Lindellin tilastoja vääristää eniten Lindellin hyvyys puolustuspelissä. Kun vastustaja saa hyökkäyspään aloituksen Dallasia vastaan, kentälle tulee Lindell. Kun vastustajan parhaat hyökkääjät tulevat kentälle, Dallas laittaa Lindellin. Ja vielä kerran, kun vastustaja pelaa maalin tai kahden tappiolla ottelun kolmatta erää yrittäen kavennus/tasoitus maalia, laittaa Dallas Lindellin kentälle joka toiseen vaihtoon. Lisänä vielä pelin viimeiset minuutit sekä alivoimat, jotka Lindell välillä pelaa kokonaan.
Nämä osa-alueethan on huomioitu jo itse tilastoja tehdessä. Tilastot tehdään yleisimmin katsomalla pelit. Laukaisuhallintatilastot keskittyvät pääsääntöisesti tasaviisikoin pelaamiseen silloin, kun pelataan korkeintaan maalin erolla, osa tilastoista seuraa vain kahta ensimmäistä erää. Tällä saadaan nollattua kaasun höllentäminen johtoasemassa, sekä muut vääristävät tekijät.
Vastustajan tasolla ei ole pelaajien laukaisuhallintatilastoihin samanlaista merkitystä kuin joukkuekavereilla. Oman pään aloituksilla tilastoihin on vaikutuksensa, mutta se on pienempi kuin on totuttu ajattelemaan. Pelaajien vaihdot alkavat keskimäärin noin 40-prosenttisesti aloituksista ja 60-prosenttisesti lennosta. Täten juuri tuolla "valmentaja laittaa oman pään aloitukseen" on ajateltua pienempi vaikutus. Niissä itsessään jonkin verran merkitystä on sillä, kuinka hyvä aloittaja ketjussa on sentterinä. Lisäksi osa runsaista oman pään aloituksia on perinteisesti kerrannaisvaikutusta, etenkin kun esimerkiksi säännöt pakottavat jatkamaan vaihtoa pitkän kiekon jälkeen.
Noin yleisesti paljon oman pään aloituksia ja vaihtoja pelaavien laukaisuhallinta on keskimäärin kaksi prosenttiyksikköä parempi niissä vaihdoissa, missä vaihdot alkavat omasta päästä.
Edellä olevista asioista minulla ei ole faktaa eikä tilastoja, toisin kuin Lindell jutun kirjoittajalla, enkä niitä jaksa mistään myös etsiäkkään. Elikkä teen tässä todennäköisesti saman virheen, kuin Dallasin johtoporras luulemalla Lindelliä todella hyväksi puolustajaksi ja täysin palkkansa arvoiseksi, vain katsomieni otteluiden perusteella. Tilastot kunniaan.
Pelaajan arvostus, hyvä tai ok-taso tuskin estää sitä, että hänelle voidaan silti maksaa enemmän kuin pelillisen panoksensa mukaista palkkaa.
Tuo juttuhan käsitteli Lindelliä hyvin kokonaisvaltaisesti, plussat ja miinukset osa-alueittain.
Se on outo käsitys, että subjektiivinen pelien katsominen antaisi koko kauden tilastointiin ja pelien katsomiseen yhdistettyä tarkemman näkemyksen kaikista pelaajista.
Todellisuudessa, kun puolustajan arvo puolustuspeliin on yhtä suuri kuin Lindellillä, niin näkyy tämä vääjäämättä hyökkäyspelaamisen tasossa. Jos Lindell pelaisi samat minuutit keskittyen enemmän hyökkäyspään pelaamiseen ja alivoimaminuutit vaihtuisivat ylivoimiin jne. olisivat tilastot hieman erinäköiset.
Jutun perusteellahan Lindellin avut painottuvat kokonaisuutena nimenomaan oman pään pelaamiseen.
Kyllä joukkueiden pelitavat ja peluutus vaikuttavat tilastoihin kokonaisuutena. Niiden taakse on kuitenkin vaikea piiloutua, eikä niiden tarkastelusta kannata provosoitua. Rohkeasti tutustumaan vain tarkemmin.