Jotenkin hiipinyt sellainen tunne, että Detroit olisi liigan parhaimpia jengejä, JOS maalilla olisi tasaisen varman oloinen kaveri, joka antaisi avaimet voittoon joka ilta. Ei joukkue ole liigassa kovinkaan useasti täysi altavastaaja vaan kykenee viemään ja hallitsemaan suuria osia otteluista.
Viime yönä, aivan kuten viime viikkoina Bostoniakin vastaan, kaverin voittomaali on aivan käsittämättömän surkea lipsahdus. Sitten kun joukkueella ei oo ihan 100% fiilis omasta veskarista, niin tuloksia ei tule toivotulla tavalla.
Juurikin näin. Kuten nyt viime viikot olen jaksanut noita maalintekotilanteita tilastoida, niin lähes pelistä toiseen sama toistuu. hallinta on karvan verran Red Wingsin puolella koko ajan, mutta tappiot ja pistemenetykset perustuu lähes järjestään maalivahtien imurointeihin ottelun ratkaisevimmilla hetkilla (sekä Mrazek että howard, kumpikaan ei saa synninpäästöä). Sitten kun niitä ei tule, voitetaan. Ketään vastaan emme kykene dominoimaan, mutta sellainen pieni niskanpäällä oleminen maalipaikkojen määrän rakentelussa toistuu kuitenkin. Ja onhan se hyvä merkki, pulassa oltaisiin jos ei edes hallintaan kyettäisi.
Mutta olipa tämä Montreal-matsi kummallinen maalintekoyritysten suhteen. Zeta-Dats-helm ketju ei saanut mitään aikaan tasakentin... paitsi maalit. Aivan käsittämätöntä. Otin mukaan uuden tilastokategorian, joka käsittää "good plays", eli esim. vastustajalle hankittu jäähy, kiekonriisto tai vaikka pelastettu maalipaikka tai tärkeä (ei mikä tahansa) key-blokki. Keräsin myös negatiivisä pelejä, mutta vähän puolivaloilla tämän suhteen ja ainostaan Brendan Smithille tuli merkattu kaksi merkintää kiekonmenetyksestä ja siitä vitun typerästä jäähystä, mikä johti 5-3 alivoimaan ja Canadiensin 3-3 tasoitukseen.
Pos, pelaaja, maalit + syötöt + maalipaikka + luotu paikka + screeni + "good play" = Yhteensä
LW helm, 1+0+1+0+0+1 = 3
C Datsyuk, 1+1+0+0+0+0 = 2
RW Zeta, 0+2+1+1+0+0 = 4
Vieläkään en tajua miten tämä voi mennä näin. Datsyuk ei rakentanut yhtäkään muuta paikkaa, paitsi Tatarille syötetyn maalin ja oman osuman. Myöskään helm ei saanut tasakentin paikan paikkaa, maali ja maalipaikka alivoimalla. Good play oli hankittu jäähy. Vaikka tämä ketju ne kaikki maalit tekikin, niin eihän tuo Dats&Zeta akseli vaan toimi yhdessä, kun yksilönä omissa ketjuissaan pystyvät luomaan lähestulkoon kymmenkunta (yhteensä 20) maalipaikkaa ja yhdessä vajoavat vain neljään.
LW Tatar, 1+0+3+1+2+0 = 7
C Sheahan, 0+0+1+1+0+1 = 3
RW Nyquist, 0+0+3+0+0+1 = 4
Tatarilta jälleen erinomainen peli, kun on irti Pavelista. Asioita tapahtuu. Toivottavasti pudotuspeleissä ketjut rakennetaan myös jotenkin näin, että Tatar ottaa kantovastuun omassa ketjussaan. Nyquist jotenkin hukassa, joten kun lopulliset ketjut rakennetaan, Gus menkööt Abdelkaderin ja Zetan kanssa jälleen yhteen. Tatar-Sheahan -akselille joku kolmas lenkki, esim Jurco tai Weiss. Sheahanin ja Nyquistin good plays oli vastustajan jäähyjä.
LW Weiss, 0+0+0+0+1+0 = 1
C Andersson, 0+0+0+0+0+0 = 0
RW Ferraro, 0+0+1+0+0+0 = 1
Surkeaa tältä kolmikolta edelleen. Pulkkisen ja Ferraron paikkoja vaihdettiin ja tämä ketju ei saanut siitä mitään lisäelämää. Andersson ja Ferraro pudonnee playoff-kokoonpanon ulkopuolelle, kun Abdelkader ja Jurco tervehtyy. Weissin ainoa merkintä jälleen ylivoimassa muiden kuin ketjukaveriensa kanssa pelatessa.
LW Miller, 0+0+5+0+0+1 = 6
C Glendening, 0+0+0+1+0+0 = 1
RW Pulkkinen, 0+0+1+3+0+0 = 4
En ymmärtänyt alkuunkaan Pulkkisen siirtoa tähän ketjuun, mutta perkele, Babcock tiesi paremmin. Sieltähän alkoi tulla maalipaikkoja. Lisäksi Miller ja Glendening olivat jälleen lähes täydellisiä alivoimassa, ainoa PPG meni howardin piikkiin. Ainoa heikko lenkkimme AV on jälleen tiivistymässä, mikä lupaa hyvää playoffseihin. Ja Pulkkinen jatkakoot tässä ketjussa. Andersson on toinen vaihtoehto, mutta otan mielelläni tämän edes pienen Pulkkisen tuoman hyökkäysuhan vastaan, jottei se nelonen ole ihan pelkästään perseeseenotto-ketju.
LD Kronwall, 0+0+2+2+0+1 = 5
RD Ericsson, 0+0+1+2+0+0 = 3
LD DeKeyser, 0+0+0+0+0+0 = 0
RD Quincey, 0+0+0+0+0+0 = 0
LD Smith, 0+0+0+1+0+ (-2) = -1
RD Zidlicky, 0+0+0+2+0+0 = 2
Kronwall veti vahvan pelin, tuntuu aina nostavan tasoaan vieraspeleissä.
Detroit @ Montreal 3-4 (ot)
Maalintekoyritykset:
0 -10min, 6-2
10-20min, 1-5 (Wingsin hallinta ekalta 10-minuuttiselta päättyi johtomaaliin, joka jäi erän viimeiseksi maalipaikaksi, sen jälkeen Montreal otti täysin hallinnan)
20-30min, 3-6 (Montrealin hallinta jatkui myös tokan erän alkuun ja siirtyivät sen myötä 1-2 johtoon. Datsyukin tasoitusmaali kuitenkin lopetti momentumin ja saivat 27 minsan jälkeen vain 1 paikan koko erässä)
30-40min, 3-1
40-50min, 3-1
50-60min, 6-2
Jatkoaika, 0-1
Yhteensä: 22-18
Ylivoimapaikat: 5-2
Alivoimapaikat: 2-0
Tasakentin: 15-16
Kuten tuosta näkee, Red Wings vei tuosta 27 minuutin kohdalta eteenpäin maalintekoyritykset peräti 13-5, tehtiin kolmannessa johtomaali, sitten Smithin hölömöilty jäähy, howardin imaisu ja peli tasan. Jatkoajalla 1 Ellerin veto, howardin toinen imaisu, ja voitto Montrealiin.
Alivoima oli tehokasta, kaikki 4 vs.5 tilanteet tapettiin ja Montreal sai vain 2 YV-paikkaa ja 14 miljoonan siniviivapari Markov-Subban kohelsi helmille alivoimaosuman. Omakin ylivoima oli umpisurkeaa, mutta paikkoja silti oli. Alivoiman tiivistyminen ehkä se rohkaisevin asia tässä pelissä.
***
Mutta PLAYOFFS IT IS !!!
81 harjoituspeliä takana ja mitenkäs muuten, Detroit pleijareissa. Yllättävää. :O
Montrealia tai Tampaa vastaan aloitetaan lähes varmuudella ja vaikea sanoa kumpi tuosta nyt paremmin Wingsille sopii. Tämä viimeinen Montreal -peli oli rohkaiseva, pystymme kaataamaan ne jos maalivahtipeli toimii. Price ei myöskään enää näytä yli-ihmiseltä.
Tampaa pidän ehdottomasti kovempana joukkueena, mutta niilläkin pyyhittiin viimeeksi jäätä 4-0 voitolla.
Ei huimaa kumpaakaan vastaan lähteä pelaamaan.
NY Rangers on toki myös vielä mahdollinen, mutta se toteutuu vain jos sekä Ottawa (tarvii voiton) että Pens (tarvii 3p) menevät pisteissä ohi ja Wings ei saa Carolinasta yhtään pistettä. yksikin piste Carolinalta jättää Ottawan taakse ja silloin Wings ei ainakaan ole se huonompi Wild Card, joka kohtaa runkosarjan voittaneen Rangersin. Parempana Wild Cardina siis kohdataan joko Tampa tai Montreal ja sama asia divarin sijalta 3.