Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Belgialla taitaa pelata maalissa Jokereissakin käväissyt Wouter Peeters. Chicago varasi hänet 3 kierroksella, joka kuulostaa uskomattoman pieneltä numerolta! Nykyään ei varata veskareita hirveän aikaisin, joten onkohan joku Hawksin scoutti käynyt vierailemassa Red Bullin hienoissa harjoitustiloissa ja spotannut siellä jättiläisen. Olisi voinut olettaa että hän on vapaana vielä vikoilla kierroksilla, kun ei pelannut huippusarjassa tai loistanut maajoukkueissa. Mies on toki vielä nuori, mutta ei ole pystynyt hinaamaan nyt Belgiaa ylimmässä mutasarjassa Espanjaa, Australiaa ym vastaan. Jos on tarkoitus päästä Mestistä ylemmäksi, niin urotekoja voisi odottaa tuolla tasolla.Eiköhän tässä ole puhtaasti kyse siitä, kuinka paljon he hommaavat kanukkeja. Muuten on mahdotonta kehittyä lyhyessä ajassa. Kiina on toki erittäin surkea, mutta hyvä esimerkki on Korea joka on parempi muttei hypensä arvoinen. Kuinka monta pelaajaa siitä joukkueesta mahtuisi edes EBELiin tai Allsvenskaniin? Korea marinoi kaikki tärkeät pelipaikkansa hyvillä kanukeilla ja siitä alkoi nousu kohti järkeviä sarjatasoja. Daltonin KHL-tasoiset torjunnat ovat todella suuri ase puoliammattilaisia vastaan. Jokainen voi miettiä mitä tapahtuisi, jos he joutuisivat kohtaamaan 40 laukausta illassa jollain omalla 173cm veskarilla.

Onko Korea ylipäätään koskaan menestynyt omilla ukoillaan esim Japaniin verraten (jota ei olla hypetetty aikoihin yhtään)? Minun on hyvin vaikea erottaa heitä perus C-sarjan joukkueista. Puola, Ukraina, Liettua, Englanti ja Japani ovat toki ihan kivoja lätkämaita, mutta he ovat kuitenkin vaikeuksissa Unkarin, Itävallan, Italian jne kanssa. A-sarjan joukkueista puhumattakaan. Korea näytti viime vuonna kuinka vaikeaa on kunnollisia pikkumaita vastaan kun puolet joukkueesta on C-sarjasta. Olympiapaikkaan ei pitäisi riittää se, että pystyt uhittelemaan Italiaa, Unkaria tai Kazakstania. Sinne päästäkseen pitäisi pystyä lyömään ainakin V-Venäjä sekä Ranska ja mielellään haastamaan vielä joku kova pikkumaa. Tuo on käytännössä mahdotonta kapealla joukkueella, yksittäistä pommia lukuunottamatta.

Junnukisat ovat taas näyttäneet mitä näille C-sarjan maille käy kun et saa käyttää kanukkeja. Korea ja Britit ottivat jo turpiin U20-sarjassa Romanioilta, Viroilta ja Liettuoilta. Nyt pelataan U18-sarjoja ja Korea säilyy heikossa D-sarjassa vain koska Espanja on vielä huonompi. Viro, Romania jne ovatkin jo liikaa. Englanti yllätti viime vuonna nousemalla C-sarjaan 18-vuotiaissa. Onkin hauska nähdä miten heille käy siellä. Itävalta, Slovenia, Japani ja Unkari ovat jo "sen verran vakavasti otettavia kiekkomaita", että kyyti voi olla kylmää jos Liettuat ja Romaniat eivät kaadu 10 kertaa 10.

Eli Kiina voi hyvinkin roikkua mukana EHT-olympialaisissa jos pistävät vaan tarpeeksi monta dollaria pöytään. Kehityksen luominen pitkässä juoksussa onkin paljon vaikeampaa. Kiina on yrittänyt ottaa kehitysaskelia jalkapallossa jo pitkään, mutta vaikealta se on näyttänyt. Aasian top10 ei tunnu puhkeavan vaikka sijat 5-15 eivät ole mitään maagista sakkia. Miksi Kiina panostaisi kovaa lätkään kun se on kuitenkin pieni laji, maassa ei ole mitään perinteitä ja jalkapallossakin on töitä omiksi tarpeiksi?

PS. Isäni kertoi aikanaan kuinka hän kävi katsomassa 70-luvulla välittömän kiekkoklassikon SaPKo-Kiina! Kiina yritti jo silloin aloittaa toimintaa, mutta käytännössä mitään ei ole tapahtunut 40 vuoteen.. Kävin itse katsomassa joku 10 vuotta sitten SaPKo-Viro matsin ja sekin oli paskaa kun virolaisilla hyökkääjillä suoristui selkä jos joutui polkemaan omiin. Kiekon kanssa kiinnosti sitten jo enemmän. Peli päättyi jotain 11-1, ja Kiina on tuosta vielä paljon huonompi (Virolta puuttui tosin harvat nimekkään ukot).
Hmm...

Vaikka tämä vastaus tulee pitkän ajan jälkeen niin isäsi on kenties katsonut aikanaan 1970-luvulla tämän alle tulevan ottelun:

24.10.1973 Savonlinna SaPKo-Kiina 4-3 (SaPKo pelasi tuolloin Jääkiekon Suomen Sarjaa tai Jääkiekon Suomensarjaa eli toiseksi korkeinta sarjatasoa.)

Tuo ottelu oli osa Kiinan Suomen Kiertuetta vuonna 1973 jolloin se pelasi suomalaisia seurajoukkueita vastaan päättäen kiertueensa Suomen C-maajoukkuetta eli tuolloista Kehitysjoukkuetta vastaan.

Jään Lohikäärmeet olivat Suomessa 23.10.1973-1.11.1973 välisen ajan.

Tuon kiertueen ottelut olen merkinnyt Sisu Teamin topikkiin sen 15:sta osiolle.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Etelä-Korealla tänä vuonna tosiaan tuli täyteen 40 vuotta MM-jääkiekon ohjelmassa mukana oloa joskin varsinaista katkeamatonta yhtämittaista osallistumista MM-ohjelmaan on tullut tänä vuonna täyteen vasta 30 vuotta kun tätä ennen vuonna 1988 Etelä-Korea ei osallistunut muun muassa Thayer Tutt Trophyyn ja ennen vuotta 1986 taukovuosia oli muitakin.

Kiitos kuitenkin tänä talvena vähän aikaa Youtubessakin näkyneen Etelä-Korean jääkiekkohistoriaa ja samalla viime vuoden Etelä-Korean Talviolympialaisia sivunneen ja sieltä valitettavasti sittemmin poistetun ja maan televisiossakin näkyneen dokumentin eli Tiikerin Tien tai vastaavan suomennetulta nimeltään ja sen mukaan löytyivät Etelä-Korean Päävalmentajat nimenomaan ajalta ennen pitkäaikaisinta ja sinänsä kuuluisinta Etelä-Korean Päävalmentajaa eli Il Sea Kimiä.

Il Sea Kimin edeltäjät olivat seuraavat kun vuoden 1978 lopussa Etelä-Korea päätti ryhtyä vihdoin ja viimein aktiivisesti jääkiekon MM-ohjelmaan mukaan kun aiemmin se oli aina jättänyt tulematta tai järjestänyt kovin eriskummallisia tempauksia kuten yritystä mennä pelaamaan näytösotteluita yhdessä Pohjois-Korean kanssa Sapporon Talviolympialaisiin 1972 Japaniin ennen kuin järkeä tuli päähän molemmille kyseisille maille joista nurinkurisesti tuolloin ja itse asiassa pitkään sen jälkeenkin Pohjois-Korea ei ainakaan olisi niin paljon häpäissyt itseään jäällä eli sitäkin taustaa vasten Etelä-Korea loi maineensa melko tyhjästä, mutta tässä kuitenkin itse Il Sea Kimin edeltäjät:

Etelä-Korean Päävalmentajat 1979-1988

Man-Young Kim (Hän oli Il Sea Kimin edeltäjän edeltäjän edeltäjä ja ensimmäinen Etelä-Korean Jääkiekkomaajoukkueen Päävalmentaja vuosina 1979-1981.)

Young-Kook Park (Hän oli Il Sea Kimin edeltäjän edeltäjä ja toinen Etelä-Korean Jääkiekkomaajoukkueen Päävalmentaja vuosina 1982-1986.)

Jong-Kuk Park (Hän oli Il Sea Kimin edeltäjä suoraan ja kolmas Etelä-Korean Jääkiekkomaajoukkueen Päävalmentaja vuosina 1987-1988.)

Laitetaan vielä loppuun juhlavuoden kunniaksi kaikkien aikojen ensimmäinen Etelä-Korean maajoukkue vuodelta 1979 näin pienenä bonuksena 40 vuoden takaa:

Daehan Minguk Aiseuhaki Gukga Daepyo Tim 1979/Taehan Min'guk Aisŭhak'i Kukka Taep'yo T'im 1979

Maalivahdit: Eui Taek Kim ja Ho-Yung Yoon

Puolustajat: Yung Suk Choi, Soo Chul Yoon, Kee Ryon Chung, Sung Kyu Yoo, Duck Whan Kim, Hee Bum Yang ja Dae Hee Kim

Hyökkääjät: Chan Gi Son, Sung Kyu Choi, Jae Heon Lee, Cheol Ho Kim, Kyu Suk Whang, Chang Min Ke, Chun Bok Kim, Dong Eun Tan, Kang Whan Kim, Woo Jung Chang, Hyu Gu Shin ja Jung Kyu Kim

Joukkuekapteeni: Yung Suk Choi

Varajoukkuekapteenit: Jae Heon Lee ja Hyu Gu Shin

Päävalmentaja: Man-Young Kim

Hieman on nykypäivän Etelä-Korean vastaavaan nähden erilainen kieltämättä ollut.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Divisioonien MM-kisojen kuten myös vanhempien B, C ja D-sarjan MM-kisojen väliltä ja niistä puhuttaessa mielenkiintoista on myös se, että millaista on tai olisi ollut historian saatossa jos niissä olisi toisinaan pelattu Uusintaotteluja Nousemisesta tai Putoamisesta?

MM-kisojen yleiselle puolelle mietin laittavani tuota samaa mietintää, mutta en löytänyt sille sopivaa topikkia ja uuden perustaminen vain ehkä yhtä tai kahta viestiä varten ainakin toistaiseksi on tuntunut melko turhalta ellei sitten niihin tulisi jotain keskustelua ennen pitkää.

Jalkapallon MM-kisoissa esimerkiksi Mestaruuden Uusintaotteluun/Loppuottelun Uusintaotteluun/Uusintaotteluun Maailmanmestaruudesta oli olemassa säännöissä mahdollisuus sille aina vuoden 1982 loppuun asti jolloin se sittemmin näin esimerkiksi sanottuna poistettiin sen säännöistä.

MM-kisojen puolelle laitan sille ennen pitkää ehkä omaan topikkiin tai joihinkin noista nk. Kiekkovuosien katsauksista siihen asti tai jopa hieman niissä aiheen vierestä menemällä niiden vuosien jälkeen ne tilanteet joissa sellaiset olisivat olleet mahdollisia ja yllättävänkin monta kertaa niihin olisi ollut mahdollisuudet ja esimerkiksi Suomella olisi ollut vuonna 1997 mahdollisuus Uusintaotteluun Välieriin mikäli se silloin olisi ollut säännöissä käytettävissä.

Seuraaviin viesteihin laitan tilanteet noista MM-kisojen alimpien sarjojen vastaavista tilanteista joissa erinäiset Uusintaottelut Nousemisesta tai Putoamisesta vähän kotimaisen vanhemman ajan SM-Sarjan tai Suomen Sarjan/Suomensarjan tapaan olisivat olleet mahdollisia.

Aloitan D-sarjan MM-kisojen ja myöhemmän Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan käsittelystä toki myös mahdollisine muutoksineen tai MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsinnan ja kertaalleen vuonna 2002 käytännössä 3. Divisioonan/3-divisioonan nimellä huomattavilta osin jälkikäteen siksi nimetyn vaikkakin tapahtuma-aikanakin erittäin nimellisesti 2. Divisioonan/2-divisioonan Karsintana tunnetun MM-kisatapahtuman jota nimitettiin jo tuolloin oikeasti sarjatasoa alemmaksi sarjaksi niihin sisällyttäen mikäli tarvetta niille oli vuosilta 1987-2019 juurikin noiden Uusintaottelujen suhteen Nousemisesta tai Putoamisesta:

1996: Uusintaottelu Noususarjaan Espanja-Etelä-Korea (Tämä olisi pelattu milloin tahansa 28.3-31.3.1996 mennessä, mutta käytännössä mitä todennäköisimmin 28.3.1996 silloin kun D-sarjan MM-kisoissa pelattiin Lohdutussarjaa/Sijoitussarjaa ja ennen kuin Noususarjan piti lähtökohtaisesti alkaa 27.3.1996. Alkuerät olivat päättyneet 27.3.1996 mennessä jolloin Espanja ja Etelä-Korea olivat siihen mennessä päätyneet tasoihin keskenään.)

1997: Uusintaottelut Noususarjaan ja käytännössä Jääkiekon MM-kisojen laajenemisen myötä jo saman tien MM-kisojen C-sarjaan vuodeksi 1998 Etelä-Korea-Belgia ja Jugoslavian Tasavalta-Bulgaria (Etelä-Korea, Belgia, Jugoslavian Tasavalta ja Bulgaria olivat D-sarjan MM-kisojen Alkuerien jälkeen päätyneet tasoihin ensin mainittujen maiden osalta Ykköslohkossa ja jälkeen mainittujen maiden osalta Kakkoslohkossa.

Nämä ottelut olisi pelattu milloin tahansa 12.4.1997-15.4.1997 mennessä, mutta käytännössä mitä todennäköisimmin 12.4.1997 silloin kun D-sarjan MM-kisoissa aiottiin pelata Lohdutussarjaa/Sijoitussarjaa ja ennen kuin tuona vuonna käytännössä merkityksettömän Noususarjan piti lähtökohtaisesti alkaa 13.4.1997 eli samana päivänä yhdessä Lohdutussarjan/Sijoitussarjan kanssa.)

1999: Uusintaottelu Nousemisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 2000 Espanja-Israel (Tämä olisi pelattu Noususarjan päätteeksi milloin tahansa 21.4-24.4.1999 välisenä aikana, mutta varmaankin todennäköisimmin 22.4.1999 tai 23.4.1999 mahdollisen pidemmän levon takaamiseksi toisin kuin muiden keskellä sarjaa tapahtuvien Uusintaottelujen tapauksessa jolloin täytyi enemmän miettiä pitäen silmällä aikatauluja ja niiden tarkkuutta.)

2002: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan vuodeksi 2003 Meksiko-Uusi-Seelanti (Tämä olisi pelattu tietenkin tuon vuoden erikoisen ja käytännön 3. Divisioonan/3-divisioonan päätteeksi huolimatta nimestään 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen Karsintana. Se olisi pelattu milloin tahansa 14.4-17.4.2002 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 15.4.2002 tai 16.4.2002 mahdollisen pidemmän levon takaamiseksi.)

2019: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2020 Arabiemiraatit-Hong Kong (Tämä olisi pelattu tietenkin 3. Divisioonan/3-divisioonan MM-kisojen Karsinnan päätteeksi. Se olisi pelattu milloin tahansa 7.4-10.4-2019 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 8.4.2019 tai 9.4.2019 mahdollisen pidemmän levon takaamiseksi.

Toisaalta tälle ottelulle tänä vuonna ei olisi ollut teoriassakaan tarvetta mikäli Kirgisia ei olisi joutunut melkein kaikkien peliensä osalta hylätyksi laittoman pelaajan käyttämisen johdosta.)

Näiden lisäksi vain vuonna 2000 olisi ollut kaikkien aikojen viimeisessä D-sarjan MM-kisojen kisavuonna sen Noususarjassa periaatteessa mahdollisuus Uusintaotteluun Nousemisesta Israelin ja Belgian välillä.

Se olisi kuitenkin ollut hyödytön ja merkityksetön koska kaikki kolme Noususarjan maata käytännössä myös normaalin Sijoitussarjan maiden ja Lohdutussarjan/Alemman Sijoitussarjan/Putoamissarjan voittajan Meksikon kanssa nousivat tuolloin uuteen Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan vuodeksi 2001.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
C-sarjan MM-kisojen vuosien 1961-2000 ja Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan vuosien 2001-2019 mahdolliset Uusintaottelujen tarpeet Nousun tai Putoamisen osalta tulevat tähän viestiin ja ne pitävät mukanaan myös 2. Divisioonan/2-divisioonan muuttumisen vuodesta 2012 eteenpäin sarjalohkoittain pelattavaksi niiden vastaavien nousujen ja putoamisten väliltä kuten myös vuosien 1992, 1994 ja 1995 C2-sarjan MM-kisojen vastaavat nimenomaan osana sitä sarjaa kun tuolloin ei ollut tai ei haluttu oikeammin järjestää varsinaisia D-sarjan MM-kisoja maiden vähyyden tai oletettavien valtavien peruutusten takia.

Vuoden 2002 erikoinen 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen Karsinta oli nimestään huolimatta lopullisen oikea 3. Divisioonan/3-divisioonan eli entisen D-sarjan MM-kisojen vuosi joten sitä en tässä poikkeuksena käsittele lainkaan kun se on jo käsitelty edellisessä viestissä joten tässä niitä Uusintaotteluja tulee tähän alle:

1973: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1974 Hollanti-Unkari (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 19.3.1974-22.3.1974 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 20.3.1974 tai 21.3.1974 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 18.3.1974 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Unkari oli hävinnyt Ijs-Oranjelle samana vuonna tosin oman pelinsä jo maalein 3-5, mutta yllätyksellinen voitto olisi ollut kutkuttavan jännittävä nähdä. Unkari jäi lopulta tietenkin tasatilanteessa kolmanneksi ja C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1974 kun Hollanti matkasi Jääkarhujen eli Norjan kanssa B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1974 kakkostilallaan.)

1977: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1978 Italia-Tanska (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 21.3.1977-24.3.1977 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 22.3.1977 tai 23.3.1977 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 20.3.1977 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna. Tanskan osalta vielä kerran nk. Kööpenhaminan Kalinat kotiyleisön edessä olisi saattanut tuottaa sille sittenkin voiton ja nousun kotikisoissaan.

Italian kanssa oli pelattu tasapeli oikeastikin maalein 2-2. Tanska ei noussut B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1978 yhdessä Italian kanssa koska C-sarjan MM-kisoja pelattiin Kanadan mielenoikkujen johdosta MM-kisojen A-sarjassa ja sen paluun myötä 7 joukkueen kisoina ja B-sarjan MM-kisoja pelattiin sinä vuonna poikkeuksellisesti 9 joukkueen kisoina.

Niiden tilanteiden johdosta B-sarjassa ja C-sarjassa MM-kisojen osalta niiden takia sai vain yksi maa nousta vaikkakin B-sarjan MM-kisoista pudotettiin edelleen kaksi maata sarjatasoa alemmaksi.

Normaalein säännöin Italia ja Tanska olisivat nousseet molemmat B-sarjan MM-kisoihin 1978 kun sittemmin sinne nousi tietenkin siis vain Sininen Kone/Sinikone eli Italia.)

1986: Uusintaottelu Putoamisesta D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1986 Espanja-Etelä-Korea (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 30.3.1986-2.4.1986 välisenä aikana, mutta todennäköisemmin turnauksen aikataulusyiden johdosta heti 30.3.1986 jolloin oli määrä aloittaa C-sarjan MM-kisojen Noususarja ja Sijoittussarja/Lohdutussarja kun 31.3.1986 olisi pelattu Huonoimpien Sijojen Sijoitusottelu.

Alkuerät olivat C-sarjan MM-kisoissa päättyneet 29.3.1986 jolloin siinä vaiheessa Espanja ja Etelä-Korea olivat tasapelissä keskenään.)

1987: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1989 Tanska-Romania (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 30.3.1987-2.4.1987 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 31.3.1987 tai 1.4.1987 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 29.3.1987 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Jälleen Tanskan kohdalla nk. Kööpenhaminan Kalinat kotiyleisön edessä vielä kerran olisivat voineet olla terää tekeviä, mutta paraattimarssi voittoon se ei aiemmin 8-2 voiton sijaan välttämättä olisi ollut koska Tanska oli väsynyt Japanin suorittamasta pyörittelystä ja Tanska olisi voinut menettää sensaatiomaisesti myös nousunsakin.

Ainakin mikäli se olisi alkanut liikaa perseillä pelissään ja etenkin Tanskan valmennus oli väliinpitämättömän ylimielistä kanukkitason muniin puhaltelua siihen aikaan jolloin ei sekään mikään ihan sensaatio olisi ollut ja etenkin kun Tricolori Hocheilla oli vielä aika montakin huippupelaajaa joukkueessa.)

1990: Uusintaottelu Putoamisesta D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1991 Belgia-Etelä-Korea (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 9.4.1990-12.4.1990 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 10.4.1990 tai 11.4.1990 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 8.4.1990 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Tätä ei kuitenkaan olisi tarvittu kuten ei koko putoamista muutenkaan Itä-Saksan ja Länsi-Saksan yhdistymisen ja D-sarjan MM-kisojen toistaiseksi voimaan silloin tulleen lakkauttamisen myötä jolloin muutenkaan kukaan ei pudonnut.)

1991: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1992 Bulgaria-Iso-Britannia (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 4.4.1991-7.4.1991 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 4.4.1991 tai 5.4.1991 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 3.4.1991 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

MM-kisojen A-sarjan laajentumisen myötä 4 maata pääsi niin B-sarjan MM-kisoissa kuin C-sarjan MM-kisoissa sinä vuonna sarjatasoa ylemmäksi ja tämäkin oli niitä suuria jossittelun arvoisia kysymyksiä Alex Dampierin ajan huikealle brittijoukkueelle. Melkein varmasti britit olisivat kyllä voittaneet jo viimeistään tämän ottelun kun pienestä se oli jäänyt kiinni varsinaisessa oikeasti pelatussa pelissä.

Yhdestä ainoasta päästetystä maalista ja Bulgarian maalivahti Konstantin 'Konsta' Mihailovista. Ja muutoin tietenkin Unkaria vastaan pelatusta tasapelistä turnauksen aikana tai myös Kiinalle ja Tanskalle kärsityistä yhden maalin tappioista joskin Tanska kyllä oli aika helkkarin ylivoimainen brittejä vastaan periaatteessa vuonna 1991 kun tuolloinhan britit olivat juuri nousseet D-sarjan MM-kisoista C-sarjan MM-kisoihin.)

1993: Uusintaottelu Nousemisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1993 vuoden 1993 C-sarjan MM-kisojen Karsinnassa vuoden 1992 puolella Kazhakstan-Valko-Venäjä (Tämä ottelu olisi pelattu 9.11.1992-10.11.1992 välisenä aikana ja todennäköisesti jo heti 9.11.1992 kun kyse olisi ollut vain nousijan määrittelystä nk. Entisten Neuvostotasavaltojen Lohkossa.

Mielenkiintoista joskin rottamaisen levoton silloinen Valko-Venäjä olisi ollut nähdä C-sarjan MM-kisojen varsinaisessa vuoden 1993 turnauksessa. Tosin tuolloin vielä sillä olisi ollut omat ongelmansa joten toteutunutta historiaa vasten menee vähän mielipideasiaksi tässä tapauksessa.)

1994: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1995 Slovakia-Valko-Venäjä (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 28.3.1994-31.3.1994 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 29.3.1994 tai 30.3.1994 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 27.3.1994 C1-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Slovakia oli hädällä ja tuskalla voittanut Valko-Venäjän nousun suhteen toteutuneesti maalein 2-1 joten nyt tappio kotiyleisön nähden uudestaan pelatessa väsyneenä ja vaikka levonkin kanssa olisi ollut enemmänkin kun lähellä. Etenkin kun Valko-Venäjä oli vuodessa kehittynyt melkoisen hurjasti ja oli oikeasti jo B-sarjan MM-kisojen ellei ihan aivan melkein jo A-sarjan putoajan tasoa siihen aikaan.

Noustessaan Valko-Venäjä olisi B-sarjan MM-kisoissa Latvian kanssa saattanut luoda A-sarjan MM-kisoihin nousijan osalta mielenkiintoista vaihtoehtohistoriaa kun taas Slovakia olisi teoriassa vuonna 1995 ollut järkyttävänkin ylimaallinen tasoltaan C1-sarjassa jo muutenkin sille sarjatasolle yleensäkään MM-jääkiekosta puhuttaessa sopimattomana.)

1995: Uusintaottelu Nousemisesta C1-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 Kroatia-Liettua ja Uusintaottelu Putoamisesta D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 Belgia-Israel (Nämä ottelut olisi pelattu milloin tahansa 31.3.1995-3.4.1995 välisenä aikana, mutta todennäköisemmin 1.4.1995 ja 2.4.1995 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi ja varmaankin järjestyksessä Uusintaottelu Putoamisesta ja Uusintaottelu Nousemisesta.

30.3.1995 kun päättyivät toteutuneesti sinä vuonna kaikki ottelut C2-sarjan MM-kisoissa kun myös Huonoimpien Maiden Sijoitusottelu Kreikan ja Uuden-Seelannin kanssa täysin suoraan D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 oli saatu pelattua.

Belgia-Israel-ottelussa panos olisi ollut tragikoomisen merkityksetön kun muutenkin lähtökohtaisesti vuoden 1995 C2-sarjan Putoamissarjan voittaja Belgia joutui silti tippumaan D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 kun kyseinen sarjataso lopultakin palautettiin jälleen MM-kiekon kartalle.

Jään Keltaiset Paholaiset sen vuoden erikoisemman peliasun vuoksi hieman vuoden 1992 tapaan olivat hävinneet Israelillekin varsinaisen ottelunsa sitä vastaan rumasti maalein 2-7 joten siinä mielessä voittajaksikin päätyminen kaikkiaan oli aika erikoinen tilanne.

Kroatia-Liettua-ottelussa panos oli tätä vasten huomattavasti korkeampi sillä voittaja sai ensin muka nousta C1-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 ja lopulta säilyä C-sarjan MM-kisoissa sille vuodelle.

Häviäjä tai tässä tapauksessa tasapeliinkin jäänyt maa putoaisi D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 muka vuoden 1996 C2-sarjan MM-kisoissa säilymistä vasten jolloin melkein yhtä merkityksetön käytännössä oli myös C2-sarjan MM-kisojen Noususarja vuonna 1995 kun Liettuan ohella putosivat myös muutoin sarjapaikkansa varmistaneet Espanja ja Etelä-Korea D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996.

Kroatia tosiaan piti pintansa kun tasapeli riitti nousuun ja se myös pidettiin.

Liettua painosti kaikin voimin ja alkoi vähitellen ehkä olla vähän parempi kuin Kroatia tuolloin minkä jälkeen vain ehkä vuosina 1998-2000 Kroatia pystyi vielä voittamaan Liettuan jääkiekossa kun sittemmin se homma ainakin ennen nk. Kronukkien aikaa oli verraten pitkään toisin päin. Ja olihan vuonna 1995 Liettualla jo Ruuna eli Arunas Aleinikovas tässä tapauksessa maalivahtina.)

1996: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1997 Kazhakstan-Ukraina (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 1.4.1996-4.4.1996 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 2.4.1996 tai 3.4.1996 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Kazhakstan seisautti Ukrainan toteutuneesti, mutta olisi voinut verraten helposti hävitä uusinnan kun kuitenkin melko saman tason joukkueista puhuttiin. 31.3.1996 päättyivät toteutuneesti C-sarjan MM-kisat sinä vuonna.)

1998: Uusintaottelu Putoamisesta D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1999 Etelä-Korea-Espanja (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 29.3.1998-1.4.1998 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 30.3.1998 tai 31.3.1998 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Etelä-Korea säilyi sarjassa kun se pystyi pelaamaan aiemmin voiton Espanjasta ja Espanja oli pelannut vain tasapelejä C-sarjan MM-kisojen Putoamissarjassa.

Välttämättä Uusintaottelussa Putoamisesta puhuttaessa Etelä-Korea ei olisi kyennyt enää temppuaan toistamaan väsymyksen alkaessa painaa. 28.3.1998 päättyivät toteutuneesti C-sarjan MM-kisat sinä vuonna ikimuistoisesti Unkarin kauan odotettuihin nousujuhliin B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1999 voitolla naapurivastustajasta Tricolori Hocheista eli Romaniasta sensaatiomaalivahtinaan silloinen 18-vuotias Levente Szuper eli hyvinkin tunnettu Szuperman.)

1999: Uusintaottelu Noususarjaan Liettua-Etelä-Korea (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 9.4.1999-12.4.1999 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin jo 9.4.1999 aikataulullisista syistä johtuen kun 10.4.1999 piti aloittaa ja pelata niin Noususarja kuin Putoamissarja joka vuodeksi 2000 osoittautui hyödyttömäksi johtuen siitä, että Jugoslavian Tasavallan sallittiin jäädä MM-kisojen sarjatasolle kun se oli sieltä suljettu poliittisista syistä eikä urheilullisista syistä johtuen silloisissa IIHF:n säännöissä vaikka esimerkiksi muutoin sen noista kisoista sulkenut Hollanti ja muutama muu maa olisi kannattanut suoraa pudottamista D-sarjan MM-kisoihin vetäytymisen johdosta.

Vastineeksi ketään ei vuonna 1999 tarvinnut pudottaa C-sarjan MM-kisoista D-sarjaan ja sen MM-kisoihin vuodeksi 2000 jolloin siihen sitten kaikki suostuivat jolloin Putoamissarjasta tuli lähinnä Sijoitussarja sinä vuonna C-sarjan MM-kisoissa.)

2000: Uusintaottelu Noususarjaan ja käytännössä Jääkiekon MM-kisojen alempien sarjojen laajenemisen ja muuttumisen myötä MM-kisojen Divisiooniksi jo saman tien MM-kisojen entiseen C-sarjaan ja tuolloin uuteen MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan vuodeksi 2001 Kroatia-Romania (Tämä ottelu olisi pelattu Alkuerien päätteeksi milloin tahansa 23-26.3.2000 välisenä aikana, mutta käytännössä mitä todennäköisimmin 23.3.2000 silloin kun C-sarjan MM-kisoissa aiottiin pelata Sijoitussarjaa/Ylempää Sijoitussarjaa ja Alempaa Sijoitussarjaa/Lohdutussarjaa yhdessä tuona vuonna jälleen käytännössä merkityksettömän Noususarjan ottelujen kanssa heti päivämäärästä 24.3.2000 eteenpäin.

Kiintoisaa toteutuneessa historiassa oli se, että vaikka Tricolori Hochei hävisi Kroatialle suoran nousun toki melko nöyryyttävästi menettämällä 4-2 johtonsa 4-4 tasapeliksi niin se floppasi lopullisen karmeasti käytännössä hopealautasella pidetyn muun nousunsa nimenomaan tuon vuoden Sijoitussarjan/Ylemmän Sijoitussarjan voittajan ominaisuudessa entiseen MM-kisojen B-sarjaan ja tuolloin uuteen MM-kisojen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan pelaamalla tasapelin Liettuan kanssa maalein 5-5 ja häviämällä silloiselle Etelä-Korealle käytännössä järkyttävästi maalein 4-5!

Siten viimeinen uuteen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan MM-kisoissa sen uuden sarjatason suhteen oli kuin olikin Liettua. Putoamissarja oli tietenkin tuona vuonna olematon laajentumisen johdosta jolloin se tunnettiin vain nimellä Alempi Sijoitussarja/Lohdutussarja.)

2003: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan vuodeksi 2004 Belgia-Kiina (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 31.3.2003-3.4.2003 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 1.4.2003 tai 2.4.2003 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Jään Paholaiset oli joka tapauksessa toteutuneesti ensi kerran MM-kisojen 1. Divisioonassa/1-divisioonassa tai entisessä B-sarjan MM-kisoissa ensi kerran sitten vuoden 1957 vuonna 2004 tuon vuoden lohkovoiton temppunsa tehtyään.

Jään Lohikäärmeillekin mahdollinen nousu olisi tehnyt hyvää, mutta Jään Paholaisten tapaan kyyti olisi hyvin todennäköisesti ollut varsin kylmää. Tämä tilanne olisi sattunut B-lohkossa. Kaikki Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan liittyneet ottelut pelattiin toteutuneesti 30.3.2003 mennessä.)

2004: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan vuodeksi 2005 Kiina-Kroatia ja Uusintaottelu Putoamisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2005 Israel-Luxemburg (Nämä ottelut olisi pelattu milloin tahansa 19.4.2004-22.4.2004 välisenä aikana, mutta todennäköisemmin 20.4.2005 ja 21.4.2005 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi ja varmaankin järjestyksessä Uusintaottelu Putoamisesta ja Uusintaottelu Nousemisesta.

Jään Lohikäärmeet olisivat voineet hävitäkin silloiselle nousukauttaan ja myös nk. Kronukkien aikakautta pikkuhiljalleen aloittavalle Kroatialle nousunsa ja ei Israelillakaan tämä vuosi mennyt vahvasti joskin seuraavana sitten voitettiin jo sarjatason oma lohko ja noustiin vuodeksi 2006 jo MM-kisojen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan!

Tämä tilanne olisi sattunut A-lohkossa. Kaikki Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan liittyneet ottelut pelattiin toteutuneesti 18.4.2004 mennessä.)

2005: Uusintaottelu Putoamisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2006 Espanja-Islanti (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 11.4.2005-14.4.2005 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 12.4.2005 tai 13.4.2005 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi. Tämä tilanne olisi sattunut B-lohkossa.

Kiirettä lopettaa kisoja erityisesti 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen tässä lohkossa ei ollut kun A-lohkossa oli muutenkin ottelut melko lailla alkupäivillään menossa eikä muuta syytä kiirehtiä ollut. Espanja todennäköisesti olisi kohtuullisella varmuudella varmistanut paikkansa uudestaan koska se oli sen jo kerran tehnyt maalein 5-2 Islantia vastaan muutoin toteutuneesti.

Ei kuitenkaan vuorenvarmasti koska Islanti pystyi haastamaan jääkiekossa parempiaan jo tuolloin. Islannilla oli tuolloin usein pieniä tappioita ellei huomioon otettu Serbia ja Montenegron 2-11 tappiota jolloin ainakin melko hyvin olisi voinut säilyä sarjassa silloinkin. Ja tietenkin kehityspotentiaali tuolloin oli hyvä Tunturihaukoilla jääkiekon suhteen.)

2013: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan sarjalohkoon 2A/C1 vuodeksi 2014 Israel-Uusi-Seelanti (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 28.4.2013-1.5.2013 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 29.4.2013 tai 30.4.2013 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi. Tämä tilanne sattui tietenkin 2. Divisioonan/2-divisioonan sarjalohkossa 2B/C2.

Uusi-Seelanti olisi hyvinkin saattanut voittaa Israelin nyt uudelleen pelattaessa kun se oli hävinnyt vain niukasti yllätyksellä maalein 2-3 ja muutenkin tuntui olevan se verraten paras joukkue tuolloin omassa sarjalohkossaan ja kaikkiaan yksi parhaimpia koko sarjatasolla muutenkin kun kovaa vauhtia Jään Mustien/Ice Blacksin ja entisten Jään Kiivien pelitaso on ollut viime vuosina nousussa ja oli tietenkin tuolloinkin.

Toki oli Uudella-Seelannilla vaikeutensakin sellaisena puurtajana ajoittain. Tämä ottelu olisi ollut 2. Divisioonassa/2-divisioonassa sen vuoden viimeinen peli yleensäkin koska sarjalohko 2A/C1 oli jo pelattu viikkoa aiemmin läpi toteutuneesti 20.4.2013 kun taas sarjalohko 2B/C2 päättyi toteutuneesti 27.4.2013.)

2014: Uusintaottelu Putoamisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2015 Etelä-Afrikka-Turkki (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 12.4.2014-15.4.2014 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 13.4.2014 tai 14.4.2014 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Varsinaista kiirettä lopettaa 2. Divisioonan/2-divisioonan sarjalohkon 2B/C2 otteluja ei ollut, mutta samaan aikaan olivat vielä kesken saman tason sarjalohkon 2A/C1 ottelut joten liian pitkäänkään niitä ei sinänsä voinut venytellä välttämättä. Kiekko-Panttereilta tai näinä päivinä kenties ehkä myös Kiekko-Sarvikuonoilta heistä puhuttaessa ei heille ollut kovinkaan hyvä kiekkovuosi sinä vuonna.)

2017: Uusintaottelu Putoamisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2018 Meksiko-Turkki (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 11.4.2017-14.4.2017 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 12.4.2017 tai 13.4.2017 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi. Tämä ottelu olisi ollut 2. Divisioonassa/2-divisioonassa sen vuoden viimeinen peli yleensäkin koska sarjalohko 2A/C1 oli jo pelattu aiemmin läpi itse asiassa 9.4.2017 mennessä kun taas tässä sarjalohkossa eli 2B/C2 pelattiin ottelut toteutuneesti läpi 10.4.2017.

Meksiko keskimäärin hävisi ottelunsa Israel-ottelua huomioimatta pienin maalein, mutta hävisi niitä sinä vuonna erittäin nöyryyttävästi aivan liian usein ja oli hävinnyt jo myös Turkille maalein 0-1 oman oikean ottelunsa joten olisi kyllä välillä itse ansainnut pudota sarjatasoa alemmaksi kun otteet olivat jo silloin mitä olivat.)

2018: Uusintaottelu Putoamisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2019 Meksiko-Luxemburg (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 21.4.2018-24.4.2018 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 22.4.2018 tai 23.4.2018 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi. Tämä ottelu olisi ollut 2. Divisioonassa/2-divisioonassa sarjalohkossa 2B/C2 koska sarjalohkon 2A/C1 omat ottelut eivät alkaneet sinä vuonna ennen 23.4.2018 joten kiirettä järjestäjien osalta tässä erikoistapauksessa ei ollut erityisemmin välttämättä.

Meksiko oli toista vuotta perättäin erittäin heppoisella pelaamisen asenteella liikkeellä tai jos ei asenne ollut huono niin pelaamisessa tuntui ainakin tahti mättävän vaikkakin nyt sentään voitettiin toteutuneesti Luxemburg maalein 3-1. Uusintaa ei enää sillä asenteella mitä viime vuonna siinä pelaamisessa näki niin ei olisi kyllä voitettu. Sen verran kovaa osasi Luxemburg kyllä taistella kun sarjassa säilymisen paikka kerrankin olisi ollut tarjolla.)

2019: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan sen sarjalohkoon 1B/B2 vuodeksi 2020 Serbia-Kroatia (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 16.4.2019-19.4.2019 tänä vuonna ja sen välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 17.4.2019 tai 18.4.2019 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Tämä ottelu olisi ollut 2. Divisioonassa/2-divisioonassa sarjalohkossa 2A/C1 koska sarjalohkon 2B/C2 omat ottelut eivät alkaneet tänä vuonna ennen 21.4.2019 joten kiirettä järjestäjien osalta tässä erikoistapauksessa ei ollut erityisemmin välttämättä. Huikea ottelu vaikka toistamiseenkin olisi ollut hienoa nähdä ja Kroatia olisi saanut voittaessaan edes vähän hyvitystä nyt toteutuneelle tappiolleen.

Vaikka oli Serbia toki menettää nousunsakin tämän kevään aikana ilman muuta välillä kiekollisen tekemisensä suhteen ja samalla kärsi myös Kroatia joka hävisi Espanjalle siinä missä Espanjalle ei Serbia hävinnyt. Jään Paholaiset jäivät Jään Lohikäärmeistä pisteen verran teoreettisesta Uusintaottelusta Putoamisen suhteen ja sarjalohkossa 2B/C2 Pohjois-Korea jäi vain pisteen verran teoreettisesta Uusintaottelusta Putoamisen suhteen taas kerran erittäin flegmaattista ja masentunutta Meksikoa vastaan myöskin.)

Joitakin Uusintaotteluja Nousemisesta jätin pois kuten esimerkiksi vuoden 1969 Uusintaottelun Nousemisesta B-sarjaan vuodeksi 1970 Japanin ja Sveitsin välillä koska säännöt muuttuivat nousemisen suhteen kun nousi kaksi maata yhden maan sijaan kerralla.

Samaten myös vuoden 1997 Uusintaottelun Nousemisesta B-sarjaan vuodeksi 1998 Eestin ja Japanin välillä koska sinä vuonna koko vuoden 1997 C-sarjan MM-kisojen Noususarjalla ei ollut mitään virkaa kun MM-kisojen laajenemisen takia pelattiin lähinnä sarjavoitosta C-sarjan MM-kisoissa muuten vain ja Japanilla oli myös jo Aasian Kiintiöpaikka varmistunut vuodeksi 1998.

Paljon oli tietenkin myös D-sarjan MM-kisojen ja 3. Divisioonan/3.divisioonan tapaan myös tällä sarjatasolla historiallisia läheltä piti-tilanteita näiden erikoisottelujen suhteen historian saatossa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime aikojen viesteistä toiseksi viimeinen koskien juurikin noita teoreettisia eri vuosien Uusintaotteluja Nousemisesta ja Putoamisesta tulee nyt tässä.

B-sarjan MM-kisojen vuosien 1951-2000 ja Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan vuosien 2001-2019 mahdolliset Uusintaottelujen tarpeet Nousun tai Putoamisen osalta tulevat tähän viestiin ja ne pitävät mukanaan myös 1. Divisioonan/1-divisioonan muuttumisen vuodesta 2012 eteenpäin sarjalohkoittain pelattavaksi niiden vastaavien nousujen ja putoamisten väliltä tämän viestin koskiessa B-sarjan MM-kisojen vuosia 1951-1970:

1961: Uusintaottelu Noususta A-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1962 Norja-Iso-Britannia ja Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1962 Puola-Itävalta (Nämä ottelut olisi pelattu milloin tahansa 13.3.1961-16.3.1961 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 14.3.1961 tai 15.3.1961 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Joukkueista puhuttaessa Jääkarhut olivat britteihin nähden ylivoimaisempia, mutta silti onnistuivat häviämään B-sarjan MM-kisojen päätösottelussa tosiaan briteille toteutuneesti 12.3.1961 maalein 2-3.

Uusintaottelussa Jääkarhut olisivat hyvin todennäköisesti olleet toistamatta virhettään. Lopulta tällä ottelulla ei olisi ollut mitään todellisesti tapahtuessaankaan olevaa merkitystä kun molemmat pystyivät myöhempien muiden nk. Eurooppa-kriteeriottelujen voittojen ja ylipäänsä vuoden 1962 MM-kisojen kieltäytymisten turvin nousemaan A-sarjaan sille vuodelle.

Britit jo viimeistä kertaa ennen vuotta 1994 pelattuaan tosiaan vuonna 1961 erittäinkin hyvät B-sarjan MM-kisat nimenomaan brittiläisen jääkiekon rappeutumista vasten sen hetken maajoukkueella kun se ei hävinnyt kertaakaan turnauksessa taito-ongelmistaan huolimatta ja pystyi pelaamaan sitä kahta taidollisesti parempaa joukkuetta vastaan myös kaksi tasapeliä ennen Jääkarhujen kesyttämistä tosiaan maalein 3-2.

Puola-Itävalta-ottelulla eli Uusintaottelulla Putoamisen suhteen ei myös olisi ollut merkitystä kun vuonna 1962 ei lopulta edes pidetty C-sarjan MM-kisoja kun vuonna 1961 ne oli pidetty ensimmäisen kerran.)

1967: Uusintaottelu Noususta A-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1969 kun Uusintaottelu Noususta Yhteisiin MM-kisoihin ja Talviolympialaisiin erikseen oli tarpeeton vuodeksi 1968 eli Puola-Romania (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 29.3.1967-1.4.1967 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 29.3.1967 osana MM-kisojen yleistä viimeistä päivää kenties ennen A-sarjan MM-kisojen päätösotteluja ja muutoin 30.3.1967 heti MM-kisojen A-sarjan päätyttyä riittävän levon takaamiseksi.

Sillä ei olisi ollut merkitystä koska vuodeksi 1969 MM-kisoja supistettiin lopulta näin jälkipolvellisesti suoraan sanottuna äärettömän typerällä ja lajia vahingoittavalla tavalla 8 maan kisoista vain 6 maan kisoiksi jolloin Puola tai edes Romania tämän ottelun teoriassa voittamalla tai muutenkaan ei saanut nousta MM-kisoihin vuodeksi 1969 vaikkakin sentään lohdutuspalkinnoksi pääsivät molemmat erittäin selvästi Grenoblen Talviolympialaisiin 1968.

Siitä alkoikin sitten vuosien 1969-1975 6 maan aika jääkiekossa mitä ei olisi ikinä pitänyt tapahtua ja jos ihan välttämättä piti niin vuosi 1969 pelkkänä kokeiluna olisi ehkä mennyt vaikkakin hyvin vahingoittavana sellaisena.

Sitten viimeistään vuoteen 1970 tai lopullisen viimeistään vuoteen 1971 mahdollisen sääntöhitauden ihan väen välttämättä sotkiessa kuvioita ja siihen mennessä olisi pitänyt moinen pelleily loppua lopullisesti ja palata 8 maan kisoihin takaisin mitä ei tehty ennen kuin lopulta vasta vuodeksi 1976 ja sitten jahkailua 8 maan kisoissa kestikin käsittämättömästi aina vuoteen 1991 saakka joka voisi ainoana asiana olla vielä häpeällisempi asia tavallaan kuin tuo 6 maan perseilyn aikakausi juurikin järkyttävän pituutensa tähden!)

1970: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1971 Sveitsi-Romania (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 6.3.1970-9.3.1970 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 7.3.1970 tai 8.3.1970 riittävän levon takaamiseksi. Vuodeksi 1969 olivat muuttuneet tietenkin säännöt myös B-sarjan MM-kisojen putoajien ohella eli nyt oli tietenkin myös kaksi putoajaa aiemman yhden putoajan sijaan kun C-sarjan MM-kisoista oli nousijoita kaksi aiemman yhden nousijan sijaan.

5.3.1970 mennessä toteutuneesti MM-kisojen B-sarja oli ohi siltä vuodelta. Melko todennäköisesti Sveitsi olisi kyllä säilynyt Tricolori Hocheita vastaan, mutta aina vaara romahdukseen oli olemassa vaikkakin kisojen keskellä Tricolori Hochein oli Ristimaa voittanut kyllä maalein 7-1 mikä kyllä oli pieni ihme voittotuloksen suhteen kun esimerkiksi Bulgaria tuon vuoden B-sarjan MM-kisojen huonoimpana voitettiin vain 4-2 Ristimaan toimesta.

Toisaalta erotuksena Tricolori Hochei pelasi ottelunsa Sveitsiä vastaan pyörryksissä ja väsyksissä Japani-pyörittelystä lukemin 4-8 tuskin toipuneena kun taas Bulgaria kohtasi Sveitsin heti avauspäivänä. Ja eivät Jääkarhut tai Crvena Zvezda na Hokej Ledu eli Norja ja Jugoslavia Sveitsiä vastaan mitään pullakahvi ja pasianssi-tason vastuksia olleet jäällä.

Ei ainakaan sen ajan Jugoslavia vaikka Jääkarhuilla oli alkamaisillaan tai oikeammin jo menossakin kaikkien aikojen pohjamudissa tarpomisen ajat huipentuen tietenkin satunnaisiin C-sarjan MM-kisojen visiitteihin samalla vuosikymmenellä ja ihan tasossakin siinä missä vuoden 1986 C-sarjan MM-kisojen pelaaminen Espanjassa oli Jääkarhuille vain äärettömän karmea 'työtapaturma' monenkertaisesti oikeaa tasoa mitätöivänä vähän samaan tapaan kuin mitä Jääkarhujen viimeinen visiitti B-sarjan MM-kisojen seuraajassa eli MM-kisojen 1. Divisioonassa/1-divisioonassa vuonna 2005.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Loput vuosien 1971-2019 ajan B-sarjan MM-kisojen ja 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisojen Uusintaotteluista Nousemisen ja Putoamisen osalta tulevat tässä:

1973: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1974 Japani-Sveitsi (Tämä ottelu olisi pelattu 1.4.1973-4.4.1973 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 2.4.1973 tai 3.4.1973 riittävän levon takaamiseksi. Sveitsi tosiaan onnistui tuon vuoden toteutuneessa pelissä tosiaan voittamaan Japanin maalein 5-4, mutta oikea tasoero oli Sveitsillä ja Japanilla kuin yöllä ja päivällä Sveitsin kaikkien aikojen kiekkolamassa silloiseen C-sarjan MM-kisoihin pudonneena. Sitä taustaa vasten Japani olisi hyvinkin voinut voittaa ottelun.

Japani oli vuonna 1973 hävinnyt äärettömän monta kilpailukykyistä ja voitettavaa ottelua yleensä vain maalin tai kahden tappioilla parhaimpana saavutuksenaan johdettua myös Yhdysvaltoja vastaan joka ei edes noussut sinä vuonna takaisin A-sarjan MM-kisoihin!

Sveitsi vuorostaan tarpoi suossaan ottamalla pataan niin kilpakumppani Itävallalta maalein 4-8 kuin myös Tricolori Hocheilta ja Crvena Zvezda na Hokej Ledulta eli Romanialta ja Jugoslavialta minkä ehti joskin Tricolori Hocheita vastaan tappio oli vain sen väsymisen johdosta niin pieni kuin 3-4. Jugoslavialta luvut Sveitsin pömpeliin olivat käytännön 30-0 murskavoiton sijaan 'vain' 6-0. B-sarjan MM-kisat vuonna 1973 olivat toteutuneesti ohi 31.3.1973 mennessä.)

1975: Uusintaottelu Nousemisesta A-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1976 Itä-Saksa-Länsi-Saksa (Tämä ottelu olisi pelattu 24.3.1975-27.3.1975 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 25.3.1975 tai 26.3.1975 riittävän levon takaamiseksi.

Tämä ottelu olisi ollut tarpeeton koska MM-kisojen A-sarja vihdoin ja viimein laajentui edes takaisin 8 maan kisoiksi kun kantakirjaidiootti-tason tavalla oltiin jahkailtu vuodesta 1969 asti 6 maan kisoissa ja vuodesta 1976 eteenpäin jahkailtiin sitten 8 maan kisoissa jo melkein aivovaurio-tason jahkailun asteella vuoteen 1991 asti! Itse toteutuneesti B-sarjan MM-kisat vuonna 1975 päättyivät 23.3.1975 mennessä.)

1979: Uusintaottelu Noususarjaan Romania-Itävalta (Tämä ottelu olisi pelattu 22.3.1979-25.3.1979 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin turnauksen aikataulullisista syistä johtuen heti 22.3.1979 koska 23.3.1979 ja siitä eteenpäin olisi alettu pelata tuona vuonna IIHF:n poikkeuksellisen myöntyvyyden johdosta kokeiluluontoisissa 10 maan B-sarjan MM-kisoissa Noususarjaa ja Putoamissarjaa. Alkuerät olivat päättyneet 21.3.1979.

Noususarjassa panoksena olisi ollut tietenkin A-sarjan MM-kisojen paikka vuodelle 1981 kun Talviolympialaisten pitovuosina ei aiottu pelata lainkaan MM-kisoja vaan niitä pidettiin yhteisenä arvona Talviolympialaisten kanssa jolloin niiden voittaja periaatteessa oli maailmanmestari, mutta vanhempien aikojen vastaaviin Yhteisiin MM-kisoihin ja Talviolympialaisiin nähden julkilausuma jäi IIHF:ltä aina kovin epäselväksi asian tiimoilta.

Mikäli noita vuosien 1980, 1984 ja 1988 voittoja ei olisi halunnut tunnustaa voittajien osalta niiden maailmanmestaruuksiksi myös Talviolympialaisten voittamisten yhteydessä niin silloin maailmanmestari sille vuodelle piti hakea IIHF:n muiden maiden turnauksesta kun IIHF ei suostunut laajaan Talviolympialaisten Karsintaan eli toisin sanoen maailmanmestaruutta muutoin ilman juuri äsken puhuttua mainintaa vastasi muussa tapauksessa Thayer Tutt Trophyn voitto niinä vuosina kun olisi ollut vain muka pelkästään Talviolympialaiset eli vuosina 1980, 1984 ja 1988!

Tietenkin MM-kisojen A-sarjaan pääsemisen kamppailun lisäksi vuoden 1979 B-sarjan MM-kisojen Noususarjaan päässeet maat olivat tietenkin käytännössä myös mukana Yhteisissä Talviolympialaisissa ja MM-kisoissa Lake Placidissa vuonna 1980 taas kapitalistisista syistä vetäytynyttä DDR:ää ja erikoisesti B-sarjan MM-kisojen Putoamissarjan voittajaa Sveitsiä huomioimatta sen peruessa menonsa Lake Placidiin jolloin vielä Japani sai tosiaan lentoliput Lake Placidiin 1980.

Itävallalla ei kyllä toivoa olisi ollut Tricolori Hocheita vastaan edes Uusintaottelussa Noususarjaan vaikkakin oli kyllä kyennyt erittäin runsasmaaliseen tahtojen taistoon heti B-sarjan MM-kisojen Alkuerissä maalein 7-7! Sittemmin putosi tuttua jääkiekon lama-aikaansa viettäneenä C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1981 ja sen pituinen se mitä ainakin Itävaltaan silloin tuli.)

1982: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1983 Sveitsi-Kiina (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 28.3.1982-31.3.1982 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 29.3.1982 tai 30.3.1982 riittävän levon takaamiseksi.

Sveitsin turnaus meni sinä vuonna vessanpöntöstä alas joskin ei ihan niin pahoin kuin Ijs-Oranjen jonka piti nousta A-sarjaan ja sen MM-kisoihin vuodeksi 1983 takaisin heti tai olla edes ihan heti nousupaikassa kiinni, mutta sehän tunnetusti itse putosi C-sarjan MM-kisoihin päättäen ainakin melkein käytännössä Ijs-Oranjen nk. Kultaisen Sukupolven ajan.

Vuosilta 1975-1982 on juurikin aina hollantilaisilta jääkiekon ystäviltä tullut aina hyvää puhetta kun jääkiekko oli kovassa maineessa niin maajoukkueen kuin myös jopa ihan Ijshockey Eredivisiessäkin.

Vaihtoehtoisesti tuo aikakausi on ulottunut joskus myös vuosiin 1975-1983 tai ihan viimeistään vuosiin 1975-1984 asti koska Ijs-Oranjen lopullinen nk. Kultaisen Sukupolven ajan päätös jääkiekossa oli kaikkien hollantilaisten tuttujenikin mukaan enemmänkin Talviolympialaisten Karsintaottelujen murskatappio, siitä seurannut pistesotku ja kun voittaja päätettiin siinäkin hommassa vielä yhden, lopullisen ratkaisevan karsintaottelun sijaan taas myös vain maalierolla mikä päästi juurikin Ijs-Oranjen Talviolympialaisten 1984 haaveet suihinsa popsineet Jääkarhut eli Norjan mukaan Sarajevoon 1984.

Sveitsin turnaus tosiaan vuonna 1982 meni vessanpöntöstä alas Ijs-Oranjen tapaan ja sitä kohtaan periaatteessa oli helppo tuntea myötätuntoa, mutta ne tunteet loppuivat käytännössä ja oitis siihen kun Sveitsi ja Tricolori Hochei syyllistyivät omassa päätöspäivän ottelussaan 27.3.1982 äärettömän härskiin ja vastenmieliseen sopupeliin.

Toisin sanoen Sveitsi ja Romania pelasivat 'riittävän' 3-3 tasapelin joka varmisti Sveitsin sarjapaikan ja myös Romanian oman sarjapaikan ja tiputti niin Ijs-Oranjen jolta oli toisin sanoen loppunut usko mihinkään hävittyään karmaisevan turnauksensa päätteeksi tosiaan Jään Lohikäärmeille maalein 3-8 kuin myös juurikin voittaneet Jään Lohikäärmeet!

Sveitsin säälittävää p:maisuutta lievästi sanottuna kuvaa myös se, että he hävisivät Ijs-Oranjelle sinä vuonna maalein 1-6 ja pelasivat Jään Lohikäärmeiden kanssa 4-4 tasapelin.

Juuri sen tason härskien ja mädältä haisevien sopupelien takia olisi pitänyt ihan oikeasti mitätöidä sen Sveitsi-Romania-ottelun tulos ja mikäli ei olisi mitätöity niin edes järjestää Jään Lohikäärmeille korvaukseksi Uusintaottelu Putoamisesta ihan vaikka vain korvauksena moisen härskiyden osapuoleksi joutumisen takia.)

1986: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1987 Itävalta-Jugoslavia (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 30.3.1986-3.4.1986 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 31.3.1986 tai 1.4.1986.

Panosta tässä ottelussa olisi ollut kun Jugoslavia oli tuon vuoden legendaarisen tasaisen monen joukkueen tasapelin myötä saanut 29.3.1986 B-sarjan MM-kisojen päätöspäivänä jännittää säilymistään B-sarjan MM-kisoissa vuodeksi 1987 vain lopulta sitten pudoten C-sarjan MM-kisoihin jolloin lohdutuspalkkioksi ja ainakin edes mahdollista ihan todellista omaa syytään häviten olisi varmasti kelvannut vielä yksi viimeinen tilaisuus Itävaltaa vasten.

Tosiasiallisesti hävittiin kyllä Itävaltaa vastaan silloin sinä vuonna maalein 2-5, mutta taantuvanakin maana jääkiekossa ei Jugoslavia ollut vielä aivan poissa kuvioista vuonna 1986 kun se pyöritteli kumoon niin Jääkukot eli Ranskan kuin myös ylivoimaisen tai ainakin vuosina 1987-1991 taitotasoltaan lähes voittamattoman B-sarjan Sinikoneen eli Italian Itävalta-tappionsa jälkeen häviten lopultakin kaikkiaan vain Sveitsille maalein 2-4.

Sveitsi vihdoin ja viimein sai toki nousunsa A-sarjan MM-kisoihin vaikkakin 1980-luvun mittaan oli osana viimeisiä jo 1970-luvulta asti jatkuneita surkeita vuosiaan miettien toki alentunut tosiaan ainakin vuonna 1982 härskiin sopupeliin edes säilyäkseen koko B-sarjan MM-kisoissakaan.

Sitä taustaa vasten Itävallalle ei olisi tullut ainakaan liian helppo otteluilta. Lopulta harmittavasti Uusintaottelua Putoamisesta ei tullut jolloin Jugoslavia lähti sentään C-sarjan MM-kisoihin voitolla vuodeksi 1987 kun lukemattomia kertoja voittajaehdokkaana ollut, turnauksensa voitettavista otteluista enimmäkseen möhlinyt Japani lähti Jugoslavian seuraksi C-sarjan MM-kisoihin juurikin hävittyään sille päätöspäivänä maalein 0-5.)

1989: Uusintaottelu Nousemisesta A-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1990 Norja-Italia (Tässä ottelussa jos missä olisi ollut B-sarjan MM-kisojen parasta lätkää ja sähköä ilmassa vielä kerran kuten toteutuneestikin oli!

B-sarjan MM-kisojen osalta oikeasti Jääkarhut voittivat Sinikoneen maalein 3-1. Toisaalta tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 10.4.1989-13.4.1989 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 11.4.1989 tai 12.4.1989. Jääkarhut tosiaan hävisi nousunsa varmistaneen verraten hampaattomana Ristimaalle eli Sveitsille B-sarjan MM-kotikisojensa päätöspäivänä 9.4.1989 maalein 1-6 siinä missä Sinikone jyräsi nk. Harppi-Saksan eli DDR:n maalein 10-1!

Sellaista murskanäytelmää mitä Sinikone esitti jäällä niin olisi pitänyt hillitsemässä olla ainakin Leijonat ellei peräti leikillisesti sanottuna jo Punakone itsekin kun sen verran hurjaa menoa oli kun Italia ei päässyt ehdottomasti MM-kisojen A-sarjaan kuuluvana joukkueena vieläkään kiitos 8 maan A-sarjan politiikan vieläkään pelaamaan.)

1990: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1991 Japani-Hollanti (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 9.4.1990-12.4.1990 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 10.4.1990 tai 11.4.1990 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 8.4.1990 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Tätä ei kuitenkaan olisi tarvittu kuten ei koko putoamista muutenkaan Itä-Saksan ja Länsi-Saksan yhdistymisen vuoksi jolloin kukaan ei pudonnut.)

1996: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1997 Hollanti-Japani (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 21.4.1996-24.4.1996 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 22.4.1996 tai 23.4.1996 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 20.4.1996 B-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Ijs-Oranjella totisesti oli kotikisoistaan puhuttaessa hengettömät kisat ainakin verrattuna vuoteen 1995 ja viimeiseen 1990-luvun Ijs-Oranjen jääkiekkoilun Renessanssin Vuoteen nähden jolloin Suomen voittaessa maailmanmestaruuden oli sinä vuonna Ijs-Oranje B-sarjan MM-kisojen neljäs ja kaikkiaan MM-ohjelman 16:sta mikä olisi tarkoittanut 16 maalla näin esimerkiksi A-sarjan MM-kisojen putoajaa.

Sekin olisi ollut merkittävä juttu vaikkakin ei ihan niin hyvä asia kuin vuosien 1992-1993 B-sarjan toinen ja kolmas tila tuolloin ihan oikeastikin nousua A-sarjaan tavoitelleena ja olisi 16 maan A-sarjan MM-kisoissa myös säilytty sarjassa noina vuosina.

Tosin ei Ijs-Oranjella enää ollut Larry van Wiereniäkään valmentajana mikä selitti myös Ijs-Oranjen romahdusta hyvin äkkiä tietenkin myös joidenkin maan huippupelaajienkin ikäännyttyä hälyyttävästi.

Japani oli myös järkyttävästi pudonnut näiden kisojen päätteeksi vuodeksi 1997 MM-kisojen C-sarjaan kun Naganon Talviolympialaisetkin alkoivat vuoden 1998 kohdalta olla ovella.

Tosin Japaniltakin puuttui Hollannin tapaan eräs sen merkkihenkilö valmentaja-aitioista eli Yoshio Hoshino millä oli merkitystä kuten myös kaikkein parhaimpienkin pelaajien ikääntymisellä ja Hollantiin nähden myös puuttumisella. Mahdollinen Uusintaottelu Putoamisesta olisi ollut tahtojen taisto kuten olikin tuloksella 2-1 Ijs-Oranjelle tosielämässä.

Ijs-Oranjen kisoja haukuttiin maan sanomalehdissä vuonna 1996 flopiksi, mutta vaikka ne olivat yleisöfloppi niin ei sellaisia oikeita keltaisen lehdistön revittelytason murskatappioita ollut vuonna 1996 Hollannilla jääkiekossa ollut kuin tasan yksi eli A-sarjaan nousseelle Latvialle maalein 3-15. Muutoin tappiot olivat yleensä verraten pieniä kuten esimerkiksi myös MM-kisojen ovia kolkutelleelle Tanskalle maalein 0-3 ja Valko-Venäjälle vieläkin hienommin maalein 2-3 eli vain yhdellä maalilla.

Hollanti pelasi myös elintärkeästi tasan Puolaa vastaan ollen myös johdossakin tai johtoasemaan menossa joskin Puolallakin oli turnauksen lopussa aika verkkaiset otteet.

Japani taas olisi säilyäkseen tarvinnut voiton Tanskasta mihin se ei kyennyt kun se pelasi sinä vuonna vain enintään tasapelejä esimerkiksi Puolaa vastaan maalein 3-3 mikä taas Ijs-Oranjesta poiketen meni ainakin Puolan jääkiekon ystävien tai ihan ehkä muutenkin eri kiekkopiireissä Puolan kisojen alkuhämmennyksen piikkiin.)

1998: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisojen A-sarjan Karsintoihin vuodeksi 1999 Eesti-Tanska (Tämä ottelu olisi pelattu 27.4.1998-30.4.1998 välisenä aikana joista todennäköisimmin 28.4.1998 tai 29.4.1998 pidemmän levon takaamiseksi. Eesti pääsi kuin pääsikin mukaan MM-kisojen A-sarjan Karsintoihin vuodeksi 1998 vaikka oman viimeisen ottelunsa hävisikin kisoissa Slovenialle, mutta niin hävisi Tanskakin Ukrainalle ja kun keskinäisellä oli pelattu tasapeli maalein 3-3 niin Tanska pääsi MM-kisojen A-sarjan Karsintoihin muutoin B-sarjan MM-kisojen kolmostilalla ja Tanska jäi rannalle tietenkin nelostilalla.

Välttämättä onni ei toki Eestin sensaatiomaisesta jääkiekkovuodesta 1998 huolimatta olisi enää kantanut jos Tanska olisi uudestaan kohdattu sillä niin kova oli kyllä tasoero, mutta vuosi 1998 on Eestissä ainakin siihen lopullisen oikeaan MM-kisojen nousuun asti se Eestin jääkiekon huippuvuosi.

Jääkarhut eli Norja meni Tanskan edelle myöskin periaatteessa muutoin ulkopuolisena koska oli MM-kisojen 1999 A-sarjan isäntämaana vasta näiden kisojen viides ylipäänsä pudottuaan B-sarjan MM-kisoihin muutenkin A-sarjan MM-kisojen Karsintojen kautta vuodeksi 1998.

Iso-Britannian kanssa sillä oli tasapeli, mutta Uusintaottelulla sitä vastaan ei olisi ollut mitään mieltä kun Jääkarhuilla oli automaattinen kisapaikka ja muutenkin kun ei oltu kolmen joukossa siinä missä Eesti ja Tanska olivat tasapelissä kolmospaikasta ja viimeisestä Karsintapaikasta kun voittaja Ukraina ei päässyt yhdessä Slovenian kanssa A-sarjan MM-kisoihin niin Karsintojen syistä kuin Japanin Aasian Kiintiöpaikankaan takia.)

1999: Uusintaottelu Nousemista MM-kisojen A-sarjan Karsintoihin vuodeksi 2000 Kazhakstan-Saksa (Tämä ottelu olisi pelattu 18.4.1999-21.4.1999 välisenä aikana joista todennäköisimmin 19.4.1999 tai 21.4.1999 pidemmän levon takaamiseksi kummallekkin joukkueelle. Jälleen niin MM-kisojen Karsinnat A-sarjaan kuin myös Japanin Aasian Kiintiöpaikka vaikuttivat siihen miksi muun muassa Tanska tai Iso-Britannia eivät saaneet nousta A-sarjan MM-kisoihin suoraan vuodeksi 2000.

Saksan osalta ainakin mahdollinen Uusintaottelu Nousemisesta olisi ollut enemmän kuin tärkeä paikka mustatun maineen palauttamiseksi kun Jääkotkat hävisivät kazakeille hyvin rumasti 17.4.1999 oman päätösottelunsa näistä kisoista puhuttaessa maalein 1-5!

Sanomattakin oli selvää, että MM-Kisojen Karsintoihin tai edes A-sarjaan MM-kisoihin edes henkisesti Japanin Aasian Kiintiönkin muistaen esimerkiksi Tanskaa harmittavasti ei ollut mitään asiaa ja vuoden 1997 tapaan tämä oli ranking-sijoina arvioiden Saksan kaikkien aikojen huonoin jääkiekkovuosi siinä missä vuorostaan 1997 oli ranking-sijoissa Saksan huonoin vuosi jääkiekossa sitten vuoden 1965 silloin mikäli siis otti silloisen Länsi-Saksan huomioon.)

2000: Uusintaottelu Putoamisesta MM-kisojen C-sarjaan vuodeksi 2001 josta tietenkin tuli vuodeksi 2001 uusi Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona/2-divisioona eli Slovenia-Hollanti (Tämä ottelu olisi pelattu 22.4.2000-25.4.2000 välisenä aikana joista todennäköisimmin 23.4.2000 tai 24.4.2000 pidemmän levon takaamiseksi kummalekkin joukkueelle.

Viimeistä vuotta tuolloin alustavasti pidetyt ja lopulta ne lopetettuina eli Jääkiekon MM-kisojen Karsinnat, Japanin Aasian Kiintiöpaikka kuten myös Saksan taattu MM-kisojen A-sarjan ja vuodesta 2001 eteenpäin vain pelkästään varsinaisina MM-kisoina tunnetun tapahtuman kisaisännyys tekivät lievästi sanottuna tämän vuoden B-sarjan MM-kisoista puhuttaessa melko tarpeettoman tapahtuman.

Saksa kun nimenomaan oli tuolloin B-sarjan MM-kisojen viimeisissä sellaisissa mukana jo valmiiksi. Ainoastaan voittamalla se toki sentään säästi kasvojensa viimeiset rippeet silloisen erittäin riekaleina olleen jääkiekkomaineensa osalta.

Sen se myös tekikin vaikka ainahan kabinettitie olisi ollut olemassa sitä varten. B-sarjan MM-kisojen ja C-sarjan MM-kisojen laajentuminen eli uusien Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan ja 2. Divisioonan/2-divisioonan laajentuminen tarkoitti tuona kyseisenä vuotena kaikkien joukkueiden säilymistä entisissä B-sarjan MM-kisoissa ja tulevissa 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisoissa vuodeksi 2001.

Se tarkoitti tietenkin mahdollisen teoreettisenkin Uusintaottelun Putoamisesta olevan täysin tarpeeton.)

2001: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisoihin vuodeksi 2002 Slovenia-Iso-Britannia (Tämä ottelu olisi pelattu 22.4.2001-25.4.2001 välisenä aikana joista todennäköisimmin 23.4.2001 tai 24.4.2001 pidemmän levon takaamiseksi kummallekkin joukkueelle.

Japanin Aasian Kiintiöpaikka hämmensi vieläkin nousijoitten asemaa. 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisojen B-lohkossa sattui tosiaan heti alkuun sopupeliksi epäilty noususkandaali tai oikeammin lähinnä brittipiireissä hieman vitsillään leikitelty vastaus ja kuittaus brittien suorittamaan voittoon Kazhakstanista maalein 11-2.

Noususkandaaliksi se tuli kun britit arvelivat Slovenian voittavan lohkoisäntänä Eestin maalein 12-0 ja he voittivat sitten Eestin peräti jo 16-0 ja Eesti tosiaan putosi vuodeksi 2002 ensi kertaa vähään aikaan 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisoihin eli entiseen C-sarjaan ja sen MM-kisoihin.

Brittien valmentajan eli Chris McSorleyn epäiltyä tätä Slovenian voittoa sopupeliksi hän toisti myös aiemman Slovenian TV:lle antamansa haastattelun sanojen ollessa yhä voimassa siitä, että hän ei siedä vihjailua omista sopupeliepäilyistä koska briteillä ei hänen mukaansa ollut niitä.

Niiden sanojen myötä sitten alkoi sloveeniyleisö buuata ja heitellä roskia ja romua laajalti televisioidussa ottelussa ja maailmallekin levinneissä verraten varhaisissa netti-tv:n lähetyksissä ja myöhemmin nykypäivänä ihan YouTubeenkin asti levinneessä TV-ottelun suorissa kuvissa niitä tosiaan brittipelaajien päälle palkintojen jaossa ja kazakkien pelaajat eivät suostuneet harmissaan eikä turvallisuuden syistäkään sloveeniyleisön rojujen lentäessä jäälle edes tulemaan palkintojenjakoon mikä teki siitä enemmän tai vähemmän näyttävän nolon jupakan kaiken maailman silmissä.

Tosin mahdollinen Uusintaottelu Nousemisesta Slovenian kanssa olisi nostanut tunteet kattoon, mutta brittien edes teoriassa voittaessa nousun MM-kisoihin vuodeksi 2002 olisi tullut hyvin todennäköinen päättymätön verinen mellakka jäälle kunnon vanhan ajan Jugoslavian Liigan pahimpien riehumisvuosien tyyliin sillä niin kovilla höyryillä sloveeniyleisö kävi brittejä kohtaan jo toteutuneestikin.)

2014: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisoihin vuodeksi 2015 Itävalta-Japani (Tämä ottelu olisi pelattu 27.4.2014-30.4.2014 välisenä aikana joista todennäköisimmin 28.4.2014 tai 29.4.2014 pidemmän levon takaamiseksi kummallekkin joukkueelle. Tähän mennessä vuoden 2012 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisoista lähtien MM-kisat olivat sen 1. Divisioonassa/1-divisioonassa jakautuneet sarjalohkoihin tai lohkosarjoihin jolloin pystyi nousemaan samassa sarjassa tai putoamaan samassa sarjassa enintään sarjalohko tai lohkosarja kerrallaan.

Eli toisin sanoen 1. Divisioonan/1-divisioonan osalta oli pystyi nousemaan enää vain sarjalohkosta tai lohkosarjasta numeroin tai kirjaimin ilmaistuna 1A/B1 ja esimerkiksi sarjalohkosta tai lohkosarjasta 1B/B2 pystyi enää vain nousemaan enintään sarjalohkoon tai lohkosarjaan 1A/B1 1. Divisioonassa/1-divisioonassa.

Tietenkin myös huonoimmillaan putoamaan 2. Divisioonaan MM-kiekossa siellä jälleen vuoden 2012 uusien sääntöjen mukaisesti tietenkin sen sarjan sarjalohkoon tai lohkosarjaan 2A/C1. Uusintaottelun Nousemisen tarve MM-kisoihin tuli tietenkin tässä tapauksessa sarjalohkosta 1A/B1 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kiekosta puhuttaessa.

Mahdollisessa Uusintaottelussa Nousemisesta Japani ei välttämättä olisi pärjännyt sen paremmin Itävallalle kuin muutenkaan kun se oli hävinnyt maalein 1-4 sille toteutuneesti ja oli entistäkin väsyneempi kun se oli hävinnyt Unkarillekin vain Rangaistuslyöntilaukauskilpailussa kun pistekin siitä lisää suoralla voitolla olisi tiennyt Japanille MM-kisoihin pääsyä ihan pelaamallakin.)

2015: Uusintaottelu Putoamisesta MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan vuodeksi 2016 sarjalohkoon tai lohkosarjaan 2A/C1 Eesti-Hollanti (Tämä ottelu olisi pelattu 20.4.2015-23.4.2015 välisenä aikana joista todennäköisimmin 21.4.2015 tai 22.4.2015 pidemmän levon takaamiseksi kummallekkin joukkueelle. Aikataulullisia syitä ei niin hirveästi ollut taakkana vaikkakin tämän sarjatason sarjalohko tai lohkosarja 1A/B1 oli jo alkanut kun tätä sarjalohkoa tai lohkosarjaa lopeteltiin 19.4.2015.

Tämä ottelu olisi ollut todennäköisesti uusintanakin aikamoinen tahtojen taisto ja taistossa olisi ollut kaksi entistäkin väsyneempää oman tasonsa huonointa joukkuetta vaikkakin Eestillä taistelutahtoa ja venymistä riitti joten kai Eesti olisi hoitanut ottelun uusintanakin voitokseen.)

2016: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisoihin vuodeksi 2017 Italia-Puola (Tämä ottelu olisi pelattu 30.4.2016-3.5.2016 välisenä aikana joista todennäköisimmin 1.5.2016 tai 2.5.2016 pidemmän levon takaamiseksi kummallekkin joukkueelle.

Tämä ottelu olisi todennäköisesti ollut uusintana tahtojen taisto, mutta toisaalta Italia oli voittanut Puolan muutenkin jo todetusti maalein 3-1 ja aika samaa luokkaa tai ehkä kenties maalin vähemmän olisi ollut sama ottelu uusintana. Tosin Puolan nousu MM-kisoihin vuodeksi 2017 olisi myös ollut virkistävä näky nähdä. Lähivuosina ainakin on mikäli vain edistys jatkuu hyvänä.)

2017: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisoihin vuodeksi 2018 Etelä-Korea-Kazhakstan (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 29.4.2017-2.5.2017 välisenä aikana joista todennäköisimmin 30.4.2017 tai 1.5.2017 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle. Tämä ottelu olisi uusintanakin ollut erittäin tiukka ottelu Etelä-Korealle selvittää vaikka niin oli kazakit myöskin ihan parhaimmat voimansa tuhlanneet.

Ottelu toteutuneesti sai pieniä vaikkakin erittäin erikoisia sopupelin väitteitä aikanaan ja ainakin Uusintaottelu Nousemisesta olisi aivan täysin lopullisesti tyrmännyt ne äärimmäisen vähäisetkin lähinnä huuhaa-tason sopupelin väitteet.

Etenkin kun törkeämpiäkin ja näkyvämpiäkin 'muka' sopupelejä on mennyt läpi rehellisinä ja sääntöjen mukaisina otteluina läpi historian saatossa eikä niistä ole valitettu. Tämä ottelu olisi toteutuessaan pelattu varmaankin osana tämän sarjatason sarjalohkon tai lohkosarjan 1B/B2 päätöspäivän otteluja tai heti niiden jälkeen kun se olisi ollut ohi koska 28.4.2017 oli toteutuneesti ohi sarjalohkon tai lohkosarjan 1A/B1 ottelut vuonna 2017.)

2018: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisoihin vuodeksi 2019 Italia-Kazhakstan (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 29.4.2018-2.5.2018 välisenä aikana joista todennäköisimmin 30.4.2018 tai 1.5.2018 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle.

Tämä ottelu olisi ollut toteutuessaan hyvinkin tiukka Italialle ja kazakit tuskin olisivat toistaneet toteutuneen ottelunsa pahimpia virheitä joilla tappio tuli toteutuneesti maalein 0-3. Viime vuonna molemmat 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisojen sarjalohkot tai lohkosarjat olisivat olleet samana päivänä normaalisti ohi joten ylimääräotteluille olisi ollut tilaa ja aikaa tarvittaessa mikäli tällaisia vain olisi käytössä.)

2019: Uusintaottelu Putoamisesta MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan sarjalohkoon tai lohkosarjaan 1B/B2 Unkari-Liettua ja Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisojen 1. Divisioonassa/1-divisioonassa sarjalohkossa tai lohkosarjassa 1B/B2 sarjalohkoon tai lohkosarjaan 1A/B1 Romania-Puola (Nämä ottelut olisivat molemmat olleet pelattavissa milloin tahansa 5.5.2019-8.5.2019 välisenä aikana joista todennäköisimmin 6.5.2019 tai 7.5.2019 hieman tilanteesta vaihdellen koska 6.5.2019 tänä vuonna olisivat toteutuneella historialla olleet siitä eteenpäin kaikki mahdolliset MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan ottelut pelattu ja sitten olisi ollut ottelun mausta kiinni sijoittelu. Tietenkin sitten Uusintaottelusta niin Putoamisen kuin Nousun kannalta.

Unkari-Liettua olisi ollut vielä viimeinen yritys Liettualle toteuttaa jättiyllätys ja pudottaa Unkari sen mustimmassa turnauksessa aikoihin sarjalohkoa tai lohkosarjaa alemmaksi ja Puolalta saada vuorostaan viimeisen kerran tilaisuutta yrittää vain niin kovin selvästi viime vuosien edistyksen tapaan nousua.

Siinä missä Tricolori Hochei omasta tason nostamisesta huolimatta on tosiaan ollut melko lailla varjoissa selvästi vaatimattomammin uutisoidusti kehittynyt myöskin ja se olisi voinut nyt hyvinkin hävitä koska ei se helppoa ollut tänä vuonna voittaa Puolaa. Ensi vuodelle kylmää kyytiä on kyllä odotettavissa ilman ihmeitä ja harjoituskauden sujumista edelleen.)

Tästä on jäänyt tietenkin pois joitakin mietintöjä kuten esimerkiksi vuoden 1991 B-sarjan MM-kisojen Itävallan niukka poisjääminen A-sarjan MM-kisoihin 1992 oikeuttavasta Uusintaottelusta Nousemisesta puhuttaessa mikäli se olisi saanut pisteenkin lisää jolloin Puola olisi kohdattu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy