Divisioonien MM-kisat

  • 169 647
  • 925

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
Katselen tässä tätä Kroatia-Espanja -matsia ja samalla silmäilin kokoonpanoja. Jonkin verran vaihtuvuutta on tullut tässä vuosien varrella, itselleni pisti selkeimmin silmään Espanjalta Ander Alcainen puuttuminen tolppien välistä ja Kroatialta tietty Bornan puuttuminen ja Rosandicin status ykköskassarina, Tomljenovic ei ole enää edes mukana.

Tietty rapakon takaisten "vahvistuksen" uupuminen Kroatian rosterista lienee vain hyvä juttu. Vähän sekavan näköistä peliä. Kroatia aavistuksen verran niskan päällä, mutta näkee nyt.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Samaa mieltä.
Jää kyllä suurimmaksi osaksi lukematta noi sepustukset peleistä, kun ei tiedä noista hemmetin lempinimistä ketkä siellä nyt oikein on vastakkain. Jos lukisi ihan suoraan, että Hollanti - Espanja niin olisi paljon mukavampi lukea ja tietäisi kenestä puhutaan.

Sen verran täytyy kyllä hieman tähdentää, että juurihan täydensin tuolle juuri ulosheitetylle nimimerkille kyseessä olevan niiden eri maajoukkueiden lempinimiä.

Ja Oranje kai vielä menisi kun se on Hollanti joskin siihen on lisätty tietenkin Ijs-nimiliite erotukseksi jalkapallopuolesta.

Espanjakin on melko helppo varmaankin vielä erottaa kun kyse on pelipaidasta mikä on useimmiten sininen nykyään ja harvemmin keltainen.

Harmittavana piirteenä tietenkin on se seikka, että jotkut perinnemaat kuten Belgia tai Kiina eivät juuri enää käytä noita paholaisten tai lohikäärmeiden kuvia pelipaidassaan mikäli niin vieraalta tuntuu tunnistuksen helpottamiseksi.

Pekingin Talviolympialaisissa hieman harmitti kun eivät käyttäneet edes perinnetunnuksena.

Belgiasta tietysti voisi käyttää nimitystä Ijs-Duivels tai Diables sur Glace, mutta kyllähän se kotimainen sujuisi paremmin.

IS:n toimittaja tarttuikin jo Georgian toiseen nimeen, mutta se menisi hyvin helposti Leijoniemme kanssa sekaisin joten siksi käytän tuota Ristiritarien nimitystä.

Tunturihaukat luulisi yhdistävän Islantiin joskin Jäähaukat voivat käydä, mutta ne voisi mennä myös sekaisin.

Jalkapallopuoli Islannille onkin Nurmihaukat tai Särkkähaukat.

Sitäkin olen joskus harmitellut, että pitääkö tosiaan eri jääkiekkojoukkueiden lempinimet tosiaan tulla joltain 'viralliselta' toimittajalta ennen kuin hyväksytään ilman kitinöitä?

Kun tähän ongelmaan olen törmännyt ennenkin tällä palstalla.

Alkuaikoina tuon kritiikin vielä ymmärsikin kun se oli niin kovin uutta joillekin.

Joistakin joukkueista olen käyttänyt vieläkin pidempään nimityksenä juurikin niiden lempinimiä kuten vanhempien aikojen suomalaisurheilutoimittajat niin tekivät.

Ennen kuin sitten jostakin syystä alkoi tiedollinen arvopohjarappio levitä kuin syöpä, halvasta jonnin joutavuudesta tuli myyntitykki podcast-ilmiön sitten pahentaessa tätä asiaa ja melkein kaikki lempinimet Leijonia, Tre Kronoria ja Punakonetta huomioimatta hävisivät melkein kokonaan olemattomiin nimityksenä.

Pitkäaikaisin lempinimi käytössäni tietenkin on Norjan nimitys eli Jääkarhut.

Mikäli joskus vähennän lempinimien käyttöä niin ainakin joitakin hyvin yksittäisiä lempinimiä todennäköisesti jätän käyttöön tietyille maajoukkueille.

Kuten vaikka Jääkarhut Norjalle ja Jääkukot Ranskalle.

Jääkukot onkin ehkä harvoja lempinimiä tällä palstalla josta ei ole syntynyt ongelmia.

Muista sitten onkin silloin tällöin.

Ja eihän kaikilla jääkiekkomailla edes ole lempinimeä.

Esimerkiksi Unkarilla ei ole sellaista ainakaan vakituisesti käytössä.

Jääkarhuille onkin oma aiheosiokin tällä palstalla ja lisäksi onhan suomenkielinen Wikipedia ehkä osin kuittailumielessä maininnut saman lempinimen, mutta tietenkin juurikin kuittaillen pienellä kirjoittaen.

Vaikka ottelukirjoituksissani olisikin vielä joukkueiden lempinimet niin pistetilanteen tai ottelukatsauksen yhteydessä olen kyllä maininnut useimmiten juurikin Hollannin, Espanjan, Islannin tai minkä tahansa maan varsinaisenkin nimen eli siitäkin kyllä luulisi tietävän, että mitkä maat on kyseessä.

Jääkarhujen aihealueelle pääsee tästä joskin se on vanhaksi jäänyt ja tiedä sitten, että palaanko siihen kertomaan jääkiekkopuolta pohjan naapuristamme:

 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
En tiedä, mitä nämä Jään ritarit yms ovat, mutta näitä pelejä näyttäisi olevan Veikkaustv:n ohjelmistossa. Japani Serbia aloittaa ja Puola Viro ilta-otteluna tiistaina.

Jään Ritarit tietenkin olivat Liettuan vanhempi lempinimi, mutta he eivät ole vielä pelanneetkaan.

Jään Ristiritareita tarkoittanet ja he ovat tosiaan Georgian maajoukkueen lempinimi.

Toinen nimi tietenkin on mainittu IS:n sepustuksessa eli Georgian Leijonat olisi toinen lempinimi, mutta sehän menisi helposti sekaisin kotimaisten Leijoniemme kanssa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nyt varmaan tuli selväksi nämä lempinimet, eikä niistä tarvi enää enempää jauhaa?

Toivon mukaan näin, mutta pelkään pahaa uusien kyselijöiden tulemista.

Kyselijät ei haittaa, mutta kritisoijat tilanteesta riippuen sitten kyllä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime päivien kiireiden (Esimerkiksi ystäväni muuttopuuhiin liittyvät jutut.) ovatkin rajoittaneet niin seurantaa kuin vastauksia divisioonien MM-tilanteen puolelle.

Kun tilanteet MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmässä sarjalohkossa ja MM-kisojen 1. Divisioonan alemmassa lohkosarjassa ovat edenneet päätöspäiviensä porteille niin tässä tulisi kerrontaa pitkähkön lyhyesti eri joukkueiden tilanteista tähän asti ja loppuun pistetilanteet:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2A

25.4.2022

Ijs-Oranje-Seleccion Azul 5-3 (Kolmas kerta toden sanoi ja Ijs-Oranje vei tämänkin nimiinsä Etenkin kun tämä parivaljakko otti yhteen ihan Uusintaottelua Nousemisesta myöten Talviolympiakarsinnoissakin! Hollanti oli kyllä parempi sinänsä, mutta Espanja oli hyvinkin vikkeläkinttuisine luistelijoineen ja hyvine syöttöineen pelissä venynyt niin pitkälle kun pystyi. Koronakin lienee vaikuttanut kun erityisen terävää se ei välillä ollut. Espanjalla ei ollut tärkeintä peluriaan vuosiin eli maalivahti Ander Alcainea ja se näkyi heti. Tiedä sitten jälkiviisaana, että tuhlasiko sittenkin Hollanti liikaa voimia mitä olisi tarvittu Kiinaa vastaan?)

Israel-Kroatia 1-5 (Tästä tuli Israelin jääkiekollinen murhenäytelmä. Etenkin kun siihen lisäsi vielä päälle kroaattien varsin voimakastahtoisen kotiyleisön vaatimuksetkin päälle. Tosin onni oli, että isännät tyytyivät näin pieneen voittoon.)

26.4.2022

Jään Lohikäärmeet-Israel 14-1 (Tämä sitten menikin murskavoitoksi kun se vähäkin järkevämpi voimavarasto Israelilta meni tietysti Kroatia-ottelun murskavoiton pidättelyyn. Kiina olisi vienyt tämän myös ilman kaksoiskansalaisiaankin.)

27.4.2022

Jään Lohikäärmeet-Ijs-Oranje 5-1 (Tämä olikin lähtökohtainen turnauksen ratkaisuottelu ja oli pieni yllätys. Etenkin kun odotin, että niin monella Tillburg Trappersin miehellä tilanne olisi ollut toinen Hollannille jopa heidän edukseen tai edes riittävän suorituskykyiseen pientappioon, pisteryöstöön ja ehkä kenties voittoonkin asti.

Vähemmän yllättäen Kiinaa tosin imartelivat olympiakokemusta saaneet kaksoiskansalaiset ja siten vähänkin toisin tämä olisi ollut sitten Hollannin heiniä. Kieltämättä nöyryytyksensä ja satsaustensa jälkeen Lohikäärmeenpesän eli paikallisen kiekkoliiton odotusten mukaisesti kiinalaisten onkin vähän pakko nousta tuleville vuosille.)

Kroatia-Seleccion Azul 1-0 (Rangaistuslyöntilaukauskisa tarvittiin tämän ottelun voittoon isännille! Se oli suoritus lähtökohtaisen vertaansa vailla. Ikävä juttu kuitenkin Espanjalle jolle pisteitä olisi suonut.)

28.4.2022

Israel-Ijs-Orange 0-7 (Tämä olikin sitten eilisen näytöstä melko varmat nousutoiveensa menettäneeltä Hollannilta. Toivoa ei juuri Israelille ollut luvassa kun maan tilanne on niin lohduton.)

Ennen pisteitä tähän hetkeen arvioineen tulee vuoroon MM-kisojen 1. Divisioonan MM-kisojen osuus:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona sarjalohko 1B

26.4.2022

Serbia-Japani 0-8 (Jään Valkokotkille tuli heti alkuun siipien käristys auringossa. Japanille tuli kyllä melkoiset maalikarkelot, mutta säästönä liian suuria lukemia ei nähty.)

Puola-Eesti 3-0 (Tämä olikin sitten toisille, isäntänä toimiville toisille Jään Valkokotkille eli Bialo-Czerwoninkin nimellä tunnetulle maalle tärkeä paikka heti alkuun. Kotietu oli puolella, mutta joskus Puolakin on ailahteleva ja riippuvainen erinäisistä vastustajiensa mokaamisesta. Toki yleensä se oli sovitettu vain Puolaa parempiin maihin, ei pienempiin jääkiekossa joskin välillä niinkin oli käynyt sille.

Mikäli niin olisi käynyt tässä pelissä niin se kieltämättä ei olisi ollut hauska juttu kotiyleisön edessä. Eestillä vuorostaan voisi olla avaimet parempaan käsissä mikäli Puola olisi mennyt ylempään lohkosarjaan, mutta toisaalta taas parasta huonoimmillaan oli kohdata pahin heti alkuun ja kerätä pisteet myöhemmin mikäli tappio tulee. Se tulikin. Eesti pysyi menettelevänkin hyvin Puolan tahdissa ja pientä painostusta virheisiinkin oli tarjolla.)

27.4.2022

Ukraina-Serbia 7-0 (Tämä oli kieltämättä tältä sotaa käyvältä maalta melkoinen näytös. Täytyy kuitenkin muistaa se seikka, että tämä on vasta toinen kerta Serbialle kun se yleensä pelaa MM-kisojen 1. Divisioonan tasolla ja edellisestä käynnistä on vierähtänyt 12 vuotta. Siten tasoero ei voi olla näkymättä. Kieltämättä tosin Serbialta odotti kuitenkin ehkä jokusta maalia ja lopuksi ehkä edes yhtä maalia otteluun. Etenkin kun se on niin paljon edistynyt Balkanin tason jääkiekossa viime vuosina. Ja myös siksi, että nyt ei ollut vastassa mikään Japani tai sitä parempi, Serbialle käytännössä sitä ylimaallisesti sen yläpuolella oleva maa.)

28.4.2022

Japani-Eesti 7-5 (Tässä oli kyllä melkoisen hienoa näytöstä puolin ja toisin! Japani tosin murheellisen ailahtelevasti taas kerran oli nukkua onnensa ohi ja se olisi ollut jälleen melkoinen nöyryytys niin todistaa. Eestin päätöserä oli heikompi kuin kaksi ensimmäistä erää joskin välillä näissäkin oli vivahde-eroja huonompaan päin.)

Ukraina-Puola 2-3 (Rangaistuslyöntilaukauskisa tarvittiin tämän ottelun voittoon isännille! Se oli suoritus lähtökohtaisen odottamattomankin vaikeasti. Ikävä juttu kuitenkin Ukrainalle jolle lisäpisteitä olisi suonut. Loppuun voisi todeta, että Slava Ukrayini Zhovto-syni/Syni-zhovto eli toisin sanoen Kelta-sinisille/Sini-keltaisille kunniaa todettakoon tietenkin jääkiekkojoukkueen lempinimen mukaan!)

Loppuun vielä pistetilanteet MM-kisojen divisioonien osalle tapahtumaennusteineen:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2A Kroatiassa Pistetilanne

Kiina 6 pistettä

Hollanti 6 pistettä

Kroatia 5 pistettä

Espanja 1 piste

Israel 0 pistettä

Periaatetasolla Jään Lohikäärmeet, Ijs-Oranje tai kisaisäntä itse voi nousta, mutta käytännön suoritusvarmuus lienee Lohikäärmeiden heiniä. Kiina tarvitsee sitä nousua kovasti. Niin tarvitsee Hollantikin, mutta onko se valmis siihen?

Mikäli Hollanti olisi saanut jäädä putoamatta MM-kisojen 1. Divisioonien puolelle niin se olisi kyllä joutunut sarjapaikasta taisteluun ja vähän ehkä lisänäyttöjä kaivattaisiin vielä kyvyistä.

Espanja voi vielä saada maineen korjaukseksi pisteitä, mutta huonoimmillaan pelataan sarjapaikasta.

Israel on pisteittä melko/hyvin todennäköisen putoajan paikalla kun tietenkin Australia ei voi pudota koronaan vedoten. Säilyminen miten tahansa olisi uskomaton suoritus nk. Pyhään Maahan jääkiekossa tällä hetkellä.

Lisäksi Israel kuten Hollanti ovat vaikeuksissa kun heillä on vain yksi ottelu jäljellä. Muilla on kaksi ottelua jäljellä.

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona sarjalohko 1B Puolassa Pistetilanne

Japani 6 pistettä

Puola 5 pistettä

Ukraina 4 pistettä

Eesti 0 pistettä

Serbia 0 pistettä

Toisin kuin alemman MM-divisioonan puolella tämän sarjan tilanne sen alempaan lohkosarjaan on vielä vähän kehittyvä.

Etenkin kun Ukraina osoittautui tämän hetken näytöin turnauksen nk. Mustaksi Hevoseksi ja Jään Valkokotkat Belgradista ovat tällä hetkellä pisteittä ja maaleitta.

Japani veisi melko varmana nousun, mutta sillä kieltämättä on ikäviä lohkosarjoihin jäämisiä tai nousemattomuuksia ihan MM-kisojenkin huippua myöten silloin kun olisi pitänyt nousta.

Siten ailahtelevuuden nimissä isännillä on vielä mahdollisuus vielä nousta kuten he kovin yrittivät vedota putoamatta jäämiseen ennen kisoja ja se olisi sopiva keskisormi maata ennenkin kurittaneelle IIHF:lle!

Serbian osalta puhuen edellisen kerran puhuttaessa he onnistuivat vuoden 2010 MM-kisojen 1. Divisioonassa tuolloin yhteisenä sarjana pelatessa käydessään tekemään 8 maalia ennen putoamista.

Onnistuvatkohan tällä menolla tekemään maaliakaan?

Jokaisella on vielä kaksi ottelua jäljellä joten jännitystä riittää!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan eli 2A tälle päivälle eli sen viidennelle kisapäivälle on luvassa seuraavat ottelut:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2A

29.4.2022

Seleccion Azul-Israel (Espanja joutuu hieman nöyryyttävästi tässä ottelussa pelaamaan kenties sarjapaikastakin jonka se kyllä vie nimiinsä. Israel pelaa lopullisestikin sarjapaikastaan ja pakkovoitostaan käytännössä kun tämän jälkeen sillä ei enää ole pelejä. Ja tietenkin kun ellei muuta päätetä niin Australian ollessa putoamatta koronaan vedoten todennäköinen viitospaikkalainen keskimäärin putoaa joukosta pois ensi vuodeksi.)

Kroatia-Jään Lohikäärmeet (Tämän luulisi olevan Kiinalle helpompi juttu kuin jopa mitä Hollanti-ottelu oli, mutta onko ehkä sittenkään? Ainakaan aivan täysin välttämättä? Sen näkee sitten, tilanne etenkin olisi toinen mikäli Lohikäärmeillä ei olisi olympiapelaajia käytössä ja kun Kroatialla kuitenkin on kotietukin puolellaan.)

Tänään Velesajamin Jäähallissa ottelut pelataan Klo 16 ja Klo 19.45 Kroatian aikaa eli Klo 17 ja Klo 20.45 Suomen aikaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan lohkosarjaan eli 1B tälle päivälle eli sen neljännelle kisapäivälle on luvassa seuraava ottelu kun se on ainoa tänään:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 1B

29.4.2022

Serbia-Puola (Jään Valkokotkat puolin ja toisin, toiset Belgradista ja toiset Varsovasta ottavatkin sitten mittaa tänään toisistaan. Ikävä kyllä ennusmerkit ovat käytännössä kaikessa Puolan voitolle puhuvia ilman todella suuren luokan katastrofia sille. Toisaalta niinhän Ukraina-ottelunkin piti olla helppo pala edes jossain määrin!)

Tänään Talvipalatsin Jäähallissa ottelu pelataan Klo 20 Puolan aikaa eli Klo 21 Suomen aikaa.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Yksi kysymys koskien sääntöjä. Onko näissä jotain uutta, kun kerroit että tarvittiin rangaistuslyöntilaukauskisa? Siis vain lyöntilaukaukset ovat kisassa sallittuja?
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Yksi kysymys koskien sääntöjä. Onko näissä jotain uutta, kun kerroit että tarvittiin rangaistuslyöntilaukauskisa? Siis vain lyöntilaukaukset ovat kisassa sallittuja?

Se on vain yksi muu nimi rangaistuslaukauskisalle/voittolaukauskisalle.

Lisäksi se on juurikin pieni erotusnimi jalkapallon vastaavasta.

Tässähän tietysti lyödään/vedetään kiekkoa maaliin kun nurmishakin puolella potkaistaan palloa maaliin.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ennen kuin sitten jostakin syystä alkoi tiedollinen arvopohjarappio levitä kuin syöpä, halvasta jonnin joutavuudesta tuli myyntitykki podcast-ilmiön sitten pahentaessa tätä asiaa ja melkein kaikki lempinimet Leijonia, Tre Kronoria ja Punakonetta huomioimatta hävisivät melkein kokonaan olemattomiin nimityksenä.

Koska kysyminen oli sallittua, niin pakko kyllä kysyä että mitä ihmettä tämä tarkoittaa?
 

Pardus

Jäsen
Vaihtoehtoisesti mitään kamppailua ei tule mikäli perinteinen Israel-kortti isketään pöytään jolloin vetäydytään.

Sekään ei olisi ensimmäinen kerta kun vuonna 2011 MM-kisojen 3. Divisioonasta Arabiemiraatit vetäytyivät vain siksi kun Israel sattui niissä pelaamaan ja kun se itse on arabimaa.
Saapa nähdä, miten käy ensi vuonna, kun Israelin tippuminen Arabiemiraattien seuraksi varmistui.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Koska kysyminen oli sallittua, niin pakko kyllä kysyä että mitä ihmettä tämä tarkoittaa?

Jotenkin tästä höpötyksestä tulee Tuntemattoman sotilaan Honkajoki mieleen, tai ihan vaan joku kunnon pössyissä. En tiedä sitten onko tarkoituksellisesti haettua vaiko ei. Noh asiahan ei sinällään divarikisoja koske joten jatkakaa.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
maajoukkueiden lempinimiä.
Miksi ei voi käyttää esim. Belgiasta nimitystä Belgia? Tai Kiinasta nimitystä Kiina eli sitä maan oikeaa nimeä?
Mulla loppuu ainakin kiinnostus lukea noita ottelusepustuksia samantien, kun siellä on joku saakelin lempinimi ja joutuu miettimään mikä hemmetin maa on kyseessä.

Tarvitsee varmaan jättää sinun kirjoittamat viestit lukematta ja toivoa, että joku kirjoittaisi matseista maiden oikeilla nimillä niin olisi jotain luettavaa.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Mitkä ovat muuten toukokuussa alkavan 1A lohkon voimasuhteet? Sieltä nousee siis kaksi maata ylös ensi vuoden kisoihin. 1A lohkossa pelaa Unkari, Etelä-Korea, Slovenia, Liettua ja Romania joista kolme ensimmäistä taistelevat voitosta ilman suurta ihmettä. Unkaria ja Sloveniaa toivoisin, vaikka Unkari kokee varmaan taas jotain kamalaa tuuria ja sössii viime metreillä nousunsa. Etelä-Koreassa karsastan noita ulkomaalaispelaajien määriä ja sille koko lohkosta toivon vähiten menestystä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan eli 2A eilispäivälle eli sen viidennelle kisapäivälle päättyivät seuraavasti ottelut:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2A

29.4.2022

Seleccion Azul-Israel 6-2 (Espanja joutui hieman nöyryyttävästi tässä ottelussa pelaamaan kenties sarjapaikastakin jonka se kyllä vei nimiinsä. Israel pelit päättyivät putoamiseen. Ja tietenkin kun ellei muuta päätetä niin Australian ollessa putoamatta koronaan vedoten todennäköinen viitospaikkalainen keskimäärin putoaa joukosta pois ensi vuodeksi. Tosin kaikki muuttui Espanjan heiniksi vasta toisen erän tiimoilta.)

Kroatia-Jään Lohikäärmeet 1-5 (Tämän luulisi olleen Kiinalle helpompi juttu kuin jopa mitä Hollanti-ottelu oli, mutta oliko ehkä sittenkään? Ainakaan aivan täysin välttämättä? Voittajan oli helppo hymyillä, mutta ennen toista erää homma näytti välillä aika väkisin viedyltä kiinalaisille. Pienen väsytyksen ja myöhemmin maalivyöryn jälkeen voitto matkasi Kiinaan. Tilanne etenkin olisi toinen mikäli Lohikäärmeillä ei olisi olympiapelaajia käytössä ja kun Kroatialla kuitenkin oli kotietukin puolellaan. Myös nousu ensi vuodeksi sittenkin MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle viimeinkin sitten vuoden 2007 varmistui.)

Loppuun vielä pistetilanne:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2A Kroatiassa Pistetilanne

Kiina 9 pistettä

Hollanti 6 pistettä

Kroatia 5 pistettä

Espanja 4 pistettä

Israel 0 pistettä

Kiina nousee ensi vuodeksi MM-kisojen 1. Divisioonaan. Hollanti voi päästä tasoihin, mutta ei nouse keskinäisen tappion vuoksi ja kisaisäntä itse ei voi enää nousta. Kiina tarvitsikin tätä nousua kovasti.

Espanja sai maineen korjaukseksi pisteitä ja sarjapaikka säilyi ensi vuodeksi.

Israel on pisteittä melko/hyvin todennäköisen putoajan paikalla kun tietenkin Australia ei voi pudota koronaan vedoten. Säilyminen miten tahansa olisi ollut uskomaton suoritus nk. Pyhään Maahan jääkiekossa tällä hetkellä. Nyt sen pelit ovat loppuneet ja koetteleva korona-aika sukupolven leikkauksineen on ohi/voidaan hoitaa loppuun rauhassa ilman liikatappiopaineita.

Ja onhan nk. Pyhän Maan nuoriso myönnytykseksi sitten ainakin vuotta vanhempana jälleen edes vähän paremmassa iskussa kuin mitä nyt on.

Israelin ottelut on päättyneet, mutta muilla on yksi ottelu jäljellä.

Päätöspäivään ottelut ovat seuraavat:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2A

30.4.2022

Espanja-Kiina (Seleccion Azulille kieltämättä kyyti lienee kylmää päätöspelissään. Jään Lohikäärmeet ovat nousseet jolloin voi murskavoitto, mutta kenties pienen laiskuuden myötä yllätys voi olla vielä luvassa sitten espanjalaisillekin.)

Hollanti-Kroatia (Ijs-Oranjelle tämä turnaus kieltämättä oli hieman pettymys hyvistä otteista huolimatta muutoin kaikkiaan. Nousemattomuus voinee aiheuttaa kokkapuheitakin sille. Voitto kuitenkin ensi vuoden aseman tähdentämiseksi lienee paikallaan muistutukseksi. Kisaisäntä itse lienee hieman väsynyt pyristellessään kiinalaisia vastaan joten mitään hirveän suurta yllätystä en odottele.)

Päätöspäivän ottelut nähdään Klo 16 ja 19.45 Kroatian aikaa eli Klo 17 ja 20.45 Suomen aikaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan lohkosarjaan eli 1B eilispäivälle eli sen neljännelle kisapäivälle päättyi seuraava ottelu kun se oli ainoa eilen:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona sarjalohko 1B

29.4.2022

Serbia-Puola 2-10 (Jään Valkokotkat puolin ja toisin, toiset Belgradista ja toiset Varsovasta ottavatkin sitten mittaa eilen toisistaan. Ikävä kyllä ennusmerkit olivat käytännössä kaikessa Puolan voitolle puhuvia ilman todella suuren luokan katastrofia sille. Toisaalta niinhän Ukraina-ottelunkin piti olla helppo pala edes jossain määrin! Ikävä kyllä Puola ei ollut vitsailupäällä toistamiseen. Pieni ihme kuitenkin oli se, että vähitellen Serbia alkoi pysyä kyydissä ja tulipa viimein maalejakin. Ikävä kyllä silti toistaiseksi esitykset ovat olleet Belgradin Valkokotkille välillä jopa huonompia kuin silloin vuonna 2010 viimeksi tällä tasolla ollessa. He tarvitsisivat enemmän esiintymistä, rutiinia ja väistämättömästi kehitystä sitten hissijoukkuetason yläpuolelle pääsyyn.)

Tähän väliin tietenkin pistetilanne:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona sarjalohko 1B Puolassa Pistetilanne

Puola 8 pistettä

Japani 6 pistettä

Ukraina 4 pistettä

Eesti 0 pistettä

Serbia 0 pistettä

Toisin kuin alemman MM-divisioonan puolella tämän sarjan tilanne sen alempaan lohkosarjaan on edelleen vielä vähän kehittyvä.

Etenkin kun Ukraina osoittautui tämän hetken näytöin turnauksen nk. Mustaksi Hevoseksi ja Jään Valkokotkat Belgradista ovat tällä hetkellä pisteittä, mutta eivät enää maaleitta.

Japani veisi melko varmana nousun, mutta sillä kieltämättä on ikäviä lohkosarjoihin jäämisiä tai nousemattomuuksia ihan MM-kisojenkin huippua myöten silloin kun olisi pitänyt nousta.

Siten ailahtelevuuden nimissä isännillä on vielä mahdollisuus vielä nousta kuten he kovin yrittivät vedota putoamatta jäämiseen ennen kisoja ja se olisi sopiva keskisormi maata ennenkin kurittaneelle IIHF:lle!

Puola onkin nyt johdossa, mutta tietenkin vain siksi kun Japani ei ole vielä pelannut muita pelejään.

Serbian osalta puhuen edellisen kerran puhuttaessa he onnistuivat vuoden 2010 MM-kisojen 1. Divisioonassa tuolloin yhteisenä sarjana pelatessa käydessään tekemään 8 maalia ennen putoamista.

Nyt niitä sille on 2.

Jokaisella on vielä kaksi ottelua jäljellä joten jännitystä riittää, mutta poikkeukset ovat kisaisäntä itse ja Serbia joilla on vain yksi ottelu enää jäljellä!

Viidenteen päivään ottelut ovat seuraavat:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona sarjalohko 1B

30.4.2022

Japani-Ukraina (Japani hoitanee kyllä tämän ottelun, mutta tosiaan yllätykset voi olla mahdollisia. Etenkin huomioiden, että Ukraina on lisäksi levännyt. Tiedä, että miten tässä käy. Sinänsä toivoisi Japanin nousua, mutta kun heillä vieläkin on lupauksia herättävästä tason noususta huomioimatta pientä epävarmuutta välillä ilmassa.)

Eesti-Serbia (Tämä onkin ottelu sarjapaikan säilymisestä. Joskin onhan pienet erikoisuudet tässäkin kun tätäkään sarjatasoa ei ylemmän tapaan viitsitty täydentää täydeksi kuuden joukkueen lohkosarjaksi ennen tämän kaiken alkua. Pudotukset ovat kuitenkin todennäköisimmät tästäkin alkaen aina MM-kisoihin asti toisin kuin alempana jossain määrin tai paljonkin mitä pohjempaan mennään. Serbia on pakkovoiton tai huomattavan pisteryöstön edessä ja siinäkin tapauksessa Eesti ei saisi saada pisteitä. Eestillä on kaksi ottelua eli vielä yksi tämän jälkeen, mutta Serbian ottelut päättyvät tähän peliin. Eesti hoitanee kuitenkin pelinsä ja mikäli ei tule sellaisenaan täyden ajan tappiota niin tilanne on säilymiseen hyvä etelänaapurimme Kiekkopääskyille!)

Talvistadionin Jäähallissa ottelut pelataan Klo 16.30 ja Klo 20 Puolan aikaa eli Klo 17.30 ja Klo 21 Suomen aikaa.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
Harkkapelit ovat harkkapelejä, mutta Unkari ja Unkarin U25-joukkue hävisivät matsinsa Etelä-Koreaa vastaan tänään ja toissapäivänä. Unkarilta odotin kyllä enemmän, ottaen huomioon, että Szekesfehervar nappasi ICE-liigassa tänä vuonna hopeaa.

Noiden pelien perusteella Unkarin joukkue vaikuttaa aika tutulta nipulta. Sebok löytyy joukkueesta, samaten vanhat tutut Hari ja Sofron, Rajnan seistessä tolppien välissä. Kiinnostava nimi joukkueessa on turkulaistaustainen Rasmus Kulmala, joka on ollut Ferencvarosin tehomiehiä viime kausina ja edustaa nyt siis Unkaria, kakkoskentän sentterinä pelasi ekassa harkkamatsissa.

Mielenkiintoinen turnaus on kyllä todellakin 1A:ssa luvassa.
 

Pardus

Jäsen
1B on Virolle tällä hetkellä ihan oikea taso, puolustuspelaamisessa on ne selkeimmät puutteet vielä. Divaria alempana menisi tuolla pelaamisella jo ihan läpihuutojutuksi.
Näin on. Tänä vuonna saatiin hyvin ajettua monta nuorta sisään maajoukkueeseen. Puolustuksen kapeuden vuoksi 43v Lahesalu on vieläkin mukana, mutta onneksi Daniil Kulintsevista on kasvanut puolustuksen uusi liideri. Ensi kaudella Liigaa JYP:issä? Toivottavasti.

Jos Potšinokin veljekset saavat kesän aikana lisää voimaa ja massaa niin ensi keväänä on heidän A-maajoukkuedebyytin vuoro yhdessä Deniss Kontseuksen kanssa. Vuoden kuluttua Viro taisteleekin jo ihan tosissaan noususta 1A:han.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonan sarjalohkossa 2A ottelut kuudennen ja viimeisen päivän osalta päättyivät seuraavasti tänään:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2A

30.4.2022

Espanja-Kiina 1-4 (Seleccion Azulille kyyti ei ollutkaan osin sittenkään niin kylmää päätöspelissään. Jään Lohikäärmeet ovat nousseet jolloin tuli voitto, mutta ei murskavoitto. Ehkä ensi vuodeksi espanjalaiset vähän terästäytyisivät. Kiinalaisille onkin sitten hieman isompi vastus MM-kisojen 1. Divisioonan puolella.)

Hollanti-Kroatia 6-2 (Ijs-Oranjelle tämä turnaus kieltämättä oli hieman pettymys hyvistä otteista huolimatta muutoin kaikkiaan. Nousemattomuus voinee aiheuttaa kokkapuheitakin sille. Voitto kuitenkin ensi vuoden aseman tähdentämiseksi lienee paikallaan muistutukseksi. Se sitten tulikin Kisaisäntä itse lienee hieman väsynyt pyristellessään kiinalaisia vastaan joten mitään hirveän suurta yllätystä en odotellut ja näin kävi. Ikävää on myös se, että ajalta ennen koronaa oltiin niin kovin lähellä nousua ja nyt oltiin kauempana isäntien suhteen miettien.)

Loppuun vielä lopullinen pistetilanne:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2A Kroatiassa Pistetilanne

Kiina 12 pistettä

Hollanti 9 pistettä

Kroatia 5 pistettä

Espanja 4 pistettä

Israel 0 pistettä

Kiina nousee ensi vuodeksi MM-kisojen 1. Divisioonaan. Kiina tarvitsikin tätä nousua kovasti.

Hollanti jäi sarjaan vastoin odotuksia ja pienesti puhuen jopa vähän selkeämminkin tietyin ehdoin eli mahdollinen putoamatta jääminen ylemmälle sarjatasolle ei olisi ollut täten paljonkaan parempi ajatus.

Espanja sai maineen korjaukseksi pisteitä ja sarjapaikka säilyi ensi vuodeksi.

Israel jäi pisteittä ja melko/hyvin todennäköisesti putoaa tämän sarjatason alempaan lohkosarjaan Islannin eli Tunturihaukkoinakin tunnetun maan noustessa sieltä kun tietenkin Australia tietenkin myös Jään Kenguruina tunnettuna ei voi pudota koronaan vedoten.

IIHF:n päätöksistä tietysti kaikki edelleen on osin kiinni.

Säilyminen miten tahansa olisi ollut uskomaton suoritus nk. Pyhään Maahan jääkiekossa tällä hetkellä. Nyt sen pelit ovat loppuneet ja koetteleva korona-aika sukupolven leikkauksineen on ohi/voidaan hoitaa loppuun rauhassa ilman liikatappiopaineita.

Ja onhan nk. Pyhän Maan nuoriso myönnytykseksi sitten ainakin vuotta vanhempana jälleen edes vähän paremmassa iskussa kuin mitä nyt on.

Siltikin ensi vuosi tämän sarjatason alempaan lohkosarjaan ei välttämättä todellakaan ole mukavaa kun siellä nousijaehdokkaina on hyvin lähellä nousua ollut Georgia ja tietenkin sitkeinä pirulaisina jäiltä Belgiakin.

Koko rahan edestä saa sitä miettiä sitten ensi vuodeksi. Ennen koronaa vielä silloisin veteraanipelaajin Georgia kyllä hoidettiin, mutta sitä sellaisenaan ei kyllä enää toistu.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan lohkosarjaan eli 1B tälle päivälle eli sen viidennelle kisapäivälle päättyivät seuraavat ottelut tänään:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona sarjalohko 1B

30.4.2022

Japani-Ukraina 8-2 (Japani hoiti sittenkin kyllä tämän ottelun nimiinsä. Sinänsä toivoisi Japanin nousua, mutta kun heillä vieläkin on lupauksia herättävästä tason noususta huomioimatta pientä epävarmuutta välillä ilmassa niin kaikki jää päätöspäivästä kiinni kuten pitäisikin!)

Eesti-Serbia 4-2 (Tämä olikin ottelu sarjapaikan säilymisestä. Joskin olihan pienet erikoisuudet tässäkin kun tätäkään sarjatasoa ei ylemmän tapaan viitsitty täydentää täydeksi kuuden joukkueen lohkosarjaksi ennen tämän kaiken alkua. Pudotukset ovat kuitenkin todennäköisimmät tästäkin alkaen aina MM-kisoihin asti toisin kuin alempana jossain määrin tai paljonkin mitä pohjempaan mennään. Serbia oli pakkovoiton tai huomattavan pisteryöstön edessä ja siinäkin tapauksessa Eesti ei olisi saanut saada pisteitä. Eestillä on vielä yksi ottelu tämän jälkeen, mutta Serbian ottelut päättyivät tähän peliin. Eesti hoiti kuitenkin pelinsä pienin vaikeuksin nimiinsä. Tulevaisuuden tilanne on välillä olleista, kilpailukykyisistä tuloksettomuuteen päättyneistä otteluista huolimattakin hyvä etelänaapurimme Kiekkopääskyille! Etenkin kun huvittuneesti voisi todeta pääskynpoikien olevan kasvussa jolloin lähivuosille onkin odotettavissa todella hienoa lahden toiselle puolelle.)

Loppuun vielä tietenkin pistetilanne:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona sarjalohko 1B Puolassa Pistetilanne

Japani 9 pistettä

Puola 8 pistettä

Ukraina 4 pistettä

Eesti 3 pistettä

Serbia 0 pistettä

Nousu jää Japanin ja Puolan keskinäisestä ottelusta kiinni. Ukraina voinee pelata hyvän päätöksen kuten myös Eesti turnaukseen.

Serbia ei onnistunut saamaan kuin puolet vuoden 2010 tämän tason yrityksen maaleista, mutta pienenä myönnytyksenä sentään vähemmän päästi maaleja taakse kuin tuolloin eli nyt oli 29 kappaletta kun tuolloin oli 46 kappaletta.

Beli Orloville eli Valkokotkille Belgradiin on aika toivottaa näkemiin ja kuulemiin tässä vaiheessa kun he ilman ihmeitä tietysti putoavat tutulle MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle.

Serbit kuitenkin voivat edelleen taistella sielläkin ilman muuta noususta takaisinkin, mutta taso puhuu hissijoukkueen virasta ilman ihmeitä lähivuosille.

Tässä itse huomisen kuudennen päivän eli päätöspäivän ottelut:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona sarjalohko 1B

1.5.2022

Puola-Japani (Tätä saakin jännittää koko rahalla.)

Eesti-Ukraina (Tässäkin on panosta hieman.)

Ottelut pelataan Klo 16.30 ja Klo 20 Puolan aikaa eli Klo 17.30 ja Klo 21 Suomen aikaa.
 

Pardus

Jäsen
Tulevaisuuden tilanne on välillä olleista, kilpailukykyisistä tuloksettomuuteen päättyneistä otteluista huolimattakin hyvä etelänaapurimme Kiekkopääskyille! Etenkin kun huvittuneesti voisi todeta pääskynpoikien olevan kasvussa jolloin lähivuosille onkin odotettavissa todella hienoa lahden toiselle puolelle.
Juurikin näin. Yhteistyökuvio Suomen kanssa alkaa kantaa hedelmää. Toivottavasti ensi kaudelle saadaan Team Eesti U18 Mestikseen, kuten on U16-junnuissa. Senhän piti aloittaa jo ennen koronaa, mutta jospa se syksyllä vihdoin onnistuisi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioonan sarjalohkossa 1B ottelut kuudennen ja viimeisen päivän osalta päättyivät seuraavasti tänään:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona sarjalohko 1B

1.5.2022

Puola-Japani 2-0 (Tätä saikin jännittää koko rahalla. Puola kuitenkin ansaitusti vei nousun Japanin jo pieneksi perinteeksi tulleen epävarmuuspiikin iskiessä ratkaisun hetkellä ja sen eli Puolan olisi kyllä pitänyt olla alkujaan lohkosarjaa ylempänä mielestäni kuitenkin. Tämä oli hyvä näpäytys kattojärjestön herroille ja toivottavasti tulevaisuudessa otetaan todellisemmat kykytasot paremmin huomioon.)

Eesti-Ukraina 0-8 (Tässäkin oli panosta hieman. Asetelmat kääntyivät melkoisen toisin päin ja Kiekkopääskyt jäivätkin nollille! Ukrainalle tästä ottelusta kuuluu kaikki kunnia. Voitto luo uskoa tulevaan ja vähän kovemmalle rintamalle seuraavaksi.)

Loppuun vielä lopullinen pistetilanne:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona sarjalohko 1B Puolassa Pistetilanne

Puola 11 pistettä

Japani 9 pistettä

Ukraina 7 pistettä

Eesti 3 pistettä

Serbia 0 pistettä

Puola nousee ensi vuodeksi tämän sarjan ylempään sarjalohkoon ja ellei muuta ilmene erikseen sitten ennen pitkää niin Serbia putoaa ensi vuodeksi jälleen MM-kisojen 2. Divisioonan pariin.

MM-kisojen 2. Divisioonan puolelta nouseekin Kiina.

Japanille kieltämättä ikävä juttu ja Eesti toivon mukaan on ensi vuonna tätä rakennus/kasvuvaiheeksi tarkoitettua vuotta parempi.

Suurin kysymys onkin sitten, että mikä on Ukrainan kohtalo?

Maa on sodassa Venäjän kanssa ja suurten muiden kysymysten äärellä.

Senkin osuus vaikutti jo ennen tätäkin turnausta ja vaikuttaa tämän jälkeenkin sitten ensi vuodeksi.

Seuraavat viestit (Näillä näkymin nyt ehkä huomenna kuitenkin vastaan laajemmin tuohon Pardusin viestiin. Lyhyemmin nyt vastaten väärinkäsityksestä osin lienee kysymys ja sellaisenaan kujalla en ole enkä silokkeja polta enkä käytä. Hollannilla on oma aikansa ja se ei ollut nyt eikä olisi ollut kun tietenkin on niin iso tasoero. Tietenkin ilman olympiapelaajia homma olisi ollut toinen. Siitä lisää laajemmin tilanteen mukaan huomenna.) koskevatkin sitten MM-kisojen 1. Divisioonan ylempää sarjalohkoa.

Se onkin Sloveniassa ja sitäkään ikävä kyllä ei täydennetty täydeksi tässä kaikessa erikoisuudessa mitä on nyt kestänyt pitkin talvea ja kevättä.

Totta vieköön on tullut minulle ajattelemisen aihetta tätä ennenkin ja ensi vuodelle kun mielipiteitä olen lukenut.

Etenkin myös noiden lempinimien käytöstäkin.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Hollannilla on oma aikansa ja se ei ollut nyt eikä olisi ollut kun tietenkin on niin iso tasoero. Tietenkin ilman olympiapelaajia homma olisi ollut toinen.
Siis kyllä, onhan Hollanti väärällä sarjatasolla tällä hetkellä ja Kiina olisi aivan eri tason joukkue ilman KHL-pelaajia. Mutta se on turhaa jossittelua. Ensi vuonna on sitten Hollannin vuoro.

Pyydän anteeksi vappuhuuruista kommenttiani.
 

Pardus

Jäsen
Viron sukupolvenvaihdos saatiin nyt tehtyä ja ensi vuonna on helpompi hengittää, vaikka mukana ei olekaan Serbian kaltaista heittopussia. Viimeisen ottelun surkeaa esitystä lukuun ottamatta hyvä turnaus Virolta. Ensi vuonna sitten ykkösmokeksi Georg Vladimirov, ja urheasti ykkösmoken viittaa jo vuosikymmenen verran kantanut Koitmaa back-upiksi.

Vuoden kuluttua 1B:n herkkupala on ehdottomasti Kiina - Japani. Toivottavasti kisat pelataan jommassa kummassa maassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös