Divisioonien MM-kisat

  • 212 526
  • 1 371

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Ranskan Angersiin 23.4.2023-29.4.2023 jäi aiemmin käymättä läpi jo kerrottujen kiireiden vuoksi ja tänään turnaus päättyy.

Sen vaiheita tulee seuraavaan viestiin tähän asti, mutta tässä itse ennakko lisättynä kehityksellä tähän asti kun onneksi Ukraina ei vetäytynyt missään vaiheessa ja mikäli olisi niin tilalla olisi nähty Italia:

1. Divisioona sarjalohko 1A

Ranska (Isännöi turnausta. On putoamassa alempaan lohkosarjaan ilman ihmeitä.)

Kazhakstan (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin viime vuodeksi. Tälle vuodelle on nousussa kiinni eli turnaus on ollut erinomainen.)

Tanska (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin viime vuodeksi. Tälle vuodelle on nousussa kiinni eli turnaus on ollut lähes erinomainen.)

Japani (Olisi pudonnut MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin viime vuodeksi jolloin se saa jäädä tälle vuodelle. Tänä vuonna menetti juuri tappioonsa Unkaria vastaan nousuehdokkuuden, mutta jää tähän lohkosarjaan selvin luvuin muutoin ansaitusti ensi vuodeksi!)

Unkari (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Ennen viime kautta tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan, mutta nousu evättiin viime vuodeksi mitä vasten Unkari poikineen näytti närhen munat IIHF:n herroille varsin ansaitusti. Nyt he siis tänne pääsivät. Tänä vuonna juuri nyt Unkari on vielä ulkopuolisesti kiinni nousussa MM-kisoihin, mutta käytännössä puhutaan pakkovoitosta eikä kazakit tai tanskalaiset saisi mieluusti juuri pisteitä saada.)

Ukraina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta viime vuodeksi, mutta turhaan. Pelasi hienon kauden ja nyt sitten poikkeusoloissa nousikin. Tämä maa on sodassa. Lisäksi se oli ainoa maa joka olisi voinut vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se olisi voinut luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille. Se jäi joten näin ei käynyt. Pitänee lohkosarjan paikkansa tänä vuonna ilman ihmeitä menettelevän turnauksen jälkeen.)

Seuraavaan viestiin siis asiaa tästä kaikesta lyhyesti.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 1. Divisioonan sarjalohkoon A Ranskan Angersiin 23.4.2023-29.4.2023 päättyivät seuraavin ottelutuloksin tähän asti eli 29.4 kun tänään on vielä päätöspäivä:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 1. Divisioona 2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

23.4.2023

Japani-Tanska 5-3 (Tämä käynnisti hyvän turnausvireen Japanille ja oli nolo juttu Tanskan pojille silloin.)

Ukraina-Ranska 3-2 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittajan selviämiseen. Tiukka peli ja huono juttu Jääkukkojen poikaryhmille tai myös Jääkukkopoikina tunnetulle joukkueelle.)

Unkari-Kazakstan 0-3 (Niin kilpailukykyinen, silti turhauttava tulos Unkarille. Tämäkin on jo sinetöinyt melkein kaiken mitä nousuun tulee.)

24.4.2023

Tanska-Ukraina 5-1 (Tuntui menevän tuplaten tai triplaten loppulukemiksi Tanskalle välillä.)

Kazakstan-Japani 5-0 (Tässä sitten kyllä ikävästi meni Japanin turnaus huonompaan suuntaan.)

Ranska-Unkari 0-2 (Tervanjuontipainajainen sentään kääntyi voitoksi Unkarille.)

26.4.2023

Kazakstan-Tanska 3-8 (Tämä oli yllätysjyräys peräti Tanskalle!)

Ukraina-Unkari 3-2 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittajan selviämiseen. Tuolloin vitutti Unkarin puolesta pahoin hävitä pisteitä mitä nousuun tuli.)

Ranska-Japani 2-4 (Japani poikineen voitti hyvin.)

27.4.2023

Kazakstan-Ukraina 5-0 (Selvä voitto kazakkien pojille.)

Unkari-Japani 4-2 (Tämän voiton myötä on ohut ulkopuolinen mahdollisuus Unkarille nousuun.)

Tanska-Ranska 3-2 (Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen. Tanska poikineen oli puppeloida nousun.)

Päätöspäivän otteluille on jo käynyt näin:

29.4.2023

Japani-Ukraina 2-1 (Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen. Nousu kun oli mennyt niin ei oikein Japanin poikia napannut selkeämmän voiton otto sitten millään. Ukrainan pojille hyvä pisteryöstö. Viittä vaille ollaan jäämässä.)

Tanska-Unkari (Tällä hetkellä kesken kun Tanska poikineen johtaa 3-0. Jää nähtäväksi loppulukemat kun molemmat pakkovoiton tarvitsee, mutta Tanska poikineen voi nousta suoremmin MM-kisoihin kenties voiton myötä selvin pistein.)

Ranska-Kazakstan (Pelataan myöhemmin tänä iltana. Kazakkipojat on nousuun kiinnittyneet selvimmin ja Jääkukkopojat tarvitsee käytännön pakkovoiton säilyäkseen. Melko mahdoton yhtälö isännille.)

25.4.2023 ja eilen eli 28.4.2023 oli välipäivät turnaukseen.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 1. Divisioonan sarjalohkoon A Ranskan Angersiin 23.4.2023-29.4.2023 päättyivät tänään seuraavin ottelutuloksin päätöspäivän jälkeen:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 1. Divisioona 2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

29.4.2023

Japani-Ukraina 2-1 (Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen. Tämä käsiteltiin muutoin jo aiemmin.)

Tanska-Unkari 7-0 (Tanska poikineen voitti lopuksi selvästikin. Molemmat pakkovoiton tarvitsi, mutta Tanska poikineen olisi voinut nousta suoremmin MM-kisoihin kenties voiton myötä selvin pistein. Ikävä juttu kun kazakit voitti päätösottelun isäntiä vastaan selvemmin eli nämä toistensa pisteiden syöjät jäi rannalle mitä nousuun tulee. Unkarin pojille tuli sitten kisojen surkein ottelu juurikin nousun kynnyksellä joskin tehtävä kyllä oli siihen sentään viittä vaille mahdoton mikäli vielä muutoin joku voitto olisikin tullut. Jokunen maali olisi tehnyt tästä siedettävämmän kestää. Ensi vuonna sitten parempi onni toivon mukaan.)

Ranska-Kazakstan 1-4 (Pelattiin loppuun tänä iltana. Kazakkipojat oli nousuun kiinnittyneet selvimmin ja Jääkukkopojat tarvitsee käytännön pakkovoiton säilyäkseen. Melko mahdoton yhtälö isännille. Näin kävi eli kazakkipojat voitti ja Jääkukkopojat putosi alemman lohkosarjan puolelle.)

Tähän vielä turnauksen pistetilanne loppuun:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 1. Divisioona 2023

1. Divisioona sarjalohko 1A Pistetilanne

Kazakstan 12 pistettä

Tanska 11 pistettä

Japani 8 pistettä

Unkari 7 pistettä

Ukraina 5 pistettä

Ranska 2 pistettä

Kazakstan nousi täten ensi vuodeksi Jääkiekon Poikien MM-kisojen varsinaiselle puolelle ja Ranska putoaa alempaan lohkosarjaan mistä MM-kisojen 1. Divisioonaan ikäryhmässään ylempään lohkosarjaan tulee Itävalta sitten Jääkukkopoikien tulevasta osoitteesta ensi vuodeksi.

Tietysti myös Saksa poikineen tulee tähän putoajana MM-kisojen puolelta tästä ikäryhmästä puhuen.

Jääkiekon Poikien MM-kisojen eli Alle 18-Vuotiaiden ikäryhmän MM-ohjelma on täten käyty tälle vuodelle viimein läpi.
 
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
Ihan mielenkiintoinen avauspäivä 1A divisioonan MM-kisoille. Itseäni kiehtoo erityisesti toi Puolan iskukyky. Miten paljon tämänpäiväisestä 7-0 murskavoitosta meni Liettuan surkeuden piikkiin? Pystyykö Puola esittämään yhtä raikasta hyökkäyspeliä kun vastus kovenee? Voisiko se jopa voittaa Italian tai Britannian ja nousta peräti MM-kisojen korkeimmalle tasolle? Näihin kysymyksiin jään odottamaan Puolan vastausta.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan onkin olleet meneillään kuten myös jälleen päättyneet etenkin alemmasta lohkosarjasta puhuen Eestissä juuri eiliseksi muuttuneen päivän osalta.

Tässä nyt mietteet lyhyemmin tältä juuri päättyneeltä eiliseltä päätöspäivältä kuten sitä edeltäen sitä toissa päivältä:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona 2023

1. Divisioona sarjalohko 1B

27.4.2023

Kiina-Serbia 5-0 (Tämä meni Jään Lohikäärmeille melko selvästi.)

Ukraina-Hollanti 14-2 (Tässä lopputulos oli yllätys näin selvästi!)

Eesti-Japani 1-3 (Kohti nousua vähän säästeliäämpi työvoitto Jään Pääskyistä Japanille.)

29.4.2023

Serbia-Hollanti 3-2 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittajan selviämiseen.)

Eesti-Kiina 2-5 (Isännät eivät jaksaneet Jään Lohikäärmeitä vastaan sitten enää toisin kuin Japani-ottelua miettien.)

Japani-Ukraina 5-3 (Japani nousi, mutta huono oli päätöserä heille.)

Pistetilanne tulee vielä tähän alle:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona 2023

1. Divisioona sarjalohko 1B Pistetilanne

Japani 15 pistettä

Ukraina 10 pistettä

Kiina 8 pistettä

Eesti 5 pistettä

Hollanti 4 pistettä

Serbia 3 pistettä

Japani nousee täten ensi vuodeksi ylempään lohkosarjaan, Serbia katkerasti putoaa Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan ja tilalle tulee sieltä Espanja.

Ensi vuodeksi onkin sitten jälleen omat mielenkiintoiset näkymänsä taas tiedossa kenties.
 
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
Polska! Tuo joukkue on pelannut itsensä ainakin allekirjoittaneen sydämeen. Todella yhtenäinen ja tiivis nippu, jonka saamat 4p näistä kuolemanpeleistä tarkoittaa, että nousu MM-kisojen päänäyttämölle on nyt täysin omissa käsissä. Jäljellä enää pelit Romaniaa ja Koreaa vastaan, ja kyllähän Puolan pitäisi nuo pelit hoitaa.

Hieno joukkue!
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
No hoh, olipa aika yllättävä tulos ainakin itselleni ja tosiaan Puolalla on nyt sitten hieno mahdollisuus nousta pääsarjaan ekaa kertaa sitten vuoden 2002.

Yhteenhitsautuneen oloinen nippu on Puola, johtuneeko sitten siitä, että iso osa pelaajista on Katowicen pelaajia. Koko joukkue on muutenkin maan pääsarjasta peräisin, kun vain Dronia ja Zygmunt pelaavat Puolan ulkopuolella. Tästähän tulee mielenkiintoista!
 
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
Puolan nousu MM-kisojen pääsarjaan on Etelä-Koreasta napatun 7-0 voiton jälkeen viimeistä sinettiä vaille varma.

Mikäli ei ihmeitä tapahdu ja Puola voittaa odotetusti Romanian, niin Britannian ja Italian välisestä turnauksen päätösmatsista ei tule panosta puuttumaan - häviäjän kohtalona on jäädä ensi vuodeksi 1A divisioonaan pelailemaan. Brittien etuna on tietenkin kotiyleisön valtaisa tuki, mutta jännäksi menee toisen nousijan paikan kohtalo.

Onneksi Puola teki tästä turnauksesta mukavan yllättävän ja dramaattisen.

Edit: kunhan britit hoitavat odotusten mukaisesti niin ikään Romanian, heille riittää Italialta yksikin piste. Italia tarvitsee kaikki kolme.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
No niin. Sitten nokka kohti Nottinghamia. Huomenna Motorpoint Arenalla kaikissa peleissä. Pelithän on mennyt silleen mukavasti, että jokaisessa pelissä on panosta vielä. Tosin jos Puola häviää Romanialle varsinaisella peliajalla, niin Britannia nousee varmasti. Siinä tapauksessa Italian on voitettava Britit mikäli mielivät takaisin pääsarjaan.


Hieno perjantai luvassa. Pelin taso ei välttämättä ole paras mahdollinen, mutta tunnelma näyttää olevan kohdallaan.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Puolalla paras joukkue kasassa 15-20 vuoteen. Joukkue on luisteluvoimaisempi kuin esimerkiksi viime keväänä. Pitkään ja hartaasti odotettu nousu on enää Romanian lyömistä vaille valmis. Pelin tason ja kaiken pitäisi siihen kevyesti riittää, mutta mailaa voi alkaa kummasti tärisyttämään, kun tiedetään ottelun merkitys. Romaniaa vastaan Puola on onnistunut viime vuosina välillä kompuroimaankin. Täytyy toivoa polskien hoitavan huomenna peli ja nousu. Mukava olisi nähdä Puola pitkästä aikaa 16 MM-kisamaan eliitissä.

Italialla kovat paineet ja panokset viimeisessä pelissä kisaisäntiä vastaan. Liettuan pitäisi pystyä kaatamaan Etelä-Korea säilyttääkseen paikkansa 1A-divisioonassa. Se kyllä vaatisi turnauksen parasta peliä ja joko viimein maalivahti Mantas Armalis yltäisi tasolleen.

Mielenkiintoinen päätöspäivä turnaukselle tulossa.
 
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
Tervetuloa MM-kisoihin 2024 Puola! Nyt sitten jännitetään enää sitä toista nousijaa. Ilta näyttää onko se Britit vai Italia.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Se on siinä! Puola MM-kisoihin 16 parhaan maan joukkoon ensi kevääksi! Romania kaatui alun vaikeuksien jälkeen lopulta 6-2. Mikään läpihuutojuttu peli ei ollut, sillä joukkue oli pitkään silminnähden jännittynyt. Toisen erän lopussa 3-1-tilanteessa pari Romanialaista täysin vapaana Puolan maalivahtia vastaan, mutta vastahyökkäyksestä käytännössä ratkaiseva 4-1-maali. Iso juttu Puolalle. Jospa jääkiekko saisi hieman enempi näkyvyyttä ja sponsorirahoja.

Toinen nousija vielä setvimättä. Pidän Iso-Britanniaa kotijäällään suosikkina ottamaan toisen nousupaikan. Italia ei ole näissä kisoissa vakuuttanut vielä. Ennen nousutaistelua jännätään kuitenkin vielä sarjasta putoajaa.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Nostalgikko näkee todella mielellään 8 joukkueen MM-kisojen vakioheittopussin Puolan pitkästä aikaa kisoissa.

Mitä toiseen nousijaan tulee, niin itse en saanut Englannista vielä kyllikseni parina viime vuonna, kun taas Italian "uutuuden hohto" karisi jo ysärillä tai viimeistään vuosituhannen alkuvuosina.
 

Pardus

Jäsen
Ironista, että juuri tulevalle kaudelle Puola ei saanut villiä korttia CHL:ään. Noh, onneksi CHL-kokemukset ja suomalaispelaajien kasvanut määrä Puolan liigassa ovat nostaneet tasoa sen verran, että paluu parrasvaloihin vihdoin tapahtui.
 
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
Armalis pelasi kuin pelasikin tänään omalla tasollaan ja tarjosi Liettualle torjunnoillaan mahdollisuudet voittoon ja tällä sarjatasolla säilymiseen.

Valitettavasti Liettua onnistui tekemään vain yhden maalin ja tuo lopussa tullut tuplakakkonen korkeasta mailasta oli ns. lopun alkua.

Ensi vuonna Liettua nähdäänkin ensimmäistä kertaa sitten 2018 toisen Baltian maan Viron kanssa 1B divisioonassa.

Nyt valmistautumaan illan pääherkkuun eli Italia - Iso-Britanniaan, missä ratkaistaan turnauksen kultamitalisti (Puola vai Britannia?) ja toinen kisojen päänäyttämölle nousija (Britannia vai Italia?).
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan onkin olleet meneillään kuten myös jälleen päättyvät tänään etenkin ylemmästä lohkosarjasta puhuen Iso-Britanniassa.

Tässä nyt mietteet lyhyemmin tähän asti ennen päätöspäivää:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona 2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

29.4.2023

Puola-Liettua 7-0 (Tämä aloitti Jään Valkokotkien unelmanousun ja Jään Ritareiden putoamisen.)

Romania-Italia 2-6 (Hyvä suoritus Jään Sinikoneelle ja ikävä Tricolori Hocheille.)

Etelä-Korea-Iso-Britannia 0-4 (Hyvä aloitus isänniltä ja ikävä korealaisille.)

30.4.2023

Liettua-Romania 2-3 (Murheellisin putoamisen suhteen Jään Ritareille ja Tricolori Hochein pelastus.)

Iso-Britannia-Puola 5-4 (Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen. Brittileijonat veivät täpärästi Jään Valkokotkia, mutta näistä toinen on noussut ja yksi voi vielä nousta.)

Italia-Etelä-Korea 6-1 (Ikävä juttu korealaisille hävitä näin.)

2.5.2023

Romania-Etelä-Korea 2-5 (Viimein voitto korealaisille kuten olisi pitänyt jo ennenkin niitä ottaa.)

Italia-Puola 2-4 (Voitto ja nousun tae Jään Valkokotkille kun Sinikone piiputti silloin.)

Iso-Britannia-Liettua 3-0 (Brittileijonien selvä voitto.)

3.5.2023

Etelä-Korea-Puola 0-7 (Järkytys tämäkin korealaisille.)

Liettua-Italia 4-6 (Murhe Jään Ritareille.)

Iso-Britannia-Romania 7-0 (Maalijuhla brittileijonille ja kurjuuden kurjuus Tricolori Hocheille.)

5.5.2023

Puola-Romania 6-2 (Tämä sinetöi lopullisesti Jään Valkokotkien hienon turnauksen jättäen Tricolori Hochein muiden tulosten armoille. Sittemmin Tricolori Hocheikin säilyi.)

Liettua-Etelä-Korea 1-2 (Jään Ritarit tippuivat täten alempaan lohkosarjaan ja Etelä-Korea vähän selvemmin säilyi pettymysvuodestaan koronan jälkeen.)

Italia-Iso-Britannia (Tällä hetkellä luvuissa 4-3 brittileijonien hyväksi täpärään ja tiukkaan otteluun jossa vain toinen nousee ja toinen jää. Päätöserä näyttää, että kumpi jää ja kumpi nousee Puolan seuraksi MM-kisojen varsinaiselle puolelle ensi vuodeksi Tsekin karkeloihin.)

Vappu tai vappupäivä eli 1.5.2023 ja eilinen eli 4.5.2023 olivat turnauksen välipäivät.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonaan onkin olleet meneillään kuten myös jälleen juuri päättyneet kuten yhtä juuri eiliseksi muuttuneen päivän suhteen etenkin ylemmästä lohkosarjasta puhuen Iso-Britanniassa Nottinghamissa.

Tässä nyt mietteet lyhyemmin vielä päätöspäivältä niukille eilen puhuen:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona 2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

5.5.2023

Puola-Romania 6-2 (Tämä käsiteltiin jo viime viestiin.)

Liettua-Etelä-Korea 1-2 (Tämä käsiteltiin jo viime viestiin.)

Italia-Iso-Britannia 5-3 (Brittileijonien hyväksi täpärään ja tiukkaan otteluun jossa vain toinen nousi ja toinen jäi. Päätöserä näytti sen, että britit nousee Puolan seuraksi MM-kisojen varsinaiselle puolelle ensi vuodeksi Tsekin karkeloihin. Go British Lions!)

Tähän vielä turnauksen pistetilanne aivan loppuun:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona 2023

1. Divisioona sarjalohko 1A Pistetilanne

Iso-Britannia 14 pistettä

Puola 13 pistettä

Italia 9 pistettä

Etelä-Korea 6 pistettä

Romania 3 pistettä

Liettua 0 pistettä

Iso-Britannia ja Puola nousevat täten ensi vuodeksi Jääkiekon MM-kisojen varsinaiselle puolelle Italian jäädessä rannalle tänne, Liettua putoaa melko kitkerästikin pisteittä 1. Divisioonan alemman lohkosarjan puolelle ja tilalle tulee sieltä Japani toivottavasti kilpailukykyisesti.

Ensi vuodeksi onkin sitten jälleen omat mielenkiintoiset näkymänsä taas tiedossa kenties.

Tämän vuoden, ensimmäisen järkevästi koronan jälkeisten MM-ohjelman vietettyjen turnausten vuoden aika on ohi.

Naisten puolelle on toki jäljellä vielä sen MM-kisojen 1. Divisioonan ylempi lohkosarja, mutta se on vasta kaukana kesän lopulla lähellä syksyä.

Käytännössä näillä puhein ellen sitten muutoin laita ennen pitkää myöhemmin keväällä tai kesän alussa vielä jotain suurta koontiviestiä ensi vuoden MM-ohjelmasta niin Divisioonien MM-kisoihin sen aihealueen juhlavuodelle osuuteni on päättynyt.

Tämä on ollut kunnia ja ilo näistä kirjoittaa ja mukavaa on ollut tietysti muidenkin näkemykset kuulla kuten nähdäkin!
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Puola on mielenkiintoinen. Iso maa ja täten on mahkuja kehittyä jopa huipulle saakka. Puolan sarjassahan on suomalaisiakin pelannut viime vuosina. Taso on varmaan noussut ja ensi vuonnahan se nähdään omin silmin telkkarista. Puolasta saattaisi tulla pysyvä a-sarjan joukkue?
 

Thoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat
Puola on mielenkiintoinen. Iso maa ja täten on mahkuja kehittyä jopa huipulle saakka. Puolan sarjassahan on suomalaisiakin pelannut viime vuosina. Taso on varmaan noussut ja ensi vuonnahan se nähdään omin silmin telkkarista. Puolasta saattaisi tulla pysyvä a-sarjan joukkue?
Puolalaiset kyllä innostuvat jos saavat menestystä, jos katsotaan esimerkiksi mäkihyppyä. Sitä en tiedä lasketaanko nousua siellä menestykseksi suuren yleisön mielestä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Puolalaiset kyllä innostuvat jos saavat menestystä, jos katsotaan esimerkiksi mäkihyppyä. Sitä en tiedä lasketaanko nousua siellä menestykseksi suuren yleisön mielestä.

Valitettavasti poolalaiset ovat menestyshullua kansaa. Monissa palloilulajeissa maa pelaa kirkkaimmista mitaleista, joten pelkkä osallistuminen MM-kisoihin ei vielä saa kansanliikettä aikaiseksi. Joka tapauksessa varmasti paljon positiivisia vaikutuksia kokonaisuutena. Iso asia maan kiekkoilulle.

Luulisi faneja ensi kevään MM-kisoihin saapuvan jonkin verran Puolasta, kun kisat pelataan naapurissa. Ainakin pienestä kiekkohullusta Nowy Targista, jos ei muualta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Puola ja Britannia tosiaan nousi pääsarjaan ensi vuodeksi. Molemmilta pelin paikan päällä nähtynä veikkaan, että ainakin Puola tulee rytinällä takaisin. Puolustus pelasi ihan ookoosti, mutta sellaisia alottelijan virheitä (esim. purkukiekkoa yrittävä pelaaja lyö kiekosta ohi->kiekon menetys, kahden metrin syötöt kolme metriä ohi jne) tapahtui useasti joka erässä. Romania ei noista osannut rankaista, mutta ensi vuoden vastustajat taatusti osaavat.

Britannia saattaa jopa säilyäkin. Virheitä sielläkin, mutta huomattavasti vähemmän. Pelissäkin oli jotain järkeä.

Joo, siel oli Stanley Cup näytillä. Nyt oon sitäkin pystiä koskettanut. Emmää sitä kuitenkaan pelaamalla ikinä voita.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kiinnostava juttu arabiemiraattien jääkiekosta. Tulossa alasarjoista lujaa ylös, venäläisvoimin: Tiesitkö? Venäläiset ovat pelanneet MM-jääkiekkoa kaikessa hiljaisuudessa

Pitkän aikaa olen odottanut perinteisten kiekkomaiden Australian ja Etelä-Afrikan nousua ykköseen (kanadalaisavuin), mutta löydettiinpä vieläkin eksoottisempi jääkiekkomaa. Kv. jääkiekkoranking pitää nyt sisällään 58 maata.

Lisäksi odotamme tietysti IIHF:n täysjäsenten Intian ja Thaimaan esiintymistä MM-kisoissa. Brasilian, Chilen ja Argentiinan mukaantulo MM-kiekkoiluun on viipynyt aika kauan, Etelä-Amerikka tuntuu vielä ujostelevan osanottoa. Pienemmissä turnauksissa näitäkin maita on nähty.

Yksi kummallinen anomalia kv. kiekkoilussa on, sillä Liechstenstein ei ole edes IIHF:n täysjäsen ja maassa on sentään jonkinlainen talvikin joka vuosi. Mutta googlaamalla löytyy syykin, rikkaassa maassa ei ole yhtään kiekkokaukaloa! Kuitenkin, maalla on myös maajoukkue, elvytetty viime vuonna. Odotamme siis, milloin maa debytoi nelosdivarissa. (Irlantia en samaan tapaan ihmettele.)

Qatar on muuten myös IIHF:n täysjäsen, onneksi A-sarjan kisoja ei voida sentään pitää siellä, koska maa ei pelaa A-sarjassa. Mutta voihan joku sheikki lähteä kilpasille siitä, että maasta tulisi arabimaailman paras lätkämaa. Siispä neloseen kohta sekin maa.

Kaiken kaikkiaan, jääkiekkoa pelataan yli 80 maassa, mutta kaikki eivät ole vielä MM-kisoissa mukana: Ice hockey by country - Wikipedia
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös