Eduskuntavaalit 2019

  • 399 564
  • 3 925

Analyzer

Jäsen
Halla-aholta todellakin kaivaisi enemmän konkretiaa moneen asiaan mitä tulee talouspolitiikkaan. Kun puhutaan persujen "järkevästä talousohjelmasta", tarkoitetaan varmaan lähinnä sitä, että Halla-aho puhuu taantuman tulemisesta, myöntää että julkista taloutta tulee edelleen sopeuttaa, eikä heitä mitään populistisia vaalitäkyjä tyyliin vappusatanen. Arvostusta saanee realiteettien myöntäminen, joka esim demareilla on aivan hukassa. Esim vassarit on paljon johdonmukaisemmin liikkeellä suhteessa demareihin. Heiltä löytyy ohjelmasta linjauksia siitä, että mistä rahat otetaan(hyvätuloisilta). Se on paljon rehdimpää politiikkaa kun nuo demareiden lupaukset, jossa kaikille annetaan, mutta mistään ei oteta. "Koulutusinvestoinnit maksavat itsensä takaisin", "harmaan talouden torjunta", "työllisyyskasvu". Siinä sitä demarikonkretiaa.

Halla-ahon persut on hyvin erilainen verrattuna Soinin persuihin. Soini veti hyvin samalla tyylillä kuin demarit nyt. Aina kun nähtiin paikka kasvattaa kannatusta, kiirehdittiin lupaamaan kaikenlaista. Voisi ehkä sanoa, että perussuomalaiset on populistipuolue vain maahanmuuttoon liittyvissä asioissa. Maahanmuuttoasioissa asioita yksinkertaistetaan liikaa, jotta ne olisivat iskeviä ja helppotajuisia kansan riveissä. Se on sitä populisimia. Esimerkiksi persujen ilmastopolitiikka ei populismia. Se on vain täysin erilainen linja verrattuna muihin eduskuntapuolueisiin.

Luulen, että Halla-aho tietoisesti välttelee konkretiaa. Soinin perussuomalaisten romahdus johtui ennen kaikkea siitä, että luvattiin asioita, joita ei pystytty tai haluttu hallituksessa ajamaan. Jos se tapahtuu toisen kerran, niin sen jälkeen persut ei sieltä nouse. Kun pitää ajettavien asioiden määrän riittävän pienenä, niin niitä on helpompi saada läpi ja toisaalta pidettyä kannattajat tyytyväisenä. Sikäli mikäli persut hallitukseen joskus pääsisivät.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Joo siis tämähän johtaa joko sixpäk-hallitukseen tai sitten ennennäkemättömään neljän suureen hallitukseen (SDP+kok+kesk+vihr). Todennäköisesti molemmat hallitukset ovat aika halvaantuneita jo heti alusta saakka eikä uudistuksista tai päätöksenteosta tule mitään. Hillotolpalta ei kuitenkaan poistuta, joten edessä jälleen 4 hukattua vuotta.

Jep, siltähän tuo vaikuttaa. Jotain on Suomessa tapahtunut: 2000-luvun alkuun asti meillä oli pääosin sangen hyvä herraonni. Toki joku Kekkosen kausi oli osin sangen karu, mutta pätevyyden puutteesta ei voi Urhoa moittia ja on myönnettävä että ajat olivat silloin erilaiset, Eurooppa oli ruutitynnyri. Nyt sitten ollaan aika halvaantuneita eikä enää pystytäkään päättäväisiin uudistuksiin. Enkä sinänsä syytä PS:ää tästä, se on lähinnä seuraus, ei syy. Toki on outoa, että jos näkee, että globalisaatio on perimmäinen syy kansojen sekoittumiseen, ja se on, että silti ajetaan vähintään retoriikaltaan täysin Washingtonin konsensuksen mukaista talouspolitiikkaa. Halla-aho vastustaa systemaattisesti kaikkea sosiaali-liberalismia, myös niitä osia, jotka ovat kriittisiä markkina- ja pääomavetoiselle politiikalle. Siten siis niin hämmentävästi yhdistää arvokonservatismin ja talousliberalismin, pahimmat tulkinnat kummastakin ideologiasta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Vaaliketju ja keskustellaan vaan perussuomalaisista. Kyllä nyt on jytkyn ainekset ilmassa.

Jytkyn ainekset on ilmassa ja siksi perussuomalaiset onkin tämän vaalin mielenkiintoisin puolue.

Perussuomalaisten nousu keskisuureksi puolueeksi (tai entisten suurten putoaminen keskisuureksi) tulee tekemään hallitusneuvotteluista erittäin monimutkaiset.

Itse uskon, että suurin putoaja on keskusta, mutta vaikuttaa ilmapiiristä siltä, että kokoomus on myös kovassa luisussa. Saattaa vajota yllättävänkin alas, ainakin ystäväpiirin kokoomuslaisilla tuntuu nyt olevan uskon puutetta aika paljon.. ei oikein Orpon ”tiukka hyökkäys Rinnettä vastaan vaalitentissä” tuntunut herättävän omia. Pikemminkin päinvastoin.

Toistaisiko peräti historia itseään eli perussuomalaiset tekisivät saman kuin Soinin aikana. Nyt saatavalla jytkyllä jäädään ulos hallituksesta (joko omasta tahdosta tai siksi, että muiden arvopohja) ja seuraavan neljän vuoden aikana kerätään hallituskritiikillä ja kansan prostestihengellä vieläkin kovempi jytky, joka avaa ison hallitusvastuun. Ja hallitusvastuun aikana todetaan, että samanlainen puolue se on kuin muutkin, sama hallituspolitiikka jatkuu ja jytky sulaa..
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Halla-aholta todellakin kaivaisi enemmän konkretiaa moneen asiaan mitä tulee talouspolitiikkaan

Siis siinä mielessä konkretiaa, ettei vaan voi kasvattaa menoja sekä samalla olla korottamatta veroja tai ottamatta lainaa - noin yhtaikaa siis... Toki Halla-aho osaa tyypilliseen taitavaan retoriseen tapaansa kuulostaa talouspoliittisesti vastuulliselta, mutta PS:n ohjelma ei nyt vain yksinkertaisesti sitä ole. Konkretiaa olisi vastata realistisesti miten kaikki lupaukset voidaan pitää noissa itse hyväksytyissä puitteissa. Mutta kun se vastaus olisi, ettei voidakaan niin sitten ei vastata vaan vain kuulostetaan siltä, että kuin vastattaisiin. Mutta, kuten sanottu, niin nämä ovat PS:lle evvk-asioita: puolue on edelleen yhden asian liike, nyt se yksi asia on vain vaihtunut Soinin ministerinpaikasta etno-nationalismiin.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
@macnevis Sanotaan nyt sitten suoraan tämä asia. Vapaavuori ei aja Suomalaisen metsänomistajan asiaa, kovin voimakkaat kannanotot biomassojen polttoa vastaan on myös monen kookoomuslaisen muroihin kusemista. Vaikka tämä asia ei kuulukkaan Kookomuksen prioriteettilistalla kovin kärkeen, niin sen verran kookomuksessakin on metsänomistajia, että välttämättä ei kannattaisi pitää moista meteliä.
 
Viimeksi muokattu:

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@macnevis Sanotaan nyt sitten suoraan tämä asia. Vapaavuori ei aja Suomalaisen metsänomistajan asiaa, kovin voimakkaat kannanotot biomassojen polttoa vastaan on myös monen kookoomuslaisen muroihin kusemista. Vaikka tämä asia ei kuulukkaan Kookomuksen prioriteetti listalla kovin kärkeen, niin sen verran kookomuksessakin on metsän omistajia, että välttämättä ei kannattaisi pitää moista meteliä.

Kiitos, nyt tuli sitä konkretiaa. Tämän jo ymmärrän, eli miksi Vapaavuori kismittää. Itse asiaan en osaa ottaa mitään kantaa, en omista metsää eikä ole minkäänlaista mielipidettä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun palstalla kovin todetaan, että persujen talousosuus ei ole konkretiaa ja vassareita puolestaan on kehuttu hyvästä työstä, kävin vassarien eduskuntavaaliohjelman 2019 läpi ja tein hyvin alustavan arvion menolisäyksistä. Ne ovat noin 9-12 miljardia euroa. Vassariketjussa vähän tarkemmin. Sanoisin, että Li Andersson vetää puhdasta populismia, joka on hyvin kaukana talouden realismista. Mutta hyvin näyttää uppoavan. Onhan se erilaista populismia.

Näillä populistiryhmillä on ongelmana ei vain se, että ei kyetä esittämään ratkaisuja (persut) vaan myös se, että ratkaisut ovat kelvottomia suhteessa menolisäyksiin (vassarit). Demarit asemoivat Rinteen johdolla itsensä samaan kelvottomien talousratkaisujen esittäjinä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse olin hyvin pettynyt kun Orpo ei suostunut pääministeritentissä myöntämään, että seuraavalla vaalikaudella täytyy leikata. Petasiko tällä hallituspaikkaa vai mitä, mutta ei kovin kokoomuslaista ollut se. Halla-Aho oli ainoa, joka oli leikkaamassa. Toki kuten täällä mainittu, niin konkretian puutetta oli puheissa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Kiitos, nyt tuli sitä konkretiaa. Tämän jo ymmärrän, eli miksi Vapaavuori kismittää. Itse asiaan en osaa ottaa mitään kantaa, en omista metsää eikä ole minkäänlaista mielipidettä.

En edes välttämättä itse ole sitä mieltä, että Vapaavuori olisi väärässä. Kuitenkin tuo asia on sellainen, että ei kannattaisi olla noin jyrkkä. Biomassojen poltto kun ei välttämättä ole Helsingin kannalta se järkevin vaihtoehto, mutta kun puhutaan asiasta valtion tasolla niin asia onkin jo erilainen, kun se raha pyörii Suomen sisällä ja kartuttaa näin valtion kassaa toisin kuin esimekiksi tuotu kivihiili.

Edit- Terveempi näkökulma olisi Vapaavuorelta kysellä tuohon puun polttoon tukia valtiolta, että se tulisi Helsingille yhtä kannattavaksi mitä kivihiili. Valtiolla kun on varaa maksaa tukea kaikkeen mikä tuottaa sille rahaa, niin tuollainen täydellinen torppaamminen ei ole kenenkään Suomalaisen etu.
 
Viimeksi muokattu:

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Asemathan ovat sellaiset, että Rinne ei saa riittävää enemmistöä kasaan pelkästä vihervasemmistosta. Vaikka mukaan haalisi kaikki pienpuolueet, ei olla siltikään missään 120 paikassa. Tässä on nyt sitten kepulla ja kokkareilla valinnan paikka. PS ei ole tunnetusta syistä minkäänlainen vaihtoehto. Toisaalta neuvotteluasemat ovat hyvät ja mahdollisuus saada omia tärkeitä juttuja hallitusohjelmaan. Nurjempi kääntöpuoli muodostusvaiheen jälkeen on sitten istua yksinään neljä vuotta käytännössä ajopuuna vasemmistolaisessa pulkassa ja hallituksen sisällä olo voi olla melko yksinäinen, vaikka RKP:nkin saisi mukaan. Jos vielä taantuma tulee, niin sitten ollaan tukevasti samassa kannatusluisussa muun hallituksen mukana. Vaihtoehtona on istuskella lokoisasti oppositiossa ja seurata mitä tapahtuu.
 

Analyzer

Jäsen
Kun palstalla kovin todetaan, että persujen talousosuus ei ole konkretiaa ja vassareita puolestaan on kehuttu hyvästä työstä, kävin vassarien eduskuntavaaliohjelman 2019 läpi ja tein hyvin alustavan arvion menolisäyksistä. Ne ovat noin 9-12 miljardia euroa. Vassariketjussa vähän tarkemmin. Sanoisin, että Li Andersson vetää puhdasta populismia, joka on hyvin kaukana talouden realismista. Mutta hyvin näyttää uppoavan. Onhan se erilaista populismia.

Näillä populistiryhmillä on ongelmana ei vain se, että ei kyetä esittämään ratkaisuja (persut) vaan myös se, että ratkaisut ovat kelvottomia suhteessa menolisäyksiin (vassarit). Demarit asemoivat Rinteen johdolla itsensä samaan kelvottomien talousratkaisujen esittäjinä.

Eihän vassareiden talouspolitiikassa ole järjen hiventäkään, MUTTA he ovat valmiita kertomaan keinoja siihen, miten menolisäyksiä rahottaisivat. Eli he esimerkiksi myöntävät, että progressiota tulisi kiristää suuremmissa tuloluokissa. Yritystukia tulisi karsia. Varallisuusvero palauttaa.Jne. Demarit vaan nojaavat työllisyysasteen kasvuun ja heittelevät vappusatasia. Se on äänestäjälle paljon epärehellisempää viestintää vaalien alla. Äänestäjän kuluttajansuoja on paljon parempi vassareita äönestäessä kuin demareita.

Vassareiden politiikka tuhoaisi talouskasvun, passivoisi ihmisiä vastaanottamaan työtä ja ajaisi yrityksiä muualle. Siitä ei ole erimielisyyttä.
Haluan vielä alleviivata, että vasemmistoliitto on viimeinen puolue, jota ek puolueista itse äänestäisin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tässä on nyt sitten kepulla ja kokkareilla valinnan paikka. PS ei ole tunnetusta syistä minkäänlainen vaihtoehto. Toisaalta neuvotteluasemat ovat hyvät ja mahdollisuus saada omia tärkeitä juttuja hallitusohjelmaan. Nurjempi kääntöpuoli muodostusvaiheen jälkeen on sitten istua yksinään neljä vuotta käytännössä ajopuuna vasemmistolaisessa pulkassa ja hallituksen sisällä olo voi olla melko yksinäinen, vaikka RKP:nkin saisi mukaan. Jos vielä taantuma tulee, niin sitten ollaan tukevasti samassa kannatusluisussa muun hallituksen mukana. Vaihtoehtona on istuskella lokoisasti oppositiossa ja seurata mitä tapahtuu.

Äärivaikeat hallitusneuvottelut tosiaan tulossa näillä lukemilla. Hyvinkin todennäköisesti taas jotain päättämätöntä tilkkutäkkiä seuraa - toki on sanottava, ettei se päättäväisyyskään aina ihastuta esim. jos todella insinöörimäisen päättäväisesti ajetaanTitanicia päin jäävuorta (lue sote).
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eihän vassareiden talouspolitiikassa ole järjen hiventäkään, MUTTA he ovat valmiita kertomaan keinoja siihen, miten menolisäyksiä rahottaisivat. Eli he esimerkiksi myöntävät, että progressiota tulisi kiristää suuremmissa tuloluokissa. Yritystukia tulisi karsia. Varallisuusvero palauttaa.Jne. Demarit vaan nojaavat työllisyysasteen kasvuun ja heittelevät vappusatasia. Se on äänestäjälle paljon epärehellisempää viestintää vaalien alla. Äänestäjän kuluttajansuoja on paljon parempi vassareita äönestäessä kuin demareita.

Vassareiden politiikka tuhoaisi talouskasvun, passivoisi ihmisiä vastaanottamaan työtä ja ajaisi yrityksiä muualle. Siitä ei ole erimielisyyttä.
Haluan vielä alleviivata, että vasemmistoliitto on viimeinen puolue, jota ek puolueista itse äänestäisin.

Totta, mutta eihän vassarit edes esitä yritystukien karsimista. He haluavat uudelleenkohdetaa niistä noin 500 miljoonaa. Arvaus: vassarien silmin yritystukien kilpailua vääristävä vaikutus on positiivista, koska osa siitä suuntautuu tutkimukseen.

Lisäksi suurten pääomien ja suurten ansiotulojen lisäverot ovat hyvin kyseenalaisia tuotoltaan. Maksajia on lukumääränä vähän.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sitä konkretiaa ei näillä kriteereillä ole tarjolla kenelläkään. Sen vuoksi yhden puun haukkuminen konkretian puuttumisesta on aika kyseenalaista.


Niin, koska et tutustu kenenkään muiden esityksiin… muilla on konkreettia lukuja myöden. Tässä otteita Virheiden vaihtoehtobudjetista


Säästät yritystuista:

Dieselin alennettu verokanta (100 milj), Työkoneiden alennettu verokanta (110 milj), Turpeen alennettu verokanta (7 milj.): Yht. 217 milj.

Kaivosten alennettu sähkövero (19 milj.), Teollisuuden päästökauppakompensaatio (30 milj), Teollisuuden energiaverojen palautus (230 milj.), Irtaimen käyttöomaisuuden poistot (100 milj), Matkustajaliikenteen tuki (15 milj.) (Tämä jälkeenkin matkustajamerenkululle jää erilaisia tukia vielä noin 200 miljoonaa euroa) Lisäksi perutaan hallituksen tekemät viimeiset korotukset kuljetustukeen (1 milj.) ja kauppa-alusten verotukeen (6 milj.).

Yht. 401 milj

Kilometrikorvaukset (140 milj), Työmatkavähennys (57 milj.): Yht. 197 milj.

Ympäristölle haitallisista tuista ja tehottomista yritystuista leikataan näin kaiken kaikkiaan: 815 miljoonaa


Lisäksi esteitään Lentoveroa (100 milj.) ja muoviveroa (160 milj.)


menolisäykset esim Koulutuspanostukset 771 milj. Köyhyyspaketti 609 milj.



Esitetyt muutokset veroihin ja sosiaaliturvaan:
Parantavat sukupuolten välistä tasa-arvoa: naisten käytettävissä olevat tulot kasvavat +0,4% ja miesten leikkaantuvat -0,1%
Pienentävät tuloeroja: pienentävät Gini-kerrointa 0,4%-yks.
Vähentävät köyhyyttä: pienituloisten ihmisten määrää vähenee 26 745 henkilöllä

Lähde: Eduskunnan sisäinen tietopalvelu


Tarkemmin perstuluiden ja lukujen kera budjettimomentteineen täältä:

https://www.vihreat.fi/sites/defaul...8/vihreiden-vaihtoehtobudjetti-2019-final.pdf


Taustalaskelmat eduskunnan tietopalvelusta
https://www.vihreat.fi/sites/defaul...bf8/vaihtoehtobudjetti2019vihreat20181016.pdf
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kun palstalla kovin todetaan, että persujen talousosuus ei ole konkretiaa ja vassareita puolestaan on kehuttu hyvästä työstä, kävin vassarien eduskuntavaaliohjelman 2019 läpi ja tein hyvin alustavan arvion menolisäyksistä. Ne ovat noin 9-12 miljardia euroa.

Sanotaan nyt vielä tähän ketjuun, että vasemmistoliitto ei esitä ym. 9-12 miljardin vuosittaisia menolisäyksiä tulevan hallituskauden budjetteihin, vaan n. 2 miljardin menolisäyksiä. Tuhoaisiko se talouskasvun, passivoisi ihmiset ja ajaisi yritykset pois Suomesta (@Analyzer ), se olisi mielenkiintoinen keskustelu, johon oma taloustieteellinen tietämykseni olisi kiistatta aika riittämätön. Mielelläni seuraisin asiantuntijoiden keskustelua lehtereiltä (esim. uuskeynesiläisyys vs. ns. uusklassinen taloustiede).
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sitä konkretiaa ei näillä kriteereillä ole tarjolla kenelläkään. Sen vuoksi yhden puun haukkuminen konkretian puuttumisesta on aika kyseenalaista.
Kyllä sitä konkretiaa on ihan eri tavalla tarjolla esim. vasemmistoliiton ohjelmassa.

Kyse on ennen kaikkea siitä, ovatko ratkaisut ylipäätään mahdollisia. Persujen ehdotukset ovat monelta osin sellaisia, etteivät ne kestä edes perustuslaillista tarkastelua. Puhumattakaan siitä, että niitä pitäisi sovittaa poliittiseen päätöksentekojärjestelmään.

Persujen vaaliohjelma on demareiden ohella heikoin. Tämän päiväinen Hesarin haastattelu vain vahvisti olemassa olevaa mielikuvaa: Halla-ahon puoluetta ei kiinnosta mikään muu kuin maahanmuutto.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sanotaan nyt vielä tähän ketjuun, että vasemmistoliitto ei esitä ym. 9-12 miljardin vuosittaisia menolisäyksiä tulevan hallituskauden budjetteihin, vaan n. 2 miljardin menolisäyksiä.

Minä laskin vasemmistoliiton esittämän perustulon mukaan ja sen osalta kustannusvaikutus on hyvin varovainen. Vasemmistoliitto ei ole itse esittänyt laskelmia. Tuo 2.0 noin on sinun arviosi ja se poikkeaa Li Anderssonin arviosta, joka sai pelkkään perustuloon "muutaman miljardin" kustannusvaikutukset. Sekin toki alakanttiin.

Ilmeisesti vassareilla on erilainen konkretia. Kun Li Andersson ja kumppanit esitävät vaaliohjelmassaan 120 hyvää ja kaunista, niistä ei laskelmia tarvita. Kun Halla-aho esittää 5-6 keskeistä asiaa, niistä tarvitaan jokaisesta erittäin tarkat laskelmat.

Hauskaa tätä on seurata.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
En minä tuota vaihtoehtobudjettia järkevänä pidä, mutta en millään usko että minkään puolueen vaihtoehtobudjetti kestäisi tarkempaa tarkastelua.

Ainakin jokainen joutuisi tekemään kompromisseja niihin hallitustyössä jne. PS:n budjetti perustuu kuitenkin täysin puhtaisiin mahdottomuuksiin, eli ei se nyt ihan samalla viivalla ole muiden kanssa.

Sanottakoon nyt sen verran, että olen kyllä itsekin äänestänyt "teemaa", eli jotain tiettyä osa-aluetta esille ja keskusteluun sen sijaan, että tarjolla olisi ollut realistinen valmis paketti reaalipolitiikalle. Se kannattaisi kuitenkin myöntää itselleen eikä selitellä parhain päin noita puolueohjelman selkeitä heikkouksia.

Minä laskin vasemmistoliiton esittämän perustulon mukaan ja sen osalta kustannusvaikutus on hyvin varovainen. Vasemmistoliitto ei ole itse esittänyt laskelmia. Tuo 2.0 noin on sinun arviosi ja se poikkeaa Li Anderssonin arviosta, joka sai pelkkään perustuloon "muutaman miljardin" kustannusvaikutukset.

Kuten tuolla vasemmistoketjussa sanoin jo, niin saahan tällaista toki laskea jne., mutta vasemmistoliitto ei aja 9-12 miljardin lisäyksiä Suomen budjettiin tulevalla hallituskaudella. Eli joko hyväntahtoisesti tulkitset väärin tai tarkoituksellisesti hämärrät keskustelua luvuillasi.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Se mitä ihmiset heikosti ymmärtävät yleensäkkin kun valtion tuissa kotimaiselle tuotannolle, että yleensä se ei ole edes kenenkään omista taskuista pois. Tukijärjestelmät on luotu siksi, että tämä Suomalainen järjestelmä kerää verojatuloja kaikesta ja tuilla Suomalainen tuotanto pystyy toivottavasti kilpailemaan kansainvälisesti. Vaihtoehto kun olisi se, että tuodaan ulkomailta joka ei kerrytä verotuloja samaan tapaan. Eli on kyse siitä, että maksetaan osa kerätyistä veroista takaisin tukina. Helppo on kyllä kritisoida noita tukia, mutta on Suomalainen verotus myös kovin ankara kansainvälisesti.
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Se mitä ihmiset heikosti ymmärtävät yleensäkkin kun valtion tuissa kotimaiselle tuotannolle, että yleensä se ei ole edes kenenkään omista taskuista pois. Tukijärjestelmät on luotu siksi, että tämä Suomalainen järjestelmä kerää verojatuloja kaikesta ja tuilla Suomalainen tuotanto pystyy toivottavasti kilpailemaan kansainvälisesti. Vaihtoehto kun olisi se, että tuodaan ulkomailta joka ei kerrytä verotuloja samaan tapaan. Eli kyse on tuissa on kyse siitä, että maksetaan osa kerärätyistä veroista takaisin tukina. Helppo on kyllä kritisoida noita tukia, mutta on Suomalainen verotus myös kovin ankara kansainvälisesti.
Tuota noin. Eikös tämä ole hankala järjestelmä? Mitä jos yritystuista luovuttaisiin ja työnantajamaksuja kevennettäisiin saman verran? Yritysverotus on kuitenkin kilpailukykyinen. Tässä jäisi se byrokratian viemä siivu jaettavaksi. Lisäksi järjestelmä tukisi niitä yhtiöitä, jotka ovat kasvukykyisiä. Samalla tekohengityksessä joko tehostaisivat tai katoaisivat. Minusta tässä olisi kyllä järkeä. Vientiluotto on sitten toinen asia, jossa Suomi voisi vielä parantaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
mutta vasemmistoliitto ei aja 9-12 miljardin lisäyksiä Suomen budjettiin tulevalla hallituskaudella. Eli joko hyväntahtoisesti tulkitset väärin tai tarkoituksellisesti hämärrät keskustelua luvuillasi.

Eipä kukaan ole esittänyt vassarien ajavan 9-12 miljardin lisäyksiä tulevalle hallituskaudelle. Kävin ainoastaan vassarien vaaliohjelman läpi. Siellä esitetään perustuloa 800 euroa + ansiosidonnaista + asumistukea + muuta. Tulos on tyrmäävä jo ilman oheisvaikutuksiakin. En todennut, mihin vuoteen tai hallituskauteen vassarien typerä esitys kohdistuu.

Hieman naurattaa sinun reaktiosi kun vassareita naulaan taas kerran ja syystä. Onhan tuo perustuloesitys katastrofi.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuolle jotain perustetta? Minun tietääkseni nuo etnonationalistit ovat kauan sitten savustettu (Ja juurikin JHA:n aikana) ulos puolueesta, joskin piirit ja paikallisyhdistykset toki ovat sinänsä itsenäisiä. Ja kannattajissa toki varmasti heitäkin on, mutta eivät käsittääkseni nauti kuin kaltaistensa suosiota.
Keitä etnonationalisteja on savustettu? Pikaisella silmäyksellä ainakin äärioikeistotaustastaan tunnettu Teemu Lahtinen kelpaa ehdokkaaksi Uudellemaalle.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Keitä etnonationalisteja on savustettu? Pikaisella silmäyksellä ainakin äärioikeistotaustastaan tunnettu Teemu Lahtinen kelpaa ehdokkaaksi Uudellemaalle.
Olin käsittänyt, että kaikki persut ovat äärioikeistolaisia. Nytkö siellä on vain yhdellä äärioikeistotaustaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös