pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
On se vaan hienoa nähdä Red Wingsin voitonkulttuurin jatkuvan. Ekalla olin kun putki alkoi ja silloin lähinnä Igor Kuznetsov ja Jari Kurri olivat ne suurimmat idolit. Red Wingsin logoa piirtelin olohuoneen lattialla jouluaattona -91, enkä vielä silloin arvannut millainen tarinasta kehkeytyykään. Bloody Wednesdaynä oli seinällä vierekkäin Sakicin ja Yzermanin julisteet, mutta silloin tapahtui valinta. Pitkä ja vaiherikas on ollut meidän tie, paikanpäällä on käyty hurraamassa pitkin manteretta, satoja öitä on valvottu ja mestaruuksia fiilistelty. Katkeria tappioita koettu (mm. provinssirockissa katsottu 7.finaali 2009, ei ollut "hurrifanilla" helppoa), turhauduttu ja koettu pieniä katkoksia. Niinhän hyvät ystävät yleensä tekevät.

Pienellä aasinsiltatarinalla pääsenkin tähän perseennuolentapuoleen. Yhtenä suurena osana seuraamista on ollut jo yli vuosikymmenen tämä palsta. Yleensä en nykyään edes jaksa itse tehdä tarvittavan infon eteen töitä, riittää kun avaa aamulla tämän ketjun.

(Varsinkin kuluvalla kaudella ei ole ollut siihen tarvittavaa energiaa kytätä kaikkia öitä lätkää ja kun jälkilähetyksistä en perusta, niin vajaaseen pariinkymmeneen matsiin jäi koko kausi valvomisten osalta plus yksi Floridan kiertue paikanpäällä. Mulla on muuten aivan uskomaton tuuri Datsjukin näkemisen suhteen. Aina kun varta vasten suunnittelen reissut pelien mukaan, on Dats juuri ne pelit sivussa. Kaikki matsit silti aivan mahtavia elämyksiä, menkää ihmiset ihmeessä treffaamaan paikallisia faneja!)

Siksi onkin aivan mahdottoman upeaa, että täällä keskustelu viriää nykyään ihan uudella ponnella - oli se sitten Teemusta johtuvaa tai ei. Ajatusviivasta, tulikin mieleeni Vlad, joka on ilmeisesti jättänyt palstan? Se on kaikkien kannalta harmi, siinä hieno mies on vlad. Mutta maailma muuttuu Eskoseni, uutta väriä sisään vaan! Ihan lähivuosina onkin tullut pirusti uusia hyviä kirjoittajia ja Wanhatkin Henkan johdolla pitävät isännän otteilla tupaa pystyssä. Saattaa olla, että katson värilasien läpi, mutta läpi palstan Red Wings -tyypit ovat erittäin asiallista sakkia.

Joka tapauksessa keep up the good work boys and possibly girls!

LGRW!
 
Ei mitään.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Melkoisella rosterilla lähetään tänään Carolinaan. Rajut lepuutukset päällä. Zeta, Datsyuk, Kronwall, howard, Smith huilaa. Loukkaantuneista Abdelkader (+ pitkäaikaispotilaat Cole & Franzen) sivussa.

Nyquist - Sheahan - Weiss
Tatar - Helm - Jurco
Miller - Glendening - Ferraro
Cleary - Andersson - Pulkkinen

Kindl - Ericsson
DeKeyser - Marchenko
Quincey - Zidlicky

Mrazek

Jurco onneksi palaa rosteriin, joten on jo terveiden kirjoissa.

Ottawa voitti oman ottelunsa jo, joten 1 piste tarvitaan, jos halutaan varmistaa Atlanticin 3. sija ja NY Rangersin välttäminen.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
16.4 torstai (perjantai yö täällä) 02:30 Tampa - Detroit
18.4 lauantai 22:00 Tampa - Detroit
21.4 tiistai 02:00 Detroit - Tampa
23.4 torstai 02:00 Detroit .- Tampa
-----
25.4 lauantai Tampa - Detroit
27.4 maanantai Detroit - Tampa
29.4 keskiviikko Tampa - Detroit

Siinä ohjelma Tampaa vastaan, tuo toinen matsi tulee aika makoisasti lauantaina.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Mielenkiintoiseksi menee playoff-aloitus. Babcock on vihjannut, että Alexei Marchenko pelaa GAME1:ssä, joten Brendan Smith taisi hölmöillä itsensä Montreal-pelin virheestä terveeksi raaputukseksi. Ihan oikein, tuollaisiin vitun turhiin peliin liittymättömiin ajatuskatkoksiin vain ei ole yhtään varaa, kun panokset alkaa kasvaa.

Carolinassa mentiin 0-2 -vierasvoittoon DeKeyser-Ericsson, Quincey-Marchenko, Kindl-Zidlicky -pakistolla. Nyt kuitenkin, jos Marchenko rightin pakkina tulee mukaan, niin hän tuskin pelaa toisen rightin, eli Zidlickyn kanssa. Jotain uutta pakistoon on siis tulossa. Veikkaan että Quincey menee Zidlickyn pariksi kolmospariin ja Marchenko pelaa DeKeyserin kanssa kakkosessa.

Kronwall - Ericsson
DeKeyser - Marchenko
Quincey - Zidlicky

(Smith)
(Kindl)
(Ouellet)

Siinä alkaa olla mukavasti turvallista leveyttä, kun koheltaja-Smith pääsee vilttiin. Miksei myös Marchenko voisi mennä Kronnerin kanssa ja tuo Carolinassa kokeiltu DeKeyser-Ericsson jatkaisi, en panisi ollenkaan pahakseni. Oli mielestäni yksi parhaimpia pelejä Ericssonilta uuden pakkiparin kera. Joku perkeleen ongelma Kronwall-Ericsson -paria on mielestäni vaivannut Sotchista lähtien ja heitä on itsepintaisesti peluutettu yhdessä. Nyt näytti BIG-E:llä niin helpolta ilman Kronneria, että tämän pään seinään takomisen voisi jo ehkä lopettaa.

En tiedä voisikö myös noista Carolinassa käytetyistä hyökkäyskentällisistä saada vihjeitä mahdollisiin pudotuspeliketjuihin. Ykkösenä oli Weiss-Sheahan-Nyquist ja se toimi oikein hyvin yhteen. Etenkin Weissin panos lämmitti. Kakkosketjuna oli Jurco-helm-Tatar ja sieltäkin tuli mukavasti tilanteita. Tämä jättäisi siten playoff-ykkösketjuksi vielä toipilaana olleen Abdelkaderin ja huilanneen Zeta-Dats kaksikon, Nelosketjuun jäisi Miller-Glendening-Andersson/Pulkkinen/Ferraro, oikeaan laitaan kolme vaihtoehtoa.

Akader - Dats - Zeta
Weiss - Sheahan - Nyquist
Jurco - helm - Tatar
Miller - Glendening - Andersson/Pulu/Ferraro

(Cleary)
Cole IR
Franzen IR

Tässä vielä maalintekoyritykset Carolina -ottelusta:

LW Weiss, 0+0+3+1+0+1 = 5
C Sheahan, 0+0+1+0+1+0 = 2
RW Nyquist, 0+0+2+4+1+0 = 7
----------------
LW Jurco, 0+0+1+1+0+0 = 2
C helm, 0+1+2+1+3+0 = 7
RW Tatar, 0+1+3+2+0+0 = 6
------------------
LW Miller, 0+0+1+0+0+0 = 1
C Glendening, 0+1+1+0+0+0 = 2
RW Ferraro, 1+0+0+0+2+1 = 4
--------------------
LW Cleary, 0+0+0+0+1+0 = 1
C Andersson, 1+0+1+1+0+0 = 3
RW Pulkkinen, 0+0+3+0+0+0 = 3
----------------------
LD Dekeyser, 0+0+1+2+0+0 = 3
RD Ericsson, 0+0+0+1+0+1 = 2
LD Quincey, 0+0+2+0+0+0 = 2
RD Marchenko, 0+0+1+0+0+0 = 1
LD Kindl, 0+0+1+0+0+ (-1) = 0
RD Zidlicky, 0+0+1+1+0+0 = 2

Detroit @ Carolina 2-0
0 -10min, 6-3
10-20min, 5-2
20-30min, 4-7
30-40min, 3-3
40-50min, 5-5
50-60min, 3-4

Yhteensä: 26-24
YV-paikat: 1-4
AV-paikat: 0-0
Tasakentin: 25-20

Ihan nätisti vietiin peliä tasakentin paskarosterillakin, kiitos myös Petr Mrazekin erinomaisen iltapuhteen. Datsyukin, Zetan ja Kronnerin huilautus näkyi ehkä eniten ylivoiman surkeudessa. Alkuun tultiin vahvasti ja mentiin ansaittuun johtoon. Tokassa erässä Carolinalla oli paikkanssa, mutta Mrazek kesti. Saas nähdä pelasiko junnu playoff-starterin paikan itselleen.

Entiset ahl-mestarit Grand Rapids ja Syracuse kohtaavat siis ekalla playoff-kierroksella. Ken holland vs. Steve Yzerman. Master and apprentice.

Tampa Bayn hieno kausi olisi mahtavaa päästä pilaamaan.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Ensimmäiset ottelut tulevat to-pe yönä ja varsinkin lauantaina niin priimaan aikaankin, että kyllähän tässä saa alkuviikon hikoilla odotuksesta. Tietyllä tapaa uskoisin, että tilanne sopii jälleen Red Wingseille, jotka lähtevät sarjaan altavastaajan asemasta. Tampa on hyvä jengi, mutta mielestäni myös ehdottomasti kaadettavissa. Howard / Mrazek kaksikko saa tehdä duunia, jotta onnistuvat tilkitsemään oman päädyn mahdollisimman tiiviisti.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Luen Babcockin ajatuksia siten, että jos vain Abby on pelikunnossa kasataan hyökkäysketjut seuraavasti:

Helm-Datsjuk-Tatar
Abby-Zeta-Nyqvist
Weiss-Sheahan-Pulkkinen
Miller-Glendening-Ferraro/Jurco/Andersson

Näitä ketjuja on on usein käytetty, vaikka toki loukkaantumiset ovatkin tuoneet variaatiota. Veikkaan, ettei viimeisestä pelistä kannata hirveästi vetää johtopäätöksiä tulevaan, kun tärkeämmissä peleissä mentiin kuitenkin aika eri sapluunalla. Abdelkader on kyllä tärkeä palanen ja hänen puuttumisensa pistäisi varmaan paletin taas aika lailla uusiksi. Ferraro oli mielestäni hyvä kun sai näyttöpaikan ja aivan eri kaveri oli nyt kyseessä kuin vuosi sitten ja mielestäni on Jurcoa edellä neloseen. Luistelu ja fyysisyys on parantunut ja itseluottamus tuntui myös olevan korkealla tasolla. Jurco ei ole ollut kummoinen, vaikka muutamaan otteeseen on saanut pelata kärkiketjuissakin. Jotenkin Jurcon pelistä on kadonnut ajatus kokonaan. Anderssonin melkeinpä ainoa vahvuus taitaa olla aloitukset, mutta aika tasaisia taitaa kaikki sentterit olla tilastojenkin mukaan aloituksissa. Weisskin on ollut vähintäänkin kohtuullisen hyvä penkityksensä jälkeen ja eiköhän kokemusta arvosteta tulevissa peleissä.
 
Viimeksi muokattu:
Ducks-Oilers 6.3.2012, 48:09, 2-1, B. Ryan (T. Selänne)
Selänne: 1326 658+740=1398
Kurri: 1251 601+797=1398

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
AHL:ssä on vielä 3 ottelua runkosarjaa jäljellä ja Griffins käy kuumaa taistoa läntisen konferenssin ykköspaikasta. Kings-farmi Manchester on jo varmistanut idässä koko runkosarjan voiton ja tulee olemaan LA Kingsin putoamisen myötä varmasti kovaa luu myös pudotuspeleissä. Kaikki mahdolliset änäripuolen miehet, jotka voi farmiin laittaa, varmasti sinne laitetaan vahvistamaan.

Utica johtaa läntistä konffia ja Griffins on kolmantena, oman divarinsa kärjessä 2 pisteen päässä. Lännen kärkipaikka on siis vielä mahdollinen saavuttaa. Divarin kärkipaikan suhteen Rockford hengittää 1 pisteen päässä, joten löysäilyynkään ei varaa ole. Pudotuspelipaikka on kuitenkin ollut varma jo ajat sitten.

Mielenkiintoiseksi menee voittaako Pulkkinen tuon maalipörssin 34 maalilla 46 ottelussa. Albanyn Paul Thompson on noussut 1 osuman päähän 70 ottelussa kerätyillä 33 häkillä ja Chicago Wolvesin Shane harper on 73 ottelussa kerännyt 32 maalia. Landon Ferraro on myös ahl-maalintekijöiden TOP10:ssä 27 osumallaan 70 ottelussa.

Kokoonpano on viime peleissä ollut jotakuinkin tämä:

Tvrdon - Miele - Zengerle
Athanasiou - Nosek - Mantha
hoggan - Porter - Frk
Campbell - Aubry - Nastasiuk

hyökkäysketjujen kokoonpano on koko kauden elänyt rajusti. esim ykkösnyrkin koostumus on vaihdellut koko ajan. Alkukaudesta Miele oli loukkaantunut ja Callahan-Pulkkinen oli kovassa iskussa ketjun laidoilla. Sittemmin Miele on vakiinnuttanut ykkössentterin roolin, mutta Callahan loukkaantui koko loppukaudeksi ja Pulkkinen nostettiin änärin puolelle. Marek Tvrdon yllättäen on raivannut ykkösketjun työmyyrän roolin itselleen startaten ensin kauteen EChL-tasolta. Pahoista loukkaantumisista kärsinyt slovakki vaikuttaisi sittenkin lunastavansa edes osan potentiaalistaan olla uusi "kopecky".

Anthony Manthan kausi on ollut todella vaikea. Ihan viime peleissä on alkanut näyttää vähän valonpilkahduksia paremmasta. Mutta olihan se aloitus vaikein mahdollinen. hyppy juniorihöntsästä miesten peleihin ja loukkaantuminen harjoituskaudelle, jolloin hän jäi omassa kauden aloituksessa todella pahasti takamatkalle muihin verrattuna. Andreas Athanasioun kanssa tuntuu nyt löytyneen hyvät kemiat ja kaksikko on tehnyt Griffinsin kakkosketjusta todella vaarallisen. Athanasioukin on kärsinyt loukkaantumisista, mutta tuntuu silti etenevän urallaan Manthaa edellä. Se luistelunopeus on vaan jotain niin jäätävää, että Darren helmin jää kakkoseksi. Pisteitä on AA:lla syntynyt enemmän per peli, käytännössä ilman ylivoima-aikaa, jota Mantha taas on saanut kakkosylivoimassa.

Manthan kannalta ensi kausi kuitenkin näyttää enemmän suuntaa, kasvukivut miesten liigan tulokkaana on nyt kohdattu ja toivottavasti ensi kauteen mies saa startata terveenä. Ja ylösnostettujen Pulkkisen ja kumppaneiden takaa löytynee ensi kaudella ykköskentän minuutit ja rooli. Se tulee näkymään tehopistesarakkeessa täysin eri meininkinä mitä kuluva kausi. Jos Miele jatkaa, niin ensi kauden Griffins-ykkösnyrkki tullee olemaan Athanasiou - Miele - Mantha.

Pakistossa "rightin pakkien taistelu" on kääntymässä Alexey Marchenkon ja Nick Jensenin suuntaan. Ryan Sproul on polkenut pitkään paikallaan puolustuksellisesti, eikä hyökkäystehotkaan päätä huimaa. Sproul on ainoa Griffins -pakki, joka onesim tehotilastolla pakkasella, aika selvästi vielä muihin nähden. Laukoa mies on saanut 150 kertaa, ja maaleja on syntynyt vain 5 kappaletta. Ei vaikuta tulevaisuuden ylivoima-aseelta, valitettavasti. Mike Greenille vaan kesällä lappua kouraan.

Marchenkoa Blashill on kehunut siitä lähtien kun mies vajaa pari vuotta sitten Griffinsiin tuli ja näkemykseen on yhtynyt nyt myös Babcock nostamalla venäläisen änäri-puolen playoff-rosteriin. Parhaat pelaa nyt ja kyllä se jotain kuvastaa, jos Brendan Smithkin penkitetään miehen tieltä.

Nick Jensen ei alkukaudesta esittänyt ihmeitä, mutta Marchenkon änäri-visiitin aikana mies alkoi ottaa isompaa roolia tehopisteiden muodossa roolin kasvaessa. Jensenin änärimahdollisuudet ovat toki siinä ja siinä, mutta joku Brett Lebdan kaltainen luistelukone kolmospariin sieltä voisi olla tulossa, joka osaa kiekollakin tehdä jotain.

Pakiston formu on ollut viime peleissä suurinpiirtein tämä:

Paetsch - Ouellet
Lashoff - Jensen
Evans - Sproul

Marchenkon vielä mukana ollessa Evans oli viltissä ja välilä Sproulkin.

Tomppa McCollum ja Jared Coreau ovat hoitaneet maalivahtiosastoa todella tasokkaasti Mrazekin puuttuessa. Etenkin isokokoinen 6'5 pitkä Coreau on parantanut viime kauden imuri--tasosta hurjasti tälle kaudelle. Molarien tilastoja:

Torjuntaprosentit runkosarjassa
Coreau, 92.8%
Mrazek, 92.7%
McCollum, 91.9%

GAA runkosarjassa
Mrazek, 2.06
Coreau, 2.17
McCollum, 2.30

***

Täksi kaudeksi Red Wings otti myös tuon farmin farmin, eli EChL:n Toledo Walleyen kontrollin ja hupsistakeikkaa, joukkue nousi viime kauden heittoposussijoukkueesta ja naurunaiheesta EChL:n runkosarjan voittoon. Viime kaudella Toledo keräsi toiseksi vähiten, 49 pistettä runkosarjassa. Tänä vuonna 107p.

Ei siis tarvinut paljon voittamisen kulttuurin unihiekkaa siiheen suuntaan heitellä, kun saatiin heti uskomattomia tuloksia. Asiaan myös todennäköisesti auttoi tuo, kun joukkueesta saatiin huhutut sisäiset ristiriidat pois, lopettamalla yhteistyö Chicago Blackhawksin kanssa. Toledo siis toimi kahden organisaation yhteisfarmina, ja emäorganisaatioiden pelaajien peluutuksesta oli ilmeisesti aiempina kausina jotain kiistaa.

Suurin syypää Toledon erinomaisuuteen on kuitenkin ollut Ken hollandin valmentaja-haku Derek Lalonde, jolla oli todella kova voittava recordi myös aiemmista valmennuspesteistään. Jeff Blashill ei siis näyttäisi olevan enää ainoa valmentajakyky, johon Wings voi tulevaisuudessa turvata, jos Mike Babcock päättää suunnata katseensa muualle. Lalonde korvannee Blashillin Griffinsissä, jos Blashillillä joudutaan korvaamaan Babcock. Ylennyshierarkia toimii kuin yritysmaailmassa, aika selvästi sen kaltaista järjestelmää Wingsissä yritetään jäljitellä.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Tuli tuossa SHL-Finaaleja nopeesti vilkastua eilen ja Holmström vol 2 on ollut jäätävässä tikissä Playoffeissa SAIK:in paidassa. Perus 7 kierroksen varaus taas. Ensi kaudeksi Grand Rapidsiin?
 
Wenger on retiring: ‘Sir Alex has his horses. I have no horses.’

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, #13
Tuli tuossa SHL-Finaaleja nopeesti vilkastua eilen ja Holmström vol 2 on ollut jäätävässä tikissä Playoffeissa SAIK:in paidassa. Perus 7 kierroksen varaus taas. Ensi kaudeksi Grand Rapidsiin?
Pelaa vielä ainakin ensi kauden Skellefteåssa ja ihan oikea päätös, koska paljon on vielä sielläkin opittavaa. Eilisellä syöttöpinnalla nousi tasoihin Sedinien Ruotsin liigan alle 20-vuotiaiden playoffpiste-ennätyksen kanssa, vieläpä kolme peliä vähemmän pelanneena. Holmström on kova tekemään töitä, mutta myös taitoa löytyy ja on esim. Skelleftån YV:ssä aika keskeinen palanen. Luistelu kaipaa parannusta, mutta on todella vahva kiekon kanssa eli vähän Zeta-tyylinen sentteri kyseessä. Ensi kaudella vaan isoon rooliin jo kauden alusta alkaen ja ehkä sitten seuraavalla AHL:ään. Uuden säännön ansioistahan näitä eurooppalaisia ei tarvitse signata kuin neljä vuotta draftin jälkeen, mutta eiköhän Homer Jr. kiinnitetä jo ennen tuota määräaikaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Grand Rapidsissa on vielä kova vääntö sarjasijoituksesta ahl:n viimeisellä kierroksella. Lännen kärjessä on Utica 101p, kakkosena Griffins 100p ja oman divarin kakkosena Rockford hengittää 99 pisteessä.

Ilmeisesti Utica pystytään ohittamaan, jos viimeisestä pelistä Charlottea vastaan tulee 1 piste enemmän. En nyt ole ihanvarma tuon liigan tie-breakeristä, mutta voittoja Griffinsillä olisi enemmän.

Griffinsin riveihin viimeisimpänä liittyi Junior careerin lopettanut Tyler Bertuzzi, jonka Guelph putosi joku aika sitten ulos Ontario hockey Leaguen pudotuspeleistä. Ekassa ahl-pelissään Bertuzzi teki heti maalin ja jännästi se oli niin Brad Marchand -tyylinen suora ja tarkka rannelaukaus etukulmaan. Näitä Marchand ja Andrew Shaw -vertauksia Bertuzzista on paljon viljelty pelaajatyypin suhteen. Mulkkuhan se on, ja kusipää (vastustajalle), joka osaa tehdä maaleja.

Bertuzzi debytoi Griffinsin nelosketjussa, joka on erittäin maukas ja fyysinen yhdistelmä Bertuzzi - Aubry - Nastasiuk. Aubrylla tuskin enää änäripotentiaalia on, mutta laitan melkeen pääni pantiksi, jos nuo kaksi laituria eivät pelaa tulevaisuudessa Red Wingsin jarrukentässä. Fyysisiä vittupäitä molemmat ja tulevat fanien supersuosikit.

Athanasiou ja Mantha ovat olleet yhä enemmän piristymään päin, kasvaneen roolin johdosta. Myös Martin Frk on stunttaillut Pulkkista hyvin tämän ollessa ylhäällä, Eilisen 2-1 Charlotte-voiton ratkaisi juurikin Frk 1+1 -tehoilla.

Pulkkinen on vielä Tampassa änärijoukkueen mukana, todennäköisesti ensimmäisenä varapelaajana, jos joku loukkaantuu. Mutta kun Abdelkader tervehtyy ja joku muu (Jurco tai Weiss) putoaa rosterin ulkopuolelle, niin voi olla Pulu lähetetään Grand Rapidsiin. Runkosarjan loppu ei nyt niin huuda Pulkkisen apuja juuri nyt Griffinsissä, muttapudotuspelien alku muuttaa sitten tilanteen. Jos Pululle ei ole tarvetta änärin puolella (kuten ilman loukkaantumisia oletettavaa on), niin eiköhän mies palaa farmin pudotuspeleihin.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
On siinä Hollandille päänvaivaa kesäksi: mihin dumpata viiden miljoonan dollarin länget Hockeytownin rosterista?
 
"Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen"
Sean Connery as John Patrick Mason in The Rock

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
On siinä Hollandille päänvaivaa kesäksi: mihin dumpata viiden miljoonan dollarin länget Hockeytownin rosterista?
Eiköhän tuosta laajennusdraftissa pääse vuoden tai kahden päästä eroon.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Onnea Mrazekille, josta tuli ensimmäinen Wings rookie, joka pelaa kaksi nollapeliä samassa playoff-sarjassa. Kyllä meillä on tässä huippuvahti vuosiksi!
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Hockey Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, junnut & Kimi Räikkönen
Mrazekiin voi aika huoletta luottaa, äijän piikkiin ei moni maali mene. Pitää käydä koputtamassa puuta. Mutta tuntuu aika kaukaiselta jo ne pelit, kun sai odottaa ekaa maalia, jonka Howard päästää, jonka jälkeen saattoi 5 seuraavasta vedosta mennä 2-3 sisään. Mikä mahtaiskaan olla tilanne, jos Howard ei olisi loukkaantunut kesken kauden. Ei se toisaalta Mrazekin hyvyyttä muutakyllä mihinkään.
 
"Emmätiä" - Kimi Räikkönen 2001 ->

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Kapteeni jäätyi totaalisesti näissä peleissä, 7 ottelua ja 0 maalia kertoo kaiken olennaisen. Datsyuk aloitti pirteästi, kolme maalia heti alkuun, mutta viimeiset ottelut oli duunariosaston kuningas ilman onnistumisia hyökkäyspäässä. Tatar väläyttelee ja oli meidän kauden paras maalintekijä, mutta ei mestarijoukkuetta Tatarin tehojen varaan voida rakentaa. Tarvittaisiin se vähintään 30-40 maalia runkosarjassa iskevä snaipperi Zetan / taikurin rinnalle, joka ei myöskään hyydy nyykvistimäiseen tapaan pleijareissa. Nyquistin sopimus päättyy tähän kauteen? Toivottavasti game 7 oli viimeinen peli, ei oo käyttistä. 30 pleijariottelua, 3 maalia. Kuten aloitin, samaan lauseeseen päätän vuodatukseni: kertoo kaiken olennaisen.
 
"Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen"
Sean Connery as John Patrick Mason in The Rock

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Vitutus on valtaisa, mutta minkäs teet. Näkisin, että Detroit hävisi tämän sarjan lopulta GAME 4:ssa, jossa omien virheiden kautta kaveri pääsi kuin varkain ryöstämään ottelun, kun siirtyminen 1-3 otteluvoittoihin oli 5 minuutin päässä. Harmittaa, koska ei Detroit ollut pelillisesti sillassa millään lailla tässä sarjassa, päinvastoin. Babcock vei taiston Cooperia vastaan, mutta sekään ei riittänyt tällä kertaa. Kokonaisuutena mielestäni Red Wings oli tässä sarjassa parempi joukkue, mutta kairasi yhden voiton vähemmän kuin vastustaja, joten siinä mielessä selittelyille jää vähän tilaa.

Perataan sitten myöhemmin kautta ja pelaajia enemmänkin, nyt ei irtoo mitään sen kummempaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Vitutus on valtaisa, mutta minkäs teet. Näkisin, että Detroit hävisi tämän sarjan lopulta GAME 4:ssa, jossa omien virheiden kautta kaveri pääsi kuin varkain ryöstämään ottelun, kun siirtyminen 1-3 otteluvoittoihin oli 5 minuutin päässä. Harmittaa, koska ei Detroit ollut pelillisesti sillassa millään lailla tässä sarjassa, päinvastoin. Babcock vei taiston Cooperia vastaan, mutta sekään ei riittänyt tällä kertaa. Kokonaisuutena mielestäni Red Wings oli tässä sarjassa parempi joukkue, mutta kairasi yhden voiton vähemmän kuin vastustaja, joten siinä mielessä selittelyille jää vähän tilaa.

Perataan sitten myöhemmin kautta ja pelaajia enemmänkin, nyt ei irtoo mitään sen kummempaa.
Tuon voi aika lailla allekirjoittaa. Taisi olla ainoa peli tuo Game4, jossa avausmaalin tehnyt ei voittanut. Kolmesta paikasta kolme maalia Johnsonin järjestämänä. Vastapuolen suonenveto/omien ryssintä, jolla oli kyllä valtaisa merkitys. Sarja 3-1 tai 2-2.

Zetterbergin vaisuutta on kanssa tullut ihmeteltyä. Rakensi kyllä paikkoja, mutta maaleja ei tehnyt enää kirveelläkään, eikä ollut maalipaikoissa erityisen lähelläkään. Jäähyjä otti myös aika paljon, joka ei ole normaalia Zetaa ollenkaan. Tuli mieleen että vaikka se selkä viime keväänä leikattiin ja saatiin täysin oireettomaksi, niin olisiko kesätreenit jääneet kuntouksen ajalta vajavaiseksi ja kestävyyspohja petti? Tauoilta mies tuli aina vähän pirteempänä mutta vajosi sitten jotenkin pelikuorman alle. Vaikka Datsyuk on Zetaa vanhempi pelaaja, niin tuollaista puutumista ei häneltä nähty ollenkaan. Aina tasaisempaa suorittamista pitkissä jaksoissa.

Eiköhän Nyquistillekin käyttöä löydy tulevaisuudessa. :D Samallainen "playoff-choker" kuin Datsyuk samassa iässä aikanaan.

Nyquist, 26-vuotiaana, 30 playoff-peliä, 3 maalia. Ei käyttöä?
Datsyuk, 27-vuotiaana, 42 playoff-peliä, 3 maalia. Ei myöskään käyttöä?
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nyt sitten vain odottelemaan Griffinsin kauden päätöstä, jonka jälkeen varmasti aika nopeasti selviääkin Detroitin kannalta todella merkittävä asia - jatkaako Babcock. Blashill tuskin odottelee kautensa jälkeen hirveän kauan Babcockin ratkaisua, vaan aloittaa neuvottelut muiden joukkueiden kanssa - vapaita pestejä on paljon jäljellä. Hollandin on siis edettävä Babcockin kanssa nopeasti, jotta ei käy niin, että molemmat lähtevät.

Babcockin lähteminen lienee lähempänä kuin koskaan ennen. Babcock teki valmentajana tällä kaudella kaiken, mitä voi valmentajalta odottaa. Siitä huolimatta playoffeihin pääsyä saatiin jännätä jo toista kautta putkeen viimeiseen asti ja jälleen first round exit. Melko turhauttavaa varmasti valmentajan näkökulmasta.

Detroit tuskin tulee olemaan merkittävästi vahvempi lähivuosinakaan, koska isoja hankintoja todennäköisesti ei nähdä, ja joukkuetta kannatteleva pappakolmikko rupeaa näyttämään eritysesti hyökkääjäkaksikon osalta selkeitä ikääntymisen merkkejä.

Jos Babcock haluaa menestyä ensi vuonna, Detroit tuskin on paras vaihtoehto kaikista mahdollisista. Jos taas Babcock on valmis odottelemaan hieman, ei Detroit silloinkaan ole paras vaihtoehto.

Haluaako Babcock ottaa myöskään riskin siitä, että on se valmentaja, jonka johdolla Detroitin playoff-putki katkeaa? Ollut jo melko lähellä pari kertaa. Lähtemällä nyt pois, varmistaa sen, että hänen johdollaan putki pysyi yllä, ja joku muu sen tulee katkaisemaan, jos se katkeaa.
 

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Jos Babcock haluaa menestyä ensi vuonna, Detroit tuskin on paras vaihtoehto kaikista mahdollisista. Jos taas Babcock on valmis odottelemaan hieman, ei Detroit silloinkaan ole paras vaihtoehto.
Ihan valideja pointteja tuossa koko tekstissä. Sen voisin huomauttaa, että poffeihin pääseminen meni niin tiukoille suurilta osin Jimmy Howardin käsittämättömän surkean loppukauden takia. Tähän reagoitiin ja pleijareissa maalin suulla oli kova veskari.

Itsellä takki nyt aivan liian tyhjä lähteä miettimään Babcockin mahdollista jatkoa. Öisen pettymyksen jälkeen on nyt hyvä ottaa aikalisää kaikesta jääkiekkoon liittyvästä. No, skoda cupissa kiinnostaa toki jenkkejen nuorten otteet, erityisesti Larkin ja Eichel.

Palaillaan kun aika on kypsä tai kun jotain uutta infoa saadaan.
 
Musta silmä, koukkaamisyritys mutta ei edes yletä koska ei vauhti riitä, neppi nollakulmasta maalin ohi. = Dan Cleary-Hattrick
-Henkka

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Tuo Babcockin lähtö kuumotuttaa kyllä ainakin meikäläistä. @Dissonanssi -lta oli hyviä pointteja tuossa, en itsekään pidä minään itsestäänselvyytenä että herra Detroitiin jäisi, vaikka toki onkin omistajaportaaseen hyvät välit, hienot seuraperinteet jne. Ei varmasti mikään viimeisin, vastenmielisinkään vaihtoehto mutta mielestäni ihan inhimillistä olisi A) haluta menestystä tai B) päästä uusiin maisemiin haastamaan itsensä, rebuildtiimiin tyyliin Edmonton tai Buffalo. Buffalon vielä kestän mutta jos mies menee Edmontoniin vihaan seuraa enemmän kuin yhtäkään toista seuraa ikinä. Epistä, sikaepistä, ihan sairaan epistä.

Jos Babcock lähtee niin toivon että Blashill saadaan puikkoihin. "Detroit on kyllä kova seura, siellä farmataan valmentajatkin".
 
Life is funny, but not ha ha -funny.

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
Kausi ohi, liian pian. Tampaa vastaan hallittiin mutta maalinteon vaikeus ja toisaalta puolustajien virheet maksoivat lopulta jatkopaikan. Jaksan tästä toitottaa, mutta on huolestuttavaa että Detroitissa kukaan ei ole 2010-luvulla onnistunut tekemään 30 maalia kauden aikana. Lieneekö ainut joukkue tässä kategoriassa? Puolustuksessa Ericssonilla on liian suuri rooli ja Smithin ei pitäisi olla edes kokoonpanossa. Zidlicky ei missään vaiheessa täysin sopeutunut joukkueen pelitapaan eikä mielestäni kovin paljoa auttanut hyökkäyksiinlähtöä ja pelinavaamista.

Hyökkäyksessä Zetterberg ja Datsyuk näyttivät pudotuspeleissä vanhemmilta ja väsyneemmiltä kuin koskaan. Toivon, että Zetalla vaikuttaa tuo Henkan mainitsema tekijä, ja Datsyukilla uskoisin että jalassa on jotain häikkää. Ei se suotta ollut pelejä sivussa runkosarjan lopulla. Oli miten oli, uusia vastuunkantajia tarvittaisiin. Tatar näytti talvella 35-40 maalin tekijältä, mutta katosi aika lailla täysin. Nyquistia leimaa epätasaisuus, mutta pelasi noista ykköshyökkääjistä mielestäni parhaat pudotuspelit. Pulun laukausta tarvitaan.

Onneksi Mrazek löi itsensä läpi. Otteet ovat vielä epätasaisia, mutta potentiaalia riittää. Ensi kauden jälkeen Jimmy pitää saada ulos, koska Mrazekin seuraava sopimus tulee olemaan iso.

Valmentajakuviossa ei voi kuin katsoa ja jännittää. Tietysti haluaisin pitää Babcockin, mies on nero ja saa tuon puolustuksen riittämään sadan pisteen kauteen, enemmänkin olisi ollut tarjolla jos Jimmy olisi osannut pitää päänsä kylmänä palattuaan sairastuvalta. Babsin lähtö ei olisi täysi katastrofi, sillä Detroitin miehistö kuhisee Blashillin kehitystyön hedelmiä. Blashill tuntee pelaajat ja pelitavan, joten jatkumo olisi kunnossa. Parhaassa tapauksessa kävisi kuten Tapparalle tällä kaudella, pelaamiseen tulisi rentoutta mutta homma jatkuisi samaan malliin, kun "oppipoika" astuisi puikkoihin. Olisi se silti kova pala menettää kolmen Stanley Cup-finaalin, yhde Cupin ja kahden olympiakullan mies.

Ainakin kohta loppuu tuo spekulointi. Joka kerta meinaan alkaa riehumaan kun jossain ketjussa mehustellaan Babcockin hankinnalla. En minäkään himoitse teidän koutseja, jättäkää se rauhaan!

Kirjoitan vielä pelaaja-arvostelut, niin tämä kausi alkaa olla taputeltu osaltani. Saa nähdä tuleeko uusi kausiketju tässä pian, että tulevatko ne tänne vai sinne.
 
#13 Pavel Datsyuk #16 Brett Hull #19 Steve Yzerman #5 Nicklas Lidström #17 Ville Nieminen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy