Edmonton Oilers 2013–2014

  • 262 200
  • 835

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Arcobello: HUH! Loistavaa peliä ja kehittänyt omaa pelaamistaan valtavasti. Viimeksi kirjoitin ensimmäisen pelin jälkeen ja silloin näytti olevan aivan väärässä sarjassa. Hyvä, ettei ollut paitakin väärinpäin päällä. Todella hyvä kentän molemmissa päissä ja hyvä peliäly auttaa tekemään oikeita ratkaisuja. Positiivinen sentteriongelma tällä hetkellä ja näillä näytöillä mies kuuluu ehdottomasti jatkoon. Farmi ei ole vaihtoehto, vaan se olisi sentterin heiluttelua. Katsotaan kuitenkin pystyykö jatkamaan tuolla tasolla, koska jotenkin tuntuu, että mennään ihan äärirajoilla. Enkä puhu pisteistä vaan yleispelaamisesta.

Tästä pitää kyllä itsekkin mainita, viimekauden ja alkukauden parin matsin jälkeen olin jo valmis hautamaan mihen mariaanien hautaan kunhan ei enää Oilersin paidassa näy, mutta nyt sitten toistaiseksi todistanut minun olleen väärässä, pelaa aikalailla samalla tavalla kuin farmissa viime kaudella, mutta nyt on sitten tuonut pelin seuraavalle tasolle. Pääsääntöisesti pelaa kokoajan fiksusti eikä hötkyile ja jättää virheet muille, tietenkin olisi kiva jos vielä jostain avopaikasta osuisi.

Pitlick: Hyvää peliä luisteluvoimaa löytyy ja taklaa. Suoraviivaista peliä, jossa ei turhia hienouksia viljellä mutta tykkäsin todella paljon. Kiekottomana hyvää karvausta ja fiksua pelaamista. Ei tullut kertaakaan vaihtoon, kun vastustaja pääsi hyökkäämään vaan kävi hoitamassa puolustusvelvoitteet ja sitten vasta vaihtoon. Esimerkillistä.

Kahden edelliskauden jälkeen täytyy kyllä sanoa että iski avauksellaan melkeinpä luun kurkkuun, mutta kukapa olisi uskonut ennen kauden alkua että joskus vielä NHL:ssä nähdäänn, tietenkin loukkaantumiset olleet aika pahasti tiellä. Pelin jälkeen täytyy kyllä myöntää että training campin ylistyspuheet ihan kohdillaan. Eniten ihmettyttää että mistä se salamanisku tuli että mies vain yht'äkkiä keksi millä tavalla vielä NHL pelaaja tulee? Periaatteessa pelaa juuri niin mihin Eager palkattiin, mutta harmi että meni noinkin pitkään saada ideasta kiinni.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No mutta siellähän taas pelattiin viime yönä. Aloin katsomaan siinä toisen erän lopulla ja lopetin katselun Capsin neljännen maalin jälkeen. Sehän ei ykkösketjulta mennyt ihan putkeen. Siis peli. Tai no ilmeisesti pelin alkupuolella ykkönen oli ollut vahva muttei kyllä enää sitten tuossa vaiheessa kun itse katselin.
Jos jotain noista maaleista sanoisi. En tiedä miten on sovittu oman pään aloituksissa pelattavan, mutta Yakupovilla oli heti kiekon putoamisesta lähtien suunta kohti siniviivaa. Ehkä hänen pitää lähteä vahvasti puolustamaan vastustajan pakkia, mutta harmi vain että kiekko oli Ovechkinilla, jonka Yakupov onnistui hyvin kiertämään. Dubnyk on saanut tuosta maalista palautetta, että putosi alas liian aikaisin, mutta jos Ovechkin päästetään tuosta laukomaan ilman häirintää, niin enemmänkin tuurista kiinni saako veskari torjuttua.
Toisessa maalissa Caps sai paineen Oilersin päähän kun J Schultz harmillisesti kaatui kulmassa. Vähän siinä rajoilla se oli, että oliko maalivahdin häirintää.
Kolmannessa maalissa kouluttettiin sitten RNH:ta puolustuspäässä. Muutenkin Capitalsin ykkösketju sai hyvän pyörityksen aikaiseksi ja siinä oli jo ennen maalia tekopaikkaa. Hienot kaksi poikittaissyöttöä maalin edestä ja Bäckströmin ei tarvinnut kuin pitää lapa jäässä. RNH jäi auttamatta kakkoseksi ja oli vähän myöhässäkin.
Neljännessä Eberleltä paha kiekonmenetys, josta Capitals pääsi kahdella kahta vastaan hyökkäykseen. En oikein tiedä miten Petry ja N Schultz tuon ajattelivat pelata, mutta käytännössähän siitä tuli 2-1 hyökkäys ja Chimera laittoi läheltä ylös.
Oilersin löhdutusmaalin pääsi sitten tekemään J Schultz pelin lopulla Perronin hyvän syötön jälkeen.

Aika karusti ykkösketjulla tehotilasto neljä pykälää pakkasella. Olikohan se Perron jolla oli kolmannen erän alussa hieno tekopaikka, mutta ei vain mennyt sisään. Siitä jos olisi osunut, niin olisi vielä voinut saada pelin aikaiseksi.

Ylivoimapelille pitäisi ehkä tehdä jotain...
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ilmeisesti Habs-leirissä oli pientä ylimielisyyttä ilmassa, kun Lars Eller vertasi Oilersia juniorijoukkueeseen ennen peliä. Tämä taisi sitten toimia Oilersin kopissa motivaattorina peliin. Eller tuskin toiste enää sortuu vastaavaan aliarviointiin.

Tuota, itseasiassa Eller oli aikalailla oikeassa tuon kommentin suhteen. Kun nyt vähän tuntuu siltä että haetaan vaan niin "hienoja" maaleja. En tiedä kuinka moni muu on laittanu merkille sen että ihan aikuisten oikeasti porukka ei lauo sillon kun pitäisi vaan haetaan aina jotain hienoa kombinaatiota, kunnes tulee se panikkiräkäisy jossain välissä. Ihan helvetin tuskallista tuijotella aina välistä, kun laukaukset eivät vain lähde.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Omark nakutti farmissa viime matsissa neljä maalia. Uusi mahdollisuus ylhäällä lähenee tuota menoa.

Nyt kun Pitlick liittyy hyvin todennäköisesti tuohon polvivammaisten porukkaan (kolme kaveria saikulla polvivamman takia jo ennestään), niin taashan siellä olisi paikka auki yhdelle hyökkääjälle. Kai Omarkille jossain vaiheessa se näyttöpaikka annetaan, mutta silloinhan hänet on saatava kahteen ensimmäiseen ketjuun. Ja samalla kyseessä on todennäköisesti viimeinen mahdollisuus Oilersissa eli olisi sitten syytä onnistua. AHL:ssä Linus on naputtanut 18 laukauksella 7 maalia ja tuollainen tahti ei tule jatkumaan missään sarjassa. En ole sen enempää lueskellut raportteja Baronsin peleistä, mutta ainahan Omarkin kohdalla ongelmana on ollut se puolustuspelaaminen ja tällä hetkellä hän on jengin tehotilaston huonoin (-6) vaikka samalla onkin ollut porukan tehokkain. Eihän tehotilasto mikään absoluuttinen totuus tietenkään ole, mutta ei tuo lukema kovin hyvältä näytä. Toisaalta keitäs muita sieltä Baronsista voisi nostaa? Ehkä Millerin tai Landerin?

EDIT: Toisaalta Omark on tehnyt jo kolme ylivoimamaalia ja Oilersissa sille osastolle jotain uutta kaivattaisiin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nopeasti pari juttua. Mikä ihmeen paniikki ja kipsi iskee aina päälle kun vastustaja tekee maalin? Nyt oli ekassa erässä Oilersilta mielestäni hyvää peliä. Sitten toisen erän alussa tulee takaisku ja sen jälkeen ollaan ihan paniikissa siihen asti kunnes Acton onneksi saa kavennuksen tehtyä. Sen jälkeen taas ihan hyvää peliä ja maalejakin tulee. Kunnes... Coyotes tekee maalin ja sen jälkeen ei taas minkäänlaista otetta peliin.

Alivoimapelaaminen on surkeaa. Tässä pelissä aivan liian helposti viivalta sai toimitettua kiekkoa maalille.
Ylivoimapelaaminen ihan ok, mutta viimeistely ylivoimalla surkeaa. Tosin tässä pelissä ei liikaa ylivoima-aikaakaan ollut.

Vaikka nyt ihan suoraan ei LaBarberan piikkiin voi kai ainakaan montaa maalia laittaa (menikö se 2-1 maali suoraan), niin silti ne huipputorjunnat jäivät puuttumaan. Ainakin pari noista olisi pitänyt ottaa. Toisessa päässä Smith piti pelin onneksi jännänä.

Pitlickiltä maali ja sitten loukkaantui. Hänen kannaltaan hyvä, että saa ainakin NHL-liksan kun loukkaantui Oilersissa eikä Baronsissa.
 

Palsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, STL Blues, Jymy
Nyt tulen vieraisiin pöytiin huutelemaan, mutta kiinnitin huomiota tuohon samaan hätäilyyn.

Hätä ei tosin näytä oilers pakeilla olevan kiekon liikuttamisessa omasta päädystä pois, tai edes levityssyöttöä antamaan, vaan tuntui että aina koitetaan viedä se karvaaja kahville pakin toimesta. En ole tainnut kuin yhden ainoan oilers-matsin katsoa ennen tämänpäiväistä, mutta onko tuo toteutus omasta päästä lähtemisessä aina sama?

Toisin sanoen kääntääkö joukkue tuon pelin tarkoituksella noin hitaasti, kun lopputulos pääasiassa näytti olevan keskialueen jälkeen dump & chase? Muutama jäähy tuli pakeille puolustuspäässä tuosta samasta syystä, kun kaksinkamppalilu ensin hävittiin oman maalin takana, ja sitten olikin pakko koukkua lyödä kainaloon.

Sent from my HTC One using Tapatalk
 
Viimeksi muokattu:

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Ryan Nugent-Hopkins. Eilen näin Oilersin pelistä tokan erän lopun, vikan erän ja hailaitit on kaikki katottu, eli ei juuri mitään. Joten kysyn teiltä. Onko Nugent-Hopkins noussut jo nyt ykkössentteri-tasolle? Vahva mutuni on että kaveri on ottanut suuren harppauksen viime kaudesta ja menee ykkösentteristä tässä sarjassa. Oilersin hyökkäyspelin sielu, mitä ei ole aiempina kausina voinut sanoa. Tulokaskaudella teki hyvin pisteitä, mutta muistan hyvin kuinka Oilers-keskustelussa mainittiin katoavan täysin vieraspeleissä kuvasta ja pelasi helppoja vastustajia vastaan kotona, kun pisteitä ropisi. Viime kausi meni loukkaantumisen ja sophomore slumpin takia piloille, mutta nyt tuntuisi homma skulaavan. Mahtava homma, oman ikäluokkani kärkipelaajaa tulee sympattua. Toivottavasti Oilersin kausi lähtisi tästä kunnon nousuun, eväät on olemassa kun hyökkäys toimii ja Dubnyk parantaa.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Bachman ryösti Oilersille lopulta sitten pisteen Kingsiltä, ei tarvitse miettiä kuka on maalivahtiosastolla tämän hetken ykkönen. LaBarbera saa mennä ihan minne lystää kun DD palaa pelikuntoon. Plussaa myös Yakupovin kauden avausmaali, hyvä että sai sen valtavan gorillan nyt pois selästä.

Miinuspuolella taas Justin Schultzin esitys, menetti kiekkoja joka puolella kaukaloa. Myös Eberlen peli meni usein pieneksi näpräilyksi kun olisi jo ollut selkeä vetopaikka. Ja ylivoimastahan nyt ei edes tarvitse puhua, joskin muutamassa Belovin laukauksessa oli jo ainesta. Muutenkin sanoisin Belovin olleen ehkä jopa Oilersin alkukauden paras puolustaja, vai mitä mieltä muut ovat?

Ryan Nugent-Hopkins. Eilen näin Oilersin pelistä tokan erän lopun, vikan erän ja hailaitit on kaikki katottu, eli ei juuri mitään. Joten kysyn teiltä. Onko Nugent-Hopkins noussut jo nyt ykkössentteri-tasolle? Vahva mutuni on että kaveri on ottanut suuren harppauksen viime kaudesta ja menee ykkösentteristä tässä sarjassa. Oilersin hyökkäyspelin sielu, mitä ei ole aiempina kausina voinut sanoa. Tulokaskaudella teki hyvin pisteitä, mutta muistan hyvin kuinka Oilers-keskustelussa mainittiin katoavan täysin vieraspeleissä kuvasta ja pelasi helppoja vastustajia vastaan kotona, kun pisteitä ropisi. Viime kausi meni loukkaantumisen ja sophomore slumpin takia piloille, mutta nyt tuntuisi homma skulaavan. Mahtava homma, oman ikäluokkani kärkipelaajaa tulee sympattua. Toivottavasti Oilersin kausi lähtisi tästä kunnon nousuun, eväät on olemassa kun hyökkäys toimii ja Dubnyk parantaa.

Hyökkäyspäässä kyllä homma toimii mitä mainiommin, mutta puolustuspelissä on edellen luvattoman paljon korjattavaa... ja sen ykkössentterin pitäisi olla kovaa valuuttaa myös omassa päädyssä. Oikealla tiellä ollaan, mutta matkaa on vielä.

Aiheeseen liittyen, juuri päättyneen pelin ensimmäisessä erässä tuomareilta jäi täysin näkemättä Kyle Cliffordin törkeä polvitaklaus RNH:ta vastaan. Selvä ulosajon paikka, nyt vaan oli tuuria ettei sattunut pahemmin ja Nuge pääsi pienen tarkastuksen jälkeen takaisin askiin. Pakko tulla ainakin muutama peli huilia Cliffordille.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Bachman ryösti Oilersille lopulta sitten pisteen Kingsiltä, ei tarvitse miettiä kuka on maalivahtiosastolla tämän hetken ykkönen. LaBarbera saa mennä ihan minne lystää kun DD palaa pelikuntoon. Plussaa myös Yakupovin kauden avausmaali, hyvä että sai sen valtavan gorillan nyt pois selästä.

Miinuspuolella taas Justin Schultzin esitys, menetti kiekkoja joka puolella kaukaloa. Myös Eberlen peli meni usein pieneksi näpräilyksi kun olisi jo ollut selkeä vetopaikka. Ja ylivoimastahan nyt ei edes tarvitse puhua, joskin muutamassa Belovin laukauksessa oli jo ainesta. Muutenkin sanoisin Belovin olleen ehkä jopa Oilersin alkukauden paras puolustaja, vai mitä mieltä muut ovat?

Hyökkäyspäässä kyllä homma toimii mitä mainiommin, mutta puolustuspelissä on edellen luvattoman paljon korjattavaa... ja sen ykkössentterin pitäisi olla kovaa valuuttaa myös omassa päädyssä. Oikealla tiellä ollaan, mutta matkaa on vielä.

Aiheeseen liittyen, juuri päättyneen pelin ensimmäisessä erässä tuomareilta jäi täysin näkemättä Kyle Cliffordin törkeä polvitaklaus RNH:ta vastaan. Selvä ulosajon paikka, nyt vaan oli tuuria ettei sattunut pahemmin ja Nuge pääsi pienen tarkastuksen jälkeen takaisin askiin. Pakko tulla ainakin muutama peli huilia Cliffordille.

Joo, kerrankin sellainen peli, että maalivahti antaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon... ja siinä pelissä koko muu joukkue jättikin saapumatta paikalle. Tällä kaudella Oilers on kahdeksassa pelissä tehnyt avausmaalin ja voittanut niistä peleistä yhden. Toki tässä pelissä eivät olisi ansainneet edes sitä yhtä pistettä, mutta mukava kerrankin näin päin. Hienosti Bachman jatkoi samanlaisia otteita kuin Baronsissa. Varmasti aloittaa seuraavankin pelin ja toivotaan, että pystyy jatkamaan samalla tasolla. Tosin edelleen Oilersin puolustuspelaaminen antaa vastustajille sellaisia tekopaikkoja, ettei siinä yksikään maalivahti tule tilastoissa näyttämään hyvältä.

Muutenkin olen Pajiczin viestin kanssa samoilla linjoilla. Toivoisi, että Eakins ulottaisi myös nuorempaan Schultziin tuon "tulosvastuullisuuden". Yakupov sai istua kaksi peliä katsomossa kun ei oikein puolustuspelaaminen suju, mutta puolustaja Schultzilla on vakiopaikka kokoonpanossa vaikkei puolustaminen oikein suju. Ihan hyvin voisi välillä laittaa Justininkin katsomon puolelle katsomaan miltä peli näyttää sieltä ja laittaa Grebeshkovin tilalle.
Belov on ollut mielestäni hyvä, mutta ehkä parhaimmaksi puolustajaksi nostaisin vielä Petryn. Toki molemmat ovat tehneet virheitäkin ja Petryn ollessa jäällä on tullut enemmän takaiskuja, mutta toisaalta Petryllä (ja Smidillä) on keskimäärin ollut astetta kovemmat kaverit vastassa ja ovat joutuneet vähän enemmän aloittamaan vaihtoja omasta päästä. Mutta Belov on ollut hyvä varsinkin kun ekiojen pelien pienten vaikeuksien jälkeen on ilmeiseesti tottunut kaukalon kokoon ja vauhtiin.

RNH:lla on tosiaan vielä tekemistä puolustuspelaamisensa kanssa, mutta aika vaikea on vielä sanoa, että missä vika varsinaisesti on. Koko joukkue on niin pihalla puolustussysteemin kanssa, että saattaa vielä korostaa tällaisen "hyökkäysorientoituneen" pelaajan puutteita. Esimerkkinä vaikkapa tuo Kingsin tasoitusmaali. Mahdoton tietää, että mitä on sovittu ja miten systeemin pitäisi toimia, mutta ei varmaan ainakaan noin. Yakupovinhan siinä varmaan olisi pitänyt ottaa Richards kun melkein vieressä seisoi, mutta toisaalta painottoman puolen puolustaja olisi jäänyt silloin aivan yksin. No, RNH ilmeisesti luuli, että Yakupov puolustaa Richardsia, mutta joka tapauksessa varsin tuttu tilanne Oilersin peleissä eli vastustajat saavat hyvällä liikkeellä Oilersin systeemin aivan sekaisin ja lopulta siellä on maalintekijä vapaana. Ideanahan on antaa usealla pelaajalla painetta kiekolliselle, mutta kun nyt Oilersin pelaajat ovat jatkuvasti sen verran myöhässä, että vastustajt saavat kiekkoa siirrettyä eteenpäin, niin lopputuloksena on tuota kiekon perässä juoksemista. No, toisaalta positiivista, että vain yksi meni tässä pelissä omiin... vaikka niitä vetoja toki jokunen Oilerisn maalia kohti lauottiinkin.
RNH:sta jos vielä jatkaa, niin tällä kaudella uutuutena on toki tuo, että hän pelaa myös alivoimaa. Toki muutenkin Eakins on tuonut näitä taitopelaajia tuohon alivoimalle mukaan... ja ehkä se on osasyynä siihen millaisia määriä vastustajat ovat tehneet ylivoimamaaleja. Muutenhan RNH saa paljon hyökkäyspään aloituksia aivan kuten aiempinakin vuosina. Ja vastassa ovat usein ne vastustajan parhaat pelaajat.

Gordonille täytyy muuten taas nostaa hattua. Kaveri oli pelissä tasakentällisin jäällä 23 aloituksessa, joista 21 oli omassa päässä ja kaksi keskialueella. Eakins muuten käytti todella paljon oman pään aloituksissa kahta sentteriä. Eli Gordon kävi aloittamassa ja tuli heti pois jäältä. Tuosta johtuen hänellä eniten vaihtoja Oilersilta (42) ja ne olivat keskimäärin joukkueen lyhimmät (25 sekuntia, Actonilla sama).

RNH toivottavasti selvisi säikähdyksellä siitä taklauksesta, mutta odotellaan nyt vielä miltä polvi tuntuu huomenna. Saa nähdä montako loukkaantumista vielä tarvitaan, että on Omarkin vuoro päästä ylös. Itsetäni muuten mennyt kokonaan ohi, että Potter on pelikunnossa ja pelannut kaksi peliä Baronsissa.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jim Matheson kuvaili RNH:n kävelyä maanantaina varovaiseksi, mutta ei kuitenkaan ilmeisesti mitään vakavampaa vammaa, joten pelannee tänään Leafsia vastaan.

Gagnerin arvellaan palaavan kokoonpanoon tällä viikolla. Vielä viime viikolla kirurgi ei antanut lupaa pelaamiselle, mutta arvioi tilanteen uudestaan tällä viikolla. Loukkaantumisesta on nyt kulunut sellaiset viisi viikkoa ja alkuperäinen arvio poissaololle oli kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Potter oli katsomassa Kings-Oilers ottelun pressiboxissa. Varsin mielenkiintoista, että hänet lähetettiin alas kuntoutusjaksolle, pelasi kaksi peliä ja tuli takaisin Oilersin matkaan. Tosin virallisesti Potter on ilmeisesti edelleen Baronsissa. Arveluiden mukaan Eakins haluaa nähdä Potterin harjoituksissa, koska Baronsin seuraava peli on vasta perjantaina. Ja tässä ei kai sitten ole mitään ongelmaa, että AHL:ään kuntoutusjaksolle laitettu pelaaja onkin NHL-joukkueen mukana. Eipä siinä toisaalta ainakaan palkan kannalta ole merkitystä.

Joensuukin on ilmeisesti kuntoutumassa ja saattaa palata kokoonpanoon piankin. Toisaalta tuollainen epämääräinen selkävamma saattaa olla aika hankala ja ärtyä uudestaan kun vauhti ja kontaktit lisääntyvät. No toivotaan, että pääsisi pian mukaan.
Loukkaantuneina on tällä hetkellä aika iso osa tuosta 48 sopimuspelaajan joukosta. NHL-puolella Hall, Smyth, MacIntyre, Joensuu, Gagner, Pitlick, R Hamilton ja Dubnyk. Baronsissa ainakin Martindale ja C Hamilton. WHL:ssä Khaira.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
.Gagnerin arvellaan palaavan kokoonpanoon tällä viikolla. Vielä viime viikolla kirurgi ei antanut lupaa pelaamiselle, mutta arvioi tilanteen uudestaan tällä viikolla. Loukkaantumisesta on nyt kulunut sellaiset viisi viikkoa ja alkuperäinen arvio poissaololle oli kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Dreger twiittaa, että luultavasti pelaisi tänään Torontoa vastaan. Ehdottomasti hieno uutinen Edmontonille, että Sam on takaisin kehissä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Arcobello siirretty laitaan ja ketjukavereina tulevassa pelissä ovat Nugent-Hopkins ja Perron. RNH:n ja Perronin kemiat klikkasivat varsin hyvin Phoenix-pelissä ja kaksikko on pidetty yhdessä siitä lähtien.

Oilers harjoitteli tänään tällaisilla ketjuilla:

Yakupov-Gagner-Eberle
Arcobello-RNH-Perron
Jones-Gordon-Smyth
Gazdic-Acton-Eager

Hemsky kuitenkin pelannee Smythin paikalla.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No mutta sehän meni kivasti. Mitäköhän Krueger puuhailee nykyään? No tuskin nyt sentään häntä kehdataan ottaa takaisin, mutta eiköhän siellä kannata työttömien valmentajien alkaa laittamaan CV:tä kuntoon.
Eipä sillä, että uskoisin valmentajan vaihtamisen auttavan mitään.

Ykkösketjua vastaan tehtiin kaikki neljä maalia. Kaksi nopeaa vastahyökkäystä, yksi missä Bachman jäi katselemaan maisemia ja yksi Petryn käsittämätön kiekon antaminen vastustajalle. Valmentajan piikkiin sen verran, että voisi miettiä niitä peluutuksiaan kun huomaa, että turpaan tulee. Pelaajien piikkiin sen verran, että paikoista pitäisi laittaa sisään. Coyotesia vastaan oli jo mielestäni ihan positiivisen suoraviivaisiakin maaleja ja maalintekoyrityksiä. Edelleen kuitenkin haetaan liikaa sitä kauden hienointa maalia.

Nyt sitten muutama huilipäivä ja lauantaina vastassa Red Wings.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Nyt oli kyllä positiiviset asiat vähissä, onneton esitys koko joukkueelta. Gagner pelasi, mutta Perron taas ei, joten otteluun lähdettiin 7 puolustajalla.

Oilersin parhaimmistoa oli varmaan Gazdic sekä paljon moititut Yakupov ja Nick Schultz... kertoo varmaan paljon pelin luonteesta. Eikä Bachmanin piikkiinkään tappiota kyllä voi laittaa. Toronton keisari Phil Kessel pelasi aivan loistavan pelin, ja onhan se hemmetin vaarallinen pelimies kaikkine puutteineenkin.

Surkeita? Belov, Petry, Eberle, J. Schultz, Gagner... ja eiköhän Eakinsinkin voi tähän listaan lisätä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, katselin tuossa vielä nuo maalit uudestaan.

Ensimmäisessä maalissa Belov lähtee viivasta ylös hakemaan rännikiekkoa, mutta ei aivan ehdi. Yakupov lähtee paikkaamaan Belovia aivan kuten pitääkin, mutta Kessel on ehtinyt jo kiihdyttämään kun Yakupov vasta lähtee liikkeelle joten vaikka ovatkin oikeastaan rinnakkain hyökkäyssinisellä, niin ei Yakupovilla ole enää mahdollisuuksia saada Kesseliä kiinni. Yakupov yrittää vielä heittäytyä, mutta ei yletä ja Kessel laittaa kiekon varmasti sisään. En nyt tiedä oliko tuohon varsinaisesti muuta syytä kuin Leafsin hyvä pelaaminen. Siinä vaiheessa kun Belov häviää kilpailun rännikiekosta olisi ainoa mahdollisuus maalin estämiseen tainnut olla se, että J Schultz olisi saanut estettyä Kadria syöttämästä tai Bachamn olisi ottanut huipputorjunnan.

Toisessa Oilersilta hyvä hyökkäys ja J Schultz pääsee laukomaan huippupaikalta. Kiekko tolppaan, Oilersilla neljä pelaajaa syvällä ja Leafsille vastahyökkäys. Gagner olisi mielestäni ehtinyt saamaan van Riemsdykin kiinni jos olisi luistellut loppuun asti eikä aloittanut liukua omalta siniseltä. Belov ei saa estettyä syöttöä ja sillä selvä.

Kolmannessa katsoin ensin, että Bachman nukkui, mutta olihan tuo hyvä viimeistely Kesseliltä. Kannattaa kiinnittää muuten huomiota siihen, että suunnilleen pari sekuntia ennen maalia eli silloin kun Kadri laukoo, Oilersin hyökkääjät ovat varsin mielenkiintoisesti sijoittuneet. Kaikki kolme ovat rivissä b-pisteiden ja siniviivan puolivälissä. Samalla hetkellä Leafsillä on neljä pelaajaa Oilersin kaikkien hyökkääjien alapuolella. Yakupovilla on ilmeisesti yksi pakki siellä kohteena, mutta Eberle ja Gagner ovat hukanneet kaikki vastustajat. Phaneufin ohjatessa laukauksen, on maalin edustalla 3-1 tilanne, kun ainoastaan Grebeshkov on Oilersin pelaajista läsnä. GAgner yrittää ehtiä paikkaamaan, mutta on auttamatta myöhässä. Ja olisihan se Bachman voinut vähän terävämmin tulla tolpalle, mutta en sittenkään laita hänen piikkiinsä.

Neljännessä Petry ilmeisesti kuvitteleen RNH:n kaartavan oman maalin edestä ja antaa kiekon keskelle. RNH taas taitaa odotella syöttöä laitaan ja on menossa sinne. No van Riemsdyk saa kiekon ilmaiseksi syöttää takatolpalle Kesselille, joka ei viitsi tehdä kolmatta vaan jatkaa Riellylle, jonka veto ilmeisesti vielä osuu Kadriin matkalla maaliin. Smidiltä joku epätoivoinen ja epäonnistunut heittäytyminen mahalleen, jolla ei saavuttanut mitään.

Kessel on kyllä hyvä, ei kai tässä muuta voi todeta. Ja Oilersin puolustaminen on heikkoa. Erityisesti Gagner oli aika pihalla omassa päässä, mutta tietysti hänelle kauden eka peli.
Joku järjestys tuohon oman pään peliin pitää saada. Tämän(kin) kauden osalta voidaan jo unohtaa pudotuspelit, joten sinänsä ei niin väliä miten nopeasti homma saadaan kuntoon. Mutta se pitäisi saada päätettyä, että kannattaako jatkaa nykyisen systeemin ajamista sisään vai pitäisikö tehdä muutoksia systeemiin. Ja sekin on sitten toivottavasti päätetty, että Eakins jatkaa ensi kaudellakin, niin ei ihan joka vuosi tarvitsisi seurailla tuota uusien systeemien harjoittelua.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joku järjestys tuohon oman pään peliin pitää saada. Tämän(kin) kauden osalta voidaan jo unohtaa pudotuspelit, joten sinänsä ei niin väliä miten nopeasti homma saadaan kuntoon. Mutta se pitäisi saada päätettyä, että kannattaako jatkaa nykyisen systeemin ajamista sisään vai pitäisikö tehdä muutoksia systeemiin. Ja sekin on sitten toivottavasti päätetty, että Eakins jatkaa ensi kaudellakin, niin ei ihan joka vuosi tarvitsisi seurailla tuota uusien systeemien harjoittelua.

Voihan tuo olla että syysteemi itsessään tarvitsee muutosta, ottaen huomioon että Marlies on pelannut AHL:ssä ihan hyvin tuolla systeemillä ja toiminut siellä, mutta nyt taas on näköjään unohdettu se että ylhäällä NHL:ssä on pelaajat nopeampia, taitavempia ja varustettu hiukan paremmalla peliälyllä. Eli ehkä se tosiaankin tarvitsisi pieniä muutoksia. Toisalta peluutuksessakin on paljon toivomisen varaa, mutta toisaalta kun ei ole oikeaa shutdownketjua niin ihan sama kuka siellä pelaa.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jaahas, Grebs ja Potter waivereihin et taidetaan taas tehdä tilaa, että sadaan loukkaantuneet mahtumaan kokoonpanoon.

@EdmontonOilers
#Oilers place defencemen Denis Grebeshkov and Corey Potter on waivers.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Uskoisin Potterin ja Grebsin laittamisen waivereihin tarkoittavan muutakin kuin loukkaantuneiden pelaajien palaamista pelikuntoisiksi. Tällä hetkellä ylhäällä ei ole yhtään ylimääräistä hyökkääjää tai puolustajaa ja puolustajia ei ole edes sairaslistalla. Ihmettelen jos Baronsista ei nosteta yhtä pakkia ylös ennen lauantaita.

Oletan, ettei kukaan noita pakkeja lähde waivereista nappaamaan. Potterin tapauksessa tämä tarkoittanee sitä, että hän saa rauhassa hakea pelituntumaa ja -kuntoa Baronsissa ilman, että vie paikkaa ylhäältä. Grebeshkovin tapauksessa saattaa taas olla lähtö KHL:ään lähellä. Vähän erikoista, ettei Grebeshkov mielestäni missään vaiheessa ole saanut edes kunnon tilaisuutta pelata Oilersissa. Ilmeisesti harjoitusten perusteella Eakins on tämän ratkaisun tehnyt. Tai sitten tämä on taas palkkakattokikkailua ja Grebeshkov laitetaan Baronsiin vain näiden välipäivien ajaksi, mutten usko oikein sitäkään.

Strudwickilta mielestäni hyvä kirjoitus Oilers Nationissa: Out-finished?. Eriyisesti tuo Eakinsin peluuttamista koskeva kohta. Eli hän esittää kaksi mahdollista syytä sille, miksi Eakins kotipelissäkin peluutti omaa ykköskenttäänsä vastustajan ykköstä vastaan huonoin tuloksin. Tällä hetkellä Oilersin ykkönen ei tuosta haasteesta pysty selviämään, mutta yksi vaihtoehto saatta olla se, että Eakins kouluttaa pelaajia tällä peluutuksellaan ja näin pitkässä juoksussa aletaan saamaan tuloksia aikaiseksi. Ja tämä on ihan toivottava syy vaikkei sillä paljoa voittoja tulekaan.
Toinen, ja ehkä huonompi, Strudwickin esittämistä mahdolisuuksista on se, ettei Eakins koe minkään muunkaan Oilersin ketjuista pystyvän pelaamaan vastustajan ykköstä vastaan. Eikä sekään kovin kaukaa haettu mahdollisuus ole. Gordon varmasti pärjäisi, mutta mistä laitahyökkääjät jos oikein shut-down ketju pitäisi saada aikaiseksi. Jones on kokenut pelaaja, mutta häntä ei yleensä paljoa omalla alueella näy. Eagerin taso ei vain enää tunnu riittävän NHL:ssä. Ilmeisesti ne aivotärähdykset ovat vieneet kaiken fyysisyyden. Joensuu saikulta palatessaan voisi olla sopiva palanen, mutta otos hänen näytöistään on vielä niin pieni, että vaikea sanoa. Smythillä ei vauhti oikein enää riitä, mutta saattaisi tervehtyessään olla jopa paras mahdollisuus tuollaiseen rooliin... ja se on aika huolestuttavaa.

No, toisaalta jos siihen viime pelin Yakupov-Gagner-Eberle kolmikon vasempaan laitaan saa Yakupovn paikalle laitettua Hallin tai edes Perronin, niin se jo mielestäni muuttaa tilannetta paljon parempaan suuntaan.

Siitä olen Strudwickin kanssa myös samaa mieltä, että J Schultzin ja Yakupovin pitäminen samassa kentällisessä ei välttämättä ole kovin hyvä ratkaisu. Molemmat ovat niin hyökkäysorientoituneita, että riski vastustajan ylivoimahyökkäyksille on varsin iso.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eakins kertoili torstaina medialle, että oli virhe tuoda "swarm"-systeemi Oilersille siten kun se tehtiin. Huomattuaan ongelman siinä, että vastustajat saivat aivan liikaa tekopaikkoja maalin edestä, valmennus muutti seitsemän peliä sitten systeemiä enemmän perinteiseen suuntaan. Tuota "swarmia" ajetaan kuitenkin pikkuhiljaa sisään. Eakins sanoi virheen olleen siinä, että hän oletti pelaajien osaavan perinteisen normaalin puolustamisen, mutta se olikin harhaluulo. Nyt on sitten lähdetty perusteista liikkeelle ja mennään askel kerrallaan. Eiköhän tässä juuri ole siitä kyse, että joka vuosi mennään eri systeemillä ja sitten ei osata oikein hyvin mitään. EDIT: Niin ja erityisesti ongelma oli se, että pelaajat lähtivät liian nopeasti antamaan kahdella miehellä painetta kiekolliselle. Eli ensin pitää saada kiekollinen sidottua kulmassa laitaan ja sitten tulee toinen kaveri apuun. Nyt siellä oli kaksi kaveria menossa kiinni vastustajaan liian aikaisin, jolloin tämä sai syötettyä kiekon eteenpäin.

Toinen asia mistä Eakins puhui oli joukkueen into tehdä maaleja. Pelaajat ovat niin fokusoituneet maalien tekemiseen ja hyökkäämiseen, että puolustaminen on unohtunut. Eakins toivoo pystyvänsä muuttamaan asennetta enemmän siihen suuntaan, että ensisijaisesti pidetään kiekko pois omasta maalista ja sitten vasta mietitään maalintekoa.

Siinähän olivat oikeastaan ne asiat mitä kaikki pelejä katselleet ovat omin silminkin pystyneet havaitsemaan. Hienoa kuitenkin, että Eakins näistä kertoili ja myönsi oman virheensä puolustussysteemin suhteen. Erikoistilannepelaaminen taisi olla ainoa merkittävä ongelma-alue mistä ei puhunut, mutta kaipa kaikki senkin ongelmat tietävät muutenkin.

Perron ei osallistunut torstain harjoituksiin ja hänen poissaolosyynsä muutettiin "sairaudesta" "loukkaantumiseen". Eakins sanoi Perroinin ottaneen Kingsiä vastaan niin paljon iskuja vastaan, että selässä ja niskassa on kipuja. Huomisen pelin suhteen ei kuitenkaan vielä mitään varmaan hänen osallaan.
Lander kutsuttiin ylös, joten nyt on sitten Perronin tilanteesta riippuen ehkä yksi ylimääräinen hyökkääjä paikalla. J Schultzilta tosin jäi harjoitukset väliin ja Smyth harjoitteli puolustajan paikalla. Dubnyk oli mukana harjoituksissa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Noniin se Perronin niska on parempaan suuntaan, mutta kaveri on menossa (tai käynyt jo) magneettikuviin. Eli ei se ihan kunnossa taida olla. Samoin J Schultzilla on jotain vammaa, joten nyt on sitten hyvä syy laittaa Larsen (joka kutsuttiin ylös) kokoonpanoon. Dubnyk huilaa myös tämän pelin ja Bachman aloittaa. Eli kokoonpano jotain tällaista (tämä ihan hatusta vedettynä paikkojen osalta):

Arcobello-RNH-Eberle
Yakupov-Gagner-Hemsky
Jones-Gordon-Lander
Gazdic-Acton-Eager

Petry-Smid
Ference-Larsen
N Schultz-Belov

Bachman
LaBarbera

Vertailun vuoksi saikkuosasto (Oilersin IR:llä tai pienemmän loukkaantumisen takia sivussa) saa kasaan tällaisen porukan
Perron-Hall-Smyth
Joensuu-Pitlick-Hamilton
MacIntyre

J Schultz-Potter

Dubnyk

Vähän vajaa tuo kokoonpano, mutta pari ketjullista kavereita joista tällä hetkellä kuka vain pääsisi avaukseen.

EDIT: Ups, nyt menikin pieleen. Hamilton on pelikunnossa ja pelaa tänään. Ilmeisesti sitten Lander ei ole kokoonpanossa. Nuoremman Schultzin pelaaminen selviää vasta pelin alla.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Onneksi en katsonut kuin koosteen. On siinä Eakinsillä tekemistä sen puolustamisen kanssa. Pari viimeistä maalia ja toinen maali oikein malliesimerkkejä siitä miten siellä on vastustajaa vapaana jatkuvasti. Ensimmäisessä Petry ei saanut pomppukiekkoa pysäytettyä ja Bachman näytti jo valmiiksi alistuneelta ja peruutteli sitten maalin sisälle. Kolmas oli taas sellainen LaBarberan spesiaali.

Tiistaina sitten Floridassa Panthers vastassa. Siellähän on varmaan mukava sää lomailla porukalla. Saikkulistalaisiakin on lähdössä useampi reissuun ja toivottavasti kaikilla on mukavaa eikä turhaan tuo jääkiekon pelaaminen stressaa.
 

Hemmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, HIFK
Nyt on kyllä huolestuttavia merkkejä ilmassa. Toki ei voi sanoa, että tämä olisi tullut yllätyksenä, koska taivas ei ollut kirkas kauden alussakaan. Tähän terapeuttiseen tekstiin päästelin omia tuntemuksia näin päällipuolin.

Eilen jäällä nähtiin jääkiekkojoukkue ja lammaslauma. Lammaslauman paimenena toimii Dallas Eakins. Jääkiekkojoukkue voitti pelin.

Tässä keskityn tutkimaan lampaita, joiden käyttäytymisestä löytyi monia huolestuttavia merkkejä. Erityisen huolestunut olen lampaiden hyvinvoinnista. Lammaslauma oli koko ottelun omissa oloissaan ja tuntui siltä kuin kukaan lampaista ei tiennyt minne suuntaan toinen lammas oli menossa. Paimenen työssä tulisi saada lampaat liikkumaan oikeaan suuntaan ja tukemaan toinen toistaan. Tällä hetkellä suurin osa lampaista näytti siltä kuin ne olisivat voimattomia ja vailla ymmärrystä. Uusi paimen ei ole löytänyt yhteistä kieltä lampaiden kanssa. Tämä on aivan ymmärrettävää mutta tuntuu myös siltä, että lajitoverit eivät ymmärtäneet mitä toinen teki ja miksi teki niin kuin teki. Vaikuttaisi siltä, että paimen oli vienyt lampailta vähäisenkin toivon, koska lampaat oli keritty ennen peliä. Paimenella oli paksu uusi lampaanvillasta tehty takki päällä, jonka hänelle oli kutonut kuuluisa käsitaitaja koodinimellä MacT. Tämä paksu takki suojaisi paimenta tulevalta pitkältä kylmältä talvelta. Lampaiden tuli nopeasti kasvattaa uusi turkki tai muuten Albertan kylmä talvi voisi olla liian rankka.

Eli eli tulipas kirjoiteltua outo teksti mutta pakko vähän jotain höyryjä päästellä. En tiedä miten näitä ajatuksia oikein sanoiksi pukisi. Pakko se on jostain aloittaa, joten eilen Oilers oli aivan päämäärätön ryhmä ja joukkueeksi sitä ei voi kutsua. Kurittomia jäähyjä ja hyökkäyspäässä siirrellään kiekkoa siihen asti kunnes se menetetään vastustajalle. Lukemattomia kiekonmenetyksiä. Pelaajat kentällä vaeltelivat niin kuin lampaat ilman paimenta. Eakins on kyllä pistänyt pelin aivan sekaisin ja ei kenelläkään ollut voitontahtoa. Yksinkertaisesti ei mitään voittavan jääkiekon elementtejä. Onko hänellä motivointikykyä tai organisointikykyä vai mitä salaisia kykyjä mieheltä sitten löytyy, että kelkka kääntyy? Varmasti on pelikirja, sitä en epäile, mutta mikä siinä on ongelmana saada pelaajat noudattamaan sitä ellei organisointikyky tai motivointikyky. Hei jos sulla on pelikirja kunnossa, niin myy se pelaajille! Ylivoima ja alivoima ilmeisesti kuitenkin pelikirjasta puuttuu. En nyt lähde miestä tuomitsemaan, koska pelaajat sielä kentällä ratkaisuja kuitenkin loppupeleissä tekevät ja näissä ratkaisuissa ei ollut kehuttavaa. Annan kuitenkin omasta mielestäni aiheellista kritiikkiä. Nimittäin MacT luotti kaveriin todella paljon kun palkkasi hänet Kruegerin tilalle.(Kruegeriin tässä nyt ei puututa millään tavalla.) Tuo suojatakki yllä olevassa tekstissä kuvaa sitä, että tavallaan MacT:llä on oma perse myös vaarassa jos nyt onkin todennut, että eihän tää toimi. MacT:n on täytynyt nähdä jotain potentiaalia juuri kyseisessä paimenessa. Kokematon GM palkkaa kokemattoman valmentajan kokemattomalle joukkueelle. Tälläiseen yhdistelmään päädyttiin, no sen on vaan toimittava. Mikäli tässä kaavassa havaitaan virhe niin pystyykö MacT myöntämään, että olisi tehnyt heti ison virheen palkkaamalla väärän valmentajan. Ei nimittäin mikään helppo paikka. Tässä on taas saanut kuunnella, että tämä on osa prosessia jne. (Peluutetaan näin sen takia, että pelaajat oppivat ottamaan vastuuta ja kasvamaan pois siitä 16minuutin peliajasta ja tämä on taas sitä prosessia.) Sitähän tää on ollut jo kauan aiemminkin. Vaihdetaan vaan kaveria, joka tulee samaa mantraa selittämään. Ei jaksa mutta ei hätää! Lowella on onneks sormuksia sormet täynnä, niin meillä ei oo mitään hätää, kun mies tietää kaiken voittamisesta. Miten te palstaveljet jakselette?

Loppuun vielä Kruegerin viime kauden saldo: 48 peliä, 19 voittoa, 29 tappiota, joista 7 jatkoajalla. Yhteensä pisteitä 45. Toivottavasti Eakinsin saldo on parempi 48 pelin jälkeen, koska joukkue on edennyt taas eteenpäin prosessissa ja pelaajat ovat vuoden vanhempia ja uusia hankintoja jne. Näinhän me voidaan palstaveljet seurata, että miten se prosessi etenee. Tämän hetken saldo 15 peliä, 3 voittoa, 12 häviötä, joista 2 jatkoajalla. Yhteensä pisteitä 8.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllähän tässä kauden alussa on mennyt pieleen melkein kaikki mikä voi mennä. Ja jossitella voisi vaikka miten paljon. Jos Dubnyk olisi ekoissa neljässä pelissä ottanut edes yhden lämärin kiinni. Tai jos kaikki vasemmat laitahyökkääjät eivät olisi loukkaantuneet. Ja jos olisi kauden alkuun tullut pari tuuri voittoa, niin miten homma olisi edennyt.

Nyt on Eakinsilla todella kova paikka tehdä asioille jotain. Olisin uskonut, että tuossa muutaman vapaapäivän aikana ennen Wings-peliä olisi pystytty laittamaan vähän pakettia kasaan, mutta homma meni oikeastaan vain huonompaan suuntaan. Olen tässä epäillyt, että jatkuva uusien valmentajien tuominen sisään on vaikeuttanut pelitavan omaksumista. Mutta toisaalta uusia pelaajiakin on tuotu niin paljon, ettei edellisten kolmen valmentajan kuviot heitä pitäisi häiritä. Tuossa aiemmassa viestissä mainitsin Eakinsin ottaneen syyn puolustussysteemistä itselleen ja samalla maininnut, etteivät pelaajat hänen yllätyksekseen osanneet edes perinteistä normaalia puolustamista. Kuten Lowetide blogissaan toi esille, niin tuolla kommentti ei ollut ehkä ihan asiallinen. Ensinnäkin siellä jokunen kaveri todennäköisesti koki tuon suorana julkisena arvosteluna omaa osaamista kohtaan ja ei näin ollen ainakaan paranna välejä pelaajien ja valmentajan välillä. Toinen asia on sitten se, että luulisi valmentajan jo harjoituspeleissä pystyvän havaitsemaan jos siellä on noin radikaali ongelma.

Nyt sitten pitäisi saada se puolustuspelaaminen harsittua kokoon. Ja vähän sellaista tappamisen meininkiä siihen touhuun. Gagnerkin on pelannut kaksi peliä ja molemmissa seurannut metrin päästä miten maali tehdään, kun olisi muutamalla luistelupotkulla saanut maalintekijän pidettyä kiinni. RNH viime pelissä sentään oli iholla vaikkei saanutkaan maalia estettyä. Ja vaikutti vähän edes harmistuneelta.

No, yksi herätysliike voisi olla jonkun pelaajan myyminen. Siis jonkun korkean profiilin kaverin, jolloin ehkä saisi sellaista herätystä muille, että vähän pitäisi yrittääkin. Tosin noista asemista on aika heikot lähtökohdat lähteä ketään myymään. Tai itseasiassa Eberle on terveenä ja pelannut ihan hyvin. Eli siinä olisi yksi kandidaatti myytäväksi.

Valmentajan vaihtaminen on aina yksi vaihtoehto ja vaikken sitä kannatakaan, niin jos tuo umpisolmu ei muuten aukea, niin sitten se lienee vaihtoehto. Ennemmin laittaisin vaikka pari apulaisvalmentajaa pihalle ja uudet tilalle. Pienen summan rahaa voisi laittaa siihen, että Messier on jossain roolissa penkin takana vielä tämän kauden aikana. Johan hän Oilersin palkkalistoilla on muutenkin. En hänen valmentajankykyihinsä usko, mutta herätyksenä voisi toimia.
Ferencen kommenteista ja viikonlopun haastattelusta on vedetty sellaisia johtopäätöksiä, että Eakins olisi menettänyt kopissa nimenomaan nuoremmat pelaajat. Ja että Eakinsin systeemit voisivat hyvin toimia jos vain saisi ne myytyä joukkueelle. (Johan minä silloin ennen kauden alkua kirjoitin, että se donitsien syöntikielto vielä kostautuu Eakinsille ja pelaajat pelaavat hänet pihalle.) Tästä syystäkään en haluaisi valmentajaa vaihdettavaksi. Ei aina voi pistää valmentajaa vaihtoon jos joku vetää herneen nenään ja kaverit sitten tukevat kaukalossa protestia. Jos tilanne on tuo, niin sitten ennemmin joku pelaaja pihalle, jotta annetaan merkki siitä kuka sitä hommaa johtaa.

EDIT: Niin joo en ole vielä sattunut mistään näkemään arvioita noista Bachmanin ja Belovin loukkaantumisten vakavuudesta. Mutta ensiveikkaukset eivät olleet kovin positiivisia.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
J Schultz ja Belov ovat molemmat sivussa tämänpäiväisestä pelistä Panthersia vastaan. Baronsista kutsuttiin ylös Fedun, joka pelaa siis (jos säilyy ehjänä peliin asti) uransa ensimmäisen NHL-ottelun. Hänhän oli jo silloin kaksi vuotta sitten lähellä paikkaa Oilersissa kunnes Eric Nyström idiootteili pitkän kiekon tavoittelussa ja Fedun missasi koko kauden. Hienoa, että on sen jälkeen pystynyt palaamaan tälle tasolle.

Smyth palaa kokoonpanoon ja pelaa ilmeisesti Gagnerin ja Yakupovin kanssa samassa kentässä. Siinä sitä riittää hommaa ainakin puolustuspäässä kun ketjukaverit liukuvat selkä suorana tarkkailemassa tilanteita.

Hallin uskotaan palaavan kokoonpanoon myös tämän vieraskiertueen aikana ja Eakins oli sanonut toivoneensa, että Hall olisi jo pelikunnossa. Vähän erityyppinen lausunto kuin se kauden alla annettu kommentti siitä, ettei häntä kiinnosta miten kauan joku pelaaja tulee vielä olemaan saikulla, vaan että hän sitten kuulee lääkintähenkilökunnalta kun joku on valmis pelaamaan. Molemmat kommentit toki ihan aiheellisia. Turha niiden loukkaantuneiden perään on surkutella vaan on pelattava niitä mitä on käytettävissä. Toisaalta tällä hetkellä Eakins varmasti toivoo jotain ihmettä, jolla saisi kurssin muutettua.

EDIT: Ja Dubnyk palaa maalille.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös