Edmonton Oilers 2013–2014

  • 262 198
  • 835

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Jos Oilers ei ensi yönä onnistu kaatamaan Panttereita, niin ainakin allekirjoittaneella lentää tämän kauden osalta kirves komeassa kaaressa kaivoon. Toistaiseksi on vielä ollut jonkin verran uskoa, mutta tuo viime pelin kuritus alkoi olla jo liikaa...

Eli voitto, kiitos. Tai muuten tämän kauden aikana ei tule enää yhtään herätystä aamuyöllä klo 02:30.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vaikeaksihan se homma pitää näköjään aina tehdä, mutta saivat sentään voiton lopulta väännettyä. Vastakkain kaksi suunnilleen yhtä huonoa joukkuetta ja ihan molemmin puolin noissa maaleissa nähtiin huonoa puolustamista, merkkausvirheitä ja maalivahtien hörppyjä.

Gocin maalissa Oilersille aika tyypillinen puolustuspään pelaaminen. Petry, Ference ja Smyth jäivät pitämään palaveria kulmaan ja seurasivat kiekkoa vain katseella. Gagnerkin olisi voinut vähän aktiivisemmin mennä Huberdeauhun kiinni, mutta Smyth oli eniten hukassa.
Upshallin ekassa maalissa Eberleltä rohkea syöttö keskelle omaa aluetta. Hemsky yritti laidan kautta laittaa kiekon keksialueelle, mutta Upshallilta hieno katko. Sen jälkeen Hemsky ja RNH jäivät tuijottamaan kiekkoa eikä kumpikaan ottanut Upshalllia. Erityisesti Hemskyllä olisi ollut helppo työ pelata maila pois.
Upshallin tasoitusmaali sitten puhtaasti Dubnykin piikkiin. Kiekko toki pyörähti sopivasti laukaisuhetkellä ja aikamoinen lepakko siitä vedosta tuli, mutta silti ne pitää saada kiinni. Toki Gagnerkin olisi taas vähän voinut olla aktiivisempi, mutta Upshallin asento oli kuitenkin sellainen, ettei siitä pitänyt vaarallista vetoa lähteä.

Tuhlaajapoika Arcobello kunnostautui parilla maalilla ja toivottavasti tuo Markströmin apu uran avausmaalin syntymiseen avasi ketsuppipullon korkin. Montakohan loistavaa maalintekopaikkaa Arcobello alkukauden aikana ehtikään jo tuhlata. Fedunille ensimmäisessä pelissään heti maali ja Larsein teki ensimmäisensä Oilerisn paidassa. Hieno homma, että löytyi onnistujia. Ja varmasti henkisesti todella tärkeä voitto, että saivat putken poikki ja toivottavasti tuosta on vähän helpompi lähteä eteenpäin. Kaikki ilmeisesti selvisivät ilman loukkaantumisia vaikka Upshallilla RNH:n polvi olikin tähtäimessä ja aika pahan näköisesti siihen osuikin.

EDIT: Niin ja toivottavasti Arcobellolla alkaa sujumaan pelit tuolla laidalla samaan malliin jatkossakin. Hankalahan se on saada noista palasista hyviä ketjuja aikaiseksi, mutta ihan vähän kyseenalaistaisin Eakinsin joitain ratkaisuja. Arcobello oli ennen Gagnerin palaamista sisäisen pistepörssin jaetulla kärkipaikalla, tehotilaston kärjessä pelattuaan silminnähden hyvää peliä molemmissa päissä kaukaloa ja voittanut yli puolet aloituksistaan. Hänet kuitenkin siirrettiin laidalle Gagnerin tieltä. Eiköhän Gagnerkin tuosta vielä pääse vauhtiin, mutta kolme ensimmäistä peliä kiikareilla, tehotilasto kuusi pykälää miinuksella ja aloituksia voittanut n.40%. Tokihan tämä on jossittelua ja jälkiviisautta, mutta tuntuu vähän hölmöltä alkaa muuttamaan niitä harvoja alkukaudesta toimineita asioita.

EDIT2: Oilers on tällä kaudella viidesti johtanut peliä kun varsinaisen peliajan viimeinen minuutti on käynnistynyt. Neljä kertaa vastustaja on tehnyt viimeisen minuutin aikana maalin. Kolme noista maaleista on ollut tasoitusmaaleja ja vienyt pelin jatkoajalle. Kahdesti sentään tullut jatkoaika/rankkarivoitto. Onko tuo ihan pelkkää huonoa tuuria vai jotain muuta. Panthersia vastaan (vaikka maali helposti Dubnykille menikin) Eakins oli ainakin kasannut aivan spesiaalikentällisen (Smyth-Gagner-Gordon-N Schultz-Petry). Muutenkin viimeisen kymmenen minuutin aikana käytettiin vain kahdeksaa hyökkääjää. Tässä vielä Dellow'n kuvakooste tasoitusmaalia edeltäneestä vaihdosta. Hän esittää epäilyksen siitä, ettei Smyth itsekään tiennyt kummassa laidassa pelaa. Itse taas veikkaan tuon johtuvan vain siitä, että hän vaeltaa kiekon perässä laidalta toiselle. Mutta se on varmasti totta, että ei voi olla vaikuttamatta peliin esimerkiksi Gagnerilla jos joka toisessa vaihdossa on sentteri ja joka toisessa oikea laitahyökkääjä.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Oilers kutsui Omarkin ylös Baronsista. Mikäköhän virhe tässä on tapahtunut. Siinä vaiheessa kun pelaajia alkaa pikkuhiljaa tervehtymään nostetaan ylös kaveri, jolla olisi voinut olla käyttöä kahdessa ekassa ketjussa jo vähän aiemmin. No toisaalta tuo Gagnerin ketju, jossa laidoilla olivat Smyth ja Yakupov, oli niin pihalla, että ehkä Yakupov huilaa taas seuraavan pelin. Tai sitten jotain muuta.
Omarkilla Baronsissa 12 pelissä tehot 8+4 ja tehotilasto kahdeksan pykälää miinuksella.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers kutsui Omarkin ylös Baronsista. Mikäköhän virhe tässä on tapahtunut. Siinä vaiheessa kun pelaajia alkaa pikkuhiljaa tervehtymään nostetaan ylös kaveri, jolla olisi voinut olla käyttöä kahdessa ekassa ketjussa jo vähän aiemmin. No toisaalta tuo Gagnerin ketju, jossa laidoilla olivat Smyth ja Yakupov, oli niin pihalla, että ehkä Yakupov huilaa taas seuraavan pelin. Tai sitten jotain muuta.
Omarkilla Baronsissa 12 pelissä tehot 8+4 ja tehotilasto kahdeksan pykälää miinuksella.

Hamilton passitettiin Baronsiin, joten ilmeisesti Omark nostettiin Hamiltonin tilalle.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Hamilton passitettiin Baronsiin, joten ilmeisesti Omark nostettiin Hamiltonin tilalle.

En usko että ihan nyt tuosta olisi suoraan kyse, koska kuitenkin noita äijiä tuolla on ihan riittämiin. Ei Omarkilla kuitenkaan korvata alkemman ketjun jannuja, eli toisinsanottuna joko Yakupov tai sitten Smyth istuu katsomossa Tampaa vastaan ja oma veikkaus on Yakupov.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Oilersin johtoryhmä on viime päivinä käynyt ahkerasti katsomassa pelejä itärannikolla. Lowe, MacTavish ja Messier olivat katsomassa Rangersin pelejä sekä Ducksia että Penguinsia vastaan ja siinä välissä ainakin kaksi ensin mainittua olivat Flyersin ja Canesin välisessä pelissä.

Pari vaihtoehtoahan tuossa on. Joko siellä ollaan vanhalla porukalla (Sather ja edellä mainitut porukalla) suunnittelemassa keväälle ensimmäisen Cup-voiton 30-vuotisjuhlaa (toki MacT voitti ensimmäisensä vasta 1987) tai sitten ehkä hierotaan pelaajakauppoja. Toki joukkuekin on nyt idässä, joten voihan olla että muuten vain käyvät potkimassa renkaita.

Eakins oli Tampa Bayssa keskustellut kauppahuhuista Yakupovin kanssa ja kertoi vakuuttaneensa Yakupoville, että tätä ei olla myymässä ja että huhuista on turha stressata:
“Nail Yakupov is not being shopped, he’s not going anywhere and I wanted him to hear that from me, to look in my eyes, and let him know we’re attached at the hip. We’re going to make him a better player and it’s OK to struggle. I let him know about Thornton and Stamkos. It’s part of the process. He’s 20 years old. We’re not suddenly giving up on a guy because he’s going through a rough stretch and the people writing their columns and their blogs can create their excitement that way.”
Tämähän ei olisi ensimmäinen kerta kun ensin vakuutetaan, ettei mitään kauppaa ole tulossa ja sitten sellainen tehdäänkin. Mutta Eakinsiltä olisi aikamoinen liike lähteä lupaamaan ensinnäkin pelaajalle tuollaista ja sitten vielä kertoa asiasta medialle jos ei olisi täysin varma siitä että se on totta. Tosin ihan järjelläkin ajateltuna Yakupovin myyminen tässä vaiheessa olisi ehkä tyhmintä mitä voisi tehdä.
Tässä vielä koko juttu Journalista. Omarkin pelaamisesta tai pelaamattomuudesta Eakins ei sanonut mitään.

Ja jos kauppaa ollaan tosissaan tekemässä, niin eiköhän se Hemsky ole todennäköisin lähtijä.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mitenkähän MAcin kanssa, olisikohan kiinnostunut poimimaan Tootoo:ta waivereista, tosin tuo $1,9mil soppari on kyllä aika suolainen. Itse olisin toivonut tuota Kaletan poimimista, mutta tuokin ohitettiin. Mutta nuo kaksi nyt olisivat kuitenkin olisvat olleet kelpoparannuksia tuonne nelosketjuun ja varsinkin Kaletalle olisi tarjonnut uutta alkua.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Aikaisemmin jo sanoin, että ei Oilersin ole järkeä nyt lähteä painamaan sitä panikkinappulaa ja treista esim. Yakupov. Kaverin pelistä näkee kyllä selvästi sen, että tuska kasvaa, kun onnistumisia ei tule ja apina kiristää otettaan selässä. Oilersin on nyt vihdoin tehtävä se ratkaisu, mikä on oikein tässä vaiheessa. Tällä tarkoitan sitä, että johtoportaan on annettava aikaa ja työrauha koko joukkueelle. Ensin Renney, joka sai lähdöt. Sitten Kruger sai aikaa kauden verran, jonka jälleen joukkueen piti taas ruveta opettelemaan hieman uuttta Eakinsin johdolla.

Eakinsille on annettava nyt se rauha ajaa hänen pelitapansa tähän joukkueeseen. Se väkisin sekoittaa pelaajia, kun joka vuosi pitäisi opetella uuden koutsin niksejä. Varsinkin kun kyse on näin nuorista ja kokemattomista pelaajista. Viisikkopuolustus on se missä Oilersin nuoriso jengillä on paljon tekemistä, mutta ei se, että vaihdetaan koko ajan valmentajaa vie sitä ainakaan parempaan suuntaan. Moni saattoi odottaa, että Eakins on se kaveri joka kääntää lopullisesti kurssin. Niistä moni on alkanut epäillä sitä, mutta ilman mitään syytä. Eakinsilla on paljon tekemistä, mutta itse ainakin uskon täysin, että hän kykenee tekemään tästä joukkueen. Kaikkien pitää oppia se, että on mahdotonta voittaa vain omien pisteiden kautta ja myös sen, että pitää pelata yhtä kovaa myös omiin.

Hieman lähdin aiheesta sivuun, koska eihän Eakinsia kukaan olekaan ollut ulostamssa tai mitään sellaista. Pointti oli se, että mitään hätä ratkaisuja on nyt turha ruveta tekemään ja se mitä joukkue tarvitsee on aika.

Mitä tulee sitten Yakupoviin, niin mielestäni on turha tosiaan puhua mistään treideistä. Todella hyvä tulokaskausi ja heti kun on hieman vaikeaa niin laitettaisiin ulos. En usko pätkääkään tähän ja Eakinsin kommentit vain vahvistaa tätä näkemystä. Tämä treidispekulaatio on lähtenyt vain liikkeelle, kun jotkut sitä on tottakai innoissaan spekuloineet. Tähän vielä, että MacTavish ja kumppanit on ollut peleissä, niin he ovat saanet vain lisää tuulta purjeisiin. Yakupovilla on se kuuluisa sophomore jinx ja kaverin peli on hirveän väkinäistä tekemistä. Joku yksi oikein hyvä ilta voisi jopa avata sitä todella paljon. Asiat on pienestä kiinni ja mielestäni olisi Oilersin suunnalta sulaa tyhmyyttä jos näillä saaduilla palikoilla ruvetaan panikoimaan ja ei jakseta odottaa, että mihin joukkue lopulta yltää. Yakupovin treidaaminen olisi tässä vaiheessa iso virhe ja oikeastaan sama miltä kantilta sitä katsoo.

Kukaan ei vielä tiedä tässä vaiheessa, miten hyvä joukkue Oilers on, kun Eakinsin johdolla nuoret tähdet ja tietty koko joukkue saa hiottua vihdoin jonkun koutsin pelikirjan kaalinsa ilman sitä, että taas vaihtuu valmentaja ja pakka sekoitetaan uudestaan. Hieman toistan itseäni, mutta Oilers tarvitsee nyt jatkuvuutta tällä rungolla. Sillon vasta nähdään mihin todellisuudessa Oilers kykenee kärkivarausten jälkeen. Tambellini teki paljon hallaa tälle joukkueelle noilla valmentaja sekoiluilla ja nyt MacTavishin ei pidä toistaa samoja virheitä jos tämä kausi ei mene suunnitellulla tavalla ja sama pätee Yakupoviin. Hänen kansaan pitää olla kärsivällisyyttä tai muuten voidaan kysyä uudestaan ja uudestaan, että miksi jengin valinta ei ollut Murray. Nyt kun se oli Yakupov, niin hänelle pitää antaa kaikki tuki ja tehdä hänestä parempi pelaaja.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Hall palaakin jo tänään kokoonpanoon ja samoin Omark on mukana. Lopultakin nelosketjua laitetaan samalla vähän uuteen kuosiin kun sekä Acton että Eager ovat katsomossa. Smyth ottaa nelosketjun sentterin paikan eikä siinä nyt paljoa Actonia heikommin voi mennä. Oletetut ketjut:
Hemsky-RNH-Eberle
Hall-Gagner-Yakupov
Omark-Gordon-Arcobello
Jones-Smyth-Gazdic

Eivät nuo taas ihan kauhean huonot ole... ainakaan Oilersin ketjuiksi. Ykkönen oli ihan hyvä edellisessä juuri tuossa koostumuksessa.
Hall pystynee vähän tasapainottamaan tuota Gagnerin ketjua jos polvi on kunnossa. Tosin Gagnerinkin pitää pystyä pelaamaan paremmin puolustuspäässä.
Gordon ja Arcobello muistavat yleensä tulla puolustamaankin, joten ehkä pystyvät pitämään Omarkin pinnalla. Tosin Omarkin oman uran kannalta olisi hienoa jos olisi se kiekotonkin pelaaminen alkanut sujumaan.
Nelonen nyt on nelonen eikä välttämättä pelaa paljoa, mutta ainakin siellä on kaksi pelaajaa, joita voi nostaa ylempiinkin ketjuihin ilman ihan älytöntä riskiä.

EDIT: Niin ja Eakins itsekin oikeastaan sanoi muiden ketjujen senttereiden pelaavan nelosessa, jote eiköhän Smyth sitten oikeasti pelaa laidassa.
 
Viimeksi muokattu:

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
No turpaanhan sieltä tuli maalein 2-4, Stamkos näytti taas vaarallisuutensa. Oilers ei kuitenkaan pelannut mitenkään surkeasti, mutta jostain syystä se maalinteko ei vaan onnistunut. Oliko syynä sitten Bishopin hyvä peli vai heikko viimeistely, who knows...

Yakupovia Eakins päätti istuttaa (ainakin) toisessa erässä viltissä, osittain Tampan ensimmäiseen maaliin johtaneen kiekonmenetyksen takia. Fedunille uran toinen maali toisessa pelissä, ja muutenkin kaksikon Larsen-Fedun -esitykset ovat olleet lupaavia. Kapteeni Ference taas menee suurimpiin epäonnistujiin, ja kahta pistettä lukuunottamatta myös Eberlen peli oli kokonaisuutena heikohkoa.

Ja vaikka Dubnykin piikkiin ei tappiota voi tällä kertaa laittaa, niin joskus toivoisi Edmontoninkin veskarille osuvan kohdalle se hyvä päivä. Ainoastaan yksi piste on tänä vuonna ansaittu maalivahtiosaston toimesta (Bachman vs. Kings).
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No turpaanhan sieltä tuli maalein 2-4, Stamkos näytti taas vaarallisuutensa. Oilers ei kuitenkaan pelannut mitenkään surkeasti, mutta jostain syystä se maalinteko ei vaan onnistunut. Oliko syynä sitten Bishopin hyvä peli vai heikko viimeistely, who knows...

Yakupovia Eakins päätti istuttaa (ainakin) toisessa erässä viltissä, osittain Tampan ensimmäiseen maaliin johtaneen kiekonmenetyksen takia. Fedunille uran toinen maali toisessa pelissä, ja muutenkin kaksikon Larsen-Fedun -esitykset ovat olleet lupaavia. Kapteeni Ference taas menee suurimpiin epäonnistujiin, ja kahta pistettä lukuunottamatta myös Eberlen peli oli kokonaisuutena heikohkoa.

Ja vaikka Dubnykin piikkiin ei tappiota voi tällä kertaa laittaa, niin joskus toivoisi Edmontoninkin veskarille osuvan kohdalle se hyvä päivä. Ainoastaan yksi piste on tänä vuonna ansaittu maalivahtiosaston toimesta (Bachman vs. Kings).
Hyvin kyllä löytävät tapoja hävitä. Vaikuttaa olevan vuorotellen vähän jokaisella pelaajalla peli, jossa tekevät karmeita henkilökohtaisia virheitä. Nyt ensimmäisessä maalissa Yakupovin kiekonmenetys (huolimattomasti otti Hallin syötön haltuun). Toisessa Eberlen kiekonmenetys (ja jos olisi ollut hereillä olisi ehtinyt vielä paikkaamaan maalille). Kolmannessa Smidiä vietiin kahville kuin junnua.

Dubnykin peli vähän niin ja näin. Ei nyt ihan suoraan hänen piikkiinsä voi laittaa jos Stamkos päästetään tekopaikoille. Mutta hävisi niin pystyyn Bishopille, ettei voi mitenkään olla tyytyväinen.

Nick Schultz on mielestäni pelannut viime peleissä varsin hyvin. Nytkin Fedunin parina hyvä peli ja kiekonkin kanssa saanut vähän varmuutta otteisiin. Hemskyltä huikea peli ja se ketju missä hän milloinkin pelasi (ykkösessä ja kakkosessa) tuntui olevan aina hurjassa lennossa. Ja tietysti Hall. Siinä on kaveri joka ei anna koskaan periksi ja antaa kyllä kaikkensa. Ehdottomasti tuon joukkueen tärkein pelaaja. Harmi vain, että sillä peräänantamattomuudella nousee loukkaantumisriski huomattavasti.

Omark yritti pelata niin varman päälle, että meni jo vähän yli. Tai ei siis pystynyt enää pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Eihän sitä peliaikaakaan tietysti ihan hirveästi tullut. Mutta jos valmentaja on painottanut vastuullisuutta omassa päässä ja kiekottomana, niin sitä ohjetta Linus ainakin yritti noudattaa.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ladi treidattu Flamesiin, mitäs helv...

Edit: Eli Ladi Smid ja Olivier Roy Calgaryyn ja Roman Horak Laurent Brossoitin kanssa takaisin, nyt kyllä vähän tuntuu siltä että MacT on mennyt ihan totaalisesti sekaisin.
 
Viimeksi muokattu:

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Kamala treidi. Pakistosta osaamista pois? Ei käsitä. Vastinekin hyvin kummallinen, vaikka toki Brossoit onkin lupaava veskari. Ei vakuuta.
 

Hemmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, HIFK
Ladi treidattu Flamesiin, mitäs helv...

Edit: Eli Ladi Smid ja Olivier Roy Calgaryyn ja Roman Horak Laurent Brossoitin kanssa takaisin, nyt kyllä vähän tuntuu siltä että MacT on mennyt ihan totaalisesti sekaisin.

Veit veli sanat suusta. Nyt on kyllä maailmankirjat sekaisin.. Pakko kai täs on olla jotain muuta taustalla ja joku toinen kauppa tulossa. Eihän Oilers saanut mitään.

Smid oli joukkuepelaaja viimeisen päälle ja arvostettu mies kopissa. Tällä kaudella nyt ei oo elämänsä parasta kiekkoa esittänyt kuitenkin vähän taas kummastuttaa, kun viime kaudella lyötiin neljän vuoden soppari kouraan ja nyt sit ulostetaan. Ei muuta kun kaikkea hyvää vaan miehelle jatkoon.

Odotellaan mitä tuleman pitää.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Veit veli sanat suusta. Nyt on kyllä maailmankirjat sekaisin.. Pakko kai täs on olla jotain muuta taustalla ja joku toinen kauppa tulossa. Eihän Oilers saanut mitään.

Smid oli joukkuepelaaja viimeisen päälle ja arvostettu mies kopissa. Tällä kaudella nyt ei oo elämänsä parasta kiekkoa esittänyt kuitenkin vähän taas kummastuttaa, kun viime kaudella lyötiin neljän vuoden soppari kouraan ja nyt sit ulostetaan. Ei muuta kun kaikkea hyvää vaan miehelle jatkoon.

Odotellaan mitä tuleman pitää.

No joo, aika pommi kyllä. Itse kyllä tykkään molemmista, mutta jos ei varausvuoroa liiku niin sitten vaikuttaa aika epätoivoiselta. Dreger tosin twiittailee että olisi salary dump maalivahtia varten, mutta en nyt usko että Bryz vaatisi sen verran että tuota oltaisiin jouduttu tekemään, kun katossakin loppukaudeksi vielä 5 miljoonaa tilaa.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Vielä enemmän tää on floppi jos jollekkin Bryzille tehdään tilaa. Aikaisemmin kirjoitin, että Oilersin ei kannata painaa sitä panikkinappulaa. Nyt alkaa ehkä hieman näyttää siltä, että MacTavish painaa sitä.
 

Abdel

Jäsen
On kyllä ihan käsittämätön treidi, jo ennestään surkeaa pakistoa päätetään heikentää vielä vähän lisää. Pakkohan tuolta on vielä jotain muuta kauppaakin tulla. Ei se Bryzgalov paljon auta tuollaisen puolustuksen takana jos muutenkaan.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Bryz Oilersiin. En usko, että pelaa sen paremmin kuin muutkaan Oilersin veskat. Tsn kertoo.

Viihdearvo on kuitenkin huomattavasti parempi. Ja täydellinen mentori Yakupoville, "näin elät ja toimit kuin NHL-ammattilainen."

Vuoden diili Oilersin mukaan, arviot 2-2,5 miljoonaa.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
On kyllä ihan käsittämätön treidi, jo ennestään surkeaa pakistoa päätetään heikentää vielä vähän lisää. Pakkohan tuolta on vielä jotain muuta kauppaakin tulla. Ei se Bryzgalov paljon auta tuollaisen puolustuksen takana jos muutenkaan.

Itseasiassa ei se Ladi niin hyvä ole ollut, Blokkaa mutta ihan yhtä pihalla kuin muutkin pakit ja kun niitä kerran on niin sitten hinta-laatu suhteessa kovimmasta luovuttiin ( oisin kyllä odottanu ennemmin että Nick Schultz oltaisiin heivattu hännästä helvettiin). Mutta tuossa Stafferin kommentti, ja samalla taitaa olla se epävirallinen tekosyy miksi Ladi kaupattiin.

Bob Stauffer ‏@Bob_Stauffer 12 min

Anton Belov's return (leads D in corsi) and the play of Phillip Larsen allowed Smid move to take place. Klefbom replaces Smid long-term
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Ladislav Smid, Olivier Roy <-> Roman Horak, Laurent Brossoit

Treidattiin siis #4/#5 puolustava puolustaja ja käsittämättömän paska maalivahtiprospekti potentiaaliseen kolmosketjun laitahyökkääjään sekä hyvään maalivahtiprospektiin. Olin siinä uskossa, että rebuildi on jo ohi, mutta tämä treidi kielii kyllä kaikkea muuta kuin sitä, ellei muitakin treidejä ole tulossa. Sportsnet huhuilee Wayne Simmondsia Oilersiin, mutta toisaalta GM MacTavish sanoi haastattelussa, ettei ole tekemässä enää treidejä, tiedä näistä sitten.

Vaikka kuinka pidänkin Smidistä on Laddyn alkukausi ollut "aika" hankala. Belov ajanut nokkimisjärjestyksessä selvästi ohitse ja Smidille on alkukaudesta tullut kolmosparin minuutteja eikä hän niistäkään ole mairittelevasti selvinnyt. Toisaalta sitä väkisinkin miettii etteikö parempaa vastinetta Smidistä olisi ollut saatavilla.

Smidin treidaaminen vapauttaa myös yhden paikan puolustuksesta Oscar Klefbomille jota kohtaan on kyllä pirun kovat odotukset ja onhan sieltä myös Nurse tulossa joka raporttien mukaan voi hyvinkin olla tulevaisuudessa se Prongerin korvaaja, eli joukkueen ykköspuolustaja.

Belov - Petry
Ference - J. Schultz
Larsen/Fedun/Klefbom - N. Schultz

Ei tuo nyt oikeastaan yhtään huonommalta näytä kuin Smidin kanssa. Pieni otanta, mutta alkukauden peleissä Fedun sekä Larsen ovat ehdottomasti pelanneet paremmin kuin Laddy.
 

ipaz

Jäsen
Taloudellisesti tuo kauppa oli Oilersille hyvä. Smidin 3,5 puolen miljoonan capista päästiin eroon ja Calgary sai puolustukseensa syvyyttä vuoteen 2017-saakka. Bryzgalovin palkka tulee olemaan "vain" 1,75 miljoonaa. GM MacTavishilla pitää olla joku suunnitelma tuleville vuosille, sillä Oilersin pakistossa kaikilta muilta loppuu sopimus ensi keväänä paitsi Andrew Ferenceltä. Toki Petry, J.Schultz, Larsen ja Fedun ovat RFA, mutta tekemistä noiden signaamisessa riittää. Ensi kaudelle joukkoon liittyy mm. Darnell Nurse.

Maalivahtien kanssa on sama tilanne, eli Bryz, Dubnyk ja Labarbera ovat kaikki keväällä UFA ja Bachmanikin RFA. Onko ensi kauden maalivahtikaksikko Brossoit / Tuohimaa? Vitsi. En usko että Oilersin kaupat loppuu tähän.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ei kovin yllättävää, että sieltä se Bryzgalov haettiin ja että joku kaveri kokoonpanosta myytiin. Sinänsä hauskaa, että nimenomaan Smid sanoi tuossa viikolla, että tämä homma voi mennä vielä huonommaksi ja että kauppoja on tulossa. Nyt sitten tuli.
Vaikka Smid onkin näitä pitempiaikaisia runkopelaajia ja hoitanut tonttinsa yleensä ihan hyvin, niin en nyt ihan älyttömänä menetyksenä tätä näe. Oilersin puolustus on ollut täynnä noita samantasoisia kavereita, joten en usko kokonaisuuden tuosta juuri heikkenevän. Eikä se kyllä aiemmasta voi kauheasti heiketäkään suoritusten puolesta. Sopivasti viimeiseksi "muistoksi" Smidistä Oilersin paidassa jäi se totaalinen nöyryytetyksi joutuminen Panikin toimesta.
Roy on pelannut välillä hyvin ja yleensä heikosti. Flamesilla on niin paljon lupaavia maalivahtiprospekteja, että eiköhän Roy voi suunnata ECHL:n suuntaan. Maalivahtien kehityksestä ei koskaan tiedä, joten voihan Roy sieltä vielä nousta piinaamaan Oilersia tulevina vuosina, mutta pitäisi sitä aika epätodennäköisenä.

Tulopuolella sitten ensinnäkin Brossoit. Oilersin organisaatiolle todella tuttu kaveri Oil Kingsien riveistä, joissa toissa kaudella voitti WHL:n ja viime kaudella hävisivät finaalit. Tällä hetkellä mielestäni paljon lupaavampi prospekti kuin Roy, mutta toisaalta mistäs niistä tosiaan koskaan tietää. Olettaisin, että Brossoit oli sellainen kaveri, jonka Oilersin management nimenomaan halusi.
Ja sitten Horak. Ei ole kauheasti tullut Flamesin pelejä seurattua, mutta 22-vuotias kaveri, joka tällä kaudella on ilmeisesti saanut vähän hankalampia minuutteja alemmissa ketjuissa. Oilersin kolmos- ja nelosketjua kun katsoo, niin ihan hyvät mahdollisuudet ottaa sieltä vakiopaikka.
Maalivahtiosastolle tuli sitten Bryzgalov. Kohtuu halpa ja vain tämän vuoden mittainen sopimus. Ihan odotettu hankinta kun ottaa huomioon miten heikosti Dubnyk on pelannut ja miten katastrofaalisesti on käynyt varasuunnitelmien (LaBarbera, Bachman) kanssa. Tuskin kukaan mitään ihmetekoja Bryziltä odottaa tuon puolustuksen takana, mutta uskoisin tämän vähän herättävän joukkuetta ja toivottavasti antavan Dubnykille vähän painetta kilpailun muodossa ja toisaalta helpottavan painetta siinä mielessä, että toinen veskari pystyy ehkä pelaamaan ilman, että tiedossa on varma tappio. Eli, ettei kaikkea menestyspainetta tarvitse kasata Dubnykille. Ja kun tämä kausi nyt muutenkin menee harjoitellessa, niin maalille tarvitaan lähinnä sellainen kaveri, ettei ihan jokainen lämäri menisi sisään.
Baronsin maalille sitten on ilmeisesti tarkoitus istuttaa Chet Pickard. Pickardilla ja Bryzillä on sama agentti, joten saivat varmaan tukkualennusta kun tekivät kahden veskarin kanssa samaan aikaa sopimukset.

Illalla sitten vastassa Flyers (olikohan kahdeksalta). En tiedä ehtivätkö uudet kaverit siihen mennessä paikalle. Olisihan se hyvä paikka tuhota uuden maalivahdin itseluottamus heti alkuun vanhan kotiyleisön edessä.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Bryzgalov mennee aluksi Oklahomaan conditioning stintille, joten tuskin vielä tässä ottelussa häntä Oilersin maalilla nähdään.

Smid-kaupasta sen verran, että nimenomaan Fedunin ja Larsenin hyvät otteet mahdollistivat kaupan tekemisen. Horak on hyvä lisä alempiin ketjuihin. Brossoit tuossa kaupassa kuitenkin oli se avainpalanen ja hänet tullaan ajamaan sisään tämän kauden aikana. Eli uskoisin, että jompikumpi kaksikosta Dubnyk/LaBarbera treidataan. Mahdollisesti jopa molemmat. Maalivahtiosastolla tullaan kyllä vähintään yksi treidi siis näkemään.
 
Viimeksi muokattu:

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Eli uskoisin, että jompikumpi kaksikosta Dubnyk/LaBarbera treidataan. Mahdollisesti jopa molemmat. Maalivahtiosastolla tullaan kyllä vähintään yksi treidi siis näkemään.

Vaikea uskoa että ainakaan LaBarberalla löytyisi ottajia. Mutta mistä sen tietää, ennen tätä päivää en olisi uskonut että Smid kaupataan tuollaista korvausta vastaan... Itse ainakin olisin toivonut välitöntä apua enkä lisää prospekteja.

Smid ei toki tällä kaudella ole mitenkään loistanut ja on jokseenkin korvattavissa (kuten muut aiemmin maininneet), mutta silti on vaikea uskoa ettei miehestä tuon parempaa korvausta olisi saanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös