Eduskuntavaalit 2015

  • 223 314
  • 1 981

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Näin vaaliraati suhtautuu hävittäjähankintoihin

Heikki Hiilamo (vihr.)
"Ennen uutta hankintaa tulisi selvittää esimerkiksi se, kuinka monta hävittäjää Suomi todellisuudessa tarvitsee ilmavalvontaan."

"Nykytilanteessa selvittäisiin varmasti pienemmälläkin määrällä."

Talouselämän vaalidebatti-osio on hyvin mielenkiintoinen ja se kyllä tuo karkeasti esille esim. sen kun sosiaalipolitiikan proffa kommentoi puolustusvoimien toimintaa.

Olisi mielenkiintoista kuulla millä perusteilla Hiilamon mielestä 60 hävittäjää on liikaa. Puolustusvoimien tehtävähän ei ole vastata nykytilanteeseen vaan kaikkiin potentiaalisiin tilanteisiin. Ei jatkoon.

Andreas Borg on viimein ensimmäinen (entinen) poliitikko, joka suostuu jakamaan talousasiantuntijoiden analyysin Somen talouden ongelmista (linkki Ylen uutiseen). Sehän ei ole liiaallinen velkaantuminen kuten valtionvarainministeriötä sokeasti uskovat poliitikkomme tuntuvat uskovan yli puoluerajojen. Isoin ongelma on kilpailukyvyn romahtaminen. Tuon kilpailukyvyn palauttamiseksi voisi tarvittaessa myös turvautua markkinoilta saatavaan rahoitukseen. Harmi vain, ettei Anreas Borg ole ole suomalainen, eikä enään edes aktiivinen politiikassa.

Kerro ihmeessä, miten markkinoilta saatavalla rahoituksella palautetaan Suomen kilpailukyky?

Nyt näyttää silti, että äänestää miten tahansa, niin seuraava hallitus tulee pitkälle jatkamaan väärän tilannearvion myötä talouskasvulle haitallista politiikkaa. Pahinta tietenkin olisi mikäli kokoomus pääsisi hallitukseen talouskasvun tulpaksi. Toivotaan kaikki, että talouspolitiikasta kiinnostuneet äänestäjät estävät edes tämän pahimman skenaarion.

Toivoisin että olisit talouspolitiikan kiinnostuksen lisäksi myös tutustunut siihen ettei sinulta tulisi tällaisia aivopieruja tai aikaisemmin heittämääsi väitettä Suomen pankkien luototuksen vähententymistä etelä-Euroopan takia (johon yllättäen jätit vastaamatta).

Ongelma on sitten Stubbosen ulosannissa. Jotenkin hän on onnistunut antamaan julkisuuteen kuvan, että talouden kiristäminen ja miljardien leikkaaminen on ykkösasia talouden hoidossa. Välillä Stubbin puheista on saanut sellaisen käsityksen, että hän vastustaa elvytystä, koska se hänen mukaansa onnistuu vain lisävelan otolla. .

Käsi ylös niiltä jotka yllättyivät ettet ymmärrä lukemaasi. Jos valtio kuluttaa tälläkin hetkellä 5-7 jaardia tuloja enemmän niin menoista on pakko leikata vaikka haluttaisiin elvyttää.

Käytännössä siis syömäkuluista leikataan ja tehdään ne pakolliset investoinnit infraan. Nämä eivät ole toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja.

Ei tämä ole oikeastaan mielipidekysymys. Mutta ei myöskään ole yhtä suurta ongelmaa, ellei siten puhuta vain yleisestä eurooppalaisen kustannustason karkaamisesta liiallisen ympäristöintoilun takia. Asiaanhan vaikuttavat monet asiat, kuten pankkikriisin seuraukset, jä tähän meillä ei ole keinoja vaikuttaa. Mutta suurin syy kysyntälamaamme on lopulta kilpailukykymme romahdus. Ratkaisuna teollisuuden työpaikkoja olisi saatava lisää.

Uhhuh, opettele perusteet..Teollisuuden työpaikkojen lisääminen ei ole mikään ratkaisu vaan seuraus toimenpiteistä joilla teollisuus saadaan kilpailukykyisemmäksi. Kuulostat pahasti SpordeSporttilalta. Ja Eurooppalaisen kustanannustason karkaaminen ympäristöintoilun takia on vain pienenpieni sivuseikka suomalaisen kilpailukyvyn menetyksen osalta, se on ihan kotikutoinen ongelma.

Rangaistusverot alas, lupaprosessit lyhyemmiksi, työmarkkinoilla nollaratkaisut seuraavaksi vaalikaudeksi, investointitukia voidaan lisätä, valtiolta tarvittaessa suoria investointeja eikä edes valtionyritysten perustamista voi pois sulkea, jos mikään muu ei investointeja tuo.

Alku meni hyvin mutta loppu mättää. Suomeen tulee investointeja jos toimintaympäristö on oikea, jos kukaan muu ei investoi kuin valtio niin jossain ollaan menty metsään.


Syömävelkaa mahdollisimman vähän, mutta näiden toimien rahoittamiseen ilman muuta, mikäli taseen saatavia ei voida hyödyntää tähän.

Mitkä ovat näitä taseen saatavia? Kreikan velan korot?

Eijjumalauta! Myötähäpeä suomalaista toimittajakuntaa kohtaan on kyllä suunnaton jos tuleva pääministeri pääsee luistamaan vaaleista läpi ottamatta kantaa käytännössä yhtään mihinkään

En katsonut ihan kaikkia YLEn tenttejä mutta olihan se nyt selvää että toimittajilla oli aivan eri ote Stubbin ja Soinin kohdalla kuin muilla. Arhis, Niinistö ja Rinne sai jauhaa tuubaa ihan rauhassa ilman tiukoille pistämistä.

Jokseenkin huvittavaa, kun muutamat tutut, osin pers'aukisetkin pienyrittäjät intoilevat jostain kokoomuksesta. Se on se groovy ja menevä illuusio jostain lego-Alexista (joka on nyt todella kusessa) ja muista menestyjistä, puolueesta, joka ei millään lailla tule tekemään heidän elämäänsä ja arkea millään lailla paremmaksi.

Toisin kuin yrittäjä vihamieliset SDP ja Vasemmistoliitto? Huutonaurua.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool

Ihmettelen vaan sitä, että miten sulla on varaa esiintyä noin hyökkäävällä tyylillä, kun jokainen näkee ettet ymmärrä kirjoittamistasi asioista oikeastaan yhtään mitään? Ei nyt millään pahalla, mutta jos et ymmärrä* miten pankkikriisi vaikuttaa Euroalueen sisällä kaikkiin jäsenmaihin, niin eikö kannattaisi ihan oikeasti jättää kirjoittamatta mitään talouspolitiikkaan liittyvää? Ihan ystävän neuvona: älä lähde mopolla moottoritielle. Oppettele edes perusteet.

*Kirjoittaja esim. väittää, ettei allekirjoittanut vastannut pankkikriisin Suomeen leviämiseen ihmettelyihin, vaikka tosiasiasa ei vain itse käsittänyt vastausta. Rahoituskriisi taas vaikuttaa enemmän viennin laskemisen kautta kuin suoraan Suomen luotonantoon.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Kuten kirjoittelin, vertailtaessa henkilönä Sipilä on mielestäni fiksuin. Tähän ei vaikuta koulutustausta tms. aiemmat saavutukset. Jos vähän karrikoidaan niin Stubbhan on ylimielinen mulkku mutta Sipilä todellinen kansanmies kuten monet arviot sen kertovat. En voi kuvitella esim. Sipilän tokaisevan missään tilanteessa milloinkaan "vittu mitä paskaa, ei voi vähempää kiinnostaa". Sitaateissa oleva ensimmäinen sana jäisi Sipilältä toki möläyttämättä vakaumuksensa vuoksi mutta tarkoitan kommentin törkeyttä ja ylimielisyyttä kokonaisuutena. Yksittäistapaus? Kyllä, varmaankin, mutta kertoo osuvimmin Stubbin asenteesta.

Jos ollaan ihan tarkkoja, ja miksi ei oltaisi, niin fiksuus eli kyky ajatella ja mikä on hänen asenteensa ja voiko siihen samaistua on kaksi eri asia. Kyky (ja ennen kaikkea halua) ajatella korreloi varmasti koulutuksen kanssa ja sen perusteella voi ihmisiä laittaa jonoon (todennäköispohjalta).

Se mihin viittaat Sipilän fiksuudella on siis asenne ja miten samaistut siihen?

Lisäksi, EOS-sipilä jätti taas kerran keskustelun väliin: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/sipila kioski rehula-34490 linkki vie verkkouutisiin
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Juha Sipilä kirjoitti ylioppilaaksi Laudaturin yleisarvosanalla lukuaineiden päästötodistuksen keskiarvo oli 9. Täydet kympit tulivat fyysikasta kemiasta ja pitkästä matikasta, josta tuli myös Laudatur kirjoituksissa. Tämän lisäksi hän on reservin upseeri ja kaikki varmaan tietävät, ettei sinne tule valituksi, jos ei pärjää mm. älykkyyttä mittaavissa p-kokeissa.

Väitän, että kaikki edellinen korreloi vähän hemmetin paljon hänen esiintymisessään ja ajatuksissaan. Vertaileminen jopo-Stubbiin ei ole millään tavalla reilua, koska herrat pelaavat eri sarjatasolla.
 
Se nyt on ihan se ja sama tykkääkö Sipilästä vai Stubbista. Hyviä heppuja kumpainenkin, erilaisia toki. Mutta kamalinta tässä on se, että yhä selvemmältä näyttää, että demarit ja Rinne siellä hallituksessa tulee sitten kaiken kusemaan. Kusevat hommat toki oppositiossakin, kun kaikki lakkoilevat.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Nythän viimeisimmässä Iltalehden kyselyssä povattiin jo Kokoomuksen jäämistä niukasti neljänneksi suurimmaksi puolueeksi. Toki kisa on tiukkaa, mutta jos noin kävisi, niin ainakin hallitusneuvotteluissa ei olisi kauheasti vaihtoehtoja. VAi lähtisikö kokoomus hallitukseen neljänneltä sijalta - epäilen. Toisaalta tulevan pääministerin pitäisi neuvotteluissa antaa kuva, että vaihtoehtoja on, muuten homma voi taas mennä liialliseksi kompromissien tekemiseksi.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
VAi lähtisikö kokoomus hallitukseen neljänneltä sijalta - epäilen.
Minä puolestani olen täysin varma, että tuolta sijalta Kokoomus ei nouse hallitukseen.

Hesarissa kaikkien suomalaisten poliittisten lobbareiden esi-isä, kokoomuslainen Anders Blom, pitää punamultaa todennäköisenä vaihtoehtona
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ihmettelen vaan sitä, että miten sulla on varaa esiintyä noin hyökkäävällä tyylillä, kun jokainen näkee ettet ymmärrä kirjoittamistasi asioista oikeastaan yhtään mitään? Ei nyt millään pahalla, mutta jos et ymmärrä* miten pankkikriisi vaikuttaa Euroalueen sisällä kaikkiin jäsenmaihin, niin eikö kannattaisi ihan oikeasti jättää kirjoittamatta mitään talouspolitiikkaan liittyvää? Ihan ystävän neuvona: älä lähde mopolla moottoritielle. Oppettele edes perusteet.

*Kirjoittaja esim. väittää, ettei allekirjoittanut vastannut pankkikriisin Suomeen leviämiseen ihmettelyihin, vaikka tosiasiasa ei vain itse käsittänyt vastausta. Rahoituskriisi taas vaikuttaa enemmän viennin laskemisen kautta kuin suoraan Suomen luotonantoon.

Se että ihmettelet ei yllätä. Heittelet epämääräisiä väitteitä jotka on hyvin helppo ampua alas yksitellen. Se ettet vastaa kysymyksiin kertoo kaiken, sen sijaan keskityt nillittämään jostain hyökkäävästä tyylistä. Vastaa asiaan tai ole hiljaa.

Ja käyppä nyt tarkistamassa se oma alkuperäinen väitteesi. Vastasin siihen ja ammuin väitteesi alas jonka jälkeen katosit.

Nythän viimeisimmässä Iltalehden kyselyssä povattiin jo Kokoomuksen jäämistä niukasti neljänneksi suurimmaksi puolueeksi. Toki kisa on tiukkaa, mutta jos noin kävisi, niin ainakin hallitusneuvotteluissa ei olisi kauheasti vaihtoehtoja. VAi lähtisikö kokoomus hallitukseen neljänneltä sijalta - epäilen. Toisaalta tulevan pääministerin pitäisi neuvotteluissa antaa kuva, että vaihtoehtoja on, muuten homma voi taas mennä liialliseksi kompromissien tekemiseksi.

Jää nähtäväksi. Kokoomukselle ja Stubbille 3. tila hallituksessa sopisi hyvin, ulkoministerin pesti joka on Stubbille se luontevin. Jos vaihtoehto on jättää hallitus laulu&soitinyhtyeelle Antti Rinne & Menneisyyden haamut niin olisi kaikkien etu että Kokoomus hallitukseen menee.

Ja kun katsoo hallitusohjelmia niin suurissa kysymyksissä Kokoomuksella ja Sipilän Keskustalla on paljon vähemmän ristiriitaa kuin Sipilällä ja SDP:llä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ja kun katsoo hallitusohjelmia niin suurissa kysymyksissä Kokoomuksella ja Sipilän Keskustalla on paljon vähemmän ristiriitaa kuin Sipilällä ja SDP:llä.
Siitä huolimatta Kepun syvät rivit haluavat mieluummin mennä Rinteen kanssa punamultahallitukseen kuin Stubbin selfie -kumppankiksi.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Se että ihmettelet ei yllätä. Heittelet epämääräisiä väitteitä jotka on hyvin helppo ampua alas yksitellen.
Hah hah :) Aika paksua kaverilta, joka ei ole palstahistoriansa aikana ampunut alas yhtään eikä ensimmäistäkään viestiä:) Naurattaa suuresti kun poika yrittää opettaa isälleen miten lapsia tehdään XD.
Ok, sori, ei tietämättämyys ole tietenkään synti. Eikä kukaan ole erehtymätön. Tuossapa pikauusintana vähän perusteita:
Yksinkertaistaen ensinnäkin Suomen luotoista ja talletuksista yli 60% on ulkomaalaisten pankkien hallussa. Tämä jo itsessään tarkoittaa, että EU-pankkien ongelmat ovat meidän ongelmiamme. Siellä koventuvat ehdot tarkoittavat meillä koventuneita ehtoja. Toisekseen jokainen Eurojärjestelmän jäsenmaassa toimiva pankki toimii Euroopan Keskuspankin kautta ottaen tarvittaessa sieltä luottoja ja tarvittaessa tehden yliyöntalletuksia, ostaen pidempiä ja lyhempiä bondeja jne. Markkinamekanismit eivät mahdollista suuria poikkeamia yleisestä Eurooppalaisesta tasosta.
Tiedä sitten aukeaako tuokaan ilman apua. Mielenkiinnolla odotan. Jossain kyselit mitä ovat taseen saatavat. Se koostuu monista asioista. Esimerkiksi Suomihan ei ainoastaan ota velkaa, vaan ehkä tavalliselle kansalle yllättäen olemme myös suuri lainojen antaja. Nämä lainat ovat saatavia. Suomen Pankilla on Target saatavia n. 70 miljardin arvosta. Kriisimaista kaikkoava yksityinen pääoma pakkautuu vakaiksi uskottujen euromaiden, kuten Saksan, Hollannin ja Suomen, yhä vakavaraisiksi uskottuihin pankkeihin. Pankeilla on pulaa houkuttelevista ja kyllin turvallisista sijoituskohteista, joten ne ovat pysäköineet valtavat määrät varoja Saksan Bundesbankin, Suomen Pankin ja muutaman muun keskuspankin tileille. Tämä ei ole ihan ongelmatonta, vaikka juridisesti saatavat kohdistuvat EKP:n, mutta ei nyt mennä tuohon enempää. Taseen saataviakaan ei ole helppoa yhtäkkiä hyödyntää, niitä säätelevät sopimukset, mutta uuden hallituksen on tutkittava tämäkin puoli tarkasti.

Pitää antaa myös myönteistäkin palautetta, olet täysin oikeassa todetessasi Keskustan ja Kokoomuksen olevan huomattavasti lähempänä toisiaan kuin kumpikaan on demareita. Pelkkien ohjelmien perusteella porvarihallitus näyttäisi suorastaan järkevältä. Vaalituloksella on siten ilmeistä merkitystä. Jos kokoomus yltää vaikkapa toiseksi suurimmaksi puolueeksi, niin porvarihallitus on mahdollinen. Kolmannelta sijalta oppositio alkaa jo näyttämään hyvältä ja neljänneltä paremmalta ratkaisulta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Siitä huolimatta Kepun syvät rivit haluavat mieluummin mennä Rinteen kanssa punamultahallitukseen kuin Stubbin selfie -kumppankiksi.

Tämä on totta mutta päätöksen tekee Sipilä joka haluaa uutta otetta ja muutosta, Rinteen ja Soinin kanssa mitään uudistuksia ei saada.

Vai voitko kuvitella lakkokenraali Rinteen SDP:n tukemassa yrittäjiä ja yrityksiä?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Juha Sipilä kirjoitti ylioppilaaksi Laudaturin yleisarvosanalla lukuaineiden päästötodistuksen keskiarvo oli 9. Täydet kympit tulivat fyysikasta kemiasta ja pitkästä matikasta, josta tuli myös Laudatur kirjoituksissa. Tämän lisäksi hän on reservin upseeri ja kaikki varmaan tietävät, ettei sinne tule valituksi, jos ei pärjää mm. älykkyyttä mittaavissa p-kokeissa.
Minä olen reservin vänrikki laudaturin papereilla ja olen aivan vitun tyhmä jätkä.

Jos minun tasoiseni jätkä on pääministeri lienee aika kaivaa suhteellisen syvä potero.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hah hah :) Aika paksua kaverilta, joka ei ole palstahistoriansa aikana ampunut alas yhtään eikä ensimmäistäkään viestiä:) Naurattaa suuresti kun poika yrittää opettaa isälleen miten lapsia tehdään XD.

Tämän viestin ainoa informaatioarvo oli se ettet vieläkään vastannut kysymyksiin. Ei silti että joku olisi olettanutkaan näin tapahtuvan, viestihistoriasi kertoo kaiken. Hah hah todellakin. Argumentaatiosi oli tässäkin tapauksessa lähes olematon kuin epätoivoinen yrityksesi peitellä Kepu-fanitustasi.

Tiedä sitten aukeaako tuokaan ilman apua.

No sinulle ei ainakaan aukea, vastasin jo tuohon sinun tyhmään väitteesesi, ilmeisesti et tajunnut.

Ensinnäkin, Suomen top4 luotontantaja pankeista 3 on Ruotsista tai Tanskasta, molemmat Euro-alueen ulkopuolella olevia maita. Toisekseen, Suomen isojen pankkien sitoutumukset ns. kriisimaiden pankkeihin ovat minimaalisia. Kolmanneksi, Suomessa toimivilla pankeilla ei ole yhtään mitään velvoitetta tiukentaa lainaehtoja huonompien maiden pankkien tasolle, ei ole mitään taloudellista tai poliittista velvoitetta tälle. Väitteesi on täyttä paskaa.

Joko nyt ymmärrät?

Mielenkiinnolla odotan. Jossain kyselit mitä ovat taseen saatavat.

Laitappa suora lainaus tähän ettei tarvitse arvailla mitä tarkoitat.

Kriisimaista kaikkoava yksityinen pääoma pakkautuu vakaiksi uskottujen euromaiden, kuten Saksan, Hollannin ja Suomen, yhä vakavaraisiksi uskottuihin pankkeihin. Pankeilla on pulaa houkuttelevista ja kyllin turvallisista sijoituskohteista, joten ne ovat pysäköineet valtavat määrät varoja Saksan Bundesbankin, Suomen Pankin ja muutaman muun keskuspankin tileille. Tämä ei ole ihan ongelmatonta, vaikka juridisesti saatavat kohdistuvat EKP:n, mutta ei nyt mennä tuohon enempää.

Jopas tuli syvällistä tekstiä. Mietin hetken että miten sinä olet moista miettinyt ottaen huomioon viestiesi tason aikaisemmin joten googletin vähän ja TADAA, löysin Taloussanomien artikkelin vuodelta 2012 josta olet enemmän tai vähemmän sanatarkasti copy & pastennut kaiken. "ei mennä tuohon enempää" tarkoittaa Suomeksi sitä että joutuisit soittamaan Jan Hurrille lisätietoja varten.

Suomen Pankilla ennätysmäiset saatavat EKP:ltä | Taloussanomat

Lainaus artikkelista:

Kriisimaista kaikkoava yksityinen pääoma pakkautuu vakaiksi uskottujen euromaiden, kuten Saksan, Hollannin ja Suomen, yhä vakavaraisiksi uskottuihin pankkeihin.


Pankeilla on pulaa houkuttelevista ja kyllin turvallisista sijoituskohteista, joten ne ovat pysäköineet valtavat määrät varoja Saksan Bundesbankin, Suomen Pankin ja muutaman muun keskuspankin tileille.


Kuulostaako tutulle? Hyvin sä vedät.

Taseen saataviakaan ei ole helppoa yhtäkkiä hyödyntää, niitä säätelevät sopimukset, mutta uuden hallituksen on tutkittava tämäkin puoli tarkasti.

Kerro ihmeessä lisää mitä uusi hallitus voi tutkia tarkasti?
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Minä olen reservin vänrikki laudaturin papereilla ja olen aivan vitun tyhmä jätkä.

Jos minun tasoiseni jätkä on pääministeri lienee aika kaivaa suhteellisen syvä potero.

Kuuleppas kaveri, itseluottamusongelmat paranevat yleensä iän myötä. Terve itsekritiikki on toki paikallaan, mutta rajansa kaikella. Paistaa se aurinko risukasaankin, vai häh?
Olisiko pitänyt kirjoittaa mieluummin nais-asia ketjuun?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Juha Sipilä kirjoitti ylioppilaaksi Laudaturin yleisarvosanalla lukuaineiden päästötodistuksen keskiarvo oli 9. Täydet kympit tulivat fyysikasta kemiasta ja pitkästä matikasta, josta tuli myös Laudatur kirjoituksissa. Tämän lisäksi hän on reservin upseeri ja kaikki varmaan tietävät, ettei sinne tule valituksi, jos ei pärjää mm. älykkyyttä mittaavissa p-kokeissa.

Väitän, että kaikki edellinen korreloi vähän hemmetin paljon hänen esiintymisessään ja ajatuksissaan. Vertaileminen jopo-Stubbiin ei ole millään tavalla reilua, koska herrat pelaavat eri sarjatasolla.
Ja Päivi Räsänen oli kympin oppilas, kirjoitti pelkkiä laudatureita ja opiskeli lääkäriksi vielä. Koulumenestys vielä kovempi kuin Sipilällä. Täten Räsänen on älykkäämpi kuin Sipilä ja parempi johtamaan maatamme.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Minä olen reservin vänrikki laudaturin papereilla ja olen aivan vitun tyhmä jätkä.

Jos minun tasoiseni jätkä on pääministeri lienee aika kaivaa suhteellisen syvä potero.

Minä olen b-mies kessu, kuus ällää ja noiden Sipilän kymppien lisäksi muutama muukin, esim. englanti ja musiikki. Enkös olekin mahtava jätkä?

Olisin ultimate-pääministeri, mutta en halua istua kokouksissa, istua lentokoneessa, säätää puoluetovereiden egotrippejä, lukea valtiovarainministeriön muistioita jne. Pääministerin homma veisi varmaan yli viisikymmentä tuntia viikossa, ei hyvä.

Onneksi kalju, laiha nelisilmä introvertti ei joudu tuosta paskahommasta haaveilemaankaan.

Muoks: Siis nimenomaan tuo @SergeiK :n toteamus "Jos minun tasoiseni jätkä..." on täyttä rautaa minunkin osaltani
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Siitä huolimatta Kepun syvät rivit haluavat mieluummin mennä Rinteen kanssa punamultahallitukseen kuin Stubbin selfie -kumppankiksi.

Viimeeksi kokkarit onnistuivat suhteellisen hyvin laittamaan kaiken paskan kepun niskoille, kun he olivat yhdessä hallituksessa. Kokoomus varmaan olisi mielukkaampi työkumppani, mutta tilipäivän hetkellä tilanne kääntyisi Keskustan tappioksi. Ehkä kepulaiset toivovat, että Rinteen orkesterin kanssa tilanne olisi toisin. Rinteen poppoon kanssa tuloksista ei kannata uneksiakkaan, mutta ehkä kepu kuvittelee, että he pystyvät paremmin tulevan epäonnistumisen jakamaan SDP:n kanssa kuin Kokoomuksen. Persuthan Sipilä suorastaan repii hallitukseen, mikä onnistunee koska Soini sinne niin kovasti myös hinkuaa. Kuitenkin, jos persut joutuvat syystä tai toisesta oppositioon ja Sipilä joutuu sietämään jarru-Rinnettä neljä vuotta niin kannatuslukemat löytyvät taas sieltä 13 prosentin paikkeilta.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tämän viestin ainoa informaatioarvo oli se ettet vieläkään vastannut kysymyksiin.

Vai olisiko sittenkin niin, ettet vaan taaskaan ymmärtänyt vastauksia, kuten sinulle näköjään käy usein?

Ok, olen ehkä kirjoittanut turhan "hienoilla" termeillä maalikolle ja kiireessä olen lainannut ammattijargonia sisältävää tekstiä, jota et tietenkään tajua, pahoittelen. Rautalangasta väännettynä Suomessa ei ole erillisiä pankkisektorin markkinoita. Olemme osa yhteisiä Eurooppalaisia markkinoita, jotka seuraavat tarkasti talouskriisiä. Pääsyy siihen, että Eurooppalainen kriisi välittyy Suomeen on luottoriskin hinnoittelu. Se on niin korkea, että yritykset eivät halua investoida. Myöskin kiristyneet ehdot vaikuttavat. Ja ennen kuin alat tinkaamaan, mutta kun mutta kun, niin lueppa vielä uudestaan. Ei ole olemassa itsenäisiä suomalaisia markkinoita, kyseessä on EU:n pääomien vapaan liikkuvuuden aiheuttama asia.

Ja kannattaa vielä huomioida, että niin kansallinen kuin Euroalueen finanssivalvonta on huomattavasti lisännyt kustannuspaineita, ja samalla vielä pankkien korkokate on laskenut. Toki kriisin aiheuttamaa kasvanutta pankkien sääntelyä ja sen tuomia pankeille kohdistuvia maksuja käytetään tietenkin myös tekosyynä asiakkailta perittävien maksujen korottamiseen, mutta tämä on normaalia. Pankit myös joutuvat jo varautumaan mm. siihen, että valvonta edellyttää jatkossa parempaa kuluttajansuojaa. Kuluttajat ovat ostaneet tuotteita, joiden riskejä he eivät ole ymmärtäneet. Tässä vain joitakin esimerkkejä pankeille aiheutuvista kustannuksista, jotka johtuvat Euroopan finanssikriisistä.

Ihan ensimmäinen perusasia minkä joutaisit opetella on, että Suomen talous seuraa äärimmäisen vahvasti Euroopan kehitystä. Pankkisääntely ja stressitestit kiristävät luotonantoa, se välittyy suoraan Suomeen.

Oikeasti miksi vaivautua? Olet epäkohtelias kun pyydät opastusta talouspolitiikan saloihin. Tarvitset kyllä apua, mutta alkaa pikkuhiljaa mennä kiinnostus opastaa noin kiittämätöntä oppilasta. Taloudesta et taida paljoa tietää, mutta selitäppä puolestasi miksi kenenkään pitäisi luottaa siihen, että kokoomus ajaisi niitä asioita joita se ennen vaaleja markkinoi? Ennen viime vaaleja Kokoomus ajoi pontevasti NATO-jäsenyyttä, mutta hallitukseen päästyään sulki NATO-jäsenyyden hakemisen mahdollisuuden pois. Toki voitaisiin myös katsoa mitä tavoitteita hallituksen hallitusohjelmassa oli - se on lähes yks yhteen lista niistä asioista mitkä eivät toteutuneet. Kun puolue ei saanut mitään aikaan, eikä ilmeisesti lopulta halunnutkaan mitään, niin miksi siihen pitäisi jonkun luottaa? Järkimiehenä varmaan suositat olemaan luottamatta.
 
Viimeksi muokattu:

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Minä olen reservin vänrikki laudaturin papereilla ja olen aivan vitun tyhmä jätkä.

Jos minun tasoiseni jätkä on pääministeri lienee aika kaivaa suhteellisen syvä potero.

Lähdenkin tästä rasvaamaan köyttä, sillä nykytilanne on kyllä ylläolevankin perusteella karmea. No ei kai sentään. Parempaan suuntaanhan tässä ollaan matkalla vaalien jälkeen joka tapauksessa.

Kuuleppas kaveri, itseluottamusongelmat paranevat yleensä iän myötä. Terve itsekritiikki on toki paikallaan, mutta rajansa kaikella. Paistaa se aurinko risukasaankin, vai häh?
Olisiko pitänyt kirjoittaa mieluummin nais-asia ketjuun?

Tämä oli hauska. Sorry @SergeiK tuottaa pettymys, mutta et todistetusti ole tyhmä jätkä.

Ja Päivi Räsänen oli kympin oppilas, kirjoitti pelkkiä laudatureita ja opiskeli lääkäriksi vielä. Koulumenestys vielä kovempi kuin Sipilällä. Täten Räsänen on älykkäämpi kuin Sipilä ja parempi johtamaan maatamme.

Koulumenestykseen voi vaikuttaa omalla ahkeruudella, joten se ei ole mikään älykkyyden mittari sellaisenaan. Tulee mieleen luokkakaveri, joka ei varmaan ollut penaalin terävin kynä, mutta poikkeuksellisen ahkera. Kaveri istui nenä kiinni kirjoissa ja pänttäsi asioita niin kauan kunnes menivät jakeluun. On kuitenkin selvää, että mikäli on lahjakas, niin oppii ja omaksuu asioita muita nopeammin.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Itselleni uutta tietoa että vasemmistoliiton Kyllönen äänesti vastaan EU:n parlamentissa mahdollisuutta ottaa lisäpakotteita Venäjää vastaan. Mutta vielä mielenkiintoisempaa on että Väyrynen ja Jäätteenmäki päättivät jättää noudattamatta ALDEn ryhmäpäätöstä ja äänestivät tyhjää: "Putin on äärioikeiston ja äärivasemmiston ystävä" - Politiikka - Verkkouutiset

Itseäni kyllä ihmetyttää paljon että millaista ulkopoliittista linjaa Kepua aikoo vetää? Sipilä puhelee ympäripyöreitä, mutta eturivin keskustapoliitikot pl. Puumala antavat erittäin Venäjä-myönteisiä lausuntoja, joista ehkä huikein oli Sirkka-Liisa Anttilan vaatimus ottaa Venäjän valtiollinen propaganda yhdeksi lähestymiskulmaksi suomalaiseen vapaaseen tiedonvälitykseen. Tähän mennessä Väyrynen, Kääriäinen, Anttila, Jäätteenmäki, Lehtomäki ja Pekkarinen ovat julkisesti ottaneet huomattavan paljon länsieurooppalaista näkökantaa Venäjä-myönteisempää linjaa ja osa jopa hyväksynyt Krimin miehityksen ja Venäjään liittämisen.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tähän mennessä Väyrynen, Kääriäinen, Anttila, Jäätteenmäki, Lehtomäki ja Pekkarinen ovat julkisesti ottaneet huomattavan paljon länsieurooppalaista näkökantaa Venäjä-myönteisempää linjaa ja osa jopa hyväksynyt Krimin miehityksen ja Venäjään liittämisen.

Ai onko joku oikeasti hyväksynyt Krimin miehityksen? Kumma, ettei asiasta ole noussut minkäänlaista uutista. Oletko ihan varma? Se olisi sen verran ristiriidassa puolueenkin linjan kanssa, että luulisi asiasta kuuluvan isompaa meteliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös