Detroit Red Wings 2013–2014

  • 526 433
  • 1 948

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olipas täällä lörpöpelty pitkät pätkät, kun ei muutamaan päivään kerinnyt kunnolla edes vilkaisemaan koko keskustelua...

Mitkä ovat ne realistiset keinot, pystyä pysymään playoff viivan yläpuolella ja jälleenrakentaa niin, että voidaan sanoa Cup contenderiksi ?

Ei kai tähän mitään ihmeellisiä lääkkeitä tarvita? Pitää vain draftata hyvin. 90-luvun joukkue perustui loistavaan draftaamiseen, lockoutin jälkeinen 2008 Stanley Cup totaalisen re-toolingin jälkeen perustui myös - hyvään draftaamiseen ja ihan siihen samaan tulee perustumaan tulevaisuudenkin menestys. Pitää draftata hyvin. Siihen on Chicagonkin menestys perustunut. He toki varasivat kaksi kärkinimeä pitkän sukelluksen päätteeksi, mutta sitä laajuutta on erinomaisesti löydetty alakierroksiltakin, joten miksei sitä pystyisi tekemään myös alakierroksilta historiassa ihan mukavasti draftaillut Red Wings? Minä en ainakaan usko mihinkään muihin poppaskonsteihin, kuin hyvään draftaamiseen.

HF Boardsin keskustelussa on väläytelty tätä Bostonin nykyistä mallia, eli aika tasaisesti laadukasta jannua tulisi joka osastolle, mutta nykytilanteen kaltaiset selkeät tähdet (Dats ja Zeta) puuttuvat. Näillä näkymin prospect core vaikuttaa juuri tällaiselta. Laatua on tulossa joka paikalle, ilman tähtiloistoa. Tosin Manthassa saattaa olla hurja (ja onkin tämän hetken korkein) potentiaali.

Sentteriosasto on ehkä se tämän hetken heikoin lenkki, mutta sielläkin on kuitenkin Datsyuk-Zeta-Weiss käytettävissä seuraavat 3,5 kautta. Ehkä se tulevaisuuden ykkössentteri varataan ensi draftissa, jostain 15.-20.sijalta, jossa joukkue nyt majailee. Tai ehkä se on Järnkrok, ehkä Sheahan. Ei näiden jannujen potentiaalia vielä tiedetä tarkkaan.

Tai ehkä se sentteri treidataan jostain muualta, jos tulee Seguin-tyylinen tilanne tarjolle. Ensin täytyy vain olla sitä oikeasti kiinnostavaa (eli nuorta) kauppamateriaalia, jota tuossa aiemmassa veteraanipainotteisessa rosterissa ei ole muutamaan vuoteen ollut, ja jota nyt viimeiset viisi draftia on hankittu laajemmin ja muhitettu valmiimmaksi farmissa. Nyt tilanne on muuttumassa, laitureissa tullee ylitarjonta ja sama voi olla nuorten pakkienkin kohdalla. Myös maalivahtiosastolla on Paterson periaatteessa liikaa.

Viime vuodet Holland on ollut periaatteessa pattitilanteessa, että kauppatavaraa ei ole. Junnut eivät kehittyneet odotetulla tavalla, joten tilalle piti signata täyteveteraaneja. Jotkut veteraanit ovat ehkä kauppatakarajalla kiinnostaneet muita, mutta heitä on tarvittu ihan yhtä paljon omaan menestykseen keväällä, kun vieläkään ei ole sitä romahduskautta tullut. Ei siis ole ollut ostajaa, eikä myyjää. Siksi kauppoja ei tule.

Sinänsä vaan vähän ihmettelen tätä syntynyttä keskustelua, kun ulkopuoliset ovat niin ihmeen huolestuneita tästä tilanteesta, kun itse organisaatio on valmistautunut tilanteeseen jo vuosia - draftaamalla paremmin ja panostamalla maksimaalisesti pelaajakehitykseen. Kronwall-Filppula-Hudler-Kopecky-Fleischmann sukupolven jälkeen tuli draftaamisessa selkeä notkahdus, jota ehkä edesauttoi myös tuo heikko pelaajakehitys farmijoukkueessa.

Periaatteessa 2009 draftista (+2008 bonuksena Nyquist) lähtien homma on kääntynyt hyvinkin paljon parempaan päin. Calder Cup oli jo esimerkki tulevasta, mihin Red Wingsin uusi sukupolvi pystyy (prospect-painotteinen joukkue muuttui yhdessä kaudessa pudotuspelien ulkopuolelta mestarijoukkueeksi), ehkä ihmettele, jos tuo Grand Rapids voittaa useampiakin AHL-mestaruuksia putkeen. Ja sieltä nousee lähes väkisinkin kohta uutta väkeä joka vuosi muutama mukaan.

Eikös esimakua ole juuri nyt saatu? Jurco, Sheahan, Tatar, Nyquist, eikö näytöt vielä riitä vai mikä on? Farmi on alkanut tuottamaan laadukasta jannua heikkojen välivuosien jälkeen, kun on drafattu paremmin ja sinne saatiin parempi pelaajakehityksestä vastaava valmentaja Blashill ja tilanne maksimoitiin täysin yläpuolella olevan NHL:organisaation ehdoille ja eduksi.

Lisäksi jos kerran Holland itse on nyt sanonut että ensi kaudeksi on tulossa nuori joukkue ja samaan aikaan UFA-pelaajien sopimukset sattuvat loppumaan täydellisesti sopivalla ajoituksella noihin nuorten pelaajien waiver-vapauksia loppumiseen. Minun mielestäni nämä ajoitukset on ihan selvästi etukäteen suunniteltu menemään näin ja sen takia olen tätä muutosta aavistellut jo kesästä lähtien. Nyt se sitten viikko sitten sanottiin ensimmäistä kertaa johtoportaan suusta. Cleary-signauksen reaktioihinko täällä edelleen ylireagoidaan?

Se mitä tulee sitten tähän tahallaan häviämiseen tai siis "tankingiin", niin se ei näytä olevan Red Wingsille minkään maailman vaihtoehto. Holland on puhunut useasti tuosta, että he uskovat tämän johtavien pelaajien esimerkin olevan kokonaiskuvassa parempi tapa kasvattaa uutta sukupolvea. "You learn from the best." Datsyuk ja Zeta ovat hienoja esimerkkejä siitä, millaisiksi he kasvoivat "Yzermanien" opastuksessa ja tämän vision jatkumoon siellä tuntuvaan uskottavan edelleen kuin vuoreen. Tai että tällä Wingsin visiolla päästään vähintäänkin samaan tulokseen kuin hankkimalla vuosien surkeudella kärkipickejä.

He uskovat pääsevänsä tällä meiningillä samaan tulokseen ja samaan aikaan on-ice product ei ole häviävä paska, kuten esim. Buffalossa ja Edmontonissa. Tämä on mielestäni erittäin kunnioitettava visio, josta aiotaan pitää visusti kiinni. Häviäminen ei ole Detroit Red Wingsille vaihtoehto.
 
Viimeksi muokattu:

Keeperscout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit, NHL, KHL, Toronto, Dallas
Pakko itsekin liittyä arkkivihollisen tulevaisuuden keskusteluun, kun moni muukin on tehnyt. Omasta mielestäni Detroitin ensikauden kokoonpano on todella selkeä. Moni Griffinsin pelaaja on näyttänyt pärjäävänsä shown puolella ja waivers-vapauduskin päättyy monella, joten ei tässä pitäisi puhua mistään rebuildista ja pohjalla kyntemisestä. Ensikaudella mennään näillä, pärjättiin hyvin tai ei.

Nyquist-Zetterberg-Alfredsson/joku muu vahvistus
Franzen-Datsyuk-Weiss
Jurco-Sheahan-Tatar
Anderson-Helm-Abdelkader
Miller,Glending

Kronwall-Ericsson
DeKeyser-vahvistus
Smith-Lashoff
Kindl

Howard
Mrazek

Tällaisella kokoonpanolla vahvistuksiin jää reilusti yli kymmenen miljoonaa, joten jopa kaksikko Vanek-Niskanen olisi mahdollista hankkia. Mutta käsittääkseni tästä joukosta jää vielä yli sellaisia kavereita, joilla loppuu waivers-vapaus, joten voi olla, että nuo vahvistukset täytetään omasta joukosta. Mutta ensikausi siis on hyvin selkeä paria liikkuvaa osaa lukuunottamatta.

Kuitenkin kaudeksi 15-16 tulee ongelmia. Noilla luettelemillani pelaajilla kaikilla on sopimus tai ovat RFA-pelaajia myös kaudelle 15-16. Silloin loppuu taas usealla pelaajalla waivers-vapaus, mutta rosteripaikkoja ei aukea. Eli ensikausi voidaan vielä mennä kohtuu turvallisesti, mutta sen jälkeen osa prospecteista on pakko treidata, ellei haluta menettää heitä ilmaiseksi waiversseihin.

Mielestäni jo ensikesänä tulisi treidata joitakin prospecteja, jos olisi mahdollista saada top-4 pakki tai/ja top-6 laituri. Esim prospecti+Kader/Andesson+ykköskierroksen varaus -paketilla voisi lähteä tunnustelemaan jotain vahvistusta joukkueeseen. Viimeistään 2015 kesällä tämänkaltainen treidi pitää tehdä.

edit. En ole ihan varma milloin Detroit pelaajien waiver-vapaudet loppuu, joten pohdiskeluni voi olla hyvinkin hölynpölyä
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ehkä Detroitissa olisi jo aikakin löysätä hieman kaasua ja todellakin nuorentaa joukkuetta huolella. Katsoa tulevaisuuteen eikä vaan yrittää väen väkisin sinnitellä tuon playoff-putken kanssa. Nykyisistä kestomenestyjistä Chicago ja Pittsburgh kävivät välillä todella syvällä, rakensivat loistavatn rungon ja niittävät nyt sitä viljaa. Ehkä Detroitin olisi aika tehdä sama. Vanhat jarrut hiuksista v**tuun ja nuoria Griffineitä tilalle hankkimaan kokemusta.

Ei kai tarvitse mitään kaasua löysätä. Tuodaan nyt vaan ihan rauhassa niitä nuoria sisään, pidetään johtavat pelaajat ja edelleen se pedaali pohjassa. Täysillä tutkaan. Ei nuo täytevanhukset enää auta joukkuetta, kuten ehkä viimeiset neljä kautta näin tekivät.

Vanhat jarrut ovat lähtemässä jo ensi kesänä ihan automaattisesti pois, jos nyt yhtään jaksaisitte vilkaista noita loppuvia sopimuksia. Viime aikojen rosteriratkaisut kertovat juuri tästä, Cleary, Bertuzzi, Eaves, Samuelsson kaikki ovat healthy scratcheja, kun Holland antoi Babcockille käskyn, että nyt jalkaille se paras joukkue. Sattumoisin nämä ovat kaikki UFA-pelaajia, jotka kesällä päästetään menemään (paitsi Quincey, joka parantanut peliään). Tai jos ei päästetä, niin sitten joku prospekti on tulilinjalla. Samaan aikaan Holland sanoo että ensi kaudella on jalkeilla nuori joukkue, siitä voitte vedellä johtopäätöksiä tulevasta.

NHL:ssä on monenlaisia esimerkkejä näistä tankanneista joukkueista, eikä yksikään tyyli ole mikään oikotie onneen. Pittsburgh ei mielestäni ole tehnyt mitään ihmeellistä, sai kaksi ilmaista supertähteä, muttei ole muuten osannut varata leveyttä oikeastaan yhtään. Edmonton on myös tankannut, eikä ole noussut pohjalta vielä yhtään mihinkään.

Chicago tankkasi (tai oli oikeastaan Wirtz-touhujen jäljiltä muuten vaan katastrofaalisessa tilassa), mutta sen lisäksi, kuten aimmin mainitsin, organisaatio osasi Pittsburghista poiketen draftata loistavan leveästi myös alakierroksilla ja on siksi voittanut eniten viime aikoina Stanley Cupeja.

Sitten voidaankin mennä tähän Boston-vertaukseen, periaatteessa San Josenkin tyyli, jolla Red Wings on varannut viime vuodet. Tasaisesti, leveällä rintamalla. Silläkin voidaan todistetusti menestyä. Ilman että romautetaan se one-ice productin taso aivan liigan pohjalle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuossa katselin corsi-tilastoja Datsyukin osalta ja suorastaan hämmästyin, sillä miehen lukeman peruseella hän ei todellakaan pelaa vastustajan parhaita vastaan - oikeastaan täysin päinvastoin. Tämä lukema on koko joukkueen osalta kolmanneksi huonoin! Se yhdistettynä tuohon pakkasella olevaan teholukemaan on aika erikoinen yhdistelmä. Ilmeisesti kyseessä on jokin tilastokummajainen, vai osaako joku selittää tätä asiaa?

Mies ei ole pelannut, koska on ollut loukkaantuneena ja joukkueen muiden pelaajien Corsi-luvut ovat suhteessa muuttuneet tänä aikana todella radikaalisti. Tuohon vuodenvaihteeseen asti miehen qualcomp oli huomattavasti korkeammalla mitä se nyt on. Syynä että tammikuussa Wings pelasi pelejä paljon kovempia joukkueita vastaan, ja se on muuttanut tuota muun joukkueen keskinäistä jakaumaa nostamalla muiden qualcomppeja ja Datsyuk on pysynyt paikallaan.

Detroit - Player Usage Charts - 2013-14

Datsyukin "pallo" oli muistaakseni suurinpiirtein tuossa Franzenin ja Abdelkaderin välissä joulun tienoilla.

Lähes koko kauden alun Datsyuk pelasi pääosin Zetan kanssa. Zeta-Dats-Bertuzzi, Zeta-Dats-Abdelkader, Zeta-Dats-alfredsson ovat Pavelin yleisimmät ketjukombinaatiot. Eli vaikka joulun tienoilta ei ole muuta faktaa kuin muistikuvani, niin tämänkin perusteella voi päätellä, että Datsyukin ja Zetan corsit oli tuolloin hyvinkin lähellä toisiaan. Datsyukin loukkaantumisen jälkeen Zeta on sitten "erkaantunut" miehestä noinkin paljon ja siinä näkyy selvästi tuo koko muunkin joukkueen efekti.

***

Viime kaudella, periaatteessa paras Corsi, joukkueen korkeimpia qualcomppeja ja samassa tasossa olevista eniten plussalla ja enemmän puolustuspäähän painottuen, mitä esim Zetterberg.

Detroit - Player Usage Charts - 2012-13
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ei kai tähän mitään ihmeellisiä lääkkeitä tarvita? Pitää vain draftata hyvin. 90-luvun joukkue perustui loistavaan draftaamiseen, lockoutin jälkeinen 2008 Stanley Cup totaalisen re-toolingin jälkeen perustui myös - hyvään draftaamiseen ja ihan siihen samaan tulee perustumaan tulevaisuudenkin menestys. Pitää draftata hyvin. Siihen on Chicagonkin menestys perustunut. He toki varasivat kaksi kärkinimeä pitkän sukelluksen päätteeksi, mutta sitä laajuutta on erinomaisesti löydetty alakierroksiltakin, joten miksei sitä pystyisi tekemään myös alakierroksilta historiassa ihan mukavasti draftaillut Red Wings? Minä en ainakaan usko mihinkään muihin poppaskonsteihin, kuin hyvään draftaamiseen.

Kyse onkin juuri siitä terävästä kärjestä, jota ilman mikään joukkue ei ole contender. Laajuuden löytäminen alakierroksilta ei ole vähäteltävän arvoinen asia, mutta se ei ongelmaa poista. Esim. Buffalo on ollut yllättävän hyvä löytämään leveyttä (ja ihan kärkeäkin joskaan ei oleellisille pelipaikoille), mutta ei ole sitä (kuten ei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kukaan muukaan) sitä kärkeä tärkeimmille pelipaikoille.

HF Boardsin keskustelussa on väläytelty tätä Bostonin nykyistä mallia, eli aika tasaisesti laadukasta jannua tulisi joka osastolle, mutta nykytilanteen kaltaiset selkeät tähdet (Dats ja Zeta) puuttuvat. Näillä näkymin prospect core vaikuttaa juuri tällaiselta. Laatua on tulossa joka paikalle, ilman tähtiloistoa. Tosin Manthassa saattaa olla hurja (ja onkin tämän hetken korkein) potentiaali.

Jos nyt tosiaan jostain kehittyy Krejcin, Bergeronin ja Charan tasoiset pelimannit oleellisille pelipaikoille, niin kyllä joo. Helpommin sanottu kuin tehty, nykyään, jos ei draftata kärjestä. Myös St.Louisilla on erittäin tasaisen laadukas joukkue, jota on rakennettu draftaamalla korkealta (Johnson draftattiin korkealta ja kaupattiin eteenpäin, jotta saatiin pelimerkkejä. Samoin Boston draftasi korkealta Kesselin ja Seguinin, jotta sai pelimerkkejä treideihin. Avainsana: Treidaaminen).

Manthassa eittämättä on kova potentiaali. Hän on kaikkea muuta kuin varma tapaus silti. Ja vaikka hänestä tulisi esim. Vanekin tasoinen kaveri (mikä sekin olisi jo aivan erinomainen lopputulos), ei hän olisi pelaajatyypiltään mikään franchise-pelaaja, vaan eliittitason täytepalanen.

Sentteriosasto on ehkä se tämän hetken heikoin lenkki, mutta sielläkin on kuitenkin Datsyuk-Zeta-Weiss käytettävissä seuraavat 3,5 kautta. Ehkä se tulevaisuuden ykkössentteri varataan ensi draftissa, jostain 15.-20.sijalta, jossa joukkue nyt majailee. Tai ehkä se on Järnkrok, ehkä Sheahan. Ei näiden jannujen potentiaalia vielä tiedetä tarkkaan.

Ei tiedetä ei. Johan Larssonkin voi kehittyä ykkössentteriksi Buffalossa (joka muutes on jo nuorempana huomattavasti valmiimpi ja vähintään yhtä potentiaalinen pelaaja kuin Järnkrok. Muuten hyvin samankaltaiset prospectit). Tämä on juuri tätä "perfect skenaario" -ajattelua. Larssonista uskallan povata villeimmissä unissani kakkossentteriä, realistisemman pelipaikan ollessa kolmosen laidassa.

Katsoin tuossa draftit 2005 vuodesta lähtien (perusteltu rajaus capin tultua) ja katsoin kaikki kovimmat sentterit, jotka on varattu top-10-ulkopuolelta. Toki uusimmat draftit ovat vielä kysymysmerkkejä, mutta ei sieltä ole mitään yllätyksiä vielä tullut. Kuitenkin top-10 ulkopuolelta on draftattu Kopitar numerolla 11 (Kopitar jotenkin jäi huomaamatta aikaisemmin ja nyt lisätty!), Giroux 1. kierroksen lopulla, O'Reilly, Stastyn ja Stepan kakkoskierroksella. Noiden lisäksi ei ainoatakaan. Voidaan siis sanoa, että capin jälkeen on noiden sijojen ulkopuolelta löytynyt kaksi kiistatonta ykkössentteriä ja kolme hyvän tason kakkossentteria. Eli aikamoinen luotto on kyllä organisaatioon, jos yhtäkkiä sen sieltä taikovat draftin kautta, vaikka eivät tähänkään asti ole siinä onnistuneet - eikä oikein kukaan muukaan ole.

Tai ehkä se sentteri treidataan jostain muualta, jos tulee Seguin-tyylinen tilanne tarjolle. Ensin täytyy vain olla sitä oikeasti kiinnostavaa (eli nuorta) kauppamateriaalia, jota tuossa aiemmassa veteraanipainotteisessa rosterissa ei ole muutamaan vuoteen ollut, ja jota nyt viimeiset viisi draftia on hankittu laajemmin ja muhitettu valmiimmaksi farmissa. Nyt tilanne on muuttumassa, laitureissa tullee ylitarjonta ja sama voi olla nuorten pakkienkin kohdalla. Myös maalivahtiosastolla on Paterson periaatteessa liikaa.

Koska Holland on viimeksi treidannut nuorta laatua? Ongelma juuri on Hollandin kykenemättömyys tehdä isoja treidejä, jollainen on nähty viimeksi koska? Muutenkin noita liikkuu nykyään äärimmäisen vähän. Toki liikkuu, mutta niin vähän, että sellaisen treidaamisen todennäköisyys on pieni. Enkä oikein itse ole varma, onko Seguin aivan contender-tason ykkössentteri. Siinä oli syynsä, että hänet juuri treidattiin.

Viime vuodet Holland on ollut periaatteessa pattitilanteessa, että kauppatavaraa ei ole. Junnut eivät kehittyneet odotetulla tavalla, joten tilalle piti signata täyteveteraaneja. Jotkut veteraanit ovat ehkä kauppatakarajalla kiinnostaneet muita, mutta heitä on tarvittu ihan yhtä paljon omaan menestykseen keväällä, kun vieläkään ei ole sitä romahduskautta tullut. Ei siis ole ollut ostajaa, eikä myyjää. Siksi kauppoja ei tule.

Menestyvässä joukkueessa on aina kauppatavaraa. Muun väittäminen on täyttä höpöä. Miten se Anaheim on onnistunut olemaan niin aktiivinen treidimarkkinoilla? Kyllä sieltä ihan runkopalasia on lähtenyt.

Sinänsä vaan vähän ihmettelen tätä syntynyttä keskustelua, kun ulkopuoliset ovat niin ihmeen huolestuneita tästä tilanteesta, kun itse organisaatio on valmistautunut tilanteeseen jo vuosia - draftaamalla paremmin ja panostamalla maksimaalisesti pelaajakehitykseen. Kronwall-Filppula-Hudler-Kopecky-Fleischmann sukupolven jälkeen tuli draftaamisessa selkeä notkahdus, jota ehkä edesauttoi myös tuo heikko pelaajakehitys farmijoukkueessa.

Rikon sen verran tässä kirjesalaisuutta, että tuossa oli "kirjeenvaihtoa" yhden Redwings-kirjoittajan kanssa asiasta, ja hän, muusta Wings-yhteisöstä ilmeisen poiketen, jakoi nuo ongelmakohdat, joita olen tuonut esille.

Periaatteessa 2009 draftista (+2008 bonuksena Nyquist) lähtien homma on kääntynyt hyvinkin paljon parempaan päin. Calder Cup oli jo esimerkki tulevasta, mihin Red Wingsin uusi sukupolvi pystyy (prospect-painotteinen joukkue muuttui yhdessä kaudessa pudotuspelien ulkopuolelta mestarijoukkueeksi), ehkä ihmettele, jos tuo Grand Rapids voittaa useampiakin AHL-mestaruuksia putkeen. Ja sieltä nousee lähes väkisinkin kohta uutta väkeä joka vuosi muutama mukaan.

Nouseehan sieltä varmasti väkeä mukaan ja sitä syvyyttä tulee. Siitä tässä ei edelleenkään ole kyse.

Eikös esimakua ole juuri nyt saatu? Jurco, Sheahan, Tatar, Nyquist, eikö näytöt vielä riitä vai mikä on? Farmi on alkanut tuottamaan laadukasta jannua heikkojen välivuosien jälkeen, kun on drafattu paremmin ja sinne saatiin parempi pelaajakehityksestä vastaava valmentaja Blashill ja tilanne maksimoitiin täysin yläpuolella olevan NHL:organisaation ehdoille ja eduksi.

Toistaiseksi Nyquist on pelannut hyvin isossa roolissa (joskin edelleen olisi ollut mielenkiintoista nähdä kaverin taso nyt, jos olisi päässyt haastavempaan ympäristöön jo huomattavasti aikaisemmin). Tatar on pelannut hyvin suojattuja minuutteja ja Jurcon alku oli hyvä. Tason vakiintumista vielä täytyy silti odottaa. Sheahan myös ilmeisesti hoitanut hyvin tuon bottom-6-roolin, mutta sitä nyt varmasti ruvetaan jo pikkuhiljaa ykköskierroksen varaukselta odottamaankin.

Lisäksi jos kerran Holland itse on nyt sanonut että ensi kaudeksi on tulossa nuori joukkue ja samaan aikaan UFA-pelaajien sopimukset sattuvat loppumaan täydellisesti sopivalla ajoituksella noihin nuorten pelaajien waiver-vapauksia loppumiseen. Minun mielestäni nämä ajoitukset on ihan selvästi etukäteen suunniteltu menemään näin ja sen takia olen tätä muutosta aavistellut jo kesästä lähtien. Nyt se sitten viikko sitten sanottiin ensimmäistä kertaa johtoportaan suusta. Cleary-signauksen reaktioihinko täällä edelleen ylireagoidaan?

Tai sitten herättiin vain todellisuuteen kun loukkaantumiset pakottivat antamaan vastuuta nuorille? Mutta onhan tämä usko oman organisaation virheettömyyteen vahva selvästikkin. En siis väitä, etteikö asia voisi myös toisin olla, mutta luotettavampaa se olisi, jos nuo ajatukset olisi tuotu esille aikaisemmin - eipä tuotu, mistä ikinä johtuukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Se mitä tulee sitten tähän tahallaan häviämiseen tai siis "tankingiin", niin se ei näytä olevan Red Wingsille minkään maailman vaihtoehto. Holland on puhunut useasti tuosta, että he uskovat tämän johtavien pelaajien esimerkin olevan kokonaiskuvassa parempi tapa kasvattaa uutta sukupolvea. "You learn from the best." Datsyuk ja Zeta ovat hienoja esimerkkejä siitä, millaisiksi he kasvoivat "Yzermanien" opastuksessa ja tämän vision jatkumoon siellä tuntuvaan uskottavan edelleen kuin vuoreen. Tai että tällä Wingsin visiolla päästään vähintäänkin samaan tulokseen kuin hankkimalla vuosien surkeudella kärkipickejä.

He uskovat pääsevänsä tällä meiningillä samaan tulokseen ja samaan aikaan on-ice product ei ole häviävä paska, kuten esim. Buffalossa ja Edmontonissa. Tämä on mielestäni erittäin kunnioitettava visio, josta aiotaan pitää visusti kiinni. Häviäminen ei ole Detroit Red Wingsille vaihtoehto.

Joo, kyllähän Hollandin visio on selvillä - sen soveltuvuudesta nyky-ympäristöönhän tässä on kyse.

Detroit-organisaatio on kyllä täynnä aikamoisia Gandalfeja, kun pelkästään heidän isällisellä ohjauksella saadaan "paskasta timanttia". Oli siellä kuinka kovia jätkiä tahansa antamassa esimerkkiä, niin kyllä se pelaajan lopullinen taso viime kädessä on riippuvainen aivan muusta. Joskin sikäli huvittaa, että Nyquist pääsee aloittamaan täyden kautensa "mestarien siipien" alla vasta ollessaan 25-vuotias - kehityksen kannalta kriittisimmät vuodet jo takanapäin. Cleary ja Samuelsson taas varmasti imivät oppia silmäväli(t) kovana tuona aikana Nyquistinkin puolesta. :)

Edelleenkin täytyy todeta, että toivottavasti se "kunnioitettava visio" lämmittää mieltä tulevaisuudessa. Varmasti Chicagon väkeä olisi harmittanut suuresti mestaruusjuhlissa, jos joku autokaupunkilainen olisi heille sönköttänyt jotain jostain "väärästä voittamisesta" tms. :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyse onkin juuri siitä terävästä kärjestä, jota ilman mikään joukkue ei ole contender. Laajuuden löytäminen alakierroksilta ei ole vähäteltävän arvoinen asia, mutta se ei ongelmaa poista. Esim. Buffalo on ollut yllättävän hyvä löytämään leveyttä (ja ihan kärkeäkin joskaan ei oleellisille pelipaikoille), mutta ei ole sitä (kuten ei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kukaan muukaan) sitä kärkeä tärkeimmille pelipaikoille.

Jos nyt tosiaan jostain kehittyy Krejcin, Bergeronin ja Charan tasoiset pelimannit oleellisille pelipaikoille, niin kyllä joo. Helpommin sanottu kuin tehty, nykyään, jos ei draftata kärjestä. Myös St.Louisilla on erittäin tasaisen laadukas joukkue, jota on rakennettu draftaamalla korkealta (Johnson draftattiin korkealta ja kaupattiin eteenpäin, jotta saatiin pelimerkkejä. Samoin Boston draftasi korkealta Kesselin ja Seguinin, jotta sai pelimerkkejä treideihin. Avainsana: Treidaaminen).

Manthassa eittämättä on kova potentiaali. Hän on kaikkea muuta kuin varma tapaus silti. Ja vaikka hänestä tulisi esim. Vanekin tasoinen kaveri (mikä sekin olisi jo aivan erinomainen lopputulos), ei hän olisi pelaajatyypiltään mikään franchise-pelaaja, vaan eliittitason täytepalanen.

Niin, siitä 15-20 sijoilta on draftattu Getzlaf, Perry, Giroux, M.Richards. Mikään ei estä Detroitia onnistumasta, joka etenkin varaa vain pelkkää potentiaalia ja koittaa poistaa muut puutteet pelaajakehityksellä, jota muut organisaatiot tuntuu vähän karsastavan. Mantha voi ihan hyvin olla seuraava Perry. Senaa huutaa vielä.

Mielestäni alemmas ei tarvitse vajota, jos esim. pistepörssin TOP60 kärjessä oli yhdessä vaiheessa kutta 50% pelaajista TOP15 pickejä ja loput sen ulkopuolelta. Eniten näitä TOP15 pickien ulkopuolen TOP60 äijiä oli varannut Detroit. Nykyistä tilannetta en ole tarkastanut.

Koska Holland on viimeksi treidannut nuorta laatua? Ongelma juuri on Hollandin kykenemättömyys tehdä isoja treidejä, jollainen on nähty viimeksi koska? Muutenkin noita liikkuu nykyään äärimmäisen vähän. Toki liikkuu, mutta niin vähän, että sellaisen treidaamisen todennäköisyys on pieni. Enkä oikein itse ole varma, onko Seguin aivan contender-tason ykkössentteri. Siinä oli syynsä, että hänet juuri treidattiin.

Ongelma on ollut se, ettei ole ollut treidattavaa. Tulevaisuudessa on. Juuri siinä vaiheessa, kun ne waiver-vapaudet alkaa puskea yli. Jurco, Järnkrok, Pulkkinen, nämäkö ei esim. ensi kaudella muita kiinnosta? Vapaudet loppuu 2015-16 kauteen. Ja koska ei ole haluttu tinkiä omasta menestyksestä (joka kuitenkin käsittääkseni on kaikkien NHL-joukkueiden olemassaolon ensisijainen asia) niin ei ole haluttu heikentämäänkään lähteä ihan vaan huvikseen. Ideatreidit ovat vaikeita, jotta molemmat osapuolet saadaan hyötymään.

Sinänsä minua ei harmita, ettei Holland kyennyt tekemään treidiä Bouwmeesterista Feasterin kanssa. Wings oli huhujen mukaan tarjonnut 2013 1st (jolla tuli Mantha + Ty.Bertuzzi treidaamalla alaspäin) + Sheahan + Jurco, mutta Feaster halusi 1st + Cundari + Berra -paketin. Bouwmeester olisi siis maksanut noin ketjullisen tulevaisuuden miehiä. Ehkä paras treidi, mitä Holland ei koskaan tehnyt.

Tai sitten herättiin vain todellisuuteen kun loukkaantumiset pakottivat antamaan vastuuta nuorille? Mutta onhan tämä usko oman organisaation virheettömyyteen vahva selvästikkin. En siis väitä, etteikö asia voisi myös toisin olla, mutta luotettavampaa se olisi, jos nuo ajatukset olisi tuotu esille aikaisemmin - eipä tuotu, mistä ikinä johtuukaan.

Miten siihen todellisuuteen herättiin nyt yhtäkkiä, kun nämä jannut on varattu jo 3-4-5 vuotta sitten? Varausvuoroja on lähinnä yritetty lisätä, farmi otettu täysin omaan haltuun ja prospektien kehitykseen on panostettu viimeiset kolme kautta enemmän kuin koskaan aiemmin. Mikä yhtäkkinen herääminen tämä on? Mielestäni paljon enemmän pitkäntähtäimen suunnitelma, kun junnutuotanto oli hetkeksi tyrehtynyt. Näiden toimenpiteiden perusteella tuohon heikkoon prospekt-tilanteeseen herättiin jo aikoja sitten, nyt on lähinnä vain sen tuloksen niittämisen aika, kun nämä jannut alkaa tulla NHL-miesten ikään.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Niin, siitä 15-20 sijoilta on draftattu Getzlaf, Perry, Giroux, M.Richards. Mikään ei estä Detroitia onnistumasta, joka etenkin varaa vain pelkkää potentiaalia ja koittaa poistaa muut puutteet pelaajakehityksellä, jota muut organisaatiot tuntuu vähän karsastavan. Mantha voi ihan hyvin olla seuraava Perry. Senaa huutaa vielä.

Olet itsekkin todennut, että draftaaminen on muuttunut haastavammaksi capin tulon jälkeen. Noista ainoa on Giroux, joka hänkin heti ensimmäisen kauden jälkeen capin tultua. Tässä ajassa organisaatiot ovat nostaneet scouttauksen ja draftaamisen panostuksen tasoa melkoisesti, mikä pienentää "yllätysten" todennäköisyyttä entisestään. Tästä kielii jo se, että viimeisin on tosiaan Giroux vuodelta 2006.

Mielestäni alemmas ei tarvitse vajota, jos esim. pistepörssin TOP60 kärjessä oli yhdessä vaiheessa kutta 50% pelaajista TOP15 pickejä ja loput sen ulkopuolelta. Eniten näitä TOP15 pickien ulkopuolen TOP60 äijiä oli varannut Detroit. Nykyistä tilannetta en ole tarkastanut.

Pistepörssi nyt on todella huono mittari tässä asiassa. Bergeron ja Charakin ovat aika turhakkeita - eiväthän he oikein tuonne tunnu mahtuvan.

Ongelma on ollut se, ettei ole ollut treidattavaa. Tulevaisuudessa on. Juuri siinä vaiheessa, kun ne waiver-vapaudet alkaa puskea yli. Jurco, Järnkrok, Pulkkinen, nämäkö ei esim. ensi kaudella muita kiinnosta? Vapaudet loppuu 2015-16 kauteen. Ja koska ei ole haluttu tinkiä omasta menestyksestä (joka kuitenkin käsittääkseni on kaikkien NHL-joukkueiden olemassaolon ensisijainen asia) niin ei ole haluttu heikentämäänkään lähteä ihan vaan huvikseen. Ideatreidit ovat vaikeita, jotta molemmat osapuolet saadaan hyötymään.

Kyllä minua edelleenkin ihmetyttää se, että miten joukkueessa, joka on menestyvä ei ole kerrassaan mitään treidattavaa. Tosin eihän sitä treidattavaa ole, jos ei mistään halua luopua - tästähän on kyse. Ilman kykyä luopua jostain ei vain voi onnistua treidissä.

Vaikea kuvitella, että Pulkkisella tai Järnkrokilla paljoa vaihtoarvoa on, jos he eivät anna selkeitä näyttöjä kyvystään pelata ylhäällä - miksi mikään joukkue ottaisi riskiä treidaamalla he, kun kohtaisivat saman tilanteen kuin Detroit eli waivereihin laiton. Kyllähän jokin Pulkkinen on tätä "Omark"-osastoa, jonka on äärimmäisen vaikea nähdä siirtävän tehojaan NHL:ään. Pieni koko yhdistettynä keskinkertaisella luistelulla ei ole mikään hyvä yhdistelmä. Mitään huippuominaisuutta ei edes lisäksi ole eikä peliälykään kummoinen ole. Jurco jos pelaa ensi kaudella ylhäällä hyvällä tasolla ehdottomasti omaa vaihtoarvoa.

Sinänsä minua ei harmita, ettei Holland kyennyt tekemään treidiä Bouwmeesterista Feasterin kanssa. Wings oli huhujen mukaan tarjonnut 2013 1st (jolla tuli Mantha + Ty.Bertuzzi treidaamalla alaspäin) + Sheahan + Jurco, mutta Feaster halusi 1st + Cundari + Berra -paketin. Bouwmeester olisi siis maksanut noin ketjullisen tulevaisuuden miehiä. Ehkä paras treidi, mitä Holland ei koskaan tehnyt.

Ettei vain olisi ollut Feasterin liikkeelle laskema huhu nostaakseen Bouwmeesterin vaihtoarvoa (köhköh). Huhun tasollehan tuo jäi, joten kovin pitävänä näyttönä en tuota uskalla pitää. Tosin edelleen nähtäväksi se jää, mitä noista Detroitin mahdollisesti tarjoamista palasista lopulta kehittyy. Voi olla, että edes Bouwmeesterin tasoinen puolustaja voi olla pitkään harvinaisuus Detroit-takalinjoilla Kronwallin ikääntyessä.

Miten siihen todellisuuteen herättiin nyt yhtäkkiä, kun nämä jannut on varattu jo 3-4-5 vuotta sitten? Varausvuoroja on lähinnä yritetty lisätä, farmi otettu täysin omaan haltuun ja prospektien kehitykseen on panostettu viimeiset kolme kautta enemmän kuin koskaan aiemmin. Mikä yhtäkkinen herääminen tämä on? Mielestäni paljon enemmän pitkäntähtäimen suunnitelma, kun junnutuotanto oli hetkeksi tyrehtynyt. Näiden toimenpiteiden perusteella tuohon heikkoon prospekt-tilanteeseen herättiin jo aikoja sitten, nyt on lähinnä vain sen tuloksen niittämisen aika, kun nämä jannut alkaa tulla NHL-miesten ikään.

Heräämisellä tarkoitin tuota kokoonpanon täyttämistä veteraaneilla ja omien pelaajien kehityksen tyssäämistä tämän johdosta joko peluuttamalla sarjatasolla joka ei ole enää se oikea tai istuttamalla poppareilla. Teot vasta nyt tulevassa osoittavat sen, mikä se todellinen toimintamalli on.
 
Viimeksi muokattu:

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Rikon sen verran tässä kirjesalaisuutta, että tuossa oli "kirjeenvaihtoa" yhden Redwings-kirjoittajan kanssa asiasta, ja hän, muusta Wings-yhteisöstä ilmeisen poiketen, jakoi nuo ongelmakohdat, joita olen tuonut esille.

Ei kai tänne kaikkien samaa mieltä olevien tarvitse ilmoittautua? Taitaa olla vastoin palstan sääntöjäkin, jos ei ole muuta sanottavaa.

Olen monista jutuista samaa mieltä kanssasi, mutta varovaisen alun jälkeen alkoi tulla seuraavanlaisia heittoja, niin ei kiinnosta lähteä vänkäyskisaan mukaan:

Kyse onkin juuri siitä terävästä kärjestä, jota ilman mikään joukkue ei ole contender.
En nyt vaikka Kingsin voittajajoukkueen kärkeä kovin teräväksi rankkaisi, ennemmin leveän laadukas ja hyvin roolitettu.

Menestyvässä joukkueessa on aina kauppatavaraa. Muun väittäminen on täyttä höpöä.
Mielestäni menestyvässä joukkueessa kukaan ei ole kaupan, koska kaikki tarvittavat palaset ovat kohdallaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ei kai tänne kaikkien samaa mieltä olevien tarvitse ilmoittautua? Taitaa olla vastoin palstan sääntöjäkin, jos ei ole muuta sanottavaa.

Lähinnä tarkoitus oli havainnollistaa sitä, että kyse ei ole mistään "kateellisten ulkopuolisten dissausyrityksistä" (kärjistys-varoitus nyt tähän sitten!).

Olen monista jutuista samaa mieltä kanssasi, mutta varovaisen alun jälkeen alkoi tulla seuraavanlaisia heittoja, niin ei kiinnosta lähteä vänkäyskisaan mukaan:

Jos ihan tietoisesta kärjistämisestä (lähinnä tämän ydinväitteen mahdollisimman selkeäksi tehdäkseni) menee yöunet, niin ei voi mitään.

En nyt vaikka Kingsin voittajajoukkueen kärkeä kovin teräväksi rankkaisi, ennemmin leveän laadukas ja hyvin roolitettu.

Heillä on eliittiykkössentteri ja -ykköspakki. Myös kakkossentteri on täysin contender-tasoa. Laiturit eivät tosiaan (ehkä Carteria) lukuunottamatta kovinta kastia ole. Puolustus on taas menettänyt leveyttään sekä Richard keskustassa pudottanut tasoaan, mikä on näkynyt joukkueen menestyksessä selkeästi. Olisi pitänyt täsmentää, mutta tässä yhteydessä tarkoitin juurikin top-6-senttereitä ja top-2-pakkeja.

Mielestäni menestyvässä joukkueessa kukaan ei ole kaupan, koska kaikki tarvittavat palaset ovat kohdallaan.

Varmaan ymmärsit pointin. Kyllähän Chicagokin kauppasi Bollandin ja Frolikin pois, vaikka juuri voittivat mestaruudenkin, finaalivastustaja Boston kauppasi Seguinin ja Peverleyn... Kyllä valtaosan pelaajista täytyy olla lähtökohtaisesti kaupan, muuten GM elää pää perseessä. Franchise-pelaajat ovat asia erikseen, mutta näitä ei ole joukkueessa kuin muutama kerrallaan.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Varmaan ymmärsit pointin. Kyllähän Chicagokin kauppasi Bollandin ja Frolikin pois, vaikka juuri voittivat mestaruudenkin, finaalivastustaja Boston kauppasi Seguinin ja Peverleyn... Kyllä valtaosan pelaajista täytyy olla lähtökohtaisesti kaupan, muuten GM elää pää perseessä. Franchise-pelaajat ovat asia erikseen, mutta näitä ei ole joukkueessa kuin muutama kerrallaan.

Mielestäni Detroitin tilanne ei ollut näin hyvä, kuten noilla muilla organisaatioilla tuolloin oli. Hossa karkasi UFA:na muualle ja Kopecky perässä, nämäkin pääosin cap-vaikeuksien takana. Maailmanlaajuisen taantuman takia cap ei noussut juuri samana kesänä ollenkaan, kun isot palkankorotukset kahdesta finaalikeväästä realisoituivat. Rosteriin jäi lähinnä reikiä, eikä ollut mitään ylimääräistä kaupattavaa.

Mitä sieltä olisi pitänyt kaupata? Hudler ja Filppula? Chicagolla oli cap-vaikeuksia, mutta nuo capin alle mahtumattomat jätkät olivat RFA-kavereita, joidenka pelaajaoikeuksilla oli vielä rutkasti arvoa.

Ei Detroitilla ollut mahdollisuutta tuoda halpoja prospektejakaan tilalle, joten piti alkaa signaamaan veteraanivanhuksia. Ei tuossa minun mielestäni jäänyt paljoa vaihtoehtoja. Tässäkö kohtaa Wings olisi kuulunut viedä totaaliseen rebuildiin, eikä koittaa taistella veteraanivanhuksilla tuulimyllyjä vastaan?
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Heillä on eliittiykkössentteri ja -ykköspakki. Myös kakkossentteri on täysin contender-tasoa. Laiturit eivät tosiaan (ehkä Carteria) lukuunottamatta kovinta kastia ole. Puolustus on taas menettänyt leveyttään, mikä on näkynyt otteissa selkeästi. Olisi pitänyt täsmentää, mutta tässä yhteydessä tarkoitin juurikin top-6-senttereitä ja top-2-pakkeja.

Ok, tässä olisi varmaan ihan uuden ketjun paikka: mitä Stanley cupin voittaminen vaatii? Menee nyt vähän ohi Detroitista, mutta joskus mietiskelin, että kun kaksi seuraavasta kolmesta kohdasta on huipputasoa, niin voidaan puhua contenderistä:

1. Maalivahtipeli
2. Sentterinelikko
3. Ykköspakki

Ei tuo oikein tiheän kamman tarkastelua varmaan kestä, mutta suuntaa-antavasti näin.

*********

En menetä yöuniani näiden kirjoitusten takia, ihan mukava näitä on pääasiassa lueskella. Itsekin aiemmin tässä ketjussa ilmaisin huoleni "mitä Datsyukin ja Zetterbergin jälkeen" -aiheesta ja ymmärrän näkemyksesi siitä, että joka jannu ei saavuta sitä potentiaalinsa huipputasoa, se on ihan luonnollista ja tilastoilla todennettavissa. En kuitenkaan näe mitään vikaa positiivisessa ajattelutavassa, jonka esim. henkka on tuonut täällä esiin. Onhan joukkuekin hyvin ruotsalainen ja heillä tuo positiivisuuden kautta eteneminen ja usko omiin kykyihin on toiminut ihan hyvin. Lisäksi minusta suhteellisen tuoreena Wings-kannattajana näyttää siltä, että kärsivällisyys on osa seuran identiteettiä ja sitä tulisi vaalia. Vaikka se vaaliminen menee välillä raivostuttavan pitkälle myös minun mielestä. Mieluummin vähän liian kärsivällinen kuin poukkoileva tuuliviiri. Paras olisi tietenkin jotain siitä väliltä. Uskon kuitenkin siihen, että Detroitin tie kehittää rauhassa talenttia yleisesti ajateltua optimia pidempään on oikea ja tuo palkinnon jossain vaiheessa. Vaikka täälläkin keskityttäisiin positiivisiin juttuihin, niin ei se tarkoita sitä, että ei tunnistettaisi negatiivisia asioita. Minusta positiivisuus on virkistävää sen ainaisen kitisemisen sijaan.

Free agent markkinoilla on tullut viime vuosina paljon huteja, mutta miehille on silti annettu reilu mahdollisuus näyttää kykynsä. Vaikka minunkin mielestäni esim. Samuelssonin saama puolentoista vuoden näyttöikkuna on ainakin kaksi kertaa liian pitkä, niin jotenkin arvostan tätä tapaa nykyajan nopeatempoisessa maailmassa, vaikka, kuten sanoin, se raivostuttaa sillä hetkellä kun Clearyt, Quinceyt ja Samuelssonit pelaavat päin persettä ja ovat selkeästi taakka joukkueelleen. Nyt ollaan ensi kesänä samassa tilanteessa Weissin kanssa, jolla taitaa olla vielä neljä vuotta sopparia jäljellä. Mies hommattiin kakkossentteriksi, mutta miehen otteet ovat olleet kaikkea muuta kuin mitä kakkossentteriltä vaaditaan. Minulle ei tuota ongelmia myöntää sitä. Olen myös sitä mieltä, että mies ei ole perustasoltaan niin huono, mitä pelaaminen ja tilastot juuri nyt näyttävät. Toisaalta en usko hänen olevan ikinä contender tasoisen joukkueen kakkossentteri. Vaikka itse olisin valmis dumppaamaan miehen johonkin vaikka vaihdossa läjään kiekkoja, niin Detroit johto ei niin tule todennäköisesti tekemään, vaan nojaa vahvaan toimintakulttuuriin ja filosofiaan näissä asioissa. Siitä minä pidän.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mitä sieltä olisi pitänyt kaupata? Hudler ja Filppula? Chicagolla oli cap-vaikeuksia, mutta nuo capin alle mahtumattomat jätkät olivat RFA-kavereita, joidenka pelaajaoikeuksilla oli vielä rutkasti arvoa.

Pelaajien verkkaisen sisäänajon varjopuoli? Eli kun pelaaja breikkaa siipipaidassa, seuraavan sopparin hän tekee ufana. Ja kun uralta ei vielä häävejä tienestejä ole, aika monella on varmasti kiusaus rahastaa.

Itse uskon että Wings klaaraa tilanteen ihan ok. Tämä ja ensi kausi lienevät vaikeimmat, mutta sen jälkeen osa nuorisosta vetää jo rekeä.
 

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Nyt ollaan ensi kesänä samassa tilanteessa Weissin kanssa, jolla taitaa olla vielä neljä vuotta sopparia jäljellä. Mies hommattiin kakkossentteriksi, mutta miehen otteet ovat olleet kaikkea muuta kuin mitä kakkossentteriltä vaaditaan. Minulle ei tuota ongelmia myöntää sitä. Olen myös sitä mieltä, että mies ei ole perustasoltaan niin huono, mitä pelaaminen ja tilastot juuri nyt näyttävät. Toisaalta en usko hänen olevan ikinä contender tasoisen joukkueen kakkossentteri. Vaikka itse olisin valmis dumppaamaan miehen johonkin vaikka vaihdossa läjään kiekkoja, niin Detroit johto ei niin tule todennäköisesti tekemään, vaan nojaa vahvaan toimintakulttuuriin ja filosofiaan näissä asioissa. Siitä minä pidän.

Uskoisin että kovana ammattilaisena suurin kriittisyys Weissin pelaamiseen tulee mieheltä itseltään, ja Hockeytownissa ei todellakaan olla saatu nähdä vielä sitä pelaajaa mitä Weiss voi parhaimmillaan olla. Ja jos ja kun Detroit tulee kärsivällisesti sen luoton Weissille antamaan, ammattimaisuus potkii miehen taas uuteen nousuun.

George Malik ‏@georgemalik 41 min
Weiss Feeling Good The Malik Report - Kukla's Korner


Ei 60 pisteen kaudet Floridassa(kaan) ole mitään vahinkoja olleet.

Tässäkö on Karpat46n kuvaamaa optimismia jo liiaksikin? Aika sen näyttää.

Näin haluan uskoa. Fanin ominaisuudessa on mukavaa se, kun tosiaan ne ratkaisut voi jättää sinne Hollandin hoidettaviksi. Itse voi vaan toivoa parasta ja nauttia jääkiekosta.

_____________________________________________________________________________________________________________

Datsyukin odotetaan muuten pelaavan, kaikesta huolimatta, jo Sloveniaa vastaan. Hyvä näin.

Mielestäni Detroit-fanina ei voi liikaa korostaa sitä, että Datsyuk jos kuka tarvitsisi onnistuneet kisat, saadakseen hyvän lähtölaukauksen viimeiselle 3,5 vuoden palvelukselle Detroitissa.

Tätä toivomme.

Sotshin finaalissa RUS-FIN, Karpat46 ;)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pakko itsekin liittyä arkkivihollisen tulevaisuuden keskusteluun, kun moni muukin on tehnyt. Omasta mielestäni Detroitin ensikauden kokoonpano on todella selkeä. Moni Griffinsin pelaaja on näyttänyt pärjäävänsä shown puolella ja waivers-vapauduskin päättyy monella, joten ei tässä pitäisi puhua mistään rebuildista ja pohjalla kyntemisestä. Ensikaudella mennään näillä, pärjättiin hyvin tai ei.

Nyquist-Zetterberg-Alfredsson/joku muu vahvistus
Franzen-Datsyuk-Weiss
Jurco-Sheahan-Tatar
Anderson-Helm-Abdelkader
Miller,Glending

Kronwall-Ericsson
DeKeyser-vahvistus
Smith-Lashoff
Kindl

Howard
Mrazek

Tällaisella kokoonpanolla vahvistuksiin jää reilusti yli kymmenen miljoonaa, joten jopa kaksikko Vanek-Niskanen olisi mahdollista hankkia.

Aika lailla näin:

1. Zetterberg --> Zetterberg
2. Datsyuk --> Datsyuk
3. Alfredsson --> Alfredsson tai joku toinen UFA
4. Franzen --> Franzen
5. Weiss --> Weiss
6. Nyquist --> Nyquist
7. Tatar --> Tatar
8. Helm --> Helm
9. Abdelkader --> Abdelkader
10. Bertuzzi --> UFA --> Sheahan (Isokokoinen suht saman roolin mies, joka menee keskellekin, waiver-vapaus päättyy)
11. Miller --> Miller
12. Andersson --> Andersson
13. Eaves ---> UFA --> Ferraro (Kirk Maltbyn tyylinen todella luisteluvoimainen energiaketjun äijä/alivoimamies, waiver-vapaus päättyy)
14. Cleary ---> UFA --> Callahan (Fyysisen pelin mies, ihan uusi elementti joukkueeseen + alivoimaäijä, AHL:n 11. paras maalintekijä 19 osumalla 3.kentän peliajalla, waiver-vapaus päättyy)
-----------------------------------
15. Samuelsson --> UFA --> Jurco (waiver-vapaana menee vielä alas, ensimmäinen TOP6-korvike loukkaantumisille)
16. Tootoo --> ulososto --> Glendening (waiver-vapaana alas, ensimmäinen Bottom6-korvike loukkaantumisille)


1. Kronwall --> Kronwall
2. Ericsson --> Ericsson
3. DeKeyser --> DeKeyser
4. Quincey --> ? (Almquist, menettää waiver-vapautensa)
5. Smith --> Smith
6. Kindl --> Kindl
7. Lashoff --> Lashoff
--------------------
8. Almquist --> ?
9. Ouellet (waiver-vapaa)
10. Marchenko (waiver-vapaa)


1. Howard --> Howard
2. Gustavsson --> Gustavsson?/Mrazek
3. Mrazek --> (Mrazek, waiver-vapaa vielä pitkään.)

Mutta käsittääkseni tästä joukosta jää vielä yli sellaisia kavereita, joilla loppuu waivers-vapaus, joten voi olla, että nuo vahvistukset täytetään omasta joukosta. Mutta ensikausi siis on hyvin selkeä paria liikkuvaa osaa lukuunottamatta.

Niin, aika selviä korvikkeita menee yks yhteen, ainoastaan tuo pakiston tilanne vääristyy entisestään. Quincey nyt jotenkin on kuitenkin enemmän fyysinen ja puolustavampi pakki mitä Almquist, ja sama puute on jo tällä hetkellä olemassa. Pakistossa jollekin oikealle muuville olisi tarve.

Kuitenkin kaudeksi 15-16 tulee ongelmia. Noilla luettelemillani pelaajilla kaikilla on sopimus tai ovat RFA-pelaajia myös kaudelle 15-16. Silloin loppuu taas usealla pelaajalla waivers-vapaus, mutta rosteripaikkoja ei aukea. Eli ensikausi voidaan vielä mennä kohtuu turvallisesti, mutta sen jälkeen osa prospecteista on pakko treidata, ellei haluta menettää heitä ilmaiseksi waiversseihin.

Tuossa kohtaa (kesällä 2015-16) päästetään Alfredsson pois (tai nostetaan mukaan johtoportaaseen, jotain huhuja tästäkin ollut) ja paikka menee Jurcolle. Tai niinkin, että Tatar ottaa Alfien saappaat ja Jurco Tatarin Saappaisiin. Myös Weissin kohtalo selvinnee tuohon mennessä, pääseekö mies vammojen jälkeen tasolle vai ei. Samaan aikaan aletaan olla viisaampia Järnkrokin kanssa. Jos Weiss on edelleen floppi ja Calle nostaa tasoaan, Weiss ostetaan ulos. Jos Järnkrok ei kehity tarpeeksi, voi tontti aueta Pulkkiselle. Jos taas molemmat kehittyy hyvin, niin Pulkkiselle pelipaikan aukaisee Drew Miller, joka todennäköisesti joutuu waiversiin, kun nuo nuoremmat kaappaavat kaikki alivoimaroolit. Tai jos joku ei sitä kaappaa, niin Millerille on sitten käyttöä. Voihan siellä joku loukkaantua uran päättävästikin, jolloin ei ole mitään ongelmia. Lähinnä se positiivinen että on vaihtoehtoja.

Vasta kesällä 2016 alkaa se Mantha puskea alhaalta ylös ja sitten voisi miettiä kauppaa, jossa lähtee enemmän väkeä kerralla. Samassa kohtaa myös tuo pakiston nelikko Ouellet, Marchenko, Bäckman, ja Sproul puskee ylös, joten siinä pitää ratkaista tuo puolustuksenkin ylikansoitus. Joko kauppaa näitä prospekteja laatuun tai sitten kauppaa edestä kavereita pois, joita korvaa näitä prospekteilla.


Mielestäni jo ensikesänä tulisi treidata joitakin prospecteja, jos olisi mahdollista saada top-4 pakki tai/ja top-6 laituri. Esim prospecti+Kader/Andesson+ykköskierroksen varaus -paketilla voisi lähteä tunnustelemaan jotain vahvistusta joukkueeseen. Viimeistään 2015 kesällä tämänkaltainen treidi pitää tehdä.

Ei ehkä kesällä vielä, vaan trade-deadlinella, jotta kaupattavista kavereista on enemmän näyttöjä muille. Ja sekin riippuen siitä, miten kausi etenee. Ollaanko edes ostajan roolissa ja onko aitoa lisäleveyttä tulossa, eli Grand Rapidsissa sama hyvä deveplomentti jatkuu.

edit. En ole ihan varma milloin Detroit pelaajien waiver-vapaudet loppuu, joten pohdiskeluni voi olla hyvinkin hölynpölyä

Sheahan 2014
Ferraro 2014
Callahan 2014
Almquist 2014
------------
Jurco 2015
Järnkrok 2015
Pulkkinen 2015
Mrazek 2015 (pelimäärä ylittynee tässä, vuodet menee umpeen vasta 2016)
-------------
Ouellet 2016
Sproul 2016
Bäckman 2016
Marchenko 2016
-----------
Mantha 2017 (tullee aikaisemmin ylös)
Paterson 2017
Athanasiou 2017
Janmark 2017
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pelaajien verkkaisen sisäänajon varjopuoli? Eli kun pelaaja breikkaa siipipaidassa, seuraavan sopparin hän tekee ufana. Ja kun uralta ei vielä häävejä tienestejä ole, aika monella on varmasti kiusaus rahastaa.

Hmm, Hudler ja Fippula ovat melkeinpä nuorimpia viime vuosien pelaajia, jotka ajettiin ajoissa sisään, koska olivat niin hyviä. Hudler oli ylhäällä jo 19-vuotiaana kaudella 2003-04, sitten tuli lockout ja 2005-06 vakituisesti 21-vuotiaana rosterissa, vuotta nuorempana mitä esim Tatar. Filppula tuli joukkueeseen Tatarin iässä 22-vuotiaana. Ei mielestäni mitenkään verkkaista sisäänajoa.
 

Keeperscout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit, NHL, KHL, Toronto, Dallas
Sheahan 2014
Ferraro 2014
Callahan 2014
Almquist 2014
------------
Jurco 2015
Järnkrok 2015
Pulkkinen 2015
Mrazek 2015 (pelimäärä ylittynee tässä, vuodet menee umpeen vasta 2016)
-------------
Ouellet 2016
Sproul 2016
Bäckman 2016
Marchenko 2016
-----------
Mantha 2017 (tullee aikaisemmin ylös)
Paterson 2017
Athanasiou 2017
Janmark 2017
Okei, elikkä kesä 2015 ei ollutkaan niin paha kuin luulin, kiitos listasta. Ja ei toki ole kiire treidailla junnuja pois, ellei ole hyvä mahdollisuus saada joku pätevä vahvistus. Hyökkäyspuoli näyttää kohtuu helpolta ratkaistavalta, mutta 2016 kesä pakkien osalta on aika mielenkiintoinen.

Mutta täytyy sanoa, että vaikka Detroitilla ei kovin monta suurlupausta olekkaan (Mantha), niin kyllä tuosta laajudesta monta kaveria tulee lyömään itsensä ajallaan läpi. Ei kyllä tarvii tulevaisuudessa Detroitin tähyillä pienempiin rooleihin vahvistuksia, ainoastaan vain ihan kärkikavereita.

Mrazek on varmaankin ennen kesää 2017 kasvanut yli kakkosveskarin roolin, joten Paterson on hyvää jatkumoa hänen tilalleen. Toki voi olla, että Howard on se joka lähtee, mutta se nähdään sitten.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Mielestäni Detroitin tilanne ei ollut näin hyvä, kuten noilla muilla organisaatioilla tuolloin oli. Hossa karkasi UFA:na muualle ja Kopecky perässä, nämäkin pääosin cap-vaikeuksien takana. Maailmanlaajuisen taantuman takia cap ei noussut juuri samana kesänä ollenkaan, kun isot palkankorotukset kahdesta finaalikeväästä realisoituivat. Rosteriin jäi lähinnä reikiä, eikä ollut mitään ylimääräistä kaupattavaa.

Mitä sieltä olisi pitänyt kaupata? Hudler ja Filppula? Chicagolla oli cap-vaikeuksia, mutta nuo capin alle mahtumattomat jätkät olivat RFA-kavereita, joidenka pelaajaoikeuksilla oli vielä rutkasti arvoa.

Ei Detroitilla ollut mahdollisuutta tuoda halpoja prospektejakaan tilalle, joten piti alkaa signaamaan veteraanivanhuksia. Ei tuossa minun mielestäni jäänyt paljoa vaihtoehtoja. Tässäkö kohtaa Wings olisi kuulunut viedä totaaliseen rebuildiin, eikä koittaa taistella veteraanivanhuksilla tuulimyllyjä vastaan?

Kyllähän tuolla pelaajien pitämisellä mahdollisimman kauan poissa pääjoukkueesta aiheutuu ongelmia juurikin asset management näkökulmasta. Mikä sitten realisoituu juurikin isoilla ongelmilla.

Minä en olisi pitänyt laisinkaan hullumpana vaihtoehtona kaupata jotain noista kavereista kohtuu potentiaalin omaaviin nuoriin kaveriin ja samalla pelannut lähtökohtaisesti hieman vähemmän menestyvää kiekkoa. Hakea sitä rosterintäytettä siis kauppaamalla hieman laatua määrään, ja jos menestystä ei olisi tullut, olisi hallussa korkeampi draft pick.

Muutenkin tuo äärimmilleen viety "keittely" on huonoa asset managementtia cap-ajalla. Jos nyt ajatellaan vaikka tapausta Nyquist. Hän pelaa ensi kaudella ensimmäisen täyden kautensa halvalla sopimuksella. Sen jälkeen hänellä on enää yksi RFA-vuosi, mikä tarkoittaa, että joko hänen caphittinsa nousee erittäin korkeaksi pidemmällä sopimuksella (koska se kattaa pääosin UFA-vuosia) tai hän tekee vain yhden vuoden sopimuksen ja kävelee tämän jälkeen meneen. Detroit ei siis pääse juuri lainkaan hyötymään noista halvemmista RFA-vuosista capin suhteen, koska pelaaja on valtaosan niistä viettänyt neppailemassa farmissa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ok, tässä olisi varmaan ihan uuden ketjun paikka: mitä Stanley cupin voittaminen vaatii? Menee nyt vähän ohi Detroitista, mutta joskus mietiskelin, että kun kaksi seuraavasta kolmesta kohdasta on huipputasoa, niin voidaan puhua contenderistä:

1. Maalivahtipeli
2. Sentterinelikko
3. Ykköspakki

Ei tuo oikein tiheän kamman tarkastelua varmaan kestä, mutta suuntaa-antavasti näin.

Itse näen asian about samalla tavalla. Joskin itselläni maalivahtipeli on vasta sijoilla 4-5 ja puolustuksessa kakkosparin laadukkuus nousee tärkeämmäksi.

*********

En menetä yöuniani näiden kirjoitusten takia, ihan mukava näitä on pääasiassa lueskella. Itsekin aiemmin tässä ketjussa ilmaisin huoleni "mitä Datsyukin ja Zetterbergin jälkeen" -aiheesta ja ymmärrän näkemyksesi siitä, että joka jannu ei saavuta sitä potentiaalinsa huipputasoa, se on ihan luonnollista ja tilastoilla todennettavissa. En kuitenkaan näe mitään vikaa positiivisessa ajattelutavassa, jonka esim. henkka on tuonut täällä esiin. Onhan joukkuekin hyvin ruotsalainen ja heillä tuo positiivisuuden kautta eteneminen ja usko omiin kykyihin on toiminut ihan hyvin. Lisäksi minusta suhteellisen tuoreena Wings-kannattajana näyttää siltä, että kärsivällisyys on osa seuran identiteettiä ja sitä tulisi vaalia. Vaikka se vaaliminen menee välillä raivostuttavan pitkälle myös minun mielestä. Mieluummin vähän liian kärsivällinen kuin poukkoileva tuuliviiri. Paras olisi tietenkin jotain siitä väliltä. Uskon kuitenkin siihen, että Detroitin tie kehittää rauhassa talenttia yleisesti ajateltua optimia pidempään on oikea ja tuo palkinnon jossain vaiheessa. Vaikka täälläkin keskityttäisiin positiivisiin juttuihin, niin ei se tarkoita sitä, että ei tunnistettaisi negatiivisia asioita. Minusta positiivisuus on virkistävää sen ainaisen kitisemisen sijaan.

No aika raskaasti tunnut silti asian ottavan. Mielestäni ei erikseen tarvitse aina mainita, että asiat eivät ole ikinä mustavalkoisia, löytyy aina poikkeuksia sekä rajatapauksia. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö nämä pääteesit pätisi, jos lähdetään tarkastelemaan sitä todennäköisintä tapaa rakentaa contender-joukkue.

No ei positiivisuudessa sikäli vikaa ole. Kyllä itsekin omaan Buffalon rebuildin onnistumiseen sikäli positiivisen asenteen, mutta tiedostan kyllä suuret riskit ja pyrin viimeiseen asti välttämään sellaista hyvin petollista "best case scenario" -ajattelua.

Kärsivällisyys on hyve. Se on kuitenkin eri asia kuin lähes dogmaattinen suhtautuminen omiin toimintatapoihin ja uskomus niiden universaaliin pätevyyteen.

Free agent markkinoilla on tullut viime vuosina paljon huteja, mutta miehille on silti annettu reilu mahdollisuus näyttää kykynsä. Vaikka minunkin mielestäni esim. Samuelssonin saama puolentoista vuoden näyttöikkuna on ainakin kaksi kertaa liian pitkä, niin jotenkin arvostan tätä tapaa nykyajan nopeatempoisessa maailmassa, vaikka, kuten sanoin, se raivostuttaa sillä hetkellä kun Clearyt, Quinceyt ja Samuelssonit pelaavat päin persettä ja ovat selkeästi taakka joukkueelleen. Nyt ollaan ensi kesänä samassa tilanteessa Weissin kanssa, jolla taitaa olla vielä neljä vuotta sopparia jäljellä. Mies hommattiin kakkossentteriksi, mutta miehen otteet ovat olleet kaikkea muuta kuin mitä kakkossentteriltä vaaditaan. Minulle ei tuota ongelmia myöntää sitä. Olen myös sitä mieltä, että mies ei ole perustasoltaan niin huono, mitä pelaaminen ja tilastot juuri nyt näyttävät. Toisaalta en usko hänen olevan ikinä contender tasoisen joukkueen kakkossentteri. Vaikka itse olisin valmis dumppaamaan miehen johonkin vaikka vaihdossa läjään kiekkoja, niin Detroit johto ei niin tule todennäköisesti tekemään, vaan nojaa vahvaan toimintakulttuuriin ja filosofiaan näissä asioissa. Siitä minä pidän.

Onko Weissin suhteen edes vaihtoehtoja kuin antaa miehen näyttää osaamisensa? Jos sopimus ostettaisiin ulos, olisi vaikutus cappiin aina tuonne 2020-luvulle asti ulottuva. Minkä lisäksi mies täytyisi kuitenkin korvata jotenkin.

Kyllä mielestäni urheilujohtaminenkin on viime kädessä tuloskeskeistä. Keinot eivät saa muuttua tavoitteeksi siten, että jotkut ajattelumallit ovat itseistarkoituksellinen pääasia, vaan näiden ajattelumallien tehtävä on pelkästään tukea urheilullisia tavoitteita. Ne tavoitteet taas ovat mahdollisimman menestyvän joukkueen kokoaminen - myös pitkällä aikavälillä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Niin, aika selviä korvikkeita menee yks yhteen, ainoastaan tuo pakiston tilanne vääristyy entisestään. Quincey nyt jotenkin on kuitenkin enemmän fyysinen ja puolustavampi pakki mitä Almquist, ja sama puute on jo tällä hetkellä olemassa. Pakistossa jollekin oikealle muuville olisi tarve.

Onhan tuo todella haastava tilanne, kun sieltä päättyy kolmella AHL-pelaajalla waiver-vapaus (Almquist, Callahan, Ferraro), joista kellään ei ole vielä oikeastaan mitään näyttöjä pärjäämisestä ylhäällä - alas heitä ei voi enää takaisin oikein laittaa ilman riskiä menettämisestä ilman mitään vastinetta. Noilla kaikilla on myös pienehkö kokonsa vuoksi todella aiheellisia kysymysmerkkejä tuon pelin kääntymisestä astetta kovemmalle tasolle - eritoten Almquistilla, jolla ei ole edes loistavaa luistelua kompensoimassa pientä kokoa. Esimerkiksi huomattavasti paremmilla työkaluilla varustettu Brayden McNabb on jo käynyt puolen kauden verran ottamassa pelikokemusta ylhäältä, ja tämän kauden otteiden perusteilla uskaltaa olla kohtuu luottavainen sen osalta, että mies on ensi kaudella top-6-tason äijä, waiver-vapaus kun päättyy. Samoin Ruhwedelin sisäänajo ollaan aloitettu jo nyt, vaikka ensi kausi menee waiver-vapaana. Myöskin Jurcon, joka jo on näyttänyt pärjäävänsä ihan hyvin NHL-tasolla, siirtäminen takaisin farmiin ei välttämättä ole kehitykselle se paras vaihtoehto, mutta se lienee välttämätöntä tuon waiver-kelpoisuustilanteen takia. Ei mielestäni aivan ideaalitilanne, jos lähtökohtaisesti pelaaja on numeropelin uhri eikä voi omalla suorituksellaan kummoisesti vaikuttaa kohtaloonsa.

Tuossa kohtaa (kesällä 2015-16) päästetään Alfredsson pois (tai nostetaan mukaan johtoportaaseen, jotain huhuja tästäkin ollut) ja paikka menee Jurcolle. Tai niinkin, että Tatar ottaa Alfien saappaat ja Jurco Tatarin Saappaisiin. Myös Weissin kohtalo selvinnee tuohon mennessä, pääseekö mies vammojen jälkeen tasolle vai ei. Samaan aikaan aletaan olla viisaampia Järnkrokin kanssa. Jos Weiss on edelleen floppi ja Calle nostaa tasoaan, Weiss ostetaan ulos. Jos Järnkrok ei kehity tarpeeksi, voi tontti aueta Pulkkiselle. Jos taas molemmat kehittyy hyvin, niin Pulkkiselle pelipaikan aukaisee Drew Miller, joka todennäköisesti joutuu waiversiin, kun nuo nuoremmat kaappaavat kaikki alivoimaroolit. Tai jos joku ei sitä kaappaa, niin Millerille on sitten käyttöä. Voihan siellä joku loukkaantua uran päättävästikin, jolloin ei ole mitään ongelmia. Lähinnä se positiivinen että on vaihtoehtoja.

Järnkrokin ja Pulkkisen osalta ensi kausi on eittämättä erittäin ratkaiseva. Mielestäni heidän olisi hyvä saada tuntumaa jo ensi kaudelta ylhäältä sen osalta, mikä heidän tasonsa siellä on. Järnkrokin hyökkäyspelaaminen on NHL-tasolla aika iso kysymysmerkki ja Pulkkisen tehojen siirtäminen samoin. Pulkkinen voi aivan hyvin olla NHL-tasoa, mutta hänessä on paljon samaa näiden omarkien kanssa, mikä antaa aihetta skeptisyydelle.

Vasta kesällä 2016 alkaa se Mantha puskea alhaalta ylös ja sitten voisi miettiä kauppaa, jossa lähtee enemmän väkeä kerralla. Samassa kohtaa myös tuo pakiston nelikko Ouellet, Marchenko, Bäckman, ja Sproul puskee ylös, joten siinä pitää ratkaista tuo puolustuksenkin ylikansoitus. Joko kauppaa näitä prospekteja laatuun tai sitten kauppaa edestä kavereita pois, joita korvaa näitä prospekteilla.

Olen huomannut aikaisemminkin sinun puhuvan tuosta "ylikansoituksesta" lähes faktana eikä suinkaan erittäin optimistisen skenaarion kautta tapahtuvana. Olen tässä boardseilla seuraillut Detroitin fanien ajattelua puolustuksen tulevaisuudesta ja jotenkin hämmentävää on heidän luottavaisuus sen suhteen, että käsillä on jopa positiivinen ongelma. Samalla taas Buffalon (jolla on eittämättä potentiaaliltaan ja ikärakenteeltaan liigan ehkä jopa kovin puolustus prospectit mukaanluettuna) puolella on huomattavasti suurempaa epävarmuutta jopa pelkän puolustusosaston kääntymisestä kovalle NHL-tasolle. Jokin siinä ei täsmää. Jos noista mainituista nimistä tulee kaikista edes sellaisia top-6/top-4-tason kavereita NHL-tasolle, on tuo jo aivan huikea homma. Itse olen vieläkin hieman epäileväinen sen suhteen, tuleeko esim. McNabbista tai Ruhwedelista lopulta edes top-6-puolustajaa.

***

Kuitenkin jotta ei liian negatiiviseksi menisi, niin se täytyy sanoa, että totta helvetissä organisaatiossa on kosolti hyviä asioita, joista olen täällä aiemmin maininnutkin. Tuo farmin kuntoon laittaminen on ehdottomasti sulan arvoinen suoritus ja olen hyvin tyytyväinen että Buffalo on ottanut tästä (ainakin osittain) mallia Detroitilta. Samoin DeKeyserin kiinnitys oli nappivalinta. Tässäkin Buffalo on ollut samoilla jäljillä, kun signasi Ruhwedelin (joka toki on edelleen kysymysmerkki pidemmän päälle NHL-tasolla). Eli paljon on esimerkillistä toimintaa. Täysin samaa konseptia en kuitenkaan todellakaan haluaisi oman seurani omaksuvan, mikä lienee käynyt selväksi. Haluan ehdottomasti, että Buffalo rakentaa itsellensä selkeän pelillisen identiteetin, mutta kauhulla suhtautuisin ajatukseen hirttäytymisestä johonkin dogmaattisiin aatteisiin johdon osalta.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ei mielestäni aivan ideaalitilanne, jos lähtökohtaisesti pelaaja on numeropelin uhri eikä voi omalla suorituksellaan kummoisesti vaikuttaa kohtaloonsa.

No voihan se. Juuri tällä hetkelläkin siellä ne Sheahanit ja Jurcot pyörivät kentällä samalla kun Clearyt ja Bertuzzit istuvat katsomossa ja Samuelsson heitettiin jo kolmen miljoonan palkkoineen neppailemaan Grand Rapidsiin. (Jossa on muuten kahdessa ottelussa kerännyt upeasti 0+0 ja -4.) Sitäpaitsi voidaan keskustella, että onko Jurco edes kahdentoista parhaan hyökkääjän joukossa tällä hetkellä. Mielestäni ei ole, tai jos on, niin ihan siinä hilkulla. Jolloinka tulee varsin selväksi se, että suuntana on tiketti AHL:ään. Ja miksi ei peluutettaisi Jurcoa AHL:ssä? Hän on AHL-tasolle ihan huippupelaaja, mutta ei kuitenkaan mitenkään dominoiva tai väärällä tasolla pelaava. NHL:ssä hän pärjää ihan kivasti, mutta ei kuitenkaan kuulu siihen parhaimpaan kahteentoista joidenka siellä pitäisi pelata.

Itse olen tätä HFBoards-mallia vastaan. HFBoards-malli on siis sitä että junnuille annetaan ilmaiseksi ne pelipaikat sieltä kokoonpanosta. Tatarkin aloitti kauden healthy scratchina. Sai mahdollisuuden, käytti sen ja tässä nyt ollaan. Ei mielestäni ollenkaan epäloogista.

puolustus...

Ouelletista nyt voitaneen olla niin varmoja kuin prospectista voi olla, että kyseessä on tulevaisuuden NHL-pelaaja. Viime kaudella valittiin QMJHL:n parhaaksi prospectiksi ja miehen all-around peli on aivan loistavalla tasolla jo nyt. Ei ihan turhaan ole tuosta Ouellet-Sproulista vitsailtu tulevaisuuden Suter-Weberinä kun siinä on se lähtökohta mitä herroista haluttaisiin. Sproul on toki epävarmempi tapaus eikä Ouelletkaan varmaan mikään Suter tule olemaan, mutta NHL-tulevaisuuden puolesta uskaltaisin lyödä suurehkonkin summan rahaa vetoa. Ja on Sproul nyt kuitenkin CHL:n viime kauden paras puolustaja.

Marchenkolla on kaikki työkalut myöskin nousta NHL-tasolle luotettavaksi, jopa top-4 pakiksi. Kokoa on ja luistelu on aika erinomaisella tasolla tuon kokoiseksi kaveriksi. Marchenko oli myös neljällä edellisellä kaudella pelannut KHL-kiekkoa ja tällainen "late-bloomaus" johtunee todennäköisesti siitä, että lähes koko draftin jälkeinen kausi meni hukkaan loukkantumisen takia. Bäckmanista en juurikaan osaa sanoa muuta kuin että tämä kausi menee vielä isolla vastuulla Ruotsissa kun AHL:ssä on puolustus vähän täynnä ja mies ilmeisesti itsekin halusi vielä siellä jatkaa.

Eli kyllä tuosta nelikosta kaksi tulee NHL-tasolle nousemaan. Kaksi on siellä jo käynyt kokeilemassa.

No ei positiivisuudessa sikäli vikaa ole. Kyllä itsekin omaan Buffalon rebuildin onnistumiseen sikäli positiivisen asenteen, mutta tiedostan kyllä suuret riskit ja pyrin viimeiseen asti välttämään sellaista hyvin petollista "best case scenario" -ajattelua.

Mitä väliä sillä on miten me kannattajat Jatkoajan keskustelupalstalla ajattelemme? Mielestäni me täällä Detroitin puolella olemme pysyneet hyvinkin luottavaisina ja toiveikkainakin tulevaisuuden suhteen, mutta ei täällä meno mitenkään yltiöpositiivista mielestäni ole. Johtuneeko värilaseista sitten.

Onko Weissin suhteen edes vaihtoehtoja kuin antaa miehen näyttää osaamisensa? Jos sopimus ostettaisiin ulos, olisi vaikutus cappiin aina tuonne 2020-luvulle asti ulottuva. Minkä lisäksi mies täytyisi kuitenkin korvata jotenkin.

Weiss voitaisiin ehkä kaupata. Pittsburgh voisi olla varsin sopiva kauppakumppani kun siellä on kuitenkin liian hyvät top-2 sentterit.

Esim.

Weiss+McNulty+2nd+Clearyn munasuojat+Griffinsin mestaruusviiri <-> Crosby/Malkin

DeKeyserin kiinnitys oli nappivalinta.

Tästä on aika vaikea mielestäni saada sulkaa kenenkään hattuun. Liigassa oli tasan 30 joukkuetta, jotka tiesivät kuka on Danny DeKeyser ja nämä samat joukkueet (joiden nimet pidän nyt arvoituksena) myös tiesivät mitä tulisivat herralta saamaan. Samat joukkueet myös jokainen ainakin jossain määrin yrittivät sainata herran tulokassopimukseen. DeKeyser vaan halusi itse tulla nimenomaan Detroitiin. Ei siitä ollut juuri mitään epäselvyyttä oikeastaan koko aikana. Jollen ihan väärin muista niin myös Tampa oli jossain määrin mukana kisassa (Yzerman?), mutta päätyivät lopulta sitten signaamaan Sustrin kun kävi selväksi ettei se paras yliopisto-UFA ole sinne tulossa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tästä on aika vaikea mielestäni saada sulkaa kenenkään hattuun. Liigassa oli tasan 30 joukkuetta, jotka tiesivät kuka on Danny DeKeyser ja nämä samat joukkueet (joiden nimet pidän nyt arvoituksena) myös tiesivät mitä tulisivat herralta saamaan.

Kyllähän nämä gilroyt, krugit ja vastaavat ovat perinteisesti saaneet 30 tarjousta, mutta pikemminkin siksi, että olisi typerää jättää tarjous tekemättä kuin että kaikki tietäisivät mitä tulevat saamaan. Koska ei kukaan loppujen lopuksi tiedä, mitä pelaajasta tulee, mutta kaikki ymmärtävät, että arpa on halpa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
No voihan se. Juuri tällä hetkelläkin siellä ne Sheahanit ja Jurcot pyörivät kentällä samalla kun Clearyt ja Bertuzzit istuvat katsomossa ja Samuelsson heitettiin jo kolmen miljoonan palkkoineen neppailemaan Grand Rapidsiin. (Jossa on muuten kahdessa ottelussa kerännyt upeasti 0+0 ja -4.) Sitäpaitsi voidaan keskustella, että onko Jurco edes kahdentoista parhaan hyökkääjän joukossa tällä hetkellä. Mielestäni ei ole, tai jos on, niin ihan siinä hilkulla. Jolloinka tulee varsin selväksi se, että suuntana on tiketti AHL:ään. Ja miksi ei peluutettaisi Jurcoa AHL:ssä? Hän on AHL-tasolle ihan huippupelaaja, mutta ei kuitenkaan mitenkään dominoiva tai väärällä tasolla pelaava. NHL:ssä hän pärjää ihan kivasti, mutta ei kuitenkaan kuulu siihen parhaimpaan kahteentoista joidenka siellä pitäisi pelata.

Itse olen tätä HFBoards-mallia vastaan. HFBoards-malli on siis sitä että junnuille annetaan ilmaiseksi ne pelipaikat sieltä kokoonpanosta. Tatarkin aloitti kauden healthy scratchina. Sai mahdollisuuden, käytti sen ja tässä nyt ollaan. Ei mielestäni ollenkaan epäloogista.

Miksi ihmeessä pitää näihin ääripäihin mennä mukamas? Nyquistin tilanteesta, jossa äijällä ei ollut käytännössä mitään mahdollisuuksia paikkaa ylhäältä ottaa, siihen, että se annetaan ilmaiseksi? Jos joukkueessa istuu käytännössä jo valmiiksi healthy scratchina nuorta sakkia waiver-vapautensa menettämisen takia, niin liikkumavara muutoksille on aikas pieni. Tilanne vain ei ole ideaali. Tällainen tilannehan on esim. Devilsillä.

Ouelletista nyt voitaneen olla niin varmoja kuin prospectista voi olla, että kyseessä on tulevaisuuden NHL-pelaaja. Viime kaudella valittiin QMJHL:n parhaaksi prospectiksi ja miehen all-around peli on aivan loistavalla tasolla jo nyt. Ei ihan turhaan ole tuosta Ouellet-Sproulista vitsailtu tulevaisuuden Suter-Weberinä kun siinä on se lähtökohta mitä herroista haluttaisiin. Sproul on toki epävarmempi tapaus eikä Ouelletkaan varmaan mikään Suter tule olemaan, mutta NHL-tulevaisuuden puolesta uskaltaisin lyödä suurehkonkin summan rahaa vetoa. Ja on Sproul nyt kuitenkin CHL:n viime kauden paras puolustaja.

Piti lukea ainakin kolme kertaa tämä kohta - sen jälkeen kun olin lukenut sen ensiksi kaksi kertaa ilman sarkasmitutkainta.

Kumpikaan noista ei ole lähelläkään mitään blue chip -prospectia, ja on kyllä aikamoista homerismia puhua heistä aivan takuuvarmoina edes kovantason NHL-pelaajina. Jotenkin tuntuu, että liigan prospect-tilanne ei ole aivan selvillä? Nimittäin aika helvetin monta heitä kovempaa pakkiprospectia löytyy liigasta, eikä siellä näitä edes todennäköisiä webereita ja sutereita ole juuri yhtään. Seth Jones varmasti lähimpänä tätä.

Tällä kaudella tullut luettua ja selattua todella paljon listoja eri prospecteista ja perehdyttyä joukkueiden prospectpooleihin. Minkään tahon en ole yhtään missään nähnyt nostavan noita Detroit puolustajia edes lähellekkään noin korkealle arvioinneissa. Eikä se mikään yllätys ole, quellet on varsin pienikokoinen pakki, jonka luistelu ei ymmärtääkseni ole edes loistavaa. Kuitenkin pienehkö koko ja ei-loistava luistelu on hyvin paljon epävarmuutta herättävä yhdistelmä.

Marchenkolla on kaikki työkalut myöskin nousta NHL-tasolle luotettavaksi, jopa top-4 pakiksi. Kokoa on ja luistelu on aika erinomaisella tasolla tuon kokoiseksi kaveriksi. Marchenko oli myös neljällä edellisellä kaudella pelannut KHL-kiekkoa ja tällainen "late-bloomaus" johtunee todennäköisesti siitä, että lähes koko draftin jälkeinen kausi meni hukkaan loukkantumisen takia. Bäckmanista en juurikaan osaa sanoa muuta kuin että tämä kausi menee vielä isolla vastuulla Ruotsissa kun AHL:ssä on puolustus vähän täynnä ja mies ilmeisesti itsekin halusi vielä siellä jatkaa.

No eihän kyse olekkaan siitä, onko ne työkalut ja teoreeettiset mahdollisuudet vaan siitä, että näitä isoja hyppyjä ei yksinkertaisesti kaikki pelaajat millään varmuudella kykene ottamaan. Nämä blue chip -tapaukset ovat oma lukunsa, mutta Detroit-puolustuksessa ei sellaisia kyllä ole ainuttakaan.

Eli kyllä tuosta nelikosta kaksi tulee NHL-tasolle nousemaan. Kaksi on siellä jo käynyt kokeilemassa.

T.J Brennan ja Gragnani muutes kävivät montakin kertaa kokeilemassa samaan aikaan suorastaan dominoimalla AHL:ää pakin tontilta.

Mitä väliä sillä on miten me kannattajat Jatkoajan keskustelupalstalla ajattelemme? Mielestäni me täällä Detroitin puolella olemme pysyneet hyvinkin luottavaisina ja toiveikkainakin tulevaisuuden suhteen, mutta ei täällä meno mitenkään yltiöpositiivista mielestäni ole. Johtuneeko värilaseista sitten.

No on kyllä kieltämättä todellakin positiivista. Edes Ristolaisen tai Zadorovin osalta kukaan viitsi puhua mistään varmoista webereistä tai sutereista muuta kuin näissä äärifantasioinneissa. Mutta se on hyvä, että Detroitin väellä riittää uskoa omiin.

Weiss voitaisiin ehkä kaupata. Pittsburgh voisi olla varsin sopiva kauppakumppani kun siellä on kuitenkin liian hyvät top-2 sentterit.

Esim.

Weiss+McNulty+2nd+Clearyn munasuojat+Griffinsin mestaruusviiri <-> Crosby/Malkin

Jaa vain toinen? No laita silmävälin kypärän hikinauha, niin sitten ainakin riittäis arvo molempiin!

Tästä on aika vaikea mielestäni saada sulkaa kenenkään hattuun. Liigassa oli tasan 30 joukkuetta, jotka tiesivät kuka on Danny DeKeyser ja nämä samat joukkueet (joiden nimet pidän nyt arvoituksena) myös tiesivät mitä tulisivat herralta saamaan. Samat joukkueet myös jokainen ainakin jossain määrin yrittivät sainata herran tulokassopimukseen. DeKeyser vaan halusi itse tulla nimenomaan Detroitiin. Ei siitä ollut juuri mitään epäselvyyttä oikeastaan koko aikana. Jollen ihan väärin muista niin myös Tampa oli jossain määrin mukana kisassa (Yzerman?), mutta päätyivät lopulta sitten signaamaan Sustrin kun kävi selväksi ettei se paras yliopisto-UFA ole sinne tulossa.

No se on sinun mielipiteesi. Minun mielestäni yhtään kukaan (paitsi ilmeisesti Detroit-sakki) ei pysty ennakolta sanomaan yliopistojannun pelin siirtymisestä NHL-tasolle. Jotenkin kyllä puheistasi paistaa jonkinasteinen vieraantuneisuus sitä kohtaan, miten oikeasti vaikeata pelaajien kehityksiä tai siirtymisiä kovempaan liigaan on arvioida ja ennustaa.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Piti lukea ainakin kolme kertaa tämä kohta - sen jälkeen kun olin lukenut sen ensiksi kaksi kertaa ilman sarkasmitutkainta.

Kumpikaan noista ei ole lähelläkään mitään blue chip -prospectia, ja on kyllä aikamoista homerismia puhua heistä aivan takuuvarmoina edes kovantason NHL-pelaajina. Jotenkin tuntuu, että liigan prospect-tilanne ei ole aivan selvillä? Nimittäin aika helvetin monta heitä kovempaa pakkiprospectia löytyy liigasta, eikä siellä näitä edes todennäköisiä webereita ja sutereita ole juuri yhtään. Seth Jones varmasti lähimpänä tätä.

En tainnut mainita että Ouelletista on tulossa joku difference-maker NHL-tasolle. Sanoin, että Ouellet on niin varma tapaus kuin prospecti voi olla. Ja tarkennetaan sen verran että tarkoitin Ouelletin tilanteessa olevaa prospectia. En mitään Seth Jonesia, joka on jo muutenkin koko kauden pelannut ylhäällä ja kaikki tietävät miehen potentiaalin. Sanoin myös ettei Ouellet ole todennäköinen Suter kuten varmaan huomasitkin jos tuon tekstin kolme kertaa läpi luit. Eikä Ouellet nyt niin kovin pieni ole. 183 cm taitaa olla se oikea mitta, joka useassa lähteessä lukee. Muistaakseni ei Lidströmkään tainnut juuri tuota pidempi olla. Eikä Lidströmin luistelukaan mitään erityistä ollut. Mutta se peliäly. Eli eiköhän lopeteta se jauhaminen näistä tulevaisuuden Sutereista sun muista. Lidströmhän tuo Ouellet tulee olemaan nyt tämän perusteella.

Ouellet ei toki ole mikään ihan huippuprospecti potentiaaliltaan, mutta ei myöskään ole mikään Manthan tapainen boom-or-bust -tapaus. Peliälyllä pystyy tekemään ihmeellisiä asioita ja se on sellainen jota joko on tai ei ole. Ouelletilla sitä on. Ja paljon. Tähän kohtaan voisin vaikka kaivaa hihasta sen Tami-argumentin (oliko Tami?), että katsellaan niitä pelejä. En toki ole mikään Ouellet-asiantuntija kun en niitä pelejä ole tainnut nähdä kuin kymmenkunta. (Josta tulikin mieleen, että ehkä GR:stäkin voisin jotain raporttia kirjoitella jahka pääsen sinne puoleen keskittymään taas paremmin.)

Enkä nyt oikein tajua miten Xavier Ouelletin taso liittyy Seth Jonesin tulevaisuuden potentiaaliin tai liigan pakkiprospectien tasoon ylipäätään. En varmasti mikään asiantuntija ole yhdenkään joukkueen prospectien osalta, mutta en myöskään ole se, joka sitä täällä ympäriinsä leikkii.

No on kyllä kieltämättä todellakin positiivista. Edes Ristolaisen tai Zadorovin osalta kukaan viitsi puhua mistään varmoista webereistä tai sutereista muuta kuin näissä äärifantasioinneissa. Mutta se on hyvä, että Detroitin väellä riittää uskoa omiin.

Noniin.. Kyllähän me isot, pahat Red Wings -kannattajat viitsimme.

Miksi ihmeessä pitää näihin ääripäihin mennä mukamas? Nyquistin tilanteesta, jossa äijällä ei ollut käytännössä mitään mahdollisuuksia paikkaa ylhäältä ottaa, siihen, että se annetaan ilmaiseksi? Jos joukkueessa istuu käytännössä jo valmiiksi healthy scratchina nuorta sakkia waiver-vapautensa menettämisen takia, niin liikkumavara muutoksille on aikas pieni. Tilanne vain ei ole ideaali. Tällainen tilannehan on esim. Devilsillä.

No ei noita mielestäni oikein muita vaihtoehtoja edes ole. Joko se paikka annetaan tai sitten se junnu joutuu sen paikkansa eteen taistelemaan ja viemään sen joltain veteraanilta. Nyquist oli toki jo näyttönsä antanut ja joutui nyt sitten palkkakatto-ongelmien takia alas ja jollen ihan väärin muista niin Hollandkin on tässä virheensä tunnustanut.

T.J Brennan ja Gragnani muutes kävivät montakin kertaa kokeilemassa samaan aikaan suorastaan dominoimalla AHL:ää pakin tontilta.

Ok.

No se on sinun mielipiteesi. Minun mielestäni yhtään kukaan (paitsi ilmeisesti Detroit-sakki) ei pysty ennakolta sanomaan yliopistojannun pelin siirtymisestä NHL-tasolle. Jotenkin kyllä puheistasi paistaa jonkinasteinen vieraantuneisuus sitä kohtaan, miten oikeasti vaikeata pelaajien kehityksiä tai siirtymisiä kovempaan liigaan on arvioida ja ennustaa.

En tarkoittanut että kaikki tiesivät, että sieltä tulee noinkin valmis paketti NHL:ään. Sitä tuskin kukaan uskalsi odottaa, vaikka heti sopimuksen allekirjoituksen jälkeen medioissa hehkutettiinkin että DDK on valmis pelaamaan ylhäällä jo nyt. Mutta sen kaikki tiesivät, että DeKeyser on isokokoinen ja erinomaisesti luisteleva omaan päähän luotettava puolustaja. Tai jos ei niin sitten tuo Detroitin scouting-osasto on kyllä ihan ylivoimainen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Xavier Ouellet on 6'1 mittainen nykyään ja painoa joku 200lbs.

Eihän sen kokoisena voi luoda NHL-uraa kuten esim nämä jannut:

Karlsson 6'0
Keith 6'1
Subban 6'0
Kronwall 6'0
Suter 6'1
McDonagh 6'1
Doughty 6'0
Faulk 6'0

Tällä kaudella tullut luettua ja selattua todella paljon listoja eri prospecteista ja perehdyttyä joukkueiden prospectpooleihin. Minkään tahon en ole yhtään missään nähnyt nostavan noita Detroit puolustajia edes lähellekkään noin korkealle arvioinneissa. Eikä se mikään yllätys ole, Ouellet on varsin pienikokoinen pakki, jonka luistelu ei ymmärtääkseni ole edes loistavaa. Kuitenkin pienehkö koko ja ei-loistava luistelu on hyvin paljon epävarmuutta herättävä yhdistelmä.

Mainitset hänet myös keskinkertaisena luistelijana ja Red Wings -scoutin analyysi miehestä menee näin:

“We love the fact that he has very good skating ability and excellent mobility … He might be a very solid two-way guy, solid in his own end with a little offensive touch to him. He’s got some ability to move the puck well and break out and accelerate away from a forechecker, which is very important.” — Red Wings scout Mark Leach (June 2011).

Eli selvästikään et ole oikeasti tietoinen, millaisesta kaverista on kyse. Koko ei ole ongelma olemaan vaikka tulevaisuudessa Norris-tason pakki.

Eikä kannata liikaa katsella niitä Hockey's Futuren 7.5B ja 7.0C -rankingeja, niiden kanssa on hyvin paljon menty monen äijän kanssa tässä ajan saatossa metsään. Esim. Duncan Keith oli vuonna 2004 vasta Chicagon 19. paras prospekti.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös