Divisioonien MM-kisat

  • 169 642
  • 925

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonan sarjalohkossa 3A ottelut kuudennen ja viimeisen päivän osalta päättyivät seuraavasti eilen:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioona sarjalohko 3A

8.4.2022

Turkki-Turkmenistan 6-5 (Hyvin täpärällä oli olla jälleen Turkmenistanin voitto periaatteessa viime vuosien tärkeimmästä tukijasta ja mittatikusta eli Turkista puhuttaessa. Kolme vuotta sitten tappio oli maalein 4-5. Turkmenistan tuntuu olevan jääkiekossa jo melkein uudelleen melko tuoreeksi vasta-alkajaksi ikään kuin valmiiksi siinä asemassa minkä saavuttamiseen on Turkilta kulunut edelleen hieman yli 30 vuotta aikaa.

Väistämättä toki Neuvosto-Turkmenistanin aika oli myös toinen, mutta toisaalta silloinkin se ei ollut ihan kovinkaan hyvää ja sen jälkeen oli pitkään olematonta Turkmenistanin osalta jääkiekossa Turkin sitten tietenkin pelatessa jääkiekkoa miten taisi pitkälle 1990-lukua ja 2000-lukua. Innokkuuden jatkuessa Turkmenistanilla tuolla tasolla on edelleen Turkilla peiliin katsomisen paikka.

Etenkin kun Turkissakin on viimeisen 10-15 vuoden aikana ja kaikkiaan vajaan vähän yli 20 vuoden aikana yritetty panostaa jääkiekkoon runsaasti laihoin tuloksin sinänsä.

Tosin turkmeenitkin ottivat vähän liikaa itseensä ja jäähyjä sateli välillä turhaankin paikoissa jossa ei olisi pitänyt niitä tulla ollenkaan. Sitkeitä he tosin olivat kun välillä oltiin tappiolla jo 2-5 ja pahemmaltakin näytti kun Hokeyi Takimilla oli paremmat syötöt ja keskialuepyöritys kuin nk. Jään Hevosmiehillä.

Toivottavasti pitävät edes sijoituspaikkansa MM-ohjelmassa. Edelleen on paha sanoa, että missä kulkee nk. Jään Hevosmiesten suorituskyvyn katto jääkiekossa. Arabiemiraatit kyllä voittivat sen melko selvästi, mutta heillä oli apuna häiritsevästi kaksoiskansalaisia ja ilman heitä tilanne ei olisi ollut kovin ruusuinen heille. Tulevaisuus vaikuttaa edelleen siten turkmeeneille hyvältä joskin enemmän harjoitusta pitäisi saada ja koronastakin toipua. Murheellista oli myös se seikka, että Turkmenistan ei osallistunut Olympiakarsintoihin Pekingin Talviolympialaisten suhteen mitenkään. Siinä jäi käyttämättä paljon hyvää jääaikaa kokemuksineen tason nostoon.)

Luxemburg-Taiwan 3-5 (Tämän Taiwan voitti dramaattisesti maalein 5-3 isännille huonoin 3-5 lukemin kun kaksi viimeistä maalia syntyivät 5 sekunnin sisällä toisistaan tilanteeseen 2-4 kun aikaa pienimmillään jäljellä oli 6 sekuntia ja tasan sekunti! Toinen erä oli kerrankin piristyneelle Taiwanille ratkaiseva hieman paremmin maalein. Täten nk. Raha-Kiina säilyy ensi vuodeksikin tähän sarjalohkoon tai sitten se pysyy muutoin yhteisessä sarjassa kun taas Luxemburg saattaa pudota tämän tappion myötä ellei muilla osin sarjaa yhteisenä pidetä tai asioihin muuten puututa.)

Loppuun vielä lopullinen pistetilanne:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioona sarjalohko 3A Luxemburgissa Pistetilanne

Arabiemiraatit 12 pistettä

Turkki 9 pistettä

Turkmenistan 4 pistettä

Taiwan 3 pistettä

Luxemburg 2 pistettä

Arabiemiraatit nousee ensi vuodeksi MM-kisojen 2. Divisioonaan. Mahdollisesti Luxemburg tulee putoamaan viidentenä joukkueena ensi vuodeksi alempaan sarjalohkoon kun Pohjois-Korea säilyttää paikkansa koronaan vedoten ja kun Jään Sarvikuonot eli Etelä-Afrikka tulee tähän sarjalohkoon.

Muu tilapäislaajeneminen voi myös olla mahdollisuus, mutta sen osalta tilanne jää tulevaan.

Kuten myös siihen, että jatketaanko MM-kisojen 3. Divisioonassa jaettuna, yhdistetäänkö sarja vai luodaanko vielä jokin karsintasarja-tyypin ratkaisu asiaan.

MM-kisojen 2. Divisioonan alempaan sarjalohkoon eli 2B:n mittelöihin kuten myös ylemmästä sarjalohkosta puhuen on vielä melkoisen paljon aikaa ja sitäkin enemmän MM-kisojen 1. Divisioonaan.

Muutoksia niihinkin voi vielä tulla.

MM-kisojen 2. Divisioonan alempi sarjalohko käynnistyy 9 päivän kuluttua eli 18.4 Islannin Reykjavikissa.

Siellä voi olla tiukkoja taisteluja luvassa isäntien eli Islannin/Tunturihaukkojen, Jään Perkeleiden eli Belgian ja varmasti parastaan pistävien Jään Ristiritareiden eli Gruusian kesken noususta.

Mukana ovat myös jääkiekollisesti viime aikoina hyvin paljon nöyryytetty Meksiko ja Bulgaria kun ilman ihmeitä nämä pelaavat vain sarjapaikasta.

Ice Blacks tai vanhempien aikojen Jään Kiivit eli Uusi-Seelanti on tietenkin vetäytynyt koronaan vedoten säilyttäen siten paikkansa ensi vuodeksi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Divisioonien MM-kisoista puhuen erinäisten joukkueiden tulevaisuus on vielä hämärän peitossa kiitos koronan.

Sen jälkeiseen aikaan on kuitenkin jo varauduttu.

Mikäli se ei hetkeen häviä niin sen kanssa opitaan/on opittu elämään.

Myös erinäinen kattojärjestön eli IIHF:n konservatiivisuus erinäisiin tilapäisyhdistymisiin tai sarjalaajennuksiin edes vuodeksi tuntuu olevan tiukassa.

Mikäli kuitenkin mennään ikään kuin nyt olisi pudotuksia alempaan sarjaan tai lohkosarjaan niin tilanteet olisivat täten seuraavat ensi vuodeksi maiden suhteen:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Turkki

Turkmenistan

Taiwan

Pohjois-Korea (Säilytti paikkansa koronaan vedoten.)

Etelä-Afrikka (Nousija alemmasta sarjalohkosta.)

Lisäksi mukaan tulee tietenkin lähtökohtaisesti vielä MM-kisojen 2. Divisioonan lähtökohtainen putoaja alemmasta sarjalohkosta siltä tasolta.

Luxemburg putoaisi tässä näkemyksessä pois, mutta edelleen muu tilapäislaajeneminen voi myös olla mahdollisuus.

Sen osalta tilanne jää tulevaan.

Kuten myös siihen, että jatketaanko MM-kisojen 3. Divisioonassa jaettuna, yhdistetäänkö sarja vai luodaanko vielä jokin karsintasarja-tyypin ratkaisu asiaan.

Ongelmia ei tuota välttämättä ylempi sarjalohko, mutta alempi tuottaa kun siinä pelasi tänä vuonna yleensäkin niin vähän maita kuin pelasi.

Tämä tilannekuva nojautuu seuraavaksi pessimistisempään näkemykseen kun se tuntuu olevan IIHF:n herrojen tavaramerkki näinä päivinä eli nyt sarjalohkon 3B:n tilanne olisi seuraava:

3. Divisioona sarjalohko 3B

Thaimaa

Hong Kong (Säilytti paikkansa koronaan vedoten.)

Luxemburg (Putoaja ylemmästä sarjalohkosta vain mikäli pudotetaan. Tiedä vielä pudotuksesta.)

Kirgisia (Nousija MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen nimensä mukaan Jääkiekon MM-kisojen E-sarjasta. Hyvin todennäköinen nousija ylempään sarjalohkoon tai koko ylempään sarjaan eli MM-kisojen 2. Divisioonaan mikäli yhdistys tapahtuu.)

Bosnia ja Hertsegovina putoaisi tässä näkemyksessä pois alempaan sarjaan, mutta edelleen muu tilapäislaajeneminen voi myös olla mahdollisuus.

Sen osalta tilanne jää tulevaan.

Kuten myös siihen, että jatketaanko MM-kisojen 3. Divisioonassa jaettuna, yhdistetäänkö sarja vai luodaanko vielä jokin karsintasarja-tyypin ratkaisu asiaan.

Tilaa muutenkin vielä olisi noin kahdelle eri maalle tai yhdelle alempaan sarjalohkoon mikäli se säilytetään.

Muutenkin erikoista kieltämättä olisi mennä noin kielteiselle puolelle asiaan kun MM-kisojen 3. Divisioonassa on aina ollut hieman vaihtelevia nuo kunkin eri vuosien sarjakäytännöt.

Periaatteessa näin oli jo MM-kisojen D-sarjan aikaan vanhempina päivinä.

Pieneen maamäärään vedoten bosniakkien tilanne on siten vähän valoisampi kuin Luxemburgin ainakin periaatteessa.

Loppuun vielä MM-kisojen 4. Divisioonan mahdollinen tilanne ensi vuodeksi kun näillä näkymin sarjaa ollaan kyllä jatkamassa ja ehkä kenties laajentamassakin riippuen maamääristä:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonaan vuodeksi 2023

4. Divisioona

Iran

Singapore

Malesia

Kuwait

Filippiinit (Ei osallistunut koronaan ja täysharjoittelemattomuuteen vedoten tänä vuonna. On paha sanoa, että miten käy ensi vuodeksi. Tässä näkemyksessä se osallistuisi ensi vuodeksi.)

Bosnia ja Hertsgovina (Putoaja MM-kisojen 3. Divisioonasta lähtökohtaisesti mikäli niin käy tässä kielteisemmässä näkemyksessä. Kuitenkin maamäärien ollessa pienempiä se voi säilyä vielä sarjassaan ja tietenkin sen tilalla voi olla joku muu maa.)

MM-kisojen 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen mukaisesti MM-kisojen E-sarjan osalta puhuen paljonkin on auki.

Etenkin kun sarja on uusi tai melkein täysi uusi kiitos kahden viime vuoden peruutuksen ja vain kertaalleen vanhempina aikoina pelatun osin epävirallisen sellaisen kauden johdosta.

Halukkaita maita on tarjolla hyvinkin paljon pelkästään jo ensi vuodelle ja osin lähivuosillekin.

Kieltäytyjiäkin on eli seuraavat maat eivät osallistu lähtökohtaisella varmuudella ensi vuodeksi vaikka korona-aika päättyisikin:

Indonesia (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. On kuitenkin tulossa lähtökohtaisesti seuraavan 5 vuoden sisällä ja on käytännössä varma MM-ohjelmaan seuraavan 10 vuoden aikana.)

Macao (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. On kuitenkin tulossa lähtökohtaisesti seuraavan 5 vuoden sisällä ja on käytännössä varma MM-ohjelmaan seuraavan 10 vuoden aikana. Tosin Indonesiaan verrattuna innokkuus maan sisäisesti ajatellen on epävarmempaa ja kyvykkyys on ollut heikkoa siinä missä Indonesialla esikuvana on esimerkiksi Singaporen ja Thaimaan pelaamiset. Etenkin Thaimaan pelaaminen Olympiakarsinnoissa huomioitiin suuresti Indonesiassa lehdissäkin. Macaossa taas huomio jäi vähemmäksi. Osin ehkä siksi kun puhuttiin Pekingin Talviolympialaisistakin.)

Oman (Maa haluaa jatkaa ainakin vielä ensi vuoden ja kenties vähän sitä pidemmän aikaa Jääkiekon Aasian Haasteturnausta pelaten sitten siellä. Tosin Indonesiasta ja Macaosta poiketen MM-ohjelmaan tulo on mahdollisempaa jo vuosina 2024-2025. Oman lisäksi pelaa myös Jääkiekon Arabi Cupia mikäli sitä vain järjestetään. Pitkälti vielä ensi vuodeksi osallistumattomuus MM-ohjelmaan on lähinnä rahoituksen ja ajankohdan kysymys.)

Moldova (Ei kykene osallistumaan kun jääkiekollinen tilanne on heikolla pohjalla ja lisäksi myös poliittisen tilanteen vuoksi eli Ukraina-Venäjä-sodan vuoksi.)

Nepal (Ei kykene osallistumaan kun rahoitus on heikolla tolalla. Lähinnä olisi tarjolla joukkue ilman jäähallirahaa tai sitten rahat menisi Kathmandun Jäähalliin, mutta oikein mihinkään muuhun pyöritykseen ei sitten jäisikään varoja. Aasian Haasteturnaus kompromissin muodossa jäänee myös väliin kun ei ole rahoitusta.)

Azerbaidzhan (Ei kykene osallistumaan kun jääkiekollinen tilanne on heikolla pohjalla ja lisäksi myös poliittisen tilanteen vuoksi eli Ukraina-Venäjä-sodan vuoksi kuten myös Armenian Vuoristo-Karabahin kiistan takia. Herätti viimeksi muutenkin jääkiekkohuomiota lähinnä naurettavalla puhetason vuoden 2022 Talviolympiahakemuksellaan tietenkin jo kaikkiaan ajatellen jokunen vuosi sitten.)

Lisäksi on vielä pari MM-ohjelman osalta kieltäytymisen ja tulemisen rajamailla olevaa maata jotka olisivat seuraavat:

Chile (Chilen tämän hetken tilanteen mukaan siellä on keskusteltu siitä, että jätettäisiinkö Jääkiekon LATAM Cup väliin tältä syksyltä ja yritettäisiin ensi kerran MM-ohjelmaan menemistäkin ensi vuodeksi. Jääkiekon LATAM Cup olisi tosin turvallisempi turnaus vielä muutaman vuoden ajan kenties, mutta siinä pysyminen on käytännössä pois sitten MM-ohjelman parista. Lisäksi olosuhteisiin pitäisi tulla parannuksia Chilessäkin Brasilian malliin, että MM-ohjelmaan tulosta olisi enemmän katetta.)

Mongolia (Viimeinkin tällä maalla on ollut jonkun aikaa sääntöjen mukainen, täysimittainen jäähalli jolloin se voisi palata yhtä viimein MM-ohjelman pariin. Tällä hetkellä MM-ohjelmaan paluu on keskustelun alla. Tosin voi olla myös, että se kieltäytyy vielä ainakin ensi vuodelle kuten myös kenties vuodeksi 2024. Silloin se vielä pysyisi Aasian Haasteturnauksessa. Tosin se on juurikin sen turnauksen hallitseva mestari yhtä juurikin ajalta ennen koronaa. Parikin kertaa jo peräkkäin. Mongolian jatkaessa tietään se on kuin muutaman vuoden takainen Taiwan joka ehkä turhan pitkään pitkitti paluutaan MM-ohjelman pariin voittamalla Aasian Haasteturnauksen jo vähän turhankin ylivoimaisella tavalla vuoden toisensa perään vuosina 2013-2016. Siten paluu MM-ohjelmaan voisi olla paras ratkaisu. Olympiakarsintakokeilu voisi myös käydä kompromissiksi.)

Tulijoita olisikin sitten pieneksi virraksi asti nyt ensi vuodeksi tai lähivuosille näin esimerkiksi Jamaikaa, Kolumbiaa, Brasiliaa ja Egyptiä myöten.

MM-kisojen alemmat divisioonat täten voivat ylikuumentua tai sitten uusia sarjatasoja tulisi tulille eli jopa 5. Divisioona tai 6. Divisioona eivät ole täysiä mahdottomuuksia, mutta toki melko epätodennäköisiä sellaisenaan etenkin nyt ihan heti.

Ja etenkin kun ihan kaikki eivät niin taida päästä tulemaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ukrainan tilanne on kieltämättä ollut hankala kiitos sotansa Venäjää vastaan.

Sisukkaasti puolustautuva kansakunta on kokenut tietysti kovia myös jääkiekkonsa osalta.

6.4 alkaen tilanne on kuitenkin näyttänyt valoisammalta kun aiemmin ja etenkin 6.3-30.3 välisenä aikana oli vielä hyvin todennäköistä, että Ukraina vetäytyisi.

Etenkin kun ongelmia tuottivat myös pidennetyt leirijaksot Unkarissa miehille ja Tsekissä pojille.

Välillä varsinkin Unkarin leirejä on hieman huonoa makua osoittaen haukuttu nk. Internointileireiksi vaikka ihan niin dramaattisesta asiasta ei ole kysymys eikä ole ollut missään vaiheessa.

Voi kyllä myös olla, että kiitos Unkarin Orbanismisen perseilyn sen sitten luullaan tosiaan politiikkanakin pitävän paikkansa jääkiekossakin mitä se ei pidä.

Politiikka kieltämättä on läikkynyt urheilunkin puolelle kiitos sodan.

Muuna ongelmana pitkään oli myös se, että sota vaatii puolustajansa ja tässä sodassa nk. Keltatakkien jälkeläiset ovat maksaneet henkiset ongelmavelkansa lännen tai edes Suomen silmissä iskemällä kieltämättä venäläisille luun kurkkuun.

Juurikin sotaan meneminen on rankka asia kuten riittävän palvelusikäisille pojille jalkaväen tukitehtäviin isänmaan puolesta käytännön sotapoikana.

Se ainakin odottaa ukrainalaisia kun pelikausi on ohi.

Sikäli kun ihan sotakuntoisuus ei riitä tai ihan ei ole sotapoikakelpoisuutta niin sitten kutsuvat Ukrainan Aluepuolustusjoukot eli käytännössä nk. Keltatakkien Suojeluskunnat jotka historiallisesta saman paikallisnimen omaavasta edeltäjästään poiketen eivät onneksi ole olleet syyllistyneet mihinkään siihen kuin mitä edeltäjät syyllistyivät.

Jenkkimedian mukaisesti TDF on Ukrainassa siviilipohjaisempi vapaaehtoisjärjestö enemmän siinä missä tietenkin synkempi edeltäjä oli rumimmillaan ilmaistuna nostoväkeläisten pyöveleitten juutalaisten ja mustalaisten teloituskomppania ja vähän nätimmin ilmaistuna enemmän tai vähemmän mellastava, univormupukuinen, jopa maan omia silloisia nk. Keltatakkeja häpäissyt, eniten maksavien käytössä ollut roistojoukkio.

Lisäksi on puhuttu myös siitä, että mitä selvästi alaikäisille pojille tehdään.

Heille on lähtökohtaisesti Puola ja Italia olleet turnausisäntinä myöntämään valmiit turvapaikat sotaan vedoten kuten myös muille välttämättömille jäsenille iästä riippuen kenties selvästi alaikäistenkin nuorten turvaksi.

Turvapaikkoja on myös tarjottu Tsekistä ja Unkaristakin kun osa Ukrainan tärkeistä joukkuejäsenistä tai liittojäsenistä heistä puhuen ovat olleet siellä paossa sotaa alkupäivistä asti.

Osa näistä Ukrainan pelaajien kokemuksista sodassa kuuluisi Ukraina-ketjuun, mutta kiitos yliammunnaksi menneen kahden viikon vastauskieltoni takia sinne niistä ei saa kirjoittaa sinne.

Junilla yritettiin paeta kuten myös bussikuljetuksin.

Lviv/Lvov oli ja on vielä turvallinen periaatteessa sodasta huolimatta, mutta Kharkiv/Harkova ja Kerson/Kherson olivat jatkuvien pommitusten, saartojen tai venäläishyökkäysten kohteena jolloin niistä tai niiden lähikylistä puhuen jokainen evakuointitehtävä oli hengenvaarallinen.

31.3 mennessä näin esimerkiksi Ukrainan armeija tai länsimedian mukainen TDF on onnistunut evakuoimaan tai pelastamaan 750 jääkiekkoilijaa tai heidän omaisiaan ja sukulaisia.

Paljon esimerkiksi myös erinäisiä lapsia on evakuoitu esimerkiksi Ranskaan ja milloin se ei ole ollut mahdollista niin Ranska on maksanut erillistä lastenhuoltorahaa sotaan vedoten Tsekin ja Puolan terveyshoitoviranomaisille erinäisille sotarahastotilille ukrainalaislasten auttamiseen.

Ehkä vaikeimpia kipupisteitä ovat olleet tietenkin maassa vieläkin olevat venäläispelaajat, heidän kohtelunsa kuten myös 'kadonneet' niiltä matkoilta joissa pelaajia tai heidän omaisia ja sukulaisia jäi venäläisten tai mahdollisesti hyökkääjien mukana kulkevien valkovenäläisten kynsiin.

13 maata toistaiseksi on lahjoittanut yleisjääkiekollista tukea, logistiikkatukea, harjoitusapua kuten myös pelaajaluvat tietenkin tilapäiseen oleskeluun maassa ja pääosin myös turvapaikkakin on nuorten tuen kanssa mahdollisempaa kuin miten olisi sitä ilman.

Kanada, Tsekki, Ranska, Suomi, Saksa, Unkari, Italia, Latvia, Puola, Romania, Slovakia, Sveitsi ja Yhdysvallat kuuluvat ainakin listalle.

Ukraina täten esimerkiksi pelaa harvat harjoituspelinsä Unkarissa kun harjoitteluohjelma mureni Ukrainan ja Venäjän Sodan myötä ja näin esimerkiksi Kiovan ottelut Unkaria vastaan peruuntuivat.

Ukrainalla ongelmana oli pitkään sekin, että yksinkertaisesti sota ja siihen liittyvä henkinen vaatimus isänmaalle olisi perunut sen tulon tietenkin omiin MM-kisojen sarjatasolle suunnattuun ottelutapahtumaan.

Hurjimmillaan Ukrainankin pelaajista yllättävänkin moni keskusteli jääkiekosta hieman huvittavasti varsinkin tulisimmillaan suoraan pommisuojissa!

Tietenkin myöskään harjoittelu ei ennen takuuta suojelijamaalta ollut mahdollista.

Siten Ukrainalle olisi jäänyt käytännössä ennen 6.4 vaihtoehdoiksi luovutus sotaan vedoten tai sitten pelaaminen täysin vailla mitään valmistautumista turnauksessa lähtökohtaisesti Puolassa.

Hieman mielenkiintoisempaa on ollut myös se, että esimerkiksi Italiassakaan ei kaikkia Ukrainan pakolaisia kyetty sijoittamaan halutuille paikoille.

Siten esimerkiksi eri ihmis/ammattiryhmiä jääkiekkoilijoita mukanaan siirrettiin paljon muuallekin.

Esimerkiksi Tsekkiin ja siellä lähellä Slovakian rajaa onkin käytännössä esimerkiksi nk. Pikku-Ukrainaksi nimitettävä kansanjoukkokylä Brumov-Bylnicessä jonne on tilapäisesti tullut sankoin joukoin nimenomaan ukrainalaisia ja joiden määrät kieltämättä ovat paikallisiin nähden todella suuria.

Rohkaisevaa nähtävästi onkin siis, että ilman nyt jotain todella ikävää ihmettä Ukraina pelannee tänä vuonna sittenkin niin miesten kuin poikien puolella.

Tietenkin mikäli vielä tilanne vielä dramaattisesti jostain syystä huononisi Ukrainassa niin silloin tilanne on vielä toinen sillä edelleen aikaa vielä on Puolassa tämän hetken pohjalta järjestettävään tapahtumaan.

Siitä lisää seuraavassa viestissä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
6.4 päivitettiin jälleen MM-kisojen tilannetta sen divisiooniin joskin vähäisemmin kuin ennen.

Etenkin kun nyt päivityksenä aiempaan eli esimerkiksi 25.3.2022-26.3.2022 nähden Ukrainakin ei ole sittenkään vieläkään vetäytynyt pois kiitos sodan Venäjää vastaan jolloin tältä näyttää:

MM-kisojen 1. Divisioona A-sarjalohko Sloveniaan: Etelä-Korea, Slovenia, Unkari ja Tricolori Hochei eli Romania jäävät pelaamaan, Liettua saa jäädä putoamatta ja Puola ei lähtökohtaisesti enää ilman erillistä selvää ilmoitusta nouse myös sarjalohkon B:n puolelta eli se pelataan viiden joukkueen sarjalohkona hieman typerästi ellei muutoksia tule vielä viime hetkellä ja Ljubljanassa pelataan 3.5-8.5.2022.

MM-kisojen 1. Divisioona B-sarjalohko Puolaan: Tämä on/voi olla erikoinen tilanne mikäli Puola saa nousta ylempään sarjalohkoon täydennysjoukkueeksi jolloin kisaisäntä saatetaan vielä näinkin myöhään vaihtaa.

Tosin nyt toistaiseksi vielä Puolalta nousu on peruttu, mutta neuvotteluja varmaankin vielä käydään kulisseissa hyvin vähän aikaa.

Etenkin kun nyt aikataulu muuttui.

Puolassa mikäli siellä ennen pitkää lopullisesti pelataan kuten näyttää siltä niin sitten myös kisapaikka on vaihtunut edelleen turvallisuuspoliittisista syistä Tychyyn Talvistadionin Jäähallin eli Tychyn Stadion Zimowyyn.

Uudella aikataululla kisat pelataan MM-kisojen 1. Divisioonan sarjalohkossa 1B Puolassa tai viime hetkellä pienin muiden aikataulumuutosten myötä kenties sitten muualla 26.4.2022-1.5.2022.

Ukraina on toistaiseksi ollut sinnikkäästi vetäytymättä sitten viime päivityksen, mutta se voi vähemmän yllättäen vieläkin vetäytyä koska tahansa.

Naiset kun ovat jo vetäytyneet kiitos sodan.

Pojat ovat edelleen vetäytymisvaarassa eikä itse pääjoukkueenkaan osallistuminen ole täysin varmaa kun näille molemmille on yritetty kaavailla huhtikuun loppuun niiden sarjatason mukaisia pelejä.

Rohkaisevampaa kyllä sitten ennen sodan olleita tapahtumia, mutta vieläkin ei täysin varmaa.

Ongelmia tuottaa myös se, että montako joukkueiden jäsentä kerta kaikkiaan tarvitaan rintamalla ja moniko saa jäädä kun silloinhan huonoimmillaan Ukraina pelaisi miesten ja poikien osalta sitten vajailla pelaajamäärillä itse turnausta.

Kun näin kävi niin ja kun sitten muut MM-kisojen alemmat divisioonat sittenkin pidetään samana kiitos IIHF:n vähän turhan jähmeän asenteen ilman todella suuria ihmeitä niin Japani ja Eesti jäävät pelaamaan edelleen täysin ainoina varmoina joukkueina tässä vaiheessa.

Hollannin jääminen putoamatta riippunee täysin Ukrainan vetäytymisestä, Serbia nouseekin vielä suoraan MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän sarjalohkon puolelta, mutta ikävä kyllä esimerkiksi ilman ihmeitä täydennyksenä Kroatia ei melkein täysin varmasti enää nouse myös alemman MM-kisojen tason sarjalohkon A:n puolelta ja näyttää siltä, että Espanja jää nyt rannalle.

Syy on se, että se pelataan edelleen joitakin päiviä sitten olleen lisälinjauksen mukaan tähdennetysti viiden joukkueen sarjalohkona hieman typerästi ellei muutoksia tule vielä viime hetkellä.

MM-kisojen muut alemmat divisioonat pidetään nähtävästi uuden linjauksen mukaisesti viiden maan kisoina joten sieltä ei enää nousuja tule jolloin ainoa lähtökohtainen edes jotenkin varma nousija/nousijat ovat Puolan ja Ukrainan tilanteesta riippuen Hollanti ja Kroatia.

Näistäkin todennäköisesti vain tämän hetken pohjalta puhuen Hollanti ellei sitten jotenkin koko tuota Puolassa pelattavaa sarjalohkoa pidetä niinkin vähäisenä kuin neljän joukkueen turnauksena mikäli Ukraina sitten kuitenkin pakkotilanteessa joutuisi vetäytymään.

Puolalla kun tosiaan on myös jo isännöintikin ongelmana eikä kiitos IIHF:n jähmeyden taida välttämättä enää löytyä ilman lykkäystä uutta isäntää ajoissa.

Etenkin esimerkiksi vielä maaliskuun aikoihin eli silloin viimeksi 26.3 keskusteltaessa tästä kaikesta aikaa olisi vielä ollut enemmän etsiä uusi isäntä.

Nyt on enää vain 15 päivää aikaa alemman lohkosarjan alkuun eli menee hyvin täpäräksi tai lähipäiville ratkaisu tuostakin.

Muuten Puola joutuukin sitten pelaamalla tiensä selvittämään ylempään sarjalohkoon.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
MM-kisojen 2. Divisioonan alempi sarjalohko eli 2B Islannissa pelataan 18.4-23.4.2022.

Viiden maan mittelöön kun laajennusta ei ehditty suorittaa tai ei haluttu Uuden-Seelannin vetäydyttyä koronaan vedoten siihen osallistuvat Bulgaria, Jään Perkeleet eli Belgia, kisaisäntä Islanti, Jään Ristiritarit eli Gruusia ja Meksiko.

Näistä sellaisenaan ennakkosuosikkina voi ilman erillistä turnauskeskeistä voimien ehtymistä niiden kestäessä pitää Jään Paholaisia eli Belgiaa joskin välttämättä Tunturihaukat eli kisaisännät itse ja Gruusia eivät ole liian kaukana.

Toisin kuin kokonaismuodoltaan ensi vuodeksi epäselvässä MM-kisojen 3. Divisioonassa ja tietenkin melkein kokonaan uudessa ja sellaisenaan tietenkin kokonaan uudessa MM-kisojen 4. Divisioonassa on todennäköisempää, että MM-kisojen 2. Divisioonasta eteenpäin itse päätapahtumaan asti erinäisiä pudotuksia viimeistään aletaan tekemään.

Tässä tapauksessa tietenkin tippuvat ilman muuta erillistilannetta nyt selvemmin alimpiin sarjatasoihin nähden viidenneksi sijoittuneet maat.

Tietenkin näin ellei lisävetäytymisiä lähinnä kuitenkin vain Ukrainan muodossa tapahdu mikäli tapahtuukaan.

Mikäli niinkin kuitenkin kävisi niin hätätapauksessa MM-kisojen 1. Divisioonan puolella pelattaneen alempi sarjalohko ilman ihmeitä neljällä joukkueella ja sitten pudotetaan tai ei pudoteta nelospaikkalaista.

Kieltämättä tuo koronan jälkitilanne ja väkipakko pelata erikoisesti viiden maan lohkosarjoina tulee vielä tuottamaan omat ongelmansa.

Helpompaa olisi ollut täydentää edes ylimmät muut sarjat täydeksi ja pelata sitten normaalisti, muutoin yhdistää sarjat tai vielä kerran pelata kausi läpi ilman erinäisiä pudotuksia palaten sitten seuraavaksi vuodeksi jälleen normaaliin päiväjärjestykseen tietenkin isommin joukkuepudotuksin.

Itse ottelut 5 päivän kuluttua kuitenkin menevät seuraavasti avauspäivälle kun kaksi ottelua pelataan:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

18.4.2022

Bulgaria-Islanti

Belgia-Gruusia

Laugardalurin Jäähallissa/Laugardalur Arenassa Reykjavikissa ottelut pelataan.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ihanaa, Jään Perkeleet, ihanaa! Ois kyllä kova.

Vaihtoehtoisesti myös Ihanaa, Perkeleet, ihanaa! kävisi myöskin ilman Jään-etuliitettä.

Tosin pitkälti tuo etuliite yleisesti ottaen lisätään vain siksi, että se ei edes vahingossa menisi sekaisin jalkapallon puolen kanssa kun maasta puhutaan.

Yhtä tosin pienenä poikkeuksena jääkiekossa keltainen tai kultainen pelipaita on hieman enemmän käytössä kuin jalkapallopuolella minkä vuoksi erääseen aikaan nimitys olikin Gele Duivels paikallisesti puhuen helpommin kun muuten olisi pitänyt sitten lisätä etuliite käyttöhetken mukaisesti musta-punaisten vuoksi.

Viimeinen merkkiero tosin nurmishakin puolelle on ollut se kyseiseen maahan, että jääkiekkopuoli käytti aikanaan pelipaidassaan paholaisia tai piruja pitkäänkin ennen sitten siirtymistä kuninkaalliseen leijonaan tai maltillisempaan maan nimeen ilmoituksineen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Tyttöjen MM-kisojen eli Alle 18-Vuotiaiden MM-puolella tuleville naisille otettujen turnausten suhteen IIHF on ihme kyllä kyennyt tekemään sen mitä miehille tai pojille ei kykene tekemään ei sitten millään jostakin kumman syystä.

Toisin sanoen puhutaan sarjojen tilapäisyhdistämisestä.

Yhdistäminen koskee MM-kisojen 2. Divisioonaa tai entistä MM-kisojen C-sarjaa tytöille.

Zeytinburnun Jäähallissa ja mahdollisesti sen pienemmässä sisarhallissa Turkissa Istanbulissa pidetään nämä yhteiskisat.

Yhdistämiseen päädyttiin monistakin eri syistä viimein kieltämättä dramaattisesti, mutta yksi tärkeimpiä syitä oli tietenkin yksinkertaisesti erillisturnauksille/sarjalohkoille täysin sopimaton loppuvuosi, turnausta oli viivytetty kiitos koronan enemmän kuin tarpeeksi tätä ennenkin ja kun tammikuussa homma oli mennyt lekkeripeliksi.

Tuolloinhan se olisi pitänyt pelata ennen viime hetken perseilyä ja vetäytymistä melkoisen happamalla tavalla.

Tyttöjen ja myös juniorien eli esimerkiksi Alle 20-Vuotiaiden MM-kisojen puolella on ollut erittäin paljon erinäisiä viivytyksiä, peruutuksia ja tietenkin ylipäänsä keskustelua sarjamuodoista koronan jälkeisille ajoille.

Koska tulevia turnauksia tytöille pelataan pitkin nyt kuluvaa kevättä, kesää ja syksyä niin ainoastaan tämän hetken Tyttöjen MM-kisojen 1. Divisioonan ylemmän sarjalohkon nousija on selvillä.

Japanin tytöt maaliakaan päästämättä ovat nousseet varsinaisiin Tyttöjen MM-kisoihin sitten kun ne seuraavan kerran pelataan.

Tyttöjen MM-kisat 2. Divisioonaan ei ollut helppoa järjestää yhteisinä, mutta siihen päädyttiin myös siksi kun MM-kisojen 3. Divisioonaa eli periaatteessa entistä MM-kisojen D-sarjaa kokonaan uutena ei sittenkään vielä tullut tytöille.

Mikäli olisi tullutkin niin maamäärä olisi ollut kovin pieni.

Tyttöjen MM-puolelle kokonaisuudessaankin viime aikoina on myös erillisesti muutosten myötä riitautettu päätöksiä joissa kukaan ei putoaisi.

Korona tietysti on tärkein pudottamattomuuden syy näinä päivinä.

Nousutkin ovat olleet ennen viime aikojen linjauksia melko hämäriä kun välillä kukaan ei nouse tai sitten nousee yksi tai jopa kaksikin maata kerralla.

MM-kisojen 2. Divisioonan yhdistämistä vaativat tytöille kieltämättä moni erikin maa, mutta eniten äänekkäimmät olivat koronan paljon runtelemat Australia ja Uusi-Seelanti.

He saivat tahtonsa läpi sillä ehdolla, että he sitten vastineeksi näillä näkymin hävitessään putoavat uuteen MM-kisojen 3. Divisioonaan.

Ilman yhdistystä ne olisivat säilyneet omille sarjalohkoilleen MM-kisojen 2. Divisioonaan sitten jatkettaessa ja kukaan kai ei olisi pudonnut tänä vuonna.

Pitkään Australia ja Uusi-Seelanti yrittivät taivutella IIHF:n herroja muuhun päätökseen etenkin kun koronapäätöksen piti suojata aiemman lupauksen mukaan joka tapauksessa, mutta siinä tapauksessa ne olisi pudotettu sitten MM-kisojen 3. Divisioonaan automaattisina kun herrapiirissä pidettiin kapinointia turhan kovana.

Tyttöjen MM-kisojen 2. Divisioona pelataan täten 8 maan erilliskisojen tai kenties vielä muuten pienempien yhteiskisojen sijaan 10 maan yhteiskisoina.

Yhdistäminenkin tietenkin aiheuttaa omat harminsa mahdollisten lisänousijoiden tai MM-kisojen 1. Divisioonan puolelta tytöille heistä puhuen sen vastaavien mahdollisten putoajien osalta.

On kuitenkin hyvä, että jotain edes kokeillaan eikä koko ajan pelata aikaa vaan sitten kieltäytymistä odotellen luvaten sitä ennen täysin turhaa sontaa!

Miehissä ja pojissa sitä jahkailua änkyröinteineen on nähnyt enemmän kuin tarpeeksi.

Tyttöjen MM-kisat pelattiin viimeksi pari vuotta sitten koko MM-ohjelman osalta, mutta vain juurikin ennen koronaa osin tuurillakin ja turnauksista taisi olla osa vielä aikaistettuja juuri sen vaaran takia.

Viime vuonna mitään ei pelattu koronan vuoksi ja tänä vuonnakin kauan näytti siltä, että mitään ei pelata.

Huonoa mainosta tuli myös joulukuun ja tammikuun eli vuodenvaihteen 2021-2022 erinäisistä MM-puolen turnausten perumisista ja tuloksettomaksi julistamisista niin junioreille, pojille, naisille kuin tytöillekin!

Tuossakin kieltämättä oli hieman väkipakon makua ilmassa kun puskettiin väkisin turnauksia turhan korona-alttiiseen aikaan pelattavaksi.

Tyttöjen MM-kisojen 2. Divisioonaan yhteiskisoihin niistä puhuen nähdään kaksi vasta-alkajaa joista toinen on aloitukseltaan siirtynyt maa ja toinen aivan kokonaan uusi.

Tyttöjen MM-ohjelmaan tulevat täten Latvia ja Islanti.

Ne olisivat osallistuneet myös MM-kisojen 3. Divisioonaan yhdessä kenties juurikin Australian ja Uuden-Seelannin kanssa kuten myös kenties joidenkin muiden harvojen lähitulevaisuuden debytoivien maiden kanssa, mutta 2-4 maata kenties 1-2 muulla lisäten vain yhdelle vuodelle nähtiin liian pieneksi määräksi IIHF:n osalta vielä täksi vuodeksi järjestää.

Siten Latvia ja Islanti pelaavat täten sarjaa ylempänä sitten heti kättelyssä!

Yhteiskisat järjestetään seuraavaksi siten näin kun osallistujat ovat seuraavat ja kun Australian ja Uuden-Seelannin on palattava:

Tyttöjen MM-kisojen 2. Divisioona Turkissa Istanbulissa Zeytinburnun Jäähallissa ja mahdollisesti sen pienemmässä sisarhallissa 27.6.2022-7.7.2022

Iso-Britannia

Espanja

Kazakstan

Uusi-Seelanti

Latvia

Hollanti

Australia

Turkki

Meksiko

Islanti

Yhteisinä kisoina kahdessa eri lohkoissa Alkuerien jälkeen putoaa kunkin lohkon huonoimmat joukkueet tai niiden kohtalo jää kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan perustamisesta tytöille viimein sitten ensi vuodeksi tai hyvin lähivuosille.

Muutoin jatkettaessa lohkosarjoissa päätettäneen erikseen jääjä ja sijoittuja lohkosarjojen välille.

Tämän jälkeen siirrytään yhteiskisoissa toki aiemminkin kokeiltuihin pudotuspeleihin.

Sijoitusottelut muille kuin putoajille, Puolivälierät, Välierät, Pronssiottelu ja Finaali pelataan loppujärjestystä varten.

Viimeksi oli enintään pelattu vain Välierät, Pronssiottelu ja Finaali silloin kun pudotuspelejä kokeiltiin.

Finaalissa vain voittaja nousee täysin varmasti, mutta kenties myös sen häviäjä nousee pienellä poikkeuksella sitten ennen pitkää seuraavan vuoden MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan sarjalohkoon.

Syy siihen tietysti olisi siinä, että 1-2 maata tämän hetken tilannekuvan perusteella voi nousta ensi vuodeksi tai heti kun pelataan tietenkin IIHF:n linjausten mukaan.

Tarkemmat linjaukset tytöille kuten myös pojille, junioreille ja naisille selviävät sitten ajan mittaan kevään, kesän ja syksyn aikana kenties alkutalveenkin ulottuen.

Tyttöjen MM-puolikin on ollut erittäin kasvavaa luokkaa viime vuosina MM-ohjelman osalta.

Etenkin kun nyt on tuloillaan jo MM-kisojen 3. Divisioonakin ja ei MM-kisojen 2. Divisioonalla omana sarjanaan vielä sellaisenaan juurikaan ole pelivuosia.

MM-kisojen 2. Divisioonaa tytöille on haettu niinkin varhain pelattavaksi omaksi sarjakseen kuin vuosista 2008-2009 lähtien, mutta lopulta maamäärien puutteen ja välillä poliittisen tahtotilan vuoksi se lykkäytyi niinkin pitkäksi aikaa kuin juurikin ajalle ennen koronaa eli vuodeksi 2020!

Tyttöjen MM-kisojen 1. Divisioona tai entinen MM-kisojen B-sarja näin vertailuksi käynnistyi vuoden 2008 viime hetken peruutuksen jälkeen lopulta vuodesta 2009 eteenpäin ja se on pelattu mukinoitta joka vuosi ajalle ennen koronaa.

Tätä kaikkea ennen oli tietenkin Jääkiekon Tyttöjen MM-ohjelman Karsinta vuonna 2007 tosin välillä jo jälkikäteiseltä nimeltään Jääkiekon Tyttöjen MM-kisat 2007.

Näiden idea oli tietenkin päättää osallistujat Tyttöjen MM-kisoihin vuodeksi 2008.

Lisäksi Jääkiekon Tyttöjen MM-ohjelman Karsinta vuonna 2007 päätti samalla kertaa tai sen piti päättää osallistujat MM-kisojen 1. Divisioonaan ja 2. Divisioonaan eli sijoituksista riippuen pystyi osallistumaan mihin tahansa noihin kolmeen sarjaan tietenkin riippuen siitä, että miten onnistui peleissä.

Lopulta otettiin lähtökohtaisesti kuusi maata, mutta enintään kahdeksan maata Tyttöjen MM-kisojen puolelle ja loput vähintään neljä, mutta enintään kuusi maata jäivät ylimääräisine halukkaineen MM-kisojen 1. Divisioonaan ja 2. Divisioonaan lohkotilanteen mukaan.

Lisäksi tuolloin tietysti oli erikoinen lohkosijoittelupeli käynnissä jolloin esimerkiksi hieman erikoisesti Japani ja Hollanti olisivat olleet MM-kisoissa mukana ja esimerkiksi Ranska, Slovakia kuten myös ylimääräinen halukas eli Norja olisivat olleet sitten MM-kisojen 2. Divisioonan puolella!

IIHF kuitenkin myöhemmin sentään muutti hieman mieltään ja siten teki tuloksia joiden mukaan sitten tietenkin MM-ohjelman paikat jaettiin hieman toisin jolloin esimerkiksi sitten Japanin tytöt jäivät pelaamaan MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle, mutta Hollannin tytöt jäivät pitkäksi aikaa osallistumatta MM-ohjelmaan.

Osin tietenkin muutenkin, mutta osin siksi kun aina välillä pelattava sarja peruttiin.

Toki niistä synkistä päivistä ovat Hollannin mimmitkin jäillä toipuneet ja tasokin on ollut nousussa.

Jääkiekon Tyttöjen MM-kisojen 2. Divisioonaa on kyllä pelattu pidempään tosin pienenä poikkeuksena hieman mutkan kautta.

Joskin välillä epäsäännöllisesti vuodesta 2011 tehdyn päätöksen mukaan vuodesta 2012 eli viimeisestä 10 vuodesta sitten alkaen, mutta tuolloin se ei ole ollut oma sarja vaan Karsinta MM-kisojen 1. Divisioonaan nimeltään.

Viimein sitten tietysti vuonna 2019 eli ajalta myöskin ennen koronaa puhuen MM-kisojen 1. Divisioona tytöille yksinkertaisesti lohkosarjoistakin piittaamatta oli ylikuumentunut jolloin IIHF:n oli pakko lopultakin luoda sen vuoden päätöksen nojalla ensi kertaa sitten vuosien 2007-2009 ajan tilanteiden jälkeen tytöillekin MM-kisojen 2. Divisioona viimein omaksi sarjakseen.

Onkin mielenkiintoista nähdä, että miten näissä kisoissa edes esimerkiksi katsottaessa käy ja miten monta halukasta uutta maatakin tulee liittymään lähivuosille MM-kisojen 3. Divisioonaan ennen pitkää!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
MM-kisojen 2. Divisioonan alempi sarjalohko eli 2B Islannissa pelataan 18.4-23.4.2022.

Tänään turnaus siis käynnistyy.

Itse ottelut tänään kuitenkin menevät seuraavasti avauspäivälle kun kaksi ottelua pelataan:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

18.4.2022

Bulgaria-Islanti (Tässä on oma mielenkiintonsa, mutta isäntien luulisi kyllä todellakin menestyvän. Mikäli eivät niin nöyryytys se olisi Tunturihaukoille.)

Belgia-Gruusia (Tämä onkin illan mielenkiintoisin tapahtuma. Olisivatko sittenkin Ristiritarit parempia kuin Perkeleet jäällä? Gruusia oli edellisen kerran yleensäkin tällä tasolla pelatessa yritteliäin, aloitekyvykkäin joukkue ja sopeutuvin uusiin tilanteisiin huolimatta siitä, että kun viimeksi pelattiin niin se oli vasta-alkaja tällä sarjatasolla yleensäkin!

Erinäiset tappiotkin olivat selitettävissä monin tavoin, mutta lyhyesti todeten esimerkiksi Pohjois-Korealle hävittiin lähinnä siksi kun se oli tasopelissään ensimmäinen Jään Ristiritareille jolloin siitä yritettiin ottaa opiksi ja ojennukseksi viimeisen erän virheistä kun johdossa, tasapelissä tai lievässä tappiossa oltiin pysytty kiinni.

Uusi-Seelanti sitten pyöritti kyllä peliä ja tappio tuli siitäkin pelistä, mutta monesti kenttäratkaisut siitä puhuen jäällä olivat Jään Ristiritareiden heiniä, ennen kaikkea yleistaso niin lyhyessä ajassa oli mukautuvampaa ja sopeutuvampaa siinä missä Uudella-Seelannillakin kului jääkiekkonsa tasokuvioiden hionnassa päästä tasolleen lievästi sanoen kosolti vuosia ja Israelille sitten kyllä hävittiin.

Tosin Israel-ottelu oli turnauksen päätöspeli, voimat olivat silloin hiipumaan päin Gruusialta muutenkin ja siihen vielä pisteeksi i:n päälle Israelilla tuolloin oli vielä ne kyvykkäät veteraanipelaajat joita ei ole enää.

Israelilla oli ja on ollut tavallistakin huonompi uuden polven sisäänajo jäille korona-aikaan ja se karmaisevuus näkyi jo Talviolympiakarsinnoissakin.

Se nuori polvi oli hävitä Kirgisiallekin ja Gruusia on jääkiekossa vahva esikuva pelaajatavoiltaan Kirgisialle kuten myös nousussa olevalle Turkmenistanille ja Uzbekistanille.

Kun nämä maat tosiaan ovat vielä heikompia kuin Gruusia niin Gruusia olisi takuulla voittanut nuoremman nk. Pyhän Maan pelaajapolven jäillä.

Tappio tietenkin Gruusialle olisi ikävä heti alkuun, mutta ei maailman päättävä juttu sentään. Voittoon ottelussa kuin ottelussa uskotaan nyt enemmän kuin viimeksi ja etenkin Islannin voittaminen maalein 6-3 viimeksi pelatessa oli hyvin iso juttu Gruusiassa joten hyvinkin voidaan pärjätä tänä keväänäkin!

Tietenkin nyt nousua haetaan tai hyvin lähelle sitä tulevaa sijoitusta. Se on mahdollinen etenkin nyt kun esimerkiksi Uusi-Seelanti ei pelaa tänä vuonna eikä se pelatessaankaan olisi ollut tai kenties ole ennen pitkää ensi vuodelle jäädessä tänne ylimaallisen vahva suhteessa Jään Ristiritareihin.

Tietenkin mikäli Gruusia ei sitten nousua saakaan. Myöskään Israel ei pelaa kun sehän pelaa nyt ylempää sarjalohkoa, mutta nuorisolla tappio kyllä tulisi heille tai sitten Kirgisia-ottelun tapaan kaikki voimat pitää käyttää voittoon. Ikävä kyllä suorituskykyä hämärtävä seikka on se, että Gruusia ei murheellisesti Kirgisiasta poiketen pelannut viime Talviolympiakarsinnoissa. Se oli murheellinen juttu nähdä kun kyvyt olisivat vielä niin paljon esimerkiksi Kirgisiaa paremmalla tasolla.

Perkeleet ovatkin sitten kyllä nimellisesti/äärettömästi tilanteen mukaan paperilla parempia kuin Ristiritarit, mutta sortuuko Belgia sitten mahdollisesti ylimielisyyteen, liikajäähyihin vai johonkin muuhun kovin erikoiseen seikkaan? Sen näkee sitten myöhään illalla yötä kohti mennessä.)

Laugardalurin Jäähallissa/Laugardalur Arenassa Reykjavikissa ottelut pelataan.

Klo 16.30 Islannin aikaa ja Klo 20 Islannin aikaa eli ellen erehdy niin Klo 19.30 Suomen aikaa ja Klo 23 Suomen aikaa nähdäänkin sitten päivän pelit.

Päivityksenä korjasin noita kellonaikoja kun nähtävästi Islannissa on kesäaikaerotus Suomeen nähden vielä tunnin lisää eli siten myöhäisiä ovat pelitkin.
 
Viimeksi muokattu:

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry

Kiina lähtee Divisioona 2A-turnaukseen lähestulkoon samalla nipulla mitä olympialaisiinkin. Jeremy Smith ja Ethan Werek puuttuvat. Muutoin kaikki importit edelleen mukana. Melko yllättävää. Ennustan Kiinalle vähän parempaa tulosta mitä kolmisen vuotta sitten milloin meinasi käydä kylmät.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonan sarjalohkossa 2B ottelut avauspäivän osalta päättyivät seuraavasti eilen:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

18.4.2022

Bulgaria-Islanti 2-10 (Tämä ottelu menikin isännille eli he menestyivät. Tunturihaukoille jääkin lähtökohtaisesti kaikki kiinni huomisen Gruusia-ottelusta ja osin myös Belgia-ottelustakin. Tunturihaukoille vähän oli riskejäkin kun turhan usein tuntui tulevan jäähyjä ja ehkä vähän enemmän olisi voinut säästellä voimia tulevaan Gruusia-otteluunkin. Edellisellä kerralla hävittiin juurikin sen takia, että elvisteltiin liikaa pienemmille maalijuhlan muodossa ja sen luultiin sitten jatkuvan Jään Ristiritareitakin vastaan. Toivon mukaan Tunturihaukat eivät toista virhettään uudestaan sitten huomenna. Muuten tulisi ikävää jääkiekkohistoriaa heillekin.)

Belgia-Gruusia 3-4 (Tämä oli tiukka matsi! Belgialla oli helskutin tehokas ylivoima, mutta Jään Paholaisten pinna ja kärkevyys pettivät etenkin taas vähän nuoremman polven pelaajien osalta.

Nuorilla on lahjoja, kenties eniten Jään Perkeleiden osalta vähään aikaan, mutta ei kykyä välttämättä toimia samalla tapaa rakentavasti ja turhan pitkään yritettiin mennä omillaan milloin sitten Jään Ristiritareille jäi tehtäväksi odottaa ratkaisupaikkoja ja tehdä niistä elintärkeitä maaleja!

Tosin välillä ottelussa kyllä näytti siltä, että kerrankin myös Ristiritarit menettäisivät pelinsä liikajäähyilyyn.

Onneksi rauhoituttiin eikä menty Kirgisian teitä jotka ovat sille niin kovin tuttuja muutaman vuoden takaa ennen rauhoittumista. Ristiritareiden kepittäessä Perkeleet jäällä teki Gruusia jälleen arvoistaan, hienoa jääkiekkohistoriaa itselleen!

Belgialla taas olisi palautteiden ja yhteistyön tiivistyksen paikka. Se eli nousutavoite on tämän myötä ikävä kyllä osin riippuvainen myös siitä, että miten käy sitten Islannin ja Gruusian kohtaamisessa. Ja tietenkin nyt ei enää tule tehdä virheitä mikäli halutaan vielä nousta.

Gruusialla vuorostaan on todella kirpeä paikka Islantia vastaan. Viimeksi pelatessa voitettiin kyllä jo peräti maalein 6-3, mutta tuolloin Tunturihaukat ylimielisyydessään perseili minkä ehti kuten oli kuluttanut liikaa voimiaan heikompiaan vastaan elvistelyyn.

Tällä kertaa ilman jotain todella uskomatonta typeryyden toistoa ei sellaista luvassa ole. Tosin näin esimerkkinä Tunturihaukoilla oli jo ongelmansa Kirgisiaakin vastaan Talviolympiakarsinnoissa ja Gruusia tietenkin voimallisesti on Kirgisian tärkeä jääkiekollinen esikuva näinä päivinä sille.

Kenties ehkä jopa koko Kaukasuksen jääkiekollekin. Kirgisia kiusasi Tunturihaukkoja enemmän kuin tarpeeksi voitosta huolimatta ja tulee kyllä tiukka peli huolimatta toki myös kotijäiden asemastakin.

Voitolla Gruusia tekisi jälleen historiaa ja olisi kiinni nousussa ylemmän sarjalohkon puolellekin vahvemmin kuin koskaan.

Tappiolla taas Gruusialle jäisi hieman epäselvempi, kuitenkin ennen pitkää muotoutuva tilannekuva siitä, että minkä maan voi voittaa ja mille hävitä. Tosin hävitessään Gruusia jää tämän hetken Jään Perkeleiden asemaan hieman odottamaan sitten Belgian ja Islannin välien selvittelyä. Ne kaikki näkee sitten huomisen jälkeen!)

Tänään pelataankin sitten vain yksi ottelu ja se on seuraava:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

19.4.2022

Meksiko-Bulgaria (Tässä ottelussa pelattaneen sarjapaikastakin. Meksiko on ollut hyvin nöyryytetty jääkiekossa viime aikoina, mutta kyllä kenties sen pitäisi tämä hoitaa nimiinsä. Etenkin kun se lähtee kokonaan levänneenä puhtaalta pöydältä ja Bulgaria taas lähtee tähän otteluun Islanti-mankelin jäljiltä. Tosin juurikin Talviolympiakarsintojen erityisen surkeuden johdosta mikä tahansa voi olla mahdollista ja siksi pienellä varauksella Bulgariakin voi menestyä.)

Laugardalurin Jäähallissa/Laugardalur Arenassa Reykjavikissa ottelu pelataan.

Klo 18 Islannin aikaa eli varauksella näillä näkymin Klo 21 Suomen aikaa pelataan tämän illan ottelu sitten.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonan sarjalohkossa 2B ottelu toisen päivän osalta päättyi seuraavasti eilen:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

19.4.2022

Meksiko-Bulgaria 2-6 (Ay, caramba! Meksiko taitaa tätä menoa olla melkoisessa liemessä. Bulgaria taas elintärkeästi jossain määrin tarrautui sarjapaikkaan kiinni voitollaan. Mene ja tiedä jatkosta näiden kahden todella huonon maan osalta.)

Ennen tämän päivän ennakkoa tämän hetken pistetilanne:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B Islannissa Pistetilanne

Islanti 3 pistettä

Georgia/Gruusia 3 pistettä

Bulgaria 3 pistettä

Belgia 0 pistettä

Meksiko 0 pistettä

Tänään ottelut menevät seuraavasti kun kaksi ottelua pelataan:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

20.4.2022

Islanti-Gruusia (Tämä on turnauksen odotetuin ottelu ja elintärkeä ottelu puolin ja toisin molemmille osapuolille. Gruusialla vuorostaan on todella kirpeä paikka Islantia vastaan. Viimeksi pelatessa voitettiin kyllä jo peräti maalein 6-3, mutta tuolloin Tunturihaukat ylimielisyydessään perseili minkä ehti kuten oli kuluttanut liikaa voimiaan heikompiaan vastaan elvistelyyn.

Tällä kertaa ilman jotain todella uskomatonta typeryyden toistoa ei sellaista luvassa ole.

Voitolla Gruusia tekisi jälleen jääkiekkohistoriaa ja olisi kiinni nousussa ylemmän sarjalohkon puolellekin vahvemmin kuin koskaan.

Tappiolla taas Gruusialle jäisi hieman epäselvempi, kuitenkin ennen pitkää muotoutuva tilannekuva siitä, että minkä maan voi voittaa ja mille hävitä. Tosin hävitessään Gruusia jää tämän hetken Jään Perkeleiden asemaan hieman odottamaan sitten Belgian ja Islannin välien selvittelyä.

Ikävä kyllä Jään Perkeleillä ja Tunturihaukoilla se yhteenotto nähdään vasta päätöspäivänä jolloin liikaakin voi jäädä sattuman varaan. Tietenkin se myös edellyttää voittoja muista peleistä loppuun asti hintaan mihin hyvänsä.

Ja ehkä osin myös Islannin viime hetken kompastelua.

Islanti vuorostaan voi kenties päästä kyllä selville vesille niin kauan kun eivät anna periksi tai sorru perinteiseen liikajäähyilyyn pahassa paikassa. Voittoa Tunturihaukat jääkiekkonsa eteenpäin vientiin tarvitsevat kun nyt nurmishakin puolella innostus on vähentynyt.)

Meksiko-Belgia (Tämä jäänee ikävä kyllä myöhäispelinä pahasti Islanti-Gruusia-ottelun varjoon. Meksiko nöyryytti itseään Bulgarian kanssa ja Belgia on kyllä vahvempi kuin Bulgaria. Lisäksi Meksiko on väsynyt siinä missä Belgia ei.

Jään Perkeleet vuorostaan tarvitsee pisteet ja on Gruusia-tappion myötä varmasti pisteliäällä tuulella. Heidän kieltämättä heikentynyt nousutavoite on kiinni siitä, että miten käy jo edeltävässä ottelussa Islanti-Gruusia.

Kykyä heillä on, mutta ehkä ketjumuutos ja nuorison pieni ripitys lienee paikallaan sen myötä mitä nähtiin Gruusia-ottelussa. Etenkin kun ei tuollaista leipomista saa jatkaa noin!

Sikäli kun Jään Perkeleet häviäisivät toistamiseen tai kärsisivät edes pistemenetyksen niin silloin menee kyllä erikoisenkin jännäksi säilyminen ensi vuodeksi. Etenkin kun pudotuksia alempiin MM-kisojen sarjojen tasoihin nähden todennäköisesti enemmän tehdään kaikesta huolimatta.)

Laugardalurin Jäähallissa/Laugardalur Arenassa Reykjavikissa ottelut pelataan tuttuun tapaan.

Klo 16.30 Islannin aikaa ja Klo 20 Islannin aikaa eli näillä näkymin selkeytetymmin puhuen viimeinkin Klo 19.30 Suomen aikaa ja Klo 23 Suomen aikaa nähdäänkin sitten päivän pelit.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Onko tämä joku poliittinen kannanotto puhua Gruusiasta? Se on Georgia ja he ovat toivoneet ettei tätä neuvostoaikaista nimitystä käytettäisi.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Onko tämä joku poliittinen kannanotto puhua Gruusiasta? Se on Georgia ja he ovat toivoneet ettei tätä neuvostoaikaista nimitystä käytettäisi.

Itselläni se ainakin on kaukana siitä tai venäjämielisyydestä.

Lähinnä käytännön syistä tai tuttava/paikallisihmispiireistä johtuvista syistä sillä yllättävänkin moni tuntemani ihminen näin esimerkiksi ja toki tuntematonkin on luullut usein ensin kuultavan Georgiasta kun puhuisin juurikin Yhdysvaltain osavaltion asioista vaikka puhun juurikin itse maasta nimeltä Georgia tai erikseen lisäten Kaukasuksen Georgiasta.

Tai tietenkin joskus olen liittänyt siihen myös Neuvosto-Georgian liitteen perään selvyydeksi.

Georgialla on toki monia muitakin nimiä maana, mutta ne ovat kovin vieraan kuuluisia.

Etenkin omankielisinä kuten Sakartvelona, Sakartveliana, Sakartvelaksena, Sakortuona, Okorturiana, Kartlina, Kartveliana, Khartveliana, Kartulina, Kartulianiana, Jorganiana, Giorginiana, Gurgistaniana, Gorganiana, Varkaniana, Virkiana (Eli ikään kuin Suomen Virkiänä vähän sinne päin puhuen.), Imiretiana, Enaina, Vrastaniana ja Kaidakianiana näin esimerkiksi ne kuulostaisivat melko erikoisilta.

Eikä Venäjä ole ainut maa mikä sitä käyttää.

Esimerkiksi Israel, Liettua, Unkari, Eesti, Latvia ja Japani ovat käyttäneet useimmiten Gruusiaa nimenä ja toki monet muutkin.

Itse asiassa ihan Ukrainakin on käyttänyt sitä nimeä. Välillä enemmän ja välillä vähemmän.

Vähenemään se tietysti on ollut nimenä kokonaisvaltaisesti jossain määrin siitä lähtien kun maa itse erikseen alkoi hyvin runsaasti kieltää tuon nimen käyttöä.

Japanissakin joskin vielä harvemmin on juuri tämän silloin tällöin esillä olevan mielipahoitteellisen kieliongelman vuoksi yritetty käyttää myös vaihtoehtoista nimitystä Jojia mikä on riittävän lähellä maan toista nimeä.

Kuten myös hyvin perinteikästä Sakarturiaa/Sakuraturiaa.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Ja näin, Islanti voittaa Georgian venäläislegioonan 5-2! Lauantaina pääsevät sitten pelaamaan monen vuoden tauon jälkeen noususta 2A:han.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ja näin, Islanti voittaa Georgian venäläislegioonan 5-2! Lauantaina pääsevät sitten pelaamaan monen vuoden tauon jälkeen noususta 2A:han.

Ei siitä tosin kovin monta vuotta ole kun Islanti viimeksi yleensäkin pelasi ylemmässä sarjalohkossa kun sehän joutui tähän alempaan sarjalohkoon vasta vuodeksi 2019.

Tätä ennen se oli koko ajan sarjalohkossa 2A vuosina 2012-2018.

Ja kauan sitä ennenkin MM-kisojen 2. Divisioonan yhteis-sarjassa.

Lähin nousu/paras sija oli vuonna 2014 toisella sijalla sarjalohkovuosina ja yhteisen sarjan vuosina 2010-2011 kolmostilalla.

Tosin nousu sellaisenaan ei erityisen lähellä ole ollut minään vuonna ja mikäli olisi niin aina on löytynyt ylivoimainen nousuvoittaja sarjaan tai Tunturihaukat itse ovat menettäneet pelinsä esimerkiksi huonoon turnausaloitukseen.

Harvemmin on aloitettu hyvin ja menetetty nousu myöhemmin.

Viimeksi ennen koronaa tosin oltiin toisia joskin tuolloin hävittiin juurikin eilen voitetulle Jään Ristiritareille maalein 3-6 ja samoin maalein Israelille.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonan sarjalohkossa 2B ottelut kolmannen päivän osalta päättyivät seuraavasti eilen:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

20.4.2022

Islanti-Gruusia 5-2 (Tämän sitten isännät voittivat kuitenkin. Loppupelissä jopa vähän isommin luvuin kuin odotin, mutta Islannin kuten kieltämättä monen eri nimen alla tunnettavien Jään Ristiritareidenkin oli turvauduttava maaleissaan ylivoimamaaleihin kun tasakentin ei onnistunut.

Ilman ylivoimamaalejakin Islanti olisi voittanut, mutta vain hyvin täpärästi maalein 1-0 mikä hyvin kertoi tasaisuudesta. Tämä parivaljakko tuottanee jatkossakin tiukkoja otteluja keskenään.

Jään Ristiritareilla oli etunsa, mutta ne edut mitkä meni oikein Belgiaa vastaan menivät väärin tässä pelissä. Lisäksi hyvin pitkästä aikaa Jään Ristiritareilla itsessään meni tunteisiin vähän liikaa ja kieltämättä tappio oli lähtökohtaisesti melko selvä siitä lähtien kun toisen erän pahan jäähyä ja etenkin siitä seurannutta, vältettävissä ollutta joukkuejäähyä ei kyetty nollaamaan sitten päätöserään oikein tunnelmaltaan.

Ajoittain toimitsijalinja ottelussa herätti epäilyksiä, mutta joihinkin todella selviin ja kamaliin perseilyihin nähden mitään erityisen paheksuttavaa ei sattunut ja pahempaakin on nähty.

Tosin ei välillä linja mitä tuli nähtyä niin ei kovin mielellään saisi jatkua. Kun aika herkkää tuntui olevan vihellys Jään Ristiritareille toisinaan. Tilannetta ei tietysti helpottanut heikäläisten loppua kohden pitkästä aikaa huonontunut asennekaan. Islanti tosiaan voitti osin kieltämättä ehkä myös kun kotijäillä pelataan eikä muualla, mutta miten menee sitten jatko saati sitten nouseminen?

Jään Ristiritarit ovat kaikesta huolimatta nousussa siinä missä Islanti on ollut pitkään ikävä kyllä paikoillaan polkevaa luokkaa jääkiekossa huolimatta toki lahjakkuuden osoituksesta ja välillä hyvinkin merkittävistä tanskalais-ruotsalais-yhteistyöketjun etuyrityksistä huolimatta sille.

Islanti on kieltämättä ollut pitkän aikaa kun katsoisi muutaman vuosikymmenen takaista Tanskaa pelitasoltaan sellaisenaan. Eli voi olla hyväkin kuten myös on, mutta paljon on vielä kehityttävä. Tehtävä voi olla vielä vaikeampi kuin Tanskalla olikaan. Juhlavuodeksi voi olla hyvä nousta, mutta tiedä vielä tuosta.

Jään Ristiritareiden pelitason mitta kulkee/kulkenee välillä Islanti-Belgia tai toisin päin lähtökohtaisen kuvannon mukaan jääkiekossa tämän ottelun myötä.

Tietenkin lopullinen pelitasokyvykkyys on vähän vielä epäselvä kuten tuleville vuosille niin näyttäisi ja samoin kun harjoituskaudella on voitettu venäläisiä alasarjatasojen seurajoukkueita kuten myös on hätyytelty alempia maajoukkueitakin jolloin taso lienee vielä tuotakin korkeampi etenkin hyvänä päivänä, mutta tilapäisesti voidaan Tunturihaukkoja ja Jään Paholaisina pitää rajana.

Täten voisi kai sanoa, että lähes mikä tahansa ellei jokainen MM-kisojen 2. Divisioonan tai entisen MM-kisojen C-sarjan maa voitetaan, mutta esimerkiksi Tricolori Hochei eli Romania on hyvin todennäköisesti liikaa Jään Ristiritareille.

Tosin Georgia pystyy/pystyisi laittamaan kampoihin sillekin toisin kuin miten esimerkiksi paljon kehuttu, nousussa myös oleva Kirgisia pystyi Talviolympiakarsinnoissa tekemään.

Ikävä kyllä toisin kuin Kirgisia niin Georgia tai myös Gruusia ei pelannut tuoreimmissa Talviolympiakarsinnoissa hyvin harmittavalla tavalla. Lisäksi tänä vuonna tietenkään Uusi-Seelanti ei pelaa mikä on harmillista tasomittauksen kannalta. Tämän ottelun jälkeen toivottavasti puutteita korjataan.

Nyt tosin Jään Ristiritareiden on voitettava käytännössä pakosti pelinsä ja Islannin ei tarvitse voittaa melkein käytännössä kuin kerran ja sen jälkeen pistekin riittää. Tosin helpotuksena Jään Ristiritareille ja ikävänä juttuna Tunturihaukoille Jään Perkeleet on vastassa päätöspäivänä. Siten toivoa vielä on noususta, mutta helppoa siitä ei tule.)

Meksiko-Belgia 1-6 (Rayos! Tältä ainakin tuntuisi mikäli olisin Meksikon päävalmentaja näinä päivinä. Ottelu itsessään näytti menevän todella maalijuhlaksi Jään Perkeleille. Lopulta kuitenkin edes hieman jarruttelivat menoa.

Meksiko tätä menoa tulee vuosien 2017-2019 mittaisen käytännön hengettömyyden nimissä putoamaan ensi kertaa MM-kisojen 3. Divisioonaan tai entiseen MM-kisojen D-sarjaan sitten vuoden 2005 kotikisojensa samalla sarjatasolla. Tämä tietenkin kun Uusi-Seelanti ei voi pudota ja kun tämä ei myöskään ole MM-kisojen 3. Divisioona epävarmoin muodoin tai MM-kisojen 4. Divisioona eli periaatteessa entinen MM-kisojen E-sarja jolloin pudottaminen ensi vuodeksi koronan jälkiajalle on todennäköisempää myös näin.

Meksiko ei näemmä kyennyt pääsemään yli vuosien 2014 ja 2016 nousutragedioistaan kun tuolloin hävittiin hyvin pienin maalein ensin Espanjalle luvuin 3-5 ja sittemmin Australialle nousu nyt maalein 4-5. Jatkoaika tarvittiin tuossa jälkimmäisessä ottelussa.

Sija siis toiseksi sijoittuneelle Meksikolle vuosina 2014 ja 2016 koski tietenkin MM-kisojen 2. Divisioonaa alempaa lohkosarjaa eli 2B:tä kun nousu ylempään lohkosarjaan meni noihin otteluihin. Jälkimmäinen osui myös kotikisoihin.

Jään Perkeleitä helpottaa myös yskähtelevästä turnausalusta huolimatta se seikka, että Georgia hävisi Islannille eilen. Toki sen tosin on pakko edelleen voittaa kaikki loput pelinsä kuten Jään Ristiritareidenkin nousua varten ja Tunturihaukkojen olisi mielellään vähän kompasteltavakin ja nousuvoiton kenties on oltava suora voitto.)

Ennen tämän päivän ennakkoa tämän hetken pistetilanne:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B Islannissa Pistetilanne

Islanti 6 pistettä

Belgia 3 pistettä

Georgia/Gruusia 3 pistettä

Bulgaria 3 pistettä

Meksiko 0 pistettä

Tänään pelataankin sitten vain yksi ottelu ja se on seuraava:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

21.4.2022

Bulgaria-Belgia (Tässä ottelussa edelleen pääsääntöisesti nähtäneen Jään Perkeleiden maalijuhlia. Tosin Bulgaria on saanut hieman itseluottamusta lisää voitettuaan Meksikon ja vakiinnutettuaan sarjapaikkansa ensi vuodeksi. Mene ja tiedä sitten, että miten käy!)

Klo 18 Islannin aikaa eli Klo 21 Suomen aikaa pelataan tämän illan ottelu.
 

Pardus

Jäsen
Ei siitä tosin kovin monta vuotta ole kun Islanti viimeksi yleensäkin pelasi ylemmässä sarjalohkossa kun sehän joutui tähän alempaan sarjalohkoon vasta vuodeksi 2019.
Niin ja jos nousee sinne ensi vuodeksi niin 2018 ja 2023 välille mahtuu viisi vuotta. Mielestäni se on ihan kohtuu pitkä aika. Syistä tähän taukoon (korona) en puhunut.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
MM-kisojen tilannetta sen divisiooniin joskin vähäisemmin kuin ennen päivitän nyt tähän viestiin.

Ikävintä tässä kaikessa hyvää tarkoittaen kieltämättä on ollut IIHF:n jatkuva empiminen ja änkyröinti enemmän tai vähemmän edes tilapäistä sarjalaajennusta kohtaan tai edes eri sarjalohkojen pelaamista täysinä kuuden joukkueen lohkoina.

Etenkin kun nyt päivityksenä aiempaan eli esimerkiksi 25.3.2022-26.3.2022, 6.4.2022 ja 11.4.2022 nähden Ukrainakin ei ole sittenkään vieläkään vetäytynyt pois kiitos sodan Venäjää vastaan jolloin tältä näyttää nyt pysyvämmin kun Puola ei saanut lupaa nousta joutuen jäämään alempaan sarjalohkoon, Hollanti putoaa kun mahdollisuus oli jäädä Liettuan tapaan putoamatta ja mikäli Ukraina olisi vetäytynyt:

MM-kisojen 1. Divisioona A-sarjalohko Sloveniaan: Etelä-Korea, Slovenia, Unkari ja Tricolori Hochei eli Romania jäävät pelaamaan, Liettua saa jäädä putoamatta ja Puola ei enää nouse myös sarjalohkon B:n puolelta eli se pelataan viiden joukkueen sarjalohkona hieman typerästi ja Ljubljanassa pelataan 3.5-8.5.2022.

MM-kisojen 1. Divisioona B-sarjalohko Puolaan: Puola joutuu jäämään ja pelaamaan nousustaan ylempään lohkosarjaan kun aikaa ei enää ollut etsiä näillä näkymin uutta isäntää ajoissa, Japani, Eesti, Serbia tietenkin laajennusjoukkueena kuten nousujoukkueenakin ja Ukraina mikäli se ei vetäydy kun Hollanti nyt putoaa ja kun Ukraina ei vetäytynyt eli se pelataan viiden joukkueen sarjalohkona myös hieman typerästi ja Tychyssa pelataan 26.4-1.5.2022.

Mikäli Ukraina kuitenkin vetäytyy niin aikaa näillä näkymin ei ole ottaa Hollantia näin lyhyellä varoitusajalla enää jolloin pelataan vain neljällä joukkueella.

Ukrainan kenties vetäytyessä vielä viime hetkellä mahdollinen putoaja MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle näillä näkymin on nelostilan joukkue tai kenties siinä tapauksessa hieman erikoisesti kukaan ei putoa ensi vuodeksi mihinkään ja erillisesti MM-kisojen 2. Divisioonan puolelta voi olla kaksikin nousijaa.

Muista teoreettisista nousijoista puhuen näin myös Kroatia jäi rannalle nousun osalta kun Puolassa pelataan pelit.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Poikien MM-puolella eli tässä tapauksessa Alle 18-Vuotiaiden MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan sarjalohkoon nähden Italian Asiagossa pelataan neljän päivän kuluttua niiden sarjalohko 1B ja se kestää aikavälin 25.4-1.5.2022 verran.

Se on tietenkin se puoli missä Ukrainan pojat pelaavat.

Pitkään hekin olivat vetäytymisvaarassa, mutta näillä näkymin jäävät.

Heidän paikkansa oli tietenkin tarjonnassa poikien ikäryhmäluokissa niin Itävallalle, Iso-Britannialle kuin nyt lopulta tietenkin Liettuallekin.

Ikävä kyllä jälleen IIHF:n omien emmintöjen takia aika vähemmän yllättäen loppui kesken sarjalaajennusten osalta puhuen.

Lisäksi tietenkin Ukraina ei vetäytynyt mihinkään.

Täten sarjalohkoon 1B osallistuvat poikaikäryhmässä Itävalta, Unkari, kisaisäntä Italia, Slovenia, nousija ja täydennysjoukkue Puola tuon ikäryhmän MM-kisojen 2. Divisioonasta ja Ukraina mikäli se ei tietenkin vetäydy.

Mikäli Ukraina vetäytyy niin kenties sitten putoaa vitostilan joukkue eikä tänne voi enää ottaa nousupaikkaa silmällä aiemmin pitänyttä Liettuaa.

Tuohon poikaikäluokan sarjatasoon pääsee Eestin kanssa tasapeliin päätynyt, mutta keskinäisen voiton turvin noussut Etelä-Korea ensi vuodeksi. Etenkin kun ihan ei kotiyleisön edessä Eestin pojat nousuun kyenneet MM-kisojen 2. Divisioonan vastaavassa ikäluokassa.

Itse muista nousijoista puhuen poikien ikäryhmistä puhuen Jääkarhunpennut eli Norja ikäryhmineen ja Slovakia nousevat MM-kisojen varsinaiselle puolelle ensi vuodeksi, Japani putoaa MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan sarjalohkoon, Serbian pojat putoaa MM-kisojen 2. Divisioonan alempaan lohkosarjaan ja vielä Kroatian pojat nousee saman sarjatason ylempään lohkosarjaan.

Sitten tuleekin kinkkisempää ensi vuodeksi siitä puhuen, että ketkä pelaavat missäkin.

Bulgaria voi pudota tai sitten kenties ei johtuen joukkuemäärän vähäisyydestä Australian ja Kiinan vetäydyttyä koronaan vedoten ja poikien MM-kisojen 3. Divisioonan ikäryhmästä puhuen Taiwan, Belgia ja Islanti päätyivät tasapisteisiin, mutta nousun MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle vei Taiwan ja Turkki voi pudota tai sitten kenties ei johtuen joukkuemäärän vähäisyydestä alemmassa sarjalohkossa.

Poikien MM-kisojen 3. Divisioonan alempi sarjalohko on vielä kolmen maan tynkäturnauksena kesken Sarajevossa, mutta Bosnian ja Hertsegovinan pojat ovat viittä vaille ikäryhmässään nousemassa ylempään sarjalohkoon ensi vuodeksi kun Uusi-Seelanti ja Hong Kong vetäytyivät koronaan vedoten ja kun kukaanhan ei putoa enää siitä mihinkään.

Poikien MM-kisojen 3. Divisioona saattaa vielä tosiaan yhdistyäkin ensi vuodeksi kun siitä tosiaan on käyty neuvotteluja ja kun hieman muutenkin eri koronavetäytyjien vuoksi tilanne on epäselvä vähän ylempänäkin.

Siten esimerkiksi vielä Jään Pahat Pojat eli Belgian poikaikäryhmä saattaa vielä myös nousta kun kieltämättä hieman hankalaksi voi mennä vielä nousutkin.

Tietenkin myös hyvin alustavia neuvotteluja on käyty jopa MM-kisojen 4. Divisioonankin perustamisesta pojille kun kuitenkin liikehdintää on tapahtunut hyvinkin heikoissa maissa jääkiekollisesti puhuen juurikin lasten ja nuorten parissa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
MM-kisojen 2. Divisioona tai myös entiseltä nimeltään MM-kisojen C-sarja on tietenkin meneillään alemman sarjalohkonsa osalta, mutta nyt puhutaan hieman sen ylemmästä sarjalohkosta eli 2A:sta.

Siihen osallistuvat MM-kisojen 1. Divisioonan puolelta sinne pudonnut Ijs-Oranje eli Hollanti kun ikävä kyllä kiitos IIHF:n jähmeyden se ei saanut jäädä pelaamaan sinne putoamatta ja kun muun muassa Ukrainakaan ei vetäytynyt, Kroatia kisaisäntänä myöskin mahdollisesti Puolan noustessa sen tyhjäksi jättämää paikkaa kärkkyneenä MM-kisojen 1. Divisioonan puolelta ennen sitten tietenkin jäämistä, Seleccion Azul eli Espanja myös vähäisesti täydennyspaikoissa kiinni olleena, Jään Lohikäärmeet eli kieltämättä omissa Talviolympialaisissaan melkoisen nöyryytetty Kiina ja Israel.

Viiden maan turnauksena pelataan kun tietenkään pudonneet Jään Paholaiset eli Belgia ei saanut jäädä putoamatta alempaan sarjalohkoon ja kun muutakaan täydennystä ei ollut ajoissa.

Australia vetäytyi aiemmin koronaan vedoten ja saa säilyä ensi vuodeksi.

Ijs-Oranje eli Hollanti kieltämättä lähtee turnaukseen varmasti nousukykyisenä joukkueena ja tilannetta tietysti helpottaa 10 pelaajaa Tillburg Trappersista.

Ikävä kyllä Bartek Bisonia ei näkynyt listalla joten se voi kieltämättä olla ikävä juttu Ijs-Oranjen riveille.

Tosin onneksi muitakin nimimiehiä ja ratkaisijoita on tarjolla.

Seleccion Azul eli Espanja voi myös olla pirteällä päällä, mutta onko niinkään niin hyvin kuin mitä Talviolympiakarsinnoissa oli?

Kysymyksiä nousi sieltäkin ja huonoimmillaan murrosvaihettakin odotellaan.

Toisaalta parhaimmillaan mihin tahansa on mahdollisuuksia.

Jään Lohikäärmeillä eli Kiinalla onkin sitten melkoisen kiusalliset paineet kun Talviolympialaisiin taso ei kehittynyt tarpeeksi ja vain korona ja osin edes jonkunlainen sinnittely toki pieneksi ilmiöksi nousseen Saksa-taistelun imartelevuuden myötä esti välttymästä jotenkin täydellisimmäksi häpeäksi isäntänä aikoihin.

Myöskään sarjanousutavoitteesta ei tullut mitään siinä missä Etelä-Korea pysyi lupauksissaan kiinni vastoin järkyttäviäkin kokkapuheita ajallaan aina MM-kisoissakin pelaamista myöten.

Toisaalta sille eli Kiinalle tuli ne liian aikaisin muutenkin ja ennen kaikkea on vielä paljon edessä saada se tasokin juurtumaan jälleen paremmaksi tai edes maan omiin kaikkien aikojen parhaimpiin luokkiin.

MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle voidaan kyllä nousta, mutta se vaatii sitten nappiin menemistä ja ikävä kyllä puhti ei taida riittää hyvä kun edes alempaan lohkosarjaan ja ylemmästä en edes aloita mainitsemista ellei sitten kehitystä vallan todella ole tapahtunut kaikkea lievästi sanoen hurjaa kuittailua vasten.

Kroatia on vahva kenties kotijäillään, mutta suoritus voi olla mitä tahansa mestarillisen ja katastrofin väliltä.

Etenkin kun kiehuvuus on suurta sisäisestikin välillä rajusti erimielisten kroaattien kesken jolloin sattuu ja tapahtuu monen moista.

Viimeinen ja käytännössä melkein varma putoaja kun todennäköisesti pudotuksia tällä tasolla tehdään Australian vetäydyttyä koronaan vedoten on tietenkin ilman helkkarin suuria ihmeitä Israel nuorukaisineen.

Mikäli vähänkin olisi vielä veteraaneja niin toivoa voisi olla, mutta nuorisolla sukupolven leikkauksin ei hyvä heilu.

Sen verran vaikeaa oli kyllä jo Talviolympiakarsinnoissakin, että on hyvin vaikeaa nähdä mitään erityisen hyvää turnausta heille.

MM-kisojen 2. Divisioonan ylempi sarjalohko eli 2A Kroatiassa pelataan 25.4-30.4.2022.

Itse ottelut 4 päivän kuluttua kuitenkin menevät seuraavasti avauspäivälle kun kaksi ottelua pelataan:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2A

25.4.2022

Ijs-Oranje-Seleccion Azul (Voi pojat! Tästä ottelusta tuleekin jälleen jännittävä. Etenkin kun tämä parivaljakko otti yhteen ihan Uusintaottelua Nousemisesta myöten Talviolympiakarsinnoissakin! Hollanti on kyllä parempi sinänsä, mutta Espanja on täynnä hyvinkin vikkeläkinttuista luistelijaa ja hyviä syöttäjiä tasolleen. Tiedä tosin sitten, että miten koronakin lienee vaikuttanut lyhentynein harjoituskausin pelaamiseen. Sen näkee sitten.)

Israel-Kroatia (Tästä taitanee tulla ilman todellisia ihmeitä jälleen Israelin jääkiekollinen murhenäytelmä. Etenkin kun siihen lisää vielä päälle kroaattien varsin voimakastahtoisen kotiyleisön vaatimuksetkin päälle.)

Velesajamin Jäähallissa Zagrebissa ottelut pelataan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
MM-kisojen 1. Divisioona tai myös entiseltä nimeltään MM-kisojen B-sarja on tietenkin ollut viime kuukausina puheenaihe.

Etenkin sen alemman sarjalohkonsa osalta eli 1B:stä puhuen.

Nyt tietenkin puhutaan siitä.

Sarjalohko tietenkin pelataan viiden joukkueen mittelönä kun Hollanti eli Ijs-Oranje ei saanut jäädä putoamatta sarjaan eikä täydennyksiä ehditty tehdä ajoissa.

Puola joutui ikävä kyllä jäämään ja isännöimään tätä sarjalohkoa, mutta lohdutuksena sen odotetaan kuitenkin kokonaisuutena olevan paras joukkue.

Etenkin kun viime vuosina taso on ollut nousussa ja huomattavasti surkeamminkin olisi voinut mennä puolalaisen jääkiekon uudelleen tulemisen etsikkovuosinakin.

Ikävä kyllä kilpailukin on koventunut ja jossain määrin ylempi sarjalohko olisi ollut tärkeämpi paikka odotusarvojen lunastukseen kotirintamalle.

Muista joukkueista puhuen asetelmat ovat hyvinkin mielenkiintoiset.

Paha on myös sanoa, että miten kaikki oikein menee.

Japani voi olla parempi kuin Puola, mutta se on myös kovin ailahteleva ja etenkin ihan nousupaikan mokia riittää vähän turhankin nöyryyttävästi välillä siitä puhuen.

Eesti vuorostaan etelänaapurina on taidokas, mutta pelaa joskus turhautuessaan liikaa nk. Pikkusikaa eikä ihan sellaisenaan välttämättä ole vielä nousukunnossa.

Tosin mikäli Eesti nousisi niin se olisi helskutin hieno juttu heillekin!

Sitten on tietysti joukkue jolle etenkin sodan myötä kuten sitä ilmankin toivoo kaikkea hyvää eli Ukraina.

Se pystyi pitämään sarjapaikkansa ja toisin kuin hyvinkin korkealle povattu maan tuleva poikien ikäluokka tasossaan niin tämän hetken maajoukkuepolvi ei oikein voi muuta kuin taistella.

Niin sarjapaikasta kuin rintamaltakin puhuen.

On hyvin paha sanoa, että mihin nyt kansainvälisen ja vapaan Ukrainan kansan tuella sini-keltaiset liitävät jäällä!

Sitten onkin vähän isompi taistelu kuin sarjapaikka vielä edessä.

Viimeinen onkin sitten lähtökohtainen, mutta ei välttämättä ihan niin selvä mahdollinen putoajaehdokas Beli Orlovi na Hokej Ledu eli Serbia.

Jään Valkokotkat Belgradista ovat viimeksi liihotelleet tällä MM-kisojen tasolla silloin kun pelattiin vielä yhteisessä sarjassa eli vuonna 2010.

Silloin kyse oli sarjatason vasta-alkajasta kyse ja kyyti oli hyvin kylmää jolloin putoaminen tuli tutulle MM-kisojen 2. Divisioonan tasolle.

Siellä niin yhteisesti kuin lohkosarjoissa pelaten Serbian taso oli kärkevän odottava tasolleen, eteenpäin mentiin hiljaa kulisseissa koko ajan ja olosuhdeparannuksia tehtiin koko ajan ja lopulta noustiin aikana ennen koronaa tälle tasolle sitten täydennysjoukkueeksi.

Tietysti kamppailut olivat hyvinkin tiukkoja, mutta olipa Serbiasta mitä mieltä tahansa jääkiekosta puhuen niin ei sitä kyvyttömäksikään voi sanoa kun muun muassa Talviolympialaisten isäntämaan eli Jään Lohikäärmeet tietenkin Kiinana voitettiin maalein 6-5 juurikin kolme vuotta sitten viimeksi pelatessa nousun yhteydessä MM-kisojen 2. Divisioonan puolella!

Serbia oli tietysti menettää nousunsa ihan päätöspäivänäkin Espanja-otteluun, mutta voittolaukauksin varmisti nousunsa viime tipassa ja hyvä kenties niin.

Tasoihin oli päätynyt Kroatian kanssa, mutta keskinäinen voitto ratkaisi ja kun Australia mokasi Belgia-ottelunsa viime hetkillä tappioon. Jatkoaika ausseille maksoi sarjanousun mitä nyt korona tietysti olisi sen tyhjäksi tehnyt varmaan muutenkin.

Täten asetelmat mielenkiintoiseen turnaukset ovat hyvät.

Mikäli Ukraina vielä kuitenkin vetäytyisi niin täten pelattaisiin neljällä joukkueella ja mahdollisesti putoaisi nelostilan joukkue tai kukaan ei putoaisi lainkaan.

Viiden joukkueen osalta puhuen putoaminen tietenkin on todennäköisempää viitostilan joukkueelle.

Tosin erinäiset putoamiset sellaisinaan ovat vielä vähän auki kokonaisuudessaan, mutta tällä tasolla toki selvempiä kuin alempana.

MM-kisojen 1. Divisioonan alempi sarjalohko eli 1B Puolassa pelataan 26.4-1.5.2022.

Itse ottelut 5 päivän kuluttua kuitenkin menevät seuraavasti avauspäivälle kun kaksi ottelua pelataan ja toivottavasti Ukraina ei vetäydy kun sillä ensimmäinen ottelu on 27.4 pelattava ottelu Serbiaa vastaan:

Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona sarjalohko 1B

26.4.2022

Serbia-Japani (Jään Valkokotkille onkin heti alkuun kuumat paikat. Toivottavasti siivet eivät käristy liikaa auringossa. Japanille tulee kyllä melkoiset maalikarkelot, mutta voi olla toki jotain pientä yllätystä tai sitten säästöä luvassa jolloin liian suuria lukemia ei nähdä.)

Puola-Eesti (Tämä onkin sitten toisille, isäntänä toimiville Jään Valkokotkille eli Bialo-Czerwoninkin nimellä tunnetulle maalle tärkeä paikka heti alkuun. Kotietu on puolella, mutta joskus Puolakin on ailahteleva ja riippuvainen erinäisistä vastustajiensa mokaamisesta. Toki yleensä se on sovitettu vain Puolaa parempiin maihin, ei pienempiin jääkiekossa joskin välillä niinkin on käynyt sille. Mikäli niin käy tässä pelissä niin se kieltämättä ei olisi hauska juttu kotiyleisön edessä. Eestillä vuorostaan voisi olla avaimet parempaan käsissä mikäli Puola olisi mennyt ylempään lohkosarjaan, mutta toisaalta taas parasta huonoimmillaan on kohdata pahin heti alkuun ja kerätä pisteet myöhemmin mikäli tappio tulee. Pisteryöstöllä tai voitolla Eesti tulee olemaan Jään Pääskysinä olon lisäksi tämän turnauksen nk. Musta Hevonen.)

Tychyn Talvistadionin Jäähallissa eli Tychyn Stadion Zimowyssa ottelut pelataan.

Hieman ikävämpänä asiana mikäli noita MM-kisojen 1. Divisioonan aikatauluja olisi jotenkin aiemmin siirretty kokonaisuutena hieman eteenpäin tai järkevämmäksi niin aikaa kenties olisi ollut niiden pelaamiseen täysinä tai edes erilaisille nousuillekin.

Ikävä kyllä nyt ei enää ole vaikka hieman erikoisesti kuitenkin ylempään lohkosarjaan olisi vieläkin 12 päivää aikaa sen alkuun jolloin vähän erilaisella aikataulutuksella tai lykkäyksin tilanne olisi vielä voinut olla toinen myös sinnekin.

Toivon mukaan osin tästäkin IIHF:n tempusta johtuen Puola veisi nousun edes näytiksi mikäli ei sitten muutoin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioonan sarjalohkossa 2B ottelu neljännen päivän osalta päättyi seuraavasti eilen:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

21.4.2022

Bulgaria-Belgia 0-11 (Tulipa Bulgarialle itseluottamusta tai ei sarjapaikan säästymisen osalta niin Jään Paholaisille maalijuhlat tulivat silti niille. Paljoa muuta tästä pelistä ei jäänyt puhuttavaksi asti.)

Ennen tämän päivän ennakkoa tämän hetken pistetilanne:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B Islannissa Pistetilanne

Islanti 6 pistettä

Belgia 6 pistettä

Georgia/Gruusia 3 pistettä

Bulgaria 3 pistettä

Meksiko 0 pistettä

Islannille tällä hetkellä riittää suora voitto ja mikä tahansa piste nousuun ylemmän sarjalohkon puolelle ensi vuodeksi. Kuten myös mikäli Jään Ristiritarit vähänkin kompuroivat matkalla pakkovoittoihinsa ja kunhan se ei itse häviä Jään Paholaisille varsinaisella peliajalla.

Mikäli jostakin käsittämättömästä syystä Islanti kärsisikin pistemenetyksiä tätä ennen niin siltikin sillä olisi saumat nousuun melko hyvin hallussaan. Tunturihaukat voivat saada ainoana täydet pisteet turnauksesta siitä puhuen.

Jään Paholaisia haittaa se seikka, että heillä on tappio Jään Ristiritareille ja lisäksi yleensäkin vain yksi peli jäljellä nousua ajatellen vaikka muutoin hekin voivat vielä nousta. Ikävä kyllä se on päätöspäivän ottelusta kiinni.

Jään Ristiritareilla vuorostaan tilanne on nousun kannalta sinänsä huonoin ja samalla ehkä helpoin. Sen on pakko voittaa jäljellä olevat ottelunsa kun pistemenetyksinkin ilman suoraakin tappiota nousu raukeaa käytännössä siihen.

Huonoa on myös se seikka, että kiitos Tunturihaukoille kärsityn tappionsa se on riippuvainen Jään Paholaisten voitosta kisaisännistä. Senkin täytyy tulla suoralla peliajalla.

Pieni lisämurhe tulee myös melko huonosta maalisuhteesta tällä hetkellä. Parasta kuitenkin on se, että sillä onneksi on kaksi ottelua vielä jäljellä ja lisäksi ottelut vain Bulgariaa ja Meksikoa vastaan. Ikävä kyllä Islannillakin on Meksiko-ottelu jäljellä lisäpistekeruuta varten.

Peränpitäjä Meksikolle luvassa on hirvittävää kylvetystä luvassa kautta linjan. Tietenkin teoriassa se voisi yllättää ja vielä varmistaa sarjapaikkansa, mutta se on hyvin epätodennäköistä tällä hetkellä ja se vaatisi uskomatonta venymistä kaiken jälkeen.

Tämä olettaen mikäli kuitenkin yksi maa pudotetaan yhtä kenties kun Uusi-Seelanti säilyttää paikkansa koronaan vedoten joka tapauksessa.

Toisaalta tämä ei ole ole MM-kisojen 3. Divisioona epävarmoin muodoin tai MM-kisojen 4. Divisioona eli periaatteessa entinen MM-kisojen E-sarja jolloin pudottaminen ensi vuodeksi koronan jälkiajalle on todennäköisempää myös näin.

Tänään, toiseksi viimeisen päivän ottelut ovat seuraavat:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona sarjalohko 2B

22.4.2022

Jään Ristiritarit-Bulgaria (Tästä pitäisi tulla helppo pala Ristiritareille. Etenkin nyt kun Bulgaria on väsynyt eilispäivän myllytyksestä. Tosin, pienen pieni yllätyksen mahdollisuus on olemassa lähinnä synkkään historiaan vedoten tai sitten tietysti mikäli tulee erittäin epätavallisesti jälleen liikajäähyjä Ristiritareille. Tietenkin Ristiritarit ovat jo voittaneet Bulgarian aiemmin joten se ei ole mikään pelote toisin kuin mitä esimerkiksi Belgia oli ennen tätä turnausta.)

Islanti-Meksiko (Tämän pitäisi olla Tunturihaukoille läpihuutojuttu. Etenkin kun Meksiko on väsynyt ja se ei ole. Tietenkin historiallisesti arvioiden tämä parivaljakko on ollut mielenkiintoisenkin ellei peräti Tunturihaukoillekin aikanaan kiusallisenkin tasainen vastuksena. Tuolloin tosin välillä pelattiin vielä alemmassa MM-divisioonassa ja tilannekin oli kovin toinen, mutta myös tässäkin sarjassa on pelattu ja hävittykin on. Tosin nyt lienee linja edelliskerran eli ajalta ennen koronaa olevan 8-1 voiton mukainen. Mikä tahansa muu tulos olisi jättiyllätys tai Islannin voimien säästöstä johtuva sellainen.)

Klo 16.30 Islannin aikaa ja Klo 20 Islannin aikaa eli Klo 19.30 Suomen aikaa ja Klo 23 Suomen aikaa nähdäänkin sitten päivän pelit.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Tyttöjen MM-kisojen eli Alle 18-Vuotiaiden MM-puolella tuleville naisille otettujen turnausten suhteen IIHF on ihme kyllä kyennyt tekemään sen mitä miehille tai pojille ei kykene tekemään ei sitten millään jostakin kumman syystä.

Toisin sanoen puhutaan sarjojen tilapäisyhdistämisestä.

Yhdistäminen koskee MM-kisojen 2. Divisioonaa tai entistä MM-kisojen C-sarjaa tytöille.

Zeytinburnun Jäähallissa ja mahdollisesti sen pienemmässä sisarhallissa Turkissa Istanbulissa pidetään nämä yhteiskisat.

Nuorten naisten puolella ikävä kyllä hieman erikoisesti ja turhaan kauan paikastaan yhdessä Australian kanssa kulissien takana taistellut Uusi-Seelanti tulee vetäytymään turnauksesta vedoten tietenkin jälleen koronaan, mutta myös riittämättömään harjoitteluaikaan vedoten.

Kieltämättä sen osalta puhuen näyttää nyt melko pahalta kun se ilman ihmeitä voi nyt pudota MM-kisojen 3. Divisioonaan ikäluokassaan mikäli se vain järjestetään.

Mikäli ei niin Uusi-Seelanti kieltämättä voi olla jäämässä, mutta tilanne voi olla kovin kiusallinen kattojärjestön eli IIHF:n suuntaan.

Australia toistaiseksi on kuitenkin jäämässä.

Tämä ikävä tilanne eilisen pohjalta voi olla myös hyvä uutinen mikäli vain joku muu riittävän rohkea jääkiekkomaa tyttöjä peluuttaen uskaltaisi tulla esiin kymmenenneksi joukkueeksi yhteisturnaukseen.

Yhteiskisat järjestetään seuraavaksi siten näin kun osallistujat ovat seuraavat ja kun Australian on palattava Uuden-Seelannin jäätyä pois:

Iso-Britannia

Espanja

Kazakstan

Latvia

Hollanti

Australia

Turkki

Meksiko

Islanti

Mahdollisesti mukaan tulee vielä yksi maa Uuden-Seelannin tyhjäksi jättämälle paikalle.

Itse turnaus pelataan nyt muuttunein aikatauluin kesäkuun lopulla/loppuun mennessä Turkissa Istanbulissa Zeytinburnun Jäähallissa ja mahdollisesti sen pienemmässä sisarhallissa.

Vanhempi aikataulu eli päivämäärineen 27.6.2022-7.7.2022 pitää paikkansa vain mikäli kymmenes eri maa saadaan mukaan turnaukseen.
 

Pardus

Jäsen
Viro voitti Liettuan 5-4 rankkareilla juuri päättyneessä ensimmäisessä harjoitusmatsissa. Huomenna maat kohtaavat vielä toisen kerran, minkä jälkeen Viro jatkaa matkaansa Liettuasta Puolaan 1B-kisoihin. Liettua jatkaa vielä viikon verran harjoittelua ennen Sloveniassa pelattavia 1A-kisoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös