Jos suomen tulevaisuuden 50 – 70 vuoden tähtäimellä näkee paperi ja konepajateollisuudessa, niin good luck vaan. Alkutuotantotuotteillahan sitä suomi tulee pärjäämään Aasian kanssa kilpailussa… Vai mitäh!?, oisko sittenkin järkevää panostaa siihen huippuosaamiseen esim sen energiateknologian suhteen (millasellahan energiatenologialla sitä 50 – 70 vuoden tähtämilleä on kysyntää? ydinvoimalla? Jota ME siis ei edes itse tehdä.. tosi kaukokatseista politiikkaa…)
no nää on käyty useasti läpi, tästä lähin voitte kaivaa luvut itse (vaan ette uskalla)
www.iea.org,
http://web.mit.edu/ www.stat.fi
näitä jankkauksia ei vaan enää jaksa.
Tarinankertoja on kyllä ahkerasti kuunnellut Peter Lundia, sen verran argumentaatio kuulostaa tutulta. Tosin viittauskäytännössä on hieman kyseenalaista heittää esille vain yleisiä webbilinkkejä ja sitten uhota jotain "ette vaan uskalla". Eivät kaikki ole olleet osallisina keskusteluissa alusta asti ja ulkopuolisen silmin argumentaation taso ei nyt ole järin korkealla.
Erityisesti huomionarvoista on se että Tarinankertojan luotettavuus on aika heikko, koska hän on tässäkin ketjussa aiemmin esittänyt tilastollisia osatotuuksia (esim.
http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?p=3471787#post3471787) argumentointinsa tukena, joko tiedostamattaan tai tiedostaen, eli yksinkertaisesti nimimerkin sanaan ei vain voi luottaa täysin. Ja kun tarkemmin etsin, en kyllä löytänyt noita aiemmin läpikäytyjä lukuja ainakaan tästä ketjusta, missä ne sitten on esitetty ja pitääkö tässä siis tämän ketjun lisäksi käydä läpi jokaikinen jatkoajan ketju?
Ensinnäkin pitää huomioida että hiilivoimalla tuotetaan ihan sähköäkin ja toiseksi, vaikka sähkölämmitystä yritetäänkin nyt niin kovasti ajaa alas niin ei kuitenkaan sinänsä ole mitään olennaista paradigmaa joka estäisi sen että sähkölämmityksen roolia kasvatettaisiin kun tarjolla olisi puhdasta ydinsähköä.
Alkutuotantotuotteista on kyllä pitkä matka Outokummun huippulaatuiseen kupariin yms. Ei CERN turhaan ole valinnut Outokumpua tuottamaan suprajohtavia kuparikaapeleita yms.
Uusiin energiantuotantomenetelmiin kyllä satsataan Suomessakin, mutta on pelkästään perustelematonta käsienheiluttelua väittää että satsaamalla niihin enemmän saataisiin automaattisesti sitten sellaista liiketoimintaa mikä tuottaisi vientituloja ja nostaisi meidät kiinalaisten edelle. Jos se olisi niin helppoa, niin miksi Nokialla on ongelmia kilpailijoitten kanssa. Siinä missä ydinvoimalla saadaan käytännössä 100% luotettavasti sähköä, jota kuitenkin tarvitaan, investoimalla uusiutuviin yms. ehkä saataisiin jotain, ehkä.