Tässä viestissä on paljon asiaa, joten pelkkää tykkäys ei riitä. Tämä on 100 % just näin.Minusta tämä koko heikentynyt ikärakenne pitäisi käsitellä aivan keskeisenä ilmiönä tulevaisuuden kannalta. Puolueiden pitäisi kertoa, mitä ne ajattelevat 1) verotuksesta, 2) valtion taloudellisesta tilasta, 3) maahanmuuton määrästä, 4) sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta ja 5) eläkejärjestelmästä. Nyt nämä asiakokonaisuudet joko uupuvat kokonaan tai ovat puolivillaisia.
Haluaisin kuulla, millä perusteella nykyinen eläkejärjestelmä taipuu tulevaisuudessa oikeudenmukaiseksi. Näyttää jälleen siltä, että keski-ikäiset ajavat voimakkaasti intressejään nuorista välittämättä.
Talous on ollut heikolla tolalla jo vuosikymmenen. Miksei ratkaisevia muutoksia tehdä? Rahaa ei pitäisi riittää jaettavaksi, kun vuotuinen budjettiarvio on jatkuvasti alijäämäinen.
Pitäisi käydä keskustelu siitä, miten lapsien hankinnasta tehdään houkkuttelevaa. Lapset maksavat aivan tuhottomasti yksilötasolla, mutta ovat tärkeä työvoimareservi tulevaisuudessa. Ovatko sinkkutaloudet tämän vuoksi etulyöntiasemassa, kun vanhustenhoidon kustannukset katetaan kuitenkin budjetista, jota taas ylläpitävät tulevat sukupolvet?
Miksi esimerkiksi perussuomalaiset ja demarit esittävät olevansa työperäisen maahanmuuton kannalla, kun he pitävät ohjelmatasolla kiinni tarveharkinnasta? Mielestäni todella ristiriitaista politiikkaa.
Verotuksessa kaikki muu paitsi korotukset tuntuvat olevan neuvottelupöydän ulkopuolella. Miksi? Varmasti löytyisi tapoja, joilla työllisyyttä voidaan vauhdittaa. Ainakin demareiden tulonjakointo huomioiden on käsittämätöntä, että työllisyystoimet ovat niin ohuella pohjalla.
Pitäisi myös miettiä, miten valtion menoja priorisoidaan. Onko sodanaikainen "koko Suomi asuttuna" politiikka tulevaisuudessa järkevä toimintaperiaate? Mielestäni ei ole. Pitää löytää hintalappu sille, että Suomessa saa perustuslain mukaisesti asua missä tahansa korvessa ja vaatia silti yhtäläisiä palveluita - olkoonkin, että niitä ei de facto pystytä aina takaamaan.
Kuntasektoria pitäisi myös uudistaa. Mitä järkeä on yli kolmessa sadassa kunnassa? Kertoisipa joku poliitikko. Sote-järjestelytkin polkevat paikallaan ja syövät jatkuvasti rahaa.
Valtion rahankäytön priorisointia ovat ehdottaneet ainoastaan persut. Miksi suuret puolueet eivät tee tulevaisuuteen suuntaavia linjauksia? Kun jostain on karsittava, on ainakin järkevää karsia sieltä, missä rahalle ei ole välttämätöntä tarvetta.
Varmasti oppisopimuskoulutusta tulisi lisätä, mutta tuon varaanhan ammatillista koulutusta ei voi laskea vähää alusta. Työnantajat valittaa jo, että pätevän työntekijänkin palkkaaminen on liian iso riski, saatika että lähtisivät isommalla mittakaavalla vastaamaan koulutuksestakin, josta nyt aina olisi myös menoja, vaikka koulutusraha valtiolta tulisikin. Lama-aikoina juuri kukaan ei onnistuisi saamaan oppisopimuspaikkaa jne. Yhteiskunnan tavoite on kuitenkin, että kaikille on tarjota vähintään toisen asteen koulutus.Myös se että ammatillisessa koulutuksessa juuri olisi tehostamisen paikka, ja minusta Sipilän ehdotus on todella hyvä, missä nyt sitten jatkossa panostettaisiin oppisopimus järjestelmään. Väittäisin että oppisopimus ja työssäoppiminen on todella hyvä ratkaisu, jossa saadaan nuori nopeammin tuottavaan työhön kiinni. Tämä olisi kovin olennaista tämän maan edun takia, ettei huoltosuhde räjähdä aivan käsiin.
Jussi Niinistöä ei huolita takaisin PS:iinHuolitaan. Sano minun sanoneen. Eikä siihen tarvita edustajanpaikkaa. Jussi Halla-aho ottaa tämän eksyneen lampaan avosylin vastaan.
Näin ne asiat koetaan. Persu = venäjämielinen.Takaisin? Onko Jussi Niinistö joskus ollut Venäjä-ystävä? Melko mielenkiintoinen ja lennokas tulkinta.
Tuo on yksi erittäin iso ongelma kyllä. Siis riskit mitä ensimmäisen (ja luultavasti muutaman seuraavankin) työntekijän palkkaaminen aiheuttaa pienyrittäjälle. Ei ihme että tietyillä aloilla suositaan niitä "vuokratuoliyrittäjiä" ja tuohon suuntaan hommaa saataisiin helposti vietyä, mutta tällä hetkellä ihminen menettää melkein ihmisarvonsa kun ryhtyy yrittäjäksi, olkoonkin sitten että yrittää yksin ansaita elantonsa. Eli tukia ei tarvitse odottaa. Ryhdyppä siinä yrittäjäksi.Suomessa edelleenkin työntekijän palkkaaminen on tosi iso riski. Halpatyövoima ulkomailta se vasta perseestä onkin. Sitten on aloja/paikkakuntia, joihin on todella vaikea saada työntekijöitä. Tuo yhtälö pitäisi ratkaista jotenkin ennen kun tilanne räjähtää täysin käsiin (osittain on jo).
Näköjään mainostavat, että tänään klo 18 julkaistaan Alman teettämä gallup. Taitaa sieltä vielä joku muukin (yle, hs??) tulla ulos ennen loppuviikkoa.
Hih. Joku taikaseinäläinen aikanaan pillastui kun linkkasin 4kk vanhan uutisen.Kuten esim Saksassa ainoastaan kahdenkymmenen prosentin kannatus:
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ul...-saksassa-merkelin-valtakauden-loppu-kasilla/
Varmasti oppisopimuskoulutusta tulisi lisätä, mutta tuon varaanhan ammatillista koulutusta ei voi laskea vähää alusta. Työnantajat valittaa jo, että pätevän työntekijänkin palkkaaminen on liian iso riski, saatika että lähtisivät isommalla mittakaavalla vastaamaan koulutuksestakin, josta nyt aina olisi myös menoja, vaikka koulutusraha valtiolta tulisikin. Lama-aikoina juuri kukaan ei onnistuisi saamaan oppisopimuspaikkaa jne. Yhteiskunnan tavoite on kuitenkin, että kaikille on tarjota vähintään toisen asteen koulutus.
Näen itse tähän kaksi syytä. A) demokratian yleinen ongelma, että jokaisen ääni on saman arvoinen. Käytännössä siis ihmiset eivät ole riittävän älykkäitä ymmärtääkseen omaa etuaan. B) On ollut tämän porukan osittain jopa ehkä ylimielinen asenne jättää kunnolla selittämättä miksi on tehty mitäkin.
Mielestäni hallitus ja ennen muuta puolustusministeri tekivät hyvää työtä tällä kaikkein tärkeimmällä politiikan lohkolla, jonka varaan lopulta kaikki muu rakentuu. Suomi kasvatti sodan ajan vahvuutta 230 000:sta 280 000:een, lisäsi kansainvälistä yhteistyötä (esim. JEF-joukot) panostettiin kalustohankintoihin...
Sinänsä mielenkiintoista olisi tietää, mitä Jussi Niinistölle tapahtui, koska hän oli lähtökohtaisesti jonkinlainen vanhanaikaiseen kansallisarmeijaan tukeutumisen kannattaja ja teki jopa yhden nimitysratkaisun tältä linjalta. Kenties joku sotilaista osasi hänet lopulta opastaa nykyaikaan. Sinänsä arvostettavaa, sillä kaikki ministerit eivät koskaan kasva tehtävänsä tasalle. Nyt hän on jo sanonut niinkin viisaasti Ukrainaan viitaten, että mikään Naton rauhankumppanuus ei anna suojaa, ainoastaan Naton jäsenyys. Toki sammakoitakin on hänen suustaan päässyt.
Kenties Jussi Niinistö pakkokäännytetään takaisin Venäjän ystäväksi, kun hän liittyy takaisin Perussuomalaisiin vaalien jälkeen.
Miksi esimerkiksi perussuomalaiset ja demarit esittävät olevansa työperäisen maahanmuuton kannalla, kun he pitävät ohjelmatasolla kiinni tarveharkinnasta? Mielestäni todella ristiriitaista politiikkaa.
Noh prosenttilukuna tuo on ihan kova aatteen synnyinseudulla mutta Saksassa ei ole montaa puoluetta äänikakkua jakamassa.
Myös poliittinen kenttä on tuolla tällä hetkellä aika sekaisin. Seurataan tilannetta.
En tunne ammatillista koulutusta niin laajasti, että osaisin mitään syväluotaavia analyyseja kirjoittaa, mutta ainakin sähköalalla tähän on menty ja heikoin tuloksin. Työharjoittelu on käytännössä ollut lapionvarsihommia, tutkinnon saa kuka tahansa opintoja käynyt ja muuta mukavaa. En siis todellakaan tyrmää oppisopimusta ja työssäoppimista, mutta sähköalan esimerkin perusteella olisin kyllä varovainen.Niin tuota ammatillistakoilutusta tulisikin uudistaa, niin että enemmän opitaan työpaikalla kuin koulun penkillä. Se kai tuossa tavoite on, että perjaatteessa kuluja vievä käytännönopetus korvaittaisiin työssäoppimisella. Tämä hyödyttäisi käytännössä kaikkia osapuolia, kun firma saisi työpanosta opiskelijoilta ja kuluja tuottava käytännönopetus olisi työssäoppimista. En tiedä mutta itselle jäänyt kuva, että ei ammattikoulun opetus edes tuo juuri lisäarvoa ihmisen työpanokseen, joten sitä olisi hyvä siirtää lähemmäs työelämää. Aivan turha vaihe elämässä monelle viettää 3 vuotta ja pyöritellä pelkästään peukaloita, kun varmasti jopa moni opiskelija haluaisi sitä enemmän työhön sidottavaksi.
Huhtasaaren kirjoitukset voidaan sitten varmaan yleistää? Kokemisesi Niinistön paluusta ja Halla-ahon avosylistä ainakin meni vihkoon.Que? Oletko seurannut vaikkapa perusjen presidenttiehdokkaan kirjoituksia?
Heikosti toteutettu tentti. Ei voi olla niin että jos puheenjohtajia on alle kymmenen, niin silti pitää joka kysymyksen kohdalla osa heistä skipata kokonaan.Tää Alman tentti on kyllä täysi kaaos, ei ole toimittajilla yhtään näpeissä..
Ja jatkokysymyksen, että demarit eivät varmaan Rinteen kohdalla ole kieli ruskeana ”tiettyyn suuntaan” eli AY:n peräpeiliin.Mikä on tämä esittämäsi eriarvoistava politiikka?.
En ymmärrä miten tämä on mahdollista, koska pakkoruotsi.Kaksi pääministeriehdokasta ei uskaltautunut tulla ruotsinkieliseen vaalikeskusteluun ja Halla-aholle ei perussuomalaisista löytynyt toista ruotsinkielistä korvaajaa. Terhokin näyttää osaavan vain toista kotimaista kieltä. Tämä näyttää todelliselta kaksikieliseltä keskustelulta. Aika suppea on ministeriehdokkaiden ruotsinkielen sanasto.
En ymmärrä miten tämä on mahdollista, koska pakkoruotsi.