Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Luonnollisesti kaksisuuntaisesta lapulla. Jokereille riski on ihan minimaalinen ja mahdollisuus Eelille itselleen hyvä. Tilaisuuksia ylhäällä aukeaa aivan varmasti useita.

Kiva saada mielenkiintoisia ukkoja rosteriin.
 
DON'T PANIC
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Loistava haku, jos vain säännöt kokoonpanojen suhteen pysyvät ensi kaudellakin samana. Ja mikä tärkeintä, kahden suunnan sopimus. Olisiko nuorelle yksisuuntainen ollut edes mahdollinen?

Tässä vielä Suomikiekon vahvistus asiasta.
PS. Voidaanko sopia, että tämän paskan linkkejä ei ainakaan tänne ruveta tunkemaan?
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on erinomainen win-win haku. Hienoa duunia. Rosteriin saadaan leveyttä, kunhan vaan valmennuksella riittää rohkeutta peluuttaa sopivassa roolissa veteraanijyrien sijaan.

Tälle iso peukku.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ensimmäinen aidosti mielenkiintoinen asia ensi kauden Jokereihin liittyen. Pitää kyllä laittaa seurantaan.

Jos kausi menee Eelillä nappiin niin ei muuta kuin siirtotakarajalla Predsiin backupiksi kannujahtiin, hymiö.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

All vibes, no tactics

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Erinomainen hankinta Jokereilta ja pitänee hankkia viaplay itsekkin että näkee Eelin pelit.
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
No nyt on just sellanen haku Jokereilta, mitä oonkin jo pitempään toivonut! Tällaiset pelaajahankinnat lisäävät varmasti mielenkiintoa Jokereita kohtaan lätkäfanien joukossa.

Itseäni vähän ihmetyttää, miksi nuoret suomalaiset eivät näe Jokereita hyvänä polkuna kirkkaampiin tähtiin? Vai onko se niin, että Jokereilla ei ole halua näitä hankkia? Marjamäen Masi nyt on omalla tavallaan hyvä ja tietenkin täysin erilainen pelaaja, mutta jos itse rakentaisin joukkuetta, niin kallistuisin melkein ennemmin näiden kirkkaimpien junnutähtien puoleen. Tai ainakin yhden tai kahden masin tilalla.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tämä on erinomainen win-win haku.
Tässä signauksessa on kaikilla osapuolilla vain voitettavaa. Hyvä haku!

Jokereille sopimuksessa on vain voitettavaa, mutta onhan Tolvasella aika kiistattomasti uhkakuviakin sopimuksessa ilmassa. Haastatteluissa kuitenkin arvioinut, että olisi vuoden päästä valmis NHL:ään, niin kyllä se vaatii läpimurtoa Jokereiden miehistöön eikä tupin puremista tai jumittumista pelaamaan Mestikseen. Tolvasella ei kuitenkaan ole vielä yhtään aikuisten peliä tilillä.

Jostain liigajoukkueesta olisi seuraavan askeleen ottaminen ollut helpompaa ja pelaajakehitys täten varmempaa. Kiinnostava hankinta Jokereilta ja hienoa ennakkoluulottomuutta Tolvaseltakin. Sitä, oliko ratkaisu Tolvaselle oikea, voidaan arvioida myöhemmin. Jokereille tällainen hankinta oli joka tapauksessa nappionnistuminen, vaikka Tolvasen taso ei KHL:ään vielä riittäisikään.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Mane Mikäli säännöissä ei ole kummempia muutoksia tullut nuorten pelaajien kohdalla, on Tolvasella mahdollisuus päästä pelaamaan vaikka jokaiseen KHL-peliin kokoonpanon ylimääräisenä pelaajana junnustatuksella, joita saa olla 2 kpl normaalikokoonpanon päälle. Mahdollistaa siis esimerkiksi 13 hyökkääjän tai 7 pakin käytön pelissä. Se on toinen asia, miten saa peliaikaa, vaikka kokoonpanossa olisikin. Mutta sehän on taas vain Tolvasesta itsestään kiinni.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Tuleeko kellään mieleen ketään n 18-v joka on pärjännyt KHL:ssä ?

Hyvät KHL -pelaajat ovat EHT tasoa joten onhan siinä ehkä liian suuri loikka jenkki lukio-sarjasta pompata karva-perse liigaan.
Eiköhän KiVa kiitä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoinen siirto etenkin pelaajan kannalta - ilmeisesti jonkinlainen rooli/peliaika luvattu, kun päätynyt tällaiseen ratkaisuun esim. CHL:n sijaan.
 
RIP Blues

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Kova on haaste Eelille tuossa iässä, mikäli tavoitteena on olla Jokereiden pelaavassa kokoonpanossa ja pystyä auttamaan jengiä hänen omilla vahvuuksillaan. Titenkin jokainen tapaus on omansa, mutta jos katsoo kuinka tuon ikäiset pojat ovat pärjänneet KHL:ssä niin niiden perusteella ei ruusuilla tanssita. Viime kaudella KHL:ssä vain kuusi 18-vuotiasta pelasi yli 20 ottelua ja parhaat tehot "tykitti" Avtomobilistin Maxim Rasseikin, joka 21:ssä pelissä mässäili tehot 2+1. Kaudella 2015-2016 Kirill Kaprizov oli tuossa iässä ainoa kolmeen viimeiseen kauteen manittavat tehot tehnyt pelaaja, joka tuolla kaudella sai 53:ssa matsissa 11+16 kasaan. Silloin myös Alexander Polunin Lokomotivista sai kaksinumeroiset tehot kun 25 matsia tuottivat 7+5.

Tuota taustaa vasten on syytä suhteuttaa odotusarvot melkoisen matalalle joukkueen ja fanien puolelta. Puolustuksena sanottakoon, ettei yleisesti NHL:ssä ykköskierroksen varauksen saanut pelaaja edes pelaa KHL:ssä, sillä juuri esim. Kaprizov on viidennen kierroksen pick. Tilanne on siis monellakin tapaa uusi ja uniikki niin sarjalle, pelaajalle kuin meidän jengillekin. Mutta mielenkiintoista on nähdä, kuinka tilanne kehittyy. En ole nähnyt Tolvasta kuin muutaman kerran, jonka perusteella en osaa suhteuttaa oikeastaan yhtään häntä KHL-ympäristöön.

Isossa kuvassa hanke voi olla "pilottihanke" Jokereillekin, sillä mikäli tämä kuvio tuottaisi niin jengin kuin Tolvasen kannalta hyvän lopputuloksen ja kehityksen, niin tässä voisi olla yksi uusi aluevaltaus, joilla näitä kovia junnuja saataisiin meille silloin tällöin kehittymään ja vahvistamaan jengiä. ikään kuin "halvalla hyvää". Auston Matthews periaatteessa avasi jo tämän pelin Sveitsissä kun otti miesten peleihin tuntumaa onnistuneesti jo ennen draftaustaan ja tuo varmasti avasi monen silmissä uuden väylän kehittyä "NHL ready"-pelaajaksi. Mitään pitkäikäisiä projekteja kenenkään NHL prospectin osalta nämä eivät ole meidän kannalta, mutta jos saamme joukkueen rungon kylkeen liitettyä joka kausi tai silloin tällöin tällaisen lisäpalan, niin mikä ettei.

Tervetuloa Eeli.
 
Vitutus määrittää tosifanin. Kyllähän mestaruuksia on kaikkien helppo juhlia, mutta todellista vitutusta on vaikea feikata.
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tuleeko kellään mieleen ketään n 18-v joka on pärjännyt KHL:ssä ?

Hyvät KHL -pelaajat ovat EHT tasoa joten onhan siinä ehkä liian suuri loikka jenkki lukio-sarjasta pompata karva-perse liigaan.
Eiköhän KiVa kiitä.
Näin lonkalta heittäisin, että esim. Panarin, Gusev, Kaprizov, Polunin, Fatkulin, Kamenev, Buchnevich.

Ihan totta, ettei noita ihan hirvesti ole, mutta tuskin Tolvaselta odotetaan mitään 20 maalin kautta. 10 maalia ja parit syötöt olisi aika lailla 10-tason suoritus, mikäli pääsee pelaamaan ylivoimaa.

Katselin tuossa yksi päivä Moseksen maalikoostetta (tuosta: Steve Moses Highlights 2014-15 - YouTube ja siitä kyllä huomasi mitä Jokereista puuttui viime kaudella. Maalintekovoimaa ja laukaisuhalukkuutta. Nyt tätä on koitettu paikata kahdella täsmähaulla, Palolalla ja Tolvasella. Tolvasen veto en sitä luokkaa, että sillä tehdään tuhoja ylivoimalla, ellei sitä merkata pois. Sarjassa kuin sarjassa. Jää Tolvasesta itsestään kiinni kuinka helppo hänet sitten on pelata pois ja onnistuuko maalinteko myös tasakentällisin. Toivottavasti onnistuu.

Hyvä teksti @P.R. 33. Yhdyn näihin sanoihin.
 
Viimeksi muokattu:
VÄLIKAUSI!

pyy

Jäsen
Mä en olisi kovin hämmästänyt, jos ekassa ylivoimassa olisi oikean b-pisteen kaarella Tolvanen laukojana. Kuti on ihan maailmanluokkaa. Kaikki muu on sitten vähän että katotaan mihin riittää.
 

ijuka

Jäsen
Niin, itse en kyllä ole kovinkaan innoissani tästä sopimuksesta kummankaan osapuolen kannalta. Voi tietenkin olla, että olen yliskeptinen, mutta mielestäni KHL ei ole Tolvaselle oikea sarja tässä vaiheessa uraa. Vaikka hänen kaksi USHL-kauttansa ihan hyviä olivatkin, ei hän silti mitenkään päätähuimaavasti onnistunut pisteitä sarjan tasoon nähden tehtailemaan. On mielestäni todennäköistä, että KHL on hänelle vielä liian kova pala tässä vaiheessa uraa, ja esimerkiksi Liiga olisi ollut huomattavasti kevyempi askel aikuisten jääkiekkoon. On erittäin vaikea kuvitella Tolvasen pystyvän pelaamaan kovalla tasolla kärkiketjujen roolissa, ja jos hän joutuu alempiin ketjuihin, hänen kehityksensä kannalta olisi todennäköisesti parempaa pelata suuremmalla peliajalla ja vastuulla jossain alempitasoisessa sarjassa.

Mutta jos asiaa optimistisesti ajatellaan, niin on toki totta, että jos Tolvanen onkin valmiimpi kuin odotan, niin hänenkaltaisensa maalintekijä tietenkin voisi parhaassa tapauksessa auttaa Jokereita huomattavasti, ja kovan tuloksen tekeminen tässä sarjassa olisi erittäin kovaa valuuttaa NHL:ääkin ajatellen. Mutta en pidä tätä tässä vaiheessa kovinkaan realistisena.

Jos taas farmi kutsuu kuten odottaa saattaa, niin olisikohan sittenkin juuri se Liiga ollut järkevämpi valinta?
 

Jeffrey

Jäsen
Itseäni vähän ihmetyttää, miksi nuoret suomalaiset eivät näe Jokereita hyvänä polkuna kirkkaampiin tähtiin? Vai onko se niin, että Jokereilla ei ole halua näitä hankkia?
Varmasti molemmat. Tälle kaudelle Jokerit solmi farmisopimuksen, joka mahdollistaa Jokereille useamman miehen/pojan rosteriin ja samalla pelaajan riskit pienenevät. Eli worstcase Eelille on nyt se, että hän pelaa isossa roolissa Vantaalla. Vielä viime kaudella se olisi ollut se, että olisi istunut poppareilla tai pelannut A:ssa koska liigajoukkueet eivät suostu Jokereilta pelaajaa lainaamaan.

Kuitenkin ehdottoman kunnianhimoinen valinta Tolvaselta. Mahdollisuudet ovat todella isot, ja huonoimmassakin tapauksessa saa harjoitella selkeästi Suomen parhaimmassa organisaatiossa ja samalla hänelle jää optio pelata miesten pelejä Vantaalla ja olla rosterissa mukana KHL:ssä.

Toivottavasti on onnistunut tämä pilottihanke, ja houkuttelee myös jatkossa kehittymis- ja menestysnälkäisiä huippulupauksia Jokereihin
 

Perreault85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Loistava hankinta Jokereilta. Nostaa joukkueen kiinnostavuutta koko maanlaajuisesti ja etenkin, jos osoittautuu paremmaksi mitä monet täällä luulee. Osaa laukoa suoraan syötöstä riman alle todella tulisesti, eli yv-aikaa on tiedossa. Kokonaisvaltainen peli vielä kysymysmerkki, mutta eiköhän siinäkin ota kauden aikana kehitystä hyvässä valmennuksessa.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tervetuloa Jokereihin Eeli! Tämä oli juuri sellainen hankinta mitä Jokereilta olen jo pitkään toivonut. Nuori lupaava suomalaispelaaja. Näitä olen odotellut pitkään ja nyt Tolvasella avattiin peli. Jos homma toimii Tolvasen kannalta hyvin toivotaan, että portit aukeavat ja jatkossa miellä pyörii useampia näitä suomikiekon kärkeen kuuluvia lupauksia pelailemassa kauden pari ennen NHL:ään lähtöä.
 
Suurin ongelma on se, että ei ole ongelmia, on vain ratkaisuja.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tolvasen laukauksella tehdään jo häkkejä tälläkin tasolla. Muuten, kuten sanottua on minullakin isot epäilyt että vieläkö taso riittää. Toivottavasti on vain omia harhojani, mutta Eelistä on saanut pikkaisen semmoisen vaikutelman että ei ole ihan vielä kässännyt työnteon merkitystä.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Todellista tasoa on paha arvioida, ku ei ole montaa peliä nähnyt. Joka tapauksessa hienoa, että saadaan tällainen huippulupaus testaamaan tämä polku. Onnistuessaan näitä näkyy ehkä tulevaisuudessa lisää. Ja tosiaan tämä välttämättä niin riskialtis vaihtoehto Tolvasellekaan ole. Kunhan vaan touhu tehdään järkevästi, niin tarjolla on isoa vastuuta miesten peleissä mestiksessä ja mahdollisuus minuutteihin Euroopan kovimmassa liigassa. Noista kun leivotaan hyvä paketti, niin ei varmasti huono paketti kehityksen kannalta.
 
Gillies: Tulin pelaamaan kovaa, rehellistä lätkää

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varmasti molemmat. Tälle kaudelle Jokerit solmi farmisopimuksen, joka mahdollistaa Jokereille useamman miehen/pojan rosteriin ja samalla pelaajan riskit pienenevät. Eli worstcase Eelille on nyt se, että hän pelaa isossa roolissa Vantaalla. Vielä viime kaudella se olisi ollut se, että olisi istunut poppareilla tai pelannut A:ssa koska liigajoukkueet eivät suostu Jokereilta pelaajaa lainaamaan.
Hieno homma toi farmisopimus Jokereille. Sitä vaan en ymmärrä että viime kaudella Gymer, Mäkiset ja Rautanen pystyivät pelaamaan niin KHL:ää kuin Mestistä, niin minkä takia Tolvanen ei olisi pystynyt samaan vaan hänen vaihtoehdot olisivat olleet joko KHL-Jokerit tai A-Jokerit? Onko tähän tullut joku sääntömuutos?

Ja tosiaan tämä välttämättä niin riskialtis vaihtoehto Tolvasellekaan ole. Kunhan vaan touhu tehdään järkevästi, niin tarjolla on isoa vastuuta miesten peleissä mestiksessä ja mahdollisuus minuutteihin Euroopan kovimmassa liigassa. Noista kun leivotaan hyvä paketti, niin ei varmasti huono paketti kehityksen kannalta.
Aika moni täällä on laittamassa Tolvasta Mestiksen puolella, mutta Eeli itse tuskin on ajatellut pelaavansa peliäkään Mestiksessä. Voihan se toki olla että Eelille on lupailtu varma pelipaikka KHL:n puolella, sillä jollain hänet on saatu vakuutettua siitä että Jokerit on tässä vaiheessa oikea paikka kehityksen kannalta. Mielenkiintoista olisi tietää että millaista palkkaa Tolvaselle maksetaan.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Aika moni täällä on laittamassa Tolvasta Mestiksen puolella, mutta Eeli itse tuskin on ajatellut pelaavansa peliäkään Mestiksessä
Tolvasen tasoa on hyvin vaikea ellei mahdoton arvioida etukäteen. Jotkut odottaa koko kauden mestisreissua ja toiset pitävät paikan vakiintumista kahteen ensimmäiseen kenttään mahdollisena. Todellisuus on varmaan jossain siinä välissä, mutta mä en ainakaan osaa sanoa miten kova saavutus on mahtua USHL:n pistepörssin top-kymppiin tai All-Stars-kenttään tuon ikäisenä.

Oman ikäisiään vastaan Eeli on lähes poikkeuksetta kutakuinkin dominoinut, mutta siirtyminen USHL:stä KHL:n on ihan järjetön harppaus, vaikka nuori poika kesällä kehittyisi itsekin. Vauhti ja kamppailupelaaminen ovat ne, joissa muutos on suurin ja siihen ainakin omat epäilykseni liittyvät. Laukaus, peliäly ja kiekollinen taito riittävät varmasti, mutta mahtaako hän päästä niitä käyttämään.

Tosi jännä nähdä miten pojan käy. Yksi hyvä lisäsyy raahautua muutaman viikon päästä Tiksiin kattomaan lätkää.
 
DON'T PANIC

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Saatiinhan se Moseksen paikkaaja, tosin pari vuotta myöhemmin ja vähän nuorempana. Eikä Eelin luistelu "ihan" samalla tasolla ole, mutta laukaus on yhtä suuri uhka kuin Moseksella. Muutamia highlight-pätkiä youtubesta katsoneena tuntuisi yläkulma olevan Tolvasen lempipaikka ampua ja hyvä niin. Toivottavasti harkkapeleissä annetaan rohkeasti vastuuta, ja mielellään myöhemmin kauden aikanakin.

Plussaa myös siitä, että vaikutti aidosti innostuneelta haastattelussa päästessään pelaamaan Jokereihin. Aika harvinaista herkkua kyllä kaikkinensa tämä, että pari viikkoa sitten draftissa ykköskierroksella varattu pelaaja valitsee Jokerit.
 
Pöö
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy