetta kahdessa lohkossa, joissa molemmissa 8 joukkuetta (eli nostettaisiin yksi joukkue nykyisestä Mestiksestä mukaan. Tulisi voimaan muutaman vuoden päästä, joten aikaa olisi valmistautua).

Esim. lohko SISU ja lohko LEIJONA.
Lohkojen sisällä pelattaisiin viisi kertaa jokaista vastaan eli tulisi 5x7 ottelua jokaiselle = 35 ottelua.
Lohkojen kesken ristiin pelattaisiin kolme ottelua jokaista vastaan eli 3x8 ottelua = 24 ottelua.
Yhteensä siis pelattaisiin 59 ottelua runkosarjassa.

Kummastakin lohkosta 4 parasta menisi pudotuspeleihin, joissa puolivälierät ja välierät pelattaisiin lohkojen sisällä ja finaali lohkojen välierien voittajien kesken ja mahdollinen pronssipeli välierien hävinneiden kesken.

Lohkoissa sijoille 5.-7. sijoittuneet vaihtaisivat päikseen toiseen lohkoon seuraavalle kaudelle, joka toisi vaihtuvuutta lohkojen joukkueisiin.

Lohkoissa viimeisiksi sijoittuneet joutuisivat karsintasarjaan Divisioona 1:n kahden parhaan kanssa.

Hahmotelma (joukkueiden sijoittelu ja järjestys on täysin satunnainen):

Lohko SISU

1. JYP
2. HPK
3. KÄRPÄT
4. KALPA
-------------------
5. JUKURIT
6. KOOKOO 5.-7. -------------) Lohko Leijonaan seuraavalle kaudelle
7. PELICANS
-------------------
8. SAIPA -------------) Karsintasarjaan

Lohko LEIJONA

1. TPS
2. HIFK
3. ILVES
4. TAPPARA
------------------
5. SPORT
6. LUKKO 5.-7. -------------) Lohko Sisuun seuravalle kaudelle
7. ÄSSÄT
------------------
8. MESTIS NOUSIJA -------------) Karsintasarjaan


-----------------
Karsintasarja
Liigan lohkojen viimeiset vs. Divisioona 1:n kaksi parasta
(kaksinkertainen sarja)
-----------------
 
Millä mallilla tämä oikeasti lisää ammattilaisorganisaatoita Suomessa? Eivät mestisseurat automaattisesti ammattilaisorganisaatioiksi muutu, vaikka B-sarjaan otettaisiinkin viisi joukkuetta Liigasta. Sen lisäksi tosiaan pitäisi arpoa vielä ne joukkueet, jotka ovat valmiita B:hen tippumaan. Sarjan häntäpäät (Jukurit, Kookoo, Sport...) pitävä varmasti sarjapaikastansa kiinni kynsin hampain.
Oletus on, että sponsorirahan määrä lisääntyy, koska tuote on kiinnostavampi, ja kummallakin sarjaportaalla on esimerkiksi yhteinen TV-sopimus, mikä jakaa rahaa tasaisemmin. Mutta suunnitteilla on mediatietojen mukaan tosiaan suurempi kokonaisuudistus, ei vain muutaman joukkueen nostaminen Liigaan.

Se kannattaa myös ottaa huomioon, että esimerkiksi Sveitsin kaksiportaisessa liigassa osa B-portaan joukkueista pelaa aktiivisesti noususta A-portaalle ja osa joukkueista on yhden tai useamman A-portaan kestomenestyjän farmijoukkue. Jos joku haluaa Mestiksestä farmit pois, se tuskin tapahtuu tämän uudistuksen myötä.
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minusta olisi hyvä pohtia miksi Liiga suostui laajenemaan Vaasaan, Kouvolaan ja Mikkeliin. Eihän heidän olisi tarvinnut ja luultavasti jopa joukkuetta kohti jäävä tv-tuottokin olisi pienemmällä sarjalla ollut parempi. Tämä pieni liiga olisi ollut se kultapossukerho, joksi Liigaa monesti solvataan. Oma arvioni tästä on se, että Liigan mielestä Mestis on jo menetetty ainakin pidemmällä tähtäimellä ja sieltä haalittiin - tai jopa pelastettiin - ne seurat, joilla on rahkeita Liigaan sillä hetkellä. Jos tästä ajatuksesta lähtee eteenpäin niin Mestiksen suuntaviivat on jo esillä. Siitä viedään Liigan rahoilla kohti farmisarjaa yhä enemmän ja ehkä jopa yhdistetään A-junioriliigaan jotenkin. Siitäkin täällä on mainintaa ollut. Liigalla on se raha, joka tulee määrittelemään Mestiksen kohtalon ja se tarkoittaa sitä, että Mestis menee Liigan tahdon mukaan. Pienillä rahallisilla ja pelaajaresurssiporkkanoilla Mestis-seurat tulevat myymään omaa itsenäisyyttään pois yhä enemmän.

Muutama vuosi sitten taisi olla Espoon lisäksi muitakin seuroja jotka oli melko heikossa hapessa taloudellisesti (toki voi olla vieläkin) ja lisäksi varmaan pelättiin että Jokereiden lisäksi muitakin seuroja saattaisi lähteä KHL tai muihin eurooppaan perusteilla oleviin sarjoihin. Oli varmaan vähän pakkorako nostaa nykyiset joukkueet. Jukurit toki taidettiin konkurssin partaalta pelastaa kun mestiksen taso nostojen myötä laski.
 

444

Jäsen
Kun tuota Espoota ollaan niin työntämässä liigakartalle, niin vähän lunta tupaan. Taas leijuu konkurssihakemus yllä, kun eivät malta maksaa laskujaan. Mutta Liigassa tilanne olisi varmasti täysin toinen ja pelaajatkin saisivat palkkansa ajallaan. Mukaan vaan!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Jukurit toki taidettiin konkurssin partaalta pelastaa kun mestiksen taso nostojen myötä laski.
Mistä tällainen tieto? Itse olen ollut käsityksessä että Liigasta haluttiin 16 joukkueen sarja jossa pelattaisiin neljä kertaa jokaista vastustajaa vastaan mutta Bluesin konkurssi vesitti suunnitelman ja espoolaisten talouspuolen sohlaus on tehokkaasti ehkäissyt sikäläisen joukkueen paluun. Jos veikata pitää niin tuo 16 on edelleen se lukumäärä minkä Liiga toivoisi joukkueita sarjassa olevan.

edit. Niin ja tarkennuksena että siitäkään en ollut tietoinen että Jukurit olisi jotenkin konkurssin partaalla Mestiksessä ollut, toki kasvumahdollisuuksia ei lainkaan ja sarjassa pysyminen olisi kyseenalaistanut toiminnan jatkamisen järkevyyden.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mistä tällainen tieto? Itse olen ollut käsityksessä että Liigasta haluttiin 16 joukkueen sarja jossa pelattaisiin neljä kertaa jokaista vastustajaa vastaan mutta Bluesin konkurssi vesitti suunnitelman ja espoolaisten talouspuolen sohlaus on tehokkaasti ehkäissyt sikäläisen joukkueen paluun. Jos veikata pitää niin tuo 16 on edelleen se lukumäärä minkä Liiga toivoisi joukkueita sarjassa olevan.

edit. Niin ja tarkennuksena että siitäkään en ollut tietoinen että Jukurit olisi jotenkin konkurssin partaalla Mestiksessä ollut, toki kasvumahdollisuuksia ei lainkaan ja sarjassa pysyminen olisi kyseenalaistanut toiminnan jatkamisen järkevyyden.

No ei siellä ainakaan taloudellisesti kovin vahvasti mennyt, konkurssin partaalla voi olla vahva käsite mutta veikata jos voi niin ei kovin kaukana olisi ilman nostoa. Jokatapauksessa varmasti Jokereiden lähtö ja monen joukkueen taloudellinen tilakin oli nostojen takana. Ei kuitenkaan liikaa kannata tuon taakse mennä lähinnä yhteen viestiin omia ajatuksia vain annoin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun tuota Espoota ollaan niin työntämässä liigakartalle, niin vähän lunta tupaan. Taas leijuu konkurssihakemus yllä, kun eivät malta maksaa laskujaan. Mutta Liigassa tilanne olisi varmasti täysin toinen ja pelaajatkin saisivat palkkansa ajallaan. Mukaan vaan!

Kyllähän siellä kuitenkin ehdottomasti on juniorituotanto, talousalue ja jopa hallikin keskimääräistä liigajoukkuetta parempi että kyllähän Espoo pitää ehdottomasti puheissa olla mukana vaikka Salonoja asiat nyt ihan perseelleen hoitikin. Espoo on kuitenkin selkeästi potentiaalisin joukkueista jotka voivat nostaa kovastikin liigan profiilia mukana ollessaan. Tietenkin asiat pitää hoitaa vakaalla pohjalla ja muutoksia tapahtua paljon eikä tietenkään kenellekään pidä automaattista paikkaa olla, mutta ihan jo suomalaisen jääkiekon juniorituotannon takia todella tärkeää olisi jollain aikajänteellä mahdollistaa nousu jos hommat lähtee konkurssin tai mahdollisien uusien omistajien toimesta rullaamaan vakaamin myöhemmin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
No ei siellä ainakaan taloudellisesti kovin vahvasti mennyt, konkurssin partaalla voi olla vahva käsite mutta veikata jos voi niin ei kovin kaukana olisi ilman nostoa. Jokatapauksessa varmasti Jokereiden lähtö ja monen joukkueen taloudellinen tilakin oli nostojen takana. Ei kuitenkaan liikaa kannata tuon taakse mennä lähinnä yhteen viestiin omia ajatuksia vain annoin.
Juu ei vahvasti kuten ei kellään muullakaan Mestiksessä. Kyseessä kuitenkin sarja jossa teet parhaimmillaankin nollatulosta (käytännössä tappiota) jos yrität pyörittää itsenäistä organisaatiota. Tarvitseeko sitten edes ihmetellä että porukat sinne tahtovat kun vaihtoehtona tosiaan farmihommat, sugardaddyily tai harrastesarjaan tiputtautuminen?
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Askel monikansalliseen liigaan tuntuu olevan liian pitkä otettavaksi. Kansalliset toimijat eivät ole siihen valmiita. Pääsarja on vihreä oksa, josta ei haluta mihinkään suuntaan.

Olen miettinyt, voisiko toimia pääsarjoja alempi "Itämeriliiga" josta johtaisi hissit kansallisiin liigoihin. Sarjassa pelaisi Suomesta kolme nykyistä liigaseuraa ja sopiva määrä (4-6?) nykyistä Mestisjengiä.

Ruotsista sopiva kattaus, ja Tanskassa sarja voisikin olla pääsarjaa ylempi taso (1-3 joukkuetta). Mukaan Rääveli, miksei joku puolalainen jengi ja tietenkin se olisi exit-väylä lännen KHL-joukkueille (Riika ja Putinjugend Helsingrad).

Nousujen ja tippumisten dynamiikasta päätettäisiin kansallisesti (mieluiten suoraan, ilman karsintoja) ja sarjan mestarille paikka myös CHL:ään.

Kansalliset liigat omistaisivat sarjaa, ja kompensoisivat siinä pelaavien joukkueiden alkua. Runkosarja ei olisi identtinen, mutta jokainen joukkue kohtaisi toisensa niin koti- kuin vieraskentällä ainakin kerran. Baltia kuuluisi Suomen lohkoon, Tanska Ruotsin. Playoffeissa Suomen ja Ruotsin lohkojen joukkueet kohtaisivat vasta välierävaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Askel monikansalliseen liigaan tuntuu olevan liian pitkä otettavaksi. Kansalliset toimijat eivät ole siihen valmiita. Pääsarja on vihreä oksa, josta ei haluta mihinkään suuntaan.


Olen miettinyt, voisiko toimia pääsarjoja alempi "Itämeriliiga" josta johtaisi hissit kansallisiin liigoihin.

Itse ehdottelin suljettua pohjoismaista liigaa, jossa pelattaisiin neljässä lohkossa. Suomi, ruotsi, Norja ja Tanska. suomesta Mestis 8 seuraa, Ruotista Allsvenskan 8 seuraa ja Norjan ja Tanskan pääsarjat 8. Kustannussäätönä vasta toisen kierroksen peliajreissa pelattas toisiaan vastaan. Neljän maan sarjalla sattaisi olla mahdollisuudet TV soppariin, joka toisi näille rahaa tarpeeksi homman pyörittämiseen. Tanska ja Norja saisivat vetoapua kovemman tason maiden maineesta ja alemmat sarjat Norjan ja Tanskan mainostajapotentiaalista.


Ei mitään liikennettä pääsarjoihin. Suljettu sarja. Lohkojen 4 parasta peliajreihin, jossa ensin keskenään ratkotaan 2 ja sitten lähettään muille maille. Sitten kun sarjan varallisuus antaisi myöden pelattaisiin joitain runkosarjavieraspelejäkin maiden välillä runkosarja.


Muutamia vuosia sitten ehdotus tyrmättiin Mestiskannattajien keskuudessa (no täällä JA:ssa..jep, jep), koska pitää olla pääsy Liigaan… miksi? Jos on mahdollista perustaa kilpaileva ja jopa kansainvälinen liiga?
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Askel monikansalliseen liigaan tuntuu olevan liian pitkä otettavaksi. Kansalliset toimijat eivät ole siihen valmiita. Pääsarja on vihreä oksa, josta ei haluta mihinkään suuntaan.

Yksi iso ongelma on nuo jääkiekkojoukkueen matkakustannukset monikansallisessa sarjassa. Jos Kärpät maksaa 30 000 euroa käynnistä Porissa, niin miettikääs paljonko nuo kustannukset olisivat pelkässä "Itämeriliigassa"?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kyllähän se vähän sellaiselta näyttäisi, ettei yhteistä tahtotilaa, eri maiden ykkössarjoista tahdo löytyä, joten voisihan tuollainen ennakkoluuloton kakkossarjojen ylikansallinen sarja olla paikallaan. Toisaalta voisiko toinen vaihtoehto olla sitten jonkinlainen, vaikka U24 joukkueiden ylikansallinen sarja? Voisiko tällaisella formaatilla löytyä joukkueita vaikka Suomesta, Ruotsista, Saksasta ja Sveitsistä yhteiseen sarjaan? Kaikista maista vaikka se perus kuusi joukkuetta, niin sehän olisi sitten 24 joukkueen kilpailu. Vahva painotus paikallisiin divisiooniin ja pudotuspeleissäkin ensin "kansalliset" voittajat ja vasta välierävaiheessa alettaisiin valtakunnan rajoja ylittämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös