Divisioonien MM-kisat

  • 207 683
  • 1 290

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Belgialla taitaa pelata maalissa Jokereissakin käväissyt Wouter Peeters. Chicago varasi hänet 3 kierroksella, joka kuulostaa uskomattoman pieneltä numerolta! Nykyään ei varata veskareita hirveän aikaisin, joten onkohan joku Hawksin scoutti käynyt vierailemassa Red Bullin hienoissa harjoitustiloissa ja spotannut siellä jättiläisen. Olisi voinut olettaa että hän on vapaana vielä vikoilla kierroksilla, kun ei pelannut huippusarjassa tai loistanut maajoukkueissa. Mies on toki vielä nuori, mutta ei ole pystynyt hinaamaan nyt Belgiaa ylimmässä mutasarjassa Espanjaa, Australiaa ym vastaan. Jos on tarkoitus päästä Mestistä ylemmäksi, niin urotekoja voisi odottaa tuolla tasolla.



Eiköhän tässä ole puhtaasti kyse siitä, kuinka paljon he hommaavat kanukkeja. Muuten on mahdotonta kehittyä lyhyessä ajassa. Kiina on toki erittäin surkea, mutta hyvä esimerkki on Korea joka on parempi muttei hypensä arvoinen. Kuinka monta pelaajaa siitä joukkueesta mahtuisi edes EBELiin tai Allsvenskaniin? Korea marinoi kaikki tärkeät pelipaikkansa hyvillä kanukeilla ja siitä alkoi nousu kohti järkeviä sarjatasoja. Daltonin KHL-tasoiset torjunnat ovat todella suuri ase puoliammattilaisia vastaan. Jokainen voi miettiä mitä tapahtuisi, jos he joutuisivat kohtaamaan 40 laukausta illassa jollain omalla 173cm veskarilla.

Onko Korea ylipäätään koskaan menestynyt omilla ukoillaan esim Japaniin verraten (jota ei olla hypetetty aikoihin yhtään)? Minun on hyvin vaikea erottaa heitä perus C-sarjan joukkueista. Puola, Ukraina, Liettua, Englanti ja Japani ovat toki ihan kivoja lätkämaita, mutta he ovat kuitenkin vaikeuksissa Unkarin, Itävallan, Italian jne kanssa. A-sarjan joukkueista puhumattakaan. Korea näytti viime vuonna kuinka vaikeaa on kunnollisia pikkumaita vastaan kun puolet joukkueesta on C-sarjasta. Olympiapaikkaan ei pitäisi riittää se, että pystyt uhittelemaan Italiaa, Unkaria tai Kazakstania. Sinne päästäkseen pitäisi pystyä lyömään ainakin V-Venäjä sekä Ranska ja mielellään haastamaan vielä joku kova pikkumaa. Tuo on käytännössä mahdotonta kapealla joukkueella, yksittäistä pommia lukuunottamatta.

Junnukisat ovat taas näyttäneet mitä näille C-sarjan maille käy kun et saa käyttää kanukkeja. Korea ja Britit ottivat jo turpiin U20-sarjassa Romanioilta, Viroilta ja Liettuoilta. Nyt pelataan U18-sarjoja ja Korea säilyy heikossa D-sarjassa vain koska Espanja on vielä huonompi. Viro, Romania jne ovatkin jo liikaa. Englanti yllätti viime vuonna nousemalla C-sarjaan 18-vuotiaissa. Onkin hauska nähdä miten heille käy siellä. Itävalta, Slovenia, Japani ja Unkari ovat jo "sen verran vakavasti otettavia kiekkomaita", että kyyti voi olla kylmää jos Liettuat ja Romaniat eivät kaadu 10 kertaa 10.

Eli Kiina voi hyvinkin roikkua mukana EHT-olympialaisissa jos pistävät vaan tarpeeksi monta dollaria pöytään. Kehityksen luominen pitkässä juoksussa onkin paljon vaikeampaa. Kiina on yrittänyt ottaa kehitysaskelia jalkapallossa jo pitkään, mutta vaikealta se on näyttänyt. Aasian top10 ei tunnu puhkeavan vaikka sijat 5-15 eivät ole mitään maagista sakkia. Miksi Kiina panostaisi kovaa lätkään kun se on kuitenkin pieni laji, maassa ei ole mitään perinteitä ja jalkapallossakin on töitä omiksi tarpeiksi?

PS. Isäni kertoi aikanaan kuinka hän kävi katsomassa 70-luvulla välittömän kiekkoklassikon SaPKo-Kiina! Kiina yritti jo silloin aloittaa toimintaa, mutta käytännössä mitään ei ole tapahtunut 40 vuoteen.. Kävin itse katsomassa joku 10 vuotta sitten SaPKo-Viro matsin ja sekin oli paskaa kun virolaisilla hyökkääjillä suoristui selkä jos joutui polkemaan omiin. Kiekon kanssa kiinnosti sitten jo enemmän. Peli päättyi jotain 11-1, ja Kiina on tuosta vielä paljon huonompi (Virolta puuttui tosin harvat nimekkään ukot).

Hmm...

Vaikka tämä vastaus tulee pitkän ajan jälkeen niin isäsi on kenties katsonut aikanaan 1970-luvulla tämän alle tulevan ottelun:

24.10.1973 Savonlinna SaPKo-Kiina 4-3 (SaPKo pelasi tuolloin Jääkiekon Suomen Sarjaa tai Jääkiekon Suomensarjaa eli toiseksi korkeinta sarjatasoa.)

Tuo ottelu oli osa Kiinan Suomen Kiertuetta vuonna 1973 jolloin se pelasi suomalaisia seurajoukkueita vastaan päättäen kiertueensa Suomen C-maajoukkuetta eli tuolloista Kehitysjoukkuetta vastaan.

Jään Lohikäärmeet olivat Suomessa 23.10.1973-1.11.1973 välisen ajan.

Tuon kiertueen ottelut olen merkinnyt Sisu Teamin topikkiin sen 15:sta osiolle.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Etelä-Korealla tänä vuonna tosiaan tuli täyteen 40 vuotta MM-jääkiekon ohjelmassa mukana oloa joskin varsinaista katkeamatonta yhtämittaista osallistumista MM-ohjelmaan on tullut tänä vuonna täyteen vasta 30 vuotta kun tätä ennen vuonna 1988 Etelä-Korea ei osallistunut muun muassa Thayer Tutt Trophyyn ja ennen vuotta 1986 taukovuosia oli muitakin.

Kiitos kuitenkin tänä talvena vähän aikaa Youtubessakin näkyneen Etelä-Korean jääkiekkohistoriaa ja samalla viime vuoden Etelä-Korean Talviolympialaisia sivunneen ja sieltä valitettavasti sittemmin poistetun ja maan televisiossakin näkyneen dokumentin eli Tiikerin Tien tai vastaavan suomennetulta nimeltään ja sen mukaan löytyivät Etelä-Korean Päävalmentajat nimenomaan ajalta ennen pitkäaikaisinta ja sinänsä kuuluisinta Etelä-Korean Päävalmentajaa eli Il Sea Kimiä.

Il Sea Kimin edeltäjät olivat seuraavat kun vuoden 1978 lopussa Etelä-Korea päätti ryhtyä vihdoin ja viimein aktiivisesti jääkiekon MM-ohjelmaan mukaan kun aiemmin se oli aina jättänyt tulematta tai järjestänyt kovin eriskummallisia tempauksia kuten yritystä mennä pelaamaan näytösotteluita yhdessä Pohjois-Korean kanssa Sapporon Talviolympialaisiin 1972 Japaniin ennen kuin järkeä tuli päähän molemmille kyseisille maille joista nurinkurisesti tuolloin ja itse asiassa pitkään sen jälkeenkin Pohjois-Korea ei ainakaan olisi niin paljon häpäissyt itseään jäällä eli sitäkin taustaa vasten Etelä-Korea loi maineensa melko tyhjästä, mutta tässä kuitenkin itse Il Sea Kimin edeltäjät:

Etelä-Korean Päävalmentajat 1979-1988

Man-Young Kim (Hän oli Il Sea Kimin edeltäjän edeltäjän edeltäjä ja ensimmäinen Etelä-Korean Jääkiekkomaajoukkueen Päävalmentaja vuosina 1979-1981.)

Young-Kook Park (Hän oli Il Sea Kimin edeltäjän edeltäjä ja toinen Etelä-Korean Jääkiekkomaajoukkueen Päävalmentaja vuosina 1982-1986.)

Jong-Kuk Park (Hän oli Il Sea Kimin edeltäjä suoraan ja kolmas Etelä-Korean Jääkiekkomaajoukkueen Päävalmentaja vuosina 1987-1988.)

Laitetaan vielä loppuun juhlavuoden kunniaksi kaikkien aikojen ensimmäinen Etelä-Korean maajoukkue vuodelta 1979 näin pienenä bonuksena 40 vuoden takaa:

Daehan Minguk Aiseuhaki Gukga Daepyo Tim 1979/Taehan Min'guk Aisŭhak'i Kukka Taep'yo T'im 1979

Maalivahdit: Eui Taek Kim ja Ho-Yung Yoon

Puolustajat: Yung Suk Choi, Soo Chul Yoon, Kee Ryon Chung, Sung Kyu Yoo, Duck Whan Kim, Hee Bum Yang ja Dae Hee Kim

Hyökkääjät: Chan Gi Son, Sung Kyu Choi, Jae Heon Lee, Cheol Ho Kim, Kyu Suk Whang, Chang Min Ke, Chun Bok Kim, Dong Eun Tan, Kang Whan Kim, Woo Jung Chang, Hyu Gu Shin ja Jung Kyu Kim

Joukkuekapteeni: Yung Suk Choi

Varajoukkuekapteenit: Jae Heon Lee ja Hyu Gu Shin

Päävalmentaja: Man-Young Kim

Hieman on nykypäivän Etelä-Korean vastaavaan nähden erilainen kieltämättä ollut.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Divisioonien MM-kisojen kuten myös vanhempien B, C ja D-sarjan MM-kisojen väliltä ja niistä puhuttaessa mielenkiintoista on myös se, että millaista on tai olisi ollut historian saatossa jos niissä olisi toisinaan pelattu Uusintaotteluja Nousemisesta tai Putoamisesta?

MM-kisojen yleiselle puolelle mietin laittavani tuota samaa mietintää, mutta en löytänyt sille sopivaa topikkia ja uuden perustaminen vain ehkä yhtä tai kahta viestiä varten ainakin toistaiseksi on tuntunut melko turhalta ellei sitten niihin tulisi jotain keskustelua ennen pitkää.

Jalkapallon MM-kisoissa esimerkiksi Mestaruuden Uusintaotteluun/Loppuottelun Uusintaotteluun/Uusintaotteluun Maailmanmestaruudesta oli olemassa säännöissä mahdollisuus sille aina vuoden 1982 loppuun asti jolloin se sittemmin näin esimerkiksi sanottuna poistettiin sen säännöistä.

MM-kisojen puolelle laitan sille ennen pitkää ehkä omaan topikkiin tai joihinkin noista nk. Kiekkovuosien katsauksista siihen asti tai jopa hieman niissä aiheen vierestä menemällä niiden vuosien jälkeen ne tilanteet joissa sellaiset olisivat olleet mahdollisia ja yllättävänkin monta kertaa niihin olisi ollut mahdollisuudet ja esimerkiksi Suomella olisi ollut vuonna 1997 mahdollisuus Uusintaotteluun Välieriin mikäli se silloin olisi ollut säännöissä käytettävissä.

Seuraaviin viesteihin laitan tilanteet noista MM-kisojen alimpien sarjojen vastaavista tilanteista joissa erinäiset Uusintaottelut Nousemisesta tai Putoamisesta vähän kotimaisen vanhemman ajan SM-Sarjan tai Suomen Sarjan/Suomensarjan tapaan olisivat olleet mahdollisia.

Aloitan D-sarjan MM-kisojen ja myöhemmän Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan käsittelystä toki myös mahdollisine muutoksineen tai MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan Karsinnan ja kertaalleen vuonna 2002 käytännössä 3. Divisioonan/3-divisioonan nimellä huomattavilta osin jälkikäteen siksi nimetyn vaikkakin tapahtuma-aikanakin erittäin nimellisesti 2. Divisioonan/2-divisioonan Karsintana tunnetun MM-kisatapahtuman jota nimitettiin jo tuolloin oikeasti sarjatasoa alemmaksi sarjaksi niihin sisällyttäen mikäli tarvetta niille oli vuosilta 1987-2019 juurikin noiden Uusintaottelujen suhteen Nousemisesta tai Putoamisesta:

1996: Uusintaottelu Noususarjaan Espanja-Etelä-Korea (Tämä olisi pelattu milloin tahansa 28.3-31.3.1996 mennessä, mutta käytännössä mitä todennäköisimmin 28.3.1996 silloin kun D-sarjan MM-kisoissa pelattiin Lohdutussarjaa/Sijoitussarjaa ja ennen kuin Noususarjan piti lähtökohtaisesti alkaa 27.3.1996. Alkuerät olivat päättyneet 27.3.1996 mennessä jolloin Espanja ja Etelä-Korea olivat siihen mennessä päätyneet tasoihin keskenään.)

1997: Uusintaottelut Noususarjaan ja käytännössä Jääkiekon MM-kisojen laajenemisen myötä jo saman tien MM-kisojen C-sarjaan vuodeksi 1998 Etelä-Korea-Belgia ja Jugoslavian Tasavalta-Bulgaria (Etelä-Korea, Belgia, Jugoslavian Tasavalta ja Bulgaria olivat D-sarjan MM-kisojen Alkuerien jälkeen päätyneet tasoihin ensin mainittujen maiden osalta Ykköslohkossa ja jälkeen mainittujen maiden osalta Kakkoslohkossa.

Nämä ottelut olisi pelattu milloin tahansa 12.4.1997-15.4.1997 mennessä, mutta käytännössä mitä todennäköisimmin 12.4.1997 silloin kun D-sarjan MM-kisoissa aiottiin pelata Lohdutussarjaa/Sijoitussarjaa ja ennen kuin tuona vuonna käytännössä merkityksettömän Noususarjan piti lähtökohtaisesti alkaa 13.4.1997 eli samana päivänä yhdessä Lohdutussarjan/Sijoitussarjan kanssa.)

1999: Uusintaottelu Nousemisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 2000 Espanja-Israel (Tämä olisi pelattu Noususarjan päätteeksi milloin tahansa 21.4-24.4.1999 välisenä aikana, mutta varmaankin todennäköisimmin 22.4.1999 tai 23.4.1999 mahdollisen pidemmän levon takaamiseksi toisin kuin muiden keskellä sarjaa tapahtuvien Uusintaottelujen tapauksessa jolloin täytyi enemmän miettiä pitäen silmällä aikatauluja ja niiden tarkkuutta.)

2002: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan vuodeksi 2003 Meksiko-Uusi-Seelanti (Tämä olisi pelattu tietenkin tuon vuoden erikoisen ja käytännön 3. Divisioonan/3-divisioonan päätteeksi huolimatta nimestään 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen Karsintana. Se olisi pelattu milloin tahansa 14.4-17.4.2002 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 15.4.2002 tai 16.4.2002 mahdollisen pidemmän levon takaamiseksi.)

2019: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2020 Arabiemiraatit-Hong Kong (Tämä olisi pelattu tietenkin 3. Divisioonan/3-divisioonan MM-kisojen Karsinnan päätteeksi. Se olisi pelattu milloin tahansa 7.4-10.4-2019 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 8.4.2019 tai 9.4.2019 mahdollisen pidemmän levon takaamiseksi.

Toisaalta tälle ottelulle tänä vuonna ei olisi ollut teoriassakaan tarvetta mikäli Kirgisia ei olisi joutunut melkein kaikkien peliensä osalta hylätyksi laittoman pelaajan käyttämisen johdosta.)

Näiden lisäksi vain vuonna 2000 olisi ollut kaikkien aikojen viimeisessä D-sarjan MM-kisojen kisavuonna sen Noususarjassa periaatteessa mahdollisuus Uusintaotteluun Nousemisesta Israelin ja Belgian välillä.

Se olisi kuitenkin ollut hyödytön ja merkityksetön koska kaikki kolme Noususarjan maata käytännössä myös normaalin Sijoitussarjan maiden ja Lohdutussarjan/Alemman Sijoitussarjan/Putoamissarjan voittajan Meksikon kanssa nousivat tuolloin uuteen Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan vuodeksi 2001.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
C-sarjan MM-kisojen vuosien 1961-2000 ja Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan vuosien 2001-2019 mahdolliset Uusintaottelujen tarpeet Nousun tai Putoamisen osalta tulevat tähän viestiin ja ne pitävät mukanaan myös 2. Divisioonan/2-divisioonan muuttumisen vuodesta 2012 eteenpäin sarjalohkoittain pelattavaksi niiden vastaavien nousujen ja putoamisten väliltä kuten myös vuosien 1992, 1994 ja 1995 C2-sarjan MM-kisojen vastaavat nimenomaan osana sitä sarjaa kun tuolloin ei ollut tai ei haluttu oikeammin järjestää varsinaisia D-sarjan MM-kisoja maiden vähyyden tai oletettavien valtavien peruutusten takia.

Vuoden 2002 erikoinen 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen Karsinta oli nimestään huolimatta lopullisen oikea 3. Divisioonan/3-divisioonan eli entisen D-sarjan MM-kisojen vuosi joten sitä en tässä poikkeuksena käsittele lainkaan kun se on jo käsitelty edellisessä viestissä joten tässä niitä Uusintaotteluja tulee tähän alle:

1973: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1974 Hollanti-Unkari (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 19.3.1974-22.3.1974 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 20.3.1974 tai 21.3.1974 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 18.3.1974 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Unkari oli hävinnyt Ijs-Oranjelle samana vuonna tosin oman pelinsä jo maalein 3-5, mutta yllätyksellinen voitto olisi ollut kutkuttavan jännittävä nähdä. Unkari jäi lopulta tietenkin tasatilanteessa kolmanneksi ja C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1974 kun Hollanti matkasi Jääkarhujen eli Norjan kanssa B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1974 kakkostilallaan.)

1977: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1978 Italia-Tanska (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 21.3.1977-24.3.1977 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 22.3.1977 tai 23.3.1977 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 20.3.1977 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna. Tanskan osalta vielä kerran nk. Kööpenhaminan Kalinat kotiyleisön edessä olisi saattanut tuottaa sille sittenkin voiton ja nousun kotikisoissaan.

Italian kanssa oli pelattu tasapeli oikeastikin maalein 2-2. Tanska ei noussut B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1978 yhdessä Italian kanssa koska C-sarjan MM-kisoja pelattiin Kanadan mielenoikkujen johdosta MM-kisojen A-sarjassa ja sen paluun myötä 7 joukkueen kisoina ja B-sarjan MM-kisoja pelattiin sinä vuonna poikkeuksellisesti 9 joukkueen kisoina.

Niiden tilanteiden johdosta B-sarjassa ja C-sarjassa MM-kisojen osalta niiden takia sai vain yksi maa nousta vaikkakin B-sarjan MM-kisoista pudotettiin edelleen kaksi maata sarjatasoa alemmaksi.

Normaalein säännöin Italia ja Tanska olisivat nousseet molemmat B-sarjan MM-kisoihin 1978 kun sittemmin sinne nousi tietenkin siis vain Sininen Kone/Sinikone eli Italia.)

1986: Uusintaottelu Putoamisesta D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1986 Espanja-Etelä-Korea (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 30.3.1986-2.4.1986 välisenä aikana, mutta todennäköisemmin turnauksen aikataulusyiden johdosta heti 30.3.1986 jolloin oli määrä aloittaa C-sarjan MM-kisojen Noususarja ja Sijoittussarja/Lohdutussarja kun 31.3.1986 olisi pelattu Huonoimpien Sijojen Sijoitusottelu.

Alkuerät olivat C-sarjan MM-kisoissa päättyneet 29.3.1986 jolloin siinä vaiheessa Espanja ja Etelä-Korea olivat tasapelissä keskenään.)

1987: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1989 Tanska-Romania (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 30.3.1987-2.4.1987 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 31.3.1987 tai 1.4.1987 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 29.3.1987 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Jälleen Tanskan kohdalla nk. Kööpenhaminan Kalinat kotiyleisön edessä vielä kerran olisivat voineet olla terää tekeviä, mutta paraattimarssi voittoon se ei aiemmin 8-2 voiton sijaan välttämättä olisi ollut koska Tanska oli väsynyt Japanin suorittamasta pyörittelystä ja Tanska olisi voinut menettää sensaatiomaisesti myös nousunsakin.

Ainakin mikäli se olisi alkanut liikaa perseillä pelissään ja etenkin Tanskan valmennus oli väliinpitämättömän ylimielistä kanukkitason muniin puhaltelua siihen aikaan jolloin ei sekään mikään ihan sensaatio olisi ollut ja etenkin kun Tricolori Hocheilla oli vielä aika montakin huippupelaajaa joukkueessa.)

1990: Uusintaottelu Putoamisesta D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1991 Belgia-Etelä-Korea (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 9.4.1990-12.4.1990 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 10.4.1990 tai 11.4.1990 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 8.4.1990 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Tätä ei kuitenkaan olisi tarvittu kuten ei koko putoamista muutenkaan Itä-Saksan ja Länsi-Saksan yhdistymisen ja D-sarjan MM-kisojen toistaiseksi voimaan silloin tulleen lakkauttamisen myötä jolloin muutenkaan kukaan ei pudonnut.)

1991: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1992 Bulgaria-Iso-Britannia (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 4.4.1991-7.4.1991 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 4.4.1991 tai 5.4.1991 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 3.4.1991 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

MM-kisojen A-sarjan laajentumisen myötä 4 maata pääsi niin B-sarjan MM-kisoissa kuin C-sarjan MM-kisoissa sinä vuonna sarjatasoa ylemmäksi ja tämäkin oli niitä suuria jossittelun arvoisia kysymyksiä Alex Dampierin ajan huikealle brittijoukkueelle. Melkein varmasti britit olisivat kyllä voittaneet jo viimeistään tämän ottelun kun pienestä se oli jäänyt kiinni varsinaisessa oikeasti pelatussa pelissä.

Yhdestä ainoasta päästetystä maalista ja Bulgarian maalivahti Konstantin 'Konsta' Mihailovista. Ja muutoin tietenkin Unkaria vastaan pelatusta tasapelistä turnauksen aikana tai myös Kiinalle ja Tanskalle kärsityistä yhden maalin tappioista joskin Tanska kyllä oli aika helkkarin ylivoimainen brittejä vastaan periaatteessa vuonna 1991 kun tuolloinhan britit olivat juuri nousseet D-sarjan MM-kisoista C-sarjan MM-kisoihin.)

1993: Uusintaottelu Nousemisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1993 vuoden 1993 C-sarjan MM-kisojen Karsinnassa vuoden 1992 puolella Kazhakstan-Valko-Venäjä (Tämä ottelu olisi pelattu 9.11.1992-10.11.1992 välisenä aikana ja todennäköisesti jo heti 9.11.1992 kun kyse olisi ollut vain nousijan määrittelystä nk. Entisten Neuvostotasavaltojen Lohkossa.

Mielenkiintoista joskin rottamaisen levoton silloinen Valko-Venäjä olisi ollut nähdä C-sarjan MM-kisojen varsinaisessa vuoden 1993 turnauksessa. Tosin tuolloin vielä sillä olisi ollut omat ongelmansa joten toteutunutta historiaa vasten menee vähän mielipideasiaksi tässä tapauksessa.)

1994: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1995 Slovakia-Valko-Venäjä (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 28.3.1994-31.3.1994 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 29.3.1994 tai 30.3.1994 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 27.3.1994 C1-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Slovakia oli hädällä ja tuskalla voittanut Valko-Venäjän nousun suhteen toteutuneesti maalein 2-1 joten nyt tappio kotiyleisön nähden uudestaan pelatessa väsyneenä ja vaikka levonkin kanssa olisi ollut enemmänkin kun lähellä. Etenkin kun Valko-Venäjä oli vuodessa kehittynyt melkoisen hurjasti ja oli oikeasti jo B-sarjan MM-kisojen ellei ihan aivan melkein jo A-sarjan putoajan tasoa siihen aikaan.

Noustessaan Valko-Venäjä olisi B-sarjan MM-kisoissa Latvian kanssa saattanut luoda A-sarjan MM-kisoihin nousijan osalta mielenkiintoista vaihtoehtohistoriaa kun taas Slovakia olisi teoriassa vuonna 1995 ollut järkyttävänkin ylimaallinen tasoltaan C1-sarjassa jo muutenkin sille sarjatasolle yleensäkään MM-jääkiekosta puhuttaessa sopimattomana.)

1995: Uusintaottelu Nousemisesta C1-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 Kroatia-Liettua ja Uusintaottelu Putoamisesta D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 Belgia-Israel (Nämä ottelut olisi pelattu milloin tahansa 31.3.1995-3.4.1995 välisenä aikana, mutta todennäköisemmin 1.4.1995 ja 2.4.1995 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi ja varmaankin järjestyksessä Uusintaottelu Putoamisesta ja Uusintaottelu Nousemisesta.

30.3.1995 kun päättyivät toteutuneesti sinä vuonna kaikki ottelut C2-sarjan MM-kisoissa kun myös Huonoimpien Maiden Sijoitusottelu Kreikan ja Uuden-Seelannin kanssa täysin suoraan D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 oli saatu pelattua.

Belgia-Israel-ottelussa panos olisi ollut tragikoomisen merkityksetön kun muutenkin lähtökohtaisesti vuoden 1995 C2-sarjan Putoamissarjan voittaja Belgia joutui silti tippumaan D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 kun kyseinen sarjataso lopultakin palautettiin jälleen MM-kiekon kartalle.

Jään Keltaiset Paholaiset sen vuoden erikoisemman peliasun vuoksi hieman vuoden 1992 tapaan olivat hävinneet Israelillekin varsinaisen ottelunsa sitä vastaan rumasti maalein 2-7 joten siinä mielessä voittajaksikin päätyminen kaikkiaan oli aika erikoinen tilanne.

Kroatia-Liettua-ottelussa panos oli tätä vasten huomattavasti korkeampi sillä voittaja sai ensin muka nousta C1-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 ja lopulta säilyä C-sarjan MM-kisoissa sille vuodelle.

Häviäjä tai tässä tapauksessa tasapeliinkin jäänyt maa putoaisi D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996 muka vuoden 1996 C2-sarjan MM-kisoissa säilymistä vasten jolloin melkein yhtä merkityksetön käytännössä oli myös C2-sarjan MM-kisojen Noususarja vuonna 1995 kun Liettuan ohella putosivat myös muutoin sarjapaikkansa varmistaneet Espanja ja Etelä-Korea D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1996.

Kroatia tosiaan piti pintansa kun tasapeli riitti nousuun ja se myös pidettiin.

Liettua painosti kaikin voimin ja alkoi vähitellen ehkä olla vähän parempi kuin Kroatia tuolloin minkä jälkeen vain ehkä vuosina 1998-2000 Kroatia pystyi vielä voittamaan Liettuan jääkiekossa kun sittemmin se homma ainakin ennen nk. Kronukkien aikaa oli verraten pitkään toisin päin. Ja olihan vuonna 1995 Liettualla jo Ruuna eli Arunas Aleinikovas tässä tapauksessa maalivahtina.)

1996: Uusintaottelu Nousemisesta B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1997 Kazhakstan-Ukraina (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 1.4.1996-4.4.1996 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 2.4.1996 tai 3.4.1996 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Kazhakstan seisautti Ukrainan toteutuneesti, mutta olisi voinut verraten helposti hävitä uusinnan kun kuitenkin melko saman tason joukkueista puhuttiin. 31.3.1996 päättyivät toteutuneesti C-sarjan MM-kisat sinä vuonna.)

1998: Uusintaottelu Putoamisesta D-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1999 Etelä-Korea-Espanja (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 29.3.1998-1.4.1998 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 30.3.1998 tai 31.3.1998 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Etelä-Korea säilyi sarjassa kun se pystyi pelaamaan aiemmin voiton Espanjasta ja Espanja oli pelannut vain tasapelejä C-sarjan MM-kisojen Putoamissarjassa.

Välttämättä Uusintaottelussa Putoamisesta puhuttaessa Etelä-Korea ei olisi kyennyt enää temppuaan toistamaan väsymyksen alkaessa painaa. 28.3.1998 päättyivät toteutuneesti C-sarjan MM-kisat sinä vuonna ikimuistoisesti Unkarin kauan odotettuihin nousujuhliin B-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1999 voitolla naapurivastustajasta Tricolori Hocheista eli Romaniasta sensaatiomaalivahtinaan silloinen 18-vuotias Levente Szuper eli hyvinkin tunnettu Szuperman.)

1999: Uusintaottelu Noususarjaan Liettua-Etelä-Korea (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 9.4.1999-12.4.1999 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin jo 9.4.1999 aikataulullisista syistä johtuen kun 10.4.1999 piti aloittaa ja pelata niin Noususarja kuin Putoamissarja joka vuodeksi 2000 osoittautui hyödyttömäksi johtuen siitä, että Jugoslavian Tasavallan sallittiin jäädä MM-kisojen sarjatasolle kun se oli sieltä suljettu poliittisista syistä eikä urheilullisista syistä johtuen silloisissa IIHF:n säännöissä vaikka esimerkiksi muutoin sen noista kisoista sulkenut Hollanti ja muutama muu maa olisi kannattanut suoraa pudottamista D-sarjan MM-kisoihin vetäytymisen johdosta.

Vastineeksi ketään ei vuonna 1999 tarvinnut pudottaa C-sarjan MM-kisoista D-sarjaan ja sen MM-kisoihin vuodeksi 2000 jolloin siihen sitten kaikki suostuivat jolloin Putoamissarjasta tuli lähinnä Sijoitussarja sinä vuonna C-sarjan MM-kisoissa.)

2000: Uusintaottelu Noususarjaan ja käytännössä Jääkiekon MM-kisojen alempien sarjojen laajenemisen ja muuttumisen myötä MM-kisojen Divisiooniksi jo saman tien MM-kisojen entiseen C-sarjaan ja tuolloin uuteen MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan vuodeksi 2001 Kroatia-Romania (Tämä ottelu olisi pelattu Alkuerien päätteeksi milloin tahansa 23-26.3.2000 välisenä aikana, mutta käytännössä mitä todennäköisimmin 23.3.2000 silloin kun C-sarjan MM-kisoissa aiottiin pelata Sijoitussarjaa/Ylempää Sijoitussarjaa ja Alempaa Sijoitussarjaa/Lohdutussarjaa yhdessä tuona vuonna jälleen käytännössä merkityksettömän Noususarjan ottelujen kanssa heti päivämäärästä 24.3.2000 eteenpäin.

Kiintoisaa toteutuneessa historiassa oli se, että vaikka Tricolori Hochei hävisi Kroatialle suoran nousun toki melko nöyryyttävästi menettämällä 4-2 johtonsa 4-4 tasapeliksi niin se floppasi lopullisen karmeasti käytännössä hopealautasella pidetyn muun nousunsa nimenomaan tuon vuoden Sijoitussarjan/Ylemmän Sijoitussarjan voittajan ominaisuudessa entiseen MM-kisojen B-sarjaan ja tuolloin uuteen MM-kisojen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan pelaamalla tasapelin Liettuan kanssa maalein 5-5 ja häviämällä silloiselle Etelä-Korealle käytännössä järkyttävästi maalein 4-5!

Siten viimeinen uuteen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan MM-kisoissa sen uuden sarjatason suhteen oli kuin olikin Liettua. Putoamissarja oli tietenkin tuona vuonna olematon laajentumisen johdosta jolloin se tunnettiin vain nimellä Alempi Sijoitussarja/Lohdutussarja.)

2003: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan vuodeksi 2004 Belgia-Kiina (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 31.3.2003-3.4.2003 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 1.4.2003 tai 2.4.2003 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Jään Paholaiset oli joka tapauksessa toteutuneesti ensi kerran MM-kisojen 1. Divisioonassa/1-divisioonassa tai entisessä B-sarjan MM-kisoissa ensi kerran sitten vuoden 1957 vuonna 2004 tuon vuoden lohkovoiton temppunsa tehtyään.

Jään Lohikäärmeillekin mahdollinen nousu olisi tehnyt hyvää, mutta Jään Paholaisten tapaan kyyti olisi hyvin todennäköisesti ollut varsin kylmää. Tämä tilanne olisi sattunut B-lohkossa. Kaikki Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan liittyneet ottelut pelattiin toteutuneesti 30.3.2003 mennessä.)

2004: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan vuodeksi 2005 Kiina-Kroatia ja Uusintaottelu Putoamisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2005 Israel-Luxemburg (Nämä ottelut olisi pelattu milloin tahansa 19.4.2004-22.4.2004 välisenä aikana, mutta todennäköisemmin 20.4.2005 ja 21.4.2005 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi ja varmaankin järjestyksessä Uusintaottelu Putoamisesta ja Uusintaottelu Nousemisesta.

Jään Lohikäärmeet olisivat voineet hävitäkin silloiselle nousukauttaan ja myös nk. Kronukkien aikakautta pikkuhiljalleen aloittavalle Kroatialle nousunsa ja ei Israelillakaan tämä vuosi mennyt vahvasti joskin seuraavana sitten voitettiin jo sarjatason oma lohko ja noustiin vuodeksi 2006 jo MM-kisojen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan!

Tämä tilanne olisi sattunut A-lohkossa. Kaikki Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan liittyneet ottelut pelattiin toteutuneesti 18.4.2004 mennessä.)

2005: Uusintaottelu Putoamisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2006 Espanja-Islanti (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 11.4.2005-14.4.2005 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 12.4.2005 tai 13.4.2005 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi. Tämä tilanne olisi sattunut B-lohkossa.

Kiirettä lopettaa kisoja erityisesti 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen tässä lohkossa ei ollut kun A-lohkossa oli muutenkin ottelut melko lailla alkupäivillään menossa eikä muuta syytä kiirehtiä ollut. Espanja todennäköisesti olisi kohtuullisella varmuudella varmistanut paikkansa uudestaan koska se oli sen jo kerran tehnyt maalein 5-2 Islantia vastaan muutoin toteutuneesti.

Ei kuitenkaan vuorenvarmasti koska Islanti pystyi haastamaan jääkiekossa parempiaan jo tuolloin. Islannilla oli tuolloin usein pieniä tappioita ellei huomioon otettu Serbia ja Montenegron 2-11 tappiota jolloin ainakin melko hyvin olisi voinut säilyä sarjassa silloinkin. Ja tietenkin kehityspotentiaali tuolloin oli hyvä Tunturihaukoilla jääkiekon suhteen.)

2013: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan sarjalohkoon 2A/C1 vuodeksi 2014 Israel-Uusi-Seelanti (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 28.4.2013-1.5.2013 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 29.4.2013 tai 30.4.2013 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi. Tämä tilanne sattui tietenkin 2. Divisioonan/2-divisioonan sarjalohkossa 2B/C2.

Uusi-Seelanti olisi hyvinkin saattanut voittaa Israelin nyt uudelleen pelattaessa kun se oli hävinnyt vain niukasti yllätyksellä maalein 2-3 ja muutenkin tuntui olevan se verraten paras joukkue tuolloin omassa sarjalohkossaan ja kaikkiaan yksi parhaimpia koko sarjatasolla muutenkin kun kovaa vauhtia Jään Mustien/Ice Blacksin ja entisten Jään Kiivien pelitaso on ollut viime vuosina nousussa ja oli tietenkin tuolloinkin.

Toki oli Uudella-Seelannilla vaikeutensakin sellaisena puurtajana ajoittain. Tämä ottelu olisi ollut 2. Divisioonassa/2-divisioonassa sen vuoden viimeinen peli yleensäkin koska sarjalohko 2A/C1 oli jo pelattu viikkoa aiemmin läpi toteutuneesti 20.4.2013 kun taas sarjalohko 2B/C2 päättyi toteutuneesti 27.4.2013.)

2014: Uusintaottelu Putoamisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2015 Etelä-Afrikka-Turkki (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 12.4.2014-15.4.2014 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 13.4.2014 tai 14.4.2014 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Varsinaista kiirettä lopettaa 2. Divisioonan/2-divisioonan sarjalohkon 2B/C2 otteluja ei ollut, mutta samaan aikaan olivat vielä kesken saman tason sarjalohkon 2A/C1 ottelut joten liian pitkäänkään niitä ei sinänsä voinut venytellä välttämättä. Kiekko-Panttereilta tai näinä päivinä kenties ehkä myös Kiekko-Sarvikuonoilta heistä puhuttaessa ei heille ollut kovinkaan hyvä kiekkovuosi sinä vuonna.)

2017: Uusintaottelu Putoamisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2018 Meksiko-Turkki (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 11.4.2017-14.4.2017 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 12.4.2017 tai 13.4.2017 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi. Tämä ottelu olisi ollut 2. Divisioonassa/2-divisioonassa sen vuoden viimeinen peli yleensäkin koska sarjalohko 2A/C1 oli jo pelattu aiemmin läpi itse asiassa 9.4.2017 mennessä kun taas tässä sarjalohkossa eli 2B/C2 pelattiin ottelut toteutuneesti läpi 10.4.2017.

Meksiko keskimäärin hävisi ottelunsa Israel-ottelua huomioimatta pienin maalein, mutta hävisi niitä sinä vuonna erittäin nöyryyttävästi aivan liian usein ja oli hävinnyt jo myös Turkille maalein 0-1 oman oikean ottelunsa joten olisi kyllä välillä itse ansainnut pudota sarjatasoa alemmaksi kun otteet olivat jo silloin mitä olivat.)

2018: Uusintaottelu Putoamisesta Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan/3-divisioonaan vuodeksi 2019 Meksiko-Luxemburg (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 21.4.2018-24.4.2018 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 22.4.2018 tai 23.4.2018 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi. Tämä ottelu olisi ollut 2. Divisioonassa/2-divisioonassa sarjalohkossa 2B/C2 koska sarjalohkon 2A/C1 omat ottelut eivät alkaneet sinä vuonna ennen 23.4.2018 joten kiirettä järjestäjien osalta tässä erikoistapauksessa ei ollut erityisemmin välttämättä.

Meksiko oli toista vuotta perättäin erittäin heppoisella pelaamisen asenteella liikkeellä tai jos ei asenne ollut huono niin pelaamisessa tuntui ainakin tahti mättävän vaikkakin nyt sentään voitettiin toteutuneesti Luxemburg maalein 3-1. Uusintaa ei enää sillä asenteella mitä viime vuonna siinä pelaamisessa näki niin ei olisi kyllä voitettu. Sen verran kovaa osasi Luxemburg kyllä taistella kun sarjassa säilymisen paikka kerrankin olisi ollut tarjolla.)

2019: Uusintaottelu Nousemisesta Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan sen sarjalohkoon 1B/B2 vuodeksi 2020 Serbia-Kroatia (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 16.4.2019-19.4.2019 tänä vuonna ja sen välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 17.4.2019 tai 18.4.2019 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Tämä ottelu olisi ollut 2. Divisioonassa/2-divisioonassa sarjalohkossa 2A/C1 koska sarjalohkon 2B/C2 omat ottelut eivät alkaneet tänä vuonna ennen 21.4.2019 joten kiirettä järjestäjien osalta tässä erikoistapauksessa ei ollut erityisemmin välttämättä. Huikea ottelu vaikka toistamiseenkin olisi ollut hienoa nähdä ja Kroatia olisi saanut voittaessaan edes vähän hyvitystä nyt toteutuneelle tappiolleen.

Vaikka oli Serbia toki menettää nousunsakin tämän kevään aikana ilman muuta välillä kiekollisen tekemisensä suhteen ja samalla kärsi myös Kroatia joka hävisi Espanjalle siinä missä Espanjalle ei Serbia hävinnyt. Jään Paholaiset jäivät Jään Lohikäärmeistä pisteen verran teoreettisesta Uusintaottelusta Putoamisen suhteen ja sarjalohkossa 2B/C2 Pohjois-Korea jäi vain pisteen verran teoreettisesta Uusintaottelusta Putoamisen suhteen taas kerran erittäin flegmaattista ja masentunutta Meksikoa vastaan myöskin.)

Joitakin Uusintaotteluja Nousemisesta jätin pois kuten esimerkiksi vuoden 1969 Uusintaottelun Nousemisesta B-sarjaan vuodeksi 1970 Japanin ja Sveitsin välillä koska säännöt muuttuivat nousemisen suhteen kun nousi kaksi maata yhden maan sijaan kerralla.

Samaten myös vuoden 1997 Uusintaottelun Nousemisesta B-sarjaan vuodeksi 1998 Eestin ja Japanin välillä koska sinä vuonna koko vuoden 1997 C-sarjan MM-kisojen Noususarjalla ei ollut mitään virkaa kun MM-kisojen laajenemisen takia pelattiin lähinnä sarjavoitosta C-sarjan MM-kisoissa muuten vain ja Japanilla oli myös jo Aasian Kiintiöpaikka varmistunut vuodeksi 1998.

Paljon oli tietenkin myös D-sarjan MM-kisojen ja 3. Divisioonan/3.divisioonan tapaan myös tällä sarjatasolla historiallisia läheltä piti-tilanteita näiden erikoisottelujen suhteen historian saatossa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime aikojen viesteistä toiseksi viimeinen koskien juurikin noita teoreettisia eri vuosien Uusintaotteluja Nousemisesta ja Putoamisesta tulee nyt tässä.

B-sarjan MM-kisojen vuosien 1951-2000 ja Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan vuosien 2001-2019 mahdolliset Uusintaottelujen tarpeet Nousun tai Putoamisen osalta tulevat tähän viestiin ja ne pitävät mukanaan myös 1. Divisioonan/1-divisioonan muuttumisen vuodesta 2012 eteenpäin sarjalohkoittain pelattavaksi niiden vastaavien nousujen ja putoamisten väliltä tämän viestin koskiessa B-sarjan MM-kisojen vuosia 1951-1970:

1961: Uusintaottelu Noususta A-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1962 Norja-Iso-Britannia ja Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1962 Puola-Itävalta (Nämä ottelut olisi pelattu milloin tahansa 13.3.1961-16.3.1961 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 14.3.1961 tai 15.3.1961 välisenä aikana riittävän levon takaamiseksi.

Joukkueista puhuttaessa Jääkarhut olivat britteihin nähden ylivoimaisempia, mutta silti onnistuivat häviämään B-sarjan MM-kisojen päätösottelussa tosiaan briteille toteutuneesti 12.3.1961 maalein 2-3.

Uusintaottelussa Jääkarhut olisivat hyvin todennäköisesti olleet toistamatta virhettään. Lopulta tällä ottelulla ei olisi ollut mitään todellisesti tapahtuessaankaan olevaa merkitystä kun molemmat pystyivät myöhempien muiden nk. Eurooppa-kriteeriottelujen voittojen ja ylipäänsä vuoden 1962 MM-kisojen kieltäytymisten turvin nousemaan A-sarjaan sille vuodelle.

Britit jo viimeistä kertaa ennen vuotta 1994 pelattuaan tosiaan vuonna 1961 erittäinkin hyvät B-sarjan MM-kisat nimenomaan brittiläisen jääkiekon rappeutumista vasten sen hetken maajoukkueella kun se ei hävinnyt kertaakaan turnauksessa taito-ongelmistaan huolimatta ja pystyi pelaamaan sitä kahta taidollisesti parempaa joukkuetta vastaan myös kaksi tasapeliä ennen Jääkarhujen kesyttämistä tosiaan maalein 3-2.

Puola-Itävalta-ottelulla eli Uusintaottelulla Putoamisen suhteen ei myös olisi ollut merkitystä kun vuonna 1962 ei lopulta edes pidetty C-sarjan MM-kisoja kun vuonna 1961 ne oli pidetty ensimmäisen kerran.)

1967: Uusintaottelu Noususta A-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1969 kun Uusintaottelu Noususta Yhteisiin MM-kisoihin ja Talviolympialaisiin erikseen oli tarpeeton vuodeksi 1968 eli Puola-Romania (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 29.3.1967-1.4.1967 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 29.3.1967 osana MM-kisojen yleistä viimeistä päivää kenties ennen A-sarjan MM-kisojen päätösotteluja ja muutoin 30.3.1967 heti MM-kisojen A-sarjan päätyttyä riittävän levon takaamiseksi.

Sillä ei olisi ollut merkitystä koska vuodeksi 1969 MM-kisoja supistettiin lopulta näin jälkipolvellisesti suoraan sanottuna äärettömän typerällä ja lajia vahingoittavalla tavalla 8 maan kisoista vain 6 maan kisoiksi jolloin Puola tai edes Romania tämän ottelun teoriassa voittamalla tai muutenkaan ei saanut nousta MM-kisoihin vuodeksi 1969 vaikkakin sentään lohdutuspalkinnoksi pääsivät molemmat erittäin selvästi Grenoblen Talviolympialaisiin 1968.

Siitä alkoikin sitten vuosien 1969-1975 6 maan aika jääkiekossa mitä ei olisi ikinä pitänyt tapahtua ja jos ihan välttämättä piti niin vuosi 1969 pelkkänä kokeiluna olisi ehkä mennyt vaikkakin hyvin vahingoittavana sellaisena.

Sitten viimeistään vuoteen 1970 tai lopullisen viimeistään vuoteen 1971 mahdollisen sääntöhitauden ihan väen välttämättä sotkiessa kuvioita ja siihen mennessä olisi pitänyt moinen pelleily loppua lopullisesti ja palata 8 maan kisoihin takaisin mitä ei tehty ennen kuin lopulta vasta vuodeksi 1976 ja sitten jahkailua 8 maan kisoissa kestikin käsittämättömästi aina vuoteen 1991 saakka joka voisi ainoana asiana olla vielä häpeällisempi asia tavallaan kuin tuo 6 maan perseilyn aikakausi juurikin järkyttävän pituutensa tähden!)

1970: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1971 Sveitsi-Romania (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 6.3.1970-9.3.1970 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 7.3.1970 tai 8.3.1970 riittävän levon takaamiseksi. Vuodeksi 1969 olivat muuttuneet tietenkin säännöt myös B-sarjan MM-kisojen putoajien ohella eli nyt oli tietenkin myös kaksi putoajaa aiemman yhden putoajan sijaan kun C-sarjan MM-kisoista oli nousijoita kaksi aiemman yhden nousijan sijaan.

5.3.1970 mennessä toteutuneesti MM-kisojen B-sarja oli ohi siltä vuodelta. Melko todennäköisesti Sveitsi olisi kyllä säilynyt Tricolori Hocheita vastaan, mutta aina vaara romahdukseen oli olemassa vaikkakin kisojen keskellä Tricolori Hochein oli Ristimaa voittanut kyllä maalein 7-1 mikä kyllä oli pieni ihme voittotuloksen suhteen kun esimerkiksi Bulgaria tuon vuoden B-sarjan MM-kisojen huonoimpana voitettiin vain 4-2 Ristimaan toimesta.

Toisaalta erotuksena Tricolori Hochei pelasi ottelunsa Sveitsiä vastaan pyörryksissä ja väsyksissä Japani-pyörittelystä lukemin 4-8 tuskin toipuneena kun taas Bulgaria kohtasi Sveitsin heti avauspäivänä. Ja eivät Jääkarhut tai Crvena Zvezda na Hokej Ledu eli Norja ja Jugoslavia Sveitsiä vastaan mitään pullakahvi ja pasianssi-tason vastuksia olleet jäällä.

Ei ainakaan sen ajan Jugoslavia vaikka Jääkarhuilla oli alkamaisillaan tai oikeammin jo menossakin kaikkien aikojen pohjamudissa tarpomisen ajat huipentuen tietenkin satunnaisiin C-sarjan MM-kisojen visiitteihin samalla vuosikymmenellä ja ihan tasossakin siinä missä vuoden 1986 C-sarjan MM-kisojen pelaaminen Espanjassa oli Jääkarhuille vain äärettömän karmea 'työtapaturma' monenkertaisesti oikeaa tasoa mitätöivänä vähän samaan tapaan kuin mitä Jääkarhujen viimeinen visiitti B-sarjan MM-kisojen seuraajassa eli MM-kisojen 1. Divisioonassa/1-divisioonassa vuonna 2005.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Loput vuosien 1971-2019 ajan B-sarjan MM-kisojen ja 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisojen Uusintaotteluista Nousemisen ja Putoamisen osalta tulevat tässä:

1973: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1974 Japani-Sveitsi (Tämä ottelu olisi pelattu 1.4.1973-4.4.1973 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 2.4.1973 tai 3.4.1973 riittävän levon takaamiseksi. Sveitsi tosiaan onnistui tuon vuoden toteutuneessa pelissä tosiaan voittamaan Japanin maalein 5-4, mutta oikea tasoero oli Sveitsillä ja Japanilla kuin yöllä ja päivällä Sveitsin kaikkien aikojen kiekkolamassa silloiseen C-sarjan MM-kisoihin pudonneena. Sitä taustaa vasten Japani olisi hyvinkin voinut voittaa ottelun.

Japani oli vuonna 1973 hävinnyt äärettömän monta kilpailukykyistä ja voitettavaa ottelua yleensä vain maalin tai kahden tappioilla parhaimpana saavutuksenaan johdettua myös Yhdysvaltoja vastaan joka ei edes noussut sinä vuonna takaisin A-sarjan MM-kisoihin!

Sveitsi vuorostaan tarpoi suossaan ottamalla pataan niin kilpakumppani Itävallalta maalein 4-8 kuin myös Tricolori Hocheilta ja Crvena Zvezda na Hokej Ledulta eli Romanialta ja Jugoslavialta minkä ehti joskin Tricolori Hocheita vastaan tappio oli vain sen väsymisen johdosta niin pieni kuin 3-4. Jugoslavialta luvut Sveitsin pömpeliin olivat käytännön 30-0 murskavoiton sijaan 'vain' 6-0. B-sarjan MM-kisat vuonna 1973 olivat toteutuneesti ohi 31.3.1973 mennessä.)

1975: Uusintaottelu Nousemisesta A-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1976 Itä-Saksa-Länsi-Saksa (Tämä ottelu olisi pelattu 24.3.1975-27.3.1975 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 25.3.1975 tai 26.3.1975 riittävän levon takaamiseksi.

Tämä ottelu olisi ollut tarpeeton koska MM-kisojen A-sarja vihdoin ja viimein laajentui edes takaisin 8 maan kisoiksi kun kantakirjaidiootti-tason tavalla oltiin jahkailtu vuodesta 1969 asti 6 maan kisoissa ja vuodesta 1976 eteenpäin jahkailtiin sitten 8 maan kisoissa jo melkein aivovaurio-tason jahkailun asteella vuoteen 1991 asti! Itse toteutuneesti B-sarjan MM-kisat vuonna 1975 päättyivät 23.3.1975 mennessä.)

1979: Uusintaottelu Noususarjaan Romania-Itävalta (Tämä ottelu olisi pelattu 22.3.1979-25.3.1979 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin turnauksen aikataulullisista syistä johtuen heti 22.3.1979 koska 23.3.1979 ja siitä eteenpäin olisi alettu pelata tuona vuonna IIHF:n poikkeuksellisen myöntyvyyden johdosta kokeiluluontoisissa 10 maan B-sarjan MM-kisoissa Noususarjaa ja Putoamissarjaa. Alkuerät olivat päättyneet 21.3.1979.

Noususarjassa panoksena olisi ollut tietenkin A-sarjan MM-kisojen paikka vuodelle 1981 kun Talviolympialaisten pitovuosina ei aiottu pelata lainkaan MM-kisoja vaan niitä pidettiin yhteisenä arvona Talviolympialaisten kanssa jolloin niiden voittaja periaatteessa oli maailmanmestari, mutta vanhempien aikojen vastaaviin Yhteisiin MM-kisoihin ja Talviolympialaisiin nähden julkilausuma jäi IIHF:ltä aina kovin epäselväksi asian tiimoilta.

Mikäli noita vuosien 1980, 1984 ja 1988 voittoja ei olisi halunnut tunnustaa voittajien osalta niiden maailmanmestaruuksiksi myös Talviolympialaisten voittamisten yhteydessä niin silloin maailmanmestari sille vuodelle piti hakea IIHF:n muiden maiden turnauksesta kun IIHF ei suostunut laajaan Talviolympialaisten Karsintaan eli toisin sanoen maailmanmestaruutta muutoin ilman juuri äsken puhuttua mainintaa vastasi muussa tapauksessa Thayer Tutt Trophyn voitto niinä vuosina kun olisi ollut vain muka pelkästään Talviolympialaiset eli vuosina 1980, 1984 ja 1988!

Tietenkin MM-kisojen A-sarjaan pääsemisen kamppailun lisäksi vuoden 1979 B-sarjan MM-kisojen Noususarjaan päässeet maat olivat tietenkin käytännössä myös mukana Yhteisissä Talviolympialaisissa ja MM-kisoissa Lake Placidissa vuonna 1980 taas kapitalistisista syistä vetäytynyttä DDR:ää ja erikoisesti B-sarjan MM-kisojen Putoamissarjan voittajaa Sveitsiä huomioimatta sen peruessa menonsa Lake Placidiin jolloin vielä Japani sai tosiaan lentoliput Lake Placidiin 1980.

Itävallalla ei kyllä toivoa olisi ollut Tricolori Hocheita vastaan edes Uusintaottelussa Noususarjaan vaikkakin oli kyllä kyennyt erittäin runsasmaaliseen tahtojen taistoon heti B-sarjan MM-kisojen Alkuerissä maalein 7-7! Sittemmin putosi tuttua jääkiekon lama-aikaansa viettäneenä C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1981 ja sen pituinen se mitä ainakin Itävaltaan silloin tuli.)

1982: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1983 Sveitsi-Kiina (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 28.3.1982-31.3.1982 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 29.3.1982 tai 30.3.1982 riittävän levon takaamiseksi.

Sveitsin turnaus meni sinä vuonna vessanpöntöstä alas joskin ei ihan niin pahoin kuin Ijs-Oranjen jonka piti nousta A-sarjaan ja sen MM-kisoihin vuodeksi 1983 takaisin heti tai olla edes ihan heti nousupaikassa kiinni, mutta sehän tunnetusti itse putosi C-sarjan MM-kisoihin päättäen ainakin melkein käytännössä Ijs-Oranjen nk. Kultaisen Sukupolven ajan.

Vuosilta 1975-1982 on juurikin aina hollantilaisilta jääkiekon ystäviltä tullut aina hyvää puhetta kun jääkiekko oli kovassa maineessa niin maajoukkueen kuin myös jopa ihan Ijshockey Eredivisiessäkin.

Vaihtoehtoisesti tuo aikakausi on ulottunut joskus myös vuosiin 1975-1983 tai ihan viimeistään vuosiin 1975-1984 asti koska Ijs-Oranjen lopullinen nk. Kultaisen Sukupolven ajan päätös jääkiekossa oli kaikkien hollantilaisten tuttujenikin mukaan enemmänkin Talviolympialaisten Karsintaottelujen murskatappio, siitä seurannut pistesotku ja kun voittaja päätettiin siinäkin hommassa vielä yhden, lopullisen ratkaisevan karsintaottelun sijaan taas myös vain maalierolla mikä päästi juurikin Ijs-Oranjen Talviolympialaisten 1984 haaveet suihinsa popsineet Jääkarhut eli Norjan mukaan Sarajevoon 1984.

Sveitsin turnaus tosiaan vuonna 1982 meni vessanpöntöstä alas Ijs-Oranjen tapaan ja sitä kohtaan periaatteessa oli helppo tuntea myötätuntoa, mutta ne tunteet loppuivat käytännössä ja oitis siihen kun Sveitsi ja Tricolori Hochei syyllistyivät omassa päätöspäivän ottelussaan 27.3.1982 äärettömän härskiin ja vastenmieliseen sopupeliin.

Toisin sanoen Sveitsi ja Romania pelasivat 'riittävän' 3-3 tasapelin joka varmisti Sveitsin sarjapaikan ja myös Romanian oman sarjapaikan ja tiputti niin Ijs-Oranjen jolta oli toisin sanoen loppunut usko mihinkään hävittyään karmaisevan turnauksensa päätteeksi tosiaan Jään Lohikäärmeille maalein 3-8 kuin myös juurikin voittaneet Jään Lohikäärmeet!

Sveitsin säälittävää p:maisuutta lievästi sanottuna kuvaa myös se, että he hävisivät Ijs-Oranjelle sinä vuonna maalein 1-6 ja pelasivat Jään Lohikäärmeiden kanssa 4-4 tasapelin.

Juuri sen tason härskien ja mädältä haisevien sopupelien takia olisi pitänyt ihan oikeasti mitätöidä sen Sveitsi-Romania-ottelun tulos ja mikäli ei olisi mitätöity niin edes järjestää Jään Lohikäärmeille korvaukseksi Uusintaottelu Putoamisesta ihan vaikka vain korvauksena moisen härskiyden osapuoleksi joutumisen takia.)

1986: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1987 Itävalta-Jugoslavia (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 30.3.1986-3.4.1986 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 31.3.1986 tai 1.4.1986.

Panosta tässä ottelussa olisi ollut kun Jugoslavia oli tuon vuoden legendaarisen tasaisen monen joukkueen tasapelin myötä saanut 29.3.1986 B-sarjan MM-kisojen päätöspäivänä jännittää säilymistään B-sarjan MM-kisoissa vuodeksi 1987 vain lopulta sitten pudoten C-sarjan MM-kisoihin jolloin lohdutuspalkkioksi ja ainakin edes mahdollista ihan todellista omaa syytään häviten olisi varmasti kelvannut vielä yksi viimeinen tilaisuus Itävaltaa vasten.

Tosiasiallisesti hävittiin kyllä Itävaltaa vastaan silloin sinä vuonna maalein 2-5, mutta taantuvanakin maana jääkiekossa ei Jugoslavia ollut vielä aivan poissa kuvioista vuonna 1986 kun se pyöritteli kumoon niin Jääkukot eli Ranskan kuin myös ylivoimaisen tai ainakin vuosina 1987-1991 taitotasoltaan lähes voittamattoman B-sarjan Sinikoneen eli Italian Itävalta-tappionsa jälkeen häviten lopultakin kaikkiaan vain Sveitsille maalein 2-4.

Sveitsi vihdoin ja viimein sai toki nousunsa A-sarjan MM-kisoihin vaikkakin 1980-luvun mittaan oli osana viimeisiä jo 1970-luvulta asti jatkuneita surkeita vuosiaan miettien toki alentunut tosiaan ainakin vuonna 1982 härskiin sopupeliin edes säilyäkseen koko B-sarjan MM-kisoissakaan.

Sitä taustaa vasten Itävallalle ei olisi tullut ainakaan liian helppo otteluilta. Lopulta harmittavasti Uusintaottelua Putoamisesta ei tullut jolloin Jugoslavia lähti sentään C-sarjan MM-kisoihin voitolla vuodeksi 1987 kun lukemattomia kertoja voittajaehdokkaana ollut, turnauksensa voitettavista otteluista enimmäkseen möhlinyt Japani lähti Jugoslavian seuraksi C-sarjan MM-kisoihin juurikin hävittyään sille päätöspäivänä maalein 0-5.)

1989: Uusintaottelu Nousemisesta A-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1990 Norja-Italia (Tässä ottelussa jos missä olisi ollut B-sarjan MM-kisojen parasta lätkää ja sähköä ilmassa vielä kerran kuten toteutuneestikin oli!

B-sarjan MM-kisojen osalta oikeasti Jääkarhut voittivat Sinikoneen maalein 3-1. Toisaalta tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 10.4.1989-13.4.1989 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 11.4.1989 tai 12.4.1989. Jääkarhut tosiaan hävisi nousunsa varmistaneen verraten hampaattomana Ristimaalle eli Sveitsille B-sarjan MM-kotikisojensa päätöspäivänä 9.4.1989 maalein 1-6 siinä missä Sinikone jyräsi nk. Harppi-Saksan eli DDR:n maalein 10-1!

Sellaista murskanäytelmää mitä Sinikone esitti jäällä niin olisi pitänyt hillitsemässä olla ainakin Leijonat ellei peräti leikillisesti sanottuna jo Punakone itsekin kun sen verran hurjaa menoa oli kun Italia ei päässyt ehdottomasti MM-kisojen A-sarjaan kuuluvana joukkueena vieläkään kiitos 8 maan A-sarjan politiikan vieläkään pelaamaan.)

1990: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1991 Japani-Hollanti (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 9.4.1990-12.4.1990 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 10.4.1990 tai 11.4.1990 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 8.4.1990 C-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Tätä ei kuitenkaan olisi tarvittu kuten ei koko putoamista muutenkaan Itä-Saksan ja Länsi-Saksan yhdistymisen vuoksi jolloin kukaan ei pudonnut.)

1996: Uusintaottelu Putoamisesta C-sarjan MM-kisoihin vuodeksi 1997 Hollanti-Japani (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 21.4.1996-24.4.1996 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 22.4.1996 tai 23.4.1996 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle sitä varten heti turnauksen päätteeksi kun turnaus päättyi 20.4.1996 B-sarjan MM-kisojen kohdalta sinä vuonna.

Ijs-Oranjella totisesti oli kotikisoistaan puhuttaessa hengettömät kisat ainakin verrattuna vuoteen 1995 ja viimeiseen 1990-luvun Ijs-Oranjen jääkiekkoilun Renessanssin Vuoteen nähden jolloin Suomen voittaessa maailmanmestaruuden oli sinä vuonna Ijs-Oranje B-sarjan MM-kisojen neljäs ja kaikkiaan MM-ohjelman 16:sta mikä olisi tarkoittanut 16 maalla näin esimerkiksi A-sarjan MM-kisojen putoajaa.

Sekin olisi ollut merkittävä juttu vaikkakin ei ihan niin hyvä asia kuin vuosien 1992-1993 B-sarjan toinen ja kolmas tila tuolloin ihan oikeastikin nousua A-sarjaan tavoitelleena ja olisi 16 maan A-sarjan MM-kisoissa myös säilytty sarjassa noina vuosina.

Tosin ei Ijs-Oranjella enää ollut Larry van Wiereniäkään valmentajana mikä selitti myös Ijs-Oranjen romahdusta hyvin äkkiä tietenkin myös joidenkin maan huippupelaajienkin ikäännyttyä hälyyttävästi.

Japani oli myös järkyttävästi pudonnut näiden kisojen päätteeksi vuodeksi 1997 MM-kisojen C-sarjaan kun Naganon Talviolympialaisetkin alkoivat vuoden 1998 kohdalta olla ovella.

Tosin Japaniltakin puuttui Hollannin tapaan eräs sen merkkihenkilö valmentaja-aitioista eli Yoshio Hoshino millä oli merkitystä kuten myös kaikkein parhaimpienkin pelaajien ikääntymisellä ja Hollantiin nähden myös puuttumisella. Mahdollinen Uusintaottelu Putoamisesta olisi ollut tahtojen taisto kuten olikin tuloksella 2-1 Ijs-Oranjelle tosielämässä.

Ijs-Oranjen kisoja haukuttiin maan sanomalehdissä vuonna 1996 flopiksi, mutta vaikka ne olivat yleisöfloppi niin ei sellaisia oikeita keltaisen lehdistön revittelytason murskatappioita ollut vuonna 1996 Hollannilla jääkiekossa ollut kuin tasan yksi eli A-sarjaan nousseelle Latvialle maalein 3-15. Muutoin tappiot olivat yleensä verraten pieniä kuten esimerkiksi myös MM-kisojen ovia kolkutelleelle Tanskalle maalein 0-3 ja Valko-Venäjälle vieläkin hienommin maalein 2-3 eli vain yhdellä maalilla.

Hollanti pelasi myös elintärkeästi tasan Puolaa vastaan ollen myös johdossakin tai johtoasemaan menossa joskin Puolallakin oli turnauksen lopussa aika verkkaiset otteet.

Japani taas olisi säilyäkseen tarvinnut voiton Tanskasta mihin se ei kyennyt kun se pelasi sinä vuonna vain enintään tasapelejä esimerkiksi Puolaa vastaan maalein 3-3 mikä taas Ijs-Oranjesta poiketen meni ainakin Puolan jääkiekon ystävien tai ihan ehkä muutenkin eri kiekkopiireissä Puolan kisojen alkuhämmennyksen piikkiin.)

1998: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisojen A-sarjan Karsintoihin vuodeksi 1999 Eesti-Tanska (Tämä ottelu olisi pelattu 27.4.1998-30.4.1998 välisenä aikana joista todennäköisimmin 28.4.1998 tai 29.4.1998 pidemmän levon takaamiseksi. Eesti pääsi kuin pääsikin mukaan MM-kisojen A-sarjan Karsintoihin vuodeksi 1998 vaikka oman viimeisen ottelunsa hävisikin kisoissa Slovenialle, mutta niin hävisi Tanskakin Ukrainalle ja kun keskinäisellä oli pelattu tasapeli maalein 3-3 niin Tanska pääsi MM-kisojen A-sarjan Karsintoihin muutoin B-sarjan MM-kisojen kolmostilalla ja Tanska jäi rannalle tietenkin nelostilalla.

Välttämättä onni ei toki Eestin sensaatiomaisesta jääkiekkovuodesta 1998 huolimatta olisi enää kantanut jos Tanska olisi uudestaan kohdattu sillä niin kova oli kyllä tasoero, mutta vuosi 1998 on Eestissä ainakin siihen lopullisen oikeaan MM-kisojen nousuun asti se Eestin jääkiekon huippuvuosi.

Jääkarhut eli Norja meni Tanskan edelle myöskin periaatteessa muutoin ulkopuolisena koska oli MM-kisojen 1999 A-sarjan isäntämaana vasta näiden kisojen viides ylipäänsä pudottuaan B-sarjan MM-kisoihin muutenkin A-sarjan MM-kisojen Karsintojen kautta vuodeksi 1998.

Iso-Britannian kanssa sillä oli tasapeli, mutta Uusintaottelulla sitä vastaan ei olisi ollut mitään mieltä kun Jääkarhuilla oli automaattinen kisapaikka ja muutenkin kun ei oltu kolmen joukossa siinä missä Eesti ja Tanska olivat tasapelissä kolmospaikasta ja viimeisestä Karsintapaikasta kun voittaja Ukraina ei päässyt yhdessä Slovenian kanssa A-sarjan MM-kisoihin niin Karsintojen syistä kuin Japanin Aasian Kiintiöpaikankaan takia.)

1999: Uusintaottelu Nousemista MM-kisojen A-sarjan Karsintoihin vuodeksi 2000 Kazhakstan-Saksa (Tämä ottelu olisi pelattu 18.4.1999-21.4.1999 välisenä aikana joista todennäköisimmin 19.4.1999 tai 21.4.1999 pidemmän levon takaamiseksi kummallekkin joukkueelle. Jälleen niin MM-kisojen Karsinnat A-sarjaan kuin myös Japanin Aasian Kiintiöpaikka vaikuttivat siihen miksi muun muassa Tanska tai Iso-Britannia eivät saaneet nousta A-sarjan MM-kisoihin suoraan vuodeksi 2000.

Saksan osalta ainakin mahdollinen Uusintaottelu Nousemisesta olisi ollut enemmän kuin tärkeä paikka mustatun maineen palauttamiseksi kun Jääkotkat hävisivät kazakeille hyvin rumasti 17.4.1999 oman päätösottelunsa näistä kisoista puhuttaessa maalein 1-5!

Sanomattakin oli selvää, että MM-Kisojen Karsintoihin tai edes A-sarjaan MM-kisoihin edes henkisesti Japanin Aasian Kiintiönkin muistaen esimerkiksi Tanskaa harmittavasti ei ollut mitään asiaa ja vuoden 1997 tapaan tämä oli ranking-sijoina arvioiden Saksan kaikkien aikojen huonoin jääkiekkovuosi siinä missä vuorostaan 1997 oli ranking-sijoissa Saksan huonoin vuosi jääkiekossa sitten vuoden 1965 silloin mikäli siis otti silloisen Länsi-Saksan huomioon.)

2000: Uusintaottelu Putoamisesta MM-kisojen C-sarjaan vuodeksi 2001 josta tietenkin tuli vuodeksi 2001 uusi Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona/2-divisioona eli Slovenia-Hollanti (Tämä ottelu olisi pelattu 22.4.2000-25.4.2000 välisenä aikana joista todennäköisimmin 23.4.2000 tai 24.4.2000 pidemmän levon takaamiseksi kummalekkin joukkueelle.

Viimeistä vuotta tuolloin alustavasti pidetyt ja lopulta ne lopetettuina eli Jääkiekon MM-kisojen Karsinnat, Japanin Aasian Kiintiöpaikka kuten myös Saksan taattu MM-kisojen A-sarjan ja vuodesta 2001 eteenpäin vain pelkästään varsinaisina MM-kisoina tunnetun tapahtuman kisaisännyys tekivät lievästi sanottuna tämän vuoden B-sarjan MM-kisoista puhuttaessa melko tarpeettoman tapahtuman.

Saksa kun nimenomaan oli tuolloin B-sarjan MM-kisojen viimeisissä sellaisissa mukana jo valmiiksi. Ainoastaan voittamalla se toki sentään säästi kasvojensa viimeiset rippeet silloisen erittäin riekaleina olleen jääkiekkomaineensa osalta.

Sen se myös tekikin vaikka ainahan kabinettitie olisi ollut olemassa sitä varten. B-sarjan MM-kisojen ja C-sarjan MM-kisojen laajentuminen eli uusien Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan ja 2. Divisioonan/2-divisioonan laajentuminen tarkoitti tuona kyseisenä vuotena kaikkien joukkueiden säilymistä entisissä B-sarjan MM-kisoissa ja tulevissa 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisoissa vuodeksi 2001.

Se tarkoitti tietenkin mahdollisen teoreettisenkin Uusintaottelun Putoamisesta olevan täysin tarpeeton.)

2001: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisoihin vuodeksi 2002 Slovenia-Iso-Britannia (Tämä ottelu olisi pelattu 22.4.2001-25.4.2001 välisenä aikana joista todennäköisimmin 23.4.2001 tai 24.4.2001 pidemmän levon takaamiseksi kummallekkin joukkueelle.

Japanin Aasian Kiintiöpaikka hämmensi vieläkin nousijoitten asemaa. 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisojen B-lohkossa sattui tosiaan heti alkuun sopupeliksi epäilty noususkandaali tai oikeammin lähinnä brittipiireissä hieman vitsillään leikitelty vastaus ja kuittaus brittien suorittamaan voittoon Kazhakstanista maalein 11-2.

Noususkandaaliksi se tuli kun britit arvelivat Slovenian voittavan lohkoisäntänä Eestin maalein 12-0 ja he voittivat sitten Eestin peräti jo 16-0 ja Eesti tosiaan putosi vuodeksi 2002 ensi kertaa vähään aikaan 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisoihin eli entiseen C-sarjaan ja sen MM-kisoihin.

Brittien valmentajan eli Chris McSorleyn epäiltyä tätä Slovenian voittoa sopupeliksi hän toisti myös aiemman Slovenian TV:lle antamansa haastattelun sanojen ollessa yhä voimassa siitä, että hän ei siedä vihjailua omista sopupeliepäilyistä koska briteillä ei hänen mukaansa ollut niitä.

Niiden sanojen myötä sitten alkoi sloveeniyleisö buuata ja heitellä roskia ja romua laajalti televisioidussa ottelussa ja maailmallekin levinneissä verraten varhaisissa netti-tv:n lähetyksissä ja myöhemmin nykypäivänä ihan YouTubeenkin asti levinneessä TV-ottelun suorissa kuvissa niitä tosiaan brittipelaajien päälle palkintojen jaossa ja kazakkien pelaajat eivät suostuneet harmissaan eikä turvallisuuden syistäkään sloveeniyleisön rojujen lentäessä jäälle edes tulemaan palkintojenjakoon mikä teki siitä enemmän tai vähemmän näyttävän nolon jupakan kaiken maailman silmissä.

Tosin mahdollinen Uusintaottelu Nousemisesta Slovenian kanssa olisi nostanut tunteet kattoon, mutta brittien edes teoriassa voittaessa nousun MM-kisoihin vuodeksi 2002 olisi tullut hyvin todennäköinen päättymätön verinen mellakka jäälle kunnon vanhan ajan Jugoslavian Liigan pahimpien riehumisvuosien tyyliin sillä niin kovilla höyryillä sloveeniyleisö kävi brittejä kohtaan jo toteutuneestikin.)

2014: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisoihin vuodeksi 2015 Itävalta-Japani (Tämä ottelu olisi pelattu 27.4.2014-30.4.2014 välisenä aikana joista todennäköisimmin 28.4.2014 tai 29.4.2014 pidemmän levon takaamiseksi kummallekkin joukkueelle. Tähän mennessä vuoden 2012 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisoista lähtien MM-kisat olivat sen 1. Divisioonassa/1-divisioonassa jakautuneet sarjalohkoihin tai lohkosarjoihin jolloin pystyi nousemaan samassa sarjassa tai putoamaan samassa sarjassa enintään sarjalohko tai lohkosarja kerrallaan.

Eli toisin sanoen 1. Divisioonan/1-divisioonan osalta oli pystyi nousemaan enää vain sarjalohkosta tai lohkosarjasta numeroin tai kirjaimin ilmaistuna 1A/B1 ja esimerkiksi sarjalohkosta tai lohkosarjasta 1B/B2 pystyi enää vain nousemaan enintään sarjalohkoon tai lohkosarjaan 1A/B1 1. Divisioonassa/1-divisioonassa.

Tietenkin myös huonoimmillaan putoamaan 2. Divisioonaan MM-kiekossa siellä jälleen vuoden 2012 uusien sääntöjen mukaisesti tietenkin sen sarjan sarjalohkoon tai lohkosarjaan 2A/C1. Uusintaottelun Nousemisen tarve MM-kisoihin tuli tietenkin tässä tapauksessa sarjalohkosta 1A/B1 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kiekosta puhuttaessa.

Mahdollisessa Uusintaottelussa Nousemisesta Japani ei välttämättä olisi pärjännyt sen paremmin Itävallalle kuin muutenkaan kun se oli hävinnyt maalein 1-4 sille toteutuneesti ja oli entistäkin väsyneempi kun se oli hävinnyt Unkarillekin vain Rangaistuslyöntilaukauskilpailussa kun pistekin siitä lisää suoralla voitolla olisi tiennyt Japanille MM-kisoihin pääsyä ihan pelaamallakin.)

2015: Uusintaottelu Putoamisesta MM-kisojen 2. Divisioonaan/2-divisioonaan vuodeksi 2016 sarjalohkoon tai lohkosarjaan 2A/C1 Eesti-Hollanti (Tämä ottelu olisi pelattu 20.4.2015-23.4.2015 välisenä aikana joista todennäköisimmin 21.4.2015 tai 22.4.2015 pidemmän levon takaamiseksi kummallekkin joukkueelle. Aikataulullisia syitä ei niin hirveästi ollut taakkana vaikkakin tämän sarjatason sarjalohko tai lohkosarja 1A/B1 oli jo alkanut kun tätä sarjalohkoa tai lohkosarjaa lopeteltiin 19.4.2015.

Tämä ottelu olisi ollut todennäköisesti uusintanakin aikamoinen tahtojen taisto ja taistossa olisi ollut kaksi entistäkin väsyneempää oman tasonsa huonointa joukkuetta vaikkakin Eestillä taistelutahtoa ja venymistä riitti joten kai Eesti olisi hoitanut ottelun uusintanakin voitokseen.)

2016: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisoihin vuodeksi 2017 Italia-Puola (Tämä ottelu olisi pelattu 30.4.2016-3.5.2016 välisenä aikana joista todennäköisimmin 1.5.2016 tai 2.5.2016 pidemmän levon takaamiseksi kummallekkin joukkueelle.

Tämä ottelu olisi todennäköisesti ollut uusintana tahtojen taisto, mutta toisaalta Italia oli voittanut Puolan muutenkin jo todetusti maalein 3-1 ja aika samaa luokkaa tai ehkä kenties maalin vähemmän olisi ollut sama ottelu uusintana. Tosin Puolan nousu MM-kisoihin vuodeksi 2017 olisi myös ollut virkistävä näky nähdä. Lähivuosina ainakin on mikäli vain edistys jatkuu hyvänä.)

2017: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisoihin vuodeksi 2018 Etelä-Korea-Kazhakstan (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 29.4.2017-2.5.2017 välisenä aikana joista todennäköisimmin 30.4.2017 tai 1.5.2017 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle. Tämä ottelu olisi uusintanakin ollut erittäin tiukka ottelu Etelä-Korealle selvittää vaikka niin oli kazakit myöskin ihan parhaimmat voimansa tuhlanneet.

Ottelu toteutuneesti sai pieniä vaikkakin erittäin erikoisia sopupelin väitteitä aikanaan ja ainakin Uusintaottelu Nousemisesta olisi aivan täysin lopullisesti tyrmännyt ne äärimmäisen vähäisetkin lähinnä huuhaa-tason sopupelin väitteet.

Etenkin kun törkeämpiäkin ja näkyvämpiäkin 'muka' sopupelejä on mennyt läpi rehellisinä ja sääntöjen mukaisina otteluina läpi historian saatossa eikä niistä ole valitettu. Tämä ottelu olisi toteutuessaan pelattu varmaankin osana tämän sarjatason sarjalohkon tai lohkosarjan 1B/B2 päätöspäivän otteluja tai heti niiden jälkeen kun se olisi ollut ohi koska 28.4.2017 oli toteutuneesti ohi sarjalohkon tai lohkosarjan 1A/B1 ottelut vuonna 2017.)

2018: Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisoihin vuodeksi 2019 Italia-Kazhakstan (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 29.4.2018-2.5.2018 välisenä aikana joista todennäköisimmin 30.4.2018 tai 1.5.2018 pidemmän levon takaamiseksi kummallekin joukkueelle.

Tämä ottelu olisi ollut toteutuessaan hyvinkin tiukka Italialle ja kazakit tuskin olisivat toistaneet toteutuneen ottelunsa pahimpia virheitä joilla tappio tuli toteutuneesti maalein 0-3. Viime vuonna molemmat 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisojen sarjalohkot tai lohkosarjat olisivat olleet samana päivänä normaalisti ohi joten ylimääräotteluille olisi ollut tilaa ja aikaa tarvittaessa mikäli tällaisia vain olisi käytössä.)

2019: Uusintaottelu Putoamisesta MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan sarjalohkoon tai lohkosarjaan 1B/B2 Unkari-Liettua ja Uusintaottelu Nousemisesta MM-kisojen 1. Divisioonassa/1-divisioonassa sarjalohkossa tai lohkosarjassa 1B/B2 sarjalohkoon tai lohkosarjaan 1A/B1 Romania-Puola (Nämä ottelut olisivat molemmat olleet pelattavissa milloin tahansa 5.5.2019-8.5.2019 välisenä aikana joista todennäköisimmin 6.5.2019 tai 7.5.2019 hieman tilanteesta vaihdellen koska 6.5.2019 tänä vuonna olisivat toteutuneella historialla olleet siitä eteenpäin kaikki mahdolliset MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan ottelut pelattu ja sitten olisi ollut ottelun mausta kiinni sijoittelu. Tietenkin sitten Uusintaottelusta niin Putoamisen kuin Nousun kannalta.

Unkari-Liettua olisi ollut vielä viimeinen yritys Liettualle toteuttaa jättiyllätys ja pudottaa Unkari sen mustimmassa turnauksessa aikoihin sarjalohkoa tai lohkosarjaa alemmaksi ja Puolalta saada vuorostaan viimeisen kerran tilaisuutta yrittää vain niin kovin selvästi viime vuosien edistyksen tapaan nousua.

Siinä missä Tricolori Hochei omasta tason nostamisesta huolimatta on tosiaan ollut melko lailla varjoissa selvästi vaatimattomammin uutisoidusti kehittynyt myöskin ja se olisi voinut nyt hyvinkin hävitä koska ei se helppoa ollut tänä vuonna voittaa Puolaa. Ensi vuodelle kylmää kyytiä on kyllä odotettavissa ilman ihmeitä ja harjoituskauden sujumista edelleen.)

Tästä on jäänyt tietenkin pois joitakin mietintöjä kuten esimerkiksi vuoden 1991 B-sarjan MM-kisojen Itävallan niukka poisjääminen A-sarjan MM-kisoihin 1992 oikeuttavasta Uusintaottelusta Nousemisesta puhuttaessa mikäli se olisi saanut pisteenkin lisää jolloin Puola olisi kohdattu.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisoihin piti tänä vuonna tulla kaikkien aikojen toista kertaa tavallaan epävirallisemmin ja ensi kertaa virallisemmin Jääkiekon MM-kisojen E-sarjan MM-kisat Kirgisiaan.

Tätä ennen vuonna 1997 oli pelattu silloiset Jääkiekon MM-kisojen E-sarjan MM-karkelot Turkissa tietenkin epävirallisena koska silloiset MM-kisojen 'E-sarja' oli vain oikeammin Jääkiekon MM-kisojen D-sarjan Putoamissarja tai alemmat D-sarjan MM-kisat eli MM-kisojen D2-sarja joka sekin samalla kertaa oli epävirallisempi.

Kun tuolloinhan oikeat D-sarjan MM-kisojen 1997 myöhäishakijat tai osin Andorrassa pidettyjen MM-kisojen ulkopuolelle mitä ilmeisimmin vain kisapaikan ahtauden ja joukkuesyistä ulos joutuneet maat eli Etelä-Afrikka tuolloisina Kiekko-Panttereina, Uusi-Seelanti ja Turkki pelasivat tosiaan vuonna 1997 omat yksityiset kisansa jossa ei ollut oikein panosta sinänsä muutenkaan kun kaikki kolme maata pääsivät vuoden 1997 D-sarjan MM-kisoista ulos joutumisen takia muutoin automaattisesti sitten vuoden 1998 Jääkiekon D-sarjan MM-kisoihin.

Osin tietenkin myös koko Jääkiekon MM-kisojen A-sarjankin laajenemisen takia tavallaan ja kun Jääkiekon D-sarjan MM-kisoista ei tosiaan yksikään pudonnut kun Turkissa pelatut kisat muutenkin tuomittiin vain harvinaiseksi poikkeustapaukseksi aikanaan.

Itse nykypäivään ja nykyhetkeen palatakseni Kirgisiassa piti tosiaan pelata nyt maaliskuussa aikavälillä 2.3.2020-8.3.2020 välisenä aikana ensin sen sitten siirtyessä 3.3.2020-5.3.2020 mittaiselle ajalle eli tänään alkavaksi tai alkaneeksi, mutta valitettavasti jo viime viikolla ja tämän vuoden Karkauspäivänä eli 29.2.2020 jokunen päivä sitten viimeistään varmistui kauan pelätty asia joka muutenkin oli jo lyhentänyt Jääkiekon MM-kisojen E-sarjaa tai nykyaikana tietenkin Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonaa/4-divisioonaa kestoltaan eli peruutus koronaviruksesta johtuen.

Tähän uuteen sarjatasoon eli Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonaan/4-divisioonaan tai MM-kisojen E-sarjaan periaatteessa vanhemman ajan muistaen olisivat osallistuneet tietenkin itse kisaisäntä Kirgisia, Jään Tiikerit eli Malesia, Filippiinit ja Kuwait.

Turnaus tietenkin peruttiin koronaviruksen takia ja jää nähtäväksi se, että pelataanko se sitten myöhemmin vuoden mittaan erikoisesti tämän ikävän vitsauksen kestäessä esimerkiksi huhtikuussa tai toukokuussa vai pelataanko se erikoisesti paljon myöhemmin tänä vuonna pelikauden jälkeen eli esimerkiksi viimeisen Talviolympialaisten 2022 Karsinnan tapaan elokuussa tai vaikka sen jälkeen syyskuulla.

Etenkin kun IIHF on ajankohtaisesta perumisesta huolimatta ollut sillä kannalla, että näitä peruutettujakin tapahtumia voidaan pelata myöhemmällä osallakin vuotta tai kenties paljon myöhemminkin kuin miten niitä olisi tarkoitettu pelattavan.

Ainakin sekin olisi mieluisampi ratkaisu kuin aivan täysin kokonaan peruminen.

Sinänsä tietysti erikoista oli mennä jakamaan taas Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioona/3-divisioona jälleen kahtia ja siinäkin taas vain sarjalohko/lohkosarja kerrallaan nousten kun kyse olisi ollut vain enintään tosiaan neljästä maasta ja ehkä vähemmästäkin määrästä maita mikäli ne eivät olisi halunneet tulla.

Sikäli kun tämä nyt peruttu alin MM-kisojen sarjataso pelataan niin Kirgisialla olisi tässä lohkossa kuten myös sarjatasoja ylempääkin ollut odotettavissa vain murskavoittoa murskavoiton perään.

Sen verran kovaa tahti oli kyllä Talviolympialaisten alemmissa Karsinnoissakin maalla pelatessa, että ei sen vastustajilla olisi mitään jakoa käytännössä ehkä tietysti Jääkiekon Arabi Cupin voitosta piristynyttä Kuwaitia huomioimatta jolla tosiaan ne Talviolympialaisten alemmatkin Karsinnat meni tervanjuonniksi.

Sitäkin pahemmalta nyt kyllä periaatteessa varmasti maassa tuntuu viime vuoden mokailut laittoman edustuspelaajan kanssa kun nousua näillä näkymin vielä hidastetaan joka tapauksessa joko IIHF:n omista toimista johtuen tai sitten kokonaan jääkiekon ulkopuolisesta tautivitsauksesta johtuen.

Hienoin korvike siitä kaikesta tai mahdollisesti tämän alimman MM-kisojen sarjan peruunutuessa kokonaan olisi vielä tarjota Kirgisialle edes paikka tähän Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan sarjalohkoon/lohkosarjaan 3B/D2 osalle ylimääräistä yhtä paikkaa, mutta sekin jäisi nähtäväksi tai sitten edes karsintamahdollisuutta siihen jonkin riittävän heikon maan osalta sitä vastaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Koronavirus on ollut tosiaan erittäin synkkä vitsaus tai sen on sellaiseksi koko ajan sanottu tulevan ja sekin on vaikuttanut tämän vuoden kiekkokevääseen jo vahvasti tavallaan.

2.3.2020 eli eilen peruttiin tosiaan sensaatiomaisesti pari päivää tuota aiemmin peruttujen ja ainakin vahvasti myöhemmälle osalle vuotta siirrettyjen uuden virallisesti ja melkein kokonaan epävirallisestikin uuden sarjan eli Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonan/4-divisioonan eli vanhempien aikojen Jääkiekon MM-kisojen E-sarjan jälkeen kaikki mahdolliset IIHF:n maaliskuussa pelattavaksi tarkoitetut MM-kisatapahtumat.

Tähän päätökseen oli tultu myös alustavasti jo pari päivää sitten eli 1.3.2020 pidetyssä IIHF:n hätäkokouksessa Unkarissa joskin päivä vielä odotettiin ennen asian virallistamista.

Peruttuja jopa ehkä täysin kokonaan tänä vuonna tai ainakin edes vahvalta osin kauas tulevaisuuteen tämän vuoden puolella siirrettyjä eikä välttämättä todellakaan vielä pelattavaksi ehdittäviä kisoja muka huhtikuulle tai toukokuulle vaan paljon niiden jälkeenkin vielä tämän vuoden puolella ovat IIHF:n ehkä osin hieman liian nopeasti peruuttamat seuraavat tapahtumat:

Jääkiekon Alle 18-Vuotiaiden eli Poikien MM-kisojen 2. Divisioona eli vanhempien aikojen Jääkiekon C-sarja molemmilta lohkosarjoiltaan/sarjalohkoiltaan 2A/C1 ja 2B/C2 Eestissä ja Bulgariassa aikavälillä 22.3.2020-28.3.2020 ja 23.3.2020-29.3.2020

Jääkiekon Alle 18-Vuotiaiden eli Poikien MM-kisojen 3. Divisioona eli vanhempien aikojen Jääkiekon D-sarja molemmilta lohkosarjoiltaan/sarjalohkoiltaan 3A/D1 ja 3B/D2 Turkissa ja Luxemburgissa aikavälillä 16.3.2020-22.3.2020 ja 29.3.2020-4.4.2020

Jääkiekon Naisten MM-kisojen 1. Divisioonan eli vanhempien aikojen Jääkiekon B-sarjan lohkosarja/sarjalohko 1B/B2 Puolassa aikavälillä 28.3.2020-3.4.2020

Jääkiekon Naisten MM-kisojen 2. Divisioonan eli vanhempien aikojen Jääkiekon C-sarjan lohkosarja/sarjalohko 2A/C1 Espanjassa aikavälillä 29.3.2020-3.4.2020

Jo näistäkin kaikista perutuista turnauksista tulee melkoinen jälkipeli kulisseissa.

Toistaiseksi kaikki muut jäljellä olevat Naisten MM-kisat alempine sarjatasoineen kuten myös Miesten MM-kisat aina Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonan sarjalohkoon 3B/D2 ovat päivämäärineen voimassa huhtikuulta alkaen.

Miesten MM-kisojen puolella kaikki isommat tapahtuvat alkavat jo 19.4.2020 kun Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan molemmat sarjalohkot tai lohkosarjat eli 2A/C1 ja 2B/C2 alkavat samana päivänä myös Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonan sarjalohkon tai lohkosarjan 3A/D1 kanssa kun taas tuon 3. Divisioonan MM-kisojen sarjalohko 3B/D2 alkaa Kiekko-Panttereiden tai Kiekko-Sarvikuonojen kotimaassa Etelä-Afrikassa vuorokautta myöhemmin 20.4.2020 alkaen.

Toki myöhemmällä osalla vuotta ne perutut tapahtumat toivottavasti voidaan pelata kun muuten voi tuntua hyvinkin kurjalta varsinkin jääkiekon pienempien maiden tai sellaisten kilpailukykyisesti kehittyneiden pienmaiden kohdalta nousemismahdollisuudet taas vuodeksi eteenpäin lykättynä mikäli näitä ei tosiaan pelattaisi.

Tulevien päivien tilanteesta koronaviruksen takia on liikkeellä ristiriitaista tietoa, mutta 15.3.2020 pitäisi seuraavan kerran kenties olla seuraava merkittävä kokous ja kaikkiaan ennen maaliskuun viimeistä päivää 31.3.2020 lähtökohtaisesti varmaankin pitää päättää monienkin eri MM-kisojen sarjatasojen kohtalo ja aivan tärkeimpänä viime kädessä itse MM-kisojen tilanne.

Tosin aikaa kyllä vielä on, mutta ei varmasti paljon sillä mikäli huhtikuunkin turnaukset peruttaisiin niin toukokuusta tulisi erittäin ahdas sellaisenaan ja vaikka ehkä MM-kisoja voisikin vielä aivan yksinään lykätäkin niin ei paljoa silti varmaankaan enää nykyisestä mikäli niistä pidettäisiin kiinni.

Muutoin voi tulla kyllä kieltämättä kummallinen vuosi mikäli ihan kaikki peruttaisiin tai sitten sitä karmeinta mahdollisuutta pohtimatta ne vain kenties pelataan sitten myöhemmällä osalla vuotta.

Silloin ainakin jääkiekkokauden alusta elokuussa tai syyskuulla ja mikä ettei myöhemminkin loppuvuodesta tätä vuotta tulisi kyllä varsin mielenkiintoista ja erikoista seurattavaa vaikkapa heti Talviolympialaisten Karsinnan jälkeen alkavina!

Tosin yhtä erikoista olisi se, että jostain syystä kaikkien korkeimmat Divisioonien MM-kisat ja itse varsinaiset MM-kisat peruttaisiin ja silti sitten pelattaisiin alempia MM-kisojen sarjatasoja joskin se voikin ehkä olla tarpeen ja perusteltavissa kun kerta kaikkiaan maita alemmilla tasoilla on varsin paljon ja nousuhaluja varmasti on.

Tätäkin taustaa vasten toisaalta vain entisestään ärsyttää MM-kisojen uudistus vuodelta 2012 joskin ei senkään jättämättömyys uudistamatta olisi voinut varsinkaan koronan kaltaiselle tekijälle mitään.

Vaikuttaa tilanne maailmallakin pahalta varsinkin mikäli tämä koronaviruksen uhka leviää ja leviää.

Etenkin Japanissa varmasti rukoillaan Kami-samaa näinä päivinä kovasti, että ei vain peruuntuisi Tokion Kesäolympialaiset tältä vuodelta tai siirtyisi vuoteen 2021 joskin sekin on valitettavan mahdollista tämän kriisin kestäessä ja vaikka hieman etukäteistulevaisuuteen mennään niin Jään Lohikäärmeiden eli Kiinan vuoden 2022 Talviolympialaisetkin voivat olla vaakalaudalla.

Ja siellä olisi vielä sekin katastrofi, että mahdollinen varakisaisäntä Talviolympialaisten osalta eli Kazhakstanhan putosi jääkiekon osalta jatkosta!

Kabinettisiirto jälkikäteen olisi kieltämättä vähän nolompi juttu ja sitten myös tosiaan Kiinan oma pelaaminen tai pelaamattomuus sellaisenaan joskin varmaan karsintaottelu Kazhakstan-Kiina saatettaisiin tuossa tapauksessa järjestää ja voittajasta ei valitettavasti liene epäselvyyttä kun ero on tai olisi valtava.

Suomellakin on tietysti jalkapallon osalta tietysti EM-kisojenkin mahdollinen peruminen tosin tuossa tapauksessa moneen maahan jakautuen ainakin osittain tiedossa ja vaihtoehtoisesti nekin vain siirretään mieluummin kuin ollaan täysin pelaamatta.

Tyhjien katsomojen pelejä on ehdotettu ja periaatteessa asia on tiettyyn rajaan asti hyvä niin, mutta näin suurilla peruutusmäärillä ja mittakaavassa se tarkoittaisi kyllä hieman liiankin tuntuvia tappioita joita ei välttämättä edes korvauksetkaan kata ruhtinaallisinakaan.

Jännittäviä ja mielenkiintoisia aikoja valitettavalla tavalla eletään kun homma alkaa tuntua joltain nk. Kansallisen Poikkeustilan ajalta tai melkein Sotatilalain/Sota-aikalain tapahtumalta milloin sellaisissa tilanteissa urheilutapahtumien peruminen on ilman muuta arkipäivää.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime viestin kirjoittamisen jälkeen tilanne tosiaan on pahentunut Jääkiekon MM-kisojen alempien sarjojen kannalta jo hyvin tuhoisaksi tätä vuotta ajatellen ainakaan sellaisenaan pitämiseen suoraan näinä päivinä tai tulevina kuukausina.

Jatkohan on vallan toinen juttu, mutta ainakin ajankohtaisina tai tulevan ajankohtaisina tapahtumina on jo peruttu monta MM-kisoihin kuuluvaa tapahtumaa koronaviruksesta johtuen.

7.3.2020 ja 10.3.2020 on pidetty kaksi hätäkokousta asian tiimoilta ja näinä päivinä pidettiin eilen kolmas hätäkokous.

Yhteensä maaliskuussa tänä vuonna on siis pidetty jo neljä hätäkokousta kun 1.3.2020 pidetty sellainen mukaan lasketaan ja joka viimeksi mainittiin.

Uudestakin laajemmasta hätäkokouksesta on puhuttu ja sellainen järjestetään aiempien päivämäärien 14.3-16.3.2020 sijaan hieman lykättynä eli 16.3.2020-18.3.2020 välisenä aikana.

Tuon 16.3.2020-18.3.2020 välisenä aikana pidettävässä hätäkokouksen laajemmassa tapahtumassa 17.3.2020 ollaan tiistaipäivänä kolmen päivän kuluttua pitämässä merkittävänä päivänä jatkon suhteen.

Tämän jälkeen vielä maaliskuun lopulla toistaiseksi epäselvällä päivämäärällä joskin useimmiten mainitusti 31.3.2020 tai useammallakin sellaisella päivämäärällä on mahdollisesti huhtikuun alkuun ulottuvalla ajalla viimeiset hetket käsillä aivan jopa itse koko MM-kisojenkin suhteen kun tuolloin ollaan pitämässä ainakin vielä yksi todella paljon muita laajempi hätäkokous.

Itse perutuista tapahtumista puhuttaessa ainakin osassa näistä tapahtumia on ollut aika valtava paniikki päällä ja välillä kyllä tuntuu siltä, että miksi ihmeessä joitakin turnauksia piti väkipakolla silti pitää niin uskomattomaan tiiviiseen ja samaan pitoaikaan kun niitä olisi hallitusti voinut aiemmin lykätä?

Ja toisena jatkokysymyksenä tietenkin olisi vielä voinut heittää sen, että miksi nyt niin kovin äkkiä halutaan perua melkein kaikki mahdolliset tapahtumat kun ainakin ihan kaikkein korkeimpien sarjatasojen myötä olisi hyvin voitu odottaa vielä jokunen päivä lisää aiemmin puhutun tilanteen valossa tai edes sitten vaikka ihan kuun loppuun asti niiltä osin kun vain päivämäärät olisivat sallineet peruen vain ne ennen takarajaa selvästi pidettävät MM-kisat kokonaan?

Tuolloin korkeimmille sarjatasoille olisi voitu vielä pelastaa lisäaikaa ja tavallaan näin voidaan tehdä nytkin kun on MM-kisojen pito-ohjelmatkin väljempänä helpompi sinänsä järjestää, mutta toisaalta samassa suhteessa tilanne koronaviruksen suhteen ympäri maailmaa on pahentunut jossain määrin hälyyttävästi samassa ajassa.

Itse perutut tai ainakin erittäin vahvasti myöhemmälle osalle tätä vuotta tai jopa ensi vuodelle siirretyt sarjat ovat seuraavat kun osin niitä on kulissien takana peruttu vaihtelevasti ennen noita ilmoitettuja hätäkokousten päiviäkin 2.3.2020-7.3.2020 välisenä aikana puhumattakaan tähän mennessä eli 14.3.2020 tapahtuneeseen hetkeen ja mietteitä niistä tulee sulkuihin:

Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona eli vanhempien aikojen Jääkiekon C-sarja molemmilta lohkosarjoiltaan/sarjalohkoiltaan 2A/C1 ja 2B/C2 Kroatiassa ja Islannissa aikavälillä 19.4.2020-25.4.2020 ja 19.4.2020-25.4.2020 (Peruttiin eilen samalla ilmoituksella kuin myös sarjatasoa matalampi MM-divisioona.

Kuten alla todettuna nämä turnaukset osuivat alemman sarjatason tai MM-divisioonan tkanssa kaikkiaan liian pahaan paikkaan ja olivat vahvasti liipaisimella peruutusuhasta puhuttaessa aiemminkin.

Jatkoa ja harmitusta varmasti seuraa tässäkin sarjassa. Etenkin kun alemmasta sarjasta poiketen ei vain ole sellaista teoreettista yhdistymisenkään mahdollisuutta ja kun seuraava vuosi on taas yksi vuosi lisää ikävästi odotella monen potentiaalisen nousijamaan kannalta.

Mahdollisesti perumisen olisi voinut tältä sarjatasolta puhuttaessa säästää vielä isompaan kokoukseen muutaman päivän kuluttua tai sitten perua loppukuussa ihan kokonaan melkein kaikkien muidenkin sarjatasojen kanssa.)

Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioona eli vanhempien aikojen Jääkiekon D-sarja molemmilta lohkosarjoiltaan/sarjalohkoiltaan 3A/D1 ja 3B/D2 Luxemburgissa ja Etelä-Afrikassa aikavälillä 19.4.2020-25.4.2020 ja 20.4.2020-23.4.2020 (Peruttiin eilen samalla ilmoituksella kuin myös sarjatasoa korkeampikin MM-divisioona.

Nämä turnaukset osuivat luokkaa korkeamman sarjatason tai MM-divisioonan kanssa kaikkiaan liian pahaan paikkaan ja ne olivat muutenkin perumistensa osalta aina liipaisimella.

Jatkoa ja harmitusta varmasti seuraa joskin tässä sarjassa edelleen voisi kyllä jonkinlaisen karsintakisan järjestää tai tämän pelata ihan yhtenä sarjana jakamisen sijaan kun niin monta maata enempää ei ole myöskään Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonassa eli vanhempien aikojen tavalla nimittäen E-sarjassa pelaamassa kun tämä sarjataso oli nyt kerran ihan pakko perua.)

Jääkiekon Alle 18-Vuotiaiden eli Poikien MM-kisat Yhdysvalloissa aikavälillä 16.4.2020-26.4.2020 (Peruttiin alustavasti toissa päivänä eli 12.3.2020 ja vahvistettiin peruutukseltaan eilen eli 13.3.2020 lopullisesti.

Erikoista oli tästä puhuttaessa se, että edes tätäkään ei yritetty näillä näkymin pelata siirrettynä vaikka toukokuussa tai jopa kesäkuussa.

Syyskauden tai sen sijaan myös loppukesän tai alkutalven tilanteesta tämän vuoden puolella siirretyn turnauksen osalta keskustellaan varmasti, mutta muussa tapauksessa mikäli niin ei käy niin tänä vuonna ei ole Poikien Maailmanmestaria jääkiekossa ainakaan ilman ihmeitä tai lähiaikojen varmasti melkoisia keskusteluja sitten edes loppuvuoden kannalta.

Kun muutoin Poikien MM-kisat pelataan vasta vuoden 2021 puolella.)

Jääkiekon Alle 18-Vuotiaiden eli Poikien MM-kisojen 1. Divisioona eli vanhempien aikojen Jääkiekon B-sarja molemmilta lohkosarjoiltaan/sarjalohkoiltaan 1A/B1 ja 1B/B2 Slovakiassa ja Italiassa aikavälillä 13.4.2020-19.4.2020 ja 12.4.2020-18.4.2020 (Peruttiin alustavasti 10.3.2020 ja vahvistettiin peruutukseltaan eilen eli 13.3.2020 lopullisesti.

Erikoista näistäkin puhuttaessa oli se, että ainakin vaikka edes tämän sarjatason korkeampaa sarjalohkoa ei yritetty järjestää esimerkiksi siirrettynä toukokuussa. Vaihtoehtoisesti MM-kisojenkin peruuntuessa tämän sarjatason korkeammassa sarjalohkossa olisi ollut paikka pelata niiden paikalla turnaus vähän siirrettynä toukokuussa.)

Jääkiekon Naisten MM-kisat Kanadassa aikavälillä 31.3.2020-10.4.2020 (Peruttiin alustavasti 10.3.2020 ja vahvistettiin peruutukseltaan eilen eli 13.3.2020 lopullisesti.

Erikoista oli kuitenkin se, että esimerkiksi tätä turnausta ei yritettykään ainakaan melkein varmasti siirtää esimerkiksi myöhemmälle osalle huhtikuuta tai toukokuulle jolloin ihan kuun lopullakin se olisi ollut kesäkuuhun mennessä ohi.

Näillä näkymin jostain syystä ei ole käymässä tämän vuoden syyskausi tai loppuvuosikaan talvella vaan se pelataan vuoden 2021 puolella ja näillä näkymin kenties jo ihan juurikin vain vuotta 2021 koskien jolloin tänä vuonna ei ole Naisten Maailmanmestaria jääkiekossa ainakaan ilman ihmeitä tai lähiaikojen varmasti melkoisia keskusteluja sitten edes loppuvuoden kannalta. Kisapaikka tulee olemaan keskustelujen lopputuloksesta riippumatta silti edelleen Kanada.)

Jääkiekon Naisten MM-kisojen 1. Divisioonan eli vanhempien aikojen Jääkiekon B-sarjan lohkosarja/sarjalohko 1A/B1 Ranskassa aikavälillä 12.4.2020-18.4.2020 (Peruttiin 7.3.2020 alustavasti ja vahvistettiin peruutukseltaan 10.3.2020.

Erikoista oli tässä toiseksi korkeimman sarjatason korkeammassa sarjalohkossa se, että tämä tosiaan tänä vuonna olisi pelattu MM-kisojen jälkeen ja tämänkin olisi voinut ihan vielä hyvin siirtää tai toivoa parempaa peliaikaa sille.

Vaihtoehtoisesti MM-kisat olisi voitukin perua ja tämän olisi voinut sitten pelata vähän myöhemmin vaikka toukokuussa niin sijoitukset olisivat olleet helpommin selvillä.)

Toivottavasti perutut tapahtumat voitaisiin vielä pelata ainakin alempien sarjojen kohdalta yksinkertaisesti lykättynä vielä tämän vuoden puolella mikäli ihan korkeimmat sarjatasot joudutaankin pelaamaan jo ensi vuoden puolella mahdollisesti esimerkiksi vain liian tiukkojen yleisten peliohjelmienkin puitteissa jo peruttujen ja kauas tulevaisuuteen siirrettyjen tapahtumien osalta.

Varsinkin jääkiekon pienempien maiden osalta tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa nähdä niiden tilanne lähikuukausina kun asioista tosiaan päätetään ja rankalla kädellä.

Muilta osin Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioona tai entinen vanhempien aikojen MM-kisojen B-sarja molempine lohkosarjoineen ja itse Jääkiekon MM-kisat vielä kyllä pidetään ajallaan, mutta varsinkin alempi sarjalohko 1. Divisioonan MM-puolella on peruuntumassa ilman todella mahtavia ihmeitä näillä näkymin 16.3.2020-18.3.2020 pidettävän kokouksen aikana juurikin 17.3.2020 pidettävän tiistaipäivän sarjakatsauksessa kun tuohan laajempi hätäkokous on samalla aikaistettu yleiskokous jonka alun perin piti olla tänä vuonna maaliskuun ihan lopussa tai paljon myöhemminkin huhtikuun tai toukokuun aikana.

Itse MM-kisat tai korkeampi sarjalohko 1. Divisioonan MM-puolella voivat vielä välttyä perumiselta, mutta nekään eivät enää kauan tällä menolla kun 31.3.2020 pidetään se viimeinen yleiskokous näillä näkymin senkin ollessa aikaistettuna ja sen päättyessä huhtikuun alkupäivinä kun sehän oli tarkoitus aivan alun perin olla reilusti huhtikuun lopulla tai jopa vasta toukokuun tai kesäkuun puolella MM-kisojen päätyttyä.

MM-kisoja ei juuri tässä vaiheessa paljoakaan voi lykätä. MM-kisojen 1. Divisioona vaatii pelipäivikseen kuutisen päivää sen ollessa alustavasti peliajaltaan 27.4.2020-3.5.2020 molempien sarjalohkojensa osalta ja itse MM-kisat vaativat ilman todella radikaalia mahdollista pelaamisen muodonmuutosta 16 vuorokautta sen peliajan ollessa alustavasti 8.5.2020-24.5.2020.

MM-kisojen 1. Divisioonaa olisi helpompi lykätä toukokuulle sinänsä ja osin myös MM-kisojakin, mutta niiden pelaaminen kesäkuussa olisi jo aikamoinen ongelma tai vain osinkin sinne asti ylettyen.

Näillä näkymin alempi lohkosarja tai molemmat lohkosarjat huonoimmillaan tulevat perutuksi 16.3.2020-18.3.2020 välisenä aikana kenties 17.3.2020 ja muutoin viimeistään 31.3.2020 mennessä.

MM-kisat vuorostaan aikaisintaan todennäköisesti perutaan 31.3.2020 enemmin kuin vielä nyt näiden tapahtuneiden asioiden pohjalta lähipäivinä.

MM-kisoista kun varmasti ihan viimeistään pidetään kiinni niin pitkään kuin vain on järkevästi suinkin mahdollista.

Peruutukset ovat mielestäni olleet keskimäärin oikeutettuja, mutta mitä enemmän on ollut aikaa vieläkin esimerkiksi yllättävänkin moneen turnaukseen niin nuo päätökset ainakin osin ovat olleet melko paniikin vallassa tehtyjä sellaisia.

Tai sellaiselta ne ainakin ovat tuntuneet.

Ja sitten etenkin kun peruutusten laajuus on erittäin mittavaa luokkaa johon ei ole nähtävästi varauduttu järin hyvin.

Juurikin tilanteisiinsa nähden koronan olisi syytä olla tavallaan ainakin lausuen maineensa veroinen tautina jotta ainakin aivan kaikkia näitä peruutuksia voisi ihan todella hyvin perustella.

Muutoin ainakin mahdollisen taudin äkkirauhoittumisen perusteella lähipäivinä tai lähiviikkoina tai noin kuukauden sisällä esimerkiksi tästä päivästä voisi olla vähän nolo tilanne edessä kun niin paljon olisi kaikkea peruttu sitä ennen kuin tilanne olisi vieläkin tuhoisampi kuin mitä on toistaiseksi ollut.

Ennen kaikkea kysymykseen tulee myös, että miten tosiaan menetellään nousijoiden tai putoajien suhteen ja voisiko tulla kenties hyvin tilapäiset sarjalaajennukset kyseeseen tai edes jonkinlaiset pudotuspelit sarjojen välille kyseeseen?

Aikaa vielä tosiaan on, mutta nyt ei tällä menolla todellakaan ole enää paljon oikeastaan muiden kuin enintään MM-kisojen kannalta ja päivä päivältä myös mahdollisten varaisäntämaidenkin tautitilanne on huonontunut.

Välillä ihmettelen myös sitä, että miksi ei olisi voinut olla varakisaisäntänä Venäjän tai jonkun tutumman suuren jääkiekkomaan sijaan vaikkapa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1950 itse Iso-Britannia?

70 vuoden tauon jälkeen olisi ollut hienoa nähdä kisat Motorpoint Arenalla Nottinghamissa tai jossakin muussa riittävän suuressa jäähallissa vähän vanhemmassakin olomuodossa.

Tosin briteissäkin korona on jyllännyt pahoin, mutta tilanteen ollessa vielä aikaisempi olisi voinut ihan hyvin järjestää MM-kisat vaikka sielläkin varakisaisäntänä.

Hienoa olisi nähdä MM-kiekkoa tänä vuonna myös hieman toisin.

90-vuotisjuhlahengessä tai osin Antwerpenin Kesäolympialaisten 100-vuotisjuhlahengessä pelattaisin MM-kisoja jääkiekossa kesällä, kesän lopulla tai syksyllä heti Talviolympialaisten Karsinnan jälkeen viivytettynä!

Maailmanmestari on ilman ihmeitä Leijonien sijaan Koronavirus tätä menoa muutoin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Valitettavasti eilen alustavasti vahvistui ja lopullisesti vahvistui tänään varhain aamuyön ja aamun tunteina se seikka, että varmuudella Jääkiekon 1. Divisioonan MM-kisat molempine lohkosarjoineen/sarjalohkoineen eli 1A/B1 ja 1B/B2 Sloveniassa ja Puolassa aikaväliltä 27.4.2020-3.5.2020 pelattavien kisojen osalta ovat peruttuja.

MM-kisoja ei peruttu aivan lopullisen virallisesti de jure, mutta ne kuitenkin olivat jo eilisen myötä de facto peruttuja.

Tilanne koronaviruksen osalta kun on vain näillä näkymin pahentunut eri maissa myös kaikkien jäljellä olevien potentiaalistenkin varaisäntämaiden keskuudessa.

Onhan tietysti aina myös ennen tätä päätöstäkin kohua herättävästi mahdollista pelata muka erittäin vähän tartuntoja sisältäneessä maassa tilanteeseen nähden eli Venäjällä tai Valko-Venäjällä, mutta käytännössä sinne ei ole juuri halua mennä ja sielläkin on tilanne huonontunut tai huononemaan päin selvästi.

Ja varaisäntämaatkin ovat jo ajat sitten olleet melkoisia koronaviruspesiä valitettavasti.

Tilanne taudissa on vain huononemaan päin.

Peruminen lopullisesti tuntuu enää pitkälti olevan kiinni vain kustannusten ja vakuutusten kysymys kuten myös tietenkin erinäisten muiden järjestelyjen ongelma.

Pitkälti ongelmat tuntuvat olevan vähän samanlaisia kuin myös aiemmin perumiseltaan pantatussa Jalkapallon EM 2020:ssä joka siis nyt tulee olemaan Jalkapallon EM 2021 eli vuodella lykkäämisen tai tämän vuoden lopulla pelattavankin turnauksen hakemisessa.

Tietysti aiemmastakin voidaan pitää kiinni eli todennäköisesti peruminen lopullisesti tapahtuu aiemman aikataulun mukaisesti aivan viimeisessä kokouksessa maaliskuun lopussa eli 31.3.2020 jälkeen minkä tahansa sen lopullisen kokouksen jälkeisenä päivänä jos ei tuolloin niin viimeistään huhtikuun alkupäivinä eli 1.4.2020 tai 2.4.2020.

Mikäli edes hyvin teoriassa kisat voisi pitää niin ainoa mahdollisuus olisi siirtää ne ihan toukokuun loppuun tai kesäkuun alkuun ja toivoa koronaviruksen vitsauksen erittäin nopeaa laantumista.

Sitä tosin ei valitettavasti juurikaan ole näköpiirissä kun ei ollut aiemminkaan minkä takia sinänsä sen ihan virallisen perumisen puuttumaan jääminen on kieltämättä varmasti osin hämmentävä ja osin myös melko typerä juttu tavallaan.

Toisaalta kun perumaan alettiin niin jotenkin olisi ollut ehkä järkevämpää turnauspituuden takia olla pelaamatta varsinaisia MM-kisoja ja vain lykätä 1. Divisioonan MM-kisat alkamaan toukokuun lopulle tai kesäkuun alkuun ja pelata ne alta pois selvästi lyhyempinä turnauksina.

Siinä kun olisi pelaamalla säästynyt aikaa myös ennen pitkää todennäköisesti aikaa vieviltä muilta turnauksilta.

Tästä nimittäin tulee melkoinen kuohuminen varmasti kulisseissa ilman ihmeitä pienempien jääkiekkomaiden osalta ja vähän kehittyvämpienkin jääkiekkomaiden osalta näiden nousemattomuuksien ja sarjaan automaattisten jäämisten takia ainakin lähtökohtaisesti.

Ja tulevasta syksystä ja talvesta sitten ennen vuotta 2021 saattaa tulla erittäinkin tiiviisti turnauspitoinen.

Voi jopa olla pahimmillaan, että ehkä liiankin tiiviisti.

Tosin voihan tietysti olla, että MM-kisat kaikkein huonoimmillaan vain tosiaan aivan kaiken kaikkiaan jäisivät pelaamatta ja ne vain pelattaisiin siirrettyinä sitten seuraavana vuonna ilman yritystäkään pelata niitä tämän vuoden puolella muulta osin vuotta.

Se tosin periaatteessa olisi huonoin vaihtoehto.

Etenkin pienemmille maille.

Muilta osin ja ennen lopullisen viimeistä kokousta sen jälkeen linjattiin vain siitä, että sen kokouksen jälkeen ilman mitään todella elintärkeää syytä eli käytännössä taudin erittäin kamalaa ja radikaalia pahentumista tai taudin päättymistä ennätysajassa tai lähiaikoina nyt sitten tehtävästä lopullisesta perumispäätöksestä seuraavaa muuta yllättävää laantumista myös päätöksen jälkeen ei tulla kokoontumaan lainkaan pitkään aikaan.

Yleiskokouskin on siirretty pisimmillään alkavaksi niinkin myöhään kuin 30.6.2020 asti ellei sitä sitten aikaisteta niin, että jo se seuraava maaliskuun lopun kokous olisi jo saman tien sitten se yleiskokous ja siinä pistettäisi kaikkia asioita nippuun niin nyt tapahtuvan MM-kisojenkin käytännön perumisen virallistamista koskien kuin myös tietenkin mahdollisten uusien jäsenienkin asioita ja tietenkin mahdollisten alkuperäisten isäntämaiden poliittisten päätösten heijastumista koskevia asioita.

Etenkin kun ymmärrettävistä syistä MM-kisojen perumisen virallistuminen tuntuu olevan myös kiinni muun muassa Sveitsinkin poliittisesta tilanteesta suhteessa koronaan.

Tältä keväältä ellei lasketa joitakin naisten, nuorten, poikien ja tyttöjen turnauksia niin kaikki Divisioonien MM-kisat jäivät valitettavasti pelaamatta.

Mikä tietysti oli ainutkertaisen murheellinen juttu.

Joskin onneksi erittäin harvinainen ainakin ihan korkeimpien sarjojen osalta kun ihan alimpien sarjojen osalta muun muassa maamäärien vähäisyyden takia aiemmin niitä kyllä onkin jäänyt pelaamatta yllättävänkin läheisemmässä historiassa.

Jatko onkin sitten harvinaisen avoin kun MM-kisojen jatkolle on enintään prosenttiluokan mahdollisuuksia tai sen 5-10 % mahdollisuus vielä myöhemmän toukokuun tai kesäkuun MM-kisoille ja muutoinhan nekin ovat vain virallista sinettiä vaille perutut tältä vuodelta.

Divisioonien MM-kisat ovat perutut, mutta toki avoimet vielä toivon mukaan vaikkapa myöhemmin tänä vuonna syksyllä tai loppuvuodesta tätä vuotta pelattaviin turnauksiin jolloin ainakin syksylle tai talvelle on vielä Talviolympialaisten 2022 Karsinnan tai Jääkiekon LATAM Cupin lisäksi muutakin jännitettävää!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
MM-kisat tosiaan ovat murheellisella tavalla peruuntuneet tänä vuonna lopullisesti ainakin lähtökohtaisesti kokonaan ellei muuta tietenkin päätetä vielä tämän vuoden puolella syksyllä tai talvella heti tai jonkin verran myöhemmin Talviolympialaisten Karsinnan jälkeen pelattavasta tapahtumasta.

Joskin Divisioonien MM-kisat saattavat myös viedä tältä vuodelta puhuttaessa senkin peliajan koska tästä kaikesta kiitos poikkeusvuoden nk. Maailmanmestarin eli Koronaviruksen on tullut nyt aikaan melkoisen kallis katastrofipaukku.

Peruutukset aivan täysin kokonaan ellei tietenkin muuta päätetä myöhemmin ovat tietenkin erittäin suurta luokkaa.

Myöskin sijat tai tulevat kisaisännät ovat tavallaan päättämättä.

Puhumattakaan siitä, että siirtyykö kaikki vain vuodella eteenpäin ja annetaanko nyt perutuille Sveitsin MM-kisoille sitten muussa tapauksessa automaattinen kisaisännyys vuodelle 2026 jota tosiaan vielä ei ole päätetty.

Kisaisännillä olisi ollut nyt erittäinkin hyvä joukkue mahdollisesti tulossa nyt peruttuihin tai ainakin äärettömän paljon myöhemmin tänä vuonna pelattaviin MM-kisoihin ja kuudessa vuodessa maailma ehtii jälleen muuttua paljonkin ainakin huonoimmillaan Sveitsin kaltaisen nousevan ja jossain määrin jo nousseenkin kiekkomaan kannalta.

IIHF:n oma viimeinen kokous muutoin MM-kisojen lopullisen peruuntumisen ollessa sittenkin aikaistettu lykkääntyi ehkä tavallaan muutoin järkevästi paljon pidemmällekin ajalle kuin 21.5.2020-23.5.2020 olleeseen IIHF:n Kongressiin.

Nyt tietenkin kun peruutuskin tehtiin hallitusti ilman enää viimeistä erillistä kokoontumista päivämäärinä 31.3.2020-2.4.2020 niin nyt ei tuota itse IIHF:n Kongressiakaan pidetä.

Kun se pidetään näillä näkymin aikaisintaan kesäkuussa tai myöhemmin kesän 2020 aikana milloin koronan kaltainen vitsaus myöten antaa niin tuolloin päätetään varmasti vahingoista siihen mennessä.

Myös kisaisännistä tulevaisuuteen tai kaiken lykkäämisestä olemassa olevin kisaisännin alkaen Sveitsistä ja vuodesta 2021 vuoden 2026 vapaapaikan käyttämisen sijaan automaattisesti Sveitsille varmasti tuolloin päätetään.

Myös muista mahdollisista pelaamisista sittenkin vielä syksyllä tai talvella tilanteen mukaan ihan MM-kisat pitäen tai sitten edes sijoituspohjaisesti järjestäen ennen kaikkea Divisioonien MM-kisat vielä tämän vuoden puolella myöhemmin huomattavasti lyhyempinä turnauksina kuin mitä itse MM-kisat vaativat aikaa ja muun muassa kenties uusien maiden kuten Nepalin, Burman, Vietnamin ja Brunein jääkiekollisista järjestöön liittymisen asioista kuten myös monen muunkin pienemmän luokan jääkiekkomaan päätetään tuolloin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Divisioonien MM-kisojenkin asioista on kulunut melko pitkä aika niistä puhuttuna kieltämättä haasteellisen koronakevään ja samalla myös muidenkin kiireiden osalta jolloin kommentointi on jäänyt vähiin.

Kummallista kyllä valitettavasti huolimatta MM-ohjelman laajuudesta kaikkiaankin mitään alempaa MM-tasoa huolimatta jo kerran koronavaaran aiheuttamasta peruutusten tasosta johtuen ei edelleenkään silti tulla pelaamaan jo edes varmuudeksi aikaisemmallakin osalla vuotta vaikkapa vielä tämän vuoden loppupuolella tai syyskaudella vaan ne pelataan ajallaan jälleen vasta ensi vuonna.

Kisapaikat säilyvät samana huomioimatta Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan eli vanhemman ajan C-sarjan MM-kisojen sarjalohkoa 2A/C1 mikä siirtyy Kroatialta Jään Lohikäärmeiden eli Kiinan haltuun pitkälti kun halutaan nähtävästi mahdollisimman ja edes juuri ja juuri toivottava nousupaikka Jään Lohikäärmeille edes MM-kisojen 1. Divisioonan eli vanhemman ajan B-sarjan MM-kisojen alempaan sarjalohkoon.

Tämän vuosi mikäli se olisi pelattu ja Kiina olisi tavoitteidensa mukaan noussut edes tuohon nyt olevaan 1. Divisioonan MM-kisojen alempaan sarjalohkoon niin korkein mahdollinen sarjapaikka ennen Talviolympialaisia 2022 kisaisännillä olisi ollut 1. Divisioonan MM-kisojen korkeampi sarjalohko eli taso 1A/B1.

Käytännöllisesti katsottuna Jään Lohikäärmeillä kuitenkin Etelä-Koreaan verrattuna on väistämättä tullut Talviolympialaiset aikanaan myönnetyiksi Etelä-Koreankin silloisiin paljon kritisoituihin kisamyöntöihin ja osin ansaitsemattomasti vielä huomattavankin paljon Etelä-Koreaankin nähden aivan liian aikaisin.

Erikoisena ja osin vieläkin harvinaisen typeränä piirteenä Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioona eli vanhemman ajan D-sarjan MM-kisat säilyvät jaettuina kahteen sarjalohkoon ja siten muun muassa tulevat Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioona tulee tämän vuoden kesken jääneen debyyttinsä osalta virallisen sellaisensa tekemään sitten ensi vuoden puolella.

MM-kisojen 4. Divisioona debytoi epävirallisena vuonna 1997 silloisena Jääkiekon MM-kisojen E-sarjana jota tosin kyllä välillä on vain pidetty myös MM-kisojen D-sarjan Karsintana tai muuna epävirallisesti D-sarjaan kuuluneena lisälohkona vuodelle 1997 jonka mailla oli pelaamisoikeus, mutta ei välttämättä myöhäisen ilmoittautumisen johdosta muun muassa nousuoikeutta MM-kisojen C-sarjaan vuodeksi 1998 siinä missä sen vuoden normaaleilla D-sarjan mailla sellainen oli olemassa.

Tämä asia varsinkin oli turhauttavan huono uutinen Kirgisialle joka yksinkertaisesti ilman jotain nk. Ilmestyskirjan Ihmeitä hipovia romahduksia huomioimatta sarjatasollaan tulee kyllä nousemaan luokkaa korkeammalle kun käytännöllisesti katsoen ylemmän sarjatasonkaan maat lohkosarjojen turvinkaan eivät kyllä voi tai ole voineet mitään Kirgisialle.

Niin iso oli kyllä tasoero muun muassa noissa alemmissa Talviolympialaisten Karsinnoissakin talven aikana, että melkoinen nk. Lampaansaparon näyttö IIHF:n herroilta oli sitten tällekin nousevalle kiekkomaalle jolla tietysti oli myös vanhempaa kiekkohistoriaa myös silloisena Neuvosto-Kirgisiana olemassa.

Pienenä iloisena asiana joskin myös Kirgisian kannalta lähinnä yhtenä rökitettävänä lisää on tulossa aiemmin tälle keväälle tulonsa perunut, mutta nyt ensi vuonna MM-ohjelmaan virallisesti liittyvä Singapore jolla myös on ollut kirittävää omalla tasollaan.

Joskin missään tapauksessa Singapore ei ole ollut ihan niin huono kuin mitä voisi luulla jääkiekossa sinänsä.

Etenkin kun Singapore on myös pelannut Aasian eri jääkiekkotapahtumissa.

Enemmän silti olisin toivonut vaikkapa Uzbekistania debytoimaan kun Kirgisian tapaan sillä kieltämättä on ollut jääkiekossa myös noususuuntaa vaikka vielä ei ole sinänsä pitkästä aikaa pelannutkaan, mutta sillä tosin on melko paljon kuitenkin jo muuta kiekkotoimintaa ja tietysti on myös kiekkohistoriaa silloisen Neuvosto-Uzbekistaninkin muodossa.

Se myös olisi voinut tarjota Kirgisialle haastetta ainakin jossakin muodossa, mutta kumma kyllä se tai muun muassa viime aikoina kovasti ainakin kulisseissa huhuiltu Jääkiekon LATAM Cupin yllätysvoittaja Jamaika tai Egypti jäivät ainakin vielä ensi vuodenkin suhteen rannalle MM-ohjelmasta.

Muina asioina IIHF.n Kongressin tilanteen pohjalta Filippiinit ja Jään Tiikerit eli Malesia ovat nyt vihdoin ja viimein muuttuneet IIHF:n täysjäseniksi vaikkakin molemmat ovat melko kauan tietysti olleet jäseniä kaikkiaan ja tiiviitä yhteistyöjäseniä IIHF:ssä.

Täysjäsenyyden myötä varsinkin tällä kaudella ajoittain hampaattomat ja kynnettömät Jään Tiikerit toivottavasti saisivat puhtia kauden peleihinsä.

Jo nyt keväälläkin ennen MM-kisojen käytännön uutta ja samalla myös peruttua 4. Divisioonaa molemmat maat eli Filippiinit ja Malesia hakivat täysjäsenyyttä, mutta tuolloin tosin vielä täysjäsenyys oli ehdollinen ja lopullisesti se hyväksyttiin tosiaan vasta eilen.

Molemmilla mailla tulee olemaan omalla tasollaan tietysti tekemistä saada täysjäsenyyden ehdot sinänsä täytetyksi.

Jään Tiikereillä näin esimerkiksi on vähemmän jäähalleja kuin mitä Filippiineillä on, mutta enemmän pelaajakantaa kaikista erittäin pahoista nöyryytyksistä huolimatta tällä kaudella tai osin ehkä ihan viime vuosina muutenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Divisioonien MM-kisojenkin asioista on kulunut melko pitkä aika niistä puhuttuna kieltämättä haasteellisen koronakevään, koronakesän, koronasyksyn ja samalla myös muidenkin kiireiden osalta jolloin kommentointi on jäänyt hyvin vähiin.

Joka tapauksessa 18.11 eli neljä päivää sitten kirjoitettiin yksi IIHF:n historian mustimpia häpeäpilkkuja yhtä kaikki historian kirjoille.

Eräs nimeltä mainitsematon lajin isäntä piti tietysti yhden, tavallista pöyristyttävimmän ympäripyöreän puheensa ja vaikka melko myötämielinen kaikkiaan laji-ihmisenä poliittisia vanhuuden heikkouksia huomioimatta olen ollutkin hänenkin osaltaan niin alkoi kyllä tuostakin huolimatta nähdä niitä puheita kuunnellessa liikaakin punaista.

Pitkälti kun linja ja kiintymykset tällä kyseisellä herralla ovat mitä ovat ja ovat sinänsä olleet sitä pitkän aikaa.

Ja eniten tietysti on raivostuttanut ja järkyttänyt viime aikoina se tosiseikka, että siinä missä kisaisäntäsotkussa ylimmällä tasolla tuntuu päättämättömyyttä riittävän niin sen sijaan ihan kuin tuosta noin vain vailla minkäänlaista järkevää varasuunnitelmaa pistettiin kaikki tämän vuoden alemmat MM-kisat divisioonista sitten pakettiin kerralla!

Alkaen aina Kirgisiassa pelattaviksi tarkoitetuista 4. Divisioonan tai vanhempien aikojen E-sarjan MM-puolen kisoista nykyisin sarjalohkoiksi jaettujen 1. Divisioonan MM-puolen kisoista Sloveniassa pelattaviksi tarkoitetuista sellaisista A-sarjalohkoa myöten.

Kuluneena vuotena vielä jossain määrin ymmärsin kyllä tuota lajin kattojärjestön tilannetta peruuttaa aivan kaikki pienemmätkin MM-kisat lajitasoltaan, mutta nyt on kyllä pitänyt tavailla tuota päätöstä varsin pitkään.

Edellyttäen, että tilanne tietenkään ei kaikista pahimman syyllisen eli koronan osalta laannu merkittävästi niin näin on käymässä.

Kuluneena vuotena IIHF tosiaan sai paljon lokaa niskaan muka silloisista viivyttelyistään ja nyt NHL:n sitten onnistuttua saamaan kautensa loppuun asti onkin alkanut jossain määrin syyttelyt pienemmissä maissa ainakin siitä, että tosiaan IIHF ei ole kyennyt kaikkea tekemään niiden eteen.

Ja mikäli onkin niin kritiikin myötä tuntuu kyllä uskomattomalta, että jostain käsittämättömästä syystä aivan jokaista pienempää sarjatasoa vastaan MM-puolella ammutaan niin kovilla kuin kehdataan!

Toisin sanoen aiemmat umpihitaat päätökset ovat sitten nyt jossain määrin kyllä vähän liiankin äkkinäisiä.

Etenkin kun MM-kisojen sarjatasot, sarja-arvot ja monet muutkin asiat lajiliitossa omalla tavallaan ovat merkittäviä pienemmissä ja vähän suuremmissakin, mutta silti usein isompien maiden mediapiirissä valitettavan näkymättöminä pysyttelevissä maissa silti merkittävän tärkeitä asioita juuri niiden ajamiseksi kohti huippua.

Tiettyyn rajaan asti ymmärrän jopa vielä toisenkin kerran tämän suurmittakaavan perumisen varsinkin ihan alimpien mahdollisten MM-puolten tasojen osalta.

Sen sijaan MM-puolen 1. Divisioona ja MM-puolen 2. Divisioona entisine historiallisine B-MM-puolineen ja C-MM-puolineen olisi kyllä lähtökohtaisesti ansainnut saanut vielä jäädä kalenteriin.

Mikäli jälkimmäinen ei niin ensin mainittu kyllä vielä sitäkin painokkaammin.

Ellei tietysti IIHF:llä olisi vielä jotain varasuunnitelmaa mikäli korona yllättäen laantuisi mitä se ei ole sellaisenaan tapahtumassa.

Toisaalta IIHF:llä ei ollut kevääksikään varasuunnitelmaa ja siten tulevaksi kevääksi näyttää jääkiekkoilu hyvin olemattomalta kaikkiaan eri sarjatasoista puhuen.

Muutenkin kun vuodesta 2001 lähtien noita MM-puolen kahta muuta merkittävintä tapahtumaa eli 1. Divisioonaa ja 2. Divisioonan MM-kisoja on koskenut samanlaisia takuupuolen lakeja kuin mitä itse varsinaisia MM-kisojakin tai entistä A-sarjan puolta niin kieltämättä tuntuu kyllä jatkon osalta kyllä todella pahalta.

Vieläkin huonommalta tuntuisi jos olisin jonkun pienemmän jääkiekkomaan kansalaiseksi syntynyt.

Tai mikäli vaikka jossain toisessa historiallisessa yhteydessä ihan Suomenkin jääkiekkoilu olisi jäänyt sellaisenaan vaatimattomammaksi 1960-luvulta alkaen joidenkin asioiden mennessä ihan päin sitä itseään tyyliin Jääkarhut eli Norja tai vielä paljon, paljon huonommin.

Niinkin olisi voinut käydä.

Varsinkin ennen erittäin tärkeitä kotipuolen MM-kisoja 1965 ja muun muassa vaikka tappiolla Jääkarhuille vuonna 1965 kotiyleisön edessä pudotuksella B-sarjan MM-puolelle vuodeksi 1966.

Tai mene ja tiedä, mutta teoreettisena mörkönä kyllä on tuo B-sarjan MM-puoli Suomessa kyllä takavuosikymmeninä demonisoitu ja asenteita onkin sitten aina jäännyt.

Ne ovat toisen kerran juttuja sitten ne.

Itse nykypäivään palatakseni paljon oli kyllä itse tähän, sota-aikoja huomioimatta toistamiseen tapahtuneeseen karmeaan perumispäätökseen hyviäkin syitä.

Ainakin tavallaan.

Muun muassa koronan aiheuttamat matkustusrajoitukset, vakuutusriskit, varapelaajien riittävyys kirjattuina tai kirjaamattomina sairaustapauksia varten joita voisi havainnollistaa vaikka viikkokaupalla, mutta tässä olivat pääkohdat perumiselle:

- Paikallisten, maakohtaisten matkustusrajoitusten takia ei järkevästi tämän hetken minkään MM-ohjelman maan jäähallissa voi mitään MM-tapahtumaa vieläkään järjestää turvallisesti ainakaan nykyisissä eikä oikein edes rajoitetuissakaan puitteissa

- Vain hyvin, hyvin vähän alempien MM-kisojen mailla olisi huippumaiden täydellisiä koronavirustartuntaa varten varustettuja todellisen turvaluokan jäähalleja tyyliin NHL-ratkaisut kuluneelta kaudelta ja vaikka olisikin niin koronarajoituksia olisi mahdotonta järjestää täysin yhdenmukaisiksi ja muussa tapauksessa harvat yhdet järjestäjämaat jäähalleineen saisivat liikaa tilaisuuksia pidettäväkseen juurikin yleisörajoittavaan ongelma-aikaan tämän ollessa ongelma muun muassa ainakin Sloveniaan kun asiasta puhuttiin Sloveniassa paikallistelevisiossa aika paljonkin myös Kiinan median ohella

- Karanteenimääräykset ennen alempia MM-kisoja tai heti niiden jälkeen olisivat olleet ongelma etenkin alempien MM-kisojen maiden pelaajille varmaankin aina 2. Divisioonan tasoluokan maihin asti kun pelaajille ei tullut riittäviä takeita kansallisilta liitoilta tai joukkueiltaan sairastumisten varalta työvakuutukseen tai matkavakuutukseen ja vaikka olisi tullutkin niin vetäytyviä maita olisi ollut liikaa

- Taloudelliset riskit olisivat olleet liian suuret lähtökohtaisesti riittävän monelle maalle kaiken perumista varten eikä varmaankaan evakkokisat vaikkapa Latviassa tai Valko-Venäjällä pidettyinä varsinaisten MM-kisojen aikaan ennen niitä tai heti niiden jälkeen MM-divaripuolella olisi sitten miellyttäneet enää muutenkin valmiiksi riitaisia kisaisäntiä eikä mikään muu maa ehkä Kanadan tai Yhdysvaltain tilannetta huomioimatta kyennyt oikein niitä alempia kisoja takaamaan

- Hyvin harva yksittäinen maa ei välttämättä kykenisi osallistumaan lainkaan vaikka korona lakkaisi huvin vuoksi sanottuna huomispäivänä kuten Australia tai Uusi-Seelanti kun yleisesti ottaen mailla on niin tiukat koronaan liittyvät yleisrajoitusten säännöt

- Alle 18-Vuotiaiden eli poikien tai tyttöjen MM-puolelle alemmissa maissa tuli tietysti paljon vastustusta nuorten maajoukkueiden kansallisten liittojen ohella paljon myös jopa pelaajien vanhempienkin puolelta jolloin nämä kisat olivat jo kauan ennen aikuisten puolta peruuntumisuhan alla ja nämä olisikin ehkä voinut puolestani perua

- Vaikeinta on ollut määrittää myös sarjojen nousijoita tai putoajia IIHF:n härkäpäisesti näillä näkymin ollessa laajentamatta eri sarjatasoja tilapäisestikään suuremmaksi, mutta IIHF on kieltäytynyt onneksi myös supistamasta sarjoja vedoten juurikin muun muassa tähän tilanteeseen

- Toisaalta muutama yksittäinen maa on todennut tämän kaiken aikana, että mikäli putoamista tai nousemista ei voi tapahtua niin he eivät yksinkertaisesti voi pelata sellaisessa turnauksessa missä näin ei tapahdu

- Tilapäislaajentamiseksi on varsinaisten MM-kisojen ollessa laajentumatta edes tämänkään kaiken takia ehdotettu 1. Divisioonan, 2. Divisioonan ja 3. Divisioonan MM-puolen väliaikaista takaisinyhdistämistä mitä ei ole ollut sitten vuoden 2011 ja tietenkin ennen lähtökohtaisen idioottimaista, mutta osin myös joidenkin maiden tasoa nostanutta päätöstä jakaa nuo sarjat erillisiksi sarjalohkoiksi joiden sisällä pudotaan ja noustaan

- Siitäkin on tullut vaikeuksia kuten myös vain erillisistä nk. Haasteturnauksista pienempimuotoisina suorina otteluina joissa pudottaisiin tai noustaisiin eri sarjatasoille tai ihan MM-kisoihin asti tapauksessa jossa korona estää laajemmat turnaukset kun IIHF:llä asenne saada ratkaisua asioihin on mitä on tällä hetkellä!

Kaikkiaan päätökseen peruuttaa alemmat MM-kisat päädyttiin kun ihan parhaimpia 1. Divisioonan MM-puolen maita huomioimatta ei muissa maissa ehkä Talviolympialaisiin satsannutta Kiinaa huomioimatta olisi ollut liian liikoja valmiuksia saada ajoissa nk. Kuplahallia kisoja varten ja kaikille erillinen nk. Kuplahalli näin lyhyellä aikavälillä maksaisi maltaita.

Ylipäätään koronan pakottaessa rajauksiin ei juuri olisi voinut pitää mitään MM-puolen alempia kisoja tai sitten vain yhdet sellaiset olisi voitu pitää eli 1. Divisioona.

Lopullinen syy tuntui olevan myös se, että kisaisännät tai kisaemännät naisten puolella olivat pinteessä myös matkavaraajien ja jäähalleista vastaavien tahojen kanssa kun niidenkin kanssa tuli jo keväällä tarpeeksi kohua.

Olisiko vielä pitänyt odottaa niin ainakin noiden ihan kaikkien merkittävimpien alempien MM-kisojen puolen takia olisi pitänyt.

Näin mielestäni ainakin nyt edes tammikuulle 2021 asti tai helmikuulle 2021 edellyttäen, että vain MM-kisojen 1. Divisioona olisi mahdollisesti pidetty ja muut peruttu.

Varauksella myös ehkä 2. Divisioonan MM-puoli olisi voitu pitää, mutta myös perua vaikkapa sitten 1. Divisioonan MM-puolelle vähän lisää joustoaikaa antaen.

Kun tuolloinhan muutenkin eli tammikuussa 2021 on luvattu katsoa tilanne lähtökohtaisen loppuun asti muun muassa ihan juuri nyt varsinaisten MM-kisojen, Naisten MM-kisojen ja Poikien MM-kisojen laita.

Ja aiemmin nimenomaan ei ihan alimpia mahdollisia MM-kisojen divisioonia huomioimatta mitään pitänyt perua ennen tammikuuta 2021 ainakaan eli toisin sanottuna meni valehtelutasolle taas kerran IIHF:ltä alempien maiden päättäjille.

Sekin on kieltämättä lisännyt järkytystä.

Varsinkin niiden maiden piireissä joilla on ollut haluja nousta MM-tasolle pelaamaan tai jotka ovat puhuneet tilapäisen laajentamisen puolesta pitkän aikaa.

Ainoa hyvä puoli tästä karmeasta sotkusta olisi se seikka, että toisaalta joillakin alemmilla mailla säästyy taas rahaa tulevalle vuodelle ja muutoin ainakin nyt tietenkin kukaan ei putoa mihinkään.

Toisaalta ei kyllä nousekaan.

Vaikka kyllä Kirgisian pitäminen tarkoitetulle tasolleen on mielestäni enemmän jääkiekollinen oikeusmurha.

Tai mikäli ei ole niin tulee kyllä vastustajista edelleen ilman ihmeitä jääkiekollista muussia.

Varsinkin mikäli yhtään vain seurasi Talviolympialaisten Karsintoja aiemmin ja katsoi maan otteita niissä.

Ihan alimmallekin sarjatasolle saattaa tulla nyt debyytittä jääneelle Singaporelle myös yksi muukin maa lisää ja toivoisin sen olevan Uzbekistan, mutta kyllä joku muukin yritteliäs pienmaakin kelpaa!
 

Pardus

Jäsen
On kyllä harmillista, ettei pääse näkemään tänä keväänä divarikisoja. Viron ykkösketju Robert Rooba - Kristjan Kombe - Mark Viitanen olisi ollut aika murhaavan tasokas ketju 1B-tasolle. Noh, vuoden kuluttua sitten, kun Kombe ja Viitanenkin ovat jälleen vuoden kokeneempia. Jospa Viitasella olisi mahdollisuus päästä jonkin liigajoukkueen alaketjuihin vaikkapa try-outin kautta.

Tupamäki: jos jatkat Jypissä niin ota Mark näytille ;)
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Kun ei kerta divarikisoja tänä vuonna nähdä niin tässä yksi kovimpia suorituksia kautta aikain: brittien nousu A-sarjaan 2018, kun Unkari oli 16 sekunnin päässä noususta kotiyleisönsä edessä. Vielä 10min ennen loppua Unkari johti 2-0. Viimeiset 10 minuuttia, jatkoaika ja rankkarit on aika huikeaa katsottavaa.




Jumalauta, en muistanutkaan, kuinka jäätävää hasardia tuo jatkoaika oli. Melkoista.

Varmistuiko muuten myös Italian nousu varsinaisen peliajan tasurin myötä? Kun peliä seuranneita Italian pelaajia näytettiin ennen rankkareita, näyttivät olevan juhlatunnelmissa: naureskelivat, halailivat toisiaan ja muutamilla oli myös muki märkää handussa.
 

Pardus

Jäsen
Varmistuiko muuten myös Italian nousu varsinaisen peliajan tasurin myötä? Kun peliä seuranneita Italian pelaajia näytettiin ennen rankkareita, näyttivät olevan juhlatunnelmissa: naureskelivat, halailivat toisiaan ja muutamilla oli myös muki märkää handussa.
Taisi varmistua. Jos Unkari olisi voittanut normiajalla niin yhdeksään pisteeseen olisi päätynyt Kazakstan, Unkari, Italia ja britit. Nousijat olisivat tainneet siinä tapauksessa olla Kazakstan ja Unkari. Britit varmistivat nousun viemällä ottelun jatkoajalle eli saamalla vähintään yhden pisteen. Rankkarit oli briteille täysin turhat, mutta voittamalla rankkarit ilmeisesti nostivat samalla Italian A-sarjaan.

Edit. Tai ilmeisesti se brittien yksi piste riitti myös Italian nousuun.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Vielä 10min ennen loppua Unkari johti 2-0.
Niin, ollaanhan me unkarilaisten kanssa sukulaiskansaa...

Oli huikea matsi. Töissä hullun maine vahvistui kun hehkutin "jotain divarilätkäottelua" yhtenä huikeimmista koskaan. Unkarin varsinaisen peliajan lopun rankkarin olin jo unohtanut. Jos olisi laittanut rankun maaliin, olisi pilsneritarjoilu ollut taattu pitkäksi aikaa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Taisi varmistua. Jos Unkari olisi voittanut normiajalla niin yhdeksään pisteeseen olisi päätynyt Kazakstan, Unkari, Italia ja britit. Nousijat olisivat tainneet siinä tapauksessa olla Kazakstan ja Unkari. Britit varmistivat nousun viemällä ottelun jatkoajalle eli saamalla vähintään yhden pisteen. Rankkarit oli briteille täysin turhat, mutta voittamalla rankkarit ilmeisesti nostivat samalla Italian A-sarjaan.

Edit. Tai ilmeisesti se brittien yksi piste riitti myös Italian nousuun.

Jaahas, saattoi olla toki niinkin, että vasta brittien rankkarivoitto varmisti Italian nousun. Italian pelaajia kuvattiin ennen rankkareita ja saattoivat siinä vaiheessa vielä naureskella jännitykseensä.

Ja tosiaan se, että rankkarit olivat briteille turhat selittää niiden koutsin vapautuneen oloisen hymyilyn jo ennen rankkareita.
 

Pardus

Jäsen
Voi vain kuvitella millainen on ollut Budapestin ilta ja yö tuon jälkeen. 24 vuoden tauon jälkeen A-sarjaan noussut brittijoukkue, aina niin fiksusti käyttäytyvät brittituristit voittajafiiliksissä sekä rankasti pettyneet unkarilaiset kaikki kaupungilla. Dokumenttia odotellessa.
 

Pardus

Jäsen
Töissä hullun maine vahvistui kun hehkutin "jotain divarilätkäottelua" yhtenä huikeimmista koskaan.
Etkä puhunu ees paskaa. Olihan tuo jotain aivan uskomatonta. Olin tuolloin enon 60v synttäreillä Luostolla jossain helvetin isolla luksusmökillä, jossa oli about kymmenen huonetta. Suurin osa juhlijoista oli joko yleisessä tilassa tai jo sammunut/nukkumassa.

Minä tuijotin matsia läppäriltä "omassa huoneessani". Enon työkavereillekin tuli puolestaan minun hulluus tietoon, kun juoksin huoneesta hehkuttamaan että: "Ei saatana! Arvatkaa oikeesti mitä? Iso-Britannia nousi just ens kevään MM-kisoihin!". Muistan vieläkin vastaukset: "Iso-Britannia? Mitä helvettiä? Pelataanko sielläkin jääkiekkoa?" jne.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jaahas, saattoi olla toki niinkin, että vasta brittien rankkarivoitto varmisti Italian nousun. Italian pelaajia kuvattiin ennen rankkareita ja saattoivat siinä vaiheessa vielä naureskella jännitykseensä.

Ja tosiaan se, että rankkarit olivat briteille turhat selittää niiden koutsin vapautuneen oloisen hymyilyn jo ennen rankkareita.

Ei ollut. Kaikki lohkon sijat olivat selvillä varsinaisen peliajan lopussa, eli jatkoajalla ja rankkareilla ei ollut kenellekään enää mitään väliä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ei ollut. Kaikki lohkon sijat olivat selvillä varsinaisen peliajan lopussa, eli jatkoajalla ja rankkareilla ei ollut kenellekään enää mitään väliä.

Jep, tosiaan näin.

Tämä taas selittää poikkeuksellisen hasardin jatkoajan sekä yleisön suhteellisen vaisuuden varsinaisen peliajan huipputunnelmaan verrattuna.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Voi vain kuvitella millainen on ollut Budapestin ilta ja yö tuon jälkeen. 24 vuoden tauon jälkeen A-sarjaan noussut brittijoukkue, aina niin fiksusti käyttäytyvät brittituristit voittajafiiliksissä sekä rankasti pettyneet unkarilaiset kaikki kaupungilla. Dokumenttia odotellessa.

Itse koin tuon illan paikan päällä. Melkoista moukan tuuria osua Budapestissa samaan juottolaan, jonne Unkarin pelaajat pelin jälkeen lähtivät tappiota nielemään. Suorastaan hämmensi unkarilaisten olosuhteisiin nähden varsin tyyni suhtautuminen tappioon. Tappio harmitti, mutta silti hyväntuulista jutustelua pelaajien ja suomalaisvalmennuksen kesken.

Valmentaja Tolvanen nieli tappion kuin herrasmies. Paikallisten fanien kanssa jutustelin. Mieliala pääosin hyvä, joskin jokunen kyynelehti melkoisessa sokissa. Ei ollut perisuomalaista pullo viinaa ja rähinää tai pullo viinaa ja liiterin nurkkaan mököttämään meininkiä. Itse olisin tuossa tilanteessa mitä ilmeisimmin turvautunut jompaan kumpaan.

Briteillä riemu luonnollisesti repesi. Muuten melkoisen nuivaa porukkaa tuntui olevan. Eivät oikein mielellään jutelleen humalaisen suomalaisen turistin kanssa. Hilluivat omissa porukoissaan. Kiekkofanit tuntuivat olevan vähän kuin oma rotunsa, jos vertaa maan potkupallofanaatikkoihin. Pääosin melko vanhaa sakkia.

Ja itse turnauksen huipentanut ottelu. Sanoinkuvaamaton peli ja koko turnaus ylipäänsä. Liekö tuo ollut kaikkien aikojen tasaisin turnaus?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös