Detroit Red Wings 2016–2017

  • 219 409
  • 883

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Haistan kettuilevaa sävyä nopan kysymyksessä asset managementistä. Mielenkiinnolla odotan montako lupaavaa uraa tuhotaan torontossa tulevaisuudessa.

Jos nyt luit noita aiempia viestejä, niin siellä mainitsin, että minuakin vituttaa, jos Torontossa hukataan noita prospecteja liikaan AHL-hauduttamiseen. Sitähän se asset management on, että osataan maksimoida se käytettävissä oleva kauppatavara. Jos niitä junnuja pidetään siihen waiver-vapauteen asti siellä AHL:ssä, että "nähtäisiin, ketkä ne parhaimmat on", niin siinä sitten hienosti syödään sitä markkina-arvoa niiltä ei niin hyviltä jannuilta.

Dekeyser: sanomattakin selvää että mies on kehittynyt hyväksi puolustajaksi. Mahtuisi mihin tahansa joukkueeseen. Näin ollen onnistunut nuoren pelaajan kasvattaminen vaikkakin liittyi joukkueeseen 23 vuotiaana. Silti kasvanut Detroitissa 11 pelin 0+1 miehestä 30 pisteen kaveriksi.

On kehittynyt hyväksi puolustajaksi. Oli sitä myös Detroitiin tullessaan keväällä 2013. Aika rohkeaa määritellä kaveri 30 pisteen mieheksi, kun uralla on kolmella NHL-kaudella syntyneet tehot 23, 31 ja 20. Siltikin, eipä se DeKeyserin rooli olekaan hakata niitä pisteitä. Siihen pitäisi olla ihan muut kaverit, vaan kun ei ole.

Ryan Sproul ja Xavier Ouellet: samassa veneessä kimpassa nämä 2011 2. kierroksen varaukset. Molemmat nakutti hyviä tehoja junnuissa ja sitten ahl tasolla ihan ok suorituksia. Kolme kautta olleet näytillä griffinsissä eikä nyt niin huikeita ole olleet että olisivat ansainneet missään vaiheessa roolia änärissä. Molemmat ovat kuitenkin vielä niin nuoria että saattavat kehittyä vielä kelpo nhl tason pelaajiksi. Jos kuitenkin oletuksena pitää että 2013 heitä pidettiin top2-4 prospekteina niin vaikea sanoa missä meni vikaan. Olisiko heidät pitänyt nostaa änäriin pelaamaan vaikkapa koko kaudeksi 2014-2015? Olisivatko he silloin puhjenneet kukkaan? Jaa a. Lopputulos tuskin olisi eri. Eli en lähtisi kritisoimaan detroitin pelaajakasvatusta näiden pelaajien kohdalla. Kummankin kohdalla kehitys on ollut nopeaa nuorena ja nyt kakskymppisenä se on hiipunut yksinkertaisesti. Niin voi käydä. Ihan sama missä organisaatiossa olisi miehet olleet ei heistä top2 pakkeja olisi tullut. Eli ihan hyvää asset managementiä.

Ah, nämä tulevaisuuden Suter ja Weber. Organisaatiossa ei siis ole sinun mielestäsi mitään vikaa, kun lupaus yksi toisensa jälkeen hiipuu? Ja jos taas organisaation kehitystyössä ei vikaa ole, niin olisikohan sitten se draftaus se akilleen kantapää? Kumpaakaan täällä ei varsinaisesti ole myönnetty kertaakaan, vaan sokeasti uskotaan joukkueella olevan kaikki hyvin, kun on sitä omavaraisuutta. Ja kuitenkin vuosi vuodelta Detroit on lähempänä sitä alempaa kastia kuin kärkisijoja.

Tuossa boldatussa kohdassa on juurikin se mitä yritän sanoa. Saattavat kehittyä. Jos ne jätkät on nyt junnanneet paikallan AHL:ssä kolme vuotta, ja puhutaan kuitenkin kakkoskiepin varauksista, niin olisiko heitä ehkä kannattanut käyttää jossain treidissä, jolla vahvistetaan sitä puolustusta? Jompikumpi noista olisi hyvinkin saattanut kelvata jollekin rebuild-vaiheessa olevalle joukkueelle varauksien kera.

Brendan Smith: vähän sama kuin äskeisillä herroilla. Tokan kiekan varaus jonka potential cap off on top6 pakki. Joku kutsuu huonoksi toisen rundin varaukseksi, toiset ihan kelpo varaukseksi. Aika maximit vedetty kaverista irti. Tuskin toronto olisi tehnyt hänestä yhtään sen parempaa. Hyvää asset managementiä.

Miksi kaivat tuon Toronton koko ajan mukaan? Siellä jos jossain on vedetty 2 vuosikymmentä aivan vihkoon kaikessa mahdollisessa.

Smith on täyttänyt omasta mielestäni roolinsa juurikin tuollaisena kolmosparin ukkona. Kuitenkin, hänenkin kohdallaan sai viime ja toissa kaudella jatkuvasti lukea "hiuksista v***uun"-kommentteja. Ja ihan kuin äskeisillä herroilla, myös Smith oli NHL:ään tullessaan "tuleva top-4". Voi toki olla sitä vieläkin jonkun mielestä. Saattaahan se kehittyä vielä.

Marchenko: kasvamassa kovaa vauhtia hyväksi pakiksi. Potentiaali merkittäväksi top4 pakiksi. Hyvää asset managementiä.

Tämän toin jo itsekin esille. Marchenko oli hyvä löytö, ja vaikka jämähtäisikin kolmospariin tai seiskapakiksi, on silti hyvä löytö 7-kiepiltä. Silti suhtaudun varauksella kaverin potentiaaliin olla merkittävä top-4 pakki. Ei ainakaan contender-joukkueessa.

Backman: hänen kohdalla toteutui tämä "trade deadlinella vaihto konkariin" -suunnitelma. Treidi ei onnistunut koska cole ei pystynyt auttamaan joukkuetta play offeissa merkittävästi kuten tarkoitus oli. Backman oli kuitenkin eilen waivereillä että sieltä olisi miehen saanut takaisin jos olisi halunnut. Ei kelvannut kenellekkään. Vitos rundin kaveri ku on niin täytti roolinsa loistavasti olemalla juuri se trade bait deadlinella.

Ja silti hänestäkin kaavailtiin muutama vuosi sitten sitä vakionimeä punasiipiin... Eli periaatteessa tämä oli huonoa asset managementia, kun bäckman ja Janmark ja 2nd rounder vaihtui 11 otteluun Erik Colea sekä Vili Saarijärveen. Toisaalta, siinä on tuleva top-4 pakki Detroitiin... Mutta joka tapauksessa tässä kohden sentään yritettiin vahvistaa sitä joukkuetta treidaamalla tulevaisuutta.

Yksinkertaisesti sanottuna, detroitista riippumattomista asioista johtuen prospektit eivät ole saavuttaneet villeimmissä unissa kaavailtuja top2 piirteitä.

Käykö Detroitilla tosissaan noin huono tuuri varaustensa kanssa? Varataan ehdotonta priimaa, mutta sitten ne osoittautuvatkin ihan tavallisiksi rivimiehiksi, kun kehitys hiipuu. Miksiköhän muilla joukkueilla ei vastaavaa käy samassa mittakaavassa? Äläkä ota tähän esimerkiksi Torontoa, kun niiden varauksia ei ole ymmärtänyt oikein kukaan viimeisen 15 vuoden aikana. Poislukien nyt pari viimeistä draftia.

Tuolla aiempien kausiketjujen keskusteluissakin tuodaan jo esille se, että lähes kaikki Detroit-henkiset pitävät tätä farmihaudutusta fiksuna tapana, ja suurin osa pelaajista pelaakin sen waiver-vapausajan pääsääntöisesti farmissa. Paljonkos sille Frkille annettiin mahdollisuuksia oikeissa NHL-peleissä? Oliskohan sitäkin voinut harkita treidihoukuttimena, kun kerran Carolinaan kelpasi ainakin...? Tai toissa kaudella Andrej Nestrasil? Kyle Quincey menetettiin taannoin Kingsiin waiversien kautta. 23-vuotias Quincey oli saanut mahdollisuuksia kolmen ammattilaiskauden aikana peräti 13 ottelun verran. Losissa sitten pätkikin heti ensimmäisellä kaudellaan 38 pistettä. Ryan Sproulille niitä otteluita on annettu yksi.

Kysymys kuuluukin, jos tätä hauduttamista ei oltaisi tehty, niin millainen joukkue Detroit olisi tällä hetkellä? Olisiko joku noista kavereista breikannut oikein kunnolla, ja tuonut sitä kärkeä joukkueeseen, jota nyt puuttuu oikein isolla kädellä? Kokeeko Sproul Quinceyn kohtalon ensi vuonna, ja pääsee johonkin seuraan, jossa kaverille uskalletaan antaa kunnon mahdollisuus? Iskeekö Tomas Jurco vuoden päästä kiekkoja maaliin Teuvo Teräväisen syötöistä Carolinan paidassa?
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Mun mielestä näin Detroithenkisenä kaipparina tuo prospektihaudutus on aina ollut todella turhauttavaa. En myöskään näe organisaation tilaa mitenkään erityisen hyvänä, päinvastoin. Ei tulla ihan hetkeen voittamaan yhtään mitään. En voi väittää että seuraisin mahdottoman intohimoisesti tai että edes ymmärtäisin lätkästä erityisen paljon. Mutta sen tiedän että täällä, kuten about kaikilla muillakin tiimeillä, on paljon intohimoisia faneja. Objektiivisuus on tällöin kovin hankalaa. Mut ihailen tuota optimismia. Mulla varmaan 75% viesteistä tänne on tätä perusnegailua. Tuoko se sitten erityisemmin lisäarvoa tänne, tuskin.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Tiivistettynä parin päivän väännöistä, niin jos pelaajasta x ei tule forumistin x villeissä unelmissa haaveilevaa tähtipelaajaa x, joukkueen x asset managementissa ja pelaajakehityksessä on vikaa. Kyseisen voittorivin kykenee varmasti täyttämään mistä tahansa jatkoajan nhl-puolen topikeista.

Henkilökohtaisesti olen iloinen, että joukkue jota kannatan ei tarkoituksellisesti ole kantanut kentälle sellaista kuranippua mitä viime vuosina esim. Buffalo ja Toronto ovat tehneet. Niinkuin Henkka tuossa aiemmin totesi, jos se kyykkäys tulee esim. tällä kaudella kun on caphitit tapissa jne. niin sitten se tulee, silloin joukkue on mitä se on ja mahdollisesti joukkue pääsee varaamaan laatuprospectin hyviltä sijoilta. Jos joukkue porskuttaa jälleen kerran poffeihin, niin silloin katsellaan hokia vielä vähän pidemmälle kevääseen.

Onko se taidokasta varaamista, että on 2-3 vuotta liigan naurettavin remmi ja siitä palkitaan 99% takuuvarmoilla palasilla? Tuota kauttahan nämä lähestulkoon kaikki edelliset mestarit ovat tulleet -> CHI ja PIT, BOS ja LAK siinä perässä ei niin räikeinä tapauksina. Luusereilla nämä tappion toivomiset.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Onko se taidokasta varaamista, että on 2-3 vuotta liigan naurettavin remmi ja siitä palkitaan 99% takuuvarmoilla palasilla? Tuota kauttahan nämä lähestulkoon kaikki edelliset mestarit ovat tulleet -> CHI ja PIT, BOS ja LAK siinä perässä ei niin räikeinä tapauksina. Luusereilla nämä tappion toivomiset.

Tuosta tankkauksestakin oli muistaakseni Grantlandilla todella hyvä juttu, että miten paljon se vaatii hyvää tuuria onnistuakseen. Pelkkä tankkaus ei ole avain onneen joten senkään takia en näe sitä järkevänä vaihtoehtona.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ei kuulu Detroitin kausiketjuun mutta: Minulla on noista Bostonin toimista erilainen käsitys. Bruinsin viimevuosien menestys perustuu vahvaan kakkoskiertoksen draftaamiseen ja muutamaan korkean profiilin ufa-hankintaan, ei tankkaamiseen. Tästä voidaan tarpeen mukasn jatkaa tuolla Bruinsin ketjussa.

Aiheeseen noin muuten sanoisin että aina fanit pitää omia poikia lupaavimpina ja toivoo varauksista täysosumia. Edes vakiopelaajaksi asti saatikka tähdeksi asti harva yltää. Ehkä muutaman vuoden päästä kaivellaan mitä Noppa10 sanoi Toronton nuoresta huippulupauksesta x?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei minulle ole tullut selväksi, että systeemi ei toimi. Joukkue on ykköspakkiparin ja ykkössentterin päässä contenderin asemasta.
Pitää kyllä olla eri mieltä. Detroitissa ei ole tällä hetkellä yhtään Stanley Cupia tavoittelevan joukkueen ykkösketjutason pelaajaa. Esimerkiksi edelliskauden finalisteista molemmista löytyy helposti neljä ihan huippuyksilöä (Crosby, Malkin, Kessel, Letang sekä Thornton, Pavelski, Vlasic, Burns) vaikkeivat kaikki pelaakaan yhtä aikaa samassa kentällisessä. Kuvittele kumpi tahansa joukkue ilman kahta näistä mainituista ja jos vaikka läpän vuoksi oletetaan Detroitin pelaajien olevan muuten samalla tasolla, niin kyllä ollaan vielä Cupista kaukana.

Yksikään Detroitin pelaajista ei ole sillä tasolla, että hän voisi yksin ratkoa pelejä, siis positiiviseen suuntaan. Jimmy Howardit sitten erikseen.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Onko se taidokasta varaamista, että on 2-3 vuotta liigan naurettavin remmi ja siitä palkitaan 99% takuuvarmoilla palasilla? Tuota kauttahan nämä lähestulkoon kaikki edelliset mestarit ovat tulleet -> CHI ja PIT, BOS ja LAK siinä perässä ei niin räikeinä tapauksina. Luusereilla nämä tappion toivomiset.

Niin, kyllähän tuo Chicago tuottaa jatkuvasti noita ei-kärkipään varauksia vieläkin, vaikka ei ole kontannut moneen vuoteen. On sielläkin toki hauduttamalla onnistuttu mm. Mark McNeill ja Brandon Pirri hukkaamaan, mutta kuitenkin Blackhawks kasvattaa koko ajan uusia vakionaamoja NHL:ään. Vasta se palkkakatto pakottaa luopumaan noista ukoista (Saad, Shaw mm.)

Pittsburgh on varannut keskinkertaista skeidaa, ja kaikki kirkkaimmat prospectit on hävitetty muualle noilla all-in projekteilla.

Pica tuossa Bostonin tilanteen jo selvensikin.

Los Angelesilla alkaa kieltämättä näkymään vähän samoja merkkejä. Runko vanhenee, mutta uusia vastuunkantajia ei löydy. Toki siellä on ne Shardin mainitsemat ykköspakkipari ja ykkössentteri, jotka kantavat joukkuetta vielä monta vuotta.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Palstaveljen avustuksella, tässä olkaa hyvä:

Detroit Red Wings 2013–2014 | sivu 60 | Jatkoajan keskustelupalsta

Detroit Red Wings 2012-2013 | sivu 55 | Jatkoajan keskustelupalsta

Ja juuri sopivasti löytyi pähkinänkuoressa koostekin liittyen juuri näihin asioihin joita tässä on nyt pari sivua pyöritelty. Lainaus siis Detroitin kausiketjusta 2012-13.

Okei, Bäckmanilla (+Janmarkilla) hankittiin Erik Cole. Eli nappiin mennyttä asset managementia?

Ah, kiitos. Olipas mukava palautella mieliin näitä aikoja. Kerro terveiset ujolle Dissonan... ystävällesi.

Kyllä, siellä ollaan optimistisia. Jälkeenpäin voidaan sanoa ettei pakkien kehitystyö onnistunut. Tai sitten vika on siinä, että nämä pakit varattiin ennen vuotta 2013. Kummassakaan asiassa en pidä Detroitia onnistuneena. Löytyy tuolta sentään muutamia Håkan Anderssonin (hyökkääjä)hakuja Euroopasta heikoilta vuosilta, Pohjois-Amerikan pelaajista ei ole paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Seuraavaan viestiisi. Kerrotko jotain uutta, kun mehustelet Smithin, Ouelletin ja Sproulin epäonnistuneen kehittymisessään? Missä kohtaa olemme kehuneet että Detroit on varsinäinen Idän Nashville ja huippupakkia puskee harva se päivä?

Eric Cole sai uran lopettaneen vamman. Sitä ei voinut ennustaa.

Kysymys kuuluukin, jos tätä hauduttamista ei oltaisi tehty, niin millainen joukkue Detroit olisi tällä hetkellä? Olisiko joku noista kavereista breikannut oikein kunnolla, ja tuonut sitä kärkeä joukkueeseen, jota nyt puuttuu oikein isolla kädellä? Kokeeko Sproul Quinceyn kohtalon ensi vuonna, ja pääsee johonkin seuraan, jossa kaverille uskalletaan antaa kunnon mahdollisuus? Iskeekö Tomas Jurco vuoden päästä kiekkoja maaliin Teuvo Teräväisen syötöistä Carolinan paidassa?
EI SE OLE IÄSTÄ KIINNI VAAN KYPSYYDESTÄ. DYLAN LARKIN. Jotkut vaativat monta kautta AHL:ssä breikkaamiseen, toiset eivät yhtään. Ilmaiseksiko Frk pitäisi päästää kokoonpanoon, ilman näyttöjä? Näyttävätkö Frkn statsit mielestäsi siltä että on ansainnut ilmaisen rosteripaikan? Tai Nestrasilin? Itseasiassa hauskaa että olet käyttänyt Nestrasilia esimerkkinä. Tsekin poika ei ikinä esittänyt otteita, joiden perusteella hänestä pitäisi tulla NHL-pelaajaa, AHL:ssä 0,5P/peli. Sitten hän esiintyi vahvasti training campilla syksyllä 2014 ja murtautui Detroitin kokoonpanoon, KUTEN KUKA TAHANSA VOI TEHDÄ JOS TASO RIITTÄÄ. KYPSYTTELY EI OLE PAKOLLISTA. Kolmessatoista pelissä todettiin ettei Nestrasilin taso riitä joukkueeseen ja waivereissa Canes nappasi hänet. Caneskin laittoi Nestrasilin vielä AHL:n kauden aikana, mitä siitä sanot?
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Pitää kyllä olla eri mieltä. Detroitissa ei ole tällä hetkellä yhtään Stanley Cupia tavoittelevan joukkueen ykkösketjutason pelaajaa. Esimerkiksi edelliskauden finalisteista molemmista löytyy helposti neljä ihan huippuyksilöä (Crosby, Malkin, Kessel, Letang sekä Thornton, Pavelski, Vlasic, Burns) vaikkeivat kaikki pelaakaan yhtä aikaa samassa kentällisessä. Kuvittele kumpi tahansa joukkue ilman kahta näistä mainituista ja jos vaikka läpän vuoksi oletetaan Detroitin pelaajien olevan muuten samalla tasolla, niin kyllä ollaan vielä Cupista kaukana.

Yksikään Detroitin pelaajista ei ole sillä tasolla, että hän voisi yksin ratkoa pelejä, siis positiiviseen suuntaan. Jimmy Howardit sitten erikseen.
Olen optimistinen, että ykkösparin ja ykkössentterin avulla Detroit pystyisi haastamaan vahvasti isoimmatkin ennakkosuosikit, jopa voittamaan. Voit tuomita sen värilaseiksi tms, en välitä.
 

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit
Pitää kyllä olla eri mieltä. Detroitissa ei ole tällä hetkellä yhtään Stanley Cupia tavoittelevan joukkueen ykkösketjutason pelaajaa. Esimerkiksi edelliskauden finalisteista molemmista löytyy helposti neljä ihan huippuyksilöä (Crosby, Malkin, Kessel, Letang sekä Thornton, Pavelski, Vlasic, Burns) vaikkeivat kaikki pelaakaan yhtä aikaa samassa kentällisessä. Kuvittele kumpi tahansa joukkue ilman kahta näistä mainituista ja jos vaikka läpän vuoksi oletetaan Detroitin pelaajien olevan muuten samalla tasolla, niin kyllä ollaan vielä Cupista kaukana.

Yksikään Detroitin pelaajista ei ole sillä tasolla, että hän voisi yksin ratkoa pelejä, siis positiiviseen suuntaan. Jimmy Howardit sitten erikseen.

Minusta on vähän hassua että täällä arvostellaan Detroitin paskoja varauksia ja yleisesti närää aiheuttavia menetelmiä, kun tosiasia joka tapauksessa on, että Detroit on ollut joka vuosi mukana playoffeissa (ja kyllä minä tiedän että sekin ilo on loppunut useimmiten lyhyeen), ja se on aika helevetin paljon lähempänä cupia kuin ne 14 joukkuetta jotka jää playoffien ulkopuolelle. Sinne Detroitin ovat kantaneet kehäraakkien kanssa nämä hukatut ykköskiepin varaukset kuten Sheahan, Smith, Kindl sekä ihan ok varaukset Tatar, Nyquist, Marchenko ja siihen päälle muutama mahdollinen nappivaraus Larkin ja Mrazek. Päälle muutama paska UFA-hankinta ja muutama treidi johon tietty käytettiin kaikki tulevaisuuden supertähdet. Tämä on tehty mailman parhaan jääkiekkovalmentajan alaisuudessa, sekä ensimmäistä kauttaan toimivan päävalmetajan alaisuudessa. Taakse on jäänyt joukkuita jotka ovat saaneet varata näitä "99% varmoja tapauksia" jo vuosia. Silti ovat olleet valovuoden päässä playoffeista.

Hyvää vääntöä on ollut, eihän siinä mitään kun keskustelufoorumilla ollaan. Kaikilla tässä on ollut enemmän tai vähemmän valideja pointteja. Detroitilla on oma tapasa toimia liigassa, ja se eroaa monella tapaa vallitsevasta normista. Se voi olla vanhanaikainen, hyvä/huono tai ihan mitä vaan, mutta fakta on se, että pohjalla ei ole tarvinnut käydä, vaan faneille on tarjottu vuodesta toiseen voittavaa lätkää pelaava joukkue. Ihan suurimmaksi osaksi omilla keskinkertaisilla varauksilla ja huonolla asset managementilla. Itse kuitenkin pitkäikaisena fanina haluan uskoa tähän systeemiin, oli siitä muut mitä mieltä tahansa.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kyllä, siellä ollaan optimistisia. Jälkeenpäin voidaan sanoa ettei pakkien kehitystyö onnistunut. Tai sitten vika on siinä, että nämä pakit varattiin ennen vuotta 2013. Kummassakaan asiassa en pidä Detroitia onnistuneena. Löytyy tuolta sentään muutamia Håkan Anderssonin (hyökkääjä)hakuja Euroopasta heikoilta vuosilta, Pohjois-Amerikan pelaajista ei ole paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Niin, eli oletko itsekin sitä mieltä, että kärjistettynä Detroitin varaus ja/tai pelaajakehitys on perustunut tuohon luottoon, että loppukierrosten jämäpickeillä löydetään se uusi datsyuk tai zetterberg?

Seuraavaan viestiisi. Kerrotko jotain uutta, kun mehustelet Smithin, Ouelletin ja Sproulin epäonnistuneen kehittymisessään? Missä kohtaa olemme kehuneet että Detroit on varsinäinen Idän Nashville ja huippupakkia puskee harva se päivä?

Ei kukaan ole tuollaista väittänytkään. Tuossa toin esille mm. kahdeksan puolustajan listan kolmen vuoden takaa. Jos tosiaan luit nuo aiemmat kausiketjut, niin huomasit, että siellä moni muukin kuin Dissonanssi ihmetteli tätä ketjun hinkua ylihehkuttaa niitä puolustajia. Kyllähän noita kahta verrattiin Suteriin, Weberiin, Doughtyyn ja ties keneen. Ja pakkien prospect-tilanne näytti sellaiselta, että kohta on trade-tavaraa. No, ei nyt varsinaisesti ole ihan putkeen mennyt jos yhtä on käytetty treidissä, kaksi pelailee kolmosparin rotaatiossa ja loput ovat jämähtäneet AHL-tasolle.

Eric Cole sai uran lopettaneen vamman. Sitä ei voinut ennustaa.

Tämä on totta. Ja tässä oli muutenkin sitä yritystä realisoida sitä prospect-kantaa oikeiksi avainpelaajiksi.

EI SE OLE IÄSTÄ KIINNI VAAN KYPSYYDESTÄ. DYLAN LARKIN. Jotkut vaativat monta kautta AHL:ssä breikkaamiseen, toiset eivät yhtään. Ilmaiseksiko Frk pitäisi päästää kokoonpanoon, ilman näyttöjä? Näyttävätkö Frkn statsit mielestäsi siltä että on ansainnut ilmaisen rosteripaikan? Tai Nestrasilin? Itseasiassa hauskaa että olet käyttänyt Nestrasilia esimerkkinä. Tsekin poika ei ikinä esittänyt otteita, joiden perusteella hänestä pitäisi tulla NHL-pelaajaa, AHL:ssä 0,5P/peli. Sitten hän esiintyi vahvasti training campilla syksyllä 2014 ja murtautui Detroitin kokoonpanoon, KUTEN KUKA TAHANSA VOI TEHDÄ JOS TASO RIITTÄÄ. KYPSYTTELY EI OLE PAKOLLISTA. Kolmessatoista pelissä todettiin ettei Nestrasilin taso riitä joukkueeseen ja waivereissa Canes nappasi hänet. Caneskin laittoi Nestrasilin vielä AHL:n kauden aikana, mitä siitä sanot?

Niin, ja jotkut eivät vaadi sitä kypsyttämistä, mutta Detroit kypsyttelee silti? Gustav Nyquist says hello. Nyquist näytti ihan oikeasti huippulupaavalta ukolta, mutta ei nyt sitten koskaan kehittynytkään perus-kakkosketjulaista kovemmaksi. Olisiko kehittynyt, jos olisi saanut kehittyä NHL:n puolella? Eihän sitä voi toki tietääkään. Jossain tässä systeemissä nyt kuitenkin mättää, kun ne huippuprospectit yksi toisensa jälkeen "hiipuvat" (niinkuin tuossa toinen kirjoittaja mainitsi). Vai onko ne sitten alunperinkään olleet niin huippuprospecteja...?

Niin, Nestrasil oli pelannut kolme kautta ammattilaisena, kun se murtautuminen tapahtui. Moni joukkue antaa niiden prospectien haistella sitä ilmapiiriä jo ensimmäisinä vuosina muutaman ottelun muodossa. Toki Nestrasil nyt ei muutenkaan ehkä se kirkkain tähti ole koskaan ollut. Olisiko Nestrasil kehittynyt paremmin, jos olisi saanut vaikkapa toisena vuotena sen kymmenkunta peliä, ja kolmantena sitten reilun mahdollisuuden? Ei voi tietää. Tuolla kolmannella kaudella olisi voinut antaa mahdollisuuksia, mutta siellä pyöri kaikenmaailman clearyja ja weisseja edessä. Mitä Detroit hyötyi noista janttereista?

Alunperinhän tämä vääntö lähti siitä, että sinun mielestä se omavaraisuus on vain positiivinen asia. Mutta, mitä Detroit on voittanut tällä omavaraisuudella? Viimeksi finaaleissa oltu 2008-09, Sen jälkeen ollaan tultu tasaisen laskevaa käyrää alaspäin, vaikka systeemistä on löytynyt top-2 pakkeja ja tulevia eurotwinsin manttelinperijöitä.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Niin, eli oletko itsekin sitä mieltä, että kärjistettynä Detroitin varaus ja/tai pelaajakehitys on perustunut tuohon luottoon, että loppukierrosten jämäpickeillä löydetään se uusi datsyuk tai zetterberg?
Tuskin se siihen on perustunut. Ei ammattimainen organisaatio toimi noin.
Ei kukaan ole tuollaista väittänytkään. Tuossa toin esille mm. kahdeksan puolustajan listan kolmen vuoden takaa. Jos tosiaan luit nuo aiemmat kausiketjut, niin huomasit, että siellä moni muukin kuin Dissonanssi ihmetteli tätä ketjun hinkua ylihehkuttaa niitä puolustajia. Kyllähän noita kahta verrattiin Suteriin, Weberiin, Doughtyyn ja ties keneen. Ja pakkien prospect-tilanne näytti sellaiselta, että kohta on trade-tavaraa. No, ei nyt varsinaisesti ole ihan putkeen mennyt jos yhtä on käytetty treidissä, kaksi pelailee kolmosparin rotaatiossa ja loput ovat jämähtäneet AHL-tasolle.
Kenties verrattiin pelaajatyyppeinä? Kukaan tuskin tosissaan odottaa että meidän joukkueessapa on muuten NHL:n neljästä parhaasta pakista kolme tulossa.


Niin, ja jotkut eivät vaadi sitä kypsyttämistä, mutta Detroit kypsyttelee silti? Gustav Nyquist says hello. Nyquist näytti ihan oikeasti huippulupaavalta ukolta, mutta ei nyt sitten koskaan kehittynytkään perus-kakkosketjulaista kovemmaksi. Olisiko kehittynyt, jos olisi saanut kehittyä NHL:n puolella? Eihän sitä voi toki tietääkään. Jossain tässä systeemissä nyt kuitenkin mättää, kun ne huippuprospectit yksi toisensa jälkeen "hiipuvat" (niinkuin tuossa toinen kirjoittaja mainitsi). Vai onko ne sitten alunperinkään olleet niin huippuprospecteja...?

Niin, Nestrasil oli pelannut kolme kautta ammattilaisena, kun se murtautuminen tapahtui. Moni joukkue antaa niiden prospectien haistella sitä ilmapiiriä jo ensimmäisinä vuosina muutaman ottelun muodossa. Toki Nestrasil nyt ei muutenkaan ehkä se kirkkain tähti ole koskaan ollut. Olisiko Nestrasil kehittynyt paremmin, jos olisi saanut vaikkapa toisena vuotena sen kymmenkunta peliä, ja kolmantena sitten reilun mahdollisuuden? Ei voi tietää. Tuolla kolmannella kaudella olisi voinut antaa mahdollisuuksia, mutta siellä pyöri kaikenmaailman clearyja ja weisseja edessä. Mitä Detroit hyötyi noista janttereista?

Alunperinhän tämä vääntö lähti siitä, että sinun mielestä se omavaraisuus on vain positiivinen asia. Mutta, mitä Detroit on voittanut tällä omavaraisuudella? Viimeksi finaaleissa oltu 2008-09, Sen jälkeen ollaan tultu tasaisen laskevaa käyrää alaspäin, vaikka systeemistä on löytynyt top-2 pakkeja ja tulevia eurotwinsin manttelinperijöitä.
Kymmenen peliä sinne tänne, Nestrasil on keskinkertainen jääkiekkoilija.

Nyquistista samaa mieltä. Uskon tässä asiassa Babcockin jääräpäisyyteen. Babcock luotti veteraaneihinsa yli kaiken ja junnujen piti suunnilleen siirtää vuoria ansaitakseen hänen luottamuksensa. Kuvaavaa on, että Babs kutsui Nyquistia "kidiksi" tämän ollessa 25.

Omavaraisuus on edelleen positiivinen asia. Pakkien kehitystyö pitää saada kuntoon ja nyt odotan mielenkiinnolla mitä Cholowskista saadaan aikaan. Pitkästä aikaa varattiin ensimmäisellä kierroksella pakki ja kyseessä on pidempi projekti yliopiston kautta.

Kai sieltä nyt on alaspäin tultu, Lidström, Rafalski, Datsyuk ja Zetterberg ovat vaikeita korvata jos ei saa varata ikinä edes kymmenen huonoimman joukossa, saati viiden tai kolmen.

Kausi alkaa onneksi kohta, sen jälkeen pääseekin kirjoittamaan oikeita asioita eikä mielikuvataistelua. Kesän aikana sisustus ja vaatetus on saanut mukavasti lisää punavalkoista väriä, kiekon tippuminen enää vain puuttuu. Let's go Red Wings!
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Taakse on jäänyt joukkuita jotka ovat saaneet varata näitä "99% varmoja tapauksia" jo vuosia. Silti ovat olleet valovuoden päässä playoffeista.
Detroit-fanien mantra 2016: "Ollaan me oltu parempia kuin Edmonton ja Columbus".
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kai sieltä nyt on alaspäin tultu, Lidström, Rafalski, Datsyuk ja Zetterberg ovat vaikeita korvata jos ei saa varata ikinä edes kymmenen huonoimman joukossa, saati viiden tai kolmen.

Niin, eli tämä Detroitin strategia ei sittenkään taida olla se kaikkein toimivin...? Juurikin silloin, jos joukkue ei ikinä varaa korkealta (eli kaikki huippujoukkueet), jää vaihtoehdoksi joko keskinkertainen prospect-katras, hyvä draftaaminen tai pelaajien kehittäminen oikealla tavalla. (Tai sitten hyvän laitahyökkääjän treidaaminen Torontoon vaihdossa korkeisiin vuoroihin). Mitään noista ei Detroit ole kyennyt tekemään moneen vuoteen. On siellä muutkin kärkijoukkueet tehneet hyviä varauksia ja/tai onnistuneet kehittämään kakkoskierroksen äijistä ihan ratkaisuroolin pelaajia. Esimerkkinä vaikkapa Boston. Bruins voitti cupin kolmella (Bergeron, Krejci, Lucic) ratkaisuroolin 2-kieppiläisellä, ja yhdellä kolmoskieppiläisellä (Marchand). Noiden lisäksi toki iso määrä muualta haalittua sakkia. Nykyään toki Bostonissa on kokeilussa todellakin erilainen strategia...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
EI SE OLE IÄSTÄ KIINNI VAAN KYPSYYDESTÄ. DYLAN LARKIN. Jotkut vaativat monta kautta AHL:ssä breikkaamiseen, toiset eivät yhtään. Ilmaiseksiko Frk pitäisi päästää kokoonpanoon, ilman näyttöjä? Näyttävätkö Frkn statsit mielestäsi siltä että on ansainnut ilmaisen rosteripaikan? Tai Nestrasilin? Itseasiassa hauskaa että olet käyttänyt Nestrasilia esimerkkinä. Tsekin poika ei ikinä esittänyt otteita, joiden perusteella hänestä pitäisi tulla NHL-pelaajaa, AHL:ssä 0,5P/peli. Sitten hän esiintyi vahvasti training campilla syksyllä 2014 ja murtautui Detroitin kokoonpanoon, KUTEN KUKA TAHANSA VOI TEHDÄ JOS TASO RIITTÄÄ. KYPSYTTELY EI OLE PAKOLLISTA. Kolmessatoista pelissä todettiin ettei Nestrasilin taso riitä joukkueeseen ja waivereissa Canes nappasi hänet. Caneskin laittoi Nestrasilin vielä AHL:n kauden aikana, mitä siitä sanot?

Niin, mielestäni tässä ei ole muuta ihmeellistä kuin se, että kärkiosaamista ei ole osattu enää varata, sitten Kronwallin. Tyler Wrightin tultua scouting directoriksi semmoinen löytyi heti.

Mitä tässä on Wingsin drafti-historiaa tutkinut, niin Holland teki ehkä sen virheen, että luotti vääriin scouting directoreihin 18 vuotta, itse tehtävästä assistant managerin hommiin siirryttyään. Melkein jokaisen contenderin takana on aina huikea scouting director, ei niinkään GM. Scouting director perustaa draftaus-armeijallaan sen kultakaivoksen, josta löytyy huippumateriaali ja GM sitten viilailee siitä kaivosmateriaalista voittavan jääkiekkojoukkueen.

Detroitin huippupelaajat ovat Hollandin scouting director aikakauden (1988-94, jolloin se alkupään dynastia syntyi) jälkeen käytännössä kaikki olleet Håkan Anderssonin löytöjä Euroopasta vuosien 1995-2012 välillä. Kun Tyler Wright saapui, heti löytyi huippujunnu Pohjois-Amerikasta. Jim Nillin ja Joe McDonnellin recordit Pohjois-Amerikan varausten suhteen ovat aikas karmeaa katsottavaa. Vasta nyt nuo tulokset on helpommin ymmärrettävissä, kun ne on suorasti nähtävillä, Tyler Wrightin tasoa on vielä vaikea arvoida, mutta 10 vuoden päästä tiedämme senkin.

***

Itse en näe tätä kypsyttelyä ongelmana. Huippupelaaja on huippupelaaja, kypsytellään tai ei. Datsyuk ja Zeta olivat myöhäisheränneitä onnistuneita löydöksiä ja poikkeustapauksia, mutta ei heitä tarvinut kypsytellä. He sattuivat kypsymään ihan itse omissa ympäristöissään, Zeta Ruotsissa ja Pavel Venäjällä. Eivät olleet kumpikaan NHL-valmiita ennen 22-vuoden ikää. Huippupelaaja puskee lopulta läpi hyvyydellään vääjäämättä, Zetan ja Datsyukin reitti muistutti lähinnä jotain Johnny Hockeyta. Kun Larkin esim. meni 2015 keväällä AHL:n pudotuspeleihin, niin heti silmällä näki että tässä pykälää parempi pelaaja kuin yksikään siellä olevista. Vaikka joku Pulkkinen oli juuri liigaa dominoinut.

Tämä Larkin-moment oikeastaan sai ainakin minut ymmärtämään, että syy prospektien läpilyömättömyyteen on ollut draftaamisessa. Onnistunut pick lyö heti läpi sen enempää kyselemättä. Eli jollakin tapaa tuossa Nillin ja McDonnellin aikana on väärillä painotuksilla miehiä varailtu. Mutta sitä kypsyttelymateriaalikin tarvitaan, tai muuten ne on roudattava free agencystä kalliimmalla. Kypsyttely tuottaa paljon tuota täydennysmateriaalia rosteriin, josta se korkea omavaraisuusprossa on selvästi nähtävillä. Tätä materiaalia sitten niin riittää, että kaikki eivät edes mahdu omaan organisaatioon, kun pelaavan rosterin roolijako pitää saada järkevämmäksi. Se on-ice product edellä tässä on kuitenkin mentävä. Itse en ainakaan enää halua nähdä jotain tilannetta, jossa joku täysin pelaajatyypiltään nelosketjuun sopimaton "pulkkinen" joutuu pelaamaan nelosketjun roolia, kun muualle ei mahdu, eikä hyökkäävämmässäkään ketjussa pystynyt ketään muuta rosteripelaajaa kilpailussa voittamaan. Mielummin näen siinä vaikka sitten Steve Ottin, joka tekee ketjusta oikeasti paremman rooliin täydellisesti sopimalla. Vaikka ois kuinka lyhyen tähtäimen ratkaisu. Tietyt lainalaisuudet pätee jääkiekossa edelleen, vaikka laji onkin muuttumassa nuorten miesten peliksi.

En sitten tiedä miten muissa organisaatioissa nämä asiat tapahtuu, samalla tavalla ne prospektit pettää muualla jo ennen waiversiin laittoa? Roikotetaanko niitä edes niin pitkään kuin Detroitissa? Se että jos Detroitissa nyt näitä roikotetaan, kehitetään isompaa laumaa pitempään kuin muualla ja sitten heitellään waiversiin ja kuitenkin parhaat mahtuu sisään, niin miksi se pitäisi nähdä negatiivisena asiana? Tämähän on lähinnä vain tällaista näennäistä julkisuutta, että Detroit jatkuvasti menettää pelaajia, vaikka onnistuu niiden kehittämisessä enemmän kuin on tarpeen. Muistetaan mainita, vaatia Hollandin päätä vadille ja kiihkoilla tästä menettämisestä, mutta iloisesti unohdetaan ne onnistumiset.

Vai onko se tämä asset management -kysymys, eli nämä pitäisi kaupata muualle, ennen kuin niistä tulee waivers-arvotonta tavaraa? Mutta kukaan ei ole niistä valmis maksamaan, koska omalla asset managementilla näkevät waiver-kokeilut arvokkaamaksi toimia. Näitä pelaajia tulee ja menee, en minä ainakaan näe, että ne kääntää seuran kurssia suuntaan tai toiseen. Pitää onnistua draftaamaan kärkipelaajia, sitten suunta muuttuu. Siinä vaikuttaa edelleen ihan puhdas tuuri hyvin paljon, jos esim olet tankkaaja-organisaatio, niin voitatko juuri oikeana vuonna draft lotteryn vai voitatko ehkä ikinä. Tai sitten vaan onnistut vuorosta huolimatta alempaa useammin kuin muut ja se on se kovin taito mitä scouting directorilla voi ikinä olla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
No tämähän on ihan fakta, hyvä että tartuit siihen. Jätit mainitsematta vielä 12 muutakin joukkuetta. Onnistuit kuitenkin ohittamaan kaiken muun mitä kirjoitin.
Ei mulla ole mitään sanottavaa mihinkään muuhun mitä kirjoitit, otin sieltä vain sen kohdan irti mistä sai eniten huumoria!

Kommentissasi kävit sitä läpi kuinka Detroit on parempi kuin ne vuodesta toiseen kärkipäässä varaavat joukkueet jotka eivät silti pääse pudotuspeleihin. Näitä on mielestäni nuo kaksi, ehkä Toronto ja Carolina kumppaneiksi. Enkä tiedä, onko Detroit enää ensi kaudella esimerkiksi edes Edmontonia parempi joukkue sarjataulukossa.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Minusta on vähän hassua että täällä arvostellaan Detroitin paskoja varauksia ja yleisesti närää aiheuttavia menetelmiä, kun tosiasia joka tapauksessa on, että Detroit on ollut joka vuosi mukana playoffeissa (ja kyllä minä tiedän että sekin ilo on loppunut useimmiten lyhyeen), ja se on aika helevetin paljon lähempänä cupia kuin ne 14 joukkuetta jotka jää playoffien ulkopuolelle. Sinne Detroitin ovat kantaneet kehäraakkien kanssa nämä hukatut ykköskiepin varaukset kuten Sheahan, Smith, Kindl sekä ihan ok varaukset Tatar, Nyquist, Marchenko ja siihen päälle muutama mahdollinen nappivaraus Larkin ja Mrazek. Päälle muutama paska UFA-hankinta ja muutama treidi johon tietty käytettiin kaikki tulevaisuuden supertähdet. Tämä on tehty mailman parhaan jääkiekkovalmentajan alaisuudessa, sekä ensimmäistä kauttaan toimivan päävalmetajan alaisuudessa. Taakse on jäänyt joukkuita jotka ovat saaneet varata näitä "99% varmoja tapauksia" jo vuosia. Silti ovat olleet valovuoden päässä playoffeista.

Mä tartun, kun Vilpertti ei tarttunut... :)

Detroit on ollut pudotuspeleissä, joo. Onko enää tällä kaudella? Tai ensi kaudella? Ymmärrän toki, että pudotuspeleihin jatkuvasti pääsevä joukkue on ns. voittava joukkue, mutta eihän tällä tavalla ikinä voiteta mitään suurta. San Jose on ollut kestomenestyjä jo vuosia, ja Detroitinkin ketjuissa piikitellään niistä Stanley Cupeista. Mitä väliä niillä on, jos Sharks kuitenkin pääsee pleijareihin...? Onhan se voittava joukkue silloin.

Mitäs jos tuolla olisikin ollut noiden kehäraakkien kanssa hukattujen ykköskieppiläisten tilalla oikeasti onnistuneen "juniorityön" hedelmiä? Tai mitäs nyt sitten tehdään, kun ne kehäraakit yksi toisensa jälkeen eläköityy, eikä kukaan ole ottamassa sitä ratkaisijan viittaa? Larkin tulee varmasti korvaamaan jommankumman eurokaksosen panoksen tulevaisuudessa, mutta entäs ne muut? Pakistossa ei oikein ole ketään, kenestä voisi rehellisesti odottaa joukkueelle uutta ykköspakkia. Cholowski varauksin, mutta hänenkin aikansa tulee vasta myöhemmin. Montako vuotta Kronwall vielä pystyy top-4 roolissa pelaamaan? Pystyykö DeKeyser nostamaan sen tasonsa tuohon HUIPPUjoukkueen top-2 puolustajan tasolle?
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Mä tartun, kun Vilpertti ei tarttunut... :)

Detroit on ollut pudotuspeleissä, joo. Onko enää tällä kaudella? Tai ensi kaudella? Ymmärrän toki, että pudotuspeleihin jatkuvasti pääsevä joukkue on ns. voittava joukkue, mutta eihän tällä tavalla ikinä voiteta mitään suurta. San Jose on ollut kestomenestyjä jo vuosia, ja Detroitinkin ketjuissa piikitellään niistä Stanley Cupeista. Mitä väliä niillä on, jos Sharks kuitenkin pääsee pleijareihin...? Onhan se voittava joukkue silloin.

Mitäs jos tuolla olisikin ollut noiden kehäraakkien kanssa hukattujen ykköskieppiläisten tilalla oikeasti onnistuneen "juniorityön" hedelmiä? Tai mitäs nyt sitten tehdään, kun ne kehäraakit yksi toisensa jälkeen eläköityy, eikä kukaan ole ottamassa sitä ratkaisijan viittaa? Larkin tulee varmasti korvaamaan jommankumman eurokaksosen panoksen tulevaisuudessa, mutta entäs ne muut? Pakistossa ei oikein ole ketään, kenestä voisi rehellisesti odottaa joukkueelle uutta ykköspakkia. Cholowski varauksin, mutta hänenkin aikansa tulee vasta myöhemmin. Montako vuotta Kronwall vielä pystyy top-4 roolissa pelaamaan? Pystyykö DeKeyser nostamaan sen tasonsa tuohon HUIPPUjoukkueen top-2 puolustajan tasolle?
Luepa ajatuksella Henkan viimeisin, pitkä viesti. Kerro minulle mikä siinä on väärin ja huonosti. Tulevaisuus näyttää kaiken, ja nyt näyttää paremmalta kun organisaatiossa on tapahtunut tiettyjä muutoksia. Detroitissa on tehty lukuisia virheitä, mutta minusta näyttää siltä että niistä on opittu. Mitä sinä haluat? Ihan sama mitä vastaa, seurauksena on 10 uutta kysymystä.
 
Suosikkijoukkue
Ville Leino, Red Wings
Sehän tässä nykypäivänä on hauskaa, että jos laiva uppoaa, niin mitä sitten? Kerrankin päästään varaamaan korkealta joku todennäköinen laatupelaaja eikä nopanheittoprospekti. Tai jos ei uppoa, niin sitten nautitaan kausi jääkiekkoviihteestä. Jokainen arpa voittaa.

Niin se olisi ensimmäinen askel kohti parempaa että väkinäinen putken ylläpitäminen voitaisiin unohtaa ja Holland voisi todenteolla keskittyä niiden tulevaisuuden core palasten hankintaan silläkin uhalla että muutama kausi voi mennä vihkoon junnujen koomaillessa kentällä näiden paikkaussarja pelaajien sijaan. Enkä nyt tarkoita edes mitään Edmonton/Buffalo tason turpaanottamista. Täysin toinen asia sitten on että onko ylipäätään vaihtoehto ottaa muutama kausi happea vai rakennetaanko joukkuetta jatkossakin playoffeja varten siitä huolimatta että ne tärkeimmät palaset puuttuvat täysin, ja kenties lapsenomaisesti uskotaan että ne uudet Pavelit ja Zetat sieltä vaan jostain putkahtavat esille.

Jos varaukset ja kehitysohejelmat ovat pettäneet, niin varauksista vastasi Jim Nill vuosina 1995-2002 ja Joe McDonnell vuosina 2003-2012. Jim Nill rakensi kehitysohjelmaa Grand Rapidsiin 2002-2012 ja nykyrunko on sen kehitysohjelman tulos. Paljon syvyyttä, heikko kärki, puolustajien hukattu 1,5 vuosikymmentä, maalivahtionnistumiset ja -flopit.

Vuodesta 2013 asioita on muuteltu, ilmeisesti ongelmaa tiedostaen ja uuden scouting directorin turvin rosterissa on ykköskiekalta heti suorilta rosteriin puskenut ukko. Muuten tuloksia on vielä vaikea nähdä.

Suunniteltua tai ei, mutta sinälläänhän tuossa on ollaan onnistuttu kelvollisesti että syvyyttä on tullut laajalla rintamalla, ainakin hyökkäykseen, mutta nyt kun nuo ydinpalaset ovat poistuneet joiden ympärille kasata näitä Nyquisteja ym. niin jäljellä on sekametelisoppa jonka kanssa ei olla menossa oikein minnekkään. Holland lienee laskenut paljon sen varaan että saa ufa markkinoilta kalastettua muutaman laatu nimen, kuten sai erityisesti aikana jolloin cappia ei vielä ollut. Nykyään kun noita kovia nimiäkään ei ole oikein enää tarjolla, ja ne harvatkin kiertää Detroitin kaukaa, niin tuntuu että matto on vedetty Hollandin jalkojen alta täysin.

Uuden scouttausporukan onnitumista on turhan aikaista vielä arvioida, Larkin näyttää pelaajalta josta voisi yhden ratkaisevan palaisen saada, hänelläkin on kuitenkin vielä matkaa sinne tasolle että hänen ympärilleen voitaisiin tosissaan cupista taistelevaa joukkuetta rakentaa. 55-60p tunnollinen 2-way sentteri ei tässä Detroitin tilanteessa riitä. Manthalla on potentiaalia mihin vaan jos vain saa siirrettyä pelinsä Nhl tasolle. Toivottavaa olisi että jo tämän kauden aikana olisi valmis ottamaan jalansijaa ylhäällä. Kreikan ihmeestä ja Bertuzzista saataneen vähintäänkin tätä bottom6 -osastoa, jota tähänkin mennessä on saatu. Saarijärvi ja kumppanit sitten ovat taas luokkaa "uusi Vatanen" ym., mitä noihin edellisiin kausiketjuihin liittyen edempänä on käytykin läpi.
 

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit
Mä tartun, kun Vilpertti ei tarttunut... :)

Detroit on ollut pudotuspeleissä, joo. Onko enää tällä kaudella? Tai ensi kaudella? Ymmärrän toki, että pudotuspeleihin jatkuvasti pääsevä joukkue on ns. voittava joukkue, mutta eihän tällä tavalla ikinä voiteta mitään suurta. San Jose on ollut kestomenestyjä jo vuosia, ja Detroitinkin ketjuissa piikitellään niistä Stanley Cupeista. Mitä väliä niillä on, jos Sharks kuitenkin pääsee pleijareihin...? Onhan se voittava joukkue silloin.

Mitäs jos tuolla olisikin ollut noiden kehäraakkien kanssa hukattujen ykköskieppiläisten tilalla oikeasti onnistuneen "juniorityön" hedelmiä? Tai mitäs nyt sitten tehdään, kun ne kehäraakit yksi toisensa jälkeen eläköityy, eikä kukaan ole ottamassa sitä ratkaisijan viittaa? Larkin tulee varmasti korvaamaan jommankumman eurokaksosen panoksen tulevaisuudessa, mutta entäs ne muut? Pakistossa ei oikein ole ketään, kenestä voisi rehellisesti odottaa joukkueelle uutta ykköspakkia. Cholowski varauksin, mutta hänenkin aikansa tulee vasta myöhemmin. Montako vuotta Kronwall vielä pystyy top-4 roolissa pelaamaan? Pystyykö DeKeyser nostamaan sen tasonsa tuohon HUIPPUjoukkueen top-2 puolustajan tasolle?

Noh, enpä osaa ennustaa tulevaisuutta. Tottahan se on että tällä hetkellä ei pysty millään sanomaan tuleeko omasta takaa yhtäkään ratkaisijaa. Onko Detroit ihan paska tulevalla kaudella? Pudotuspeleissä? Paskempi kuin Edmonton? Vallitseva mielipide on, että Detroitin varauksilla ei kuuhun mennä. Pakkien kanssa epäonnistuttiin jne mitä tässä on keskusteltu. Itse kuitenkin lätkästä hyvin vähän tietävänä näen, että monesta keskinkertaisesta pelaajasta on otettavissa irti niin paljon enemmän kuin mitä esim. viime kaudella nähtiin. Esimerkkinä paljon parjatut Tatar ja Nyquist. Molemmat oli huikeita ennen edeletävää kautta. Viime kausi meni penkin alle, ja molemmat on tituleerattu "ihan ok" pelaajiksi. Miksi se kehitys loppuisi tähän? Nyquist on kantanut Detroitin yksin pleijareihin kun siihen ei muut pystyneet. Tatar vastasi world cupissa monesta joukkueensa maaleista ratkaisupeleissä mailman ylivoimaisesti kovimpia kiekkoilijoita vastaan. Näillä ei tietty ole suurta merkitystä tässä vaiheessa, mutta potentiaalista se kuitenkin kertoo. Minusta herroilta on lupa odottaa vielä paljon. Se mitä tulee jää nähtäväksi. Pakeista tiedän hyvin vähän, mutta eikös molemmat Sproul ja Ouellet ole rosterissa huomenna? Luulisi pian selviävän, onko heistä yhtään mihinkään.

Olen sanonut sen ennenkin, mutta itse katson sitä mitä Detroit nyt tarjoaa paljon mielummin kuin näiden tankkaajien touhuja. Olkoon se sitä värilasien värittämää lapsenomaista uskoa satuihin tai ei.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Luepa ajatuksella Henkan viimeisin, pitkä viesti. Kerro minulle mikä siinä on väärin ja huonosti. Tulevaisuus näyttää kaiken, ja nyt näyttää paremmalta kun organisaatiossa on tapahtunut tiettyjä muutoksia. Detroitissa on tehty lukuisia virheitä, mutta minusta näyttää siltä että niistä on opittu. Mitä sinä haluat? Ihan sama mitä vastaa, seurauksena on 10 uutta kysymystä.

@cherryboomboom kiteytti tuossa aika pitkälti minunkin ajatukseni omaan viestiinsä.

Totta. Tulevaisuus näyttää. Mun silmiin se tulevaisuus vain näyttää oikeasti aika keskinkertaiselta tällä hetkellä.

Pakeista tiedän hyvin vähän, mutta eikös molemmat Sproul ja Ouellet ole rosterissa huomenna? Luulisi pian selviävän, onko heistä yhtään mihinkään.

Sitä en tiedä pelaavatko huomenna. Silti pidän hyvin epätodennäköisenä heidän kehittymistään ratkaisupelaajiksi, kun tähän asti ilmeisesti eivät ole ansainneet näytön paikkaa joukkueessa. Vaatisi aikamoista harppausta AHL-tasolta 23-vuotiaana nousta ratkaisurooliin NHL:ssä. On se mahdollista, en vain pidä sitä kovinaan todennäköisenä.

Olen sanonut sen ennenkin, mutta itse katson sitä mitä Detroit nyt tarjoaa paljon mielummin kuin näiden tankkaajien touhuja. Olkoon se sitä värilasien värittämää lapsenomaista uskoa satuihin tai ei.

Tämä. Meille kannattajille se värilasitouhu onkin ihan fine. Kannattaako sillä lailla johtaa jääkiekkojoukkuetta? Tuskin. Detroitin viime vuosien touhu on näyttänyt juurikin siltä, mikä tuossa ylläolevassa cherryboomboomin viestissä käydään läpi. Hollandille riittää nämä jatkuvat first-round exitit, kunhan pleijareihin päästään. Sitten taas kesällä hankitaan sitä kakkoskorin laatua UFA-markkinoilta, eikä lähdetä ravistelemaan kunnolla joukkueen corea, jolla ei näytetä kirkkaimpaan kärkeen päästävän.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
@Noppa10 Niin eli pitäisi tehdä tahallinen sukellus. Ei kiitos, paljon parempi on tämä malli jossa sukellus joko tulee tai ei tule. Voitosta pelataan joka ilta. Jos Detroit on sellainen idioottimaisesti rakennettu, surkeasti johdettu katastrofi kuin annat ymmärtää, eikö sen romahduksen olisi pitänyt tulla jo?
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Tässä täytyy nyt ottaa huomioon että se tankkaus ei edelleenkään ole mikään oikotie onneen. Penguins ja Chicago eivät tankanneet, vaan heillä kävi lottovoitto. Molemmat olivat kenties historiansa surkeimmassa alennustilassa juuri oikeaan aikaan. Uusi, draftia korostava aikakausi alkoi ja nämä seurat pääsivät kaapimaan huippunimiä huippudrafteista. En silti ota mitään pois Chicagon hienolta kehitystyöltä, se ei tosin tankkausta vaadi.

Kingskään ei missään vaiheessa tahallaan tankannut, se vain oli huono ja varasikin vain kerran kolmen ensimmäisen joukossa, kun Doughty tarttui mukaan. Tästä olen kirjoittanut enemmänkin joskus. Neljäntenä varattu Thomas hickey ei varsinaisesti auttanut seuraa.

Bostonin ja Anaheiminkin voi laskea menestyneiksi, näitäkään seuroja ei tankkaamalla rakennettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös