Detroit Red Wings 2013–2014

  • 526 394
  • 1 948

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Nyt on niin kovat perustelut, että mielestäni kaverin paita voidaan ripustaa jo nyt kattoon, ja myös varata paikka HHOF:een. En tiennytkään, kuinka samankaltaiset kaikilla kriittisillä osa-alueilla (HF-ranking ja pituus&paino) Ouellet ja Keith ovat.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nyt on niin kovat perustelut, että mielestäni kaverin paita voidaan ripustaa jo nyt kattoon, ja myös varata paikka HHOF:een.

Ehdottomasti juuri näin. Ouelletin koko on sama kuin maailmalla parhaalla puolustajalla, hyvin tuntemallasi Marc-Edouard Vlasicilla. Jo sen perustella voidaan aleta valmistella jäädytysseremoniaa.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Nyt on niin kovat perustelut, että mielestäni kaverin paita voidaan ripustaa jo nyt kattoon, ja myös varata paikka HHOF:een. En tiennytkään, kuinka samankaltaiset kaikilla kriittisillä osa-alueilla (HF-ranking ja pituus&paino) Ouellet ja Keith ovat.

Joo ihan paskoja nuo Henkan perustelut. Onneksi Dissonanssi tulee kohta perustelemaan oikeilla kunnon perusteluilla.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
No ehkä siitä NHL-tason puolustaja tulee, mutta aika kovia vertailuja kun nimiksi heitetään samassa keskustelussa Doughtyä ja Keithiä. Täällä puhutaan appelssiineista ja oransseista. Toisaalta kukaan Detroitin miehistä ei tainnut sanoa suoraan, että näistä "huippulupauksista" tulee doughtyjä ja keithejä, mutta niiden nimet nätisti tuotiin vertailuissa mukaan. Ja toisaalta niiden pitäisi olla juuri tuota tasoa, että Detroitissa voitaisiin tulevaisuudessa puhua onnistuneesta sukupolvenvaihdoksesta. Kun on se voittamisen kulttuuri, aivan erilainen tapa pelata lätkää jne, niin ei kai mikään noin nashville ole onnistumisena riittävä taso.

Ja olisiko helpompaa pärjätä, jos ei olisi niin kauhean vaativa systeemi jossa junnuja pitää opettaa farmissa viisi vuotta ja UFA-hankinnat bustaa täydellisesti koska jääkiekko pitää opetella uudestaan?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
En tainnut mainita että Ouelletista on tulossa joku difference-maker NHL-tasolle. Sanoin, että Ouellet on niin varma tapaus kuin prospecti voi olla. Ja tarkennetaan sen verran että tarkoitin Ouelletin tilanteessa olevaa prospectia. En mitään Seth Jonesia, joka on jo muutenkin koko kauden pelannut ylhäällä ja kaikki tietävät miehen potentiaalin. Sanoin myös ettei Ouellet ole todennäköinen Suter kuten varmaan huomasitkin jos tuon tekstin kolme kertaa läpi luit. Eikä Ouellet nyt niin kovin pieni ole. 183 cm taitaa olla se oikea mitta, joka useassa lähteessä lukee. Muistaakseni ei Lidströmkään tainnut juuri tuota pidempi olla. Eikä Lidströmin luistelukaan mitään erityistä ollut. Mutta se peliäly. Eli eiköhän lopeteta se jauhaminen näistä tulevaisuuden Sutereista sun muista. Lidströmhän tuo Ouellet tulee olemaan nyt tämän perusteella.

Millä perusteilla hän on niin varma kuin vain voi olla? Siis en edes ole itse puhunut mistään todennäköisyyksistä, mutta mielestäni tuo 100% varmuudesta puhuminen pelaajatyyppien osalta, joilla on selkeitä epävarmuustekijöitä, on hiukan outoa.

Lähde josta, katsoin, näytti hänen olevan alle kuusi jalkaa, joten tältä osin tilanne voi olla toinen. Kuitenkin viittasin koolla myös painoon, joka on myös kohtalaisen alhainen ollessaan n. 80 kg.

Ouellet ei toki ole mikään ihan huippuprospecti potentiaaliltaan, mutta ei myöskään ole mikään Manthan tapainen boom-or-bust -tapaus. Peliälyllä pystyy tekemään ihmeellisiä asioita ja se on sellainen jota joko on tai ei ole. Ouelletilla sitä on. Ja paljon. Tähän kohtaan voisin vaikka kaivaa hihasta sen Tami-argumentin (oliko Tami?), että katsellaan niitä pelejä. En toki ole mikään Ouellet-asiantuntija kun en niitä pelejä ole tainnut nähdä kuin kymmenkunta. (Josta tulikin mieleen, että ehkä GR:stäkin voisin jotain raporttia kirjoitella jahka pääsen sinne puoleen keskittymään taas paremmin.)

Kyse onkin siitä, miten sitä peliä pystyy kääntämään kovemmalle tasolle. AHL-tasolla jo toistamiseen tähdistöotteluun valittu McNabb ei ole vielä täysimääräisesti tähän pystynyt NHL-tasolla ja sen tapahtuminen on kysymysmerkki edelleen. Taas jokin Girgensons vielä viime kaudella totutteli ammattilaispeleihin, mutta pelaa tällä kaudella huomattavasti kovemmalla tasolla NHL:ssä kuin AHL:ssä viime kaudella. Pelaajat eivät tottele mitään samanlaisia kehityslatuja, ja tätä ei autokaupungissa oikein tunnuta ymmärtävän.

Enkä nyt oikein tajua miten Xavier Ouelletin taso liittyy Seth Jonesin tulevaisuuden potentiaaliin tai liigan pakkiprospectien tasoon ylipäätään. En varmasti mikään asiantuntija ole yhdenkään joukkueen prospectien osalta, mutta en myöskään ole se, joka sitä täällä ympäriinsä leikkii.

Kyse on suhteellisuudentajusta, joka näyttää Wings-faneilla toisinaan olevan hieman kadoksissa - omat junnut nähdään jotenkin poikkeuksellisina monessakin suhteessa. Esitit esimerkiksi tällaisen lauseen:
Ei ihan turhaan ole tuosta Ouellet-Sproulista vitsailtu tulevaisuuden Suter-Weberinä kun siinä on se lähtökohta mitä herroista haluttaisiin.

Siis Suter-Weber on se lähtökohta, jota halutaan? Missä suhteessa nämä halut ovat sitten todellisuuden kanssa? Siis onhan tuo nyt jo ihan älytöntä, vaikka otitkin toki sanojasi takaisin viestissä tämän jälkeen.

No ei noita mielestäni oikein muita vaihtoehtoja edes ole. Joko se paikka annetaan tai sitten se junnu joutuu sen paikkansa eteen taistelemaan ja viemään sen joltain veteraanilta. Nyquist oli toki jo näyttönsä antanut ja joutui nyt sitten palkkakatto-ongelmien takia alas ja jollen ihan väärin muista niin Hollandkin on tässä virheensä tunnustanut.

Vai olisikohan niin, että pidetään huoli waiver-vapauksien ei-päättymisestä, jolloin sitä kilpailua ylläpitävät waiver-vapaat pelaajat. "Hävinnyt" ei suinkaan istu poppareilla vaan siirtyy AHL:ään - ja toisinpäin. Tämä ei vain onnistu, kun äijiä pidetään AHL:ssä aivan sinne waiver-vapauden menettämiseen asti. Tästähän juuri on ollut kyse!

En tarkoittanut että kaikki tiesivät, että sieltä tulee noinkin valmis paketti NHL:ään. Sitä tuskin kukaan uskalsi odottaa, vaikka heti sopimuksen allekirjoituksen jälkeen medioissa hehkutettiinkin että DDK on valmis pelaamaan ylhäällä jo nyt. Mutta sen kaikki tiesivät, että DeKeyser on isokokoinen ja erinomaisesti luisteleva omaan päähän luotettava puolustaja. Tai jos ei niin sitten tuo Detroitin scouting-osasto on kyllä ihan ylivoimainen.

Enkä minä tokikaan pelkkää scouting-tiimiä tarkoita. Jos miehen perässä oli se 30 joukkuetta, niin kyllä siinä jotain oikein tehtiin, että mies saatiin juuri autokaupunkiin.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Xavier Ouellet on 6'1 mittainen nykyään ja painoa joku 200lbs.

Mistä otit nuo luvut? Eroavat selkeästi niistä, jotka itse löysin, jopa useammasta lähteestä.

Mainitset hänet myös keskinkertaisena luistelijana ja Red Wings -scoutin analyysi miehestä menee näin:

Missä minä häntä keskinkertaiseksi sanonut luistelun osalta? Nyt ihan kyllä sen tarkan kohdan haluaisin tietää. Sanoin, että luistelu ei ole loistavaa, mikä jättää muitakin vaihtoehtoja kuin "keskinkertaisen".

Ja siis vetoatko nyt ihan oikeasti Wings-organisaation henkilön lausumaan oman organisaation pelaajasta annettuna lehdistölle? Sehän nyt on aivan itsestään selvä asia, että mitään haukkuja ei tule ja kehuissakaan ei säästellä.

Eli selvästikään et ole oikeasti tietoinen, millaisesta kaverista on kyse. Koko ei ole ongelma olemaan vaikka tulevaisuudessa Norris-tason pakki.

Eikä kannata liikaa katsella niitä Hockey's Futuren 7.5B ja 7.0C -rankingeja, niiden kanssa on hyvin paljon menty monen äijän kanssa tässä ajan saatossa metsään. Esim. Duncan Keith oli vuonna 2004 vasta Chicagon 19. paras prospekti.

Käytän lähteinä myös paljon muitakin kuin tuota HF:ää, joka ei jostain syystä päivitä noita numero-/kirjain-rankingejaan juuri laisinkaan draftin jälkeen. Heidän hierarkiassa esim. McNabb ja jopa Hackett on Zadorovin edellä, mikä nyt on niin täyttä paskaa kuin vain voi olla huomioiden Zadorovin jopa räjähdysmäisesti kehittyneet otteet draftin jälkeen. Kuitenkin niissä Ouelletin luistelua ei olla sanottu huonoksia, mutta sitä ei olla sanottu vahvuudeksikaan. Yhdistettynä sitten tuollaiseen n. 183cm ja 80kg se on haastava yhdistelmä. Tosin jos painoa on se n. 90 kiloa, niin se on jo selkeästi eri asia.

Kuitenkaan kysehän ei ole ollut missään vaiheessa siitä, etteikö millä tahansa mitoilla tms. voisi olla hyvä. Kyse on siitä, että tietyt puutteet pienentävät sitä todennäköisyyttä pärjätä kovemmassa kilvassa, eivät ne todennäköisyyksiä poista kuitenkaan pärjäämisen osalta kokonaan. Vertaaminen ja vetoaminen aina noihin poikkeustapauksiin kuitenkin osoittaa sitä "perfect scenario" -ajattelua aika selkeästi. Kannattaa tutustua nimittäin pelaajaan nimeltä Jake McCabe. Siinä olisi ihan tähän astisen urapolunkin (ja kaiken muunkin) perusteella niin "tuleva Ryan Suter" kuin vain voi olla. Kuitenkin lienee syytä pitää odotukset siellä jossain top-4-pakissa, ja olla siitäkin mahdollisesta lopputulemasta erittäin iloinen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No ehkä siitä NHL-tason puolustaja tulee, mutta aika kovia vertailuja kun nimiksi heitetään samassa keskustelussa Doughtyä ja Keithiä. Täällä puhutaan appelssiineista ja oransseista. Toisaalta kukaan Detroitin miehistä ei tainnut sanoa suoraan, että näistä "huippulupauksista" tulee doughtyjä ja keithejä, mutta niiden nimet nätisti tuotiin vertailuissa mukaan.

Niin, missään vaiheessa suoraan ei väitetty että saman tason miehiähän niistä tulee. Mutta silti piti tulla sellaisesta jankkaamaan? Minähän vaan totesin (Disonanssin aiempaan väitteeseen että kun se Ouellet on vähän pienikokoinen), että se pieni koko ei ole este loistavalle NHL-uralle. Esimerkkejä on hyviä vaikka kuinka paljon.

Mutta silti piti tulla kuin 5-vuotias tänne lällättelemään ja provoamaan. Nythän se vertaisi tätä Keithiin joo! Kun en siinäkään mitään vertausta tehnyt, vaan heitin esimerkin rankkaussysteemien harhaanjohtavuudesta. Siitäkin on hyviä esimerkkejä. Miten oikeasti jaksatte olla tuollaisia, että luetaan muiden keskustelua kuin piru raamattua ja kaivetaan aina se joku ihan epäoleellinen paska sieltä esiin?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mistä otit nuo luvut? Eroavat selkeästi niistä, jotka itse löysin, jopa useammasta lähteestä.

Tästä oli lähinnä maininta viime kesän Red Wingsin harjoitusleirillä, että mies on kasvanut draftimitoista tuuman lisää. Myös hyvin luonnollista on tuo, että 18-vuotiaan draftimitoista tulee painoa lisää.

Ensimmäistä kertaa tätä pituuskeskustalua taisi olla 2013 WJC:n aikaan, kun Ouellet pelasi Kanadan U20 maajoukkueessa. Ainakin TSN listaa hänet 6'1 mittaiseksi. Myös painon lisäys vaikuttaisi ihan loogiselta kehitykseltä.

2011 kesäkuun Draft-combinessa 187 lbs
2012 joulukuussa 195 lbs (Kanadan U20 mittaukset)
2014 nykyhetki 200lbs

Ihan AHL-pelien katsominen ja tiimikavereihin vertaaminen tuntuu tukevan tätä asiaa. Monessa lähteessa vain tuntuu nuo vanhat arvot jäävän roikkumaan, kun sivustojen pitäjät menevät siitä mistä aita on matalin ja käyttävät jotain vanhoja lukemia. Pituuksia, painoja ja edes pelipaikkoja ei paljon napata päivittää.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mutta silti piti tulla kuin 5-vuotias tänne lällättelemään ja provoamaan. Nythän se vertaisi tätä Keithiin joo! Kun en siinäkään mitään vertausta tehnyt, vaan heitin esimerkin rankkaussysteemien harhaanjohtavuudesta. Siitäkin on hyviä esimerkkejä. Miten oikeasti jaksatte olla tuollaisia, että luetaan muiden keskustelua kuin piru raamattua ja kaivetaan aina se joku ihan epäoleellinen paska sieltä esiin?
Pata, kattila jne. Ihan samantasoista paskaa on kuultu tästä leiristä. Ja sitten itketään, kun heitetään paskaa takaisin, kuten simpanssit.

Jos mietitään esimerkkejä, niin optimismiahan se on näiden Detroitin lupausten suhteen olla niin varma menestyksestä kuin arvon palstaveljien näkemykset ovat. Se, että on liigan tasolla jotain esimerkkejä onnistumisista unohtaa auvoisasti ne tuhannet jotka eivät onnistuneet.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Niin, missään vaiheessa suoraan ei väitetty että saman tason miehiähän niistä tulee. Mutta silti piti tulla sellaisesta jankkaamaan? Minähän vaan totesin (Disonanssin aiempaan väitteeseen että kun se Ouellet on vähän pienikokoinen), että se pieni koko ei ole este loistavalle NHL-uralle. Esimerkkejä on hyviä vaikka kuinka paljon.

Mutta silti piti tulla kuin 5-vuotias tänne lällättelemään ja provoamaan. Nythän se vertaisi tätä Keithiin joo! Kun en siinäkään mitään vertausta tehnyt, vaan heitin esimerkin rankkaussysteemien harhaanjohtavuudesta. Siitäkin on hyviä esimerkkejä. Miten oikeasti jaksatte olla tuollaisia, että luetaan muiden keskustelua kuin piru raamattua ja kaivetaan aina se joku ihan epäoleellinen paska sieltä esiin?

Koska puhut monikossa, niin ilmeisesti viittaat minuun.

Kyllähän nimimerkki Apmp- totesi täysin selväsanaisesti, että perusteetta ei ole kavereita (vitsillä) (joskin ristiriitaistahan tämä on todeta, että "ei turhaan vitsillä olla") verrattu Suter-Weber-kaksiikkon, ja että tuo on se lähtökohta, jota herroista halutaan. Onhan tuo nyt aika saatanan kova lähtökohta asiaan. Jokin Jones-Ekblad-kaksikko voisi ihan realistinen, joskin optimistinen, lähtökohta olla prospecteina odottaa tuota Suter-Weber-paria.

Minä en ole sitäpaitsi yhtään missään vedonnut rankkaussyystemeihin itsessään muuten kuin siltä osin, että yksikään - ei siis yksikään - taho ei pidä Detroitin yhtäkään puolustajaprospektia lähelläkään puolustajaprospektien kärkeä. Eivät ne mitään totuudentorvia ole, mutta yleensä nämä tahot saavat tavalla tai toisella elantoa hommastansa, ja heillä on keskivertokeskustelijaa enemmän asiantuntemusta sekä otantaa ja pohjaa arvioidensa osalta.

Kyllähän sekin olisi jo erittäin hyvä lopputulos jos yhdestä noista tulisi kovanluokan top-4-pakki ja yhdestä edes ok-tason top-6-puolustaja. Tuokin lopputulos jättäisi tuon Detroitin puolustuksen hyvin keskinkertaiseksi, koska DeKeyserin lisäksi siellä ei ole nuoria, jo tasonsa näyttäneitä hyvän tason top-4-pakkeja ainuttakaan.

Korjatkaan ihmeessä jos muista väärin, mutta ellen aivan väärin muista, niin kyllähän Brendan Smithin jossain vaiheessa oletettiin olevan se tulevaisuuden johtaja puolustuksessa. Ei mies täydelliseksi bustiksi osoittautunut, mutta rupeaa olemaan jo perusteltua sanoa, että jo contender-tason top-4-pakki rupeaa olemaan jo haastava tavoite, kun ensi kauden alussa mies on jo 25-vuotias.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tästä oli lähinnä maininta viime kesän Red Wingsin harjoitusleirillä, että mies on kasvanut draftimitoista tuuman lisää. Myös hyvin luonnollista on tuo, että 18-vuotiaan draftimitoista tulee painoa lisää.

Ensimmäistä kertaa tätä pituuskeskustalua taisi olla 2013 WJC:n aikaan, kun Ouellet pelasi Kanadan U20 maajoukkueessa. Ainakin TSN listaa hänet 6'1 mittaiseksi. Myös painon lisäys vaikuttaisi ihan loogiselta kehitykseltä.

2011 kesäkuun Draft-combinessa 187 lbs
2012 joulukuussa 195 lbs (Kanadan U20 mittaukset)
2014 nykyhetki 200lbs

Ihan AHL-pelien katsominen ja tiimikavereihin vertaaminen tuntuu tukevan tätä asiaa. Monessa lähteessa vain tuntuu nuo vanhat arvot jäävän roikkumaan, kun sivustojen pitäjät menevät siitä mistä aita on matalin ja käyttävät jotain vanhoja lukemia. Pituuksia, painoja ja edes pelipaikkoja ei paljon napata päivittää.

Okei. Se on ihan totta, että niinkin helposti mitattava asia kuin paino ja pituus on sellainen, johon ei aina uskalla 100% varmasti luottaa ilmoitettuina lukuina. Pyrin aina tarkastamaan ainakin kahdesta lähteestä, mutta sekään ei aina ole riittävää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pata, kattila jne. Ihan samantasoista paskaa on kuultu tästä leiristä. Ja sitten itketään, kun heitetään paskaa takaisin, kuten simpanssit.

Jos mietitään esimerkkejä, niin optimismiahan se on näiden Detroitin lupausten suhteen olla niin varma menestyksestä kuin arvon palstaveljien näkemykset ovat. Se, että on liigan tasolla jotain esimerkkejä onnistumisista unohtaa auvoisasti ne tuhannet jotka eivät onnistuneet.

Ei herranjumala kyllä jollain on nyt oikeasti vaikea elämä.

Kuten olen sanonut aiemmin, jokainen prospect ei tule koskaan lyömään läpi. Miksi helvetissä kukaan uskoisi tällaiseen asiaan? On käsittämättömän naiivia luulla, että joku olisi näin naiivi. Mutta mitä enemmän niitä varattuja on, niin sitä todennäköisempää on, että joku sieltä uran tekee.


Minä en ole sitäpaitsi yhtään missään vedonnut rankkaussyystemeihin itsessään muuten kuin siltä osin, että yksikään - ei siis yksikään - taho ei pidä Detroitin yhtäkään puolustajaprospektia lähelläkään puolustajaprospektien kärkeä. Eivät ne mitään totuudentorvia ole, mutta yleensä nämä tahot saavat tavalla tai toisella elantoa hommastansa, ja heillä on keskivertokeskustelijaa enemmän asiantuntemusta sekä otantaa ja pohjaa arvioidensa osalta.


Niin, esim se ylikansoitushöpöttely on ollut tätä prospektien ylikansoitusta. Nyt ilmeisesti täällä vallitsee jatkuva väärinymmärrys, että kun esim. 2011 draftin neljä pakkiprospektia (Ouellet, Sproul, Bäckman ja Marchenko) on mainittu ja ovat "valmistumassa" samaan aikaan, että heitä kaikkia oltaisiin ajamassa NHL-kokoonpanoon?

Ja vaikka ihan kaikki läpi löisivätkin, mitä siis ei missään tapauksessa tule tapahtumaan, niin eihän sellaista sisäänajoa mikään organisaatio tule kerralla tekemään, koska ei se toimi niin. Neljästä ukkelista on kuitenkin todennäköisempää, että kaksikin saattaisi onnistua, koska tuon vuden draftissa nämä menstyksekkäimmät jannut ovat. Ainahan näitä äijiä jää matkalle.

Jos kuitenkin useampi näyttää onnistuvan, (eli tapahtuu tämä "ylikansoitus") niin sitten voi olla sitä treidattavaa, kun rosteripaikkoja ei kaikille ole. Tällä hetkellä on vaan todella vaikea arvioida, etenkin Red Wingsin kohdalla, että kuka sieltä olisi lyömässä läpi. Niin ihmeellisesti nämä meidän organisaatiot ukot onnistuu ja epäonnistuu. Kaikki on siten spekulatiivista paskaa, eikä siitä kannata kaiken maailman vilperttien täällä käydä ottamassa herneitä nenään. Tai minä en ainakaan ymmärrä mikä tuollaisen idioottikäyttätymisen motiivi on. Jatkuvaa provopaskaa 90% kommenteista. Tämä on keskustelupalstaviihdettä nääs, ja minä ainakin luon tänne mielummin positiivista kuin negatiivissävytteistä keskustelua. Sproulin puolustuspelaamisessa on paljon kehitettävää ja niinpoispäin. Kenessäpä prospektissa ei olisi? Mattias Bäckman taasen kerää kehuja Elitserienissä ja seiskakierroksen Alexey Marchenkokin näyttää tällä hetkellä porukasta valmiimmalta. Tosin mies onkin pelannut KHL;ssä jo eniten miehiä vastaan, joka on helpottanut sopeutumista AHL:ään.
 
Viimeksi muokattu:

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pelien ollessa tauolla alkaa tämä ikuinen väittely, että tuleeko Wingseiltä korvaajia kun joku suuri nimi lopettaa. Esimerkiksi Yzermanista oli aikanaan juuri sama, että löytyykö tarpeeksi hyvää sentteriä. No löytyihän niitä kaksi kappaletta. Lindström lopettaessa tilannehan oli paljon huonompi. DDK:sta ei ollut tietoakaan. Quellet ja Sproul oli varattu vain vuotta ennemmin. Kronnyn ja Big-E:n tasonnosto piti puolustuksen kohtalaisessa tilassa. Moniko muistaa vielä kuinka paljon paskaa Big-E sai niskaansa vielä muutama kausi sitten?

Puolustajien kehitystä on huomattavasti vaikeampi arvioida kuin hyökkääjien, koska heidän kypsyminen on paljon pitempi prosessi. Detroit kuitenkin varaa potentiaalia ja sitä todellakin löytyy meidän pakkilupauksilta. Tilannehan on siis parempi kuin 1,5 vuotta sitten. Itseä hieman ihmetyttää, kun tänne tulee kaikki kertomaan faktoja pelaajista, joiden pelejä ei ole nähnyt oikeastaan yhtään. Monet vielä tarraavat draft aikaisiin tietoihin, jotka ovat Quelletin ja Sproulin kohdalla 2,5 vuotta vanhoja. Voin kertoa, että molemmat ovat ottaneet suuria harppauksia vuoden 2011 kesän jälkeen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Niin, esim se ylikansoitushöpöttely on ollut tätä prospektien ylikansoitusta. Nyt ilmeisesti täällä vallitsee jatkuva väärinymmärrys, että kun esim. 2011 draftin neljä pakkiprospektia (Ouellet, Sproul, Bäckman ja Marchenko) on mainittu ja ovat "valmistumassa" samaan aikaan, että heitä kaikkia oltaisiin ajamassa NHL-kokoonpanoon?

Ja vaikka ihan kaikki läpi löisivätkin, mitä siis ei missään tapauksessa tule tapahtumaan, niin eihän sellaista sisäänajoa mikään organisaatio tule kerralla tekemään, koska ei se toimi niin. Neljästä ukkelista on kuitenkin todennäköisempää, että kaksikin saattaisi onnistua, koska tuon vuden draftissa nämä menstyksekkäimmät jannut ovat. Ainahan näitä äijiä jää matkalle.

Mitä nyt olen keskustelua täällä noista prospecteista lukenut, niin kyllä se "ylikansoittuminen" on ollut puheena aika faktana eikä esim. erittäin hyvän lykyn saattelemana.

Tuon sisäänajon osalta sitä ei varsinkaan tule Detroit tekemään, koska siellä pelaajat pääosin pelaavat AHL:ssä waiver-kelpoisuutensa loppuun, jonka jälkeen vasta katsellaan tilannetta. Kuten todettua, sellainen toimintatapa on huonoa asset managementtia monella tasolla.

Jos kuitenkin useampi näyttää onnistuvan, (eli tapahtuu tämä "ylikansoitus") niin sitten voi olla sitä treidattavaa, kun rosteripaikkoja ei kaikille ole. Tällä hetkellä on vaan todella vaikea arvioida, etenkin Red Wingsin kohdalla, että kuka sieltä olisi lyömässä läpi. Niin ihmeellisesti nämä meidän organisaatiot ukot onnistuu ja epäonnistuu. Kaikki on siten spekulatiivista paskaa, eikä siitä kannata kaiken maailman vilperttien täällä käydä ottamassa herneitä nenään. Tai minä en ainakaan ymmärrä mikä tuollaisen idioottikäyttätymisen motiivi on. Jatkuvaa provopaskaa 90% kommenteista. Tämä on keskustelupalstaviihdettä nääs, ja minä ainakin luon tänne mielummin positiivista kuin negatiivissävytteistä keskustelua. Sproulin puolustuspelaamisessa on paljon kehitettävää ja niinpoispäin. Kenessäpä prospektissa ei olisi? Mattias Bäckman taasen kerää kehuja Elitserienissä ja seiskakierroksen Alexey Marchenkokin näyttää tällä hetkellä porukasta valmiimmalta. Tosin mies onkin pelannut KHL;ssä jo eniten miehiä vastaan, joka on helpottanut sopeutumista AHL:ään.

Miten tämä "ylikansoitus" oikein käytännössä todetaan, jos pelaajien pärjääminen ylhäällä käytännössä katsotaan vasta waiver-kelpoisuuden loputtua? Tämä tilannehan on esim. Almqvistilla. Sama tilanne tulee todennäköisesti olemaan ensi kauden jälkeen tukulla muita.

Kannattaa katsastaa, minkälainen vaihtoarvo on waiver-vapautensa viimeistä vuotta pelaavilla kavereilla, jotka eivät ole vakiinnuttaneet pelipaikkaansa ylhäällä. Puhutaan loppupään pickeista. Tällä hetkellähän Chicago on kauppaamassa kuumeisesti Brandon Pirria, koska tämä menettää waiver-vapautensa ensi kaudella. Jostain syystä kohtuu potentiaalinen kaveri on edelleen myyntilistalla.

Keskustelupalsta sisältyy pääosin "spekulatiivisesta paskasta", mediatuotosten ruotimisesta sekä tilastoiden ja otteluiden analysoimisesta. Itsehän en ole minkään "jee kaikki on hienoo fantsuu, littipeukku, littipeukku" -positiivisuuden ystävä, mutta meitä on moneen junaan. Sellainen realismista irrottautunut yltiöoptimismi on lähinnä yökkö-reaktioita aiheuttavaa.

Koska nyt lainaat itseäni, niin otaksun, että tuo Vilperttiin kohdistunut on myös kohdistettu itselleni (saatan olla väärässäkin). Siihen totean sen, että se on ikävää, jos kaiken tulkitsee provona eikä niitä pointteja sieltä osaa löytää. En tokikaan harrasta kultivoitunutta kansankotimaista diskuteerausta kovinkaan usein, mutta ei kaikkia "piikkejä" nyt puhtaaksi provoomiseksi kannata laskea.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Pelien ollessa tauolla alkaa tämä ikuinen väittely, että tuleeko Wingseiltä korvaajia kun joku suuri nimi lopettaa. Esimerkiksi Yzermanista oli aikanaan juuri sama, että löytyykö tarpeeksi hyvää sentteriä. No löytyihän niitä kaksi kappaletta. Lindström lopettaessa tilannehan oli paljon huonompi. DDK:sta ei ollut tietoakaan. Quellet ja Sproul oli varattu vain vuotta ennemmin. Kronnyn ja Big-E:n tasonnosto piti puolustuksen kohtalaisessa tilassa. Moniko muistaa vielä kuinka paljon paskaa Big-E sai niskaansa vielä muutama kausi sitten?

Pointtihan on ollut se, että esim. noiden senttereiden osalta vain viitataan menneeseen, vaikka maailma on muuttunut. Vuonna 2006 numerolla 23 varattu Giroux on viimeisin ykkössentteri varattu alempaa kuin top-15. Top-10 ulkopuolelta taas on varattu vuonna 2005 numerolla 11 Kopitar. Eli kyllähän tuon elintärkeän sentteristön tulevaisuus on vähintäänkin kyseenalainen, kun manttelinperijöitä ei systeemissa näytä olevan eikä pudotuspelien ulkopuolelle haluta jäädä. Kronwall ja Ericsson myöskään eivät ole mitään nuoria poikia. Eritoten Ericssonin kaltaiset isokokoiset shutdown-pakit rupeavat menettämään keskimäärin suhteellisen paljon ja nopeasti tasoaan ylitettyään 30 ikävuoden.

Puolustajien kehitystä on huomattavasti vaikeampi arvioida kuin hyökkääjien, koska heidän kypsyminen on paljon pitempi prosessi. Detroit kuitenkin varaa potentiaalia ja sitä todellakin löytyy meidän pakkilupauksilta. Tilannehan on siis parempi kuin 1,5 vuotta sitten. Itseä hieman ihmetyttää, kun tänne tulee kaikki kertomaan faktoja pelaajista, joiden pelejä ei ole nähnyt oikeastaan yhtään. Monet vielä tarraavat draft aikaisiin tietoihin, jotka ovat Quelletin ja Sproulin kohdalla 2,5 vuotta vanhoja. Voin kertoa, että molemmat ovat ottaneet suuria harppauksia vuoden 2011 kesän jälkeen.

Kerroppas nyt, mitä faktoja täällä nyt on kerrottu poislukien nuo ihan legitiimeistä lähteistä kerätyt pituus ja paino? Ja aika harvinaistahan se on, että prospectit bustaavat heti varauksensa jälkeen. Moni pääsee vieläpä ihan AHL-tasolle, mutta se kaikkein oleellisin ja haastavin kynnys on sille NHL-tasolle pääseminen ja pelinsä vahvuudet pystyminen kääntämään onnistuneesti sinne.

***

Kuitenkin tämä keskustelu nyt on vahvistanut sen, että oikeastaan yhtä poikkeusta lukuunottamatta Detroit-fanit näyttävät olevan luottavaisia tulevaisuuden suhteen, vaikka ennusmerkkejä ei oikeastaan ainuttakaan ole top-6-sentterien ilmaantumisesta tai top-2-pakkien niin ikään. Jostain syystä muiden seurojen kannattajat tuntuvat nämä selkeät uhkakuvat tunnistavan eritavalla. Joskin onhan tässä myös pieniä viitteitä siitä ylimielisyydestäkin ollut, kun kovasti tuntuu hermopisteitä toimintatapojen kyseenalaistaminen aiheuttavan - aivan kuin "ulkopuoliset" eivät vain voisi kyseenalaistaa Detroit-organisaation toimintapoja. No, aika näyttää!
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Koska nyt lainaat itseäni, niin otaksun, että tuo Vilperttiin kohdistunut on myös kohdistettu itselleni (saatan olla väärässäkin). Siihen totean sen, että se on ikävää, jos kaiken tulkitsee provona eikä niitä pointteja sieltä osaa löytää. En tokikaan harrasta kultivoitunutta kansankotimaista diskuteerausta kovinkaan usein, mutta ei kaikkia "piikkejä" nyt puhtaaksi provoomiseksi kannata laskea.

Jos olet kirjoittanut tänäänkin aamu kahdeksasta asti yli 20 viestiä niin mieti voiko noita 'asiallisiasi' kirjoituksia ottaa enää tosissaan saati pysyykö kirjoituksen taso sillä odotetulla ja vaadittavalla tasolla.

Anteeksi OT.
 

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pointtihan on ollut se, että esim. noiden senttereiden osalta vain viitataan menneeseen, vaikka maailma on muuttunut. Vuonna 2006 numerolla 23 varattu Giroux on viimeisin ykkössentteri varattu alempaa kuin top-15. Top-10 ulkopuolelta taas on varattu vuonna 2005 numerolla 11 Kopitar. Eli kyllähän tuon elintärkeän sentteristön tulevaisuus on vähintäänkin kyseenalainen, kun manttelinperijöitä ei systeemissa näytä olevan eikä pudotuspelien ulkopuolelle haluta jäädä.

Senttereillä ei ole vielä kiire, koska ne on monta vuotta vielä erinomaisella tasolla. Ehkä kesällä on aika sitten varata potentiaalisia senttereitä organisaatioon. Vaikka uusia ykkössenttereitä ei ole hetkeen löytynyt alemmilta vuoroilta ei se kuitenkaan tarkoita, että niitä ei voisi löytää. Monta kovan potentiaalin kaveria kun varaa niin sieltä voi hyvinkin löytyä se timantti.


Kerroppas nyt, mitä faktoja täällä nyt on kerrottu poislukien nuo ihan legitiimeistä lähteistä kerätyt pituus ja paino? Ja aika harvinaistahan se on, että prospectit bustaavat heti varauksensa jälkeen. Moni pääsee vieläpä ihan AHL-tasolle, mutta se kaikkein oleellisin ja haastavin kynnys on sille NHL-tasolle pääseminen ja pelinsä vahvuudet pystyminen kääntämään onnistuneesti sinne.

Tarkoitin enemmän yleisesti, koska monet tuijottavat varausnumeroa ja sen aikaisia raportteja pelaajista. Monet eivät seuraa pelaajien kehitystä draftin jälkeen enää samanlailla kuin ennen draftia, varsinkaan muiden kuin oman organisaation pelaajien. Jos seuraisi tietäisi varsinkin Quelletin potentiaalin.

Kuitenkin tämä keskustelu nyt on vahvistanut sen, että oikeastaan yhtä poikkeusta lukuunottamatta Detroit-fanit näyttävät olevan luottavaisia tulevaisuuden suhteen, vaikka ennusmerkkejä ei oikeastaan ainuttakaan ole top-6-sentterien ilmaantumisesta tai top-2-pakkien niin ikään.

Itse näen, että ainakin Quelletilla ja Sproulilla on potentiaalia nousta top-2 pakiksi. Pitää melkein kysyä, että montako ottelua olet itse katsonut kyseisiltä herroilta?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Jos olet kirjoittanut tänäänkin aamu kahdeksasta asti yli 20 viestiä niin mieti voiko noita 'asiallisiasi' kirjoituksia ottaa enää tosissaan saati pysyykö kirjoituksen taso sillä odotetulla ja vaadittavalla tasolla.

Anteeksi OT.

Kyllä minä väitteeni perustelen. Yksityisviestillä sitten voit laittaa lisää perusteita, joidenka mukaan viestit eivät asiallisia ole.

Ja muillekkin tiedoksi sitten, että jos itsessään asiaan ei mitään sanottavaa ole, niin näyttäkää sen verran selkärankaa, että laittakaa palaute minulle ihan yv:nä, niin ei tarvitse sitten itkeä sitä kuinka ketjut muuttuvat paskaläjäksi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Senttereillä ei ole vielä kiire, koska ne on monta vuotta vielä erinomaisella tasolla. Ehkä kesällä on aika sitten varata potentiaalisia senttereitä organisaatioon. Vaikka uusia ykkössenttereitä ei ole hetkeen löytynyt alemmilta vuoroilta ei se kuitenkaan tarkoita, että niitä ei voisi löytää. Monta kovan potentiaalin kaveria kun varaa niin sieltä voi hyvinkin löytyä se timantti.

Tottakai se mahdollista on. Se on vain hyvin vaikeaa ja täten epätodennäköistä. Ei siinä oikein kukaan ole tainnut pystyä sitten vuoden 2006 (ja silloinkin toki ykköskiekalta), vaikka tosiaan niitä yllättäviä puhkeamisia voi aina sattua.

Tarkoitin enemmän yleisesti, koska monet tuijottavat varausnumeroa ja sen aikaisia raportteja pelaajista. Monet eivät seuraa pelaajien kehitystä draftin jälkeen enää samanlailla kuin ennen draftia, varsinkaan muiden kuin oman organisaation pelaajien. Jos seuraisi tietäisi varsinkin Quelletin potentiaalin.

Kyllä minä siis olen seurannut lähteitä, jotka ymmärtääkseni noita prospekteja seuraavat laajalti, ja täten pystyvät heitä myös vertaileen.

Itse näen, että ainakin Quelletilla ja Sproulilla on potentiaalia nousta top-2 pakiksi. Pitää melkein kysyä, että montako ottelua olet itse katsonut kyseisiltä herroilta?

En ole nähnyt heiltä matseja, mutta se ei ole oleellista. Nojaankin tässä useisiin ulkopuolisiin lähteisiin, jotka tietenkin voivat olla väärässä. Olen kuitenkin esimerkiksi nähnyt matseja lukuisilta Buffalo-prospekteilta, ja aika maltillinen olisin odotuksieni suhteen, vaikka siellä erittäin potentiaalista porukkaa on - kysyipä keneltä tahansa. Kyllähän aika monella pelaajalla se maksimipotentiaali on aika korkealla - varsinkin mitä vähemmän heillä on näyttöä ylhäältä. Kuitenkin se potentiaali selviää sitten aina tarkemmin, kun miehet kunnolla testataan ylhäällä. Oikeastaan kaikilla varauksilla on aina jonkinlainen ennuste ja odotus (ikinä en ole lukenut raporttia juuri varatusta pelaajasta, jossa sanottaisiin, että miehen mahdollisuudet ovat 0%) - ne vain todella, todella harvoin toteutuvat. Jo mainitsemastani Brennanista odotettiin Buffalon takalinjoille kovanluokan hyökkäävääpuolustajaa, koska jälki oli tuhoisaa ihan AHL:ssä. Ikinä kuitenkaan ei saanut sitä käännettyä sille tasolle. Sama pätee M-A Gragnaniin.

Pointti on tässä monta kertaa ollut se, että vaikka otteet olisivat kuinka hyviä junnuissa tai AHL:ssä, niin niiden kääntäminen NHL:ään on aivan eri asia. Sen ennakoiminen on äärimmäisen vaikeata.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Kuitenkin tämä keskustelu nyt on vahvistanut sen, että oikeastaan yhtä poikkeusta lukuunottamatta Detroit-fanit näyttävät olevan luottavaisia tulevaisuuden suhteen, vaikka ennusmerkkejä ei oikeastaan ainuttakaan ole top-6-sentterien ilmaantumisesta tai top-2-pakkien niin ikään. Jostain syystä muiden seurojen kannattajat tuntuvat nämä selkeät uhkakuvat tunnistavan eritavalla.

Vittu sä oot nero. Tällaisia johtopäätöksiä tänään. Ei saatana.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Koska nyt lainaat itseäni, niin otaksun, että tuo Vilperttiin kohdistunut on myös kohdistettu itselleni (saatan olla väärässäkin). Siihen totean sen, että se on ikävää, jos kaiken tulkitsee provona eikä niitä pointteja sieltä osaa löytää. En tokikaan harrasta kultivoitunutta kansankotimaista diskuteerausta kovinkaan usein, mutta ei kaikkia "piikkejä" nyt puhtaaksi provoomiseksi kannata laskea.

Älä nyt turhaan ota sitä kritiikkiä niskaasi. Jos kirjoittaa pääasiassa asiallisesti, on varaa joskus vähän heitelläkin piikkejä johonkin väliin. Mutta tietyt niminerkit ovat harrastanee puhdasta provokaatiota jo vuosikausia (vain ja ainoastaan, koska Detroit on joku kamala punainen vaate heille), antamatta mitään positiivista tähän keskusteluun. Sellaisille jannuille pätee vain Mustanaamion laki.

Pointtihan on ollut se, että esim. noiden senttereiden osalta vain viitataan menneeseen, vaikka maailma on muuttunut. Vuonna 2006 numerolla 23 varattu Giroux on viimeisin ykkössentteri varattu alempaa kuin top-15. Top-10 ulkopuolelta taas on varattu vuonna 2005 numerolla 11 Kopitar. Eli kyllähän tuon elintärkeän sentteristön tulevaisuus on vähintäänkin kyseenalainen, kun manttelinperijöitä ei systeemissa näytä olevan eikä pudotuspelien ulkopuolelle haluta jäädä.

Kannattaa nyt ottaa sekin huomioon, että vuonna 2006 ja siitä myöhemmin varatut kaverit ovat vasta maksimissaan 25-26 vuotiaita. Eivät siis vielä edes urahuipussaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Vittu sä oot nero. Tällaisia johtopäätöksiä tänään. Ei saatana.

Aiheellinen huomio, koska olisi toki täytynyt lisätä "äänessä olevista/keskusteluun osallistuvista". Edelleenkin kuitenkin pyytäisin sitä palautteen antamista ihan yksityisviestein, jos asiaan itseensä ei mitään sanottavaa ole. Eli kasvata sinäkin se selkäranka vaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Älä nyt turhaan ota sitä kritiikkiä niskaasi. Jos kirjoittaa pääasiassa asiallisesti, on varaa joskus vähän heitelläkin piikkejä johonkin väliin. Mutta tietyt niminerkit ovat harrastanee puhdasta provokaatiota jo vuosikausia (vain ja ainoastaan, koska Detroit on joku kamala punainen vaate heille), antamatta mitään positiivista tähän keskusteluun. Sellaisille jannuille pätee vain Mustanaamion laki.

No kuten nyt ihan muutamasta juuri tähänkin tulleesta viestistä voi päätellä, niin sitä paskaa tuntuu niskaan tulevan, minkä johdosta kieltämättä sitä sitten hieman tulkitsee liiaksikin asioita siltä pohjalta, vaikka ei toki pitäisi.

Ja kyllä siis puolestani itseäni saa kritisoida aivan huoletta - ja ihan kärkkäästikkin. Joskin toivoisin, että sen kritiikin syyt/perusteet samalla tuotaisiin esille. En todellakaan odota säästyväni piikeiltä tai provolta henkilöiltä tilanteissa, joissa niitä enemmän tai vähemmän jheihin kohdistan. Piikit ja provot eivät itseäni haittaa tai häiritse, kuhan siellä keskustelussa edelleen on ne pointit ja perusteet olemassa. Toisinaan sitä itsekin toki sortuu lähtemään mukaan täysin hölynpölyyn. Ja sitten sellaisen täysin keskustelun ulkopuolisen paskasaavin kaatamisen tosiaan kehottaisin hoitamaan yv:n kautta. Kyllä niitä kaataa saa, jos se helpottaa, mutta yksityisviestit ovat se sopivampi reitti siihen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kannattaa nyt ottaa sekin huomioon, että vuonna 2006 ja siitä myöhemmin varatut kaverit ovat vasta maksimissaan 25-26 vuotiaita. Eivät siis vielä edes urahuipussaan.

Tottakai niitä latebloomereita aina ilmenee. Koitin kuitenkin katsoa aika tarkkaan kaikki sentterit tuon top-10-ulkopuolelta ja tosiaan sieltä tällä hetkellä siinä (joskin kovalla) kakkossentteritasolla oli ne O'Reilly, Stastny ja Stepan (muistaakseni nämä ne olivat, joskin yksi saattoi puuttua). Loput olivat sitten enemmänkin sellaista kehnompaa kakkossentteritasoa/kolmossentteriä. Hankala siis kuvitella, että tuollainen 2B-sentteri yhtäkkiä kehittyisi tuossa 25-26-vuotiaana kovalle ykkössentteritasolle. On se varmasti mahdollista, mutta ei kovin todennäköistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös