Eero Kilpeläinen Jokerimaalille

  • 387 921
  • 1 254

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Kuten totesin pidemmillä perusteluilla Auringonlaskiu-ketjussa:

Eero Kilpeläinen tuhosi heikolla paineensietokyvyllään(yleensä synnynnäinen ominaisuus, eli parannusta ei tosipaikoissa luvassa) hienon jokerijoukkueen kevään ja hänen sopimus pitää välittömästi ostaa ulos.

Ei mitään henkilökohtaista Kilpeläistä vastaan, mutta bisnes on bisnestä ja huippu-urheilun pitäisi olla huippu-urheilua.

Tiedä häntä tuon paineensietokyvyn kanssa, onnistumiset oikeissa paikoissa kuitenkin antavat itseluottamusta, jonka avulla paineet on helpompi torpata sivuun. Bongasin tuolta valmennusketjusta muutaman Jokeri-fanin toiveen paremmasta maalivahtivalmennuksesta ja vaikken mitään Kettererin metodeista tiedäkään, niin ei olisi välttämättä huono idis.

Sellainenkin skenaario on nimittäin mahdollinen, että maiseman vaihtuessa Kilpeläinen pääsisi parempaan maalivahtivalmennukseen. Seuran vaihto voisi olla joka tapauksessa ihan terve muuvi tähän väliin. Jos ja kun näin kävisi, niin siihen sitten päälle se, että jonain tulevana keväänä Kilpeläinen sattuisi pääsemään Raanta-moodiin ja torjuisi Jokerit kesälomille, voisi näyttää Kettererin cv:ssä aika mielenkiintoiselta.

Silkkaa spekulointiahan tämä, mutta en mahdottomanakaan pidä.
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mä en tiedä, onko koskaan kukaan yksittäinen pelaaja hävinnyt ottelusarjaa, mutta tänä keväänä Eero Kilpeläinen pääsi niin lähelle tuota temppua kuin vain voi päästä.

On. Viime keväästä voi Pelicans lähettää ison hedelmäkorin Backlundille. Kuudes peli Oulussa oli se ratkaiseva, ja sen Johan hävisi yksinään. Ei varmaan yhtään lohduta, mutta vastasin kysymykseen..
 

Jeasdp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Niin kuin itsekin sanoit: Pitäisi herättää taistelemaan.

Mutta kun se taistelu oli jo käynnissä. Eilen ryhdyttiin tosissaan taistelemaan jatkopaikasta ja tänään jatkettiin. Kaikki jätkät tsemppaa koko päivän ja vastustajan ei tarvitse kuin heittää kiekkoa maalille ja sisään menee. Voidaan puhua, että Kilpeläistä ei voi yksin syyttää, mutta olen eri mieltä tästä. Olisi edes pari koppia ottanut ennen noita munauksia, mutta kun ei. Vedot #1 ja #2 suoraan häkkiin. Saa olla kovat hermot, jos ton jälkeen syttyy vielä uudestaan taistelemaan.
 

Shadow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, MLB, Nyrkkeily
Eeron soppari tulee repimän, maksoi mitä maksoi. Kerätään vaikka kolehti.
Sitä ennen en tule astumaan Hjartwall Areenalle yhteenkään narriotteluun.

Mutta Jokereita en sydämestäni jätä.

Koskaan.
Allekirjoitan tästä joka sanan täysin. Toivon, että moni muu Jokerikannattaja myös, jospa saataisiin jotain aikaan. Toinen vaihtoehto on tietenkin, että katellaan taas perushyvä runkosarja Eeron kanssa läpi ja samanlainen sulaminen taas ensi keväänä..
 

Ridge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipä ole kukaan urheilija ikinä, missään, koskaan vituttanut näin paljoa ennen. Kyllähän Kilpeläinen oli isoimpia syitä, miksi tiputtiin. Onko jokerijohdolla munaa heittää Eero helvettiin Jokereista? Epäilen. Miten tämän sulamisen jälkeen seuraavat kaksi kautta voidaan luottaa Kilpeläiseen pleijareissa (jos niihin pääästään) enää? Ei mitenkään.
 

Titaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Pitääpä tulla vähän Eeroa puolustelemaan. Eero näytti suuruutensa keväällä 09 kun Ässät pelasi Sportia vastaan elämästä ja kuolemasta. Oli Ässien kannalta sarjan tärkein yksittäinen pelaaja.Ette te Eeroon kaatuneet, kyllä paikoista ratkoa täytyy, varsinkin kun vastustajalla on viisi pakkia. Joista kaksi keltanokkia tällä tasolla.

Totta tämäkin. Kilpeläinen todellakin floppasi pahemman kerran, siitä ei kahta sanaa ja voin vain kuvitella, mitkä fiilikset se tänäänkin aiheutti muissa pelaajissa, kun kaksi maalia oli imuroinut. Mutta on se myös fakta, että ei pelkästään Kilpeläiseen kaaduttu. Tänäänkin vain yksi tehty maali, ja senkin teki nelosketjun mies. Missä ne maalintekijät? Niin harvemmin yhdellä maalilla jääkiekko-otteluita voitetaan. Mielenkiintoista nähdä, että mikä on Eeron tulevaisuus Jokereissa. Pelaako sopimuksen mukaisesti, vai puretaanko sopimus yhteisymmärryksessä. Molempien kannalta varmaan järkevin ratkaisu olisi, jos agentti etsisi uuden työmaan. Löytyykö enään luottoa, Eero oli etenkin runkosarjan lopussa todella luotettava, mitä ihmettä tässä kävi, kun tosipelit alkoivat. Ei tietääkseni ollut mitään loukkaantumisia tai muita vaivoja. Jossittelu on toki turhaa, mutta lievästi sanoen nyt vituttaa...
 

Backhand

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa , HCK , Haukat , Jokerit
Ehkä pitäisi hankkia joku kokenut ulkomainen veskari, joka ei ymmärrä Jokereissa pelaamisen paineista.Ei tarvitse olla mikään jonglööri.Kunhan osaa napsia perusvedot viivasta tiukoissakin paikoissa.
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kilpeläisen sulaminen on kyllä jotain ihan käsittämätöntä. Eerolle tuli kyllä välillä heikkoja iltoja runkosarjassa. Mutta kuinka monta helppoa maalia Eero päästi viime kevään playoffeissa tai tänä vuonna runkosarjan lopussa? Mikään ei viitannut yhtään siihen, että tänä vuonna kaaduttaisiin veskariin. Ja sekös tässä suuresti vituttaakin.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Pelillinen puoli ei ole Kilpeläisen ongelma. Eerolla ei vaan pää kestä.
Pikemminkin jollekki psykologille Eero voisi soittaa.

Maalivahteja, joilla on pelillinen puoli kunnossa, on tässä maassa pilvin pimein. SM-liigan tasolle mentäessä se on nimenomaan maalivahtivalmentajan tehtävä saada se pää kestämään. Tässä suhteessa Markus Ketterer ei ole ehkä ihan oikea mies Jokereiden kaltaisen joukkueen maalivahtivalmentajaksi.
 

Darhan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Montreal Canadiens
Nybarilta vois myös kysyä neuvoa maalivahtihankinnoissa, mun käsittääkseni se on niissä ainakin onnistunut ihan hyvin (Riksman, Endras, Ortio). Josjoku naapurista tänne eksyy, nii voi vahvistaa.

Kyllä. Nybarilta jäätävää suorittamista veskareiden kohdalla. Hän kykenee myös rakentamaan pitkäjänteisesti mestaruusjoukkueen, kuten kevät 2011 todistaa. Uskon, ettei teidän tule tyytyä ainoastaan neuvoihin: saatte nimittäin koko miehen. Vaihdossa ämpärilliseen kiekkoja. Halvalla lähtee. Viekää se pois täältä. Ei välittömästi, vaan heti. Jokereiden kokoonpanosta puuttuukin rutkasti kokemusta, eikä ulkomaalaiskiintiökään ole vielä täynnä, joten muutama täsmähaku lätäkön toiselta puolelta olisi tarpeen. Luulen, että jalkanopeuttakin on joukkueessa liikaa.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Fakta on se, että herra Kilpeläinen oli suurin yksittäinen tekijä tähän katastrofiin mikä nyt saatiin aikaiseksi. Ja harmi kyllä, jos maalivahti pettää joukkueen niin silloin harvoin voidaan voittaa. Maalivahti on, niinkuin kulunut sanonta sanoo, puoli joukkuetta, ellei enemmän. Nyt Kilpeläinen oli tasoa paska ja tässä seisoo tulos.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kilpeläinen tuhosi yksin pari vuotta kestäneen pienen Jokerinosteen. Tässä voin jo sanoa, että yleisömäärät tulevat laskemaan reippaasti yli 1000 katsojalla per ottelu. Kiitos Eero. Olet kaiken paskan ja kuran mitä tulet kevään ja tulevan kesän aikana saamaan ansainnut!
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Kyllä siellä todennäköisesti käydään tiukasti läpi, että tarvitaanko uusi ykkönen. Mutta ketä käy läpi, kun uutta Keklua ei ole talossa edes vielä? Lämsä ja Valtonen todennäköisesti vaativat tuota Kekeltä, mutta riittääkö Keken rahkeet löytää hyvä kassari tilalle? Nyt helvetin nopeasti vaikka Siren sisään ja pelaajapolitiikka kuntoon. Ensi töiksi pitää löytää Kilvelle joku Ruotsalainen tms. joukkue, joka ostaa sopparin ulos. Tai sitten ostetaan ite se ulos. Sisään sitten TOP-3:nen a´la Niko Hovinen.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Tässä suhteessa Markus Ketterer ei ole ehkä ihan oikea mies Jokereiden kaltaisen joukkueen maalivahtivalmentajaksi.

Alan minäkin epäröimään pikkuhiljaa Kettererin roolia valmennuksessa. Vaikka Eero sanoikin syksyllä pelaavansa uransa parasta kiekkoa, niin mielestäni hän on kaukana siitä mitä hän oli Ässissä. Eeron koutsina Ässissä ollut Lehtonen on saanut vakuuttavaa jälkeä aikaiseksi Kerhossa Järän kanssa ja vastaavasti tuntuu, että meidän molareilla kehitys on mennyt vain taaksepäin. Miksi muuten Ilari Näckel heivattiin silloin jengistä pois, vaikka oli ilmeisesti asiansa osaava kaveri?
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Maalivahteja, joilla on pelillinen puoli kunnossa, on tässä maassa pilvin pimein. SM-liigan tasolle mentäessä se on nimenomaan maalivahtivalmentajan tehtävä saada se pää kestämään. Tässä suhteessa Markus Ketterer ei ole ehkä ihan oikea mies Jokereiden kaltaisen joukkueen maalivahtivalmentajaksi.

Olin tulossa sanomaan samaa, mutta ehditkin ensin.

Tosiaan, liigassa on bussilastillinen teknisesti hyviä kassareita, mutta onnistuminen on paljon muustakin kuin tekniikasta kiinni. Maalivahtivalmentajan tärkein tehtävä on saada veskarista se kaikkein terävin kärki irti, nimenomaan juuri siellä henkisellä puolella.

Ottaisiko joku Kilpeläisen omaan jengiinsä? No miksei tuo JYPiin joskus mahtuisi, viime vuosina meillä on onnistunut mm. sellainen entinen nobody kuin Pekka Tuokkola, jolla onkin sitten ollut Jyväskylästä lähdön jälkeen vähän vaikeampaa. Ja kävihän täällä voittamassa mestaruuden jo epäonnistuneeksi haukuttu Riku Heleniuskin, jolla kuulemma pyyhkii rapakon takana nykyään ihan mukavasti vaikka matka änäriin onkin vielä pitkä. Ei se nyt ihan sattumaa ole.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Olen ollut tällä palstalla yksi kovimpia Eeron puolestapuhujia. Juuri tällä hetkellä tuntuu aivan karmealta huomattuani olleeni väärässä. Tai oikeastaan olenkin listannut Kilpparin akilleen kantapääksi tuon henkisen kestävyyden. Mikäli Eero Kilpeläistä aiotaan vielä kaksi kautta maalin suulla seisottaa, niin nyt sille päälle on kerta kaikkiaan vaan tehtävä jotain.

Mä lähtisin lähestymään tätä asiaa siltä kantilta, että se jätkä on pakko saada rentoutumaan. Tunnen ihmisiä, jotka ovat olleet häntä lähellä hänen uransa eri vaiheilla. Kaikilta tulee sitä samaa tekstiä. Kilpi on aivan pakkomielteinen kaveri keskittymisineen ja uskomattomine traditioineen, sekä kova jännittäjä. Nyt pitää istua alas ja alkaa miettiä, että onko siinä touhussa mitään järkeä. Mä jopa väitän, että noin pakkomielteinen toiminta haittaa oikeasti peliin keskittymistä ja pelissä suoriutumista. Tottakai tässä kohtaa Eero itse varmasti vastaisi jotain tällaista: "No, se on mun tyyli tehdä asioita ja toimii mulle." Mutta nyt se on nähty jo kahtena keväänä (Ässät 2011, Jokerit 2013) että ei toimi. Nyt täytyy oikeasti olla uskallusta muuttaa tätä touhua. Aikaisemminkin olen sanonut, että Kilpi on teknisesti tämän sarjan paras veskari. Mies vaan ottaa tämän homman liian vakavasti ja sitä kautta heittää valtavan taitopotentiaalin hukkaan. Nyt pitää olla myös hänellä itsellään aitoa halua ja rohkeutta kehittää itseään ja opetella käsittelemään asioita rennommin. Tosissaan mutta ei vakavasti olisi hyvä ohjenuora tässä tilanteessa, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Toinen vakavasti harkittava asia on meidän maalivahtivalmentaja Markus Ketterer. Makehan oli myös urallaan aivan obsessoitunut keskittyjä. En välttämättä lähde kyseenalaistamaan suoraan Kettererin lajivalmennustaitoja, mutta onko hän nimenomaan oikea mies tuomaan esiin tuota rentoutta meidän veskareista, kun kerran itsekin vannoi tuollaisen buddhalaisen keskittymisen nimeen? En todellakaan usko että on. Maalivahtivalmennus on mielestäni yksi niistä osa-alueista, joita ei Kekäläisen aikana saatu tarvittavalle tasolle ja nyt siitä saatin karmaiseva oppitunti. Itse olen valmis vahvasti kyseenalaistamaan Markus Kettererin maalivahtivalmentajan pestin ensi kaudelle.

Kyllä se kymä fakta on, että maalivahtipeliin tässä kaaduttiin. Vaikka itseänikin vituttaa niin, että naama irtoaa, niin on kuitenkin aika hyödytöntä alkaa lyömään Eeroa kanveesiin. Kyllä Kilpi sen itsekin tietää ja uskon, että hänellä on varmasti tällä hetkellä sanoinkuvaamattoman surullinen fiilis joukkueen ja itsensä puolesta. Tietenkään ei tarvitse tuntea sääliä, vaan nyt on nimenomaan sekä Eeron että seurajohdon ammattimaisesti tunnistettava tilanne ja tehdä suoraselkäiset ratkaisut sen mukaan. Organisaation tehtävänä on tukea pelaajaa sekä samalla miettiä kaikin keinoin ratkaisua siihen, että näin ei pääse enää koskaan käymään.

Tässä playoff-sarjassa kulminoitui se meidän heikko kohta organisaatiossa. Maalivahtivalmennus ja maalivahtipelin arvostaminen. Ne pitää myös nostaa sinne samalle rimalle muiden Kekun naulaamien teesien rinnalle. Toivottavasti me opimme tästä.

Nyt korkki auki, poks!
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Siis mitä v....a? Jos kerran tiedettiin että Eerolla alkaa posket punottaa, ääni änkyttää ja kädet täristä kauniiden tyttöjen lähellä niin miksi ei tehty mitään? Eikö sitä ollut koko kausi aikaa hoitaa kuntoon näitä probleemia? Tai vaikka sujauttaa puolikas valiumi urheilujuomaan?
 

Samppakanki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eerohan on ihminen. Toki, kuten lähes kaikki maalivahdit. Tänäkin vuonna taas jotain meni pieleen.

Sanon sitä mitä olen ennenkin sanonut, olkoot jokereilla millainen pakka kasassa tahansa, olkoot vaikka itse kalrssonit, ei näitä voiteta jos ei maalivahtipeli ole kunnossa. Eero ei ole se, joka torjuu mestaruuteen asti edes jokereita. Ensi kaudeksi pidätte tämän, mutta hankitte maalivahdin. Kaikki sen tietää, rahaa on. Ajatelkaa se kaikki mitä teillä on jo nyt, siihen vielä maailmanluokan maalivahti, jos ei narrit juhli mestaruutta 2014 ni minä syön pinaattikeittoa.

HYVÄÄ LOMAA! Eeron avustuksella, hieman käy miestä sääliksi mutta ehkä tajuaa nyt että paikka ei ole näissä karkeloissa.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
...Miksi muuten Ilari Näckel heivattiin silloin jengistä pois, vaikka oli ilmeisesti asiansa osaava kaveri?

Näckelin puuhia tuli seurattua Jyväskylässä aikoinaan hyvinkin läheltä ja hänen ongelmansa on hyvin samankaltainen kuin Kettererin, eli on (tai ainakin oli) hiukan liian kiva kaveri valmennettaviensa kanssa, eikä omaa riittävästi auktoriteettia. Lisäksi ei ainakaan silloin ollut juurikaan edes perehtynyt maalivahtien psyykkiseen valmentamiseen, tilanne lienee parantunut noista ajoista.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Kilpi on aivan pakkomielteinen kaveri keskittymisineen ja uskomattomine traditioineen, sekä kova jännittäjä.

P.R. 33 kirjoitti:
Toinen vakavasti harkittava asia on meidän maalivahtivalmentaja Markus Ketterer. Makehan oli myös urallaan aivan obsessoitunut keskittyjä.

Kuulostaa kyllä aika tuhoisalta yhdistelmältä. Jännittäminen kuuluu tietty asiaan, mutta se pitäis saada käännettyä voitoksi eikä samanlaiseksi tärinäksi kuin mitä tänään nähtiin. Toi juttu olis nimenomaan ollut Kettererin tehtävä.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Kilpeläinen petti, ei kahta sanaa. Mutta kyllä koko Jokeri joukkue oli niin huonolla jalalla/asenteella tänään pelissä mukana, ettei ihme että loma alkoi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös