Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Divisioonien MM-kisat 2017 – liveseuranta

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Deanwick, 03.04.2017 klo 15.28.

 1. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Nyt britit johtavat jo 14-0. Hollanti ei saa pelissä edes neljäätoista laukausta kohti brittien maalia.
   
 2. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Ei kyllä armoa tunneta tässä Britannia-Alankomaat matsissakaan. 14-0
   
 3. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Todella hieno juttu tämä Korean nousu.

  Jääkiekon kannaltahan tämä kertoo jo sen, että lätkä kasvattaa edelleen suosiotaan ja tasoaan maailmalla. Unkari viime vuonna MM-kisoissa, Etelä-Korea ensi vuonna, eikä Puolankaan otteet viime vuosina ole olleet huonoja. Toki sitten Ukraina on laskenut aika vauhdilla, mutta tämän hetkiseen tilanteeseen varmasti vaikuttaa tuo Donbassissa oleva sotatilanne.

  Kiinan voisi odottaa olevan seuraava Aasian maa, joka ottaa näin suuria harppauksia eteenpäin, mitä Korea on esittänyt.
   
 4. Thoma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat
  Lainaus:
  Niin voisiko Kiina tehdä samanlaisen nousun kuin Korea? Sielläkin on olympialaiset tulossa, KHL-joukkue ja yhteistyötä mm. Jokereiden kanssa.
   
 5. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Etelä-Korean noususta vain lämpimät onnittelut!

  Tämänkin maan edesottamuksia on tullut myös seurattua jo hyvän aikaa. Todella vahvasti jo niistä ajoista lähtien kun Kim Woo-jae pelasi Jokipojissa tai kun Esa Tikkanen lopetti uransa Anyangin Jääkarhuissa tai Hallassa, mutta jo sitäkin ennen.

  Suurin piirtein varmaan legendaarisesta Etelä-Korea-Thaimaa-ottelusta joka päättyi 92-0 voittolukemiin Etelä-Korealle ja Japania vastaan käydyistä Kaukoidän Kiintiön Karsinnoista asti vuonna 1998 mikäli aivan kaikki lasketaan mukaan. Kaukoidän Kiintiön ottelut olivat aina Japanin heiniä mitä nyt Etelä-Korea sai 2002 1-1 tasapelin sitä vastaan, mutta pelasi myös Kiinaa vastaan pelkän 0-0 tasapelin ja jäi siten nousematta A-sarjaan sen vuoden Kaukoidän Kiintiöpaikasta puhuttaessa.

  Yhtä totta on myös se, että mikäli Japanin muutamia erikoisia historiallisia nousuja, niistä kieltäytymisiä tai vuoden 1976 erikoista Kanadan pelaamisen tai pelaamattomuuden arpomista vuodeksi 1977 ei tavallaan oteta huomioon niin Etelä-Korea on ensimmäinen sinänsä pelillisillä ansioillaan MM-kisojen ylimmälle tasolle noussut Aasian maa.

  Nousu on ollut uskomaton kun muistaa miten heikoilta pohjilta Etelä-Korean jääkiekko lähti liikkeelle. Jopa Pohjois-Koreaan verrattuna Etelä-Korea oli historiallisesti puhuttaessa aikamoinen vasta-alkaja aikanaan ja jopa pitkäänkin!

  Lisäksi jokavuotinen arpominen esimerkiksi maan armeijan Talviurheilujoukkueen ja Yliopistojoukkueen välillä koko maan maajoukkuetta muodostaessa oli aikamoista ennen kuin 1990-luvun puolivälissä tai lopulla sille saatiin lopullinen stoppi nojaamalla pikemmin vahvaan liigapainoitteisuuteen jossa merkittävämmäksi kuitenkin nousi myös maan nimenomainen yliopistollinen pohjakiekkoilu.

  Jään Lohikäärmeisiin tai Kiinaan verrattuna Etelä-Korea on kuitenkin jo viimeiset 10-15 vuotta ollut jääkiekossa jo melko edistynyt ja kun ylipäänsä lupa pitää omat Talviolympialaisetkin juuri ensi vuodesta puhuttaessa tuli aikanaan niin jo silloin odotin melko lailla, että maa ehtii kyllä nousta ajoissa tai olla hyvin lähellä jo sitä kisaisännältä edellyttävää tasoa. Huolimatta siitä purnauksesta mitä maa silloin sai kun Talviolympialaiset sinne varmistui pidettäväksi.

  Jo tuota ennen ja suurin piirtein noin 11 tai 12 vuotta sitten jo Etelä-Korean kiekkoliitolla oli suunnitelma nostaa maa tuon ajan suunnitelmien mukaan 5-10 vuoden sisään MM-kisoihin joista tähtäin aina oli nimenomaan enemmän jälkimmäisessä kuin nopeimmassa mahdollisessa aikataulussa. Täpärälle meni, mutta pysyivät kuitenkin sanassaan.

  Toki ei voi unohtaa kahden passin miehiä, mutta ilman heitäkin Etelä-Korean jääkiekko on ollut jo viimeiset 5-6 todella hienoa ja noin 3-4 viime vuotta melkein jo MM-tasolle riittävääkin joka oli se alkuperäinen liittotason suositeltu päämäärä siihen, että missä vaiheessa maan olisi pitänyt olla MM-tasolla.

  Tietysti mikäli Talviolympialaiset olisi pidetty Etelä-Koreassa vaikka vasta 2022 tai 2026 niin silloin ei olisi silloisellakaan myöntöperusteella edistyksen huomioon ottaen paljoakaan valitettu maan tasosta tai pidetty sitä ongelmana.

  Kiinalla sitten... Onkin edessään huomattavasti vaikeampi taival kuin Etelä-Korealla siihen nähden mitä tulee nousuun ajoissa Talviolympialaisiin kun yleensäkin Etelä-Korealla on ollut näinä vuosina edellytykset paremmat kuin Jään Lohikäärmeillä.
   
 6. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Itävallan nousukin ainakin halunsa perusteella oli myös hyvä asia, mutta tiedä sitten ensi vuodesta. Unkarin floppi viitospaikalla taas ei hirvittävästi hymyilytä kun olisi pitänyt olla edes kolmas mikäli ei millään nousua tule muutoin. Ensi vuonna kuitenkin on taas niin paljon hankalampaa kun on todennäköiset Italia ja Slovenia taas mukana ja jälkimmäinen on yleensä ollut Unkarille se kaikista pahin mahdollinen painajaisvastustaja tavallaan.

  Puolalta aikamoinen viime hetken floppi, mutta ensi vuonna on mahdollisuuksia kuten on nyt ollut parina viime vuotenakin. En nyt ihan noin isoilla numeroilla odottanut tappiota, mutta odotin kyllä muutoin.

  Ijs-Oranje taas tuntui välillä siltä kun jäällä olisi pelannut Jong Ijs-Oranje tai Ijs-Oranje B kun mennään häviämään hemmetti briteille ihan tuollaisillakin numeroilla kun hävittiin... Puutoksia kyllä on, mutta paljon puhuvaa tuokin on Hollannin nykyisestä tilasta jääkiekossa tavallaan.
   
 7. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ai niin ja ensi vuonna saa taas kauhulla odotella mahdollisen Maikkarin, TV5:n tai YLE:n töppäilyjä viimeistä Etelä-Korean pelaajistojen kanssa joskin ehkäpä Unkariin ja sen vuosien ja oikeastaan jo melkein viimeisen 20 vuoden ajan olevaan tiedostamattomuusongelmaan nähden ensi vuoden mahdolliset ongelmat ovat vielä ymmärrettäviä kun kyse on tavallaan MM-kisojen tai Talviolympialaisten aivan täydellisestä ensikertalaisesta joka ei ole koskaan pelannut millään tavalla mitenkään niissä molemmissa.
   
 8. Thoma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat
  Kyllä Kiina pystyy nostamaan tasoaan helpostikin jos he naturalisoivat Kunlunin pelaajia, mutta en tiedä lähtevätkö sille tielle.
   
 9. Thoma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat
  Mielenkiintoista olisi myös KHL-joukkueen saaminen tuonne Korean, Japanin suunnalle.
   
 10. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Olisihan se.

  Mielenkiinnolla odotan, että tuleekohan jossakin välissä Etelä-Korean mahdollisissa tiedotusvälineosastoilla maan oikeastaan kaikki nousut ja aallonpohjat kokeneen maan ensimmäisen kilpailukykyisen päävalmentajan eli Il Sea Kimin mietteitä?

  Il Sea Kim tosiaan oli Etelä-Korean Päävalmentajana vuosina 1989-2000 yhtä mittaa ja mielenkiintoista olisi jossakin vaiheessa löytää mahdollisia miehen mietteitä maan nousun suhteen.

  Il Sea Kimin aikana tosiaan Etelä-Korealla oli melkoista heittelyä tasonsa suhteen jääkiekossa ja huonoimmillaan vietettiin kaksikin vuotta D-sarjassakin MM-tasolla joskin välillä Il Sea Kim oli valitettavasti ylempiensä sisäisten taistojen suhteen voimaton pelinappula siihen mitä Etelä-Korean todella levottomiin liittotason selkkauksiin tuli hänen valmentaja-aikoinaan.

  Ja ennen hänen valmentaja-aikojaan ja niistä sitten puhumattakaan jolloin meno oli todella kuohuttavan painostavaa henkisesti puhuttaessa.

  Tosin hänen kautensa lopulla Etelä-Korea alkoi ottaa lopullisesti todella ammattimaisia ensiaskelia jääkiekossa kun siihen asti meno oli ollut pallottelua Talviurheilujoukkueen tai Yliopistojoukkueen ja joinakin vuosina näistä koottujen Yhdistelmäjoukkueiden välillä siitä, että mikä näistä joukkueista saisi miehistöltään pääosin edustaa Etelä-Koreaa!

  Onneksi tuolle järjettömälle sekoilulle tosiaan saatiin loppu suurin piirtein vuosien 1996-1997 aikoihin ennen kuin Etelä-Korealla alkoi aivan lopullisesti kehittyä jääkiekko tasoltaan edes vaikka puoliammattimaiseksi täydestä sekoilusta tai nuorukaisten selviytymisestä mahdottomuutta vastaan.

  Vaikka eihän Talviurheilujoukkue maan armeijan henkeä mukaillen nyt huonoimmillaan ollut aivan niin painajaismaisen huono kuin mitä ehkä joskus tuloksista voisi näkyä tai lukea.

  Tosin välillä niilläkin oli harjoittelua nimellinen määrä kun Talviurheilujoukkueen jäsenet saattoivat harjoittaa myös vaikkapa murtomaahiihtoakin jääkiekon sijaan enemmän kuin itse jääkiekkoa ajoittain riippuen kovapintaisista korealaisista armeijan urheilukouluttajista peruskoulutuskaudella!

  Yleensä Etelä-Korean pelipaidatkin maan Talviurheilujoukkueen edustusaikoinakin olivat kehuttavia moniin muiden maiden vastaaviin nähden.

  Oli niillä ainakin hienon näköiset tiikeripaidatkin vanhimpina aikoina ja muutoin viimeisillä kerroillaan epoletit joissa oli karjuvat tiikerinpäät.
   
 11. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Tänään pelataan sitten tuo B-lohko päätökseen ja illan pelissä Japani ja Iso-Britannia ratkaisevat nousijan. Hollanti putoaa, ansaitusti.

  Tällä hetkellä käynnissä Liettua-Krotia, jossa taistellaan kolmostilasta. Tällä hetkellä peli 1-1.
   
 12. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Liettua voittaa pronssia neljännen kerran putkeen 1B divisioonassa. Vielä kun ottavat pari pientä askelta eteenpäin niin voivat alkaa pelaamaan ihan noususta.

  Lainaus:
  Paitsi jos jollain ihmeellä kaatavat Viron, johon en kyllä itsekään usko mutta teoreettiset mahdollisuudet Hollannilla säilymiseen vielä on.
   
 13. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Ensimmäinen erä ja peli 2-1 Hollannille. Viro nukkui alussa, mutta Rooban maali nosti heidät maalin päähän. Olisi kyllä aikamoinen pommi, jos Hollanti tästä voiton kairaisi.
   
 14. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Lainaus:
  Ja jäätävä pettymys Virolle, joka kuitenkin onnistui hienosti kaatamaan eilen Kroatian 4-3, olkoonkin että kroatialaisten motivaatio oli vaihteeksi aika hukassa hävittyjen ekojen pelien jälkeen.

  Eiköhän Viro tuon tuosta kuitenkin voitoksi käännä.
   
 15. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Rooba iskee hattutempun ja vie Viron johtoon! Eiköhän turnauksen nelossija ole Viron.
   
 16. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Ja Viro vie loppujen lopuksi tiukan kamppailun, joka päättyykin sitten joukkotappeluun. DJ:n piti soittaa "Why can't we be friends" tilanteen rauhoittamiseksi. Lopulta tilanne rauhoittui, mutta toki ei jääkiekon kannalta hyvää tee tuollaista joukkomyllyt, joissa omasta vaihtoaitiosta lähdetään nyrkkihippasille.

  Pistepörssin kolmen parhaan joukossa Bornaa ja Roobaa, mikä toki suomalaisittain mukavaa.

  Oli kyllä kiva päättää ottelu mukaviin ja suomalaisittain tuttuihin säveliin.
   
 17. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Britannia johtaa Japania 1-0 ensimmäisen erän jälkeen. Japanin pelaaja loukkasi pahan näköisesti polvensa erän puolivälissä kun Robert Farmer taklasi, tai kiilasi oikeastaan, hänet päin laitaa ja japanilainen löi polvensa vaihtopenkin auki olleen oviaukon reunaan. Ei kantanut jalka yhtään kun japsi autettiin pukukoppiin.
   
 18. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Peli puolen välin yli ja britit jo 3-0 johdossa. Näyttää hyvältä Kuningatar Elisabethin joukkueen kannalta. GB selkeästi pelin kuskin paikalla.
   
 19. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Mutta minkä takia se Japanin maali hylättiin? Kiekko oli maalissa ennen kuin maali siirtyi mutta menikö se sitten japanilaisen kädestä maaliin?
   
 20. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Veikkaisin maalivahdin estämistä. Sen verran kovaa Sato syöksyi kamikazemaisesti maalia päin, että ei siinä saanut britti rauhassa torjua.
   
 21. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Britannia antaa Japanille isän kädestä. 4-0 nyt.
   
 22. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Saattoi se siitäkin johtua. Paha takaisku Japanille kumminkin kun britit tekivät melkeinpä minuutin kuluttua siitä kolmannen maalinsa.
   
 23. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Voi sanoa että oli jo aikakin, että britit nousee 1A divisioonaan. Kahtena viime vuonna olivat siinä jo niin lähellä onnistua. Japani oli tänään suht aseeton. Oikeeseen osotteeseen meni turnausvoitto.
   
 24. Thoma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat
 25. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Britit nousivat siis 1A-tasolle voitettuaan Japanin peräti luvuin 4-0 ja Virokin onnistui säilymään sarjassa vaikka täpärälle menikin. Briteille tämä oli melkein täydellinen pakkopaikka kun taitoa ja kykyä olla 1A-tasolla olisi ollut, mutta niin pienestä jäi kiinni kaikki parina edellisenä vuonna ja Japanilla taas voitto olisi tuonut nimenomaan kasvojen säilymisen ja edes jotain toivoa maan jääkiekolliseen taantumaan.

  Toisaalta Japanin Naisten Maajoukkue on pääsemässä tai jo päässyt toista kertaa peräkkäin nimenomaan Naisten Jääkiekon Talviolympialaisiin mikä on ollut hyvä juttu, mutta harmittavasti 1990-luvun Kiina-ilmiö vaikuttaa tällä menolla olevan Japanista puhuttaessa tosiasia ja ilman jotain todella radikaalia ei tällä menolla hyvältä näytä Japanin jääkiekon tulevaisuus...

  Kaikkiaan tänä vuonna oli melko hienot MM-kisat myös divisioonatasollakin vaikka muutamia todella rumia lukuja sinänsä nähtiinkin joissakin otteluissa maalien suhteen niin yllättävänkin taidokasta ja siistiä näyttäisi olevan pelaaminen MM-tasollakin ilman sellaista todella pahaa amatöörileimaa vaikka joskus pelit ovat olleetkin hidastempoisia.