Columbus Blue Jackets 2020–2021 – ei tulta ilman savua

  • 425 847
  • 1 697

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ No nyt hei! Saattoi romahduttaa Duboisin arvon somekansan silmissä, mutta tuskin vaikutti GMien arvioihin mitenkään, ainoastaan teki selväksi, että nyt alkaa olla hetket esittää paras tarjouksensa, jos aikoo olla kisassa mukana.

Gmt eivät pääsääntöisesti ole idiootteja. Ainoastaan Jack Johnsonille sopimusta tarjoavat ovat.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
^ Alkuperäinen uutinen taitaa olla sama, joka postattiin eilen Jetsin kausiketjuun. Ranskaa, mutta jos ei taivu, niin käännökset ovat nykyään ihan laadukkaita.

Mielenkiintoista tuosta olisi tietää, vetikö Torts showtaan Kekäläisen siunauksella vai omiin nimiin. Ihan mahdollista, että toimistolla on palaveerattu ja todettu ykkössentterin siirtopyyntö sellaiseksi häiriötekijäksi joukkueessa, että siirtoa on päätetty vauhdittaa ja Tortorella on sitten hoitanut asian.

Alkuperäisessä uutisessa on myös juttua siitä, miksi Dubois on siirtoa pyytänyt.

Edit: Chronique L’échange Dubois-Laine, et le cirque de John Tortorella

Friedman omassa podcastissaan totesi että Winnipeg ja Columbus ovat olleet keskustelu-yhteydessä aiheesta jo lokakuussa. Keklu myönsi treidin jälkeisessä haastattelussa että yritti saada kakkospickin Winnipegiltä jo ennen draftia mutta ei onnistunut. Columbus oli valmis laittamaan kauppaan aika paljon mutta Chevy ei suostunut. Nyt neljä ja puoli vuotta myöhemmin diili tuli ja kaupan päälle vielä Roslo. Kekäläinen onnistui hyvin ja molemmat seurat saivat hyvän pelaajan. Keklu yrittää saada Paten tekemään pitkän sopimuksen, hf boardsilla joku tiesi kertoa että Duboisille tarjottiin 8x8 diiliä mutta ei kelvannut vaan tehtiin kahden vuoden siltasopimus.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miten helvetissä tuo olisi Kekäläisen eduksi? Tuolla toiminnallahan nimenomaan romahdutettiin pelaajan arvoa melkoisesti, oli ihme että liigasta löytyi toinen joukkue joka oli aikalailla samassa tilanteessa.
Juuri näin. Oli selvä, että Tortorella ei halunnut valmentaa enää Dubois'ta ja sen vuoksi käski tämän kertomaan syyn joukkueen edessä ja heitti miehen tarkoituksella mediamyllyyn. Näin ollen Keklulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä kaupat mahdollisimman nopeasti ennen kuin arvo ehtisi farssin pitkittyessä laskemaan. Tuohon nähden Kekäläinen onnistui saamaan kyllä oikeinkin kelvollisen vastineen. Toisinpäin kääntäen en olisi Jetsin asemassa kiirehtinyt Laineen treidaamista, sillä mies ei ollut selvästikään pelihuumoriaan menettänyt ja olisi saattanut kasvattaa siirtotakarajallekin mennessä arvoaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kumpi sitten on parempi vaihtoehto: että Kekäläinen oli juonessa mukana vauhdittamassa treidiä, vai että päävalmentajansa puuhaa mitä lystää ja tuhoaa ykkössentterin siirtoarvoa?

Tuon perusteella mitä @bebeto kertoi Friedmanin jutelleen, että siirrosta on keskusteltu Jetsin ja BJsn välillä jo lokakuussa, kallistuisin aika vahvasti siihen suuntaan, että Columbuksessa on yhteistuumin päätetty vauhdittaa treidiä. Torts on hoitanut paskaduunin.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL

Ilmeisesti Keklu ei itsekään tiedä syytä, miksi Dubois tahtoi pois.
 

Kuppi

Jäsen
Millä tavalla Tortorella teki joukkueen parhaasta hyökkääjästä hyödyttömän? Avaa vähän mitkä nämä toimet oli?
Tätä tarkoitin mistä nyt näissä viimeisissä viesteissä puhutaan. Tortorellalla kävi egon päälle ettei joku viihdy hänen joukkeessaan ja onnistui nopeasti tekemään hänestä täysin hyödyttömän. Totta kai ei pitäisi peluuttaa kaveria joka ei yritä mutta vaikuttaa että Torttu omilla toimillaan edesauttoi tätä hyvin paljon. Dubois kuitenkin teki jatkosopparin ennen kautta.

Tietynlainen ikävä sävy myös kaikissa Tortun haastatteluissa koko tämän tilanteen ajan, voi vaan kuvitella millaista on voinut olla pukukopissa. Laine sen sijaan pelasi hyvin pidemmän aikaa vaikka oli ilmaissut tyytymättömyytensä. Tietysti ihmisenä erilainen kuin Dubois muttei Winnipegissa kukaan valmentaja tai pelaaja puhunut tilanteesta edes lähelläkään samalla tavalla kuin Tortorella Columbuksessa.

Tortorellalla on kyllä intohimoa ja vaatimustaso on korkea, ei siinä mitään. Vaatimustasoa voi kuitenkin ylläpitää monella eri tavalla. Kyllähän jotkut kehittyy oikein hyvin hänen alaisuudessaan. Kuitenkin Tortorellalle sopii vain tietyn tyypiset pelaajat. Jos pelaajana et ymmärrä Tortorellaa niin huono homma koska Tortorella ei tule yrittämään ymmärtämään sinua. Paremmat valmentajat ovat dynaamisempia pelaajien suhteen ja osaavat käsitellä erilaisia ihmisiä paremmin. Mutta kyllä Torttu on ihan hyvä saamaan heikohkon materiaalin keskikastiin, toisaalta tuntuu että hyvällä materiaalilla lopputulos on myös sama.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Tortorella suoritti sirkuksen viimeisen esitysnumeron viime torstaina, kun hän päätti istuttaa (selvästi laiskasti pelanneen) Dubois’in kahden erän ajaksi vilttiketjuun.

– Yhtäkkiä loistava keskushyökkääjä, joka oli ollut vielä kuukausia sitten Tortorellan luottomies, olikin nyt vain normaali pelaaja, jonka ammattimaisuus kyseenalaistettiin julkisesti. Tortorella julkisti medialle heti tämän jälkeen, että Duboisin ”hihnasta” on tullut hyvin lyhyt, eikä hän pelkää tehdä kovia ratkaisuita, CBC kirjoittaa.

Tämä pätkä tuosta jutusta otti vähän silmään. Tortorella on pahis joka vetää sirkusta Duboisin poistamiseen tähdäten ja kyseenalaistaa luottomiehen ammattimaisuuden. Toki en tiedä onko tämä sitten käännetty kuinka hyvin alkuperäisestä, mutta näkisin että Dubois asetti ammattimaisuutensa kyseenalaiseksi ihan itse ja Tortorellalle ei jäänyt mitään muuta vaihtoehtoa kuin pistää kaveri vilttiketjuun.

Se sitten mitä on tapahtunut ennen tuota peliä ja Duboisin toimintaa siinä, on toki eri asia.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tuo artikkelinpätkä vaikuta millään tapaa luotettavalta, eikä syytä Tortorellan sadistiselle akojahdille edes viitsitä keksiä. Tortorellaa nyt on helppo syyttää, kun se huutaa penkin takana ja on ilkeä toimittajille.

Jos Tortorella olisi oikeasti jotain lapsellista ajojahtia harjoittanut, niin eiköhän hän olisi ennen Duboisia lähtenyt. Keklu tietää kyllä, että on helpompi naarata hyvä valmentaja, kuin ykkössentteri.

Miksi muuten muut pelaajat eivät valita valmentajasta, jos se todella on niin paska tyyppi? Kyllähän Babcock ja kumppanit ulostettiin liigasta, en muista Tortorellasta tällöin nousseen mitään hälyttävää esille. Eiköhän tämä ole sama juttu kuin Phil Kesselin koppiongelmat, median paskapuhetta.

Itse uskon, että Duboisilla oli välit poikki joihinkin pelaajiin. Taustalla voi olla jotain trump tai peräti qanon -pelleilyä, mikä onkin periaatteessa ihan ymmärrettävä syy nostaa kytkintä. Jääkiekkoilijat tosin eivät keskimäärin ole mitenkään hurjan teräviä, joten kirjavaa aatetaustaa löytynee joka jengistä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nyt neljä ja puoli vuotta myöhemmin diili tuli ja kaupan päälle vielä Roslo. Kekäläinen onnistui hyvin ja molemmat seurat saivat hyvän pelaajan. Keklu yrittää saada Paten tekemään pitkän sopimuksen, hf boardsilla joku tiesi kertoa että Duboisille tarjottiin 8x8 diiliä mutta ei kelvannut vaan tehtiin kahden vuoden siltasopimus.

Tämä on jännä jos ei 8x8M kelvannut.

evolving hockeystä näki noita arvioita, niin 7-vuotisen caphit taisi olla Duboisin kohdalla 6.9M, 8-vuotisen jotain 7.6M. 2-vuotiselle arvio oli 4.7M.

Keklu siis oli valmis hieman ylimaksamaankin hänelle, mutta halutaan Marner-sopimus.

Kyllä se on drafti-vuoro noussut tässä päähän. Joku täysin väärä käsitys omasta arvosta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Niinpä niin. Menet juuri noihin perusteluihin mitä amerikkalaisetkin asiassa kerrasta toiseen toistavat. Asiassa unohtuu kuitenkin se, että noilla kaikilla mainitsemillasi joukkueilla oli ylipäätään todellisia huippupelaajia ja avainpelaajia eri pelipaikoilla. Chicago ei takuulla olisi voittanut mestaruuksiaan ilman Kanea, Keithiä ja Hossaakin. Los Angeles ei takuulla olisi voittanut mestaruuksiaan ilman Doughtya, Williamsia ja Quickiä. Boston ei olisi voittanut viimeisintä mestaruuttaan ilman Charaa, Thomasia tai Luciciakaan (kyllä, pelasi tuolloin elämänsä kiekkoa ollen Bostonin ehdottomasti parhaita pelaajia) ja Tampa ei todellakaan olisi voittanut viime kaudella ilman Kucherovia, Hedmania ja Vasilevskya.

Gretzkystä se alkoi ja Lemieuxilla se vain korostui se pohjois-amerikkalaisten valtava senttereiden palvonta. Toki siinä kaikkien aikojen pelaajat, mutta ei se siitä johtunut nimenomaisesti, että olivat senttereitä, vaan siitä, että olivat vain yksinkertaisesti kaikin puolin aivan helvetin taitavia ja hyviä pelaajia. Toki heidän valtavaa lahjakkuuttaan pystyttiin parhaiten hyödyntämään sentterinä, mutta ei se silti tarkoita, että sentterin rooli tekee pelaajasta automaattisesti joukkueen parhaan ja tärkeimmän pelaajan. Niin paljon riippuu todellisista pelaajan henkilökohtaisista taidoista ja sitten tietysti joukkueen muista pelaajista, valmentajasta sekä pelityylistä.

Itseäni kyllä sinänsä huvittavat nämä monetkin pohjois-amerikkalaiset jääkiekkosuuntaukset ja ”totuudet”. Todellisuudessa Euroopassa on enemmän pelin aitoa ymmärrystä ja sen kehittämisnäkemystä.

Sitä ei silti käy kiistäminen, että Kanada ja USA ovat todellisia kiekkomahteja menestyksensä puolesta (varsinkin Kanada), mutta ei tuo menestys niilläkään harrastajamääriin nähden ole mitään ihmeellistä. Niissä kun on kuitenkin harrastajamäärät aivan eri sfääreissä kuin Euroopassa. Tähän faktaan nähden Euroopan pienikokoiset jääkiekkomahdit kuten Ruotsi, Tšekki ja Suomi ovat kyllä huomattavasti vaikuttavammin menestyneet suhteessa väkilukuun ja harrastajamääriin.
No en nyt tiedä kuinka paljon tätä "sentterien palvontaa" on liikkeellä P-Amerikassakaan. Voisi sanoa, että palkkakatto ajalta löytyy yksi joukkue jolla ei ollut "eliitti" sentteriä kun voittivat Stanley Cupin ja se on Anaheim Ducks. Sielläkin oli kuitenkin niitä laadukkaita senttereitä useampi kappale, kuten MacDonald, Getzlaf, Påhlsson ja Marchant. Sitten puolustuksessa oli Niedermayer ja Pronger dominoimassa. Ilman eliittipuolustajaa voisi katsoa löytyvän kaksi voittajaa (Hurricanes ja 2017 Penguins). Sitten eliittilaitureita kun miettii niin ilman näitä on onnistuttu voittamaan 2011, 2012 ja 2014 (en näe Lucicia, Williamsia, Brownia yms. ihan parhaimpina laitureina maailmassa, vaikka jotain suonenvetoja tulikin).

Silleen ei tietenkään välttämättä tarvitse jotain ihan eliittisentteriä jos on kaksi hyvää sentteriä ja laitureista löytyy tarpeeksi voimaa. Toki nuo puolustajat ovat sitten sentterin jälkeen se toiseksi tärkein juttu. Maalivahdit ovat vähän eri asia kun melkein kuka tahansa voi saada kuukaudeksi tai kahdeksi putken kulkemaan. Ja harvoin on niin, että mestarijoukkueessa olisi joku pelaaja, joka olisi haitaksi kentällä ollessaan, kyllä niillä kaikilla on osansa. On kuitenkin helpompi kasata joukkuetta jos on eliittiin kuuluva sentteri ja pakki kuin laituri ja maalivahti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ilmeisesti Keklu ei itsekään tiedä syytä, miksi Dubois tahtoi pois.

Kyllä se tietää. Sanoi tuolla Fridmanin podcastissa ettei koskaan aio puhua mistään hönen työhönsä liittyvistä yksityiskohdista julkisesti. Eikä pidäkään.

Mut rivien välistä tihkui tietoa miten pelaajilla on omia käsityksiä arvostaan ja miten organisaatiolla on käsitys heidän arvostaan.

Taitaa tämä tilanteen kuva alkaa olla aika selvä. Onnea vaan 10M lapun jahtiin, sitä ei nimittäin tipu Chevaldayoffiltakaan.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Tämä on jännä jos ei 8x8M kelvannut.

evolving hockeystä näki noita arvioita, niin 7-vuotisen caphit taisi olla Duboisin kohdalla 6.9M, 8-vuotisen jotain 7.6M. 2-vuotiselle arvio oli 4.7M.

Keklu siis oli valmis hieman ylimaksamaankin hänelle, mutta halutaan Marner-sopimus.

Kyllä se on drafti-vuoro noussut tässä päähän. Joku täysin väärä käsitys omasta arvosta.

Sopimus tehtiin joulukuussa mutta Dubois halusi jo syksyllä pois. Tuolla 8x8 sopimuksella olisi ollut vaikea tehdä diiliä kenenkään kanssa. Tuo 2x5 oli paljon helpompi saada kaupaksi, varsinkin kun Jets vielä pidätti Paten palkasta 2.6 milliä.





Tuossa Keklu kertoilee miten homma eteni maaliin.
 
Tuli katsottua tuo pätkä jo aiemmin tänään, niin silmiin tarttui hieno yksityiskohta toimiston seinältä, Kimi Räikkösen ajohaalari. Tainnut Keklu tulla muutenkin juuri salilta, kun t-paita päällä ja kädet hyvin pumpissa.

Muutenkin mies ollut nyt viime päivinä lähes kaikissa haastatteluissa ja halunnut selkeästi tulla avoimesti treidistä puhumaan, mikä on hienoa!
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No en nyt tiedä kuinka paljon tätä "sentterien palvontaa" on liikkeellä P-Amerikassakaan. Voisi sanoa, että palkkakatto ajalta löytyy yksi joukkue jolla ei ollut "eliitti" sentteriä kun voittivat Stanley Cupin ja se on Anaheim Ducks. Sielläkin oli kuitenkin niitä laadukkaita senttereitä useampi kappale, kuten MacDonald, Getzlaf, Påhlsson ja Marchant. Sitten puolustuksessa oli Niedermayer ja Pronger dominoimassa. Ilman eliittipuolustajaa voisi katsoa löytyvän kaksi voittajaa (Hurricanes ja 2017 Penguins). Sitten eliittilaitureita kun miettii niin ilman näitä on onnistuttu voittamaan 2011, 2012 ja 2014 (en näe Lucicia, Williamsia, Brownia yms. ihan parhaimpina laitureina maailmassa, vaikka jotain suonenvetoja tulikin).

Silleen ei tietenkään välttämättä tarvitse jotain ihan eliittisentteriä jos on kaksi hyvää sentteriä ja laitureista löytyy tarpeeksi voimaa. Toki nuo puolustajat ovat sitten sentterin jälkeen se toiseksi tärkein juttu. Maalivahdit ovat vähän eri asia kun melkein kuka tahansa voi saada kuukaudeksi tai kahdeksi putken kulkemaan. Ja harvoin on niin, että mestarijoukkueessa olisi joku pelaaja, joka olisi haitaksi kentällä ollessaan, kyllä niillä kaikilla on osansa. On kuitenkin helpompi kasata joukkuetta jos on eliittiin kuuluva sentteri ja pakki kuin laituri ja maalivahti.
Ja sitten tuolla Kanadan maalla on elävä esimerkki joukkueesta missä on kaksi viimeaikoina Hart Trophyn voittanutta, keskushyökkääjäksi luettavaa pelaajaa, jotka ovat dominoineet koko puulaakin runkkiksen pistepörssejä. Maailman parhaista kuullaan puhuttavan. Mutta playoff-menestys kannuista puhumattakaan huutaa poissaolollaan. Eli josko sittenkin on ihan randomia koko touhu ja spekulaatio senttereistä, ja lopulta vaaditaan kuitenkin laaja osaajajoukko (jota ei EDM ole) eri pelipaikoille ja on monta tapaa menestyä.

Kuitenkin, ehkä se eniten yhdistävä tekijä menestykselle on ollut laadukas puolustus? Mutta amerikan skenessä ei moinen puhe ole seksikästä, näkeehän jo sen miten ja kelle Norris jaetaan. Tähtikultti on vahva. Anyway, CBJ on mihin nojata kun on puolustuksessa laatua plus hyvät häkkärit. Eli kaikki on nyt mahdollista sielläkin.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
– Tortorella paljasti paikallisella radiokanavalla, että hän oli nöyryyttänyt Dubois’ia siten, että hän oli pakottanut Dubois’ia kertomaan koko joukkueen edessä syitä lähtöhaluilleen. Tortorella kyseenalaisti myöhemmin urheilijan antamat vilpittömät kommentit, CBC kertoo.
Ilmeisesti Panarinin ja Bobrovskyn kohdalla oli toimittu samoin. Kaksikko oli kertonu syyn miksi ei solmi jatkoa, ja homma oli siinä. Kun Duboisin siirtohuhu tuli julkisuuteen niin mielestäni on ihan ok ratkaisu antaa pelaajalle mahdollisuus selittää joukkuekavereille miksi ei halua sitoutua joukkueseen kun se aihe olisi kuitenkin ollu elfantti olohuoneessa. Ei se selittäminen varmasti hauskaa ole ollu, mutta en nyt laskis nöyryyttämiseksi. Tortorella arvostaa rehellisyyttä puolin ja toisin, joten jos sille on tullu fiilis että Dubois on puhunut pehmosia niin voin kuvitella että kyllä se nyt on nähnyt silloin punasta.

Kattelin tossa yhden klipin jossa Duboisin toimintaa verrattaiin James Hardenin toimintaan NBA:ssa, jossa siis kiukutteli itselleen treidin. Oisko Dubois ottanut Hardenista mallia? Valitsihan Jetseissä saman pelinumeron #13 kun mikä on Hardenilla ja partakin on hyvää vauhtia kasvamassa. ;)
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ja sitten tuolla Kanadan maalla on elävä esimerkki joukkueesta missä on kaksi viimeaikoina Hart Trophyn voittanutta, keskushyökkääjäksi luettavaa pelaajaa, jotka ovat dominoineet koko puulaakin runkkiksen pistepörssejä. Maailman parhaista kuullaan puhuttavan. Mutta playoff-menestys kannuista puhumattakaan huutaa poissaolollaan. Eli josko sittenkin on ihan randomia koko touhu ja spekulaatio senttereistä, ja lopulta vaaditaan kuitenkin laaja osaajajoukko (jota ei EDM ole) eri pelipaikoille ja on monta tapaa menestyä.
Niin, on helpompi. Se että Edmontoniin koitettiin saada taitavien pelaajien tilalle jotain Larssoneita ja Ryan Stromeja ja muita tällaisia pelaajia kuten Kris Russel yms. että laitetaan puolustus kuntoon. Kyllä toimi, eiku vittu ei toiminutkaan.

Kuitenkin, ehkä se eniten yhdistävä tekijä menestykselle on ollut laadukas puolustus? Mutta amerikan skenessä ei moinen puhe ole seksikästä, näkeehän jo sen miten ja kelle Norris jaetaan. Tähtikultti on vahva. Anyway, CBJ on mihin nojata kun on puolustuksessa laatua plus hyvät häkkärit. Eli kaikki on nyt mahdollista sielläkin.
Niin joukkuepuolustus. Se on pitkälti valmennuksen työtä ja GM sitten hankkii pelaajia, jotka tukevat pelisuunnitelmaa. Jos pelkkä puolustus riittäisi niin Nashvillella olisi varmaan pari Stanley Cupia ja Islandersilla olisi kaksi putkeen. Tuollaiset gamebreakerit ovat tärkeitä siinä kohtaa kun pitää tehdä se voittomaali. Nuo ovat sitten usein senttereitä jostain syystä.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Jotenkin aika pehmosta, että jos joku koutsi nyt vähän riehaantuu välillä, niin siitä sitten loukkaannutaan ikiajoiksi. Arvostan tuota Tortsin rehellisyyttä, vähän Jortikkamaisesti, että tuu nyt Tukio itte kertomaan kaikille.

Olisi ihan eri juttu, jos se olisi selän takan koko ajan puhunut. Mulla oli aikanaan koutsi, joka ei uskaltanut tulla itse puhumaan mulle, vaikka kysyin suoraan, että mikä mättää. Pisti aina apukoutsin asialle, vitutti suunnattomasti tuollainen väistely.

Tietysti meitä on moneen junaan, mutta aina parempi, jos koutsi uskaltaa sanoa "Että vituttaa toi sun touhus nyt huolella". Siinä on joku alku, mistä lähteä kehittelemään uutta nousua. Jos saisin päättää itse kenen alaisuudessa pelaisin, niin joku Tortsi olisi varmaan ihan ok. En jaksaisi itse hetkeäkään mitään pehmeitä joo joo, kivaa kivaa, moti moti moti lässyttäjiä.

Dubois kuitenkin teki aika keljusti koko jengille, koska oli organisaation lupaus ja paljon olisi pitänyt rakentaa ykkössentterin varaan. Toki hänellä siihen oikeus siinä, kuin Laineellakin. Mutta ei kannata hämmästyä, jos GM, koutsi ja jengikaverit eivät ihan innoissaan olleet siirtopyynnön jälkeen. Laineen Case mielestäni aika erilainen, koska merkit viittaavat siihen, että hänelle annettiin seuran puolesta hiukan ota tai jätä henkinen tilanne tuon pelipaikan suhteen.
 

Rankkuri

Jäsen
Niin joukkuepuolustus. Se on pitkälti valmennuksen työtä ja GM sitten hankkii pelaajia, jotka tukevat pelisuunnitelmaa. Jos pelkkä puolustus riittäisi niin Nashvillella olisi varmaan pari Stanley Cupia ja Islandersilla olisi kaksi putkeen. Tuollaiset gamebreakerit ovat tärkeitä siinä kohtaa kun pitää tehdä se voittomaali. Nuo ovat sitten usein senttereitä jostain syystä.

Niin no, kukaanhan ei tainnut puhua pelkästään puolustuksesta, kyllähän kaikki varmastikin kokevat tuon kokonaisuuden tärkeimmäksi. Ihan vain todellisia gamebreikereita tuossa googlettelin eli voittomaalien tekijätilastoa, niin tässä jonkinlainen otanta sellaisista pelaajista. Otanta on toki laaja. Tuossa löytyy eri pelipaikoilta pelaajia, on senttereitä ja laitureita.

Columbuksella on varmasti halukkuutta parantaa keskikaistaansa, tuollehan olisi saattanut olla tarvetta myös vaikka Dubois olisi pitkän sopimuksen ja uran Columbuksessa tehnyt. Nuorella keskushyökkääjällä on edelleen aika paljon kehitettävää pelaamisessaan, toivottavasti onnistuu.

Columbuksella on mielenkiintoinen ja potentiaalinen joukkue kasassa, toivottavasti Laine vastaa huutoon, en tätä toki epäile hetkeäkään. Toivottavasti Kekäläinen myös pystyy joukkuettaan tarvittaessa vahvistamaan, keskikaistallehan tuolle noin lähtökohtaisesti tarvetta eniten on.
 

Liitteet

  • Screenshot_20210126_220220.jpg
    Screenshot_20210126_220220.jpg
    292,9 KB · kertaa luettu: 197

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Niin no, kukaanhan ei tainnut puhua pelkästään puolustuksesta, kyllähän kaikki varmastikin kokevat tuon kokonaisuuden tärkeimmäksi. Ihan vain todellisia gamebreikereita tuossa googlettelin eli voittomaalien tekijätilastoa, niin tässä jonkinlainen otanta sellaisista pelaajista. Otanta on toki laaja. Tuossa löytyy eri pelipaikoilta pelaajia, on senttereitä ja laitureita.

Huono lista, kun ei ole Gretzkyä. Tyytyi vain syöttämään noita voittomaaleja.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ihan vain todellisia gamebreikereita tuossa googlettelin eli voittomaalien tekijätilastoa, niin tässä jonkinlainen otanta sellaisista pelaajista. Otanta on toki laaja. Tuossa löytyy eri pelipaikoilta pelaajia, on senttereitä ja laitureita.

Niin no, tuon listan top-10, lievästi ilmaistuna, aika vahvasti laitureiden miehittämä.. Joka mun mielestä tukee sitä argumenttia, ettei se supersentteri välttämättä ole sen tarpeellisempi, jos muilta paikoilta löytyy laatua. Toki, sen hyvän sentterin (tai oikeastaan historiaan peilaten kahden hyvän sentterin kanssa) se cup-voitto on toki helpompaa ja todennäköisempää, mutta ei se silti ole oikotie onneen.

Tossa on vaikka tuo mun joukkue Toronto. En mä näe cupia Torontossa, ennenkuin joku noista kovapalkkaisista superstaroista (joista muuten kaikki ovat luontaiselta pelipaikaltaan senttereitä, Marner vissiin junnuissa pelannut kyllä laitaakin) on vaihdettu laadukkaaseen pakkiin.

Columbuksella on tuo Werenski-Jones kaksikko sellainen kivijalka, jota monelta jengiltä ei löydy. Nyt siellä on myös yksi viime kausien tehokkaimmista maalinsylkijöistä, joka käsitykseni mukaan meni viime kaudella harppauksin eteenpäin myös muilla osa-alueilla. Tuohon mille tahansa pelipaikalle yksi kova nimi lisää (esim. Roslovicin tasonnosto) alkaa tuo jengi olemaan ihan varteenotettava vaihtoehto cup-runeissa. Vaatii toki myös muulta joukkueelta onnistumista, mutta eipä se Tampakaan olisi Kucherovin ja kumppaneiden avulla sitä pyttyä hakenut, jos koko koneisto ei olisi toiminut optimaalisimmalla tavalla. Vai pystyykö joku nimeämään palkkakattoaikakaudelta jonkun mestarin, jolla alaketjut olisi olleet enemmän tai vähemmän kuraa...?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kuitenkin, ehkä se eniten yhdistävä tekijä menestykselle on ollut laadukas puolustus?

Niin ja sentterit nimenomaan voi melkein laskea kolmansiksi puolustajiksi ja hyökkääjiksi. Nimet Crosby, Toews, Kopitar, Bergeron, O'Reilly ovat kaikki olleet erinomaisia pelaajia myös puolustusalueella ja tukeneet joukkueen puolustusta erinomaisesti.
 

Rankkuri

Jäsen
Huono lista, kun ei ole Gretzkyä. Tyytyi vain syöttämään noita

Kurkkaappa alemmas, sieltä se löytyy sijalta 20. Tuo on kyllä yllättävän alhainen sijoitus, toki tekemällä enemmän voittomaaleja olisi Väinökin noussut listalla. Onneksi hän on muutamalla muulla listalla korkeammilla sijoilla, niin päässet tämän harmituksesi ylitse.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti




Katsokaas Tortsia, mies on kuin pikkulapsi jouluaattona, yhtä hymyä. Keklu sanoi että Torts on rehellinen ja suora vaikka välillä tulee kovaakin palautetta ja tuskin on pelaajien vietävissä kuten PoMo. Torts sanoi katselleensa koosteen Paten viimeisestä pelistä ja totesi "he played his ass off." Taidatkos tuon paremmin sanoa.
 

Kuppi

Jäsen
Jotenkin aika pehmosta, että jos joku koutsi nyt vähän riehaantuu välillä, niin siitä sitten loukkaannutaan ikiajoiksi. Arvostan tuota Tortsin rehellisyyttä, vähän Jortikkamaisesti, että tuu nyt Tukio itte kertomaan kaikille.

Olisi ihan eri juttu, jos se olisi selän takan koko ajan puhunut. Mulla oli aikanaan koutsi, joka ei uskaltanut tulla itse puhumaan mulle, vaikka kysyin suoraan, että mikä mättää. Pisti aina apukoutsin asialle, vitutti suunnattomasti tuollainen väistely.

Tietysti meitä on moneen junaan, mutta aina parempi, jos koutsi uskaltaa sanoa "Että vituttaa toi sun touhus nyt huolella". Siinä on joku alku, mistä lähteä kehittelemään uutta nousua. Jos saisin päättää itse kenen alaisuudessa pelaisin, niin joku Tortsi olisi varmaan ihan ok. En jaksaisi itse hetkeäkään mitään pehmeitä joo joo, kivaa kivaa, moti moti moti lässyttäjiä.

Dubois kuitenkin teki aika keljusti koko jengille, koska oli organisaation lupaus ja paljon olisi pitänyt rakentaa ykkössentterin varaan. Toki hänellä siihen oikeus siinä, kuin Laineellakin. Mutta ei kannata hämmästyä, jos GM, koutsi ja jengikaverit eivät ihan innoissaan olleet siirtopyynnön jälkeen. Laineen Case mielestäni aika erilainen, koska merkit viittaavat siihen, että hänelle annettiin seuran puolesta hiukan ota tai jätä henkinen tilanne tuon pelipaikan suhteen.
Kyllä itsekin valitsisin sata kertaa sadasta Tortorellan sen toisen kuvaamasi valmentajan edelle. On tosin olemassa sellainenkin välimalli jossa voi olla jämpti, kantaa vastuuta, antaa palautetta ja ansaita kunniotus myös ilman sitä huutamista ja kusipäisyyttä. Itselleni sellainen toimii selkeästi paremmin. On Tortorellassakin hyviä puolia, mutta itse olisin paljon mieluummin Trotzin (ja lukuisan muun) kuin Tortun valmennuksessa.
 

Rankkuri

Jäsen
Kyllä itsekin valitsisin sata kertaa sadasta Tortorellan sen toisen kuvaamasi valmentajan edelle. On tosin olemassa sellainenkin välimalli jossa voi olla jämpti, kantaa vastuuta, antaa palautetta ja ansaita kunniotus myös ilman sitä huutamista ja kusipäisyyttä. Itselleni sellainen toimii selkeästi paremmin. On Tortorellassakin hyviä puolia, mutta itse olisin paljon mieluummin Trotzin (ja lukuisan muun) kuin Tortun valmennuksessa.
Kovastihan nämä henkilöityy päävalmentajana, varsinkin rapakon tuolla puolen. Kai tätä päivää pitäisi olla valmennusryhmä, jolla on omia vastuualueitaan, ja palautetta ihmisille tulee monella erilaisella tavalla, useammalta eri ihmiseltä. Kai tänä päivänä tuota pelaajienkin kohtaamista noiden koutsien kanssa käydään läpi, jotenkin vain tuntuu, että ainakin NHL-organisaatiot ovat tällaisessa vielä melko lapsen kengissä, se on vanhan liiton meininki joka jyrää, toivottavasti olen väärässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös