Detroit Red Wings 2006-07

  • 153 736
  • 793

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Henkka kirjoitti:
Valitettavasti sieltä ollaan roudaamassa joku kokeneempi maalivahti ykköseksi. Jos ei Luongo, niin sittenb Giguere. Osgood halutaan pidetä kakkosena. Siten Howardin osoite tulee olemaan joko Florida tai toinen farmikausi perään.

EI ole Luongo, meni Vancouveriin. Hyvä niin.

http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=169536&hubname=
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Detroitin varatut pelaajat

Ensimmäisenä Wings varasi kaksi pelaajaa "yhden hinnalla". Apulais-GM Jim Nillin mukaan heillä oli viiden nimen nippu, joista huomasivat saavansa kaksi, kun kauppaavat ykkösvarauksensa kahteen kakkoskierroksen varaukseen.

#41, Cory Emmerton C, CAN, 6'0, 177lbs, shoots left.
Taitosentteri, 90 pistettä OHL:ssä 66 ottelussa viime kaudella.

#47, Shawn Matthias C, CAN, 6'3, 211lbs, shoots left.
Fyysinen jyrä, todennäköinen karvausketjun pelaaja.

http://www.redwingscentral.com/stories/2006_06/26_EmmertonMatthias.html

Seuraavaksi vuorossa oli "yllättäen" kaksi myöhäisherännyttä ruotsalaista.

#62, Dick Axelsson LW, SWE, 6'2, 198lbs, shoots left.
Isokokoinen, mutta ei fyysinen ruotsalainen. Ruotsin alle 20-vuotiaitten pääsarjan paras pistemies viime kaudella.

#92, Daniel Larsson G, SWE, 6'0, 170lbs.
Ruotsin ykkösmaalivahti junioreiden MM-kisoista.

http://www.redwingscentral.com/stories/2006_06/26_AxelssonLarsson.html

#182, Jan Mursak LW, SLO, 5'11, 167, shoots right.
Yllätysveto Slovenian junnumaajoukkueesta. Pieni mutta taitava kaveri. Jos Kopitar on Slovenian Kurri, niin toivottavasti tässä olisi se Tikkanen.

#191, Nick Oslund LW, USA, 6'3, 195lbs.
Kovin ruotsalaiselta kuulostava nimi, mutta on kuitenkin jenkki. Iso hyvin luisteleva ja taklaava laitahyökkääjä. Juuri sitä mitä tarvitaan.

#212, Logan Pyett D, CAN 5'10, 199lbs, shoots right.
Taitava mikkihiiripakki jota verrattu Derek Meechiin. Toivottavasti ei jää yhtä surkeaksi tapaukseksi.

http://www.redwingscentral.com/stories/2006_06/25_DraftQuickHits.html

Kohtuu tyytyväinen olen draftiin. Ainoa mikä siitä paistaa pahana puutteena, on fyysisten ja isokokoisten pakkien puuttuminen, mitä ei koko organisaatiosta löydy kovinkaan monta. Tosin Ken Hollandin vihjailut siitä, että fyysisiä pakkeja on helppo saada jatkossa free agencyn kautta paljastaa, miksi heitä ei varattu.

Kaksi hyökkääjää on isoja ja fyysisiä pohjois-amerikkalaisia, eli juuri sitä mitä Red Wingsistä on puuttunut. Myös Ruotsin Dick on suht kookas ja kova jäähyilemään pelitaitojensa ohella, mutta jäähyt ovat tulleet lähinnä pelirangaistuksista. Miehen suunsoittamiset ovat NHL-uran kannalta avaintekijöitä. Ne pitää saada kuriin, tai kaveri jää vain Jämtin-kopioksi.

Cory Emmerton vaikuttaa lupaavimmalta kokonaisuutena. Toivottavasti tulee kuitenkin olemaan mahdollisimman vahva joka osa-alueella, eikä tasaisen paska.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
NHL-henkilökunnalla on jälleen kiireinen viikko takana, tässä hieman sekalaisia ajatuksia.

Red Wingsin tulevan kauden joukkueeseen liittyen, GM Ken Holland on neuvotellut hiljattain Chris Osgoodin kanssa jatkosopimuksesta. Hänen lisäkseen uutisartikkeleiden mukaan Hollandin kiikareissa on n. kolme vapaata agenttia sekä kaksi treidillä irtoavaa maalivahtia. Jälkimmäiseen ryhmään lukeutunevat Buffalon Martin Biron (2.1M) ja Vancouverin Dan Cloutier (2.5M). Kevyemmän palkkansa vuoksi he ovat realistisempia vaihtoehtoja kuin vaikkapa Anaheimin Jean-Sebastien Giguere (3.99M, tosin vain yksi vuosi jäljellä) ja San Josen Evgeni Nabokov (5.375M, peräti neljä kautta jäljellä).

Kokonaan toinen asia on, kuinka järkevää on hankkia maalivahti treidaamalla. Red Wingsillä on jo käsissään tulevaisuuden maalivahti Jimmy Howard, joten ulkopuolelta hankittava veskari ei tulisi pelaamaan ykkösenä montaa kautta. Itse en haluaisi Detroitin uhraavan suurta hintaa väliaikaisen vahdin saadakseen. Martin Biron esimerkiksi ei ole kovinkaan helposti saavutettavissa, sillä Buffalon GM Darcy Regier mainitsi jossain artikkelissa, että hänen treidaamisensa tulee ajankohtaiseksi vasta sitten, kun korvaaja on löytynyt.

Howardista puheenollen, manageri Holland on vahvistanut hänen pelaavan ensikauden ykkösenä AHL:ssä Grand Rapidsissä. Se on viisas ratkaisu, jo pelkästään fysiologisesti. Yliopistosarjassa Maine Blackbearsin joukkueessa pelatessaan Howard pelasi kolmen kauden aikana 21, 22 ja 39 ottelua, kunnes tällä kaudella yhteensä 42. NCAA-kiekkoilussa pelataan vain viikonloppuisin ja tämä kausi oli Jimmyn ensimmäinen pro-tasolla, missä pelejä kertyy tasaisesti ympäri viikon. Lisääntynyt rasitus näkyi huhtikuussa hänen otteistaan AHL:n pudotuspeleissä, kun hän ei enää pystynyt pitämään yllä runkosarjan erinomaista virettään (38 2.58 0.910 27-6-2).

Jos häntä verrataan tämän vuoden playoffeissa menestyneisiin tulokasmaalivahteihin Cam Wardiin ja Ryan Milleriin, ero on selkeä. WHL-liigasta tullut Ward pelasi Red Deer Rebelsissä kolmena kautena 46, 57 ja 50 ottelua ennenkuin siirtyi AHL:n, missä hän pelasi 50 peliä. Hän oli jo pienestä pitäen tottunut suuriin pelimääriin, joten NHL:ssäkin hän jaksoi pelata pitkälle kevääseen.

Paremman vertailuhenkilön yliopistotaustansa vuoksi muodostava Ryan Miller siirtyi kolmen Michigan State Spartansissa pelatun kauden jälkeen ammattilaiseksi. Hänellä meni kolme kautta AHL:ssä (niistä viimeinen oli tosin työsulkukausi) kunnes hän pystyi tällä kaudella läpimurtoon NHL-tasolle.

Koska joukkueessa vaikuttavat edelleen entisen vapaan tuhlailun ajan henkäykset suurten sopimusten muodossa, joukkuen todellinen parantaminen on hankalaa. Tilanne helpottaa vasta ensi kauden jälkeen, kun mm. Robert Langin, Mathieu Schneiderin ja Kirk Maltbyn sopimukset päättyvät. Kunnollisen pisteitätekevän laiturin sekä varman oman pään puolustajan tarve on ilmeinen, mutta tilaa kattoon ei tule olemaan runsaasti.

Palkkakaton noustessa syntyvä lisätila kulunee nykyisten pelaajien jatkosopimuksiin sekä siirtotakarajaa varten säästettävään treidivaraan. Maalivahdiksi ihanneratkaisu olisi mielestäni Martin Gerber, joka tuskin on halukas jatkamaan Carolinassa Cam Wardin varjossa. Vapaana agenttina hänen hankkimisensa hoituu "ilmaiseksi", kun etenkään varausvuoroja ei tarvitse haaskata. Manny Legaceen verrattuna hän on lähtökohdiltaan parempi jo henkisen kanttinsa puolesta. Syy Legacen lähtöön kun on herran aiheuttama luottamuspula joukkueen keskuudessa. Hänen puheensa kauden tärkeimmillä hetkillä kun eivät olleet luottamusta herättäviä. Hän mm. uskoi jo etukäteen tulevansa leimatuksi syylliseksi Wingsin pudotessa ja tokaisi olevansa hirttäytymisen kannalla Oilersin voitettua. Red Wings-johtoporras närkästyi suuresti moisista puheista ja näytti herralle ovea.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Meikku on sen verran hullu, että lähtisin jopa mielellään kokeilemaan ensi kautta Howard/Liv kaksikolla. Siis oikeesti, Osgood on nähty, hyvä maalivahti mutta...

Noista vaihtoehdoista ottaisin avosylin edelleen vastaan J-S Giguiren. Bironiin en luota, Cloutier ei vakuuta ja Nabokov on liian kallis.

Kunhan ne nyt ei oikeesti edes mieti sitä Belfouria Detroitiin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
DETROIT FREE PRESSIN MUKAAN: "The biggest name on the goaltending market becomes San Jose's Evgeni Nabokov. The problem is he signed a four-year extension worth $21.5 million back in February. The Wings really can't decide whether to pursue him until they know if elite defenseman Nicklas Lidstrom is willing to take less than $8 million a year; however, Lidstrom is Holland's top priority, and they may reach a deal this week."

Jos siis oikein ymmärsin, Nabokov on edelleen hankintatoiveissa, kunhan Lidströmin kanssa päästään alle 8 miljoonan paperiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
HF Boardsilta löytyi pari mielenkiintoista kommenttia Shawn Matthiakseen ja Nick Oslundiin liittyen.

Shawn Matthias:

BackBringCam kirjoitti:
As a season ticket holder with the Belleville Bulls, I want to say congrats on getting this guy. Having watched his development for the last two years in the "O" I knew he was going places. Even though I am not a Red Wing fan, I look forward to his continued development in your organization. ENJOY (I know you will)

He plays a tough game, I shudder to compare kids to NHL players, but I have seen him carrying guys on his back down low much the way Joe Thornton is doing now PLEASE DON'T THINK I AM COMPARING HIM TO BIG JOE!!!! I am just comenting on his poise and strength, he's not afraid to drop the mitts from time to time, does not go looking for it though. I was just impressed from day one with his size and skating stride, a big rangy forward, works his butt off, every game over the last two years I have seen this kid improve, I really hope he gets some great coaching when he turns pro so his development continues. Here is the Bulls web site, poke around, there are some news articles about him and you can read his profile, be warned WORST WEB SITE IN THE CHL (LOL)

http://www.bellevillebulls.com/main.html

http://www.bellevillebulls.com/admin/NHLDraftrecap.html

Nick Oslund:

MNWild10 kirjoitti:
Hey guys, I thought I'd drop in and give you a little info on Nick Oslund. He's one of my best friends and we played on the same high school hockey team. First off, central scouting has him listed at 6'3 195. That's not accurate. He's 6'3 1/2 220. His dad is 6'5 - 6'6 and Ozzie is supposed to be the same height as his dad. He doesn't stop eating . Many of you probably think he is fat but he's not. I workout with him and he's an extremely built kid.

Ok, so a little bit about him this season in high school hockey. He led the Lake Conference in scoring, which is the toughest conference in the state for high school hockey. He basically carried our team. He obviously played on the first line, but he didn't get much help. That's why leading the Lake in scoring was that much more impressive. He has a great work ethic and plays every shift like its his last. He was a captain of our team and is very very intense. That's one of the main reasons he decided to go to St. Cloud for hockey. He told me Motzko is a very intense coach. Ozzie hits like a truck. One of the hardest hitters in the state. He also had one of the top shots in the state. It could be a little quicker, but boy he can fire it. With such a big frame you'd think he's probably slow. That's just the opposite, he was the fastest player on our team and most of the time against other teams. He has a very very long and powerful stride. That's why he's so fast. It's funny because he can't run worth a damn, but he can skate like the wind. He's a physical player that doesn't take any **** from other players. He trash talks a lot and people that don't know him very well, could think he's an arrogant kid.

One thing that's really annoying, is all the attention high school players like Forney, Fulton, Sneep, Marvin, etc. get because they dominate CLASS A. When a player like Ozzie dominates CLASS AA, but doesn't get the recognition because he didn't have as many points in a much much harder class. A whole different skill and physical level from Class A to Class AA. We played way way way harder teams than any of those guys. Sure, they had a few tough games, but look how many points they racked up against small town no name teams. People don't look into that enough. For those of you that don't know... there are 2 divisions in Minnesota High School Hockey. Class A is for smaller schools or less skilled teams, and Class AA is for the most competetive teams and bigger schools.

Nick "Ozzie" Oslund is a great guy. His head is on straight and he's a very outgoing guy. He's fun to be around and chill with. He's not cocky as some say, he's very modest. He can't wait to start next season in the USHL.

Trust me when I say this, he's the real deal. One of the Red Wings scouts visited his house 2 days before the draft and told Nick personally that he should have been rated much higher, but they were happy because they could take him as a sleeper. I promise you won't be disappointed. You guys got a real gem, and now I know why the Red Wing organization can find gems in the later rounds like Datsyuk and Zetterberg. Your scouting is awesome, because you found a stud.

Martin Biron tuntuu olevan tällä hetkellä vahva ehdokas noissa Detroitin maalivahtihuhuissa. Buffalolla on rutkasti hyökkääjiä, kuten Red Wingsilläkin, joten Sabres saattaisi olla kiinnostunut eniten Mathieu Schneiderin palveluksista. Käsittääkseni Teppo Nummisen ura päättyi kuluneeseen kauteen ja miehen tilalle tarvitaan uusi ylivoiman pyörittäjä Brian Campbellin tueksi.

Samalla Red Wings pääsi Schneiderista eroon, koska mies on omalla tavalla Wings-pakiston rakenteen suurin ongelma tällä hetkellä. Wingsillä olisi mahdollisuus antaa nuorille Niklas Kronwallille ja Brett Lebdalle isompi kiekollinen rooli ylivoimallakin täyttää tuo Schneiderin paikka ja pakisto huutaa eniten fyysisemmän puolen ykkösmiestä, jota Andreas Lilja tai Chris Chelios ei ole. Joka tapauksessa ikäloppu Schneider tuskin enää Wingsissä vuotta pitempään pelaa ja se fyysisen puolen ykköspakki olisi saatavilla UFA-markkinoilta Schneiderista säästyvillä rahoilla ja capin noustessa 5 miljoonaa.

JP:n kommentti tuosta Howardin pelimääristä oli mielestäni erittäin erinomainen havainto ja Howardin kehitymisessä voi kestää vielä vuosia. Siksi Kanadan maajoukkueissakin korkeassa arvossa ollut Biron olisi paras vaihtoehto näistä tällä hetkellä saatavista olevista maalivahdeista. Mies on aikanaan ollut Babcockin valmentamassa joukkueessakin. Toinen voisi olla Martin Gerber, mutta jos hänet hankitaan UFA:na, niin silloin Schneider kauppa alkaa kääntyä Sabresin Jay McKeen suuntaan. Tosin sitä en sitten tiedä, miten halukkaita Buffalon suunnalla ollaan juuri hänestä luopumaan.

Bironista Sabres on halukas luopumaan, mutta ihmettelen tuota puhetta, että mitään ei tapahdu ennenkuin joku korvaaja saadaan tilalle. Eikös heillä ole jo täysin selkeänä ykkösenä Ryan Miller? Eiköhän kakkosmaalivahteja luulisi löytyvän mistä tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Henkka kirjoitti:
Bironista Sabres on halukas luopumaan, mutta ihmettelen tuota puhetta, että mitään ei tapahdu ennenkuin joku korvaaja saadaan tilalle. Eikös heillä ole jo täysin selkeänä ykkösenä Ryan Miller? Eiköhän kakkosmaalivahteja luulisi löytyvän mistä tahansa.

Tuo Regierin kommentti löytyy tästä linkistä: http://www.buffalonews.com/editorial/20060626/1057318.asp

"The Sabres would prefer to trade Biron and his salary because Ryan Miller is the undisputed starter. Biron is a restricted free agent, and Regier said the Sabres would extend a one-year qualifying contract offer of $2.128 million to retain his rights rather than cut him loose as they did with winger Miroslav Satan at this time last year.

Regier has indicated he won't trade Biron until they have a suitable replacement in house.

"What we have to do is address our situation first rather than selling off players," Regier said. "Obviously, Ryan Miller's a part of that and then whoever we got in the backup situation, and in the event it's Marty for a period of time or not, I don't know." When informed Regier hasn't dismissed the possibility of Biron still being a Sabre at the start of 2006-07, the anxious goalie wasn't pleased."
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pari sanaa draftista näin jälkikäteen. Kesän kohokohta meni nettiseuraamisen kannalta sivu suun, sillä Vaasan Läänin Puhelin Oy katsoi asiakseen pitää meidän (ja monien muidenkin paikallisten) puhelinlijat mykkinä koko juhannusviikonlopun.

Detroitin johtoryhmää on viimeisten vuosien aikana kritisoitu runsaasti jääkiekon fyysisen ulottuvuuden laiminlyönnistä. Tämä suuntaus on ollut näkyvä piirre niin NHL-joukkueessa kuin myös prospectikaartissa. Näyttää siltä, että viimeinkin seurassa on herätty huomaamaan tämä tosiasia ja korjaamaan sitä. Varsinkin tämän vuoden drafti oli mainio siltä osin, että Red Wings varasi toisella kierroksella OHL:n Belleville Bullsin sentterin Shawn Matthiaksen (191cm, 96kg). Hänen vahvuutensa ovat puolustuspelissä ja luistelussa. Näin kertoili apulaismanageri Jim Nill, joka toimii skouttien esimiehenä ja on vetovastuussa draftissa:

“We really like his size and speed. He gets on pucks fast and has that big body. He’s a strong skater, and in the new NHL, we’re hoping he’s going to be a real tough guy to play against.”

Etenkin tuo viimeinen kommentti lupaa hyvää. Edellisten vuosien pudotuspeleissä pelien koventuessa liian monet Red Wings-pelaajat ovat olleet pehmeitä suupaloja vastustajille.

Toinen huomattava varaus oli seitsemännellä kierroksella minnesotalaishyökkääjä Nick Oslund, josta Henkka olikin jo löytänyt tietoa. Kookas (191cm, 90kg) hyökkääjä pelasi High School-kiekkoa eikä ollut täten kovinkaan tiiviin tarkkailun alaisena. Tässä linkissä on mm. hänen valmentajansa kommentteja, jotka todellakin kuulostavat lupaavilta:

"He has a few ways to hurt you," Burnsville Blaze interim co-head coach Josh Hoekstra said. "He can hurt you physically with the body and wear down the defensemen, he can put puck in the net and he can make plays. He has good vision as well."

"According to Hoekstra, Oslund's biggest asset is his work ethic.

"I can't think of a one game that he has taken off," Hoekstra said. "He is here to win every night and he is going to do whatever he has to make that happen."

Suorastaan onnenkyyneleet kohoavat silmiin seuraavaa lukiessa:

"Oslund loves to throw his weight around and get under the opposing players' skin."

"He goes out there to hurt people and score. When that happens, it frustrates opponents."

"I just play," Oslund said. "I know when kids get under my skin it bothers me, when they are physical, so I just try to be physical all my shifts, every game. I just try to bring it all the time, in every game."

Oslund tulee pelaamaan ensikauden USHL:n Tri-City Stormissa, kunnes kaudeksi 2007-08 siirtyy WCHA-konferenssin St. Cloud State Huskiesin riveihin.

Red Wingsin varaustaipumuksissa on viime vuosina tapahtunut liike järkevään suuntaan. Uuden työehtosopimuksen mukaan kun yliopistosarjoissa pelaavat selvästi paremmassa asemassa, sillä heidän oikeutensa pysyvät joukkueella tarvittaessa vaikka kuusi vuotta.

Vuonna 2003 Red Wings varasi toisella kierroksella maalivahti Jimmy Howardin, koska tämä oli silloin seurajohdon mukaan paras saatavilla oleva pelaaja. Sitä ennen edelliset Detroitin varaamat yliopistokiekkoilijat (tai sinne suuntaavat) olivat niinkin kaukaa kuin vuodelta 1994. Tuolloin Wings varasi puolustaja Doug Battaglian, maalivahti Jason Elliottin ja hyökkääjä Jeff Mikeschin. Sittemmin varaukset kohdistuivat Eurooppaan ja Kanadan juniorisarjoihin miltei vuosikymmenen ajan. Nyt eurooppalaisten lupausten sopimusten solmimisen muututtua Wings on kahtena peräkkäisenä vuonna varannut yliopistoihin matkaavan pelaajan (Justin Abdelkader 42nd 2005 ja Nick Oslund 191st 2006).
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Samalta saitilta..

http://www.mlive.com/redwings/stories/index.ssf?/base/sports-1/1151403020199570.xml&coll=1

Äkkiä tuossa laskeskelin TSN.ca:n tietojen perusteella, että Red Wingsin sainattujen pelaajien yhteenlaskettu palkkasumma on hiukkasen päälle 24 miljoonaa dollaria. Lidströmin ja Osgoodin palkkashekki tuskin tulee paljoa muuttumaan viime kaudesta, Lidaksen saattaa jopa pudota. Eli voisi olettaa tämän duon nostavan summan tuonne 33 miljoonaan.

Shanahanin sen sijaan voi viime kauden jälkeen olettaa haluavan kovempaa palkkaa, puhuttaisiinko jopa neljästä miljoonasta dollarista/kausi? Olettaisin kyllä, että Shannyn jäädessä, pelivaraa loppuihin pelureihin jää maksimissaan 10 miljoonaa dollaria, todennäköisesti hiukan alle tuon. Ja pelaajia on tällöin signeerattu 14. Kyse onkin siitä, onko Hollandin järkeä antaa Shanahanille noin kovaa palkankorotusta. Jos Shanny sen neljä miljoonaa saa, puheet huippumaalivahdista voidaan saman tien unohtaa.

Varaa ei paljon free-agent markkinoilla, mutta muutaman mielenkiintoisen nimen poimin listoille, jotka joidenkin lähteiden mukaan ovat vapaita agentteja: tässäkin ketjussa jo ymmärtääkseni kertaalleen mainittu Jamie Langenbrunner (NJ), Kyle Calder (Chicago), Mike York (NY Islanders) hyökkäykseen.

Pakiston tilaa katsellessa voisi tiedustella Buffalon Jay McKeen, Dallasin Willie Mitchellin, St.Louisin Eric Brewerin sekä Nashvillen Daniil Markovin/Karlis Skrastinsin tilannetta. Brewerin vapaa-agenttistatuksesta en ole ihan varma, joissain paikoissa mies mainitaan UFA:na, toisissa tai ei. Sama koskee Yorkia.

Chara sekä Redden voidaan unohtaa, ilman Schneiderin tms. kovapalkkaisen pelurin treidaamista.

Elämme mielenkiintoisia aikoja..
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Palkkatilannetta

Seuraavassa pitäisi olla capiin vaikuttavat summat, eivät oikeat tulevan kauden palkat. Esim. Kronwall tienaa tällä kaudella 1,140 miljoonaa, mutta viime kauden palkan ollessa vain 840k jää keskiarvopalkakaksi ja siis vaikutukseksi capiin tästä kaksivuotisesta sopimuksesta tuo 990k summa.

Pavel Datsyuk................ 3,900M.
Robert Lang................... 3,800M.
Mathieu Schneider.......... 3,300M.
Henrik Zetterberg............ 2,650M.
Kris Draper..................... 2,128M.
Kirk Maltby..................... 1,406M.
Jiri Fischer...................... 1,387M.
Tomas Holmstrom............ 1,368M.
Mikael Samuelsson........... 1,200M.
Andreas Lilja................... 1,000M.
Niklas Kronwall................. 990k.
Chris Chelios.................... 850k.

Yhteensä...........................$22.592 miljoonaa.

Tuossa on siis tämänhetkiset sopimuspelaajat. Jos kaikki RFAt hyväksyvät 10% qualifying offerinsa, niin sopimuksia tulee seuraavat lisää:

Jiri Hudler..................... 750k.
Johan Franzén............... 660k.
Daniel Cleary................. 500k.
Jason Williams................ 500k.
Brett Lebda................... 500k.

Yhteensä..................... 2,910 miljoonaa.

Williamsille voi tosin tehdä tiukkaa tuon QO:n nieleminen. Kausi oli sen verran hyvä.

Seuraavaksi voisi arvioida sopimuksettomien pelaajien palkat. Merkitsevin asia tässä on tietysti Lidströmin sopimus ja heitetään se tuolla 3 vuoden ja 20 miljoonan sopimuksella.

Shanahanin en usko mitenkään saavan yli kolmea miljoonaa, jos juuri Lidström suostuu palkanalennukseen. Jotenkin on järjetöntä, että se hyöty menisi sitten suoraan toisen joukkuekaverin ylisuureen palkkaan. Holland on toki puhunut Shanahanin kohdalla korotuksesta, mutta uskon sen jäävän varsin minimaaliseksi. Shannyn viime kauden palkka oli 2,28 miljoonaa ja joku puoli miljoonaa siihen lisää on todennäköinen summa.

Osgoodista viesti on ollut jo pitkään suht selvä, mies halutaan kokeneeksi kakkosvahdiksi sen "kenen tahansa ykkösen" tueksi.

Nicklas Lidström.............. 6,667M.
Brendan Shanahan........... 2,800M.
Chris Osgood................... 900k.

Yhteensä....................... 10,367 miljoonaa.

Näistä kaikista edellisistä tulisi kokonaisbudjetiksi 35,869 miljoonaa ja sopimus olisi 12 hyökkääjän, 6 puolustajan ja yhden maalivahdin kanssa. Käytössä olisi tämän jälkeen noin 9 miljoonaa, josta pari milliä todennäköisesti jätetään capiin liikkumavaraksi ja kauppojen tuomiin mahdollisiin muutoksiin.

Steve Yzermanin uskon pelaavan vielä vuoden, koska lopetuspäätöksen tekemeinen on jo kestänyt niin kauan, että mies tuskin on lopettamassa. Stevie lähtee mukaan miljoonalla.

Yzermanin mukaantulon jälkeen sopimus pitäisi tehdä vielä sen ykkösmaalivahdin, sekä kahden täytepelaajan kanssa. Täytepelaajat tuskin tulevat saamaan 500k enempää.

Käsittääkseni prospektit Tomas Kopecky ja Darryl Bootland on pakko saada sopimukseen nyt, tai heistä tulee vapaita agentteja, siinä ne täytepelaajat. Molemmat pelasivat erinomaisen kauden farmissa Filppulan ketjun laitureina. Bootland toisi pitkästä aikaa kaivatut nyrkit joukkueeseen, joita ei ole McCartyn poistuttua ollut. Booter oli tärkeä mies farmissa myös alivoimalla.

Heidän sopimuksensa ja Yzermanin jatko tekisi sinänsä hyökkäykseen kieroutuneen asetelman, sillä hyökkääjiä olisi peräti 15 kappaletta. Pakistossa taasen olisi vain kuusi miestä, joten todennäköisesti joku hyökkääjä kaupataan puolustajaan.

Steve Yzerman...... 1,0M.
Darryl Bootland....... 500k.
Tomas Kopecky....... 500k.

Yhteensä................ 2 miljoonaa.

Kaikki yhteensä....... 37,869 miljoonaa.
Cap-vara................ 2,000 miljoonaa.
Salary cap.............. 44,000 miljoonaa.

Käyttövara.............. 4,131 - (6,131) miljoonaa.

Tämän koko hässäkän jälkeen kenttäpelaajien sopimuksia olisi 21 kappaletta, mikä on NHL:n maksimimäärä ylhäällä ja terveenä. Ainoastaan se ykkösmaalivahti puuttuu. Ja siihen olisi näköjään varaa käyttää 4-6 milliä.

Jos pois kaupataan Schneider (3,3M) ja saadaan Biron (2,1M), niin palkat kutistuvat 1,2 miljoonaa lisää. Puolustukseen voisi sen jälkeen uhrata vähintään 5,5 miljoonaa. Kirk Maltbyn poiskauppaaminen poistaisi sen yhden "ongelmahyökkääjän" ja tekisi myös hyvän 1,4 miljoonan loven budjettiin. Kahteen pakkiin olisi sen jälkeen käytettävissä peräti 7 miljoonaa.

Jos taas Wings hankkii Gigueren (4,0M), niin Anaheimin suuntaan voisi mennä juuri Maltby ja ehkä Williamskin. Tässä skenaariossa olisi sen jälkeen 2-4 miljoonaa käytettäväksi yhteen hyökkääjään ja yhteen puolustajaan. Tiukille menisi tässä tapauksessa ja runko ei muuttuisi juuri ollenkaan.

Saas nähdä mitä tulee tapahtumaan.

Loppukertaukseksi vielä tuo oletettu tuleva tilanne ennen mitään kauppoja:

Franzen - Zetterberg - Samuelsson
Holmström - Datsyuk - Shanahan
Hudler - Lang - Williams
Cleary - Draper - Maltby
Kopecky - Yzerman - Bootland

Lidström - Kronwall
Lebda - Schneider
Lilja - Chelios

(Osgood)

EDIT:

Oli näköjään pieniä virheitä noissa lukemissa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Apuvalkku Todd McLellan haastattelussa

McLellan: Wings need playoff mentality, toughness

Wings' assistant coach Todd McLellan suggests that the Red Wings' recent playoff failures are psychological:

June 29, Windsor Star, subscriber-only: "It's almost become a mental block due to the last three or four years," McLellan said. "Everyone, coaches included, needs to evaluate our play and how we can improve.

"We did fine during the regular season when teams are in and out, but playing the same team seven games we have to do a better job there."

McLellan added the Wings weren't able to win the individual battles that come with lining up against the same opponent night after night.

"There's the opportunity for a physical investment in a game," McLellan said. "Edmonton and Calgary know when they're playing a minimum of 12 periods against you, they can make that investment."


McLellan feels that the Oilers were able to stay balanced emotionally, gaining confidence as the series dragged on.

He says the Wings' brass agrees that Legace could handle playoff pressure.

He also expects the Red Wings to add "grinding players."


"We felt we were harder to play against than the season before, but the loss of Jiri Fischer really showed in the playoffs we weren't big enough at the backend," Holland said.


As such, the Wings will give Darryl Bootland and Kyle Quincey every opportunity to make the team this fall.

MLive.com

------------------------------------------

Aivan fantastisia uutisia. Ainakin valmennusjohto tietää, mistä homma on kiikastanut, nyt vain pitää rakentaa joukkue jatkossa oikein.

Tämän takia olen koko ajan toivonut, että Yzerman lopettaisi, koska hänen mukaan joukkueesta poistuisi tuota muuta "kylläistä" materiaalia, kuten esim. Shanahan. Yzermanin taistelutahtoa toki tarvitse kiistää, se ikigladiaattori siellä on toki, mutta nyt vain on se aika ajaa nuorempia sisään, etenkin kun niitä on hyökkääjissä tulossa todella runsaasti.

Sopimuksia on toki paljon tuonne 2007 asti ja vasta sen jälkeen luuta tulee lakaisemaan kunnolla. Vanhasta Red Wings -rungosta ei jää todennäköisesti jäljelle ketään muita kuin Lidström ja Draper, varauksella Holmström, jos mies ei palaa Ruotsiin.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Kumarran syvään McLellanin suuntaan. Toivottavasti miestä kuunnellaan ja haetaan sitä kovuutta kevättä ajatellen.
Bootland ois kyllä näkemisen arvoinen jo ensi kaudella. Ei kellään sattuis olemaan miehen otteista mitään videopläjäystä?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Henkka kirjoitti:
Aivan fantastisia uutisia. Ainakin valmennusjohto tietää, mistä homma on kiikastanut, nyt vain pitää rakentaa joukkue jatkossa oikein.

Toivoa sopii, että tulee sanojen lisäksi myös tekojakin. Niitähän tosin tulee sitten viimeistään 2007 mutta soisin jo jotain ryhtiliikettä tapahtuvan ennen tätä, surullisemmille pleijarisaldoille ei enää tulevan kauden jälkeen kaivata jatkoa.

vlad.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Saisikohan tuota Nabokovia irroitettua kuitenkin? Red Wingsiin tulisi Nabokov ja Sharks saisi Mathieu Scheiderin sekä Kirk Maltbyn.

San Josen alivoima oli vasta 23. parasta viime kaudella ja varsinaisia av-spesialisteja joukkueessa ei ole kuin Alyn McKaulin. Sturmin ja Primeaun lähtö Thornton-tradessa heikensi selkeästi Sharksin alivoimapeliä. Kirk Maltby yhtenä liigan parhaimpana alivoimamiehenä vahvistaisi tätä osastoa. Maltby on ollut nyt Babcockin systeemissä hieman hukassa ja maisemanvaihto voisi tehdä terää.

Schneider taasen on yksi liigan parhaimpia ylivoimaspesialisteja ja voisi tehdä Sharksin ylivoimasta todella vaarallisen. Viime kaudella se oli kuitenkin vasta keskikertaista NHL-mittapuulla (13. paras). Toki joukkueesta löytyy omat viivaspesialistit Ehrhoff ja Preissing, mutta kaverit ovat hieman kokemattomia vielä.

Nämä kaksi pelaajaa Red Wingsin olisi lähes pakko saada ulos, jotta Nabokov mahtuisi joukkueen budjettiin. Schneiderin palkka on 3,3 miljoonaa ensi kaudesta ja Maltbyllä 1,4 miljoonaa. Mutta omasta mielestäni juuri nämä kaksi pelaaja voisivat sopia varsin erinomaisesti tämän hetken Sharksiin.

Detroitilla on sen suhteen "varaa" luopua Schneiderista, että joukkueella on kuitenkin kolme erinomaista kiekollista puolustajaa ilman häntäkin. Schneiderin lähdöllä joukkue pääsi antamaan enemmän peliaikaa nuorille Niklas Kronwallille ja Brett Lebdalle. Nicklas Lidström toki on ykkösmies edelleen.

Schneiderin lähdöllä Red Wings saisi tilaa fyysisemmälle ykköspuolustajalle, koska Chris Chelios ja Andreas Lilja eivät siihen riitä. Viimeisimmät huhut kertovatkin, että Aaron Ward olisi erittäin kiinnostunut palaamaan takaisin Detroitiin. Aikanaan Bowman ajoi miehen ulos Wingseistä liian kokemattomuuden vuoksi, mutta Carolinan vuodet ovat tehneet äijästä todella loistavan isokokoisen ja varman peruspuolustajan. Hän sopisi tämän hetken Wingsiin erinomaisesti 2,2 miljoonan palkkapyynnöllään. Wardilla on edelleen asunto Detroitissa ja vaimo on kotoisin sieltä.
 

Jorse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Steelers, Lukko, Venäjä
TSN:n mukaan Niklas Lidstrom tehnyt Detroitin kanssa 2-vuotisen sopparin. Kumpaisenkin vuoden arvo 7,6 milj. dollaria. Ei sitten tullut aivan toivotunlaista sopimusta, mutta pääasia lienee kuitenkin että jatkaa.
 

Mintsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Penguins, Ilves
Ihan kohtuullinen sopimus saatiin Osgoodillle. Arveluttaa vaan toi sopimuksen kesto. Ens vuonna pitäisi kuitenkin alkaa Howardia ajamaan sisään.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Ferris kirjoitti:

Tässä nyt näyttää pahasti siltä ettei joukkue uudistu ensikaudeksi juuri ollenkaan. Samoilla papoilla mennään taas runkosarjassa loistavasti ja pudotaan sitten playoffeissa heti. Pettynyt olen, joku pommi voisi siirtomarkkinoilta tulla DRW suuntaan, mutta vähissä ne ovat.

Chara tai Jovanovski olisi mulle kelvannut...
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Meikku kirjoitti:
Tässä nyt näyttää pahasti siltä ettei joukkue uudistu ensikaudeksi juuri ollenkaan. Samoilla papoilla mennään taas runkosarjassa loistavasti ja pudotaan sitten playoffeissa heti. Pettynyt olen, joku pommi voisi siirtomarkkinoilta tulla DRW suuntaan, mutta vähissä ne ovat.

Chara tai Jovanovski olisi mulle kelvannut...

Niin no, jos pitää valita joku kolmikosta Lidas/Chara/Jovocop, mun valintani kohdistuu kyllä vielä Lidströmiin.
Uudistuksia minäkin tuohon rutiiniryhmään kaipaan eli suomeksi sanottuna nuorennusleikkausta. Chelioksen yms. ulostaminen olisi ollut jo oikeansuuntainen liike tähän suuntaan, mutta sitä ei tapahtunut. Tapahtuuko koskaan? Odoteltu sitä on 10 vuotta ja nytkin täällä puhutaan, että kyllä se ensi vuonna tulee, kun kalliita soppareita loppuu (Lang, Schneider, Maltby, Holmström). Saa nähdä, epäilys on vahva että silloinkaan mitään tapahtuu.

Eiköhän se Yzermankin vielä hokkarit jalkaan laita ja eihän Holland häntä voi jengin ulkopuolelle jättää. Kun on siellä Chelioskin..

Shanahanin mahdollinen lähtö näyttää jäävän ainoaksi todelliseksi uudistukseksi, jos sitäkään nyt tulee tapahtumaan. Shannyhan on ennenkin vissiin testaillut UFA-markkinoita, mutta aina on palannut Detroit-paitaan.

Säälittävää Iltich ja Holland, vituttaa oikeasti teidän toimintanne. Helvetin pehmot.

HCM: Ei tarvita Ruutua tuolla hinnalla, mitä Rudi pyytää. Farmista saat kaksi samantasoista pelaajaa samalla hintaa.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Köpi kirjoitti:
Chelioksen yms. ulostaminen olisi ollut jo oikeansuuntainen liike tähän suuntaan, mutta sitä ei tapahtunut. Tapahtuuko koskaan?

Toivottavasti ei tapahdu koskaan. Yhdeksättä kautta tuloillaan jo Detroitissakin. Kymmenen täyteen!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Köpi kirjoitti:
Shanahanin mahdollinen lähtö näyttää jäävän ainoaksi todelliseksi uudistukseksi, jos sitäkään nyt tulee tapahtumaan. Shannyhan on ennenkin vissiin testaillut UFA-markkinoita, mutta aina on palannut Detroit-paitaan.

Näin minäkin muistelen, että Shanny on ennenkin testaillut UFA-markkinoita mutta palannut Wings-paitaan.

Menneen kauden runkosarjan perusteella olisin valmis tarjoamaan herralle yhden vuoden (tai 1+1 korkeintaan) jatkosopimusta mutta en ihan mihin hintaan tahansa, toisaalta sitten pleijareiden perusteella hän ei ansaitsisi sopimusta seuraan - tosin pleijareiden perusteella moni muukin pelaaja pitäisi ulkoistaa joukkueesta mahdollisimman pian.

En kuitenkaan usko, että Shannysta on enää kovinkaan monen auden ajalle hyötyä, ura alkaa olla kaikesta huolimatta ehtoopuolella vaikka menneen kauden runkosarja osoittikin miehen kykenevän pelaamaan uudistetussa NHL:ssa - mutta tosiaan, on mietittävä kuinka paljon hänestä on hyötyä joukkueelle ja kuinka pitkään hänestä on hyötyä. Hänellekin vaan pitäisi sitten löytää samoilla avuilla varustettu korvaava pelaaja tilalle eikä mitään "mikkihiirtä" joka nostellaan seinille pelissä kuin pelissä.

Säälittävää Iltich ja Holland, vituttaa oikeasti teidän toimintanne. Helvetin pehmot.

Vähän ristiriitaisin tuntein itsekin seuraan Wingsien toimintaa, ymmärrän, että joukkueen kokoaminen on ongelmallista kun samalla pitäisi uudistua ja voittaa sitten se yksi kannu "vanhuksille" - entistä enemmin alkaa tuntua siltä ettei molempia voi saada ja ehkäpä olisi sen uudistumisen paikka nyt, tai viimeistäänkin tulevan kauden jälkeen jolloin pitäisi pistää suuri harja luutimaan kaikki ylimääräiset vanhukset pois joukkueesta.

Toivoa sopii ettei joukkueeseen enää haalita siirtomarkkinoilta yhtään ikäpresidenttiä lisää vaan pelaajia joilla on vielä rutkasti pelivuosia jäljellä. Tosin Wingsit voivat olla heikoilla kauppojen suhteen, kaikki tietävät mitä joukkue tarvitsee - maalivahtia, toivottavasti tässä kaupassa ei jää luu käteen tai saada joukkueeseen yhtä ikäloppua konkaria lisää. Jos lopulta ainoina vaihtoehtoina on ikäloppu konkari tai nuoreen maalivahtiin panostaminen niin siinä tapauksessa valitsisin jälkimmäisen tien ja katsoisin uhkarohkeasti mihin saakka se lopulta kantaa.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös