Monilla näillä NHL-pelaajilla on tosiaan vähän muutakin kuin lihasta. Ovechkinilla taitaa olla se 15kg ainakin mahaa jos kuvista jotain päättelee. Ei sillä, kyllähän siitä hyötyä taklaamisessa sun muussa on. Aika monilla vapaaottelijoillakin on jonkin verran ylimääräistä. Mutta on harhaanjohtavaa luulla että tuo olisi vain lihasta. Edes ammattibodarit eivät tosiaan pääse noihin lukemiin oli roinia mitä hyvänsä.
Ammattibodarit sentään pääsevät noihin massoihin ja selvästi ylikin täysin rasvattomana, mutta se on ihan toinen tarina ja toiset menetelmät se. Eikä jääkiekkoilijan - tai kenenkään muunkaan - ole mitään järkeä olla kehonrakentajan kilpailukireydessä, koska se ei ole ihmiselle terveellinen tila eikä siinä tilassa ihminen ole enää suorituskyvyltään lähelläkään ihanteellisessa tilassa. Vaan olet kyllä takuulla ihan oikeassa siinä, että ei ole oikein uskottavaa, että Tarasenkon kokoisen kaverin sadan kilon massat tulisivat lihaksesta, vaan siellä on väkisin mukana jokunen kilo ylimääräistä läskiä, jos paino todella on sadassa kilossa.
Ihmettelen sitä, jos - ja ilmeisesti kun - NHL-tason kiekkoilijoilla on vara pitää painoa tarpeettoman suurena. Luistelu on kuitenkin yksittäisistä tekijöistä eniten pelaamisen tasoon vaikuttava tekijä ja vaikkapa viisi kiloa ylimääräistä massaa painaa väkisinkin jaloissa. Sitähän voi havainnollistaa omalla kohdallaan jokainen laittamassa viisi kiloa kiviä reppuun.
Ja taas kääntäen: esim. viiden kilon painonpudotus sadasta kilosta ei kyllä heikennä merkittävästi taklauksia tai muita kamppailuominaisuuksia. Luistelun se kyllä tekee todennäköisesti ehtivämmäksi ja edesauttaa kestävyyttä jäällä.
Suomalaiskiekkoilijoiden ulkomuoto on omaan silmääni muuttunut parin vuosikymmenen takaisesta aika tavalla. Ovat nykyään aika lailla kuivan kesän oravia. Uskoisin sen olevan järkevä suunta, sillä yläkehon massoilla ei ole käsitykseni mukaan hirveästi tekemistä jääkiekon pelaamisen kanssa. Alakehon massat kehittynevät väkisinkin luistelun ja oheisharjoittelun myötä suhteellisen suuriksi. Keskivartalo taas toimii voimakeskuksena, joten sen on oltava kovassa kunnossa, mutta eihän sinnekään massoja rakenneta.
Tolvasen ulkomuoto vastaa aika hyvin käsitystäni modernista kiekkoilijasta, vaikkakin on vielä raakile. Varmaan lähinnä selkäpuolen ja alakropan massat lisääntyvät jonkin verran harjoitteluvuosien myötä, mutta ei tuohon kroppaan nyt tarvitse alkaa isommasti lihaa lätkimään. Kamppailuvoimaa kylläkin reilusti.