Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 01.05.2016 klo 11.35.

 1. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Tällä kertaa Kings kaatui 2-0 ja samalla piste-ero kasvoi 10 pisteeseen kun pelejä on pelaamatta tuo 10 kappaletta. Jokohan sitä vihdoinkin uskaltaisi tuuletella tuon pudotuspelipaikan kunniaksi näin muutaman vuoden tauon jälkeen. Talbotille siis toinen nollapeli putkeen ja on enää 3 voiton päässä Fuhrin seuraennätyksestä. McDavid poimi 2 syöttöpistettä ja otti pistepörssin johdon.

  Muistan tuossa aikaisemmin kun oli puhetta, ettei Talbot olisi mikään hyvä ykkösveska, mutta mä nyt edelleen kyseenalaistan tuon asian. Talbot on kuitenkin ollut joukkueelle yhtä tärkeä siinä missä McDavid ja ilman Camin pelejä ei Oilers olisi lähelläkään playoff-paikkaa. Jokuhan tuossa totesi, että Oilers on sellaisessa harvinaisessa tilanteessa että joukkue pitkälti pelaa Talbotille koska se luotto maalivahtiin löytyy.

  Joku kyseli tuosta Larssonista, niin itse ainakin olen ollut tyytyväinen kaveriin. Pelaa varmasti pelistä toiseen ja yksi asia mikä itsellä vähän jäänyt pimentoon niin en tosiaan tiennyt että Larssonilla on tuo "ilkeä" puoli ja rankaisee kyllä armotta tarpeen vaatiessa. Tietenkinhän toiveena olisi ollut se kovempi kahden suunnan tekijä, mutta onneksi Klefbom on nostanut tasoaan kummasti. Mutta kyllähän tuo kolmikko Larsson, Sekera ja Klefbom luovat harvinaisen hyvän pohjan Oilersin pakistolle jollaiseta ei olla kauheasti päästy nauttimaan, kun vielä siellä on tulossa nuoret kaverit Nurse ja Benning niin tuo pakisto kyllä on kuosissa myös ensi kaudelle.
   
 2. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Aamulla mietin, että eipä ole tainnut omalla Oilersin kannattamis-/seuraamisajalla kertaakaan olla tällaista tilannetta, että 10 peliä ennen runkosarjan päätöstä on näin vahva ote pudotuspelipaikasta. Piste-ero Kingseihin on siis 12 pistettä. Oilersille viisi voittoa tai Kingsille viisi tappiota, niin homma on varma. Tai siis noiden vaihotehtojen kombinaatio jonka summa on viisi eli vaikkapa Oilersille kolme voittoa ja Kingsille kaksi tappiota. Luulisi onnistuvan.
  Tutumpaa Oilersin kanssa on ollut se teksti-tv:n kyttääminen aamuisin viimeisten kierrosten aikana ja pudotuspelipaikan varmistuminen tai menettäminen viimeisten parin pelin aikana. Tai sitten toki näitä viimeisen kymmenen kauden kaltaisia tilanteita, jolloin jännittämisen on voinut lopettaa joulukuussa.

  EDIT:
  Oikein kun aloin katsomaan, niin olihan siellä 2002-03 aika selvä tapaus ja pari muuta missä on muutama peli ennen runkosarjan loppua ollut pudotuspelipaikka varma. Muistuu aina parhaiten mieleen nuo tiukat väännöt.
  2005-06: kolmen pisteen erolla pudotuspeleihin, taisi varmistua toiseksi viimeisessä ottelussa
  2003-04: kahdella pisteellä ulos pudotuspeleistä, viimeisellä kierroksella Predsin jatkoaikavoitto ja Oilersin tappio ratkaisivat homman
  2002-03: viimeisenä pudotuspeleihin, mutta eroa taakse peräti 13 pistettä
  2001-02: kahdella pisteellä pihalle, viimeisten parin kierroksen aikana varmistui pihalle jääminen
  2000-01 pudotuspeleihin kolmen pisteen erolla ja homma varmistui ennen viimeistä peliä.
  1999-00: viiden pisteen erolla mukaan, varmistui viimeisten viiden kierroksen aikana
  1998-99: kuudella pisteellä mukaan, varmistui muutaman viimeisen kierroksen aikana
  1997-98: seitsemällä pisteellä mukaan, Oilersille kauden loppuun neljän pelin voittoputki ja pihalle jääneelle Hawksille viimeisistä seitsemästä pelistä yksi piste.
  1996-97: neljällä pisteellä mukaan, varmistui neljä kierrosta ennen loppua
  1995-96: kymmenellä pisteellä pihalla, taisi varmistua neljä peliä ennen loppua
  1994-95: tynkäkaudella neljällä pisteellä ulkona, kolmesta viimeisestä pelistä tappio
  1993-94: 18 pisteen erolla ulkona
  1992-93: 25 pisteen erolla ulkona
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2017 klo 13.33
 3. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  No ei Brossoitiin ainakaan pelaamattomuus liikaa ole vaikuttanut vaan on pitänyt maalinsa puhtaana kahdessa peräkkäisessä pelissä joissa on tullut kesken ottelun Talbotin tilalle. Alunperin varmaankin oli tarkoitus, että Brossoit olisi aloittanut Avsia vastaan, mutta sitten kun pelasi puoli matsia Duckseja vastaan suunnitelma muuttui. Itse olen sitä mieltä, että saisi aloittaa seuraavan pelin ja Talbot voisi kasata itsensä.
  Toki Oilersin puolustaminenkin on taas ollut melko koomista, mutta Kingsiä vastaan yksi lipsahti kainalosta ja Avsia vastaan neljännessä oli vähän hitaalla ja normaalitasolla olisi ainakin toisenkin ottanut kiinni. Itselläni on vähän sellainen tunne, että ykköskenttää vastaan tehdään aika paljon maaleja, mutta ovathan he jäälläkin paljon.

  Hieno nousu kuitenkin voittoon Denverissä. Toki vastustajallakin oli siihen oma osuutensa. Ja olihan se sellainen peli mikä pitikin voittaa. McLellankin pääsi pitkästä aikaa sotkemaan ketjuja kunnolla kesken pelin. Eberle ja Lucic siirtyivät McDavidin rinnalle. RNH:n laidoilla puolestaan pelasivat Caggiula ja Draisaitl.

  McDavidilla on realistiset mahdollisuudet sadan pisteen rajan rikkomiseen ensimmäisenä Oilersin pelaajana sitten Weightin 104 pisteen kauden. Jäljellä on kahdeksan peliä ja pisteitä pitäisi kerätä 13 eli tiukille se menee, mutta on mahdollista. Edellisistä kuudesta pelistä McDavidilla on 12 pistettä.
  Ja Draisaitl tekee kaikkensa, että Oilersille tulee ensi kaudelle miljoonan verran bonussanktiota capiin. Draisaitlin noin 1,6M$ B-bonukset menevät maksuun jos hän on liigan top-10:ssä pisteissä, maaleissa, syötöissä tai pisteissä/peli. Tällä hetkellä hän on pisteissä juuri kymmenes ja syötöissä sijalla 12. Erot kumpaankin suuntaan ovat tietenkin pieniä eli yhdellä pisteellä tai syötöllä voi sijoitus muuttua monta sijaa. Mutta tällä hetkellä hänellä menossa kuuden peräkkäisen vähintään kahden pisteen ottelun putki, jonka aikana tehnyt 3+10.
  EDIT: Ja edellisen kerran Oilers pelaajalla on ollut kuuden ottelun putki, missä tekee kaikissa vähintään kaksi pistettä tammikuussa 1990 Messierin toimesta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2017 klo 08.40
 4. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Toisestakin Avs-pelistä voitto ja tällä hetkellä Pacificissa samoissa pisteissä kuin Ducks ja Sharks. Ducksilla peli vähemmän pelattuna ja Sharksilla enemmän voittoja varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla. Mutta siis tiukasti taistelussa mukana. Flames takana vain kolmen pisteen päässä.

  Brossoit sai aloittaa ja pelata koko pelin. Niille irtokiekoille pitäisi tehdä jotain. Tuntuu siltä, että yhtään vetoa ei saa kiinni vaan tippuvat siihen maalin edustalle jatkuvasti. Mutta voitto kuitenkin ja torjui pahojakin tilanteita.
  Draisaitlin ja McDavidin pisteputket jatkuivat. RNH:lle ja Caggiulalle tällä kertaa 1+1. Desharnais on melko vahvan alun jälkeen vähän vaipunut pimentoon ja se näkyy jääajassakin. Tällä kertaa vähiten joukkueesta kun pelasi 9:44.

  Condors voitti Gullsin kahdesti. Perjantaina 5-1 vierasvoitto. Puljujärvi teki avausmaalin 2-1hyökkäyksestä LaLeggian kanssa. Tehomiehenä hääri Christoffer kahdella maalilla. Ykkösmaalivahdin paikan ottanut Gustavsson torjui 30/31 ja tekaisi vielä ottelun viimeisen maalin. Tai no, torjui laukauksen ja Gullsin kaveri syötti sen omaan tyhjään maaliin, mutta tilastoihin kuitenkin Gustavssonille.
  Lauantaina pelasivat sitten Bakersfieldissä ja Condorsille 3-1 voitto. Lander 1+2, LaLeggia 2+0 ja Oesterle 0+2. Oesterle on muuten pakiksi napsutellut aika hyvät pisteet eli 39 pelissä 7+23. Gustavssonille taas hyvä peli ja torjuntoja 44/45.
  Pudotuspelien suhteen näyttää taas paremmalta kun Heat on yhtä monta peliä pelanneena jo neljä pistettä takana. Lander siirtyi sisäisen pörssin kärkeen ohi jo pois kaupatun Beckin. Beck teki Condorsissa 40 ottelussa 13+37 ja Landerilla nyt 33 ottelussa 23+27. On se aika kova. Ja viikolla liikkuneiden "tietojen" mukaan Lander olisi lähdössä KHL:ään, mutta saa nyt sitten nähdä. Luulisi jostain NHL-organisaatiostakin vielä hommia löytyvän.
   
 5. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Joukkue on kyllä parantanut ihan uskomattoman paljon vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Oilersin maaliero on nyt +26, kun se viime vuonna tähän aikaan oli -38. McLellan totesi, että syksyllä kärsitty Sabres-tappio oli se herätys, mikä kurssin lopulta sitten käänsi.
   
 6. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Oilers teki sopimuksen yliopistohyökkääjä Joseph Gambardellan kanssa. Gambardella pelasi NCAA-sarjassa 151 ottelua ja teki niissä 129 tehopistettä. Vaikuttaa ihan hyvältä sainaukselta.
   
 7. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Ja näin pudotuspelipaikka varmistui. Vaikka se nyt käytännössä on ollutkin varma jo jonkun aikaa, niin kyllähän tuossa aika hieno fiilis tuli kun viimeisten minuuttien taistelua seurasi. On tätä kuitenkin jo hetki odotettukin.

  Maalit eivät olleet sieltä kauneimmasta päästä vaan molemmat menivät Kingsin pakkien kautta sisään. Mutta mitäpä sitten. Takaisku tuli Talbotin pienestä virhearviosta kun yritti purkaa, mutta kiekko päätyi Iginlan lapaan. Muuten Talbot oli taas totutun varma itsensä.

  Tätä kirjoittaessa Condors on 3-2 tappiolla Moosea vastaan, kun pelaamatta on vajaa 15 minuuttia. Currie ja Fayne ovat tehneet Condorsin maalin. Heat voitti omassa pelissään Starsin, joten tilanne on taas kiristymässä pudotuspelitaistelussa jos Condors pelin häviää.
   
 8. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
 9. Uramawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lannyn pensselit, Paten leuka ja Sashan GF
 10. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Kyllähän se Hall-Larsson-treidi omalta osaltaan käänsi Oilersin kurssin. Se oli selkeä signaali joukkueelle, että asioiden pitää muuttua. Sen jälkeen joukkueessa on ollut tekemisen meininki koko kauden ajan.

  Aina voi spekuloida, olisiko Oilers pudotuspelijoukkue jos Hallia ei olisi kaupattu. Oma veikkaukseni on että ei olisi. Tuo treidi piti tehdä ilmapiirin parantamiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017 klo 11.53
 11. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Kolmannen erän jaksoin taas herätä katsomaan. Maroonin 3-1 maalin jälkeen jotenkin omaan silmääni peli vähän sellaista verkkaisen oloista puolin ja toisin. Tai sellaista rentoa. Mutta jännä juttu, että Pavelskin todella hienon ohjausmaalin jälkeen ei kuitenkaan tullut sellaista aiemmilta vuosilta kovin tuttua paniikkia Oilersille. Eikä oikein missään vaiheessa tuntunut siltä, että Sharks pystyisi pelin tasoittamaan.

  McDavidilta varsin nätti alivoimamaali. Ensin Caggiula kävi kolauttamassa hyvän vedon tolppaan ja McDavid sitten seuraavassa aallossa kävi laittamassa kiekon sisään. Marleau kierrettiin siinä melko näppärästi.
  Ja avausmaalissa Talbot sekä koko ykkösketju syöttelivät nätisti Sharksin puolustuksen nippuun.

  Pacificin kärkinelikolla viisi peliä pelaamatta. Ducks pisteen edellä Oilersia, Sharks kaksi Oilersin takana ja Flames kolme Sharksin takana. Tiukkaa on ja viikonloppuna isoja pelejä kun tänään kohtaavat Flames ja Sharks ja huomenna Ducks ja Oilers.

  Tuossa aiemmassa viestissäni mainitsema Condorsin peli päättyi lopulta Condorsin 5-2 tappioon. Siellä on Heat enää kaksi pistettä takana yhtä monta peliä pelanneena. Tänään Condorsilla vastassa kahdeksan pistettä edellä oleva Reign ja Heatilla divisiooonan viimeisenä majaileva Rampage. Ja tuttuun AHL-tyyliin huomenna pelaavat samat parit, joten viikonlopun jälkeen tilanne voi olla vielä huonompikin.
   
 12. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  AHL:ssä viikonlopun ensimmäiset kohtaamiset takana ja kävi kuten vähän pelkäsinkin eli Condors hävisi ja Heat voitti. Tällä hetkellä ovat tasapisteissä, mutta Condors vielä pudotuspelipaikassa kiinni. Tänään sitten uudet kohtaamiset Condorsilla Reigniä vastaan ja Heatilla Rampagea. Edelleen pudotuspelipaikka on Condorsilla omissa käsissä, mutta tappioihin ei ole oikein varaa.

  Ykkösketjun peli on ainakin pisteiden valossa edelleen vaisua. Toki saattaa AHL:n puolellakin olevan sama tilanne kuin ylhäällä, että pelit kovenevat kevättä kohden ja oikeasti ei enää tilaa ja aikaa ole. Ja tietenkin tässä vaiheessa vaikuttaa Condorsin pudotuspelipaikan kannalta varsin huonolta siirrolta tuo Beckin vaihtaminen Fontaineen. Toki isossa kuvassa sillä saatiin Puljujärvelle enemmän peliaikaa ja Fontaine ehkä saattaisi olla yksi mahdollisuus Oilersin nelosketjuun (toki lukemieni kommenttien perusteella ei ehkä ihan ensimmäisenä jonossa sinne, mutta mistäs näistä tietää). Toisaalta Beck napsuttaa koko sarjan viimeisenä olevassa Wolf Packissa edelleen piste per peli tahdilla kun 12 ottelun jälkeen on kasassa 5+7. Kukaan muu yli kymmenen peliä pelanneista ei siinä jengissä ole päässyt lähellekään samaa tahtia.

  NHL:ssä Flames voitti Sharksin. Parasta varmaan se, että peli ei mennyt jatkoajalle, eikä siten siis jaettu kuin kaksi pistettä. Mutta tiukkaa on.
   
 13. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  No sehän oli ihan viihdyttävä peli. Itsellä alkoi usko loppua siihen, etteivät tasoitusta saa aikaiseksi, mutta Lucichan sieltä sitten luuti irtokiekon sisään. Ja jatkoajalla tutkapari kävi tekemässä ratkaisun. McDavidille 1+2 eli kun on neljä peliä jäljellä, niin matkaa 100 pisteen rajaa on kuusi pistettä. Ihan tehtävissä jos tämä samanlainen lento jatkuu. Ja miksei jatkuisi. Draisaitl myös tiukasti bonusten syrjässä kiinni. Pisteissä nyt sijalla 8 ja syötöissä sijalla 10.

  Oilers siis Pacificin kärjessä tasapistein Ducksin kanssa, mutta useammalla voitolla ykkösenä. Viimeisistä kymmenestä pelistä yhdeksän voittoa ja yksi tappio. Sharksiin ero on nyt neljä pistettä ja Flamesiin viisi. Jäljellä olevissa peleissä kohtaavat vielä Kingsin, Sharksin ja kahdesti Canucksin.

  Heat voitti AHL:ssä oman pelinsä, mutta niin voitti Condorskin maalein 4-1. Eli ovat edelleen tasapisteissä Condorsin pitäessä kiinni viimeisestä pudotuspelipaikasta. Siellä Fleming oli tehnyt sellaisen muutoksen, että Russell tuli ykköseen Puljujärven tilalle ja Pulju sitten kakkosessa Currien ja Fontainen kanssa. Puljujärvi teki ylivoimalla avausmaalin b-pisteeltä suoraan syötöstä. Lander tehokkaimpana pistein 1+1.
   
 14. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Onhan tuo ykkösketju ihan huikea. Vielä kun pari muutakin hyökkäysketjua saadaan lähes samalle tasolle lähivuosina, niin Oilers tappelee kannusta.
   
 15. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Melko lupaavilta kavereilta jo Oilersin organisaatiossa vaikuttaneista Jonesin kaksosista Connor pelaa parhaillaan uransa ensimmäistä NHL-ottelua Islandersissa. Kellen oli heistä se Oilersin varaus mutta aikalailla käsi kädessä ovat kaverit uraansa rakentaneet. Ja toki Kellenkin varattiin vasta seitsemännellä kierroksella eli odotukset eivät kovin kummoiset olleet. Enkä paljoa rahaa laittaisi sille että kumpikaan tekisi pitkää NHL-uraa mutta silti mukava nähdä miten kovalla työllä pääsee toteuttamaan unelmaansa.
   
 16. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Lainaus:
  Tämä. Siellä on AHL:ssä oikeastaan vain Puljujärvi sellainen pelaaja keneltä voi odottaa tuloksia hyökkäyspäässä NHL-tasolla. LaLeggia on pelannut hyökkääjänä tehokkaasti, mutta itse en ainakaan pysty kuvittelemaan että pystyisi siirtämään tehot NHL:n puolelle. Muuten on aika hiljaista, Russell, Chase ja Platzer ovat sellaisia neloskentän jyyriä omissa "papereissani"
  Junnuissa on tulossa Benson, mutta hän taitaa kuitenkin olla sellainen potentiaalinen kakkos/ kolmoskentän peluri, samaan kastiin Pitlickin ja Slepyshevin kanssa (jos lunastavat täysin potentiaalinsa, ja Pitlick kestää ehjänä).

  Puolustus näyttää miun mielestä paljon valoisammalta, Jones ja Bear ovat vetäneet erittäin hyvät kaudet junnuissa, enkä vielä luovuttaisi Reinhartin suhteen (ellei Vegas vie). Sitten on vielä Lagesson, Niemeläinen ja Paigin? Jos nimi meni oikein.
  Edit. Lisätään vielä se uusin signaus, eli Mantha.

  Maalille on työntää parin vuoden päästä Talbotille lepoa antamaan Brossoit (ellei Vegas vie), Ellis, Wells (on pelannut aika hyvän kauden junnuissa) tai Svoboda (vaikka pelaa kakkostasolla niin onhan 94 silti kova prosentti).
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2017 klo 15.18
 17. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Kingsejä ei vaan näköjään voi vieraissa voittaa. 11 tappiota putkeen. Itse katselin toisen erän.

  Ensinnäkin ykkösketju oli ainakin sen katsomani erän suorastaan heikko. Ei oikein minkäänlaista tulosta vaan enemmänkin kiekon perässä juoksemista. Lisäksi maalikosteessa varsin usein kuvissa... Kingsin maaleissa.
  RNH:n ketju puolestaan oli aktiivinen ja oli useampikin hyvä vaihto. Ja toki sentterin itsensä tekemänä nätti läpiajomaali. Samassa vaihdossa Eberle kaatui pahan näköisesti laitaa päin ja Kassian tuli hänen tilalleen antamaan RNH:lle syötön. Eberle onneksi kuitenkin jatkoi peliä.
  Kolmosketju oli myös aika näkymätön. Kassianille tyhmä hyökkäyspään jäähy, mutta kyllähän se aika kevyesti vihellettiin.
  Nelonen taas oli mielestäni Oilersin paras ketju tuossa erässä. Siinä Kingsin toisen maalin jälkeen heiltä erityisen vahva vaihto Kingsin päässä, jonka jälkeen tuli ykkönen taas jäälle ja taas soi omissa. En ole vielä katsonut, että muuttiko McLellan ketjuja kolmannessa erässä, mutta olisin mielelään nähnyt esimerkiksi Caggiulan kolmosessa Desharnaisin paikalla.

  Puolustuksessa Nursella ja Benningillä vaikea päivä. Varsinkin Benningillä oli isoja vaikeuksia ja pääsi isoon rooliin monessakin takaiskussa.

  Talbotista olen tällä hetkellä vähän huolissani. Ei nyt sinänsä mitään kovin helppoja päästänyt, mutta olisi niistä pari voinut ottaakin. Tai "normaalilla" tämän kauden tasolla olisi ottanut.
  Kingsin ensimmäinen oli ohjaus aivan maalin edestä ja sille ei voinut mitään. Toisessa Brown veti läheltä ja hyvältä paikalta hyvän vedon. Kolmannessa torjui ensimmäisen laukauksen mutta irtokiekko suoraan Dowdin lapaan ja tämä laittoi sisään. Neljännessä jälleen torjui ensimmäisen tilanteen, mutta irtokiekko taisi pompata Benningin jalasta sisään. Viidennessä jälleen kiekonmenetys omalla alueella ja Pearson pääsi aika hyvältä paikalta vetämään ilmeisesti varsin hyvän vedon eli meni sekin puolustuksen (tai Draisaitlin) piikkiin pääasiassa, mutta ehkä sen olisi voinut Talbotkin ottaa. Yksittäisinä maaleina en siis mitään laita Talbotin piikkiin, mutta kun niitä menee samassa pelissä viisi 26:sta laukauksesta, niin ei maalivahtikaan mitenkään ole loistanut.
  Jos ottaa viimeiset kymmenen peliä, niin niissä Talbotilla kaksi nollapeliä, joiden lisäksi kolme kertaa torjuntaprosentti yli 95%, kolme kertaa torjuntaprosentti välillä 80%-90% ja kahdesti alle 80%. Eli ei yhtään peliä missä torjuntaprosentti olisi välillä 90%-94,9%. Aikamoista heittelyä siis viime aikoina Talbotin tuloksissa. Toivotaan, että pudotuspelien alkaessa on taas normaalissa iskussa.

  Khaira laitettiin eilen alas. Aika kauan se kestikin kun ei ole kuitenkaan päässyt pelaamaan juuri yhtään ja toisaalta Condorsissa tarvitaan kaikki mahdollinen apu.
   
 18. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Condors meni häviämään Starsille 4-3. Samaan aikaan Heat johtaa Gullsia vastaan kolmannessa erässä samoin numeroin, eli saattaa viimeisen pudotuspelipaikan haltija vaihtua.
  Oilersin kanssa viikko sitten entry-level sopimuksen tehnyt Joe Gambardella pelasi ensimmäisen pelinsä Condorsissa. Hänen kanssaanhaan tehtiin ATO eli tuo Oilersin kanssa tehty sopimus alkaa ensi kaudella. Ja Gambardellahan tuli kuvioihin ihan mukavalla rytinällä tekemällä pisteet 1+1.
  Otteluun lähdettiin näillä ketjuilla:
  LaLeggia-Lander-Russell
  Hamilton-Gambardella-Khaira
  Descheneau-Currie-Puljujärvi
  Sallinen-Dupont-Allen

  Puolustus:
  Reinhart-Oesterle
  Fraser-Simpson
  Betker-Fayne

  Ellis aloitti maalilla ja noin kymmenen minuutin jälkeen tilanteessa 3-0 Gustavsson meni tilalle.

  Ketjuissakin saattoi tulla pelin aikana muutoksia. Ensimmäisessä erässä ykkösketjua vastaan tehtiin yksi maali ja tuota Currien johtamaa kolmosta vastaan kaksi. Starsin neljännen maalin aikana oli sitten jäällä LaLeggia-Lander-Puljujärvi eli joko oli vaihto kesken tai sitten Puljujärvi oli nostettu ykköseen. Gambardellan ketjun maalien lisäksi nelonen teki yhden ja siihen Salliselle syöttöpiste.

  Manthan kanssa on myös tehty ATO, mutta ei pelannut vielä. Samoin Paiginin kanss tehtiin ATO, mutten tiedä onko jo joukkueen mukana.
   
 19. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Aamulla ehdin toisen erän katsomaan ja olihan se hyvin Oilersin hallussa... muuten paitsi maalien osalta. Ennen kolmatta erää piti sitten lähteä töihin ja pieni pelko oli siitä, että jatkuuko sama tahti eli Oilers laukoo paljon ja Sharks tekee maalit. Onneksi kuitenkin hyvään kevätvireeseen päässyt Lucic hoiti homman kolmannessa erässä kolmella maalilla.
  McDavid luonnollisesti oli jälleen kerran melko maaginen. Tiukkaa tekee 100 pisteen kanssa, mutta toisaalta kahdesti vastassa Canucks ja kolme pistettä pitäisi saada eli pitäisi onnistua. Vielä jos laitahyökkääjänsä vähän useammin taas osuisivat maalipuiden väliin.
  RNH:n ketju oli mielestäni hyvä siinäkin pätkässä mitä katsoin... toki Lucic sitten kolmannessa erässä vielä ratkaisi koko homman.
  Kolmosessa vähän sellaista HMV-touhua. Kassian ja Pouliot välillä pelaavat ihan hyvää fyysistä peliä, mutta Desharnais ei oikein ole samalla tasolla.
  Nelosketjulta en montaa vaihtoa nähnyt. Pakariselta pari vahvaa karvausta. Ja Letestu toki erikoistilanteissa näkyvä. Caggiulalla olisi ollut MaCDavidin syötöstä ihan tekopaikka, mutta ei mennyt.
  Klefbomille kohtuullinen 0+4. Draisaitlin pisteputki katkesi. Talbotille eka ohjauksella ja toinen hurjan ruuhkan takaa.

  Vielä on pienet mahdollisuudet divisioonan ykköstilaan. Ducksilla 103 pistettä ja yksi peli jäljellä. Oilersilla 99 pistettä ja kaksi peliä jäljellä. Todennäköisin vastustaja avauskierroksella on kuitenkin Sharks, joka on kaksi pistettä takana ja yksi peli pelaamatta.
   
 20. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Nihkeähkö voitto Canucksista, mutta voitto kuitenkin ja edelleen on mahdollisuudet divisioonan voittoon. Vaatii tosin sen, että Ducks häviää Kingsille varsinaisella peliajalla ja Oilers voittaa Canucksin. McDavidille yksi piste eli kaksi pistettä vaille 100 pistettä kasassa. Tiukalla on. Maroonilla on taas menossa se vaihe kun ei saa kiekkoa mistään sisään. Kuten nyt tyhjään maaliin puolen metrin päästä. Siitä kun olisi laittanut, niin olisi McDavid saanut syöttöpisteen.

  Pakariselle kauden toinen maali. Siinä Lucicilta hyvä taistelu suoraan jääähyaitiosta tultua ja Pakarinen kävi laittamassa irtokiekon sisään. Kakkosketjulta kohtuullisen heikkoa pelaamista varsinkin alussa, mutta saivat sentään maalin tehtyä toisessa erässä. Kolmosketjun sentteritilanne ei kyllä parantunut yhtään Desharnaisin hankkimisella. No, jos ensi kaudella sitten.

  Condors alkaa olla pikkuhiljaa pihalla pudotuspeleistä. Eroa Heatiin jo neljä pistettä kun jäljellä neljä peliä. Toki siellä on yksi keskinäinen jäljellä, mutta silti kaksi pistettä enemmän pitäisi saada muuten kasattua kuin Heat... ja viime aikoina Heat on ollut kirjaimellisesti todella kuuma joukkue toisin kuin Condors. Perjantaina Condors hävisi Gullsille 4-3. Currien ketju oli iskussa. Descheneau teki kaksi maalia ja molempiin syöttöpisteet Currielle ja Fontainelle. Kolmannesta vastasi sitten pelin lopussa Lander ylivoimalla LaLeggian ja Puljujärven syötöstä.
  Ykkösketjussa pelasivat Landerin laidoilla LaLeggia ja Gambardella. Kakkosessa puolestaan Hamilton, Khaira ja Puljujärvi.
  Mantha ja Paigin pelasivat ensimmäiset pelinsä. Mantha oli Reinhartin parina ja Paigin Oesterlen. Ja yhtenä parina sitten vielä Fraser ja Simpson.
  Oesterle taklattiin selästä laitaan ja mies vietiin tuon jälkeen sairaalaan tarkkailtavaksi. Oli kuitenkin aamulla päässyt pois eikä mitään isompaa vikaa ainakaan ollut.
  Gustavssonille 31/35.

  Beck muuten pelasi yöllä ensimmäisen pelinsä Rangersin paidassa. Ihan kohtuulliset minuutitkin sai eli reilut 12 minuuttia jääaikaa. Yhden takaiskun aikana oli jäällä.
   
 21. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Samalla myös Oilers rikkoi 100 pisteen rajan runkosarjassa ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. Lisäksi joukkue varmisti kotiedun pudotuspeleihin.
   
 22. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Meininki kolmannessa erässä oli välillä kuin ampumaradalla. Joka kaveri sai vuoron perään vetää, mutta Bachman pelasi varsin hyvin. Eikä siinä nyt ehkä niin verenmaku suussa enää ollut.

  McDavidille 100 pistettä täyteen tehojen ollessa siistit 30+70. Eberlelle uran toinen hattutemppu.

  Tästä on hyvä lähteä hakemaan pudotuspelikokemusta. Ducks hoiti oman pelinsä eli vastaan tulee Sharks. Ja tosiaan ensimmäiselle kierrokselle siis kotietu.

  Condors voitti pelinsä 5-2 ja Heat hävisi jatkoajalla eli sielläkin tilanne kiristyi. Puljujärvelle vaihteeksi yksi maali.
   
 23. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Pannaanpas tänne tiedoksi: Oilers on tehnyt Ziyat Paiginin ja Shane Starrettin kanssa kahden vuoden ELC:t.

  Paiginillahan vuosi oli hankala loukkaantumisten takia, mutta on silti hyvä tulevaisuus edessä, etenkin kun on seiskakierroksen haku.

  Starrett tulee NCAA:sta, Air force academysta. Kahtena kautena 70 peliä, 1,95 GAA ja 92,45 torjuntaprosentti. Aika hyvä haku.
   
 24. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Edellisessä pelissä (tuossa 5-2 voitossa) Paigin pelasi ykkösparissa Reinhartin kanssa. Eli nousi siihen Manthan tilalle. Mantha puolestaan istui katsomossa kuten loukkaantunut Oesterlekin ja tilalle tulivat Fayne sekä Betker.

  Hyökkäykseen oli tuohon peliin taas muutettu ketjuja.
  LaLeggia-Lander-Khaira
  Hamilton-Gambardella-Puljujärvi
  Descheneau-Currie-Fontaine
  Christoffer-Sallinen-Russell

  Tasakentällisin noista ketjuista nelonen onnistui maalinteossa. Puljujärvi teki ylivoimalla ja sitten ykkösketjun osuessa tasakentällisin oli Currie Khairan paikalla. Mutten tiedä oliko tuo pysyvä muutos vai ei. Kaksi viimeistä olikin sitten tyhjiin (Fraser ja Christoffer).

  Seuraavaan peliin menee taas kokoonpanoa uusiksi koska Khaira nostettiin takaisin ylös pudotuspelejä varten. Condorsilla nyt siis vielä kolme peliä jäljellä (Gulls, Heat ja Barracuda) viimeisen pelin ollessa lauantaina. Ja eroa Heatiin tosiaan kolme pistettä.
   
 25. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Jaahas, aamulla se sitten alkaisi. Viimeksi kun on Oilersin pudotuspeliottelun takia tarvinnut herätä joutui lisäksi heräilemään muutaman kuukauden vanhan tyttären itkuihin. Nyt sama tyttö on jo ollut kohta neljä vuotta koulussakin. Niin se aika vaan menee.

  Jännä juttu, että ennen kauden alkua en missään tapauksessa uskonut pudotuspelipaikkaan. Nyt kun on ensimmäiselle kierrokselle kotietukin takataskussa ja pelit Läntisen joukkueita vastaan sujuneet koko kauden hyvin, niin kyllähän tässä odottelee jatkoon pääsemistä ensimmäiseltä kierrokselta.

  Joukkueestahan on suunnilleen puolella pelaajista (todennäköisestä avauskokoonpanosta) kokemusta NHL:n pudotuspeleistä eli ihan uutta hommaa nuo pelit eivät ole. Toki pudotuspeliotteluita ei ihan hirveästi ole kertynyt vaan isoimmat määrät ovat Lucicilla (101), Pouliotilla (54), Desharnaisilla (38), Russellilla (36), Hendricksillä (34), Maroonilla (29) ja Letestulla (17).

  Mutta nyt sitä kokemusta olisi muillekin tarjolla lisää ja toivottavasti mahdollisimman monen ottelun verran.

  Eilisissä harjoituksissa ketjut olivat
  Maroon-McDavid-Draisaitl
  Lucic-RNH-Eberle
  Caggiula-Letestu-Kassian
  Pouliot-Desharnais-Pakarinen
  Hendricks-Khaira-Slepyshev

  Kaksi ensimmäistä ketjua on ollut ihan hyvässä kevätvireessä. Toivottavasti vire jatkuu pudotuspeleissäkin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017 klo 14.27