Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Eduskuntavaalit 2019

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana MacRef, 04.12.2018 klo 20.34.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Olisi ehdottomasti merkittävämpi, jos Ruotsi olisi kuskannut ihmiset ensin Venäjälle, ja sitten Venäjä Ruotsin kanssa Suomeen. Niin kauan kun puhutaan Venäjän rajasta, puhutaan toki Venäjän rajasta - ei Ruotsin. Halla-ahona olisi varautunut heittämään ennalta tietämiini kysymyksiin (vaikkapa ilmasto-osuudessa) ilmastopakolaisuuden, josta siirto Ruotsin pakolaismääriin tms.
   
 2. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Vähemmän yllättäen Rinne sai eniten puheaikaa, vaikka taktisesti kello jätettiin lopussa näyttämättä, vaikka monesti muistettiin kuittailla Orpolle, että ”sinä olet puhunut eniten”. Toiseksi tuli Orpo kuitenkin. Ja kenenkähän syy se on, jos yksi henkilö saa muita enemmän puhua?

  RKP sivuutettiin tehokkaammin kuin Siniset.

  Rinne veteli pari kertaa ehkä tarpeettoman sammakon mitä ei olisi tarvinnut ja tästä häntä korjattiin, mutta tuskin vaikuttaa kannatukseen edes yhden äänestäjän vertaa. Demarit voittaa ja sillä sipuli.
   
  Cliffer666 tykkää tästä.
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Olihan Haavistolla loistovetokin. Kun piti vastata vihreiden ydinvoimakannoista ja hiilivoimaloiden ongelmista, vastasi "ensin" aivan toiseen kysymykseen, ja päätti sen niin hyvin kotiin, että muut nyökkäilivät ja osa lainasi, vaikka Haavisto "unohti" vastata alkuperäiseen kysymykseen. Valtiomiestekoa.
   
  arvee tykkää tästä.
 4. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Mielestäni tämä on turhaa semantiikkaa, kun keskustelu koski selkeästi Suomen itärajaa eikä kaikkien Venäjän naapurimaiden rajoja. Itse olisin ollut kiinnostunut kuulemaan mitä Halla-aholla oli sanottavanaan Ruotsin rajasta erityisesti, kun pohjoismaiden välillä on varmaankin maailman liberaaleimmat rajat.

  Näissä väittelyissä on aina ikävää se, että puhujia on näin paljon, jolloin keskustelu jää helposti pintapuoliseksi ja opittujen fraasien toistamiseksi.

  Toivottavasti YLE julkaisee sen kuka puhui eniten ja vähiten. Itse veikkaan, että Orpo eniten ja Henriksson vähiten.
   
 5. Sniper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timo Suden kääntölämäri
  Lainaus:
  No sitä oli kyllä muutenkin tänään liikkeellä, että kysymykseen A vastattiin, että pitää itseasiassa ajatella ensin B:tä ja C:tä ja aakkosia kokonaisuudessaan. :D Olkoonkin että se joskus on ihan oikeakin vastaus tyhmään kysymykseen, mihin ei haluta hirttäytyä, niin tänään esimerkiksi sähköautoista nähtiin aika hauskaa välttelyä. :)
   
 6. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Ovatpa huonoja nämä kakkien puolueiden yhteiset tentit. Ihan siis lähtökohtaisesti, kun kaikkiin asioihin ei pääse edes sanomaan kommenttia, puhumattakaan keskustelusta. Kaiken huippuna toki tuo NATO-"keskustelu". Kaiken maailman Rinteen lääkärintodistuksista, kukkakaalipirtelöistä ja muista epäollennaisuuksista väännettiin kyllä vaikka kuinka. Eli ei kovinkaan onnistuneesti johdettu keskustelu juontajilta, vaikka väkisinhän tuo menee keskustelun sijasta omien mantrojen hokemiseksi kaikilta. Ihan sama mikä on kysymys, niin vastaus alkaa "niin, minun mielestä tässä koko asiassa X tulee..."
   
 7. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Yhtään miespuolista duunaria ei Rinne kyllä vakuuttanut illan surkealla esityksellään. Aivan käsittämättömän heikko suoritus, mikä oli tosin jo kaikkien tiedossa, koska miehen kyvyt kyllä tiedettiin etukäteen. Varsinkin Rinteen puheet ruaasta, tuosta rasvanahkaisten duunareiden henkitorvesta jäivät mieleen, puhumattakaan siitä älyttömästä puheenvuorosta koskien polttoaineen hintaa. Sanna Marin olisi puhunut samat sanat, mutta olisi sentää vedonnut demareiden toiseen suureen äänestäjäkuntaan eli julkisen sektorin naisiin. Haavisto ja Andersson pyyhkivät Rinteellä lattiaa, mikä on miehen kannalta pahinta, koska sinne se vuoto alkaa virrata. Rasvanahat taas valitsevat mielummin persun.

  Kyllähän demarit vaalit tulevat voittamaan, mutta kannatus tulee ryminällä alas. Meillä taitaa olla vaalien jälkeen eduskunta, missä kaikilla puolueilla on alle 20% äänisaalis.
   
 8. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Surullista, mutta tuossa 30 sekunnissa varmaan käytiin kaikki mitä Suomessa kyseisessä aiheesta pystytään keskustelemaan. Pidempi keskustelu olisi ollut vain vaivaantunutta, jossa kukaan ei olisi uskaltanut sanoa mitään. Siinä mielessä ymmärrettävä valinta toimittajilta, mutta surullista noin Suomen kannalta.

  Jotenkin hävittäjistä keskusteltaessa toivoisi jonkun joskus muistuttavan Pariisin rauhansopimuksessa oli määrätty, että Suomella saa olla vain 60 hävittäjää. Nythän kaikki ovat vakuuttuneita, että 64 on Suomen kannalta joku optimaalinen määrä.
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jeps, tuo oli parasta tentissä. Tai siis "tentissä". Odottelin itse, osaako joku tuoda tutkimuspohjaista faktaa sähköautojen ympäristöystävällisyydestä ja yllättäen tässä asiassa se oli Halla-aho, joka muuten oli heikko. Hän nosti esille sähköauton elinkaaren ongelmana. Se on totta, sillä pari vuotta sitten testien mukaan (mm. TM Suomessa) diesel oli ekologisempi elinkaarena kuin sähköauto.

  Hauskaa oli vääntö, mitä tarkoittaa polttomoottoriautojen kielto. Jos nyt tällainen hauskaa on, mutta hauskalta se vaikutti, kun aika kaukana faktoista välillä menivät.
   
 10. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Tuo sähköautokeskustelu oli kyllä hauska, kun ensin sekoitettiin asioita ja lopussa sitten keskusteltiin siitä, että mistä juuri keskusteltiin. Lopussa Terho puhui yksityisautoilusta siten kuten Siniset ovat sitä koko lyhyeen taipaleen puhuneet, kannustavasti, ehkä jopa populistisesti, sen Andersson ihan oikein haastoi ja osoitti käytännössä koko puheensa Terholle, joka ei tähän kuitenkaan saanut vastata, vaan siirryttiin seuraavaan aiheeseen.
   
 11. Randall Flagg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Ennustan hankalia ja pitkiä hallitusneuvotteluja. Voi mennä lähes Ruotsin tyyliin.

  Keskusta ja kokoomus molemmat näyttäytyy liian vaikeina kumppaneina. Keskusta näistä se helpompi, mutta saanee niin suuren tappion että viettää seuraavan kauden oppositiossa.
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Onhan Pariisissa mellakoita ollut ja kaikenlaisia keltaliivejä. Mutta että Pariisissa on pidetty uusi kokous, jossa on hyväksytty Suomelle 60 hävittäjää? Entinen sopimus on mitätöity Suomea koskevien sotilaallisten artiklojen osalta vuosikymmeniä sitten :)

  Tämä siis tuon aiemman noin 60 tausta ja ymmärrän, että tiesit sen oikeasti.
   
 13. Cliffer666 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
  Lainaus:

  Sinipunan ja punamullan välisen pohdinnan voisi välttää kokonaan, jos olisi mahdollista saavuttaa enemmistö SDP+Vas+Vihreät+RKP ja kenties KD.. Olisihan se luonnollisesti parhain mahdollinen hallitusvaiihtoehto noista kolmesta, vaan kuinka realistinen, tuskin kovinkaan jos SDP:n kannatus tuosta vielä enemmänkin sulaa...
   
 14. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Eikö kenellekään tullut mieleen, että NATO-kysymys on oli lyhyt ja viimeinen, koska siitä jatketaan seuraavassa väittelyssä. Vaaleihin on vielä aikaa ja väittelyitä tulee lisää.

  Minua hieman häiritsee, että media vaatii vastauksina kyllä tai ei, mutta samalla moittii puolueita, jotka vastaavat yksinkertaisesti monimutkaisiin kysymyksiin. Ehkä vaalien jälkeen saadaan ohjelma, jossa yleisö saa tentata toimittajia.
   
  BigRedCat tykkää tästä.
 15. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Jännä ettei koko keskustelussa nostettu sanallakaan esiin verotusta... Eli sitä miten vasemmisto aikoo rahoittaa nämä kaikki "jotkut sadat miljoonat" joita etenkin Rinne heitteli. Kuitenkin SAK tarjosi YLE:lle aika helpon syötön johon tarttua.
   
 16. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Suomi on pyyhkinyt Pariisin rauhansopimuksella persettä jo heti NL:n kaatumisen jälkeen. Tai on ainakin alkanut tulkitsemaan sitä valikoidusti ja omalta kantiltaan. Essayah kokosi tuon hävittäjämäärän aika hyvin yhteen, että tuo luku (64) on ilmavoimien optimaalisen toimintakyvyn ja tarkkojen puolustussuunnitelmien mukainen. Sen alle ei ainakaan voi mennä tai suunnitelma ei pidä esim. aikataulujen ja valvontatarkkuuden osalta.
   
 17. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Rinteen verotusinnostus moneen kysymykseen sai kyllä itsellä niskavillat pystyyn. ”Vero siihen, vero tuohon ja verolle vero. Ohjataan verolla ja vero...”

  Halla-ahon ei annettu edes päästä pääaiheessaan vauhtiin, mutta Sipilän annettiin baltian rajoista puhua? Juuri näin.

  Rinne oli ”kellotuksessa” ennen vikaa vuoroa Orpoa joku 15 sekuntia jäljessä, eli ”voitti” tuon kisan. Eihän Antti saa kahden sanan lausetta artikuloitua alle tuon ajan. Siksi naureskelinkin, että Orpolle tästä puheajastaan muistettiin muistuttaa monesti, mutta lopussa ei sitä kelloa näytettykään, kun Rinne tuon kisan vei. Hyvä Yle!
   
 18. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  SAK (jonka siis lasken yhdeksi SDP:n suurimmaksi lobbariksi) julkaisi tänään oman vero-ohjelmansa, mutta sitä ei tässä keskustelussa luonnollisestikaan sivuttu. He olisivat valmiit palauttamaan varallisuusveron ja verottamaan mm. pankkitalletuksia, osakkeita, rahastosäästöjä jne.

  Rinne on vaan puhunut mahdollisimman laajasta veropohjasta, jossa ei aukkoja olisi - eli siis kaikkia ja kaikkea verotettaisiin ainakin jollain tasolla. Täysin kestämätöntä touhua pidemmän päälle.
   
 19. Analyzer Jäsen

  Leijonat ja lampaat hengessä:

  +++ Essayah

  Artikulaatio selkeä ja pysyy hyvin asiassa. Osaa tuoda uusia näkökulmia keskusteluun, vaikka joutuisi vastaamaan viimeisenä. Ripottelee puheisiinsa hyvin pieniä faktoja, jotka lisäävät vakuuttavuutta.
  ++Sipilä
  Varsinkin tentin alkupuolella hyvä. Rennon isällinen ote. Sai sen neljä vuotta kadoksissa olleen "kivajuhan" kaivettua takaisin. Osasi reagoida terävästi, jos kanssaväittelijä tekee asiavirheen.
  Rinteeltähän niitä tuli.
  +Henrikson
  Esiintyminen kuivahkon asiallista, mutta hyvät loogiset perustelut asiaan kuin asiaan.

  - Anderson
  Ei ollut totutun hyvä, oli jotenkin oudon varovainen. Ehkä vaalien läheisyys ja kannatuksen jymähtäminen saa varomaan liian radikaaleja avauksia, joilla karkoitetaan duunarilaitaa pois?
  - Haavisto
  Paikoin terävää argumentointia, mutta syyllistyi raivostuttavissa määrin puhumaan aivan eri asiasta kuin oli kysymys.
  -- Halla-aho
  Ei vakuuttanut. Parissa edellisessä väittelyssä oli hyvä ja näytti että esiintyminenkin oli parantunut, mutta nyt jäi telineisiin. Melko pahaakin haparointia sotekysymyksessä ja hävittäjäkysymyksessä oli tyhmää ryhmittyä "alle 64 hävittääjääkin mahdollista" kategoriaan, kun puolueensa on kuitenkin maanpuolustushenkinen. Takertuu liikaa saivartelemaan lillukanvarsista. Kun ruutuaikaa on vähän tarjolla, niin pitää pyrkiä aina kertomaan puolueen kanta isossa kuvassa. Ei jumiutua johonkin, että voisihan se hävittäjämäärä olla 63, jos nytkin on pärjätty 62:lla jne..
  -- Terho
  Heittelee vaan onelinereitaan joka väliin ja mitään oikeaa sanottavaa ei ole. Puheajassakin ihan hännillä, kun lopettaa osuutensa vapaaehtoisesti heti alkuunsa.
  --- Orpo
  Yleensä hyvin väittelyissä esiintyvä oli aivan yössä. Ylimielistä esiintymistä ja sote sekä vanhusasioissa pahasti puolustuskannalla. Kaikki negatiivinen näissä edellä mainituissa keskusteluaiheissa liittyy puoluetasolla mielikuvissa kokoomukseen ja Orpo ei millään saa ohjattua keskustelua positiiviseen sävyyn. Yksityinen on nyt kirosana ja Orpo on mielipiteineen yksin.
  ---Rinne
  Toipilasta rankasta sairaudesta parantunutta miestä ei tee mieli haukkua, mutta.....Asiavirheitä lipsuu, kannat ovat todella epäselviä. Jättää itsestään todella epävarman kuvan aiheesta kuin aiheesta.
  Vai, että lihalle kestävänkehityksen vero. Voisiko Rinne vielä tosiaan sössiä pääministerinpaikan, kovin se ainakin sitä yrittää.
   
 20. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Lainaus:
  Niin, tosiaan jännä ettei tätä käyty yhtään läpi. Paljon kivempi lupailla kaikille kaikkea kuin käydä läpi mistä rahat revitään.
   
 21. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Niinhän se monesti tuppaa vaalien alla olemaan, että kaikille luvataan kaikkea. Ja tyhmät sitten nielevät sen ja äänestävät lupausten harhauttamina. Mutkun mutku alkaa sitten heti kun ensimmäinen lupaus on syöty. Vaalit ovat peliä.
   
 22. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Lainaus:
  Toki, luonnollisesti. Puolueilla on selvä motiivi puhua vain kivoista asioista. Mutta peräänkuulutinkin verovaroin kustannetun Yleisradion roolia siinä ettei tätä suhteellisen keskeistä kysymystä nostettu pöydälle.
   
 23. Cliffer666 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006035243.html

  Sopisi aktiivimallipuuhun, mutta laitetaan nyt tähän. Meinaa, melkein toivoisi, että tuo Vartiainen olisi enemmänkin esillä tällä tavoin vaalien alla, tekisi varmasti hallaa Kokoomuksen julkisuuskuvalle... Onhan tuo nyt aivan yössä noiden "argumenttiensa" kanssa, tekee itsestään klovnin ja jää aivan jalkoihin.
   
 24. Sniper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timo Suden kääntölämäri
  Lainaus:
  Samoin näin ympäristötentissä olisi ollut mielenkiintoista mennä tuon pääpuolueiden "akkuklusterin" ja akkumineraalikaivoksien taakse juuri ympäristönäkökulmat huomioiden. Mielestäni täällä on olliut viime aikoina aika kriittinen suhtautuminen mm. Talvivaaraan tai ulkomaalaisiin kaivosyrityksiin. Eli kaivauslain uudelleenkirjoituskin olisi hienosti mennyt samaan syssyyn.
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Poiminta linkistäsi jalkoihin jäämisestä ja heikosta argumentoinnista:

  Lainaus:
  Kannattaisi sinunkin pohtia, mitä tarkoittaa argumentti.
   
  Tadu ja macnevis tykkäävät tästä.