Columbus Blue Jackets 2023–2024

  • 227 305
  • 837
Edellisen törkytaklauksen suorittaja NHL:ssä, McAvoy sai 4 peliä kakkua. Uhri, Ekman-Larsson pelasi heti seuraavassa ottelussa ja missasi siis 0 peliä.

Sitten taas Brandon Tanev missaa noin 1,5 kuukautta Brett Howdenin sikailun jälkeen. Howden istui kaksi peliä.

Connor Clifton huilasi kaksi peliä ja Hischier on ollut sivussa siitä lähtien ja paluuaika ei tiedossa.

Artur Kaliyev polvitaklasi preseasonilla Chase De Leon saikulle. Kaliyeville neljä matsia, De Leo sivussa vähintään 2 kuukautta.

Sitten oli vielä Mangiapanen tilanne, josta hän sai yhden pelin. McCann ei onneksi loukkaantunut.

Eli tämän kauden otannalla enemmistö sikailun kohteeksi joutuneista on reilusti pidempään sivussa kun teon tehnyt pelaaja.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
CBJ 2 - DAL 5

Suurimman osan ajasta ihan hyvää peliä, mutta aina löydetään tavat hävitä matsi. Dallasin 2-2 tasoitus Roslovicin piikkiin, oli jo lähdössä varmistamaan Werenskin mentyä 50-50 kiekkoon vastaan, mutta Roslovic kääntyykin hyökkäämään ja kohta kiekko repussa. Kun ei ole pelipäätä niin tällaisia tulee. Dallasin 2-3 johtomaali puolestaan Beanin piikkiin. Oli mahdollisuus laittaa sinisen jälkeen kiekko päätyyn, mutta kun menetät niin nopea läpiajo omiin ja taas on kiekko repussa.

Täysin vältettävissä olevia virheitä, surkea ylivoima ja esim. Gaudreaun syväjää. Eihän sitä muuta tarvi että turpaan tulee illasta toiseen vaikka muuten roikuttaisiinkin mukana peleissä. Ne pienet erot.

Mikään valmentajan vaihto ei toisi mitään muutosta lopputulokseen. Maalivahditkin ovat pelanneet tällä kaudella paremmin ja puolustus on parantanut. Laatua puuttuu hyökkäyksestä ja koska joukkueessa on paljon nuoruutta niin ne kokeneemmat palaset pitää olla sellaisia jotka ovat oikeasti todella hyviä ja jotka kantavat isoa vastuuta. Nyt näin ei ole.

Viimeiset kahdeksan peliä 1-5-2.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Turhattavinta näissä peleissä on se että näkee miten kipsi tulee kun ovat johtoasemassa. 2-0 maalin jälkeen tiesi että Dallas muuten kuittaa saman tien.
Olisikohan kohta paikka laittaa Boqvist Beanin tilalle jotta kauppatavara saisi jotain näyttöjä alle. Aivan sama kumpi näistä sitä neloskiekan varausta vasten liikkuu mutta jotain liikkeitä pitäisi tehdä.
Gudbransonin ei pitäisi olla paras pakki mutta sitä on tällä kaudella ollut. Werenski pelkkä muisto prime-ajastaan ennen vammoja, Severson aivan luokaton ja Provorov juuri sitä mitä raporttien myötä odotettiin.

Aloitus oli viime vuonna kehnompi mutta jotenkin sitä oli mukavampi seurata, ei ainakaan menetetty johtoasemaa jokaisessa matsissa kun koskaan ei johdossa pelattu.

Ristiriitaista on kun pitäisi veteraanipelaajia tuoda sisään avainpaikoille mutta samalla tuolla kokeneempi kaarti on se jonka haluaisi pienemmille minuuteille.

Osuipa myös silmiin että paikallisillekin on alkanut nuorten hypestä huolimatta riittämään. Täyttöaste kotipeleissä sarjan pohjalla ja joka matsissa tuhansittain vierasfaneja paikalla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei tämä nyt kyllä siltä näytä, että Jarmo saisi elinaikaa kovin paljoa enempää.

Babcock-muuvi epäonnistui ja myös tämä jatkaja vaikuttaa hupiukolta. Hankinnat, joihin itse uskoin kesällä, eivät vakuuta myöskään.

Loukkaantumisten taakse voi tietysti aina hetken piileskellä, mutta itse en nyt näe Jacketsissä mitään, millä se lyhyellä aikavälillä nousuun lähtisi. Nuoria on potentiaalia on, joskus sitten on se aika. Kauanko tätä jaksetaan odotella?

Aina kun näen näitä Jeff Svobodan twiittejä, niin muistuu mieleen, miten hänen ja toisen CBJ-asiantuntijan kanssa käytiin pitkät keskustelut COL-CBJ -hommassa Tampereella. Perkeleen hienot keskustelut. Jeff ihmetteli miten tiesin niin paljon Toledosta, josta hän on kotoisin, mutta sehän on Red Wingsin ECHL-farmi, Ohion puolella toki, mutta lähempänä Detroittia kuin Columbusta. Vuoden antoivat Jarmolle elinaikaa.

Se vuosi on nyt kulunut ja ihan samaa sekasortoa se taas on.

Noh, Detroit-peli seuraavaksi. Ei ole ollut helppoa Wingsissäkään hyvän alun jälkeen. Samantyylistä ongelmaa pukkaa mutta meillä ei ole GM ollut 11 vuotta puikoissa.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
DET 5 - CBJ 4

Viimeiset 9 peliä 1-6-2. YKSI VOITTO.

Ei vaan riitä tällä hetkellä taso pelien voittamiseen tässä liigassa.

SU-MA yönä vuorossa Rangers.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Jenner pettymys, lähinnä aloitukset. Johny iso pettymys. Laineelle arvosana 7,7. ok tekemistä. Ensimmäinen ylivoima oli varsin hyvää peliä, loi paikkoja, mutta kaverit rinnalla ei ollut ihan ajan hermoilla. Tietenkin myös pitkän poissaolon jälkeinen maali lämmittää kovasti.

Jotenkin semmonen epä-rytmi on tämän hetken CBJ:ssä. Sentteriä kaivataan ja isosti, joka rytmittää äijät ihan eri levelille.

Erityisesti mieleen pelistä jäi heikot syötöt ja omasta päästä helvetin vaikeat lähdöt. Ei vain pääse rytmiin ja vauhdilla kiekon kanssa ylös.

Mutta joo turpaan tuli jälleen kerran...
 

winnie

Jäsen
Olisko tuolla aineksia sellaiseen venäläisylivoimaan? Provorov Marchenko Voronkov Chinakhov ja Pate viidenneksi ettei tarvitse olla johnnyn kanssa samassa.

Ketäs onkaan ne nuoret pelaajat joita ajettiin eteenpäin kahden edellisen vuoden aikana? Tyyliin Peeke Boqvist Bean Blankenburg Roslovic Chinakov Marchenko Johnson Sillinger. Onko heistä kukaan nyt tarpeeksi hyvä voittamaan pelejä? Vähän sellainen fiilis että peluutettiin (osin) lahjattomia nuoria pelaajia kun ei yksinkertaisesti ollut muita ja uskoteltiin että tässä on kirkas tulevaisuus. Treidi-Keklu voisi nyt repäistä kun on kuulemma yrittänyt pitkään. Vähän eroon noista turhakkeista (pl tietty ne oikeasti potentiaaliset, kyllä te tunnistatte) niin ei tarvitse Jiricekkiä käyttää farmissa. Pitää saada organisaatioon tilaa seuraavalle aallolle (mateychuk svozil dumais belluz)
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Pakkaahan Keklu veitsesi ja hyppää koneeseen. Olisi vihdoin aika saada potkut.

Kaikki se sekoilu, huonojen ratkaisujen teko ja joukkueen kivijalan vuoleminen melkein vuosikymmeneksi sellaisten miesten varaan kuin Merzlikins,Laine, Gaudreau,Provorov ja Severson.
Näistä kahta viimeisintä ei uskaltaisi puolet joukkueista edes peluuttaa, Laine luistelukyvytön yhden tempun poni ja Gaudreau elämän ilonsa menettänyt ex-supertähti.

Columbus on niin huono joukkue että Gudbransson näyttää joka pelissä hyvältä kun mahallaan maaten syö kiekkoa, pelaten samalla kymmenen minuuttia enemmän kuin tarkoitus sillä pelit ovat yhtä desperate modea alusta loppuun.

Kekäläinen ulos. Vai vieläkö tähdätään pudotuspeleihin kun kyllästytty häviämään?
 
Kekäläinen voi hyvinkin lähteä kauden päätteeksi. Mutta ihanko oikeasti tällä kaudella nähty Columbus on jotenkin pettänyt odotuksiin nähden? Sinne divarinsa viimeisille sijoille ennustettiin ja siellä on. Koko liigan sijalla 27. ja aika lailla oikealla paikallaan. Pari jatkoaikaa/rankkarikisaa eduksi, niin olisi muutaman sijan ylempänä.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Rangersilta nipistettiin piste.

Ihan hyvä effort taas, mutta vastustaja tasoitti viimeisellä minuutilla ja vei sitten voittomaalikisassa voiton.

Kauden saldo 15 pelin jälkeen 4-7-4 ja pisteitä 12. Viidesti on tosiaan oltu jatkoajalla ja näistä vain yksi voitettu, joten voisi olla muutama piste enemmänkin plakkarissa.

Onhan siis se sanottava että odotukset ovat saattaneet karata lähinnä faneilta, jotka eivät jaksaisi enää tätä taaperrusta. Näihin lukeudun itsekin. Mutta tässä muutamia faktoja joita on hyvä palautella mieleen itse kunkin.

A) Meillä on uusi valmentaja jonka teesit eivät ole selkärangassa, koska valmistautuminen kauteen jäi lyhyeksi Babcock fiaskon vuoksi.
B) Meillä on yksi liigan nuorimmista joukkueista. Kaikilla muillakin nuorilla joukkueilla on ottanut aikansa ennenkuin nuoret ovat ottaneet kehitysaskeleita.
C) Rosteri on muutenkin vajavainen. Sentteriosasto on ohut ja kokematon.
D) Ne meidän ainoat hyökkäyksen kärkijampat ovat pettäneet - Gaudreau umpisurkea alkukausi ja Laine taas loukkaantuneena eikä ole päässyt vauhtiin.

Siinä on jo monta syytä miksi "ei ole oikein lähtenyt". Turha siis alkukaudesta on sinänsä pelihousuja repiä.

Mutta silti, pelaajat ja management ovat kaikki yhtä mieltä siitä että halutaan taas voittaa pelejä ja suoria steppejä tehtiin kesällä millä yritettiin tähän vaikuttaa. Valmentajanvaihto, Severson ja Provorov diilit..

Tämä kausi on vielä monestakin syystä ns. opin vuosi. Tärkeintä olisi saada peli hyvään kuosiin ja aihioita joiden varaan rakennetaan se seuraava isompi steppi ensi kaudelle (2024-2025), jolloin toivottavasti tapellaan tosissaan playoffs-paikasta. Tai näin ainakin minä tämän kokonaiskuvan hahmotan tällä hetkellä.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ketäs onkaan ne nuoret pelaajat joita ajettiin eteenpäin kahden edellisen vuoden aikana? Tyyliin Peeke Boqvist Bean Blankenburg Roslovic Chinakov Marchenko Johnson Sillinger. Onko heistä kukaan nyt tarpeeksi hyvä voittamaan pelejä? Vähän sellainen fiilis että peluutettiin (osin) lahjattomia nuoria pelaajia kun ei yksinkertaisesti ollut muita ja uskoteltiin että tässä on kirkas tulevaisuus. Treidi-Keklu voisi nyt repäistä kun on kuulemma yrittänyt pitkään. Vähän eroon noista turhakkeista (pl tietty ne oikeasti potentiaaliset, kyllä te tunnistatte) niin ei tarvitse Jiricekkiä käyttää farmissa. Pitää saada organisaatioon tilaa seuraavalle aallolle (mateychuk svozil dumais belluz)
Marchenko ollut kyllä näkyvä peleissä ja ihyväkin. Kai se kannattaa pitää. En mä nyt tiedä olisko mitään Johnsonia tai Sillingeriä myöskään järkevä kaupata halvalla muualle juuri ennen kuin potentiaali realisoituu.

Peeke ja Boqvist varmaan sitten sellaisia, jotka voisi tehdä tilaa nuoremmille ja paremmille pakkilupauksille, mutta niillä ei taida mitään megatreidiä vielä saada aikaan.

Siellä taitaa olla vähän kaikkien hinta alhaalla kun häviävässä joukkueessa ei ole helppo näyttää hyvältä. Joten välttämättä nyt ei ole oikea pitää nuorten pelaajien Yard Sale. Parempi antaa peliaikaa ja katsoa mitä niistä tulee. Tosin jatkuva häviäminen ei liene hyväksi kehitykselle, joten vähän vaikea yhtälö.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Miten Provorov on pelannut, ollut hyötyä jengille?
 

winnie

Jäsen
Marchenko ollut kyllä näkyvä peleissä ja ihyväkin. Kai se kannattaa pitää. En mä nyt tiedä olisko mitään Johnsonia tai Sillingeriä myöskään järkevä kaupata halvalla muualle juuri ennen kuin potentiaali realisoituu.

Peeke ja Boqvist varmaan sitten sellaisia, jotka voisi tehdä tilaa nuoremmille ja paremmille pakkilupauksille, mutta niillä ei taida mitään megatreidiä vielä saada aikaan.

Siellä taitaa olla vähän kaikkien hinta alhaalla kun häviävässä joukkueessa ei ole helppo näyttää hyvältä. Joten välttämättä nyt ei ole oikea pitää nuorten pelaajien Yard Sale. Parempi antaa peliaikaa ja katsoa mitä niistä tulee. Tosin jatkuva häviäminen ei liene hyväksi kehitykselle, joten vähän vaikea yhtälö.

Joo vähän liioittelua, tai aika paljonkin. Peeke Boqvist Bean, siinä on 2-3 pelaajaa liikaa. Lopuista ei kuulukaan luopua, korkeintaan Roslovicista. Harmi vaan että hyökkäyksessä ei varsinaisesti ole positiivista ongelmaa sen suhteen ketä laittaa tulosketjuihin.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Miten Provorov on pelannut, ollut hyötyä jengille?
Se mitä olen peliä nähnyt, niin sanoisin että ailahtelevasti. @Danko tai joku muu varmasti pystyy antamaan paremman analyysin.

Ivan Provorov 15 pelattua peliä, joissa tehot 0+9=9. Ja näistä 4 syöttöä 5vs5 ja 5 sitten ylivoimalla, jota on päässyt operoimaan kakkosviisikon puolella. Yksi kahden minuutin jäähy. Plusmiinus pakkasella 7 pykälää. Laukauksia 16 kappaletta ja jääaika keskimäärin 23.21 minuuttia ottelua kohden.

Vincent ja adjutanttinsa ovat nojanneet peluutuksessaan vahvasti 4 kärkipuolustajan taktiikkaan. Yleensä siis puolustajakuusikosta kaksi pelaa vähemmän, joskus "huilaajia" on vain yksi, jolloin tietysti peluutetaan viittä puolustajaa enemmän. Paljon on siis luottanut Werenskin ja Provorovin kahteen kärkipariin.

Omaan silmään Provorov on ollut hyvä lisä pakistoon. Ei virheetön eikä mikään sinänsä korvaamaton palanen tuota puolustusta, mutta on pystynyt kuitenkin mielestäni varsin hyvällä tasolla nielemään varsin isoja haastavia minuutteja tuon jengin takalinjoilla.

Kehittyneet tilastot eivät ole kovin suotuisat tällä hetkellä, mutta ei ole muullakaan joukkueella joten näistä en lähtisi suoria johtopäätöksiä vetämään kun arvioidaan yhden pelaajan suoritustasoa.

Provorov on ollut myös alivoimalla isossa roolissa muodostaen usein alivoiman aloittavan pakkiparin Gudbransonin kanssa. Juuri alivoima onkin ollut Blue Jacketsin melkeinpä ainoita erinomaisesti sujuneita osa-alueita. Tällä hetkellä (14.11) CBJ alivoima on liigan 3. parasta (89,1%).

Toistaiseksi siis ihan positiiviset fiilikset Provorovin suhteen, muttei hän mikään sateentekijä ole eikä varmaan tule olemaankaan.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Provorov ollut juuri sitä mitä kaikki spekuloivat. Näkee pelin erilailla joten kykenee luoviin ratkaisuihin, ehkä parhaiten näkynyt silloin kun nousee tukemaan hyökkäyksiä oikeaan aikaan toisin kuin Bean joka on tikittävä aikapommi.

Vastapainoksi saatiin myös se Provorov jonka kaikki tiesi. Ylösnousu jäästä on kolmevuotiaan tasolla ja kiekolliset ratkaisut omissa ovat mielenkiintoisia aivopieruja. Muistaakseni pari matsia on vastustajan osalta tultu tasoihin juuri sillä että Provorovin visio on pettänyt. Sellainen Columbuksen oma Charlie Huddy kuten tästä Floridan viimeisen minuutin tasoituksesta näkee





Sama pelaaja kuin Flyers aikoinaan IMO. Viihtyminen saattaa olla parempi kun ympärillä nyt paljon venäläisiä.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
@Luge H Ylläoleva aivopieru on tuoreessa muistissa, mutta en tuota nostanut ihan tarkoituksella esiin kun jotenkin ajattelen ainakin tässä vaiheessa että sattuuhan noita, paremmissakin piireissä.

Jos kuitenkin tulee tavaksi, niinkuin Philly fanit ovat kuumotelleet, niin voi se usko Provoroviin jatkossa minullakin horjua.



Jiricek nostettu takaisin ylös. Kävi pelaamassa yhden AHL pelin, ja hänethän päätettiin laittaa waivers vapauden vuoksi alas aiemmin kun piti Laine saada IR osastolta pelaamaan.

No nyt sopivasti Roslovic otti lämärin jalkaansa Rangers pelissä ja on sitten sivussa 4-6 viikkoa, joten tällä liikkeellä kätevästi Jiricek ylös.

Edelleen siis mennään 13 hyökkääjällä, kahdeksalla pakilla ja kahdella veskarilla. Näköpiirissä kummittelee jo yksisuuntaisella sopimuksella pelaavan Tarasovin tervehtyminen ja ratkaisut hänen suhteen. Martin on pelannut pääosin erinomaisesti, mutta vaatii hänkin waiversit ja uskon että hänet sieltä poimittaisiin. Tämä tilanne ei kuitenkaan ole vielä käsillä. Kunhan Tarasov tervehtyy niin pelannee pari peliä AHL:n puolella kuntoutusjaksolla.

Melkoinen on Blue Jackets organisaation palapeli tällä hetkellä kun leveyttä on niin paljon NHL:n ja AHL:n puolella ettei kaikki mahdu pelaamaan millään. Clevelandistakin on laitettu jamppaa jo ECHL:n puolelle jottei tarvitsisi katsomossa istua.

Kauppoja Jarmo, kauppoja!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Piti eilen jo kommentoida, että erikoista toimintaa Kekäläiseltä Jiricekin kanssa, kun ensin ilmoittaa, että tämä voi hankkia asunnon itselleen Columbuksesta ja jo seuraavalla viikolla lähetään taas alas. Roslovicin loukkaantumisen takia pomppasi toki melkein heti takaisin, mutta silti. Kiinnitti vaan huomiota, kun luin Aaron Portzilnen artikkelin The Athleticista eilen.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Piti eilen jo kommentoida, että erikoista toimintaa Kekäläiseltä Jiricekin kanssa, kun ensin ilmoittaa, että tämä voi hankkia asunnon itselleen Columbuksesta ja jo seuraavalla viikolla lähetään taas alas. Roslovicin loukkaantumisen takia pomppasi toki melkein heti takaisin, mutta silti. Kiinnitti vaan huomiota, kun luin Aaron Portzilnen artikkelin The Athleticista eilen.

Tämä on kummastuttanut fanejakin.

Ensinnäkin peluutuksen puolesta Jiricekiä säästellään/suojellaan ylipäätänsä. Kakkosparissa Provorovin rinnalla pelannut, mutta ilman erikoistilannevastuuta ja usein pelin loppua kohden peliaika vähentynyt tai jopa loppunut kokonaan.

Toisekseen ratkaisu siirtää hänet AHL:ään juuri sen jälkeen kun on pelannut 10:en pelinsä ja polttanut ensimmäisen vuoden ELC:stään, on aika kummallinen ratkaisu itsessään, mutta managementin puolustukseksi yksisuuntaisia sopimuksia on vain liikaa tällä hetkellä. Tai jos ylhäällä olisikin waivers vapaa pelaaja niin häntä ei ole laitettu alas (esim. Sillinger). Samaan aikaan Kekäläinen on huhujen mukaan yritänyt tehdä kauppoja jo kuukausia mutta ei taida tanssipareja oikein löytyä. Puolustajat Peeke ja Boqvist näistä varsinkin liipaisimella. Kun Jiricek pelaa niin Peeke ja Boqvist istuvat. Siinä yli 5M edestä puolustajia katsomossa. Ei ihan ideaalitilanne.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Tulikuumaa Penguinssia vastaan kuokkaan 5-3. Merzlikins imaisi Karlssonin vedon ja Crosby näytti taas taitojaan kahdessa huikeassa maalissa. Columbuksen "tähtipelaajien vastine" ? Marchenkon soolomaali pikkupomppujen kautta. Gaudreau ja Laine kiikarit.

Marchenko on Columbuksen paras hyökkääjä tällä hetkellä ja saa aika vähän peliaikaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös